Hirdetés
- CES 2026: csúcssebességet képviselnek az Acer új hálózati eszközei
- CES 2026: Végre tényleg lapos
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
50 1.8g a legjobb obi a világon(ár/érték), el nem adom, csak már kenyérre kell a pénz.

(#14801) m3ss: Nem, mert a bokehja meg sem közelíti a G-sét.

(#14803) Real_Necro: Szerencsére kicsit sem vonz a tele.

-
-
akela91
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
130k a max, ezt értsd úgy, hogy ezt is úgy kapartam össze, 1FT-al sincs több.
-
luxandras
csendes tag
Sziasztok!
Canon 550D-re keresek alapobjektívet, eredetileg csak egy makrót vettünk hozzá. Némi keresgélés és utánaolvasás után eljutottam a topikban is ajánlott Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF objektívhez.
A kérdéseim a következők:
Ezekben a reviewkban azt írják, hogy a nem VC-s változatnak lényegesen jobb a képminősége, mint a VC-snek.
[non-VC review] [VC review] Melyiket érdemesebb megvenni, amatőr szinten inkább a képstabilizátort válasszam, vagy a jobb minőséget? Inkább kézből szoktunk fotózni.Van-e jobb választás esetleg kicsit olcsóbban? Mivel már így is bőven a keret felső határát feszegetem, így adott esetben használt is érdekel, viszont két héten belül meg kell vennem, nem tudok sokáig várni egy jó ajánlatra.
-
imyourfriend
őstag
válasz
akela91
üzenetére
Én lehet hogy rászánnám azt a 160k-t ha érdekel. Hidd el ha az kell akkor nem fogod megbánni amennyit fizettél érte. Saját példámból kiindulva 120-400 at láttam elkelni 155ért, de most 180ért hirdetnek és mivel most kell lehet hogy meg is veszem mivel nyár van, 1-2 hét már sokat jelent a szezonból amíg gond nélkül tud fotózni az ember(megfelelő fény és még nincs kényszer az egyetemi tanulásra).
-
Ferenc1989
tag
Üdv. Van valakinek tapasztalata ezzel az objektívvel: Sigma 50-150 APO DC HSM f2,8 (nikon)
Af gyorsaság érdekelne és az, hogy milyen a rajzolata 2.8-on. Esetleg más alternatíva hasonló kategóriában?
Köszi -
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Tudtok 67mm-es obira nagyon jó, de tűrhető árú UV szűrőt mondani? (Esetleg polár is jöhet.)
-
m3ss
veterán
válasz
Játékos
üzenetére
a raynox vegetol kb...
hat igen, nem egyszeru..raadasul ha felrakod ugye csak kozelre tudsz fokuszalni. ehhez kepest a sigma 105 akkora feludules volt, hogy elmondani nem tudom. ha akarom vegtelen, ha akarom 1:1, normalis munkatav. raadasul en 50 fixel hasznaltam a raynoxot, ugy meg vegkepp be vagy hatarolva...
szoval hasznalhato a raynox, de azert makroobival sokkal egyszerubb az elet..
ezeket lottem amugy raynoxal. szinte mind 50mm, 1-2 kiveteltol eltekintve (18-55, fuji 5600) -
Zozzant
addikt
válasz
Játékos
üzenetére
Konkrét számokat nem tudok neked mondani, zoom állástól is függ. Anno 50-200-ra raktam dcr150-et és már 100 körül is nagyon szépen lehetett makrózni 200 körül meg már szinte el is tűnt a dof, közelpont drasztikus csökkenésével, 300-ra nem is nagyon érdemes tekerni pláne dcr250-el.
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy szerintetek melyik jobb választás: 18-105 vagy 18-55+55-200. A 18-55 megvan már, de lehet eladnám és akkor 18-105-öt venném
Tudom hogy nagyobb átfogás az 55-200 de kérdés, hogy mennyire fogom használni a 200-as végét.
Képminőséget illetően és összeszerelésileg melyik jobb? -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Mennyire szokás DCR250-et teleobira tenni? Konkrétan 55-300-as Nikonra?
Köszi!
-
gab.m
senior tag
-
Crob
tag
sziasztok!
Nagyon gondolkozom egy makró objektíven, Nikon D3100-am van, mit ajánlanátok hozzá, ami árban nem annyira húzós, de azért értelmes minőségű? Ahogy körbenéztem, úgy látom 100 alatt nem fogom megúszni, de azért ehhez szeretnék minél közelebb maradni...elrőe is köszi
-
bck.ek
tag
Ha a macrot már kitárgyaltuk
valakinek uwa előtétlencsével kapcsolatos vélemény
ajánlás?

-
BiriBum
őstag
válasz
pixervideo
üzenetére
Ha leginkább a videózás a szempont, érdemes inkább fix objektívekkel dolgozni, persze azon is múlik, hogy mit szeretnél videózni.
-
BiriBum
őstag
válasz
pixervideo
üzenetére
Macro látószög nincs, ez az objektív nagyítási képességeit jelöli, azaz milyen arányú leképezést tud.
-
pixervideo
csendes tag
Köszönöm!

Ha annyi lenne a kritérium, hogy 40-110e FT közé essen az objektív ára, akkor ti melyiket/ket ajánlanátok?
Szoval, 600Dről van szó, és leginkább videózás a fő szemszőg -
imyourfriend
őstag
válasz
pixervideo
üzenetére
CTRL+F gombot megnyomva beírod a látószög szót a keresőbe és elvisz a fogalomhoz, de igazából az egészet érdemes átolvasnod szerintem.
-
pixervideo
csendes tag
Az,hogy milyen a látószöge egy objektívnek az mit jelent? Leginkább azt nem értem,h mit takar a 'TELE' , és a 'MACRO' látószög? köszönöm!
-
_Balee_
aktív tag
Ehhez: [link] a kombóhoz mit szóltok? Mire használható egy ilyen páros?
-
zgospel
őstag
válasz
pixervideo
üzenetére
dslr-ekkel nem igazán szoktak zoomolni, mert nehéz szépen megoldani, ezért a fix objektívek az általában véve jobb képminőségük miatt jók videóra. a fényerő ami még nagyon fontos de ez nyilvánvaló.
a stabilizátor ha videóhoz kell az obi akkor szerintem elhanyagolható, hisz a mikroremegéseken kívül sokkal többet nem tud kistabilizálni, más eszközökre pl steadycam-re lesz szükséged meg állványra. -
pixervideo
csendes tag
És egy leginkább videózásra kellő objektvnél mit kell nézni? Tehát, mi az a specifikáció, ami legfőképp befolyásolja a minőséget-videónál?
-
bck.ek
tag
Üdv, tervezek venni az év vége körül egy Tamron 70-300 tele nonMacro-t addig is pedig valami olcsóbb macrot szeretnék vásárolni , és az lenne a kérdésem hogy megérné-e egyáltalán beszerezni előbb a macros obit , vagy elég lenne csak majd a sima 70-300 at megvásárolni. (természet, táj fotózás)
Az alábbi 2 objektívet néztem, valamelyikről valakinek vélemény? esetleg más hasonló árban lévő hasonló tulajdonságokkal rendelkező objektívről tapasztalat?
az alábbi kettőről keresgéltem neten teszteket és nem sok különbség van a kettő között.Sigma 70-300 Macro
Tamron 70-300 MacroVálaszokat előre is köszönöm.

-
zolka78
senior tag
válasz
scream
üzenetére
A dedikált macró obik sosem voltak a kifejezetten olcsó kategóriás termékek. Nem használtam Olympus dslr-t, de emlékeim szerint a 35mm macró obijuk kifejezetten jónak számít. Bár ténylegesen macrózni általában nagyobb gyútávú lencsékkel szoktak. Esetleg valamilyen más gyártó(tamron, sigma) macró obija.Vagy marad a szegény ember macrós szettje, valamilyen manuális obi, vagy esetleg valamilyen olympusra dedikált fix obi és közgyűrűsor.
-
.DLL
veterán
válasz
Zozzer888
üzenetére
De fényerőben elég sovány. Aranyszabály, bármilyen objektív kérdés attól függ, hogy pontosan mikre akarja használni az ember. Ha van egy pár kW-os lámpaparkja és pl. videoklippezik, vagy nyáron szabadtéren videózik, akkor nem kell extranagy fényerejű obi, de ha normál beltéri lámpafény szintű megvilágítás lesz a gyakoribb, akkor még a kettőnyóc is sovány lesz, illetve lehet az ISO-t emelgetni.
-
Zozzer888
addikt
válasz
pixervideo
üzenetére
Videora:
18-55 STM
18-135 STM
40 F2.8 STM -
zgospel
őstag
válasz
pixervideo
üzenetére
m42-es fix objektívek, videóra, de fotózásra is simán
-
pixervideo
csendes tag
Olvasgattam a topikot, illetve az egész forumot, és még neten is keresgéltem, DE mivel olyan amatőr vagyok jelenleg még sajnos az objektívek vásárlásába,és hozzáértésébe így arra gondoltam, csak felrakom ide a kérdést, aztán hátha meglesz a megfelelő válasz, olyantól aki valóban ért hozzá!
Nos, Jelenleg vásároltam egy 600D-t, és ugye az alap objektív olyan-amilyen, szerintem nem kell róla beszélnem. Én legfőképpen videó használatra keresnék objektívet, nem a fotózás a fő cél.
Ti mit ajánlotok? Olyan érdekelne, amit már érdemes emgvásárolni, de nem is 3-400 ezer, illetve nem e fölött lévő árkategóriát képvisel.
Előre is köszönöm a válaszokat, remélem hasznomra válhat ez a kérdés feltétele.. őőhm, erre a válasz !

-
.DLL
veterán
Új szerelmem a nemrég beárazott SigmA 18-35/1.8. Egyetlen szívfájdalmam hogy iszonyatosan nagy és nehéz. Ezt valószínűleg egy fullframe-es 28-70 alapján tervezték, vagy alakították át, egy kis áttervezéssel, hogy a képkört összehúzták, így a képfény csak az APSC területre sűrűsödik. De borzasztó. Mármint hogy mekkora egy GÉPágyú lett ez.
Jelenleg a fix 28/1,8-am a kitobim, és akkora is, meg könnyű is, nagyon jó rohangálós szett így az 550D-vel, de jól jönne néha kisebb-nagyobb gyutáv emellé + filmezéshez is nagyon jól jönne a nagy fényerő, de a fizikai manifesztációja kissé elriaszt. :S
Csak megosztottam gondolataimat így hirtelen...
-
Telomanikus
senior tag
Akkor ez füst. Köszi

-
imyourfriend
őstag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Felejtős üveg mindkettő, inkább egy 55-200VR vagy 70-300VC-s tamron amire érdemes költeni. Fényes napsütésben még elmennek amúgy ezek a stabi nélküli darabok, de felhős borongós időben már nehézkes,nem beszélve a képminőségről ahogy (#14729) Zozzer888 mondja.
-
Zebu
addikt
válasz
Telomanikus
üzenetére
Sigma obim volt és kicsit lassúcska elég lágy képpel sajnos. Nem javasolnám igazából egyiket sem...

-
Zozzer888
addikt
válasz
Telomanikus
üzenetére
40ért nem lehet csodát várni . A Tamikra 5ev gari jár .
-
Telomanikus
senior tag
Sziasztok,
Nikon D5100-as gépemhez szeretnék egy obit és e között a kettő között gondolkodom:
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Macro (Nikon)
vagy
Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG Macro (Nikon)
Melyik lenne a jobb választás? Ha van olyan..csak, mert én nézegettem képeket és nem túl jó minőségűek...vagy belenyúltam, vagy tényleg ilyen csapnivaló obik lennének?
-
Muerte68
addikt
samsung NX5-höz milyen objektívet lehet még használni(átalakítóval közgyűrűvel stb.)és honnan lehet ilyet beszerezni.milyen méretűt kell keresni?Más tipusokra gondolok a sajátja brutál drága

-
scream
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Hát éppen ez az ...

Sajnos nem engedhetem meg magamnak, főleg úgy, hogy a váz + alap kit obi (14-42mm) volt együtt 40ezer.
Hidd el én is szívesen vennék olyat, de sajnos csak az olcsóbbakból tudok választani. (tudom az is olcsó amit te mondasz)
Vagy nem ér meg az a Sigma annyit ?
-
-
akela91
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Nem, nem. 150 a fő project, de normális áron külföldön sem találok. Most is 160-ért ment el egy több éves használt. Nevetséges.
-
imyourfriend
őstag
válasz
akela91
üzenetére
ha lenne egy 17-50 + 85 1.8G-s szetted abból azért csak csak kijön a 18-105+ 150 es makró, vagy még hozzá kell tegyél picit.
Bár ezekszerint lett fontosabb objektív. 
Ugyanígy vagyok én is a 120-400OS-el, egyszerűen megdrágult.. Már a 150-500OS-t nézem de nem igazán kapni értelmes darabot.

-
akela91
addikt
-
akela91
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Jah, és akkor van egy makróobim önmagában.

-
akela91
addikt
Agyalás:
Jelenlegi szett: 18-105 + 50mm 1.8G
Eladom őket...
Váltás: Tami 17-50 2.8 (non VC) + 85mm 1.8G
Van-e értelme? 50 felett nem használom szinte soha a 18-105-öt. 50mm 1.8G-t Imádom! Viszont létjogosultságát vesztené a tami mellett. 85 1.8g ha jól tudom, még jobb rajzzal rendelkezik mint az 50-es.
17-50 -> tájkép, családi események
85 -> portréVélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem gondolkoztál hogy elpasszolod az 50-est és abból kiegészítve veszel egy 150-et?
190cm-emmel, a lapát kezeimmel pont jó lesz az. Sőt, örülök neki, hogy ekkora. 
akkor nagyon nem jól gondoltam a számolást...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Többen megerősítettek téged is a döntésben, csak nem lehet rossz.