Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodamastah
őstag
Két motoros cipőt is használok, van egy Puma meg egy TCX. A puma teljesen perforált "bőr", és nem sok protektoros védelme van, nem fogja a bokát túl erősen viszont nagyon melegben totál bevált. (ebben estem el a nyáron, és bár ledaráltam az oldalát, a bokámnak/lábfejemnek baja nem lett) A TCX feljebb megy, és nagyon jól fogja a bokámat, a protektorozása is meglepően jó. Ez egy vízálló cipő, hidegben ezt használom. Ebben már nehezebb járni sokkal, és rondább is (nem néz ki annyira utcai cipőnek). TCX-et amúgy tudom ajánlani. Vannak egész pofás modellek, és ár/teljesítményben szerintem jó.
Egy bajom van a TCX-el, hogy nem zippzáras, hanem fűzős. Ezt utálom benne, de amikor megvettem ez a modell volt árban és funkcionálisan az ami megfelelt.
Azt még hozzáteszem, hogy mindkét cipőt robogóhoz vettem. Robogón ziccer, hogy kényelmesen lehet nagy batár duplacsuklós térdvédőben motorozni, nem kell a tankot szorítani. Szóval a csizma sípcsont védelme nem hiányzik.A térdvédőm és a TCX cipő majdnem összeér a sípcsontom felett. Persze robogón marha kényelmes, hogy ha odaérsz az uticélodhoz, fogod a térdvédőt, sisakod, kabátot és bedobod a csomagtartóba, nem kell úgy mászkálni mondenhol mint egy terminátor. Így egy motoros cipő tényleg értelmet nyer, pl ha olyan helyre mész ahol nem akarsz váltócipőzni, a motorról leszálva tényleg úgy tudsz létezni minha normál utcai ruhában jöttél volna. Egyénként napközben nem annyra jó ezekben a motoros cipőkben lenni egész pl. irodában. Ami normálisan véd, az kb annyira kényelmetlen is lesz mint egy motoros csizma. Váltócipőt használok én is melóban.
Budgetről annyit, hogy amikor keresgéltem cipőket, kb 30e alatt nem találtam olyat ami megfelelt volna az igényeimnek.
-
emre
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát nem tudod?
A hosszú élet ritka.
Talán az eredeti kérdéssel kellene foglalkoznod.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
sabaton667
üzenetére
Iridiumos gyertya a hengerenkenti trafósokhoz jó. [link] Oda a több pólusú gyertya lehet a jobb.
-
emre
veterán
válasz
sabaton667
üzenetére
ha jól tudom karbis motorba nem lesz hosszabb az irídiumos élettartama, sőt
-
sabaton667
csendes tag
Sziasztok!
Honda CBF600-ba ( 2005-ös karburátoros ) érdemes iridiumos gyertyát venni?
Valóban hosszabb az élettartama mint a simának? -
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata motoros cipőkkel? Utcára kellene egy 'motoros' cipő. Az se baj, ha tudok benne sétálni kicsit, meg vállalhatóan néz ki. Egynelőre mindössze 2-t találtam neten. Budget alacsony

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
24 év felett azonnal mehetsz korlátlanra - még ha B-s jogsid sem lenne, akkor is.
Legtöbb helyen lehet online tanulni a KRESZ-t, bár az valamiért drágább szokott lenni.
Nem fogsz idén ősszel eljutni a végéig szerintem.... ...legalábbis nálunk, vidéki kisvárosban bő 3 hónap kellett a jogsi megszerszéséhez.Dec 1-tőlviszont nincs motoros gyakorlati oktatás. Ja, hogy novembertől? Akkor még rosszabb...Szerintem a KRESZ-t viszont érdemes letudni még idén...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem is tudtam hogy búvárkodsz.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Shark sisakoknál ellenőrizd le a pinlock működést, mi tavaly vettünk két Skwal-t, mindkettőben szar a szigetelés.
-
vendingo
veterán
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Nekem a scorpion exo nagyon bevált.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem, csak hogy free diving-ról beszélünk 5m-ig bezárólag vagy légzőkészülékesről?

