Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz Garold #14795 üzenetére
Wint használsz?
Ezt nézted, végül szerintem a winben kikapcsolható.
-
-
Garold
senior tag
válasz Ric4m0nd #14796 üzenetére
Olyan elosztóm van amit le lehet kapcsolni, de ha lekapcsolom és nem vagyok otthon nehéz lesz felkelteni WOL-on.
Én azt reméltem hogy van valami UEFI beállítás ami elkerülte a figyelmemet.
Patice: Ilyen egerem van, hülyén nézne ki ha körbe szikszalagoznám.
[ Szerkesztve ]
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
Garold
senior tag
Asrock B75M-ITX lapom van és úgy tűnik hogy kikapcsolt állapotban is az összes USB portja áram alatt van. Ez nekem azért nem jó, mert így az idióta egerem éjjel-nappal világít, beragyogja a fél szobát. (a világítás nem kikapcsolható rajta sem sw-vel sem hardveresen). Az UEFI-ben nem találtam ilyen opciót.
Van valakinek ötlete?
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
-
-
canniball
nagyúr
válasz Hurkaleves #14783 üzenetére
Én a helyedben megvárnám míg lesz (több fixen beszerezhető) alternatíva, akkor beleraknék egy IGP-s procit és azzal használnám amíg bírja.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
canniball
nagyúr
válasz Hurkaleves #14781 üzenetére
Pedig lehet jobban járnál ha időben bevállalnád, ciki lesz ha a gar.időn túl következik ez be és akkor pukkan el a lap...
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Goose-T
veterán
válasz Hurkaleves #14779 üzenetére
Nem fogtál ki jó példányt, csak mivel IGP nélküli a procid, ezért nem terheli azt az egy darab MOSFET-et, ami azt hivatott ellátni árammal, csak nem képes rá hosszú távon. Onnan is látszik, hogy leghamarabb az A10-ek alatt füstöl el, mert azokban a legcombosabb az IGP. Én már csak tudom, két FM2A75M-ITX lapom fingott már meg két különböző tápegységgel (Chieftec 200W, Seasonic 300W). Az Iponra is én írtam az értékelést. Most már szóltak, hogy befejeződött a garanciális ügyintézésem, de még várok addig, amíg megérkezik az FM2A85X-ITX, és arra fogom cseréltetni, soha többet FM2A75M-ITX. Lehet itt még olvasgatni VRM gyulladásokról bőven a Feedback fül alatt.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
mrbig25
őstag
válasz Hurkaleves #14775 üzenetére
Nem user error és nem rossz példány, hanem van egy sorozat, amin hajlamos elfüstölni a VRM. Ezért vonakodnak sokan ettől a laptól, mert nem tudni hogy éppen melyik sorozatból kap az ember.
Állítólag már van egy második sorozat, de erről nem tudom biztos infóval szolgálni.
pl1 - pl2robim
Mindenkinek mást jelent, hogy mi a hangos, ezért tuti véleményt nehéz nyilvánítani.
Az SG05 gyári ventije nekem maxon hangos, de 7-800rpm környékére szabályozva már nem zavaró.
Az SFX tápban egy 80x15mm-es venti van, szemben az ATX-es tápokban elterjedt 120x25mm-es ventivel. Alacsony terhelés esetén tűrhető a hangszint, de a venti méretéből adódóan már így is zajosabb, mint egy ATX-es táp.
Szóval ha néma gép kell, akkor pico,-vagy paneltáp.[ Szerkesztve ]
...
-
robim
tag
Sziasztok!
(#14755) mandju-hoz hasonló gondom van, annyi különbséggel, hogy megvan minden (MSI FM2-A75IA-E53, AMD A6 5400K, Corsair 2x2GB DDR3 1600MHz, WD Green 2TB, CHIEFTEC FI-02BC). HTPC funkciókra használnám, viszont a Chieftec tápja (+nyilván a gyári procihűtő) elég hangos üresjáratban is, nálunk pedig gyakorlatilag teljes a csönd esténként.
Először PicoPSU+adapter (150-160W) beszerzésére gondoltam, de az még +25e lenne. Ezért utánanéztem más házaknak, így találtam a Silverstone SG05B-t, ami ugyan 32e, de összességében olcsóbban jönnék ki.
Főleg az SG05 tulajok felé kérdés, hogy az mennyire hangos gyári állapotában (táp+ház venti) mondjuk filmlejátszás közben? Vagy ne is gondolkozzak ilyesmiben, hanem vegyem a picopsu-t?Köszönöm!
-
RootRulez
félisten
válasz Hurkaleves #14766 üzenetére
Látom, ASROCK FM2A75M-ITX lapod van. It az az egy vélemény, ami van, nem valami jó róla.
Épp ezért én inkább ezt az MSI FM2-A75IA-E53 deszkát nézegetem.
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
válasz szente #14772 üzenetére
Tisztába vagyok az előnyeivel és hátrányaival mindkettőmnek, csak nem tudom, kell-e nekem a 750K.
Tuningolni most nem fogok, a fogyasztást jó lenne alacsonyra fogni. (ez a 740 mellett szól)
De idővel jól jöhet a szorzózár és a tartalék... (ez meg a 750K mellett)
-
RootRulez
félisten
válasz Hurkaleves #14770 üzenetére
Úgy fest elhatároztam magam. Csak nem tudom, kell-e nekem a 750K, mert a 740 alig lassabb és az csak 65W-os... Az meg számítana melegedésben...
[ Szerkesztve ]
-
Ric4m0nd
aktív tag
Olvasmány: 12 Mini-ITX chassis review
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Hmmm, akkor ha rászánom magam, első körben marad a gyári hűtő...
Csak nem tudom Phenom II X4 955 BE-ről megéri e váltani Athlon II 750K-ra... Oké, hogy ez már miniITX lesz, de akkor is...
-
Hurkaleves
őstag
válasz RootRulez #14764 üzenetére
ha itt egy pár hsz-el visszább olvasol akkor szerintem képe kerülsz! nekem is 120 elite házam van egy athlon 750K procival és egy régi gyári hőcsöves amd hűtővel hűtöm úgy, hogy a ventilátrot megfordítottam a proci hűtőn így szív róla, valamint a tápot ventilátorral lehfele raktam a házba így azon keresztül távozik minden hő a házból.
a ház első ventija fúj befelé az oldalsó 8-as is fúj befelé, a procijé szív és egyből továbbítja a tápba. nagyon jól működő így a rendszer a procim loadnál 56 fokos 4x4.2Ghz-en! -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Milyen procihűtőt tudtok, ami rámegy az MSI FM2-A75IA-E53 alaplapba és befér a CM Elite 120-ba úgy, hogy még egy VGA is menne a gépbe.
Köszi: RR
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Mercutio_ #14754 üzenetére
Okés. Akkor egy tippje van valakinek, hogy egy Asrock A330ION lapnak (330 duál-Atom 1.6GHz + a full GeF9400 Ion, tehát nem LE; DDR3-as lap egy teljes x16 PCIe porttal) mennyi a mostani reális használtpiaci ára? Doboz, minden alkatrész megvan, gari viszont már rég lejárt.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Pista0001
addikt
válasz mandju #14755 üzenetére
Ha a nagyobb házak is tetszenek akkor Codegen MX-31/Cooler Master Elite 120/bármilyen ATX tápot fogadó ház + 80+ Gold táp. Bármelyik. Részemről a Seasonic G-360 erősen ajánlott, ezzel nem lesz sem teljesítménnyel, sem zajjal gondod szerintem. Nem passzív, de főleg kis teljesítményfelvétel esetén nagyon halk.
-
mandju
senior tag
BD50 iso? menüvel? XBMC-t van tervben...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
Neked Brazosod van, ha jól látom. Mennyire vagy elégedett vele? Első alternatíva nekem is az volt, a popcorn a210 helyett kimondottan multimédiás célokra. Meg persze torrent...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
-
mtade
aktív tag
válasz mandju #14755 üzenetére
Én most kezdek a végére érni a zajeltüntetésnek. Ha elölről kezdhetném, rögtön paneltápra mennék. Spire powercube-ot vettem, a tápventi hangosabb, mint a 13 éves dízelautóm, mák, hogy sikerült csak 4000ért lőni hozzá egy csendes fsp tápot. Drága mulatság a paneltáp, de már inkább megvettem volna...
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz tudnátok javasolni valami jó kis házat 15-16.000 körül paneltáppal?
MSI FM2-A75IA-E53
AMD A6 5400K
KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V+200
KINGSTON 2x2Gb DDR3 1866MhzVagy felejtős, és gondolkozzak belső tápban? Már több helyen feltettem a kérdést, de sajnos konkrét választ nem nagyon kaptam.
Először Brazosban gondolkodtam, Modecom Feel 202 házzal, 95 W táppal. Állítólag a trinityhez ez már kevéske...
utána jött az alternatíva a CHIEFTEC FI-01B 200W személyében. Ennél viszont sokan panaszkodnak, hogy hangos a táp ventilátora...
picopsu lenne az ideális megoldás, de nem akarok rá még 15.000-et költeni...
Létezik jó megoldás, vagy kompromisszum és válasszam a chieftecet?Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Gondolom egy image-et, vagy a beállításokról valami proilt le lehet menteni
Milyen lap/konfig, írd össze, szerintem pillanatok alatt írnak rá a srácok kb. árat
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
.mf
veterán
válasz Mercutio_ #14752 üzenetére
Ez is egy megoldás, és most, hogy már jönnek sorba idénre az üzleti és saját utak, lehet, hogy az obikat többet is használnám
Viszont: pont nemrég fejeztem be szerverként újratelepítését és újra-konfigurálását, úgyhogy nagy a dilemma. Aprón most épp nem is látok Ionos gépet, hogy az árát mihez tudjam viszonyítani...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
Most, hogy minden HW drágul próbáld meg eladni a mITX másodgépet és majd később/ősszel eldöntöd kell-e valami helyette, vagy költsd mFT obikra
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
TomiLi
addikt
Asrock FM2 ITX vonalon marad az A75-ös is az új A85 mellett? Ha igen, akkor javítják a hibáit vajon?
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
.mf
veterán
válasz Mercutio_ #14741 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam, főleg a mai teszt után, ahol a két A8-as (Llano és Trinity) GPU-teljesítményben szinte azonosan teljesített. De aztán beütött a "reality check" - a dolgozós laptopom mellett a nagygépem, játszani, is csak hétvégente kapcsolom be, a mITX gépem pedig lassan már csak havonta. Így nem sok értelme van újra-építeni, újra-telepíteni a dolgokat, ha ilyen gyakorisággal használom...
-
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz DiceBlade #14742 üzenetére
A VGA-val párhuzamosan igen, de gondolom a VGA-val merőlegesen akarod.
Így inkább egy 92mm széles Xigmatek Loki-t ajánlanék. Ez elfér és teljesítményben is ugyanott van nagyjából.Az említett Thermaltake már 1-2mm-el belógna a PCI-e sín fölé (ha jól emlékszem 46-47mm van a CPU foglalat közepe és a PCI-e sín között)...bár ha hajlandó vagy ezen az oldalán a lamellákat rövidebbre csipkedni, akkor jó lehet ez is.
[ Szerkesztve ]
...
-
Garold
senior tag
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #14738 üzenetére
Ha elég a teljesítmény okos döntés ha több kell, akkor akár egy FM1-es mITX lap+65W-os Llano és az azért már nem annyira drága.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Patice #14736 üzenetére
Szerintem én maradok az ASUS Brazos E-450-nél. Drága lenne a csere.
⭐ Stella
-
Patice
nagyúr
válasz radi8tor #14735 üzenetére
Negyedik: ITX méretben több réteg kellhet a megfelelő struktúra kialakításához, tehát a méret miatt is bonyolultabb a gyártása.
Asrock új alaplapjáról már van címoldalas hír is. Nekem tetszik a kicsike.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
.mf
veterán
válasz Goose-T #14733 üzenetére
Ez se olcsóságáról lesz híres. Érdekes módon, mióta egyre több funkció integrálódik a procikba, egyre kevesebb chipet kell az alaplapra tenni, s így elvileg egyre egyszerűbb és olcsóbbak lehetnének az alaplapok, azóta mintha inkább egyre drágábbak lennének...
-
-
Goose-T
veterán
Hopp, az első jel, hogy közeledik hazánkhoz az ASRock FM2A85X-ITX. Most szóltak a boltból, hogy befejeződött a megfingott FM2A75M-ITX lapom garanciális ügyintézése, most már megvárom ezt az újat, és erre cseréltetem.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
mrbig25
őstag
válasz Black&White #14729 üzenetére
Szia!
Mivel 14cm "mély" a tápegység, így nem lesz probléma a hosszával - el fog férni rendesen.
Szóval nem csak elviekben, hanem gyakorlatban is szeretni fogják egymást...
-
Black&White
addikt
Sziasztok!
Egy Node 304 és egy Enermax EMD525AWT elviekben szeretni fogják egymást, igaz?
Hosszra úgy tűnik oké, szerelésnél majd jól jön, hogy moduláris.Kell még vmire figyelni/számításba venni? -
robim
tag
Aki esetleg az MSI FM2 A75IA E53 alaplapra várt, az örülhet, mert megint kapható, én most hoztam el egyet.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz Grave_444 #14721 üzenetére
Lian Li Q11-et szerettem volna átalakítani, de kicsit benéztem a méreteket, így az ATX nem fér el az elképzeléseim szerint.
750K-hoz egy 7870 már sok lenne? (Full hd-ban is? - nem multizom)
Egy 7870 meg egy 750K, egy normális hűtővel nagyon halk. Nem szeretném, ha a táp vágná agyon a "csendet"....
Mert ugye van SFX-ben is 450W-os, de nem hallottam még működni, csak elképzelni tudom, hogy elég hangos lehet terhelve a kis 80x15mm-es venti által.SFX-ben ugye nem létezik "passzív" hűtésű táp?
Bogyorisz
-
Grave_444
nagyúr
válasz TomiLi #14720 üzenetére
Először is írd le milyen házba lesz.
750K mellé nem elég egy 7770?
Ha azzal is beéred apróról tudnál venni 300W-os FSP tápot 4.000-ért, ami mondjuk éppen hogy a 7850-et is elvinné...
SSD,ODD fogyasztása elenyésző, ha a proci+vga maxon megy nem azon fog múlni.[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
ITX-es gépet szeretnék már régóta, van is egy házi mozis, meg a gyereknek is az van, szóval kellő képpen meg vagyok fertőzve. Viszont most egy részben kompromisszumokkal megáldott játékra is alkalmas gépet szeretnék.
FM2 ITX lap, 750K cpu, 7850/70 vga....
És a táp???? Itt jött egy őrült ötlet, nem tudom mennyire kivitelezhető, mennyire életképes, van-e értelme.
ATX-es táp túl magas, nem fér be a házba. Az SFX viszont pont jó lenne! Az meg viszont a 80mm-es venti miatt szerintem "sűvítős" lenne.
DE! Ha esetleg két SFX tápot alkalmaznék??? (van hely neki, csak a táp magassága a gond, ezért nem ATX)
Pl. Egyik tápról menne a lap, ssd, a másikról meg a vga odd. (hdd nem lesz ebben a gépben.)
Lehet tévesen gondolom, de így egyik táp sem lenne (~300W/db) nagyon terhelve, így akár halk is maradhatna.....
Talán jobb két alacsony fordulatú venti, mint egy gyorsan pörgő sűvítős.....Szerintetek???
Bogyorisz
-
DiceBlade
aktív tag
Elkezdtem a Logout blogot az Elite 120 átszabásáról
-
Goose-T
veterán
-
AirBundy1
tag
válasz Mercutio_ #14712 üzenetére
Látom népszerű itt az egyedi építkezés, fúrás, faragás. Hamarosan nekiállunk majd tervezni és építeni egy különleges, minimalista házat. Más topikokban és privátban már vadul megy az ötletelés, ha van rá igény, itt is szívesen megosztom majd folyamatában a terveket és a képeket.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
Ha pesten vagy, és nem esel ki nagyon a fő bkv-irányokból a fotózást szívesen bevállalom
MÁS:Lentebb linkelt In Win ház+táppal kapcsolatban senkinek nincs tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz radi8tor #14709 üzenetére
"Képet nem lehet közvetlenül linkelni arról a honlapról."
Ezt nem tudtam. De akkor nálam hogyhogy bejött (akkor is amikor a hsz.-ben kattintottam a linkre)?"Átírtam a linket az eredeti HSZ-edben erre az oldalra."
Köszönöm!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
mtade
aktív tag
Ez a kuckó a jóéletbe nem lesz halk.
Első körben a procihűtő visított, meg voltam győződve, hogy a ventiszabályzás Windows feladat, felrakogattam az illesztőprogramokat, mire rájöttem, hogy biosból megy...
De a táppal nem jutottam előrébb, hason is és háton is hangos, annyi extrával, hogy amikor a venti felfelé néz, még a mozgatott levegő mennyiség is jelentősen lecsökken. (hülyeség, tudom, öngyújtóval néztem, milyen távolságról mennyire dönti el a lángját... )
Most vívódok, visszaküldjem-e IPONéknak elállok az üzlettől alapon, és ráfizetek egy másikra, vagy széttépjem a garipapírt, és nekiálljak ventit cserélni a tápban... Monnyuk ha így lesz, kicsit szétvágom a belsőségeket is, a 2,5"os vinyónak is kellene valami nem tákolt hely...
A végén berágok, és mint Maláj kolléga, én is elkezdek építeni egy könnyűszerkezetes házat neki...
Szerk: Még győzködöm magam, hogy hangos, valószínűleg nagyon megszoktam a paneltápot a majdnem passzív Brazos-szal...
[ Szerkesztve ]
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
maláj
addikt
nos mivel nem találtam "emberi" áron megfelelő qckót ezért jövő héten elkezdek fabrikálni magamnak 1-et
-
Pista0001
addikt
válasz canniball #14697 üzenetére
Soha nem tudjuk meg hogy hogyan ha ki nem próbáljuk
(#14698) Victorio: Lian-li PC-Q07-ben szembesültem érdekes dologgal. Egymás alatt van a bekapcs és a reset gomb, bekapcsban a power led, resetben a HDD led. A bekapcs gombhoz tartozó két vezetékpár -nem mértem le, de szerintem - több mint 30 centis, a másik kettő kb 15. Látott már valaki olyan alaplapot amin nem egy helyen vannak az ezekhez tartozó tüskék?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest