- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ooszi
senior tag
MSI FM2 MiniItx:
-
-
Garyka
tag
Zodo, ha van időd olvass el, vagy itt az összegzés.
http://prohardver.hu/teszt/amd_trinity_apu_ujratoltve_a10_a8/az_a10-5800k_apu_gyors_tuningja.htmlDirt2: 2xAA High 1440x900 50fps. Az i3-as proci árában van.
Még annyit, hogy én egy Liano A6-3500-ást próbáltam, azzal wot mediumon, Dirt alap beállításon ment.
-
john117
csendes tag
-
john117
csendes tag
válasz
Garyka #13088 üzenetére
Ja két gép van a képeken
volt egy asus itx-es gépem pár éve, pont olyan mint Zodo kollegának. Abban egy amp editionos zotac kártya volt, jo kis gép volt, most sajna csak egy brazosra futotta, de rajta vagyok a téman
hát a mostani távolrol sem csendes a vinyo nem mai darab és nem is csendes, és az e350-es lapon lévö kis venti sem csendes hiába tettem biosban legkisebbre a teljesitményét.
-
zodo
nagyúr
válasz
john117 #13084 üzenetére
Nem vagyok egy nagy teszt bújó sem a friss hardverek nyomon követője de az idők folyamán arra jutottam hogy az int vga-s megoldásokat hagyjuk meg az irodai gépeknek ill. ahol számít a minimal fogyasztás.
Valljuk be, cirka 40-50 fps kategória nem játékra való, minden más célra tökéletesen megfelel az int. vga.
1 slotos (használható) kártyák ritkák vagy beszerezhetetlenek és velük már nem is annyira "mini pc" amit ezekkel építhetünk. Esetleg még képbe kerülhetnek a low profile kártyák mint alternatíva.
Tehát a lehetőségekhez és igényekhez mérten kell perifériákat választani.Remélem valaki majd jól megcáfol.
-
john117
csendes tag
válasz
Garyka #13083 üzenetére
hello.
Ez a kérdés engem is érdekelne!mx31-esem van és egy slotis vga ritka madár, club 7750-es-böl létezik pl egyslotos, de beszerezni lehetetlen. Igy én is fm2-re várok
de játszanék is néha igaz csak 1280-ban. A nagy tesztet elolvastam, és értem hogy egy hd 6670-est majdnem elér a trinity teljesitményben, de még nem vagyok 100% ig meggyözve. Most egy brazost hajtok dead space 2 megy rajta 1280-ban fraps szerint 20fps-es de ez értelemszerüen sovány
A masinám;
[link]
Tápot már cseréltem fsp bluestorm 2-re -
st6969
őstag
Sziasztok,
ez belemegy a CFI CBI 6719-es házba?
Köszönöm -
HookR
addikt
Hivatalos rajtot vett az ASRock FM2A75M-ITX is - gyártó honlapja.
overclockers.co.uk-ről £74-ért előrendelhető, úgyhogy gyanítom hamarosan itthon is felbukkan.
-
kisza25
félisten
én megvárnám az FM2-ből a mini-ITX-et
más: eladtam a gépből a HD6850-et egy HD7850 fogja váltani, érdekességképpen egy pár fogyasztási érték:
i5-3450 2x4GB 1600Mhz 64GB SSD+500GB HDD 2,5" 7200rpm 300W FSP SFX...
diszkrét VGA nélkül idle 35-40W a gép fogyasztása netezés közben
HD6850-el 55-60W idle netezés közben
full load 85W(csak proci+RAM volt terhelve IGP nem)
full load 185W HD6850-el -
ooszi
senior tag
Sziasztok korul neztem a Magyar piacon, FM1 es MiniItx alaplapok teren, hat nagy valasztek nincs, Asrock, Gigabyte.
En a Gigabyte lapot neztem ki, szerintetek erdemes meg venni, az Ipon oldalan neztem, csak ez az egy van belole, esetleg van valakinek? -
PeterPH
senior tag
Aki NAS építésén gondolkozik gondolkozik annak javaslom ezt a házat.
Mintha végkiárusítás lenne hybridboxéknál.
Én még külhonból rendeltem ilyet, ahol szállítás nélkül is lényegesen drágább volt.
1., 2.
Anno kérdeztem hybridboxékat, de akkor elzárkóztak a ház árusítása elől, csak NAS-ként árulták.
Nekem egy ASUS E35M1-I DELUXE lakik benne. -
fero02
nagyúr
válasz
szabi__memo #13074 üzenetére
Neki nem multimédiára kell, így bőven jó az Atom is.
-
fero02
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #13072 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
Core2duo6600 #13067 üzenetére
Ööööö....HTPC szó szerintem elég beszédes
-
zodo
nagyúr
válasz
st6969 #13065 üzenetére
Gyári 4 centist húzd le mert ő a bűnős.
Nem hinném de ha mégis hiányozna némi szellőztetés akkor esetleg alternatívaként egy Scythe Mini Kaze Ultra 4cm javasolt. -
st6969
őstag
Vettem egy CFI CBI-A6719 házat. Asrock E350/USB3 alaplapot raktam bele.
A hangja kb. mint egy helikopter, korántsem lehetne csendesnek nevezni. Van-e valakinek ilyen háza? Esetleg valami ötlet, hogyan tudnám csökkenteni a ventik hangját? Nem tudom, hogy melyik venti az igazán hangos (van egy a táphoz, a házban és az alaplap prociján is), majd szétszedem, hátha előrébb jutok... A biosban próbáltam levenni 9-ről 4-es szintre a ventiket, de semmi nem változott.
Köszönöm előre is... -
Mercutio_
félisten
válasz
Core2duo6600 #13063 üzenetére
"Alaplapot külön még úgy ahogy lehet találni, de egyben elég nehéz"
Erre reagáltam, lévén egyben egy komplett cucot árulok... -
danih
veterán
válasz
szabi__memo #13058 üzenetére
OK, javaslom akkor koordináljunk, pontosabban: szólj nekem
Főleg ha Bp-i (vagy közeli) vagy.
Köszönöm. -
Pista0001
addikt
Közvetlen a gyártótól, Kínából. Írj Simonnak. Tudtommal nincs európai forgalmazójuk.
Van ez a térkép az oldalukon, de tudja a hóhér hogy mire gondolnak. Nincs semmi szöveg mellette. Elsőre az jönne le róla nekem hogy német és francia kapcsolat van, de még nem sikerült ráakadnom, pedig utóbbi nekem helyben lenne.
-
TomiLi
addikt
válasz
mrbig25 #13050 üzenetére
Nekem meg ez a heppem....
Miért nem lehet egy anyagból megcsinálni? Jobban nézne ki az úgy! Erre ott a Lian Li, de azokon meg igénytelenek a perforált "rácsok". Sokkal elegánsabb a Fractal megoldása! (meg nincs is ilyen jó kialakítású lian ház)
SG08: na az meg nagyon felháborító! Minek bele az a táp? Ennél meg aztán tényleg sértés a "lyuggatott", szinterezett acél az aluminium "tömb" előlap mellett! A hátlapba ütött "made in China" meg kiváltképp növeli az értékét....
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #13050 üzenetére
Ez lett az új célpont? Radi(ka)t továbbra is kívülre akarod?
Beköltöztem időközben a Prodigy-be. Nagyon tetszik, leszámítva azt a néhány apróságot amit előre láttam. Főleg az oldallapra telepített gombok/ledek/aljzatok megoldásra gondolok, továbbra is kreténségnek tartom. Próbáltam a vinyókat úgy berakni hogy a csati a másik irányba legyen, de úgy meg nem fér el egyenes csatlakozóval. Ha minden jól meg legkésőbb kedden megjön a dokkolóm, utána ez már nem lesz akkora gond, de addig sz*pok vele. A házzal együtt megjött a vízhűtés egyik darabja is, a többi majd a következő és az azutáni fizuból lesz. Ha minden jól megy karácsonyra kész is lesz a vizezés, januárban jöhet a VGA, és februárban az is kaphat egy vizesblokkot. A radik bírni fogják az tuti.
-
mrbig25
őstag
válasz
DiceBlade #13048 üzenetére
Nem 100%, csak a múlt héten olvastam valami külföldi fórumon és ezt írták. Remélem igaz.
ceaser:
Engem nem zavar, hogy csak az előlap szálcsiszolt alu. Ettől függetlenül nagyon letisztult, elegáns ház szerintem.
SG07/08 nálam is kiesett a horror ár és a "kötelező" tápegység miatt. Eddig SG05-öt akartam a pici mérete miatt, de a vízhűtésem mellett az SFX táp egy picit hangos lenne és a mostani 33k körüli árával ezt is drágának tartom.Így most én is erre a Fractal házra várok...
-
DiceBlade
aktív tag
most látom mi értelme a linkednek, először átsiklottam felette
Fractal Design Node 304 mikorra várható forgalomba, és milyen áron?
ha drágább lesz mint a prodigy (gyanítom... :/) akkor nem szeretne rendelni valaki velem e.mini E-X6 házikót? (elosztanánk a postát és hasonló járulékos költségeket) -
HookR
addikt
válasz
Samanbacsii #13043 üzenetére
A Realan termékek árszabása európai szemmel így is több, mint baráti, azt még ha lehetne se illendő tovább lealkudni - szvsz.
A szállítási költséget meg nem tudod, mert az a DHL-en múlik. Élek a gyanúval, hogy ez utóbbi is már kedvezményes a Realan-nak - mint nagy(obb) forgalmat bonyolító ügyfélnek - és ha ugyanazt személyesen akarnád feladni Shenzenből a nagyinak Magyarországra, nem úsznád meg ennyiből.
A termék árához mérten, fajlagosan valóban soknak tűnik, de csak azért mert a kis mennyiségen nem oszlanak el a járulékos költségek, illetve mert maga a portéka eleve alacsony árfekvésű.Példának okáért itt láthatod hogyan skálázódik a szállítási költség 10db-ig az LR1106-os paneltáp esetén.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
szabi__memo #13038 üzenetére
Lényeg: Rendelünk Simontól kettőt - ezért rádumáljuk, hogy már felezheti is a delivery fee-t...
-
Pista0001
addikt
válasz
Kreash #13040 üzenetére
Flex ATX-nek szokták hívni azt a méretet ami a Shuttle gépekben is van, de azokban általában 4 centis venti van. Azt hiszem létezik egy olyan amiben nagyobb van, de nem biztos hogy elérhető. A Shuttle cuccok amúgy is elég drágák.
Szerintem ez lenne neked a legjobb egy 90-120 W körüli kockával.
Abban egy 350 W-os SFX Be Quiet.
-
HookR
addikt
válasz
(#13040) Kreash: "Majd megnézem a méreteket SFX vagy TFX lenne-e jobb,amúgy ezek és a paneltápok közötti méret nincs?"
De, pl. a Flex ATX (~40 x 82 x 150mm) (esetleg az 1U), ami még ilyen relatíve elterjedtebb méret. - [link]
Csak ezek már jellemzően pöttöm ventilátorral vannak felvértezve. Akad ugyan passzív és 80mm-es ventivel is, de vagy gyenge 12V-os ággal, vagy nem '80+'-os hatékonysággal. -
Pista0001
addikt
válasz
A 16 $-ra írta HookR hogy az a ház, a shippingre neki is kb annyit mondtak mint neked
-
HookR
addikt
válasz
szabi__memo #13036 üzenetére
Nem, félreérted. Az a ház ára.
(Tényleg.)
-
HookR
addikt
válasz
szabi__memo #13034 üzenetére
A szállítási költség a méret, a súly és a rendeltetési cím függvényében változó. Amennyire látom, érdemben válaszolt a kérdésedre, hogy kb. milyen nagyságrendre számíthatsz.
Kérdezz konkrét rendelési tételre és konkrét árat fog adni. -
HookR
addikt
válasz
szabi__memo #13032 üzenetére
Több termékre kérdeztél rá? Mert én valahányszor érdeklődtem egy-egy tétellel kapcsolatban - legyen szó akár kombinált rendelésről - mindig egzaktan meghatározott szállítási költséget mondott.
-
HookR
addikt
válasz
szabi__memo #13009 üzenetére
Ekkora összegnél vám még nem, de a 27% ÁFA igen.
(#13010) Ch4os: Nincs jobb ötletem annál, mint amit mrbig25 említett a #13029-ben.
Amúgy kész vagy feláldozni a fél vesédet azért az E10-esért?(#13012) szabi__memo: "HookR vajon mire erthette a dhl-t?"
Igen, a DHL közvetlen a Realan-tól, Kínából történő rendelésre értendő.(#13024) sb: "Látott már valaki ITX FM2 lapot?"
Eddig csak az MSI FM2-A75IA-E53 rajtolt el hivatalosan. Illetve az ASRock FM2A75M-ITX, Sapphire Pure Platinum A75T és a Zotac (Ennek még a nevét se tudni) FM2-es deszkája bukkant fel valamilyen kiállításon. -
Pista0001
addikt
válasz
Kreash #13022 üzenetére
Nem!
Ez is csak 4 A-t tud a 12 V-os ágon. Lehet hogy elmenne vele a gép, de nagy kérdés hogy meddig! Egy barátom 2 db paneltápot elpukkantott mire belátta ezt (45 W TDP-s AMD proci + IGP-s alaplap + 1 db HDD).
Amúgy ha a filmezés is szerepel az elvárások között akkor mindenképp az AMD-t javaslom.
-
sb
veterán
Látott már valaki ITX FM2 lapot?
Ill. használ valaki paneltáppal, esetleg alulfeszelt Llano-t? Lehetőleg négymagost, de más is érdekel. -
Mercutio_
félisten
válasz
Kreash #13018 üzenetére
Brazos klubban írtak és saját tapasztalat alapján is igen, a megfelelő SW beállítások és IGP-nek biosban fixen beállított 512MB ram esetén
-
Pista0001
addikt
Szerintem mondj le az Acubic-ról. Régebben sikerült annyit kihámozni az oldalukból hogy a legolcsóbb házaik szállítás és minden egyéb nélkül is 60-70K körül vannak, a webshopjukból meg csak úgy tudsz rendelni ha japán bankkártyával fizetsz.
Kreash: Panel és pico tápoknál külön meg szokták adni a külső és a belső rész teljesítményét is. A külsőből sokszor elegendő kisebb teljesítményű is, mert a belsőnek az összteljesítményét nem tudod kihasználni. Ennek az az oka hogy az összteljesítmény a 3 ág (3,3 V, 5 V, 12 V) teljesítménye összesen. A 3 ágból a 12 V-os a legfontosabb, erre célszerű méretezni a rendszert, főleg nem integrált proci esetén. Ez azért van, mert a proci szinte teljesen a 12 V-os ágról táplálkozik, tehát olyan belső rész kell neked ami a 12 V-os ágon tudja legalább azt a teljesítményt ami a procinak kell, plussz HDD(k) esetén amit az(ok) felpörgéskor felvesznek. Ezt az értéket célszerű túlméretezni legalább 30 %-al az apróságok (ventik, alaplap, egyéb kütyük) miatt. A probléma itt kezdődik, ugyanis az átlagos paneltápok 12 V-os ága jellemzően 4-5 A-t tud (48-60 W), ami nem integrált procis géphez édeskevés. Pico tápoknál már jobb a helyzet, ott már a 90 W összteljesítményűek (és afelett) tudnak 6 A-t (72 W, a nagyobbak 7-8 A-t is tudnak, ez 84-96 W), ezek már jók lehetnek egy SSD-vel és 2 ventivel (a nagyobbak akár HDD-vel is. Természetesen amit leírtam az a szubjektív véleményem, nem gyakorlati tapasztalatokon hanem katalógusértékeken alapszik!
-
Kreash
aktív tag
válasz
Mercutio_ #13017 üzenetére
Ez a Full HD -s mkv-t és youtube-t normálisan viszi?
Az a kis venti mennyire lehet hangos?
Itxes házat meg nem akarok venni, saját készítésű lesz mindenképpen, csak kellene 1 táp bele, és olyat szeretnék aminek nincs hangja, azért gondoltam nem integrált cpusra, mert akkor veszek a procira egy nagyobb hűtőbordát és nagyobb ventivel hűteném.
-
Kreash
aktív tag
válasz
radi8tor #13015 üzenetére
Hát Hardveraprón nézegettem paneltápot:
[link]
meg találtam itt 2 picot is:
[link]
[link]
+van itt egy bolti paneltáp:
[link]
Csak azt nem értem, hogy akkor ez most hány wattos? 120 vagy 60?
De ha jól sejtem 60, viszont van itt 90es is+2ezerért.De amit írtam konfigot, túl sok nem kell neki.
Proci 65w+ssd vagy noti vinyo nem tudom mennyit eszik, de nem tul sokat az biztos+lesz 2db 12cmes venti, ennyi. -
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék építeni egy ITX gépet, netezésre és Full hd film nézésre, minél olcsóbban.
Eddigi kiszemeltjeim:
ASROCK H61M-ITX +INTEL Pentium G840 2.80GHz=34 000
ASROCK A75M-ITX+AMD A4-3400 2.70GHz FM1=35 000Dvga nélkül lenne,egy noti vinyóval vagy SSD vel.
Tudnátok ajánlani hozzá valami minél kisebb és olcsóbb tápot?Saját készítésű ház lesz, nem ATX szabványú táp kellene.
Néztem a paneltápokat, de nem nagyon értek hozzá. -
Ch4os
aktív tag
válasz
szabi__memo #13012 üzenetére
Igaz. Közben javítottam már az előző hsz-emben is.
-
Ch4os
aktív tag
válasz
szabi__memo #13009 üzenetére
Szerintem nincs vám a honlap leírása szerint.
VAT-ID
As an european company with valid VAT-ID, you can provide this during the ordering process and no tax will be charged.Elnézést, ez a német oldaluk, azért vámmentes.
-
Ch4os
aktív tag
Van valakinek ötlete, hogy hogyan jutok hozzá egy ilyen csodához?
Van egy webshopja, de hát nem sokat értek belőle, még google-translate-tel sem.
HookR! Mindenek tudója! Kérlek segíts!Itt van több kép róla. A minőségre talán a legjobb szó, hogy japán.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Core2duo6600 #12998 üzenetére
Egyben ott az aláírásomban
Goose-T: A 65W-osak áraira lennék kíváncsi, főleg A8-5500-ra. Persze biztos alul lehet feszelni majd idővel SW-szinten mint a Llanokat K10STAT-tal, de azt kivárni...
Bár ahogy nézem mostanság inkább a Llanot éri meg venni, azonos teljesítménynél lap+proci 5-8k difi. -
Core2duo6600
veterán
Találtam egy jónak tűnő boltot , így első pillanatra legalábbis
http://itx.webshop.co.hu/
-
Core2duo6600
veterán
Még akár ebből is lehetne jól építkezni :
Gigabyte GA-6KIEH-RH bár már régi ezért nem igen kapni.Konrétan itt láttam :[link]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Samanbacsii #12995 üzenetére
Mivel kuldene? futar? Tracking?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest