Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Pánik a memóriapiacon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzant
addikt
UV kezelés, hogy kipusztuljon.
-
Zozzant
addikt
válasz
cellpeti
üzenetére
[Kenko PRO1D] Ezt használom, szinte minden drágább obimon van, inkább törölgetem ezt mint a frontlencsét.
-
Zozzant
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Hááát én az asszonnyal túráztam arrafelé, el is tévedtünk de az volt a legkisebb baj. Találkoztunk 5-6 gombaszedővel akik 30 centis macsétékkel szedték a gombát...
Az erdő közepén... szemtől szemben... az első szavuk az volt hogy "PÉNZ"... na mondom magamban ezek itt most elásnak
Igaz minden az esőkabát alá volt dugva, csak egy kis kompakt volt nálam. Mondtam hogy a kocsiban 10 KM-re... aztán szép lassan továbbáltunk, megúsztuk, csak néztek utánunk. Legközelebb nagyobb csapattal megyünk
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
üzenetére
Te sem gondolod komolyan hogy a mai világban egy ilyen neves 35-100 manuál obival amatőrként sikerélménye lesz miközben majd zoomol és élességet állít. Nem arról van szó, hogy kinek mennyi manuál obija van (képzeld nekem is van egy fióknyi, nem a szarabbak) és pattintott kövön nőtt-e fel vagy fényerős fix af 600-ason a repnapon. Egyébként nekem meg 8, mindenki azzal szivatja magát amivel jólesik, +össze lehet vetni a véleményeket.
-
Zozzant
addikt
válasz
x64emulator
üzenetére
Minden obin a fizikai gyújtótáv van megadva, függetlenül attól mekkora képet vetít és mi elé rakod.
-
Zozzant
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
-
Zozzant
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Azért szokták ajánlani, hogy használni kell az obikat, kint, napfényben, bár ott sokkal kevesebb uv-c éri mintha lámpával kezelnéd. Amit linkeltem 253 nm. Előről hátulról küldöd az jó lesz. Bőven bejut.
Itthon, fűtött világos lakás, 40% alatti páratartalommal kizárt hogy szaporodjon a gomba.
-
Zozzant
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
UV-C fény kell neki: [link] EZ megállítja, eltüntetéshez nem lesz jó. Egyébként a spórák minden obiban ott vannak, törvényszerű ha mindenhol fotózunk vele. Ha nincs megfelelő környezet (sötét, nedves) akkor nem kezdenek szaporodni. Ha nem ilyen ahol élsz vagy tartod őket akkor nem fog a többiben is szaporodni.
-
Zozzant
addikt
válasz
csupa csaki
üzenetére
A 44M-en van A/M kapcsoló a blendéhez. M módban tudod állítani a blendét, A módban (vagy amelyiken nincs ilyen) nem tudod, csak ha megbuherálod ill. peremes adapterrel benyomva tartod.
-
Zozzant
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Felment az ára?

-
Zozzant
addikt
válasz
masterful87
üzenetére
Jó a 18-200 is, a fotós fényképez nem a technika.
-
Zozzant
addikt
válasz
BobChemistry
üzenetére
Spórák mindenhol ott vannak és mindenbe bejutnak, ha nem pincében, párás helyen, sötétben tárolod már esélyes lehet hogy nem kelnek ki a spórák. Használni kell az obikat, nappali fényben.
-
Zozzant
addikt
válasz
Telomanikus
üzenetére
Elég sarkított teszt. Túlexpós a 2.8-as képe + nyitva eleve kisebb a dof sokkal (fókuszhiba is lehet) + bemozdult = szarabb obi mint a 70-300
Ezt láttuk. -
Zozzant
addikt
válasz
ccs2929
üzenetére
[link]
43-as a hátsó menete ha leszeded az univerzális 52-67-es felfogatóról. Step up gyűrűkkel bárhova feltekerhető, én főleg 43-49 (és 52, 58) step up gyűrűkkel használtam, sőt szerintem jobban illeszkedik és biztosabban középre kerül mint a rugós univerzális felfogatóval (abban lehet tologatni ide-oda a cuccot). -
Zozzant
addikt
válasz
Canonfan
üzenetére
Miért az UV szűrő? javaslom a PRO1D Protector vagy a Zeta Protector sorozatot.
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Rendelésre hoznák, nincs készleten.
-
Zozzant
addikt
válasz
HardSanyeee
üzenetére
Meg kis csődarab a pöcök belső felére. Fülpiszkálónak pont jó szokott lenni a csöve, csak a méretet kell eltalálni.
-
Zozzant
addikt
válasz
Tibiajax
üzenetére
Egy bevágáson mit tekerjen? Az a rögzítő gödröcske, hogy ne forduljon le a vázról az obi, az objektívet mikor leveszed akkor a vázban visszahúzódik egy rudacska, az obin meg kijön a bevágásból így levehető az obi. A fókusz az egy kardán tengely az obi hátuljában található forgó tengely.
Jobbra alul, azt tekeri a váz. -
Zozzant
addikt
Ajánlom a pentaxot

"A kényelmes élességállításról a Quick-Shift Focus System gondoskodik, melynek köszönhetően AF állásban is finomhangolhatunk a fókuszon." -
Zozzant
addikt
válasz
lacibacsi
üzenetére
"Please note: The 18-200mm became available with a built-in motor for the Nikon D40, D40X and D60 (Model A14NII) from March 2008. The A14N model which had been available up until March 2008 is only compatible with the D40/D40X/D60 in the MF mode due to the fact it doesn´t have a built-in motor. "
forrás: TAMRON EU
-
Zozzant
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ha valaki nem azért vesz MF obikat hogy "egyszerűbb legyen az élet" akkor vajon miért?

-
-
Zozzant
addikt
válasz
gubisadam
üzenetére
Azért mert teljesen mindegy mit raksz mögé, az obira mindig az objektív fizikai valós értékei vannak írva, mert ez az obi tulajdonsága, nem a rendszeré, nem a vázé és nem a kettő együttes tulajdonsága. Ha megnézel egy kiskompaktot arra is, a user meg ossza be hova rakja

-
Zozzant
addikt
a: jár hozzá univerzális csíptető amivel 52-67-es szűrőmenetekre csíptethető, de ha ezt leveszed róla akkor 43mm-ről átalakító step up/down gyűrűkkel is felcsavarható bármilyen menetre.
b: 150-es 4.8 dioptria, 250-es 8 dioptria
c: bármire fel lehet tenni, ami az "a" pontban le van írva, inkább hosszab gyújtótávú obikra, 50 és felette. -
Zozzant
addikt
Na a makróhoz csak annyit, hogy a rendes makróobinak szerintem 1 értelmeshez közeli alternatívája van ez pedig a raynox 150 vagy 250. Az elvadult dolgokat nem számítom bele hogy felraksz fordítva egy obit kétszerezőt meg közgyűrűt és összevissza variálod +atomvillanást játszol mert kevés lesz a fény minden szituban. Szóval raynox 150, ezzel én még fz30-on kezdtem aztán felraktam mindenféle gyújtótávú obira, legjobb az 50-200-on volt 120 körül. Gondolom a beszélgetés arról szól hogy a leírt tapasztalat alapján mindenki eldöntheti mit akar kipróbálni úgy hogy más már kipróbálta. Nekem 8 ne értsétek félre mindenki azzal makrózik amivel akar, én mondjuk vettem egy tamron 90-et, előtte meg volt egy sigma 50-es manuális. Kolléga jól leírta: a végeredmény egy makró obi lesz.
-
Zozzant
addikt
válasz
Laslow
üzenetére
Ne fotózz f10 fölött
Obit úgy cserélj hogy a lehető legkevesebb ideig legyen obi nélkül a váz és lefelé legyen fordítva, ne huzatban stb. Szerezz be egy szelepes körtepumpát ami nem ugyanott szív mint ahol fúj akkor nem a port szívja be és fújja rá. 2-3-szor belefújni felnyitott tükörnél. -
Zozzant
addikt
válasz
fi:zi'k
üzenetére
http://www.pentaxforums.com/forums/photographic-equipment-sale/ itt is nagy a forgalom csak sok a nem EU.
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
Játékos
üzenetére
Konkrét számokat nem tudok neked mondani, zoom állástól is függ. Anno 50-200-ra raktam dcr150-et és már 100 körül is nagyon szépen lehetett makrózni 200 körül meg már szinte el is tűnt a dof, közelpont drasztikus csökkenésével, 300-ra nem is nagyon érdemes tekerni pláne dcr250-el.
-
Zozzant
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Két legjobb obim a tampon 28-75 és a 90... de ne firtassuk

-
Zozzant
addikt
válasz
copass
üzenetére
Jaa ha sok a pénzed és türelmetlen vagy akkor nem szóltam. kb 400 vásárláson vagyok túl érdekes hogy ki tudom várni azt a 2-3 hetet... kínából. UK meg DE az meg gyors, épp most vettem UK-ból CO riasztót honeywell, ugyanez itthon 13 én 7-ért vettem postával, ébredjünk már fel.
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Nekem van ilyen tamronom, k10d-n és mz5n-en használom, apsc-n is el lehet lenni a 28-al de ott leginkább 50 és 75 a kedvelt. Ez pl. apsc 28mm
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fénymérés, stabilizálás, élesség jelzés.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jó kis fényerő de kitobim van 18-55 nem 250-é hanem 10-ért