- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
Real_Necro #15599 üzenetére
Nekem a Canon 55-250 ISII angliából is csak 45e forint volt futárral, az itthoni ár alatt van és még oda ki is tudom küldeni ha kell hiba esetén.
-
Real_Necro
veterán
válasz
psycroptic #15598 üzenetére
"EU-n belüli feladás esetén nincs áfa és vám fizetési kötelezettség."
Ott meg fizethetjük a szállítási költséget, mert nem szokásuk ingyen postázni, valamint a termék is drágább, valamint mindkettőben benne van a rizikó, hogy szállításnál sérül, vagy eleve hibás terméket kapunk.
Persze ki lehet fogni a jót, én is angoloktól hozattam az egyik obim, de a szállítás nem volt olcsó.
-
psycroptic
őstag
válasz
dace90 #15595 üzenetére
Ha bolttól vásárolsz és EU-n kívüli feladás esetén, akkor 0-22EUR-ig áfa és vámmentes, 22,1-150EUR-ig vámmentes, de áfaköteles. 150,1EUR-tól áfa és vámköteles.
Ha magánszemélytől vásárolsz EU-n kívüli feladás esetén, akkor 0-45EUR-ig áfa és vámmentes, 45-150EUR-ig vámmentes, de áfaköteles. 150,1EUR-tól áfa és vámköteles.
EU-n belüli feladás esetén nincs áfa és vám fizetési kötelezettség.
-
dace90
csendes tag
Sziasztok!
Azokhoz lenne egy kérdésem akik már rendeltek objektívet ebayről. Lenne egy objektív, amit Hong Kongból rendelnék, erre kell nekem bármilyen vámot is fizetnem? (a szállítás ingyenes)
-
.DLL
veterán
válasz
nagybá #15592 üzenetére
Az FD objektíveket kerülném, mert kisebb a bázistávolságuk, mint az EF bajonettnek, így a használatukhoz korrekciós lencse kell, ami beleszól a képminőségbe is.
Inkább M42-es menetű objektíveket keresnék, szintén tele van velük a használt piac, lencse nélküli adaptergyűrű való hozzá, amit pár ezer Ft-ért be lehet szeretni. -
nagybá
senior tag
Helló mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék venni régi objekítveket (pl, amilyenek az analógokhoz voltak), mostani Canon bajonettel. Hol találok ilyen lencséket?
Előre is köszi!
-
lenkei83
tag
A Nikon 18-300-át próbálta már valaki? Érdemes beruházni rá, vagy gondolkodjak inkább 2 obiban? 18-55 + 55-200 vagy 55-300?
-
imyourfriend
őstag
Beszerzésre is került a Helios 44M 2/58, egész jó darabnak tűnik és nem zavar hogy poros.
-
fi:zi'k
nagyúr
Egy obit kb mennyiért "kalibrálnak" a vázhoz?
-
-
Monya78
veterán
válasz
zgospel #15573 üzenetére
Szia!
Néhány tesztet nézve 35mm F2 nyitottan is jobb egy kicsit kép szélen, mint a 50mm F1,4-es F2-re rekeszelve.
Az 50mm-s pedig középen jobb egy picit.Maga a gyújtótáv kérdésben pedig szerintem az APS-C szenzoron a 35mm-t több mindenre lehet használni.
Hát igen az 50mm-nél az USM előny, viszont fényerőben nincs sokkal előrébb úgy is használhatatlan a F1,4-F1,6 rekeszen annyira mossa a képszéleket.
Ha később portrézni szeretnél akkor pedig beszerzel egy 85mm F1,8 vagy. 100mm F2-es obit.
-
Zozzer888
addikt
válasz
imyourfriend #15574 üzenetére
Ha lencsés adaptered van akkor ne számíts jó minőségre tőle, ha meg nem lencsés akkor pedig nincs végtelened. Szerintem a Heliosnak brutál jó rajza van, főleg annyiért, amennyiért adják,persze az is lehet hogy az enyém egy szerdai darab, azért ilyen jó
-
imyourfriend
őstag
Beszerzésre került egy Helios 44M típusú m42-es darab, átalakítóval használom nikon gépen csak bohóckodásra. Várható tőle elfogadható képminőség vagy ahhoz olyan objektívet kellett volna vegyek?
-
zgospel
őstag
sziasztok,
városnézős nyaraláshoz szemeltem ki a Canon 35/f2-t, mik a vélemények róla? kellően éles, nyitva is?a kit-obitól már-már undorodom de egyelőre nincs pénzem jobb üvegre, ezért egy ilyen kis mindenesnek gondoltam, és 73 ezret még rá is szánnék. vagy 75 körül van az 50-es 1,4-es használtan ami mellett nagyon erős érv az USM, de beltérben a kis kocsmázásoknál szűk lenne azt hiszem, szóval én inkább a 35ösre hajlanék.
a kapcsolódó flickr poolokat már átlapoztaggam és a neten fellelhető teszteket is elolvasgattam, azok alapján tetszik. megéri a 73 pénzt?
persze lesz még nálam egy 8mm halszem és egy 58as helios, szóval le leszek fedve, csak nem akarok nagyon manuál fókusszal baszkódni és a kit-obit egy fixhez nem lehet hasonlítani
-
BiriBum
őstag
válasz
krisztynna #15568 üzenetére
Szerintem próbálj ki egy 55-200-ast mielőtt nagyon sokat ráköltenél.
-
Zozzer888
addikt
válasz
imyourfriend #15569 üzenetére
Itt a forumon sokan elégedetten Tamronozunk
Mondjuk én is csak a hosszú gari miatt vállaltam be
Megérte
-
imyourfriend
őstag
válasz
krisztynna #15568 üzenetére
70-300VC-t vegyél ha van rá pénzed, és ráérsz. Ráérés annyit jelent hogy előfordulhat vissza kell küldened szervizbe az obit kalibrálásra/hasonló dolgokra. De kapsz rá 5 év garit, persze valaki ennek ellenére sem vállalja be. Nekem még nem volt tapasztalatom, nem vettem ilyen obit de én is veszélyesebbnek képzelem a helyzetet szerintem mint amilyen, pont úgy mint te.
-
krisztynna
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.Még arra gondoltam,ha annyira szükségem lenne a 300 végre,akkor max ha 55-200mm-essel fényképezek,megvágom a képet.Ez lehet egy megoldás nem?Mégha némi képromlást is eredményez.Amúgy mi a különbség a Nikon 55-300mm es a Tamron 70-300 vs USD között?NEkem a 300as vég azért kellene nagyon,mert hosszú távban gondolkodom,és amint már említettem,félek,hogy idővel rövid lesz a 200as.Láttam egy fotós oldalon,hogy az 55-300assal is gyönyörű képeket készítettek madarakról.F16os rekesszel állítólag lehetne hasonlókat kreálnom,mondjuk azzal már félig összecsuktam a rekeszt,tehát már egy kevésbé napsütötte napon húzhatom elő az állványomat a farzsebemből.
A Tamront hogy kell elképzelnem?Mert,akkor lehet inkább várnék még és spórolnék hozzá,mert ahogy láttam 104.ért már kapható.Viszont Tamronnál nem nagy a szórás?Nem úgy van náluk,hogy "imádkoznod" kell vásárlás előtt,hogy te jó minőségűhöz juss hozzá?
-
válasz
krisztynna #15565 üzenetére
Köszönöm a megjegyzést a képekre! Nekem elég sok objektívem volt már összességében. Ami állandó, az a Sigma 10-20 és a Sigma 105-ös. Első körben én inkább 40-max. 45e környékén egy használt 55-200VR-t ajánlanék. Ha esetleg nem válik be, nem tetszene valamiért, akkor azt bukta nélkül tovább tudnád adni. De használt vételekor viszont alaposan ellenőrizni kell, nehogy átverjenek.
-
BiriBum
őstag
válasz
krisztynna #15565 üzenetére
Az 55-200 vr teljesen rendben van, nagyon szép képeket lehet vele készíteni. Előnye, hogy kicsi és könnyű, ami egyben némileg hátrány is, mert kicsit "műanyagos" érzete van - a bajonett is műanyag.
A 300-as vég valamivel többet nyújt átfogásban, de tényleg nem sokkal. Itt tudod összehasonlítani. A vázat DX-en kell hagyni és a csúszka húzásával látható lesz a látószögbeli különbség.
Külső gyártótól a Sigma 70-300-ast elfelejteném. Ami nagyon megéri, az a Tamron 70-300 vc USD, de az már 100 felett van. Stabilizátorra szükséged lesz, kivéve, ha állványra rakod a gépet, akkor ki kell kapcsolni. Ne vegyél stabi nélküli teleobjektívet. -
krisztynna
csendes tag
válasz
forceberg #15564 üzenetére
Újakban gondolkodom,egyedül újonc fejjel használtban nem bíznék.Eredetileg a 200mmest nézegettem.árban az 61e pénz,ahhoz képest már a 300mmes nekem már ugrás,mivel 86e-ért van a drága.Szóval már ennél fentebb nemigen mennék...Ámbár kitudja,próba cseresznye,ötletek jöhetnek...
"Uhhh azanyja!".Nem rosszak a képeid...határozottan nem rosszak....
Szal kéne egy olyan obi mint ami neked van,ugyanolyan tehetséggel együtt,mint amilyen a te kezeidben és szemeidben vannak... -
válasz
krisztynna #15563 üzenetére
Szia!
Kicsit nagyobb átfogás, de nem biztos, hogy rosszabb a képe az 55-300-nak.
Ami jobb benne, az a képstabilizátor, ami elvileg hatékonyabb, mint az 55-200-ban.
Az 55-200 még méretileg is igen kellemes, súlya is alig van.
Ami még kérdés, hogy mi a keret erre és hogy használtat is néznél, vagy csak újakat? -
krisztynna
csendes tag
Helló!S.O.S!Van egy Nikon d3100as gépem 18-55mm-es obival.Szeretnék most már hozzá egy nagyobb telét.Ezekre gondoltam: Nikon AF-S 55-200mm f/4-5.6 ED DX VR, Nikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6 G DX VR
Full nem tudok dönteni.Nem vagyok nagy állványos,de arra gondoltam,hogy ha a nagyobbat veszem meg az magában foglalja a kisebbet nem?(Kezdő vagyok e drága témában,ezt nézzétek el nekem) Viszont ha nagyobb az átfogóképessége egy obinak,attól nem lesz rosszabb minőségű a kép?Ugyanis hallottamám ilyet is...
A lényeg,hogy állatfotózások érdekelnek,illetve táj amerre épp barangolok.
Aztán,jön a következő,hogy olvasgattalak benneteket,és a Sigmát sem vetitek meg.Esetleg tudnátok nekem ajánlani ilyen kategóriában?Képstabi az most kell vagy nem kell?Én azt gondoltam,hogy 300nál már szinte elengedhetetlen,de vki írta,hogy nem(meg hát akkor elvileg nem is gyártanának ugyebár stabi nélkülieket,ha nem lennének jók semmire.Szóval most mi légyen? -
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #15549 üzenetére
Hetvenkéccáz F/5 lesz az már, és 140-400 ami szerintem szűk lehet olykor. Oké madarazni megfelelő, kétszerezőt amúgy nem, max 1,7x-ezőt ajánlanak. Túl sok a minőségromlás 2x-ezőnél már
(#15552) sza.sa: Próbáltam az újabb 2.8-4 OS-t, de nem éreztem sok különbséget, akkor már 17-50 f/2.8 EX OS HSM ~130k-ért. F/4 vállalható még beltérben, vagy ha hetvenkéccázad van akkor az kiegészíti.
-
válasz
Real_Necro #15555 üzenetére
4-500mm + cserkelés. Akkor hátha összejön valami.
-
Zozzant
addikt
a: jár hozzá univerzális csíptető amivel 52-67-es szűrőmenetekre csíptethető, de ha ezt leveszed róla akkor 43mm-ről átalakító step up/down gyűrűkkel is felcsavarható bármilyen menetre.
b: 150-es 4.8 dioptria, 250-es 8 dioptria
c: bármire fel lehet tenni, ami az "a" pontban le van írva, inkább hosszab gyújtótávú obikra, 50 és felette. -
Zozzant
addikt
Na a makróhoz csak annyit, hogy a rendes makróobinak szerintem 1 értelmeshez közeli alternatívája van ez pedig a raynox 150 vagy 250. Az elvadult dolgokat nem számítom bele hogy felraksz fordítva egy obit kétszerezőt meg közgyűrűt és összevissza variálod +atomvillanást játszol mert kevés lesz a fény minden szituban. Szóval raynox 150, ezzel én még fz30-on kezdtem aztán felraktam mindenféle gyújtótávú obira, legjobb az 50-200-on volt 120 körül. Gondolom a beszélgetés arról szól hogy a leírt tapasztalat alapján mindenki eldöntheti mit akar kipróbálni úgy hogy más már kipróbálta. Nekem 8 ne értsétek félre mindenki azzal makrózik amivel akar, én mondjuk vettem egy tamron 90-et, előtte meg volt egy sigma 50-es manuális. Kolléga jól leírta: a végeredmény egy makró obi lesz.
-
zool1
őstag
Ezzel az objektívvel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
válasz
Real_Necro #15549 üzenetére
Nem volt vele AF.
Nikonhoz a Nikont kell(ene) megvenned, ha nyújtani akarod a 200-at. -
sza.sa
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék Nikonhoz...
Főleg fényerős obi kellene, előfordul hogy koncertet kell fotóznom, oda meg nem árt.Jelenleg ami van:
- 18-105 VR (ez felejtős, csak nappal használható)
- Nikkor 35mm f1.8Használtam már Nikkor 50mm f1.4-et ez is bevált.
Viszont kellene nagyobb gyújtótáv is, nem mindig tudok elég közel mennie, kb 85-100mm is hasznos lenne.
Fényerős zoom-ok sajnos aranyárban lennének, ezért valami olcsóbb megoldás jöhet szóba.Esetleg a fenti kettőt lecserélni egy Tamton 17-50 f2.8-ra + mellé egy fix?
Vagy esetleg az új Sigma "C" 17-70 2.8-4 OS, bár ez nem is annyira fényerős már.
A fix pedig a 85mm helyett a Tamron 90mm macro obija? Így egyből meg lenne oldva a makrózás is, bár nem tudom hogy viselkedik ez az obi pl. portrézásnál és koncertkörülmények között... -
BiriBum
őstag
válasz
forceberg #15548 üzenetére
Az 1.7-szerező teljesen más, az még teleobinál is határeset, mivel "csak" 1.5 stoppot vesz le, a kétszerező viszont már kettőt. Én közgyűrűt rakok a 90-es makró elé, ha kell. Persze ez Nikonnál úgy tudom nem működik, Canonnál talán kissé jobban.
Egy 50 körüli makrót 2-szerezővel használni nem túl szerencsés, akkor már inkább Raynox előtét. -
-
BiriBum
őstag
A kétszerező natív hülyeség, annyira rontja a képminőséget és olyan sokat levesz a fényerőből.
-
rii
nagyúr
válasz
Zozzer888 #15540 üzenetére
úgy tudom, hogy a közgyűrű (nem távtartó .. rosszul írtam) által csökkentett távolságot kell kompenzálnia a kétszerezőnek ....
(#15541) imyourfriend: igyekszek haladni az alapokkal ... csak kva nehéz esténként még nekiállni, és hajnal 1ig tolni este 8-tól .-) magamhoz vettem a gép manual-jat de 140 oldal ... meg még sok könyvem is van kinyomtatva, kb. 700 oldal, és a számomra legofntosabb kérdések ezekben szét vannak szórva .. sokáig tart míg összeszedegetem ezeket a morzsákat ....
-
imyourfriend
őstag
Kis tárgytávolság azt jelenti igen. Néha megeshet hogy 5-10cm vagy még közelebb kell tartani az obi elejét a dologhoz. Mélységélességed nem lesz nagy, igazából kellemetlen lesz a dolog és úgy fogod érezni egy idő után hogy "mi a szart vettem én". Nem árt hozzá egy állvány, egy nem G-s objektív amin van külső rekeszgyűrű. Vagy a G-s objektíven a füllel lehet szórakozni de ez nem ajánlott. Azért számít mindez mert az objektív a legszűkebb rekeszértéket mutatja ha nincs rajta a gépen és sötét a kereső nagyon. Ráadásul fotózni sem egyszerű az elkészült kép sem lesz az igazi. Sok fény kell hozzá és jól be kell lőni a dolgokat, előbb legyél tisztában az alapvető dolgokkal (ha még ez nem történt meg) és utána döntsd el hogy kell e ez neked. Kipróbálni meg bohóckodni jó a közgyűrű, vagy esetleg előtétlencse.
-
rii
nagyúr
válasz
imyourfriend #15537 üzenetére
" ... Tárgytávolság leginkább ... "
nagyon kicsi lesz a tárgytáv? tehát nagyon közel kell legyen a tárgy az objekítvhoz?" ... élességtartományod lecsökken ... "
nagyon nagy lesz a mélységélesség? vagyis nagyon kicsi lesz az a terület, ahol éles marad a kép?" .... ekv. 600-as gyútávú ... " 600 mm-es objektív?
" .... de nem volt túl kényelmes .... " mármint nehéz kitartani?bocs a sok hülye kérdésért .-/
(#15538) forceberg: nekünk jó ez a kombó .-) csak nem tiszta még jópár dolog .-/ arról nem beszélve, hogy egy makro objekítív 70.000 - 140.000 -nél kezdődik ))))-. míg egy m42-eos adapter+2x+távtartók+manuális obj. kihoztható 20.000-30.000 Ft-ból kb.
-
rii
nagyúr
mi is a hátránya a manuális objektív + kétszerező + távtartó + adapter megdolásnak a gyárilag makros objektívekkel szemben?
régebben írtatátok már, csak nem találom - vagy rosszul emlékszem?
próbáltam most több poston is végigmenni ... de nem találtam
.-/
-
p06
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
p06
senior tag
válasz
imyourfriend #15532 üzenetére
indigo: akkor többet kell még okosodnom a témában. Igazából ami miatt szeretnék gyújtótávolságot az a repülőnap, kutya valamint egyéb élőlény fotó.
imyourfriend: átfogás az nem igen fontos számomra pl. ha létezne akkor 200-300mm is megfelelne nekem mert ott van a 18-105 ami teljesen jó számomra, csak ha pl, repülőnapon vagyok vagy tudatosan valami "messzibb" dolgot akarok fényképezni akkor kellene ez.
-
imyourfriend
őstag
Ilyen gyútáv átfogású lencse tükrösnél nincs, felejtsd el. Itt inkább minőség mint nagy átfogás van és persze drága árak. 150-500 F/5-6.3-as lencse van amely közel 170k környékén van és stabis ezzel átfogod az egyik felét, de már F/5 és eléggé kompromisszumos a dolog. A másik fele meg egy 18-105+ lábzúm. De minek kell neked ekkora átfogás, mire szeretnéd használni? Az nem válasz hogy mert jól jön. DLSR-nél nincs ilyen.
-
indigo
aktív tag
Hát, ha ekkora gyutávot vagy nagyobbat akarsz Nikon D3200-ra, akkor még a 10x-ese sem fedné le az anyagi részét (ha jó minőséget akarsz kompromisszumok nélkül). Oszd el a 810mm-es max gyutávot 1,5-tel és megkapod az ekkora gyutávú Nikkor objektív megfelelőét. A DSLR-nél a cél/felhasználási terület dönti el, hogy milyen gyutávú objektívet kell használnod.
-
p06
senior tag
Megmondom az őszintét
Egy Sony HX-100V-ről váltottam aminek elvileg a max. "gyújtótávja?" (Gyújtótávolság (f= mm) 4,8 - 144
Gyújtótávolság (f=35mm, konverziós) 27 - 810)
na én ehhez hasonlót és talán egy kicsit nagyobbat akarok. Ezért gondoltam 300mm körülire (ha jól értelmeztem az adatokat). -
imyourfriend
őstag
Nem volt még ilyen objektívem, de egyik a tele tartományba másik a normál zoom tartományban van. Köztes átfogás 70-105mm. Ez a két objektív leginkább kiegészíti egymást mert jó ha mindkettő a táskádban van. [link] Közel 100Eft környékén van egy ilyen objektív, van pár embernek itt a fórumon. Viszont tényleg ne azért vedd hogy 18-105 helyett az említett gyútávok miatt. Ha komolyabbat tervezel akkor Győrben kipróbálhatod a 120-400-at hétközben.
De amíg nem tudod milyen gyútáv kell neked és elég lesz e a 300 addig 70-300 stabisra szavazok, vagy újan vagy használtan. Azt tényleg csak te tudhatod hogy megéri e neked ennyi áldozat.
-
p06
senior tag
válasz
imyourfriend #15526 üzenetére
Köszi.
Igazából magára az "élességre" gondoltam, hogy jobb e vagy rosszabb mint a jelenlegi.
De lehet akkor nagyobb összeget kell beáldoznom. Feltéve ha megéri a D3200-re, bár eddig nagyon elégedett vagyok vele sőőt
.
-
imyourfriend
őstag
18-105 szerintem nem hasonlítható a 70-300-al. Más átfogás, másra használható. 70-300 VC-s Tamront páran jobbnak tartják mint a 70-300VR nikkort, mindemellett hogy relatíve olcsó és 5 év garancia van rá ilyen viszonylatban újan is nyerő lehet. 120Eft-ért más alternatíva nem nagyon van. A 80-400-as Tokina majdhogynem csak állványról használható, kézből próbáltam egy eladónál és lágy lett, elgondolkoztam hogy mi ez a minőség 400-on. 400-as vagy nagyobb végűt ilyen árban nem kapsz szerintem stabival. Én egy 120-400OS-t használok, látni eladó darabot 170Eft-ért viszont ez már több 50-el a keretnél és 400-on nem mondható túl pengének.
-
p06
senior tag
Köszönöm!
Igazából nem kimondottan madarakra vadászom
Csak nem lenne rossz mert eléggé érdekel a téma (inkább kutya és kutya bemutatóhoz használnám, bocsi a félrevezetésért). De ha lehet kipróbálok egy 400-ast is!.
imyourfriend : Hát most a "gyári" Nikkor 18-105-van ha annál jobb képminőséget tud akkor nem lenne rossz, ha elmarad akkor inkább gyűjtögetek még
. Stabilizátor mindenképpen kell mert szinte csak kézből fotózok.
-
Laslow
senior tag
válasz
Andrew31 #15523 üzenetére
Európai rovar, ismerem, nekünk is volt egy csomó ugyanilyen az előző lakásban. Egyébként én vettem észre a doboz sarkában, szóltam az eladónak, hogy van benne egy szörny is, ekkor elkezdte rázogatni, hogy essen ki. Közben megkérdezte, hogy kié lesz a gép, és mikor kiderült, hogy az enyém (és nem egy nőé, aki esetleg megijedne tőle), inkább visszatértünk a porszemes problémához. Engem nem különösebben zavar, gondolom valamelyik raktárban belemászott a dobozba. A gépbe mondjuk tuti nem tudott volna belemenni, ahhoz túl kövér dög volt.
Mindenesetre, valóban nem túl bizalomgerjesztő, hogy olyan helyen volt a doboz, ahol rovarok is vannak. Sem az, hogy alapból poros szenzorral képes kiadni a Nikon egy gépet. -
Andrew31
senior tag
Hát én sem, ezeket Thaiföldön szerelik, ki tudja mi volt az. :s
És tényleg nem is terelt, elkezdte kirázni? Majd mikor nem sikerült, "Á mindegy, vidd haza, majd megdöglik!" ?...
-
BiriBum
őstag
Most viccen kívül, lehet, hogy a rovar korzózott egyet a szenzoron (lazábban volt rajta a vázsapka), innen vannak a fekete porszemek.
-
.DLL
veterán
-
Laslow
senior tag
válasz
aleister #15514 üzenetére
Köszönöm. Azt írja, én készítettem vele az első fotót is, és számomra ez abszolút hihető is, hisz leragasztott doboz, LCD védő fólia, stb,..
Amúgy nincs a gépnek baja, leszámítva a 6 porszemet, amiket - gondolom - hiánytalanul el fognak távolítani a szervizben. Emiatt nem kell új gép, jó lesz ez nekem. Igaz, most pár napot várnom kell rá, de nekem ez még belefér, ettől nem érzem magam baleknak. Viszont az tény, hogy furcsállom, hogy rögtön poros volt. Az első képek egyikeként készítettem egy 3s záridőset, lehet, hogy akkor került volna rá a por? Vagy még a gyárban? Sosem fog kiderülni...
Amúgy, bónuszként kaptam a gép mellé a dobozában egy hatalmas ezüst pikkelyes ősrovart is, olyat, ami lakásokban is szokott lenne, főleg nedves helyen. Próbálta kirázni az eladó, de nem sikerült neki, így hazahoztam. Azóta elhalálozott szegény. -
imyourfriend
őstag
Relatív. Egy verébhez a 120-400 ami ekv 600 DX-en se mindig elég. De a veréb nem érdekes madár így ez lényegtelen információ. Itt már nem a gyútávval van a gond szerintem hanem hogy megfelelő pillanatban megfelelő helyen legyen a madár. Lásd nesa képeit (55-200VR)-t használ. Oké lessátor ésatöbbi, de meglehet oldani 400-as vég nélkül is.
(#15515) p06: 120Eft-ért egy Tamron 70-300VC kinéz első körben, stabi is van benne igaz nem fényerős. de jobb mint egy 400-as végű pl 80-400-as Tokina. Ennyi pénzért szerintem nem nagyon lehet csodát tenni, 150-ért van 50-500-as sigma, de ez is stabi nélkül. Állványról gondolod a fotózást vagy kézből? Kézből szükséged lesz stabira a madarakhoz azt hiszem.
-
p06
senior tag
Sziasztok.
Nikon D3200 hoz kellene valamilyen nagyobb zoom objektív, repülőnapra és állat (madár) fotózáshoz, ahogy nézegettem olyan 200-300mm környéke lenne jó.
Mit ajánlotok, nem többért mint 120.000 forint? (nem most venném meg csak elkezdek keresgetni).
Előre is köszönöm!
-
Zozzer888
addikt
válasz
Real_Necro #15507 üzenetére
+sok !
Nehogy már , vatta új váz, mi az hogy koszos??????
-
*Ropi*
félisten
válasz
+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
fattyu
veterán
válasz
+111111
-
-
Laslow
senior tag
Köszönöm a tippeket. Holnap vásárolok pumpát, meg jó tudni, hogy a Fóti úton ingyen tisztítanak szenzort. (Bp-en élek, és bár a Fúti út egyáltalán nem esik útba, de ha nem tudok jobbat, beviszem hozzájuk.)
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #15500 üzenetére
Úgy látom naív voltam pár thirdparty lencse árából kiindulva... Hihetetlen számomra hogy ezt még nem lépték meg a pana kivételével. De hogy apscre se, ahol sokat már nem is kéne reszelni az üvegeken, az is meglepő... Közben a tükrösökre meg 18-35 1.8ak teremnek, ejj...
(Hagyjuk hogy egy százassal olcsóbb a jóval több anyag ellenére is mint a 12-35, nem kilóra mérik, de azért mégis... Bár jobban zavar az árbéli difi mondjuk egy 14-42nél, amitől a hideg kiráz, hogy mi a ... kerül azon annyiba, amikor fényerős(!) alapzoomot adnak másutt ennyit, vagy egy új 18-105+egy fél 50mm 1.8G-t).
[/off -
Zozzant
addikt
válasz
Laslow #15493 üzenetére
Ne fotózz f10 fölött
Obit úgy cserélj hogy a lehető legkevesebb ideig legyen obi nélkül a váz és lefelé legyen fordítva, ne huzatban stb. Szerezz be egy szelepes körtepumpát ami nem ugyanott szív mint ahol fúj akkor nem a port szívja be és fújja rá. 2-3-szor belefújni felnyitott tükörnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Jövedelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)