Mert mélyebben ugye a kevesebb fény miatt szerintem jelentősen gyengébb.
Csak erre irányult.
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
demars
üzenetére
Rémlett, hogy valaki még Vácon csinálta mostanság itt a fórumon, mivel ő is még tanonc, így valamiért úgy rémlett, hogy ő az!

Sisakból tudtok valami jót ajánlani? Maximum olyan... háát... 7-80k-ig? Néztem különböző árkategóriában az említett összegig ezeket a márkákat: Nolan-t, AGV-t, Shark-t, GIVI-t.
Ti milyet használtok zárt kivitelben? Mi az ami ár/érték arányban jónak mondható és minimum 4 csillagos? Lehet más márka is!
-
demars
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Akartam is kérdezni, hogy mi a fenéért mentél te Vácra jogsit csinálni?!

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Rendes búvárkodásról beszélünk 25 méter alatt is?
-
z123456789
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Fogalmam sincs.

Egy hete lett meg a KRESZ pontosan. Sőt, mire leírom a hsz-t, szerintem percre pontosan.
Azóta elvileg várják, hogy a KH visszaküldje az aktámat.
És utána hívnak, hogy mikor tudok menni vezetni. Még nem hívtak. De bízom benne, hogy megpörgetik. Vészesen szaródik el az idő. :/
Győr, amúgy, nem Vác.
Úgy legyen!

(#90667) Lajkó
Remélem nekem nem kell 2 hetet várnom.
(#90668) Gaboman
You win!
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Én víz alatt is használom búvárkodáshoz, bármelyik ma kapható akciókamerát megveri, tapasztalatból mondom.
Rázkódáavédelme a legjobb jelenleg is a piacon.
60k ért nagyon jó vétel volt. Mikor a herok mentek 130-ért... -
Gaboman
nagyúr
Hehe én meg nem is jártam csak megkaptam!

-
Lajkó
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Hehehe! Én rutin után két hétre vizsgáztam is!
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
Köszönöm!
Neked mennyit kell még szenvedi a forgalmi vizsgáig? Te is Vácon tanulsz, ha jól rémlik.Nagyon bízom benne, hogy sok balesetmentes km-t fogunk eltölteni együtt.

-
z123456789
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Bárcsak az én forgalmi vizsgám is meglenne már.
Grat hozzá! Sok szép km-t, és balesetmentes közlekedést!

(#90657) demars
Ne is mond, de egy elfuserált nap volt az.
Majd hólánccal összehozzuk. 
-
runner 125
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Jah nem gondoltam komolyan.

Ok, majd valamikor összefutunk. Hétköznap általában Győrben vagyok 9-től 3-4ig, hétvége felé úgy csüt estétől pedig Sopron mellett.
Ferdzsoo
Jó is az az AS200, nekem is az van, kategóriájában még most is a legjobb. Sőt, nem egy tesztben bizonyult jobbnak a Hero 4-eknél.
-
BoB
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Á, Suzuki Wolf.
Bár visszagondolva nem is contimotion hanem contitwist került rá mert a gyári gumiméret annyira elbaszott méretű volt hogy mást nem lehetett rá venni. Mind1, a két gumi nagyjából egy kutya

-
demars
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Szia. Itt nézz szét! De máshol is kapni hasonló ledes menetfényeket.
-
Grillo
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
-
Geresics
addikt
Olvasgatok itt vissza, mert vagy 200 kommenttel le vagyok maradva, ugyanis épp motorozunk.
Csak, hogy irigykedhessetek picit:
Pécs - Nis (Szerbia) - Rilai kolostor - Rodope hegység (keresztül-kasul) - Alexandropoli (Görög tengerpart) - Iszambul - Ázsia
Itt tartunk most!
Holnap Nesebar, majd tovább...
Az idő végig 30+! Az utak változóak. Képek facebookon (aki akar rákeres, aki nem, nem - de sok kép van). Álomutazás eddig!
Visszaolvasós téma 1:
Nemrég voltunk mi is Montenegróban, egy kis Albán kitérővel, majd Mostarral. Akkor 3 nap alatt mentünk 2000km-t, szerpentineken, határokon, tehát azért lehet haladni, még szutyok 48LE túraenduroval is, nem életveszélyes tempóban!
Visszaolvasós téma 2:
Indulás előtt vittem műszakira a mocit. Akkra kipufogó rajta (db killer benne). Egy szót sem szóltak. Jóindulatúan nem vették észre a kiégett rsztábla világítást sem (ahogy már 2 éve sem
)! -
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hehe neked is sony as200-ad van?

-
tboldi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Őőőőő...
Ez most komoly? Nem vagyok olyan rokkant, mit hiszitek.
Szinte mindent meg tudok csinálni, amit előtte is. Ha valaki nem tudja, mi történt, észre sem veszi, hogy volt egyáltalán valami.Ha jól rémlik, nem vagy túl messze tőlem. Egyszer szívesen megmutatom, mi a helyzet, ha érdekel.
De nem csak neked, bárkinek. -
Tarill
őstag
Hy. Continental Contimotion gumija volt már valakinek? Vállalható kategória?
-
runner 125
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Egy őszinte, aggodalommal teli ötlet, amíg nem épülsz fel teljesen egy ilyen?
Száguldozni úgysem fogsz már, kényelmes, egyenesen ülsz rajta (ezt keresed nem?), magas a kormány, jól pakolható, stb.
Esküszöm full olyan piros, mint a Ducati, sőt, frankón megy a piros Jazz-edhez is.
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
Laca1212
üzenetére
Biztosra ment, ha Nagyfater elszabadul, akkor tudják, hogy érkezik!

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Melyik nap voltatok ott? Mert szombaton volt ez a red bull cliff diving a hídról és lehet azmiatt is voltak minden határon ennyien. Szombat reggel mostarból kifele jövet vagy 2-3km-es kocsisor állt, szerintem ezmiatt voltak annyian a határon...
-
kcsa
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Régen lehetett, így készült a kétszemélyes Simson.
Hogy most mi a helyzet, szerintem senki nem tudja, mert 20 éve élő ember nem akart ilyet

-
-Mosquito-
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Mostar-Kotori Öbölt 9óra alatt tettük meg a 230km-t,9-16h. 6/-kor indultunk vissza és negyed tízenegyre értünk Mostarba. Vándorlás : Mostar szállás,másnap reggel irány Kotori Öböl, ott egy éjszaka és másnap tovább. Azaz minden nap máshol szállsz meg, így csak 1x szívsz a forgalom/határ miatt.
-
tboldi
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
Nem hinném.

-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem találtam, vagy nem is jól kerestem..
Beszélgetés során lett a kérdés: Segédmotorkerékpár forgalomba helyezhető-e és lehet-e személyt szállítani ily módon?
Volt régen ilyen szabály, úgy "rémlik" hogy anno így volt, 2010-előtt?
Tuti infó t szeretnék, nem csak tippet, köszi
Azt tudom, hogy rendszám nélkül szabálytalan.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A MABISZ be fogja hajtani a románokon (Astra biztosító), akik meg - ha jól rémlik - polgári peres úton behajthatják a volt ügyfelükön, vagyis a baleset okozóján. Szóval a TB-ből nem hiányzik sok minden.

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mit értesz vándorlós alatt? Meg a közlekedés alatt?
-
tboldi
nagyúr
válasz
-Mike-
üzenetére
Ha csak a vagyoni kártérítést fordítanám motorra, akkor még egy ugyanolyan (használt) CB500X sem férne bele, mint ami volt.

Fáslira már nincs szükségem, és szégyen vagy sem, nem tudok úszni.
A Monsterből meg gondolom, úgy is jönne a következő generáció, ha a jelenlegit kilistáznák.
Egyébként szívesen lecserélném a MacBook Air-emet is egy Próra, ami szintén nem olcsó.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Mi a Hotel Hana voltunk ez sem volt messze a hídtól. Hindin Han-ben kajáltunk, nagyon jó étterem. Mostar viszont olcsó,híd másik fele ahol a piac is van,hamarabb zárt minden. Legközelebbi túránk ha erre járunk vándorlós lesz. Sok idő elmegy a közlekedéssel.
-
tboldi
nagyúr
Na, fejlemény van!
Cirka 5 és fél hónap után elkészült végre az orvosszakértői vélemény. Hurrá!
Korrektül leírtak végül is mindent, nincs mibe belekötni. 20%-os egészségkárosodást állapítottak meg, ami azt jelenti, hogy valószínűleg járadékot nem fogok kapni havonta, de sérelemdíjnak magasabb összeget kaphatok, ergo többet fordíthatok majd motorra.
-
vendingo
veterán
Tudtok ajánlani elfogadható áron nappali menetfényt amit bukócsőre tudok szerelni?
Illetve érdemes gyertyából irídiumosat venni? Alapból hengerenként 2 gyertyám van, szóval nem nagyon fosok, hogyha valamelyik befosik. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amúgy ez kavicsfelverődés lenne? Arra utal, hogy többnyire a szár belső felén van a kerék fölött, de egy bringánál ugye nincs sárvédő - ott ez nem meglepő -, itt meg ugye takarásban van. Nem tudom elképzelni, hogy honnan pattan ide kavics. Szemből ugye meg van egy-egy pajzs, vagy minek hívják ami szintén takar vmennyit.
-
Laca1212
őstag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
A 83 éves bácsi Bodis-al nyomta? Nice!

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mi itt voltunk Villa Vienna
szép beálló, teljesen kutlúr szobák és 200m-re van a hídtól meg az óvárostól.
Horvátország drága, ezzel egyetértek, szinte nyugat eu-s árak vannak az éttermekben.
2 helyen aludtunk, egyszer Rovinj-ban egyszer Senjben, a Rovinj-i szállásunk a parttól 30 méterre volt nagyon szép helyen.
De drága, minden drága Horvátországban. Csak lestem milyen árak vannak... -
HSM
félisten
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Reméljük minden rendben lesz vele. A képek alapján nagyon szép, egyedül a gumi árulkodik, hogy nem új....

-
XFishboneHUN
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
A biztonság nem a kevés lóerőn fog múlni (az sokkal inkább fejben dől el), viszont ezzel a motorral simán el lehet lenni akár sok évig is. Keveset kér enni, praktikus, és azért bőven lehet dinamikusan haladni azzal az 55 lóval, az autópályát is simán bírja, szval túrázni is tökéletes.

-
KrAt
veterán
Tegnap(előtt?) melyik AT-es kolléga előzött meg az 510-es főúton Taksony után?

-
Gaboman
nagyúr
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Grat a géphez!
"Ezzel az 50 lóval is vigyázni kell, azzal a böszmet nagy 110 lovas 1000-es Africa-val, meg pláne kellene!
Nem célom meghalni, szeretnék eljutni A-ból B-be!
"Ehhez a kijelentésedhez annyit fűznék hozzá hogy a AT-vel is lehet nagyon finoman menni, azzal sem haltál volna meg ha ésszel használod.
Ellenben amikor ezt már kevésnek fogod érezni mert eljön az az idő elég hamar, azzal ilyen nem lenne mostanság.
De ne legyen így és váljon be úgy ahogy neked a legmegfelelőbb. -
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Én októerben vettem, bele is raktam bő 500km-t még a tél előtt. Problem?
(#90611) XFishboneHUN: A bő 50 lovat hamar meg fogod szokni, amúgy kitűnő választás, grat hozzá!

-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
Szomszéd, aki jött velem, mondta, hogy inkább az NC750S helyett hozzam el azt!
De ááh, mondom nekem ez az NC így kezdésnek tökéletes motor! 
Ezzel az 50 lóval is vigyázni kell, azzal a böszmet nagy 110 lovas 1000-es Africa-val, meg pláne kellene!
Nem célom meghalni, szeretnék eljutni A-ból B-be! 
(#90610) runner 125
Így jött ki a lépés, tegnap lett meg még csak a forgalmi vizsgám!
Olyan jó áron volt a motor, hogy, ha most nem csapok le rá, akkor pár napon belül elvitték volna. -
runner 125
nagyúr
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Grat.
Pont időben vetted, van még két heted motorozni.
-
tboldi
nagyúr
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Szép új Africa Twin!
Gratula!

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Akkor mi ebből a szempontból szerencsésebbek voltunk.
Mostar - Bihács szakaszon, főleg a livno-bihács szakaszon félóránként jött 5 autó kb. Hibátlan útminőség, sehol senki, olyan szakaszok voltak a fennsíkon mintha a holdon motoroznál.
Ez eszméletlen jó volt ez a szakasz. Se rendőr, se ember turista végképp sehol... -
-Mosquito-
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Mi rendesek voltunk, sajnos végig vártuk a sort majd mindenhol. Kivéve Piva kanyonnál [link] engedtek előre a sorban de így is még pár autó volt előttünk. Ez 40 perc volt. Mostar-Kotori Öböl látvány út, P1 teteje,7 óra alatt tettük meg. Este negyed tízenegyre értünk haza, összesen kb 430Km. Sok turista, rendőr, záróvonal, útfelújítást szóval nemigen lehett haladni amerre mi kanyarogtunk. Jó volt nagyon.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Dehogy nem, ezek tépőzárós cuccok, nagyon könnyű feltenni és levenni, utcai körülmények között is simán lehet piszkos poros, attól függ mennyit mész, milyen utakon, milyen körülmények között.
Pl: nyáron elég porosak szoktak lenni az utak, főleg egy jó zuhi után ha kifolyt a víz az útra, az szépen megszárad és pórdombocskákká alakul át.
Most elég ha megy előtted pár motoros haver, autó, olyan szépen poros lehet tőle, esőben is ugye koszos lesz, fúj a szél ami viszi a port ha ilyen útvonalon közlekedsz stb.....
Nem hülyeség hidd el, SM-en amikor volt annyi de annyi pórtól védte meg a gépet, ez mondom akkor látszik meg amikor kimosod.
Én még pluszba tettem rá kötözőket is mert az enyém már régi volt, nem volt olyan feszes.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Voltunk mi sok alsóbbrendű úton is Boszniában, persze nem olyan mint mondjuk a horvátoknál, de még szerintem így is klassszisokkal jobb volt mint magyarországon számtalan helyen. Meg úgy máshogy rossz a minősége.
Igen a határokon nálunk is sokan voltak mindenhol, de mi egy percig nem gondolkoztunk, szépen elmentünk a kocsisor mellett előre... senkinek nem volt vele baja. Mi 5 motorral voltunk. Ha azt mondjuk ott végigvárod a kocsikkal az legalább 1 óra ha nem több... vezetési kultúráról sokat nem tudok mondani mert amerre mi jártunk alig volt forgalom, ahol volt ott meg konkrétan dugó volt, ott is előrementünk. Montenegróban még nem jártunk.
De Bosznia jó hely, 3 sávos leszállópálya szélességű autóút 0 forgalommal atom minőséggel vezet fel a hegyre, na ezt még az osztrákok sem képesek előadni...
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A króm lehet hogy nem, de az pár év alatt beverődik pontszerű gödröcskékbe, ahol megindul a rozsda.
Az enyém is tele van már ilyen felverődésekkel, bár a króm bevonat még épnek tűnik. Lehet a motor villákat vastagabb bevonattal látják el?
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De ááh, mondom nekem ez az NC így kezdésnek tökéletes motor!