- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Lian Li PC-Q28-ról újabb képek, ezúttal ezüst változatban. Kiderült, hogy a 4db 3.5"-es meghajtót fogadó keret aljára lehet egy ötödik, 2.5"-est is rögzíteni (bár nem egyértelmű, hogy elfér-e VGA mellett). - [link]
===============================================
Amikor egy hete nézegettem a TY-147-et 2250 Ft volt, majd 1-2 napra rá már 2630. Most lám, hiszen még akkor beraktam egyet a kosárba, ergo 2250-ért csak jóvá kellett hagyni a rendelést, amit időközben vissza is igazoltak. Az élet apró örömei.
Na meg fölöttébb tanulságos a jövőbeni vásárlásokkal kapcsolatban. -
op9
aktív tag
Bocsánat a megtévesztésért... az "ilyen"-t csak a kábelre értettem.
Inkább ilyenre hasonlít. (ennek a linknek is megtévesztő a neve, mert ott 120-at írnak, de ilyen az elrendezése, és a nyák-ra rá van írva, h MINI-ATX RO 12V 160W)Ezért szeretnék akkor ismételten megkérni valakit, hogy valamikor kipróbálhatnám-e nála egy táppal?
Köszi!
-
fero02
nagyúr
Persze.
Nem tudom milyen kivitelű Pico DC bemenete (fixre forrasztott, vagy ilyen szétszedhető, mint a képen van).
A lényeg, hogy a feketét a fekete kábellel, a fehéret a sárga kábellel kösd össze a próba idejére. A megfelelő kontaktra és az elszigetelésre figyelj!
Az ATX tápból célszerű a 12V P4 ágat felhasználni (vagy esetleg a 6, 8 pin VGA tápét), mert azok biztosan tudnak elegendő áramot szolgáltatni.
Ha ez megvan, akkor egy darab vezetékkel "kösd" össze a zöld és valamelyik fekete pin-t a csatlakozóban.
-
op9
aktív tag
válasz
fero02 #15884 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ezt esetleg még ki tudnád fejteni?: "Az ATX táp megfelelő ágát összekötöd a PSU bemenetével (polaritásra figyelve!)"
Ide kötöm az ATX egyik 4-esét? Vagy ennél bonyolultabb?
Lehet akár privátban is, hogy ne OFF-oljunk, de ha másnak is hasznos, akkor gondolom ide is mehet. -
fero02
nagyúr
Pico PSU-t csatlakoztatod az alaplaphoz. Az ATX táp megfelelő ágát összekötöd a PSU bemenetével (polaritásra figyelve!), majd az ATX táp alaplapi csatlakozójában a zöld vezetéket rövidre zárod valamelyik fekete vezetékkel.
Ha így sem megy, akkor a PSU adta meg magát.
A PSU tápját áram alá helyezve egyszerűen multiméterrel (megfelelő méréshatár beállításával) rámérsz. Vagy kipróbálhatod egy próba lámpával is akár (pl autós izzó).
Így mindent meg tudsz vizsgálni és kizárni a hibás elemet.
-
op9
aktív tag
Hogy működik-e vele, mert a jelenlegivel meg sem mozdul (halkan kattog a táp), és szeretném megtudni, hogy a PicoPSU, vagy a táp a ludas, de így a táp a gyanús.
-
op9
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérésem lenne. Tudna valaki kölcsön adni egy kocka tápot, vagy esetleg elvinnék egy ITX gépet kipróbálni, hogy azzal működik-e (PicoPSU-hoz kellene)? Egy i3-2105-ről lenne szó SSD-vel, + 1 RAM, és 2 ventillátorral, persze csak elég lenne egyszer bootolni, semmi terhelés.
Köszi! -
contaxg
veterán
Egy csoportos Cooltek vásárlás érdekelne esetleg valakit?
-
HookR
addikt
Néhány kép Prolimatech Samuel 17 + Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14 (140x140x15mm) párosáról ECS H61H2-I alaplapon. - hardwaremx.com (Oldal közepétől.)
A sok lapát megteszi a hatását, mert úgy tűnik, ez a ventilátor vékonysága ellenére nem szenved számottevő hátrányt, ami a légszállítást és a halkságot illeti. - review
Alacsony hűtőkre akár jó választás is lehet (leszámítva a magasabb árfekvését).[ Módosította: radi8tor ]
-
akom
őstag
válasz
Hurkaleves #15866 üzenetére
Féltem kiadni ennyit érte, de ahogy megkaptam egyből eloszlott minden aggodalmam.
Nagyon korrekt kis kuckó, igényesen kidolgozva.
Codegen MX-31-ről váltottam a dual vga slot miatt. -
HookR
addikt
Hogy halkság, hűtés és így lényegében ár/érték viszonylatban melyik a legjobb választás, azt nem tudom, de megadott értékhatáron belül, kialakításukat tekintve szóba jöhet pl.:
- Alpenföhn Panorama
- Scythe Shuriken (a kisebbik, nem a Big Shuriken)Vagy a gyári, 25mm vastag ventilátor lecserélésével akár olyan nagyobb is, mint pl.:
- CoolerMaster Vortex PlusMindenesetre a szívó tápventi elhelyezkedése miatt olyat választanék, amin a ventilátor szükség esetén megfordítható.
-
akom
őstag
Cooltek Coolcube.
VGA is lesz így el kellene férnie. -
fero02
nagyúr
-
akom
őstag
Sziasztok!
Asrock H77M-ITX-es alaplaphoz szeretnék vásárolni CPU coolert.
Egy Intel i3-2100-as CPU-t kellene majd hűtenie minél halkabban.
Két kitételem lenne:
- Maximum 80mm magas lehet.
- Ne legyen drágább 10.000 Ft-nál.Ki milyen coolert venne a helyemben?
-
HookR
addikt
-
Pista0001
addikt
Miért mondják sokan hogy a Bitfenix Prodigy nagy? [link]
-
Pista0001
addikt
Állítólag a PWM ventik nem szeretik ha a feszültséggel variálnak, ez érthető is, hiszen 12 V-ra vannak tervezve. Bár anyagilag nem lenne vészes ha vennél 2 db sima F9-et meg egy F12-t (kb gondolom max 4K huf együtt), a párhuzamos kapcsolás meg már nem nagy kunszt. Az Arctic ventik motorja jellemzően kis teljesítményű, szerintem elbír 3-at az alaplapi aljzat.
A Lian-li-k úgy tűnik a PC-Q08/18 ÉS A PC-Q07 utódai. Kíváncsi vagyok hogy kivezetik-e a régi modelleket.
-
-
HookR
addikt
Frissebb képek a Lian Li PC-Q27 és PC-Q28-ról. - [link]
Ahogy látom, történt néhány változás a januári állapothoz képest. Pl.:
- Mindkettőnél: a bekapcsológomb középre, az előlapi csatlakozók az előlap élére, oldalra kerültek.
- PC-Q27: A hátlap már csak single slotos kártyának biztosít rögzítési lehetőséget.
- PC-Q28: A 2db tartókeretben elhelyezhető 3-3db 3.5"-es HDD helyett már csak egy keret maradt 4 hellyel, de bekerült alulra a többi modellből már ismert vízszintes lemez további 2db meghajtóhellyel (2.5"-es vagy 3.5"-es, tetszőleges variációban). -
HookR
addikt
Arctic Cooling-ból a PWM CO jelölésű a double ball bearing-es. A sima PWM szériába tartozó és a TY-147 is folyadékcsapágyas.
=============================================
Úgy néz ki, ezek a lehetőségek (Végösszeg szállítással együtt, amelyiknél szükséges.):
- AC F12 PWM - 2800.- Ft
- AC F14 PWM - 3000.- Ft
- TR TY-147 - 3800.- Ft
- Illetve van még sima AC F12 - 1500.- FtA H55N-USB3 a 4pin-es CPU_FAN csatlakozón keresztül tud PWM és Voltage módot is, míg a 3pin-es SYS_FAN csati nem vezérelt egyáltalán. Tehát elvileg a sima F12-vel önmagában nem lenne gond, csak valahova be kellene dugni a 2db AC F9 PWM-et úgy, hogy szabályozva legyenek.
Vajon működne a vezérlés a CPU_FAN csatiról Voltage módban, a 2db AC F9 PWM-mel és a végen az AC F12-vel egymásba dugva? Van ennek valami hátulütője?Amennyiben a sima F12 ebben a felállásban felejtős, és már a 3e-es tartományban járunk, úgy az AC-k helyett hajlok inkább a TY-147-re. Vélemény?
Valahogy nehezemre esik megszülni ezt a döntést.
-
Gaben01
őstag
válasz
radi8tor #15838 üzenetére
Ahogy írtam is,szűklátókörű vagyok.
Erre a lehetőségre nem gondoltam én se.Ma is tanultam valamit.
Viszont ebben az esetben (ha routerként funkcionál) mindig mennie kell a gépnek és így már lehet,hogy fogyasztás szempontjából mégiscsak érdemesebb lenne egy routert beszerezni. -
HookR
addikt
Gigabyte Z87N-WiFi - vr-zone.com
-
Pista0001
addikt
válasz
contaxg #15831 üzenetére
Gyanítom hogy olyan akció lehetett mint amit a Tesco titokban is ír a szerző. Megfelelő hozzáféréssel rendelkező dolgozó szemet vetett a termékre, átírta a rendszerben az árat, szólt havernak hogy rendelje meg, aki meg épp arra járt az jól járt. Már ha benyeli a rendszer a dolgot.
-
Gaben01
őstag
válasz
szente #15826 üzenetére
Volt már rá példa,hogy visszamondták a rendelést.Ha jól emlékszek 2 éve jártam úgy,hogy valamelyik 5850 (ebben nem vagyok biztos,a lényeg,hogy egy vga volt fél vagy harmad áron) ára volt átmenetileg nagyon alacsonyan,gyorsan be is rendeltem egyet,visszaigazolták,aztán pár órával később visszamondták készlethiány vagy valami hasonló indokkal.
-
Gaben01
őstag
Már vissza is állt az ára 23.365-re.Én berendeltem 2-t (sajna későn kapcsoltam és külön-külön rendeltem)az elsőt visszaigazolták, a másodikat már nem.Kíváncsi vagyok,hogy 11K-ért tényleg odaadják-e.
Szerk:közben visszaigazolták 11K-ért a második rendelést is
-
ZetorGumi
addikt
válasz
viperabácsi #15808 üzenetére
Ez sem tűnik rossznak így elsőre.
De azért első körben úgy próbálom meg választani a házat, hogy a vízhűtéssel benne férjek el.Dafuq? Mindig ilyen olcsó volt, vagy elírás?
-
Mercutio_
félisten
válasz
ZetorGumi #15803 üzenetére
Ha a szélesség lehet bármennyi én elgondolkodnék egy klasszikus hifi-be rakható méretű házon, Thermaltake Home Theater szériában van az egyszerűtől a 7"-os kijelzősig sokféle.
A Mozart szériából a kijelző nélküli változat használt szép állapotban 8-10k körül szokot itt menni az aprón és a Bach-ok is hasonló árban vannak.
A DH sorozat már húzósabb, de láttam már 30 körül elkelni az alapverziót. -
ZetorGumi
addikt
Szép, és jó, de jó volna, ha az elején volna a gomb, mivel korlátozott vagyok a magassággal (45 cm), és a ház 40cm, ezért elég nehézkes volna áram alá helyeznem a szerkezetet.
Meg nem esne rosszul egy 5,25"-os hely sem, mert szándékszom egy Aquaerot betenni a szerkezetbe.Eddig szerintem a legjobb választás, amit kiszemeltem, de még dúrom én is a netet, hátha akad valami jobb.
-
F34R
nagyúr
az teljesen jo venti, viszont ugy renlik hogy double ball bearinges, alacsony forudlaton lehet erdekes hangja lesz.
(#15785) radi8tor1
ez a fajo pont hogy az ilyen kis mitx project mennyi zsetont bedaral
(#15801) ZetorGumi
Silverstone ft03 mini ? nekem most o tetszik ujabban. kar hogy csak a nagy testverebe lehet atx psu-t rakni.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Grave_444 #15802 üzenetére
Azért, mert magasságban nem mehetek fel az égig, szélességben viszont akármilyen széles cuccot választhatok.
Ahogy mértem (Márpedig jól mérek) a prodigy éppen beférne az asztalba, de egy bármilyen mATX-es ház már nem.
Építhetnék is egy házat ide, de lehet, hogy többe lenne. -
ZetorGumi
addikt
Nálam annyira nem lényeges, hogy minél kevesebb helyet foglaljon, inkább az, hogy elférjek benne azokkal a hardverekkel amiket választok.
Az S3-nak a felépítése tetszik, nem tűnik rossznak, csak az ára számomra kicsit sok, azokkal az elemekkel, amik nekem szükségesek lennének, azokkal 240dollár.
A microATX-es megoldással az a problémám, hogy egy kicsit furcsán nézne ki benne az az alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Háztartási gépek
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- Formula-1 humoros
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged