- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kiskatz #15590 üzenetére
Nincs ráírva a kimenő áramerősség? 300W elég durva lenne egy ilyen tápban. 150W-osnál én sem találok nagyobbat.
Kérdezz rá ebben a topicban. írj le mindent amit látsz az adapteren.
-
fero02
nagyúr
-
kiskatz
tag
Sziasztok!
Adott egy Gaba H2255-ös all In One pc aminek elszállt a tápegysége de nem találok hozzá
még hasonlót sem. Annyit van ráírva,hogy 19V-os és nincs rajta hűtőventillátor.
Valaki tud segíteni? -
Mercutio_
félisten
válasz
szente #15586 üzenetére
Ja, hogy ilyen fekvő hifi-be illeszkedő jellegű házat keresel csa kisebb mélységgel
-
mrbig25
őstag
válasz
szente #15582 üzenetére
Fractal Design Node 304, duplaáron
Vagy átfaragod a CM Elite 120 belsejét, hogy beférjen egy toronyhűtő. -
szente
addikt
válasz
zolikaDB #15581 üzenetére
Köszi! Kicsit feleslegesnek érzem a konfigomhoz a 350W-os tápot. Még gondolkozok rajta, mert kicsit elkapott a hév, hogy jó lenne valami combosabb CPU(750k), meg egy HD7850-70.
Bár félek, hogy 750k-t mert nem vinnél el a Samurai ZZ passzívan, úgy hogy házat is kéne cserélnem.
Egyáltalán van olyan ház ami csak kicsit magasabb a CM elite 120 Advancednél, és belefér egy törönyhűtő? -
imibogyo
veterán
Ide is berakom, hátha van aki csak ide jár:
Aki esetleg tud és akar az segítsen! Barkácsoláshoz, moddinghoz, vízhűtéshez, léghűtéshez is hasznos lehet. Ilyet találtam, de nincs leírva pontosan melyik, melyiké? Köszi!
-
Garold
senior tag
válasz
Lanash #15569 üzenetére
Kivitelezhető egy olyan konfig mITX-be, ami képes FullHD 3D továbbítására a TV felé illetve a WOW-ot 1920-ba futtatni? - simán, akár még komolyabb is, csak pénztárca kérdése
Nekem jelenleg ilyen gépem, eddig a crysis 3 volt csak ahol kicsit lejjebb kellett venni a részletességet, de vitte 1920-ban.
alaplap ~ 22k
8 gb memória ~ 15-16k
ház ~ 13 k
SSD ~ attól függ milyen méretben kell (pl.: SAMSUNG 120GB SATA3 SSD 2,5" - 25k)
proci pl.: i3, i5 - a te döntésed -
Lanash
senior tag
Sziasztok,
Kivitelezhető egy olyan konfig mITX-be, ami képes FullHD 3D továbbítására a TV felé illetve a WOW-ot 1920-ba futtatni? Jah és minderre lenne 110k keret. Van egy-két dolgom otthon, nem tudom fel lehet-e használni: Sapphire Radeon HD 6790 1GB GDDR5, Chieftec CTG-550-80P 2*2 TB Samsung vinyó.
Ami kéne: proci, alaplap, memória, ház, rendszernek valami vinyó.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
szente
addikt
Tegnap belefutottam egy Core i5 2390t jelű prociba, aminek a TDP-je csak 35W.
Van valakinek infója róla hogy ezt hogyan érték el? Megnyírbálták a procit, vagy válogatott típusok gyárilag alulfeszelve? Kicsit megmozgatta a fantáziám... -
theboobaq
aktív tag
Hello
Szeretnék összeszerelni egy ITX-es gépet. Fontos lenne hogy alacsony legyen a fogyasztása.
Nézegettem integrált CPU-s alaplapokat ,de nem tudok dönteni. Az is probléma ,hogy van 2db DDR3-as modulom ami nem SO-DIMM és szeretném ezt a 2 modult felhasználni hozzá. 3,5 HDD is van.Szóval amire szükségem lenne:
- 1 db integrált CPU-s alaplap amibe lehet rakni sima DDR3-as modult meg legyen rajta HDMI
- 1 db itx-es ház amibe belemegy a 3,5-s HDD.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Forraszto
tag
Üdvözletem mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan Brazos alaplap, amelyiken nem egy LAN port van, hanem 2 (vagy több
) Tudom hogy van egy PCI, abba lehet rakni hálókártyát, meg van USB-s "hálókártya" is, de ezeket leszámítva. (felmerülhet hogy 3-4 port kell, akkor azt hogy?)
Előre is köszönöm a választ.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Idejárok többsége nem integrált lapos gépet épít ezért konkrétumokért inkább az AMD Brazos Klub vagy az Építsünk HTPC-t (Home Theater PC) topikokat keresd fel.
Látatlanban amúgy a táp elég lehet mert egy ilyen konfig cirka 50W fogyaszt és így túl nagy hűtést sem igényel, persze mint mindig nem árt ha szellős a ház. Az AMD Brazos platform tesztje
-
Pr3s
aktív tag
Erre valaki?
-
törölt tag
a képek alapján ez egy passzív "toldókábel", ami átalalkítja a táp+SATA kábelt a HDD poziciójába.
radi8tor1:
"Azóta rákérdeztem egy ismerősnél. Se"mmilyen elektronika nincs a hot swap bay-es cuccoknál. Csak a vezérlőben van különbség a simáknál."
A vezérlő itt mit takar, ha nincs elektronika? Vagy nagyon keverek vmit??? -
HookR
addikt
válasz
zolikaDB #15541 üzenetére
Cserébe a perforált lemez nyílásai nem valószínű, hogy egybeesnek az SFX táp szellőzőnyílásaival és rögzítési furataival, így valószínűleg csak rontanak a szellőzésen és megnehezítik a rögzítőfuratok pontos elhelyezését. Persze ez csak józan paraszti észrevétel és elfogadom, ha - a minden bizonnyal nagyobb gyakorlati tapasztalatodra alapozva - azt mondod, hogy mégis érdemesebb perforált lemezből kialakítani.
=======================================
(#15540) mintAdarab: A Lian Li féle megoldás bizonyosan nincs túlbonyolítva. A nyák méretét leginkább a rögzítési pontok indokolják:
- [kép_1] - kitguru.net
- [kép_1], [kép2] - tweaktown.com -
törölt tag
-
HookR
addikt
válasz
zolikaDB #15527 üzenetére
"Perforált lemez lenne az igazi!"
Nem látom, hogy miért, ha egyszer a cél egy ilyesmi, a közepének nagy részétől megfosztott lemez kialakítása.=========================================
(#15535) jilian: "Hát ez tényleg olyan amillyet szeretnék (hotswap ; usb 3.0...pici, stb.)"
A Prodigy a gumilábak/fogantyúk nélkül (tehát csak maga a téglatest) ~26,3l, míg a PC-Q18 ~21l. Ráadásul VGA-t sem szánsz bele.
Egy PC-Q07 (11,6l) nem lenne bőven elég ~15e Ft-ért? -
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Van itthon NEC VL3-as ázam, van bene táp is! Ebbe szeretnék egy E350M1-et . szerintetek elég lesz neki a táp, és a ház? mármint mennyire kellene szellősnek lennie?
És az lenne a kérdés, hogy torrent kliensnek kellene rajta futni, na meg persze nem lenne rossz ha mondjuk a Samsung TV-mnek adna streamet MiniDLNA-n vagy más szolgáltatással, esetleg még valami DVB-T vevőn is gondolokodom, hogy ráaggatnám, és azt is adná a TV felé, menne ez neki? Segítségeteket előre is köszi! -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
jilian #15521 üzenetére
Párom erre bólintott rá: Lian Li PC-Q18A
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
glocker #15524 üzenetére
Neten sok TV csatornát tudsz nézni online, ehhez tuner sem kell. Ha úgy akarod nézni, mint egy rendes TV-t, ahhoz viszont kell, abba dugod az antennát és voilá. A gond az, h nem biztos, h erre 100%-osan elég a Brazos nyújtotta erőforrás. (olvastam már olyanoktól, akik próbálták, h kicsit combosabb gép kellene ehhez)
Trolee: hát őőőVégülis egy öreg táp hátulja is rácsos. Azon könnyedén át tudsz küldeni pár nagyobb csavart. (pontosan nem tudom mekkorát, M5, M6) Az megfogja, a menet belevágja magát a rácsba. A tápcsati, kapcsoló helye meg megvan, kiszeded és oda illeszkedik az SFX tápé. Mondjuk ez kicsit lehet kókány.
Ahogy a kollega mondja, vásárolsz valahol 2-3-4-5 mm vastag lemezt, acél, alu, mindegy. Kiméred az SFX csavarhelyeit, felkarcolod a lemezre, kifúrod, tápcsati/kapcsológomb helyeket felrajzolod, belefúrsz, kireszeled, összerakod, a lemezre felkarcolod a ház csavarhelyeit, befúrod, és mehet a helyére.
élőben könnyebb lenne, talán fél óra meló. -
Trolee
aktív tag
hány annyit nem ér hogy ebayen vegyek, meg sajnos most nincs itthon rossz tápom, majd szerzek. Viszont hogy lenne akkor a felfogatás ZolikaDB?
A rácsra, vagy van rajta az sfx-hez furat?
Igen, én is a nagyobb hely miatt szeretném, meg van itthon egy FSP900-60GLS-em, ami ideális lenne a célra, és akkor nem kéne eladnom. -
glocker
tag
ilyenben gondolkodom: E350M1 és felmerült bennem, hogy időnként jó lenne ha TV adást tudnék magamnak tovább streamelni olyankor amikor nem vagyok TV közelbe, de gép és internet (vagy internet és mobiltelefon) van nálam...
nagyon tájékozatlan vagyok, kérem segítsetek, hogy mire van ehhez szükségem (pl tv tuner kártya, olyan ami belemegy az E350M1-be...)
esetleg ehhez más gépet javasoltok?!
előre is kösz a válaszokat
-
imibogyo
veterán
válasz
Trolee #15520 üzenetére
Készíteni kell hozzá egy ATX--> SFX átalakítót és akkor minden gond nélkül. Vagy vehetsz is egyet. Én például anno Mercutio-nak készitettem puhaplexiból párat. Nem tudom azóta felhasználta-e már mindet? Nem lettek a legszebbek festés nélkül, de ellátták a feladatukat.
-
jilian
addikt
(#15507) xtevo
Ha már lúd.....meg nem lesz cserélve 2-3 évig.
(#15508) radi8tor1
"Még jó, hogy van választási lehetőség."
Mégpedig? -
Trolee
aktív tag
Köszönöm szépen na segítséget, akkor tuti CM lesz. Csak jo lenne találni használtan, de senki nem akarja eladni.
Sfx tápot nem tudok belevarázsolni? -
zolikaDB
veterán
válasz
Trolee #15516 üzenetére
A CM hihetetlen jól szerelhető. Slim venti van benne, a swif nem fog beférni. Én kivettem, az előlap alatti 12-est is lekötöttem, bár az keresztülfújja a HDD-t, és kb 4-5 fokot jelent minuszban. De azt hiszem, nem szabályozható alaplapról, és 1200 rpm körül forog. Nem zavaró, de van halkabb is ennél. Igaz, adnak hozzá molex átalakítót.
Én úgy oldottam meg, h a 80-assal szembeni oldalra betettem egy 12-es ventit, mégpedig olyan furfangosan, hogy a meglevő lyukakhoz kábelkötegelőztem, adnak bőven a házhoz azt is. Az a lapra merőleges, 800-on ketyeg és jó így. -> [link]
Stabil és nem is látszik, h hova van erősítve. -
xtevo
őstag
válasz
Trolee #15516 üzenetére
Az oldalsó 8cm-es venti slim, 15mm "vastag". Én kapásból kivettem
Sokan panaszkodtak a hangjára...
Szüleimnek egy htpc-t pakoltam a codegen mx31-be, és eléggé passzentos volt belerakni az alaplapot, a CoolerMaster háza ellenben viszonylag szellős, elfér benne minden, akár 3db 3,5" merevlemez is. -
zolikaDB
veterán
válasz
Trolee #15513 üzenetére
A CM Elite 120-ba 65mm magas fér. Viszont kényelmes, szellős, jól szerelhető, nagyobb, mint a Codegen. Igaz, ahhoz, h kivedd a lapot, a tápot is ki kell venni.
Codegennél vmivel jobb a helyzet, bár, ott a lap fölött van a 3.5-es HDD helye, mondjuk a távolság megvan, úh normális hűtő is befér. -
Trolee
aktív tag
Tudnátok segíteni? Érdekelne hogy milyen magas CPU hűtő fér bele egy Codegen MX31-be, ill. hogy hány ventit lehet bele tenni. Vacilálok ez és Cooler Master Elite 120 Advanced között. Lényeg hogy elférjen a gyári AMD hőcsöves hűtő minden gond nélkül, halk legyen, lehetőleg könnyen ki tudjam venni a lapot ha szükséges, a táp meg úgyis menne kifelé a Codegenből. Köszönöm előre is mindenkinek a segítséget.
-
zodo
nagyúr
Megérkezett a Scythe Slip Stream Slim 120mm 800rpm ventim, kezdődhet a reszelés.
by CFI CBI-A6819TG mod
-
contaxg
veterán
Ezzel a CoolCube elég pofás cucc, de ennek is az a baja, hogy nem fér el a táptól egy rendes procihűtő.
Az ITX prodzsektem lassan, de biztosan folytatódik. Tegnap beszereztem a GA-Z77N-Wifi mellé egy Aurum 400-as tápot. A Venegance LP 16GB is meg van már. A következő a proci (3570k?) lesz, majd procihűtő csere és a végén a táp. De nagyon kacsingatok én is Prodigy fele...összeállhítnánk és kérhetnénk mennyiségi kedvezményt a forgalmazótól???
-
HookR
addikt
Akasa Galileo Thin mini-ITX ház, ízelítő - fanlesstech.com
==========================================
Cooltek CoolCube review - techpowerup.com
==========================================
-
xtevo
őstag
válasz
jilian #15506 üzenetére
A Prodigy az egy olyan ház, hogy beleszeretsz, és vége...
Ez egy netezős pc-nek elég durva lesz, nem full hd-ben, persze, de simán lehet vele játszani is... de hát ha megérdemli az asszonypajti...
Tápból felesleges sfx, egy atx is bőven jó lesz a házba befér, másrészt olcsóbb is. -
jilian
addikt
-
jilian
addikt
Ilyesmire gondolok ház tájban:
- Bitfenix Prodigy FehérHasonló dizájn, tudás, laposabb kivitel?
Táp? 15 rongy körül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- The First Berserker: Khazan
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest