Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Tenstorrent legújabb AI fejlesztői platformja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- ZIDOO médialejátszók
- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
Elfelejtettem írni, hogy Nikonra kell, jogos.
24-70 ekv kéne, ezért is gondoltam a 17-55öst , mint alternatívát, de akkor felejtős
Thx mindenkinek! -
atok666
őstag
válasz
spanyoll #12884 üzenetére
Nem írod milyen vázra, de gondolom nikonra kérded. Én anno szemeztem egy 17-55/2.8 Nikon uveggel de azt mondta az eladó a boltban, h nem jó annyira, mint az árából gondolná vki (érdekes hozzáálás egy eladótól,hogy lebeszélt róla
). Más alternatíva viszont nincs nagyon abban a tartományban ahova szeretnéd (esetleg egy 14-24/2.8 vagy 24-70/2.8 de az meg vagy felulrol túl rovid vagy pedig alulról túl szuk - bar nalam a 24 indulo cropon boven elegendo egyenlore mindenre).
Atok
-
Zozzer888
addikt
válasz
Raketkilla #12894 üzenetére
A pixinfo csinált összehasonlítást ,de ott a Tami selejtes volt, egy pentaxos srác blogján írt a pentax bajonettesről,neki nagyon bejött
Egyik ismerősömnek ilyenje van, én is azért nézek ilyet,mert ez a legszimpatikusabb. Persze,vennék én Canon 17-55 F2.8-ast,de az használtan is 190...
-
csakb
őstag
válasz
Tessék, tologasd az egeret a képeken: [link].
Ugyanitt ki tudod választani a VC nélküli verziót is. Persze ez csak tesztábra, úgy is kell kezelni.
-
Raketkilla
tag
válasz
Jah és AF milyen hangos? Videózásnál nem zavaró?
-
Zozzer888
addikt
válasz
Raketkilla #12891 üzenetére
Rajzra ugyanolyan mint a Tami,de árban legalább a 3szorosa
-
-
spanyoll
addikt
17-50 körüli tartományban (18-55 pl , stb) mi a legpengébb zoom? Van egyáltalán annyira kiemelkedő minőségű?
-
SziAtee
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni az alábbiban:
Vásároltam egy canon objektívet, ami még e hónapban került megrendelésre az amazonról. Sajnos a garancialevél nincs lepecsételve és úgy tudom, hogy ilyenkor nem tudom érvényesíteni a garanciát, hiába tudom alátámasztani a vásárlást az amazontól kapott papírokkal. Arra nincs mód, hogy az objektívet visszaküldjem amazonon keresztül és a garilevélre sem tesznek pecsétet.
Az eladó úgy hirdette, hogy európai garancia van rá (vagyis lenne, ha nem lenne üres a garancia levél).
Van esetleg valami megoldás arra, hogy érvényes garanciám legyen az obira?
Köszi a választ/válaszokat!
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Az objektívjeimnek keresek valamiféle szütyőkét.
Merrefelé érdemes keresgélni?
Internetes boltokat néztem de nem igen találtam.
Hátha tudtok valami jó tippet.
Köszi Miki -
zolka78
senior tag
válasz
Raketkilla #12870 üzenetére
Aztán az 58mm fix gyújtótávolságú Helios obiból hogyan lett 50mm?
-
copass
veterán
válasz
rekeszelni kellett volna ugyanarra mindet, ugyanaz a fókusz pont,stbstb.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Én nem sok különbséget látok.
-
m3ss
veterán
válasz
hat mint foto nem tul sok ertelmet latom. mint teszt meg nem ugyanott van a fokusz, nem ugyanannyi a dof es lehet nem egy fekete zsakon lenne a legcelszerubb probalkozni...
-
Zozzer888
addikt
válasz
Hát, ennél azért többet tud az öreg Helios.Legalábbis nekem a sima 44M van.(MMZ-s)
-
Raketkilla
tag
válasz
HollyBoni #12859 üzenetére
Szia(sztok), mutatnék néhány összehasonlító képet, amiket a Helios 44M-4 f2 fix 58 mm-es obimmal lőttem.
Canon EF 18-55 f3.5-5-6 IS II
Exif: 1/50, f5.6, ISO800, 55 mmHelios 44M-4
Exif: 1/50, f5.6, ISO800Ráadásnak itt egy kép, amit ugyebár a kit nem tud.
f2
Exif: 1/50, f2, ISO200A képek egy Canon EOS650D-vel készültek. Persze, nem egy profi Canon obi képminőség, de szerintem nem rossz.
Szerintetek? -
padi68
senior tag
Boldog Békés Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
-
Konflikt
addikt
válasz
Zozzer888 #12864 üzenetére
ahogy indigo is mondja.
amugy s/n alapjan is meg tudja mondani a Tamron Magyarorszag, h jar-e az 5 ev, vagy sem az objektivre. multkor engem is erdekelt a tema, akkor erre jutottam -
indigo
aktív tag
válasz
Zozzer888 #12864 üzenetére
A Computer Emporium Kft. bonyolítja a hazai forgalmazását a Tamron objektíveknek. Ők vállalják a 12+48 hónap garanciát rá. Te Magyarországon bármely üzletben vásárolhatsz Tamron objektívet, és ha az objektív nem szürke importból származik, hanem az ő képviseletük alatt került hazánkba, akkor csak egy űrlapot kell kitöltened, hogy hol, mikor, milyen vázhoz vásároltad az objektívet, majd e-mail-ben elküldve válasz érkezik, hogy kiterjesztetted a garanciát 5 évre. Ezt az űrlap kitöltését a vásárlástól számítva 12 hónapig teheted meg.
Tamron link. -
Zozzer888
addikt
válasz
Zozzer888 #12863 üzenetére
kieg: Most beszéltem a digitcam-mel ők azt mondták hogy természetesen 5év szerepel a garancia papíron.Mostmár tényleg nem tudom mi van
Maradt akkor a Camera kft, kari után.
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Tud valaki valami pontosat a Tamron 5év garijáról? Sok helyen 5év garival hirdetik a Tami obikat,de a 220voltnál azt mondták hogy ők 1évet vállalnak rá, további felvilágosítást majd csak 28.ától tudnak adni,mert az illetékes kolléga akkortól lesz bent.Hívtam az edigitált, ők azt mondták a garancia levélen 1 vagy 2év van,de a Tamron hazai képviselete majd tudja a számla alapján hogy erre már 5év gari jár.
Tud valaki erről valami biztosabb infot?A Camera Kft zárva van ilyenkor:/
-
szeva000
addikt
válasz
atok666 #12856 üzenetére
Én nyúztam mindkettőt,a tami maradt egy évet....egyértelműen beválallható jóval olcsóbban....Képminőségben kb egy szinten vannak,CA-ban sokkal, képstabiban is jobb a tamron.Az árról nem is beszélve.
A 70-200 meg már tényleg pénz kérdése...Ott a nikkor a nyerő,de egy átlag felhasználó nem fog ekkora összeget beleölni mikor aránylag reálisabb áron kap más gyártótól obit,mégha az nem is annyira jó.(az én sigma 70-200-am is f4-től mondható nagyon jónak,nah ez a nikkor nál már 2.8-on is...De az ára eléggé brutális.Így én is úgy döntöttem,hogy inkább egy jobb vázat veszek,mint egy nikkor 70-200-at...A sigma 50-500 OS-ről csak jókat tudok mondani még ekv 750-en is...sajna ehhez kell egy jobb váz,mert f8-as blende nagy hátrány azért....mondjuk ez sem egy olcsó obi már) -
atok666
őstag
válasz
szeva000 #12855 üzenetére
Tudom, azt irtam is, hogy a kit meg az 1.8 az ott van az ajanlottak kozott.
En a tobbire gondoltam, mondjuk akar az emlitett 70-300ra - altalaban mindenki a tamron ajanlja a nikon helyett. Kivancsi lennek hogy mi alapjan, hany embernek van valos tapasztalata mindkettovel (es itt nem arra gondolok, hogy az uzletben kattogtatok vele, vagy volt nalam probara egy ket napig) ami alapjan allitja, hogy a nikon nem eri meg a felarat. (ez csak egy pelda volt, nem ismerem a nikon 70-300at, csak a tamront kicsit - lehet, hogy ebben az esetben tenyleg a tamron a jobb vetel)Atok
p.s. ups, Santiagainnal szantam
-
szeva000
addikt
válasz
atok666 #12852 üzenetére
Most itt a tami 70-300-ról volt amúgy is szó,ami teljes mértékben jobb vétel,mint a nikkor 70-300....Aki meg milliomos úgy is csak nikont vesz,mert neki nem számít....Nekem se sigma 70-200 lenne,hanem nikkor....De inkább annak az árából egy D600-at vennék,ha lenne annyim.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
10-ért használtan lehet már venni használható objektívet Canon-ra? Szeretnék venni 40-50 körül egy DSLR-t főleg termékfotózáshoz, ehhez kéne.
-
Konflikt
addikt
válasz
atok666 #12848 üzenetére
en 85/1.8D-rol tudok nyilatkozni, 3 eve hasznalunk egyet. bitang egy darab
kimagaslo anyaghasznalat, minden fem, meg a napellenzo is. gyonyoru bokeh, 1,8-on is nagyon eles. portre-ra jobb szerintem nincs. amugy vannak nagyon, nagyon jo nikkor objektivek, csak jellemzoen nem az olcsobb szegmensben. pl. egy 70-200 VRII-nek parja nincs. nyilvan az aranak sem akad nagyon. a 24-70/2.8 szinten ilyen, meg meg jopar.. de van tobb elerhetobb aru nikkor is ami nagyon popec, pl. az 50/1.8D szinten remek ar/ertekben, gyonyoruen rajzol.
(#12845) Sefter: elkepzelheto, en nem talaltam erre utalo linket. forrast dobhatnal ha ilyen biztos vagy benne.
-
atok666
őstag
válasz
szeva000 #12844 üzenetére
Csodalkozom, h vesz valaki Nikon obit egyaltalan
Minap nezegettem az ajanlott Nikon objektivek listajat (a topic elso hozzaszolasaban) es a kitzoomon, meg a 35/1.8on kivul nem is volt mas nikon a listanAtok
p.s. bocs, ott a 85/1.8 is, bar az mar nem derult ki, hogy melyik
-
NorbixD
tag
Még annyit, hogy makrózásra is jobb a 18-105ös KIT-objektív, mint a 18-55ös társa?
-
spanyoll
addikt
Köszönöm a tanácsokat, akkor Tami lesz belőle majd
-
Konflikt
addikt
válasz
spanyoll #12842 üzenetére
stabi, es belso motor nelkuli 70-300-ak eseteben nincs igazan kul, ez az arakon is latszik. nagyjabol a G-s, D-s 70-300 nikkor azt a szintet hozza mint a tami 70-300 Di LD, es a simga 70-300.
stabi+ultrahangos motoros 70-300-ak eseteben en arra jutottam hogy a tami egy hajszallal meg jobb is, es olcsobb is. de megoszlanak a velemenyek. bar mind2-t probaltam, de nem egyszerre.
edit:
@(#12834) Sefter Walimex / Samyang kapcsan hasonlot lattam en is. a Dorr sztem mas gyarto lehet, Danubia neven mennek nekik meg cuccaik. -
spanyoll
addikt
A tami 70-300asa és a Nikkor 70-300asa között van akkora egetverő különbség amiért megéri a Nikkort venni vagy nincs?
-
NorbixD
tag
Köszönöm a válaszokat!
Ezek közt mi a különbség?
NIKON D3200 BODY + Objektív AF-S DX18-55M f/3,5-5,6G VR
NIKON D3200kit + AF-S DX18-55M f/3,5-5,6G VR - (SF)Ez az SF jelzés mit takarhat? Mert egy jo 100eur drágább mint a sima?
De találltam még ilyet is: Nikon D3200 Kit + 18-55 AF S DX II Itt ezt a II jelzést nem értem.Akkro valoszinű 18-105mm lesz, ebből is van olyan sok változat van mindenféle jelöléssel? Ezt néztem ki: NIKON D3200 BODY + Objektív AF-S DX18-105M f/3,5-5,6G VR
-
NorbixD
tag
Hello
Nikon gépet melyik KIT objektivval érdemes inkább venni, a 18-55mm vagy a 18-105mmel? Az utóbbi megéri a belefektetett plussz pénzt?
-
-
spanyoll
addikt
válasz
Santiagain #12826 üzenetére
Okés, akkor kérlek küldj nekem hitelre d4 meg d800 vázakat, és ha nem fizetném ki, akkor ott nyugodtan kereshetsz
@(#12827) Konflikt: Nincs sehogy sem AF azzal az obival. Mint megtudtam, a Samyang csak fix és csak AF nélküli obikat gyárt.
@(#12828) bigsee: Egy d300ason volt. Az exifben látszik, hogy milyen beállításokkal készültek egyes képek
Összességében viszont azt tudom mondani, hogy a 8mm-es nagyon okos kis üveg, ha most lenne pénzem erre meg egy 10.5ös nikkor fisheye-ra akkor nagy valószínűséggel inkább ezt venném, mivel egy halszemnél belövöd az élességet végtelenre nagyrészt, és f8-nál már az is éles ami nem
Építésileg jó üveg, kényelmes is, meg pofás, ha valakinek ez számítana. A fókuszgyűrű kellemesen állítható, tehát összességében megéri az árát.A 85-ös az tényleg csak ott vérzett el nálam, hogy nincs AF, nálam egy portréobinál ez halál. Hiába van valakinek nagy keresőjű gépe (most nem rád célzok gab.m
) , attól még manuál az egész, és ha valaki nem szívleli az ilyet, annak akkor macera lehet. Bár amennyiért mennek használtan ezek az üvegek ... úgy már más a kérdés, annyiért megéri
De vicces egy cég ez a Samyang. Voltak ott tolózoomok, meg 2db tükrös obi. 40-ért mérik a 400 meg a 600mm-esüket, magyarázta a jóember, hogy á csak kicsivel lágyabb mint egy rendes obi, de állvány meg kellő fényviszonyok híján nem próbáltam ki, holott kíváncsi lettem volna rá. Annyiért játszani is megéri.
-
spanyoll
addikt
Megkésve bár, de utómunkázva nem, jöjjenek a képek.
Előre is bocsi a hibákért, nem vagyok egy nagy objektívtesztelő, a 85/1.4-nél nem ártott volna ugyanazt fotózni, amúgy meg nem ártott volna nézni szűkebb rekeszen is a dolgokat, de ez van, ezt kell szeretni, legközelebb jobbakat hozok.
Utómunka nuku, import, export.
Íme...Samyang 8mm:
Samyang 85mm f/1.4:
...és még egyszer bocsi, hogy nem vagyok profi teszter
-
Kickass
őstag
Valaki meg tudná nekem írni, hogy ezek között mi a különbség?
Sigma Nikon 70-300/4-5.6 DG Macro NA
Tamron Nikon 70-300/F4-5.6 AF LD Di MacroIlletve a kérdés, Tamron vagy Sigma?
-
spanyoll
addikt
Maholnap dobok be par kepet a forumba igeny eseten a samyang 8mm fisheyerol, nyilt napon jatszottam egy kicsit vele
Ja meg samyang 85/1.4-el is.. -
csakb
őstag
válasz
Log871 #12815 üzenetére
Jaja, addig vedd meg, amíg az új, hiperdrága 2/35 IS ürügyén ki nem vonják ezt is a forgalomból.
-
csakb
őstag
válasz
Log871 #12813 üzenetére
Én fixpárti vagyok, szóval nem foglak lebeszélni róla.
A 80-as, 90-es években széles tömegek szaladgáltak egy szál 58 mm-es Helios objektívvel és Zenit vázzal, mégsem ette meg őket a batman. Nekem is csak egy 50-esem és egy 200-asom volt hosszú évekig, mégis tudtam fotózni. -
csakb
őstag
válasz
Log871 #12806 üzenetére
Nagyon jófej a Canon. Másfél hónapja még lehetett itthon kapni az IS nélküli EF 2.8/28-ast. Nem az élesség bajnoka, de szerintem nem is volt rossz, és egyáltalán nem is volt drága. Aztán most, hogy kiadták a f*szán túlárazott IS-es verziót, ezt az olcsót meg bevonták, ha jól látom.
-
.DLL
veterán
válasz
Log871 #12806 üzenetére
A 35/2 kb 70e forint újonnan, egy tamron 17-50/2,8 meg 80-90e, persze lehet használtan is találni 60-70 körül.
Így inkább eladnám a kitobit, és kettőt egy csapásra vennék egy ilyet. Mivel portrét írtad a legkevésbé, így gondolom a nagylátó a fontosabb, ahol ezzel már 2,8-on is tudnál fotózni. -
Mhamster
tag
válasz
Log871 #12804 üzenetére
Fixet mire? Általános fotózásra? APS-C-n mindkettő "hosszú" lesz (ekv 56 és 64mm). Portréhoz fényerőtlen a 40, valóban. A 35 2.0 meg sajna nem tud annyival többet a 18-55 isIInél, hogy megérje rákölteni.
Szerintem érdemes lenne körbenézned m42 fronton, aprópénzért mennek ezekhez képest, persze manuál fókusz.
Ha csak portré, akkor érdemes az 50 1.8, sok mindenben kifogásolható obi, de amennyibe kerül annyit megér. -
.DLL
veterán
válasz
Log871 #12802 üzenetére
Megmondom őszintén ezek közül én sem tudnék dönteni. A 35-öt és az az alatti tartományt nagyon kedvelem f/2 feletti fényerővel, de ez egy elég régi lencse, nem túl acélos rajzolattal.
A 40-es viszont egy igazi modern obi, nyitottan is jól rajzol, viszont csak f/2,8, egy fix gyújtótávú lencsénél ezt már nem tekintem fényerősnek, akkor már inkább egy Tamron 17-50/2,8, amiben megtalálható a 40mm is.
Az új 35/2 meg aranyárban lesz...
-
Log871
csendes tag
Sziasztok!
Objektív vásárlás előtt álok,két objektív között nem tudok dönteni.
Canon 35/F2.0 EF
Canon 40/F2.8 EF STM
Általános célra kellene természet,portré illetve lakásban való fotózásra.
Egy Canon eos 1100d géphez.Melyiket javasolnátok.
A talált tesztek alapján nem tudtam dönteni.A választ előre is köszönöm.
-
Konflikt
addikt
tudtok olyan oldalrol, ahol a (kozel) az osszes sigma (a jelenleg kaphato, es mar kifutott) lencset meg lehet nezni?
akar tablazat szeruen, akar listaban, mindegy. nemkell review, csak a fobb infok, esetleg egy foto. kicsit bovebben mint mondjuk a sigma lens wiki oldala. koszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Külpolitika
- Vezetékes FÜLhallgatók
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Tenstorrent legújabb AI fejlesztői platformja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 70 256/8GB / szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest