- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Ja, igen, sajnos a kompaktoknál ezt csinálják.
ráírják, hogy 24-700mm eqv, és szinte esélytelen megtalálni, hogy valójában milyen az objektív valójában. De, mivel ott akkora nagy a crop factor, a valós gyutáv valóban nem mondana semmit.
De tükrös (és szerintem a 4/3 szenzoroknál is) gépeken mindíg a valós érték van megadva.
-
vlevi
nagyúr
Ha ebből a képből nem jön rá, akkor semmiből :)
Forrás: Wikipédia, crop factor.
Ami ebből a rajzból nem látszik, hogy pl a mélység élesség marad ugyanolyan, arra nem igaz az 1.6 szorzó.
Apa gépen az 50-es obit használva nem lesz ugyanolyan a kép, mint a ff vazon a 80-as.
Inkább olyan, mintha a 24x36-os képkocka belsejéből kivágott a közepét, és azt meretezed át.
-
törölt tag
-
JohnyBlue
addikt
Én nem tudom de itt mindenki csak a fényerős üvegeket ismeri?
Gyerekek de most komolyan, iso felteker és csak picit villant ami szinte meg se látszódik a képen. Így beltérre is bőven elég a kitobi fényereje ( lehet kezdeni a köpdösést ) Na meg csak azt látom 1.4 - 1.8 2.8 óóó az szar mert CSAK 2.8 és úúú nincsen benne stabi Jézus! Már meg 200milin 1/10 záridővel nem tudok fotózni. És még sorolhatnám.
Amikor én is megvettem az 1.4 es üvegem mindent vaku nélkül akartam megoldani mert hááth az a menő, meg divatos... de amikor egymás mellé állt 2-3 emberke akkor már bachattam a fényerőt mert rekeszelni kellett.
Szerintem
-
enyan
tag
Fogtam kézbe a 100d-t, nem tűnt rossznak, de nem hasonlítottam össze egy normál vázassal, tapasztalatom pedig ahogy fentebb is írtam, még nincs. Viszont jó ötletet adtál, mert így ezt mindenképp megteszem még vásárlás előtt, hátha tényleg annyi a különbség, hogy átpártolok a nagyobb irányába. Normál méretben a 700d jöhetne szóba, de sajnos nem nagyon láttam ilyen konstrukcióban. A fogástól eltekintve viszont nekem kifejezetten tetszik(tetszene), hogy kicsi és könnyű a váz. Megjelenés óta ilyen gépet szeretnék, de eddig valóban nem teszteltem hogy milyen a fogása, jóformán teljesen le is mondtam róla, hogy lesz tükrösöm egyáltalán.
-
törölt tag
Hát más nem lesz, de volt már vagy 20 objektív eladásom,így még nem jártam.Kellemetlen mert azt hiheti a vevő,hogy át akartam vágni.
Akkor fogok nézni ha visszakapom és nálam sem lesz jó, futkoshatok a postára,hogy miért labdáztak vele, elhajtanak a francba.De olvastam,hogy tokina és tamron obiknál van kompatibilítási gond némelyikkel, akkor ez az egyik ;-) -
m43-ra 0.64x metabones a legszorosabb, viszont ez csak néhány (pana) m43 vázra megy fel. Amúgy is inkább kihagynám a FF obik gyengébb minőségű sarkait a képből, erre tökéletesek a mostani adapterek. A 0.71-es nem rossz azért, f/1 lesz az 1.4-es obikból.
#24704: Igen, elég combos darab, főleg, h még az adapter is hozzáad a súlyhoz. Képminőségben tényleg nem rossz a zoom, csodálkozom, hogy az oly vagy pana nem jött elő egy "éjszakás" f/1.4 körüli zoommal - még ha limitált is lenne a fókusztávja mondjuk 14-35re ill nyomna 7-800g-ot. - Adapterezve ez az obi 1.28/12-25 lesz m43-on.
-
Vyndree
őstag
Köszönöm az értékelésed.
Akkor Sigma alulmaradt, a két Minolta viszont nagyjából egy szinten van, látható de nem jelentős a különbség.
Ha tehetem és olyan a környezet, akkor a fix 50-est használjam? Nem kell neki az f8, f4-en is ugyanolyan szép csak a teszt miatt tettem őket egyformára. -
Ipadipad
tag
Hasznaltan venném vagy ebayröl... Maximum 150.000ft költenék rá.. 18-200 nál gondolom nem lehet annyira homályos hátteret elérni mint a 85mm nél vagy tévedek? Canon vagy a sony objektivel lehet élesebb képet készíteni? Hmm de most látom az sam objektív.. Igy ahoz külön adapter kell... Hmmm... Esetleg van olyan oldal ahol objektivet lehet ossze hasonlítani teszt képekkel együtt?
-
Schuby
aktív tag
én használok egy 800mm/f8 as samyang tükröset, de azzal nem fog menni az auto mód, ha nem tanulja meg kezelni, és nincs állványa, nem fogja felismerni mit ábrázol a kép. A bokeh meg csak megszokás kérdése. szép gyürüket rajzol
[IMG:https://c2.staticflickr.com/4/3813/19438858880_e7877dff45_n.jpg] -
Studi
veterán
Most 40-45 körül láttam, 25-ért ha működik egy percig sem gondolkoznék én sem.
Köszi a részleteket!
Komolyabb milcek után az AF az 5DmI-el amúgy is kompromisszumos kérdés, nem elsősorban a sebesség, sokkal inkább a pontosság, és használhatóság szempontjából. Ilyen téren a milcek eléggé elkényeztetik az embert. Egyelőre maradok az eredeti koncepciónál, és tartom a kétobis felállást (még azon gondolkozom, hogy alkalomadtán az 50-est lecserélem egy 35/2 nonIS-re), de ha 25-ért felbukkan egy ilyen 70-210, akkor azért bátran meg fogom venni a tapasztalataid alapján.
-
ITrex
tag
Na akkor rendet teszek ebben az airsoft ügyben.
1.Igen, máshol is kérdeztem már és onnan következtetett erre.
2.Az "airsoft meccsek" alatt olyanra értettem hogy előre meglennének beszélve a jelenetek, tehát nem hinném hogy eltalálná a golyó.Illetve én is UV szűrőre gondoltam még, az a biztos
80hun
Neked pedig köszönöm a válaszod! -
ilgatto
tag
Azóta még kb. 6x szedtem szét, fene se gondolta volna, hogy ennyire érzékeny.
Szóval van ugye egy vastag és három nagyon vékony hézagoló. Először mindent kivettem, akkor már a 0,35m-es jelzésnél végtelenre fókuszált, attól felfelé teljesen életlen lett.
Aztán visszatettem a vastagot, akkor már 0,7m körül járt a helyes végtelen fókusz. 1 vastag + 2 vékonnyal már éppen sok volt, szóval 1 vékonyat kivettem és most jónak tűnik.
Napközben tesztelem majd, remélem többször nem kell szétszednem. -
Tin
veterán
persze, nekem is volt 700D-m annó 3 napig, aztán visszavittem, mert nem tudott AFMA-t, és az obijaim meg nem voltak tökéletesek. a 70D-n is mindegyikhez kellett egy kicsit állítani, de nem gond, mert ott lehet. és az 50mm-esen kívül a többi konzisztensen jó is, az 50mm-est viszont néha mellélövi.
-
Oliverda
titán
Ahogy nézegetem elég sok kompromisszumot követlenek ezek, nincs igazán kiemelkedő köztük.
Az említettem Tamron obinak pl. az AF-ét szidják szinte minden teszteben, ami azért nem túl biztató.
zed juron: Akkor mesélhetnél róla egy picit!
Milyen vázon van? Esetleg tudsz mutatni pár olyan nyers képet ami azzal készült?
-
A Sigmákon a bevonat miatt van más fogásérzet, amit újabban a lehámlások miatt lecseréltek sima festékre.
Nem csak az új fejlesztéseken, hanem minden kb. 3 éven belül gyártott obin. Ez a változás sok régebb óta forgalomban lévő Sigma obit érint.
Pl.:
[link]
vs.
[link](#23433) Fotonhámozó: A trollok másfelé honolnak!
A szűrőzés sem szempont mindenkinél,
illetve a 12-24II-m is ND-zem 15mm-től: -
Igen, mindenképpen szórakozós... Viszont ha auto ISO-n mindig normál expót próbál meg tartani a gép, akkor jó esetben (ha nem sokat változik az ISO) utána lehet még menni a panoráma összerakásakor, illetve nem fog talán (talán) anniyra kiégni-bebukni a két véglet. Auto ISO max a barátunk
HDR meg ja, nem szabad túlzásba vinni. -
Alx.Mercer
aktív tag
Ezt úgy csinálják, hogy küld neked egy valódinak tűnő banktól származó, eredetinek látszó igazolást amin látható, hogy részéről megtörtént az átutalás. Aztán kérni fogja tőled, hogy te is küldj visszaigazolást arról, hogy postára adtad-e a csomagot, végül azt is vissza kéne igazolnod, hogy a szállítmányozó cég kiszállította és elvileg az ő "bankja" csak ebben az esetben fogja jóváírni az "átutalt" összeget. Cselesek!
-
Tin
veterán
de, ha videózik. nekem is 10-18 STM és 17-55 USM van, illetve egy 55-250 STM.
már hetekkel ezelőtt megrendeltem az 50 STM-et, beltérben sokszor egyszerűen kevés a 2.8, ráadásul az USM nem az igazi az autófókuszhoz, míg az STM király. videónál meg a gyengébb képminőség annyira nem számít, a codec többet elront, mint amennyit az obi...
-
Ricardo128
senior tag
Amúgy nagyon bejövős egy objektív. Gyönyörű az egész, maga a formája, az építése, és ahogy már írtam párszor a képminősége, de hát crop vázon nem adná vissza azt a szöget (vagy hogy írjam). Szóval terelődök 10-20mm köré, ahogy már javasolták.
szerk.: 50mm f/1.8-on könnyen megy a manuál... Mondjuk nekem a fotózás még csak az élettelen tárgyak lencsevégre kapásáról szól, élő témát biztos nem könnyű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged