Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lela
aktív tag
válasz #25954560 #46099 üzenetére
Húzni nem akarom a CPU-t. Valószínű 65W-os TDP-s fog bele kerülni.
Viszont lenne még egy kérdésem: Megjelölnek egy piros sávot, ahol nem lehet sem hűtőborda, sem a tápcsati az alaplapon, mert nem férnek el a hőcsövek. Vajon milyen széles ez a sáv?Közben találtam egy leírást a házakról a streacom oldalán, a motherboard fülön.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
majd Duracellm kijavit, ha rosszul gondolom, de egy teljesen zart haz eseteben most neked tokmindegy. ha lenne a hazban ertelmes huzatod, akkor szamithatna, hogy mekkora feluleten adja le a hot. vagy ha durvan tuningolnal, akkor szamithatna a melegedes. de a passziv hocsoves haz miatt gondolom ugy sem fogsz. vagy ha csillio wattos cpu-t akarnal bele. mindketto nic-je jofej, az intelek ugyesek szoktak lenni, wifi sem kulonbozik ha jol latom.
szoval en tuti az olcsobbat vennem, ha csak a tapellatas melegedesen izgulsz... ha nagyon melegszenek, oket is ki kene vezetni a haz falara hocsovel, darab femtombbel, stb.
-
törölt tag
válasz Pista0001 #46096 üzenetére
Én személyesen ugyan nem rendeltem tőlük, de az antec, silverstone, thermaltake házaim mindegyikét CaseKing-es kartonokban kaptam kézhez, mind hibátlan külső-belsővel. Azért jegyeztem meg a nevet, mert sehonnan máshonnan nem jöttek ilyen tökéletes állapotú csomagolásban a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
-
lela
aktív tag
válasz #25954560 #46090 üzenetére
(#46091) Duracellm...:
Azért kérdeztem, mert az általam említett oldal még szállítással is olcsóbb mint a bluechip, vagy a merlin.
Az általad javasolt oldalakon nincs ilyen termék, de rájuk írok. (bár ha egy termék nincs az adott cég webshopján, akkor én nem szoktam erőltetni, mert ha arra nem veszik a fáradtságot, hogy a webshopba betegyék akkor gondolom nem az én kedvemért fogják beszerezni.)
A caseking az mennyire megbízható? Milyen a tapasztalat a szállítással?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Steracom szerint merlin és a bluechip-en kívül még a: BEVACHIP, AQUA, PCX, COMPUTER EMPORIUM, A4TEAM, IPON is értékesíti a termékeiket Mo.-n. Ha netán ők sem válaszolnak, akkor Ausztriában ott a Caseking.de mint kapcsolat, mint nagykereskedő.
[ Szerkesztve ]
-
lela
aktív tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi Asus illetve a Gigabyte alaplap közül melyiket érdemes választani, mert 20eft a különbség és nem tudom, hogy megéri e az Asus a pluszt, mivel nincs szignifikáns különbség a két lap között.
Amit viszont hozzátennék, hogy egy passzív streacom házba kerülne beépítésre, és nem tudom, hogy az asusnak nem e jobb a hűtése ami a feszültség stabilizátorokat illeti. A borda mindenütt érintkezik vele, illetve 11 db Mosfet van az alaplapon, míg a gigabytenál 8-at számoltam, és nincs rajtuk borda.Ui:
Erről a cégről van e esetleg tapasztalat? A házat és az ODD-t tőlük rendelném, mivel magyarban nincs. A merlinhardver és a bluechip is 1 hónapra rá válaszol, vicccc.... -
HookR
addikt
Nahát, ezek eddig átcsúsztak a radar alatt!
=========================================
Jonsbo MOD1-Mini hivatalos oldal - Jonsbo / Cooltek Red és Green / chiphell
- 368 x 250 x 553 mm (*censored* l)=========================================
Sunmilo Steel Forest - chiphell.com
WALL-E chassis - chinahao.com / ebuy7.com
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
SilverStone LD03 hivatalos oldal - [link] / youtube.com
- 265 x 414 x 230 mm (25,23l)=========================================
GEEEK A60 hivatalos oldal - [link]
- 158 x 252 x 332 mm (13,22l)
- DAN A4-SFX klón
- Lényegében az A50 meghízlalt, vízhűtéses változata.=========================================
K01 - taobao.com
- 310 x 113 x 185 mm (6,48l)
- DAN A4-SFX klón=========================================
Mechanical master A4 - bhiner.com
- 129 x 403,5 x 216 mm (11,24l)
- DAN A4-SFX klón függőleges elrendezésben=========================================
Mechanical Master C24 - chiphell.1 / chiphell.2 / chiphell.3 / taobao / chinahao / ebuy7
- 249 x 249 x 155 mm (9,61l)=========================================
MiniSYS A4 ZD2 - taobao.com
- 246 x 335 x 160 mm (13,19l)
- DAN A4-SFX klón (avagy A4-SFX ihlette transformers ház)=========================================
-
törölt tag
Akár milyen jó az ötvözet, jó az eloxálás és hosszú a menet, az acél csavar és a páratartalom pár be és-kihajtás után megdolgozza az alu-t. Végleges megoldásnak a besajtolt perselyt/átmenő csavar jön szóba.
Ezeknél a motoroknál láttam olyan megoldást, hogy öntött-forgácsolt Alu motortestet hosszú M5-ös Chrome Vanadium bevonatú acél csavarokkal szereltek össze. A csavarok nagy hossza-rugalmassága tartotta a nyomatékot, rövid acél-csavarral ebből az öntvényből is ki lehet volna húzni a menetet.
A CRV, meg nem hagyta összerohadni a kötést, onnan tudom, hogy tartottam karban ilyen motorokat.[ Szerkesztve ]
-
rover45
őstag
válasz cinemazealot #46076 üzenetére
Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de tizen-sok számítógépbe fognak kerülni csipogóknak
Csak a ház, amibe beszerelésre kerülnek majd, ezt nem tartalmazza. -
HookR
addikt
válasz #16939776 #46075 üzenetére
"ill. meg lehet folyatni annyira a metrikus meneteket, hogy elmegy az ember életkedve."
Árnyalnám a képet. Ha elfogadjuk alapvetésnek, hogy a felhasználó fegyelmezettségére nem érdemes alapozni (csavarok érzéssel történő meghúzása a kontrollálatlan megtépés helyett), ez akkor is elsősorban méretezés és/vagy technológia kérdése. Azzal egyetértek, hogy vékonylemez alu házakba fúrt finommenetekkel óvatosan kell bánni, mert nincs bennük kellő tartalék, de a vastaglemezből forgácsolt kuckók potenciálisan alkalmasak a nagyobb méretű/menetmélységű furatok fogadására, hogy ez ne legyen gond. Illetve vékonylemeznél a rutinosabb, igényesebb gyártók már áttértek a sárgaréz(ötvözet?) menetes betétek sajtolására, menetes távtartók hegesztésére.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
SideArmD T1: Nagyon szépnek és anyagvastagság miatt masszív mutatja magát az összhatás, de szerintem 1-2-3 szét-összeszereléssel összelehet úgy verni az egymással érintkező eloxált felületet, ill. meg lehet folyatni annyira a metrikus meneteket, hogy elmegy az ember életkedve.
Acél váz, alu hosszabb távon szebb, jobban funkcionál. Ezt azután merem állítani, hogy volt két full alu házam.
Azok a blokkal egybeépített kompakt DDC pumpák amiket ajánlgat hozzá, na azok kurva hangosak.
Van Apogee Drive II-m, PWM pumpával, az ilyen 1 radiátoros körhöz feleselgessen erős, annyira, hogy 13/16-os csőben hallatszik, ahogy súrlódik a víz a cső falán, annyira kicsi fojtást jelent az egy szem radiátor.
Hiába a PWM vezérlés, mivel a modern cpu a boost miatt jó blokk ellenére is átlöki a 65C°-ot, a vezérlés felcsavarja a pumpa fordulatot. A házzal való mechanikai kapcsolata elég jó, az meg felerősíti a nem túl kellemes vinnyogást.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
SideArmD T1 prototípus - smallformfactor.net / hardforum.com / youtube
- 210 x 135 x 330 (9,36l)
- DAN A4-SFX klón
- Ez is lehet 2 vagy 3 slotos a CPU-hűtő légterének rovására.=========================================
Azza 806 Table Mini - anandtech.com
[ Szerkesztve ]
-
creation
senior tag
válasz rover45 #46066 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak veszel PIN-NEM PIN tesztelő kábelt
Akkor csak levágod a PIN oldalt és felforrasztod a buzzert (vagy csak felforrasztod)
Ja és vastagon kinyomod melegtakonnyal és betekered sárgazöld szigszalaggal, különben ki leszel tiltva[ Szerkesztve ]
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
Janby
tag
válasz AxBattler #46063 üzenetére
Lehet lesz majd belőle táp nélküli változat is...Ahogy nézem a videót, nincs túl sok hely meghajtóknak.Az elődben az ODD keretre lehetett pakolászni őket.Ebben meg az nem lesz elvileg. Mondjuk lehet lesz benne valami hasonló rögzítő keret. Vagy az előlap mögé lehet beszerelni őket.
Én ezzel a két házzal - amiket linkeltél - még nem is találkoztam...Bár lehet amikor "kijöttek" már abbahagytam a keresgélést. Nem rosszak.(#46062) rover45:Én nem tudom, de ha találsz, nekem is kell Meg néhány power switch
I AM:D
-
félisten
A festett belső ablakos kialakításra utal, amit lájkolnék!
Kérdés, hogy milyen táppal adják... én inkább arra lennék kíváncsi, hogy milyen/mennyi meghajtót lehet bele pakolni, mert ugyan a BS-10G elég kafa lett, de ebből a szempontból nem jobb a szintén baró BU-12B-nél.
Mondjuk ez a BT-utód is inkább az SFX táp és a jobb VGA-támogatással tud többet a BU-12B-nél.
Utóbbiról tesztek:
TwekPC - Chieftec BU 12B Mini-ITX-Gehäuse mit Netzteil im Test
benchmark.pl - Chieftec Uni BU-12B - test of mini case for home and office"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rover45
őstag
Sziasztok!
Ti sokat látott, okos emberek vagytok
Hol lehetne Magyarországon ilyet venni üzletben, számlával?
10-20 darab biztosan kellene. -
VTom
veterán
válasz viperabácsi #46056 üzenetére
Raijintek Ophion ITX
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
viperabácsi
addikt
Szia ! Mi a ház típusa ?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Tibiajax
nagyúr
hellló,
hadd dicsekedjek kicsit én is, tegnap kezembe kaptam végre életem eddigi talán legszebb kuckóját, most gyermeki öröm é bódogság van...
gyors össze is pattintottam - nincs még kész teljesen, a noctua hűtő ma érkezett meg - de első fázisnak megfelelő. pici, ékszer, néma csöndbencucc:
fatality z370 itx
i5 8600k /noctua NH-L12
8gb 3200 predator
rx470 nitro
evga 650p2 -
Rick4
félisten
Ezért is mondtam, annyira széles a választék, hogy neked kell rámondani, melyik a szemednek a tuti, én nem dönthetek helyetted, csak azt tudom ajánlani jó szívvel, ami nekem bejönne.
Én meg pont hogy a keskenyeket csípem, főleg azért, mert egy asztalban van bent a gépház, és ott osztoznia kell egy bazinagy Samsung multis színes lézernyomtatóval, az előző ház 6.5 cm széles volt, azzal nem volt gond, a jelenlegi Chieftec épp hogy 1.5 cm-rel keskenyebb, mint a rendelkezésre álló hely, nálam meg ez volt a szempont, illetve a 6 magos proci miatt paneltáp+ adapter kombóról váltanom kellett belső tápos megoldásra.
A kérdést ugyan nem nekem címezted, de engedd meg, hogy a saját, friss ismereteim szerint részben válaszoljak, mondhatni egy szűk spektrumot érintettem, de abban elég friss infókkal rendelkezem, mert egy hétig kergettem most a témát, és én a 200W-os paneltápos igényemmel is problémásnak találtam a beszerzést, a mostani Chieftec 250-es tápegység a boltban 10 ezres, egy 300W -os paneltáp+ adapter jóval több, mint a duplája lesz, itthon rendes üzletből egy sima 160W-os picoPSU + adapter is 17 ezres kategória. Ha találsz is itthon 300W-os tápot, figyelned kell a 12V-os ágon a max terhelhetőségre, és utána jön még a 300W-os külső adapter. Több xívás van a dologban, és több időt kell vele tölteni, mint amennyi egy közepes elfoglaltsággal rendelkező ember életében erre szánható.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
hegegabi80
addikt
Ha a kocka jön be, és nem túl erős konfig megy bele, akkor esetleg Sharkoon CA-M. Méretre elég kicsi, atx tápot fogad + vga is. Nekem pl Realan E-D5 van, ez nagyon hasonlít rá. Vagy ha több hely kell benne, akkor mehet sfx táp is.
Vagy combosabb gépnek a Thermaltake Core V21, ebből van mitx-es is a V1. És igen ha van külön vga, akkor jobb lehet sfx, atx tápban gondolkodni.Sőt a Corsair, Antec, Fractal Design-ből is vannak kocka házak, igaz ezek javarészt itx-esek, de pl Antec-ból van matx is ISK600M. Igaz már nem mindegyik van boltba, de aprón azért még szokott lenni jó árban és szép állapotban.
Az összefoglalóban szereplő renderelt képen meg is tudod nézni kb melyik mekkora.[ Szerkesztve ]
-
profi
aktív tag
Értem azt, hogy drágább, csak kérdés, hogy mennyi az annyi. Magyarán érdekelne, hogy konkrétan melyik termékekkel lehet megoldani. Utána tudok mérlegelni.
Rick4: Már csak az a kérdés, melyik az a ház, amibe beleférnek a cuccaim. Hasonló házam van most, mint neked (Aerocool Playa Slim). Ez annyira nem tetszik, inkább a téglalap alakúak, vagy max a kockák (ha nem túl magas - max 30cm).
-
Rick4
félisten
Amennyiben nem az ITX- lap- dVGA nélküliségben gondolkodsz, hanem mictoATX + dVGA vonalon, a kocka- tégla forma lesz akkora, hogy egy rendes combos táp el fog benne férni, ez egy ziccer, kár kihagyni. És mint ilyen, ésszerűségi elven továbbmenve felesleges a házban elhelyezhető táp helyett külső táppal vergődni, ráadásul amennyiben van helye a tápnak a házban, a hátsó részén ott lesz egy lyuk, azzal mit csinálsz majd, ha külső táposra alakítod? Nem csak árban lesz több, ( a mostani chieftec házamat 21 ezresért vettem, benne a chiestec táp, aminek a külön ára 10 ezres) de értelme se lett volna kb ugyanennyiért csak a tápot kergetnem, és nekem még dVGA-m sincs, csak egy erős procim.
Hidd el, nem viccből mondom, hogy keress belső tápos gépet, túl vagyok már pár év ház- keresgélés, méricskélés, számolgatás után azon, hogy mégis melyik lenne a jó.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
profi
aktív tag
Nem egészen, hanem sima kerekre, mint amilyen általában lenni szokott a notebook töltőknek.
Láttam, hogy Te már csináltál külső tápos gépet. Van esetleg ötleted, hogy melyik lenne jó nekem? Vagy inkább tényleg ne erőltessem ezt a dolgot, mint ahogy a többiek is írták (és keressek egy kisebb házat, amibe atx/sfx/tfx/flex atx táp elfér)? -
soneec
tag
-
törölt tag
válasz soneec #46040 üzenetére
Erre azt javasolnám, hogy csak egyesével dugd a helyére a dolgokat, és minden egyes lépésnél ellenőrizd le az éppen csatlakoztatott és eddig csatlakoztatott dolog, dolgok működését is.
Ha nincs, nem keletkezik hiba, haladj tovább, ebben a sorrendben haladva: Power gomb, Reset gomb, hdd led, power led.
Ha valamelyik led egyáltalán nem, vagy éppen folyamatosan világítana, annak meg kell fordítani a polaritását.Szerintem valamelyik led lába rossz helyre van dugva, erre utal a folyamatos fény, és oda is folyik áram, ahova nem kellene, amitől megbolondul a lap.
Jó lenne tudni, hogy már egyszer kipróbált pc-házról van szó, vagy az is új?
[ Szerkesztve ]
-
soneec
tag
Nem azzal van a baj mivel a laphoz kaptam egy panel kábelt amit csak egyféle képpen lehet csak rádugni a lapra illetve a kábel másik vége cimezve van. Ezért is fura nekem mivel a power kabelre csatlakozva nem kapcsol be a gép viszont a reseten igen.
A power és a hdd led is be van kötve és mind a kettö világit folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
"Érdekes ez a csatlakozó. Ehhez lehet kapni valami átalakítót?"
Ilyenre gondolsz? 4pin miniDIN -> miniFIT-JR adapter
-
soneec
tag
Sziasztok!
Hétvégén megtörtént az új itx lap beüzemelése (Asus z390i) viszont egy elég furcsa dologgal találkoztam.
A power sw és a reset sw csatlakozásások forditottan müködnekA reset sw csatlakozással kapcsolodik be a gép illetve a hdd led egyfolytában világit .
Van valami ötlet hogy ez mitöl lehet?
-
profi
aktív tag
válasz #16939776 #46036 üzenetére
OK, vettem.
Igen, ezt cserélném mITX-re, amennyiben találok egy olyan házat, ami nagyon tetszik (feltéve, hogy elég kicsi és vga is belefér). Azok tetszenek, amik nem túl magasak. Mostanában főleg a téglalap alakúak jöbbek be, esetleg a kocka is. Nem feltétlenül cserélném le, csak ha nagyon megtetszik valami. Ehhez keresek most ötleteket.
Köszönöm(#46038) HookR: Az első tetszik, csak nem találtam egy helyet sem, ahol meg tudom venni. Érdekes ez a csatlakozó. Ehhez lehet kapni valami átalakítót?
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Ha már szóba került az AC adapter témakör...
FSP330 AJAN3 hivatalos oldal - [link]
- 19,5V / 330W=========================================
FSP180-AJAN3 hivatalos oldal - [link]
- 19,5V / 180W=========================================
FSP180-AHAN3 hivatalos oldal - [link]
- 12V / 180W=========================================
-
Rick4
félisten
válasz #16939776 #46036 üzenetére
Azt írta, nem cserélne lapot, ez alapján javasoltam azt, hogy a jelenlegi lapnak megfelelő házakban amúgyis lesz atx tápegységnek hely, válasszon atx tápegységes házat, és ne kergesse a paneltápot.
-
profi
aktív tag
válasz #16939776 #46034 üzenetére
Köszönöm az infót. Mérni sajnos nem tudom ,mert nincs hozzá eszközöm.
Ez még jó dc-dc lenne szerintem, de ehhez is kell egy jó minőségű ac adapter.
mITX méretű házból most mik a legkisebbek, amik elérhető áron vannak (nem több 10e Ft) és közepes méretű vga elfér bennük (kb 203mm)? -
törölt tag
A 160XT manuálja 8A max. és 15A peak áramot ír a kapcsolt 12V-os körre, ami 96W és 180W-nak felel meg.
VGA-val együtt már valóban nem ideális.
Meg kellene mérni a géped fogyasztását, de ex-has 12V-on 180W folyamatos, 250W csúcs képességgel biztonsággal elégnek kellene lennie a táplálásnak. A 400-as HD plex 420/600W-ra képes megfeleselő mennyiségű külső táppal, jóval több ez mint elég, persze ha nem tervezed tovább bővíteni a gépet.[ Szerkesztve ]
-
profi
aktív tag
OK, ez tiszta. A Jonsbo C2 csak egy példa volt. Ott leginkább azért gondoltam erre, hogy legyen normális szellőzés a házban. Amúgy a Jonsbo V4 jobban tetszik, de az 2x annyiba kerül és elég ritka.
(#46032) Duracellm...: Értem és nagyon sajnálom, Azt hittem, végre találtam egy jobb minőségű dc-dc-t. Ac ac adaőpterből van gyári Dell is, nyilván drágábban. Tudom a HDPLEX 400W lenne a legjobb, de nem sűrűn lehet kapni, meg iszonyat drága is. Még ez a kit sem lehet rossz, de ez szerintem max az integrált vga-hoz lenne elég. Vagy rosszul gondolom?
-
törölt tag
Rick4 kollégának sajnos igaza van, biztonságosabb egy jó minőségű magas hatásfokú ATX tápra támaszkodni, mint egy beburkolt külső AC-DC-ben főzni a kondenzátorokat.
A delta táp amúgy jó kiinduló pont, van belőle nem notebook töltő kivitelű, vastagabb, 4 vezetékes kivitel is.
Amit kinéztél DC-DC-t azon is szimpatikus, minőségi alkatrészek vannak, a kábelkorbács már közepes minőségűnek tűnik. Ha mégis belevágsz a paneltápos projektbe, ezek szerintem már vállalható minőséget képviselnek. -
Rick4
félisten
Szerintem a lapod egy sima Micro ATX méretszabvány; 24.4cm x 21.5cm méret, ennek megfelelő házat kell keresned, a kinézett Jonsbo is pont jó neki. Viszont abban ott az ATX méretű táp helye, a hátulján a bazinagy lyuk, amivel nem igazán tudsz majd mit kezdeni, célszerű oda venni egy jó tápot, összedugni, és elfelejteni a paneltáp témát.
[ Szerkesztve ]
-
profi
aktív tag
Szia!
És ha egy ilyet vennék és hozzá egy 330W ac adaptert?
Ilyen ac adaptert én is találtam. Alaplapot nem feltétlenül szeretném cserélni, csak ha nagyon muszáj. Az is lehet, hogy csak a házat cserélem, mondjuk egy Jonsbo C2-re.[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz viperabácsi #46025 üzenetére
Attól függ, kinek milyen itx lap kell. Az adatlapomon lévőt apróról vettem 20K-ért garival. AMD-nél meg kb 36K lett volna ez a szint. Na de mindegy is, ez van. Majd legközelebb talán kipróbálom az AMD-t, egy darabig még ez az intel bőven megteszi nekem.
(#46024) Pgraph: Na persze a C2-ben igen, de metisbe már nem fér be, oda csak a 17,4x22,6-os inteles matx lapok férnek be atx táppal.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Szia!
Amennyiben az alaplapod marad, nem fogod tudni itx házba pakolni, a nagyobban meg elfér egy rendes tápegység. A kinézett adapter se jó, neked, a paneltáp bemenetére nem 19.5V kell, hanem 12V.
Pont pár napja nézegettem én is ezeket a dolgokat, itx méretű Asrock H110M + i7-6700-ról váltottam itx méretű Asrock H370M + i7-8700-ra, mindkét proci 65W TDP, de kissé mellényúltam, mert amíg a régi lap + proci kombó elvolt a 120W-os paneltáppal és a 75W-os adapterrel, és minden teszt simán futott, addig az új lap és proci többet kért, és egyes teszteknél restart volt, de nekem 120W körül kellett, 200W-tal már vidáman elvagyok, nincs VGA, csak a prociban lévő.
Több megoldás volt adott, gondolatban elkalandoztam, létezik 200W-os paneltáp, és 200W-os xbox tápegység, találtam a kettőt 13K-ért, mondom ez jó is lesz, de végül alaposan szétnézve meglett a tuti, egy vadiúj chieftec itx házat vettem, amiben benne van a 250W-ot tápegység, mindezt 20500Ft-ért.
Ha lapot cserélsz, bele fog menni az egész kisebb házba, ha mindenképp paneltápban gondolkodsz, a kinézett az adatai alapján jó lesz, de ki tudja, milyen minőséget képvisel ez valójában, nem tűnik márkás cuccnak. Az adapterre is van megoldás, pl egy ilyen adapter tökéletes lesz hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Külső tápegységet keresek a gépemhez. Írtam a tápos topicba, de még nem kaptam választ. Ugyan nem itx gépem van, de Ti talán jobban tudtok segíteni, mert Nektek több tapasztalatotok van ilyen téren. Erre kérnék szépen javaslatot, ha van valakinek ötlete.
Előre is köszönöm -
mpierre
veterán
Ez a Cemo A4 pontosan azt tudja - minimális átalakítással - ami nekem kéne. Hajjaj...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
viperabácsi
addikt
válasz hegegabi80 #46023 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Pgraph
aktív tag
válasz hegegabi80 #46023 üzenetére
Ezzel a Gigabyte-tal már esetleg lehet okoskodni valamit pl. Jonsbo C2 fronton.
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #46019 üzenetére
Ez magyar fordításban annyit tesz, hogy: megspóroltunk neked $128-t.
(#46020) Mercutio_: Most, hogy kérded, ráeszméltem, hogy van egy Scythe Kozuti és egy Xigmatek Praeton is a szekrényben.
===========================================
Szemrevaló házak a Zeaginal égisze alatt - google / jd.com / chinahao.com
Csak sajnos nem találok kisebb, Mini-ITX-hez igazított változatot.===========================================
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Urak, nincs valakinél egy felesleges IS-40
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
Az A4-SFX láz tünetei immáron Cemo-terápiával is enyhíthetők.
Cemo A4 - banggood.com / aliexpress.com / youtube1 / youtube2
- 350 x 158 x 268 mm (14,82)
- DAN A4-SFX klón
- ATX táp=========================================
Jonsbo T8 - aliexpress.com
-
Mercutio_
félisten
Jópofa, vajon az üveglap helyett lehet (akár külön) rendelni hozzá porszűrős oldallapot?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz hegegabi80 #46007 üzenetére
Ha jól tudom AM4 matx lapból nem nagyon van normál állapotban rövidebb és megfelelő elrendezésű
-
Rick4
félisten
válasz viperabácsi #45949 üzenetére
Vettem egy Chieftec itx házat, abba befért egy 12es venti a procihűtő ventije helyett, az mindenre fújja a friss levegőt, és mellette halk is, másrészt házban egy 250-es táp van, nincs feszkóban hiány, az FPU teszt is gyönyörűen lefut, nincs restart, minden probléma letudva, az SSD hőfok gond szintén megoldva, az 1200Ft-os hűtőborda felkerült, SSD-t tesztelve, kergetve is max 60°C, szóval minden király, köszönöm a jótanácsokat.
-
félisten
No, ez már tetszik, és az U1 Plus árából kiindulva nem kell majd széttörni a malacperselyt. Külön tetszik, hogy az alsó és fölső rácsokon kívül nincs más nyílás, így a légáram teljesen egyértelmű.
Csak azt nem értem, miért nem csinálták meg legalább 3 PCIE slot-osra? Az új, ITX méretű RTX GeForce-ok sok esetben igénylik ezt a szélességet, illetve szükség szerint alulra is mehetne így egy 140mm-es ventilátor.
Már látom magam előtt, hogy az elvetemültebbje 30mm-es, rezgéscsillapítós HiFi lábakat fog az aljára moddolni, a vázon kívülre meg mehet a második nagyventi...
Hopsz, ez nem is rossz ötlet!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz cinemazealot #46002 üzenetére
Ez nem törvényszerű dolog. Ha optimálisabb PCB dizájnt tudnak tervezni*, ami az alkatrészek működésére is kihatással van, akkor lehet alacsonyabb fogyasztása ugyan annak a kupac alkatrésznek.
*Kevesebb és rövidebb jel és tápvezetékeket használ az ITX kivitel, 6-8 rétegű PCB-t kénytelenek tervezni, köztes árnyékolással és jóval körültekintőbben vezetni a vezetékeket, ami a különböző vezetékek egymásra hatását hivatott csökkenteni.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz cinemazealot #46005 üzenetére
Szerintem az olyan kis mini gépek pl. nuc., vagy a Zotac-nak kis mini gépjei, amiben egyedi alaplapok vannak, talán azoknál van kevesebb fogyasztás, de oda olyan kiegészítők is mennek.
Amúgy csak pár centivel kellene megnövelni a kicsi mitx házak méretét, és máris elférne benne a legtöbb kisebb matx-es lap is. És akkor nem kellene olyan bazi nagy matx házakat készíteni, meg vízhűtéshez stb. Jó aláírom legyen olyan is, de nem mindenki akar olyat.
-
Pgraph
aktív tag
válasz cinemazealot #46005 üzenetére
Mivel minden fűtő alkatrész, chip kisebb helyre van összezsúfolva, az ITX lapok jobban is melegednek a mATX vagy ATX lapokhoz képest.
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
cinemazealot
addikt
válasz Pete55555 #46004 üzenetére
Ez csak egy kósza feltételezés volt részemről, mert hogy az ITX lapok kisebbek, némelyik DC táppal van ellátva, így talán a gyártó is mobil(abb), de legalábbis könnyebben mozgatható konfig alapjául szánhatja... nemtom, csak eszembe jutott. De ha nem, az megnyugtató, mert a kisebb mATX lapok csak picivel nagyobbak az ITX-nél, viszont olcsóbban megkaphatók.
-
Pete55555
addikt
válasz cinemazealot #46002 üzenetére
Miért fogyasztanának kevesebbet? Nem olvastam vagy tapasztaltam még ilyen téren, de nem látom az okot, hogy kevesebbet fogyasszon.
...Szeretem leracsniztatni...
-
HookR
addikt
SuperO Compact Workstation - gdm.or.jp
-
hegegabi80
addikt
válasz Pgraph #46000 üzenetére
Pontosan ezt a házat akartam én is írni. Sőt még a sharkoon CA-I vagy CA-M is elég kicsi itx és matx, és azoknak is hasonló az elrendezése, sőt felül van egy venti szellőzésnek.
Amúgy meg nem sok értelmét látom a plexi oldallapnak ez esetben, mert úgy is betakarja az egészet az ATX táp, talán esetleg sfx táppal oké, de azt is egész fentre tolva.Nekem a K77 tetszik a legjobban, pont ezt az elrendezést említettem előtte. Bár jó lenne, ha pl pár centivel magasabb lenne hátúl 3 slot hellyel, és akkor abba is mehetne matx lap.
Jut eszembe ez a linkelt oldal mennyire megbízható? lehet ilyenekről rendelni vagy felejtős? Azért nekem nem túl bizalom gerjesztő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest