- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
válasz
#25954560 #42096 üzenetére
Esetleg ennek a készletnek az előlapi panelje nem lenne jó?
-
törölt tag
válasz
imibogyo #42095 üzenetére
igen, a nehezites az h nem tudom magam megcsinalni es elkuldeni, mert logisztikailag cakkos. nyilvan ha nekem lenne, mar reg kesz lenne
ugy valogattam ossze az alkatreszeket neki pontosan, linkkel, a gep osszerakasa is szorakoztato lesz, szkajpos videos tavgyogyitos szeansz
en is inkabb usb/kartyaolvaso/audio elolapi paneleket szoktam latni, ezert volt a kerdes.
ejj, ha lenne egy 3d nyomtatom...
koszi mindkettotoknek!
-
imibogyo
veterán
válasz
#25954560 #42089 üzenetére
minel inkabb keszre szerelt megoldas kene
Gyorsan válaszolni akartam neked, de gyorsan vissza is szívtam amikor ezt a részt olvastam ... Egyébként elég egyszerű DIY megoldani a dolgot egy villanyszerelési- vagy elektronikai boltnak az igénybevételével (HEStore-ban mindent kapni fillérekért, még talán komplett gombokat is, de ezt nem tudom)... Előlapi kivezetésként találhatsz itthon jó pár boltban, de ezek legtöbbje az USB/hang kivezetésekre koncentrál, bekapcsológombos elvétve szokott lenni...
-
törölt tag
Urak!
aki szokott epiteni gephazat a semmibol, honnan vesz kulon gombokat es kanocokat?
van esetleg komplett panel, ami kaphato kulon? power (+reset), power led, (+hdd led) kene.
egy jobaratomnak lesz, minel inkabb keszre szerelt megoldas kene.koszi,
&rewszerk: Mercutio_:
igen, egyelore 1030 szint inkabb. -
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #42084 üzenetére
1060 3GB volt, zörgött a venti, garis lett.
Gyorsan vettem ami "olcsó volt", hogy legyen kártyám amíg garizzák, ez volt éppen akkor az rx 560 4GB.
Rákérdeztem a kártyát nem cserélték volna, helyette pénzt adtak volna vissza (75eFt), az új helyette 120 eFt lett volna.
A 1060 3GB-t a klán társam átvette, mert őt nem zavarta, hogy "zörög a venti" aztán most volt ez az 1050ti "olcsón" azért lett ez, mert 120eFt nem adok egy új 1060-ért, nem is volt az igazi 3GB-al
1060 3GB 75eFt vettem, 75eFt tovább adtam, rx 560 45eFt vettem, 45eFt tovább adtam, közben 3 hónap eltelt, hol itt a hiba?
A 2400g-re kíváncsi lennék, pl megkímélhettem volna magam ettől a kártya csereberétől, ha van egy ilyen erősebb IGP-m, mert arra a pár hétre amíg találtam volna egy jól árasított. kártyát arra pont elég lehet.
Dedikált VGA helyett nem lenne elég nekem, pedig freesync-es a monitorom, az rx 560 4GB is szó-szó, nagyjából elég volt, de be-be csúszott 60 FPS alá, ami idegesített.
Az evo (mert az is járt nálam 1 napot) meg vagy 10% gyengébb volt ott már sokat volt 60 FPS alatt, többet mint felette, az már határozottan kevés volt.
A CPU ugyanazt tudja, mint a mostani és lenne tartalékba egy IGP-m, abban a pár hétben nem fullHD játszanék oszt annyi -
Seep
senior tag
válasz
Mondjuk ha lenne hozza STX lap, ugy mar erdekes lenne
-
shteer
titán
válasz
Úgy váltogatja mint más az alsót
-
kisza25
félisten
hi rég jártam erre, kicsit átfutottam az itx ház kínálatot és látom, hogy megint lehet kapni az sg 05-öt, elgondolkodtam egy AMD Ryzen 5 2400G konfigon, de akkor lenne csak értelme, ha minél kisebb, úgyhogy ettől még lehet kisebb házban gondolkoznék, végül is nálam minden adott, hogy a CPU+ IGP párost kipróbáljam mire elég
-
mpierre
veterán
válasz
Nerazim #42079 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni a kivágás "mintáját" illetően - szerencsére mások már letesztelték ezt - akkor ezt olvasd át.
Valahol volt arról is egy, ahol a rács és a ventilátor távolságát is nézték, de azt most nem találom.
-
Nerazim
őstag
válasz
#16939776 #42076 üzenetére
Kicsit agyalva még a dolgon, meg beleolvasva a metis modding-os cikkben. Ha befelé szívná a levegőt a venti vajon akkor is zajos lenne a rácson keresztül befelé áramló levegő?
A veszteség akkor is nagy lenne gondolom. -
Iginotus
addikt
válasz
Nerazim #42072 üzenetére
Ez nagyon durva, de ezt vagy lézer vagy vizes vágó tudja csak kivágni, a cseppek vége a középpont felé nagyon vékony egy CNC maró végének így..
Plusz nincs a 8 lyuk a ventilátor felfogatásnak, bár ha nem akarsz csak szellőzőt, akkor meg miért ilyen a forma?Seep Nagyon jól néz ki, hány fokos a 1070 mini?
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Szeretnék az idén belevágni a Metis moddingba. Nagyjából már összeállt mit is szeretnék. A tetőlemez kivágásán agyalok. Találtam rá egy mintát ami megtetszett, viszont nem tudom mennyire "süvíteni" keresztül a levegő, de azért bízok a Xiaomiban. Igazából azért kellene valami mintát belevágni a a tetejébe szvsz, mert egy sima lyukat nem akarok, mivel az elején még nem raknék bele ventit ha nem muszáj (nem akarok még egy plusz hangforrást) de ha később a vga indokolja akkor bármikor berakható legyen egy venti és akkor rácsként is funkcionálhatna. Ilyesmit szeretnék: -
-
vegyszer
addikt
válasz
gaben1117 #42049 üzenetére
Én parasztosan oldottam meg. A ház egy LC-Power 1320mi. A tetején van egy rács. Ami kb 9cm-es.
Oda azzal a gumiszöggel felfogtam egy Slient Edge ventilátort, ami talán azért forog 570prm-el, mert alatta a BIOS/UFI nem látta minden esetben jól, hogy forog-e egyáltalán. A procin lévő 4cm-es légkavaró meg kb egy percet se ment (az E350-es alaplapon is pont így volt. Ott mértem terhelési tesztet, 1h 100%-on, és biza 20°C-al volt a rendszer hidegebb, mint az eredeti E350-es gyári sivító hűtővel azonos körülmények között.)Mikor az E350 - QC5000ITX cserét követtem el, el se gondolkodtam rajta, hogy úgy menjen, ahogy tervezték.
-
Kodiak88
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy CM Elite 110 házba kellene nekem egy új táp+hűtő. A régi gyári i5 hűtőm pont nem fér be a táp alá, és ha már nekiállok akkor egy új tápot is beleraknék.
Ezekre gondoltam:
Tudnátok ezekről véleményt mondani?
Egy Asus P8H61-I lapban egy i5 2310 ketyegne benne, ezt tervezek egy 3570K-ra cserélni. VGA-t egy 1050TI szeretnék belerakni.
Köszönöm!
-
gaben1117
senior tag
válasz
imibogyo #42051 üzenetére
A ház mérete eléggé megköti a kezem, kb 8cm a magassága mindössze. Azt hittem ha veszek valami nagyobb bordát, akkor simán ki tudom cserélni.
Sosem csináltam még ilyet, szóval egyedi átalakításba nem merek belevágni. Bár már azzal is megelégednék, ha a kis gyári ventit le tudnám cserélni valami halkra. Erre esetleg nem tudnátok ajánlani valamit?
Nagyon szívesen lemérem neked, csak küld el privátban hogy mit is mérjek le pontosan.
-
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #42048 üzenetére
végül valahogy sikerült beletuszkolnom a jelenleg meglévő 3.5" RED-et, az SSD-t és a paneltápot a meglévő ITX házamba, így amíg nem bővítek marad ez. még egy hangtalan meglévő 8cm slim venti pont befért az n3150 bordájára
arra van tippetek, hogy Asrock N3150-hez hol tudok találni I/O shieldet? azt sajnos nem kaptam hozzá
-
imibogyo
veterán
válasz
A QC5000-ból gyárilag is volt passzív megoldás, tehát olyan nagyon durva borda nem kellhet rá... Egy Arctic M1 szerintem bőven elviszi és olyan 3.000 Ft környéke. A felfogatást viszont neked kell kiokoskodni (fekete gyors-kötöző pl. nekem bevált ilyen szituációban és még csak nem is feltűnő szemre), mert FT3-ra nem találni hűtőt, pláne nem passzívat.
Bár ezt a négy lyukat nem nagy szám lemérni és átfúrni az Arctic hűtőbe, vagy egy egyedi lefogatóba mondjuk. Viszont ha nem is cseréled ki a hűt egy pontos lyukközéppontos mérést készítenél nekem az FT3-as foglalatról? Mert készítek egy nagy összefoglalót, amiben minden fontosabb foglalat lyukkiosztása szerepel és ez még hiányzik nekem.
-
törölt tag
válasz
a legautentikusabb az lenne, ha tudnal hozza vadaszni az eredeti passziv bordabol:
qc5000-itx/ph
15W-ot nem kene ordongosseg legyen huteni, talan a haz merete lehet korlatozo tenyezo. -
gaben1117
senior tag
Hali!
Van egy Asrock qc5000 alaplappal szerelt kis gepem, amihez most jutottam hozza. Elegge zavar a kis venti, ami gyarilag van rajta.
Tudnatok ajanlani olyan hütöbordat, amivel passzivva tudnam tenni?
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
olcsó házat keresek a következő konfignak (NAS-nak van használva)
N3150 paneltáppal, 1db SSD, 1db 3.5" WD RED. ezt lehet, hogy később bővítem mégegyel, egyelőre elég a tárhely, de nem akarok majd ezért házat cserélni.
minimális méret, elfogadható külső,
2 db 3.5" hely 1db 2.5"
nem kell feltétlenül atx tápnak hely.
eddig a cm elite 110-et néztem, van ennél jobb megoldás hasonló árban -
Ringman
félisten
válasz
energy4ever #42044 üzenetére
(vekony 3.5-ost gyartanak meg mindig?
az 1TB-s 20mm vastag - ennél vékonyabb szerintem nincs.
-
válasz
energy4ever #42042 üzenetére
3.5"-os, vagy 2.5"-os?
-
energy4ever
addikt
válasz
AxBattler #42031 üzenetére
Baratnomnek Raijintek Metise van, es olyan lapja ami alulra adja ki a tapcsatijat. Boven elferne meg egy HDD, SSD ott. (neki felul van, de attol meg latszik)
FM2A75M-ITX a lap. Bar hozzateszem, a tapkabel se a megszokott egybe az egesz harisnyazva, hanem laposan van osszefogva. SF600-as a tap.
-
Ringman
félisten
válasz
AxBattler #42040 üzenetére
El kellene döntened, hogy mi a fontosabb: az igényeidnek megfelelő konfig, vagy a már meglévő alkatrészek felhasználása.
ebben igazad van
előtte gondoltam körbejárom, h egyáltalán mennyire van szükségem erőgépre, ill. mi az amit fel tudok használni a meglévő, de használaton kívüli cuccaimból. -
válasz
Ringman #42035 üzenetére
El kellene döntened, hogy mi a fontosabb: az igényeidnek megfelelő konfig, vagy a már meglévő alkatrészek felhasználása.
2400G-s konfig jobb, de 35-40k HUF a lap, és a memória is horror.
Garishasználtan s1151-be olcsó a proci (i5-6500 30-35k, i7-6700/7700 ~50k), és a RAM-ból sem kell a leggyorsabb, lapot szintén tudsz apróról halászni. Viszont ide kell a 750Ti, amit ha aprón elpasszolnál, akkor az AM4 felára már nem lenne olyan nagy.
-
Ringman
félisten
válasz
Mercutio_ #42038 üzenetére
árgépen 22-25k között van
vagy MSI B250I PRO ez már 25-30k
GIGABYTE GA-H110N - 23-25k
egyébként vsz lecsúsztatott satás ssd lesz benne, mert az irodai gépbe akarok egy 960 evo 500gb-sat venni.
-
Ringman
félisten
válasz
AxBattler #42033 üzenetére
az útban lévő tápkábel az a ház része, a hosszabbító ami a táptól a ház külső burkolatáig vezet.
kicsit abban is elbizonytalanodtam, hogy kell-e otthonra ryzen, vagy elég egy g4560+hozzá való lap, meg van hozzá egy jelenleg használaton kívüli gtx 750 ti-m is. max ha nem elég a g4560, akkor mehet bele nagyobb cpu is.
így egyből nem kell egy 35-40k-s lapot vennem, meg a fiókban lévő hyper 212 plus és scythe samurai zz is felhasználható lenne intel lapokhoz.
a z370-et megint kizárnám, mert horror áron van hozzá lap. -
válasz
Ringman #42032 üzenetére
Akkor vagy válaszd a B350-es ASRock lapot, vagy cseréld le a CPU hűtőt egy 92mm-es ventivel rendelkezőre.
Én pl. egy ID-Cooling IS-40v3-re kötegeltem egy Noctua Redux-ot (de mehet rá SWIF2-92P is), teljesen jó ITX házba, 65W TDP-ig.
Úgy tűnik, hogy az egyik ujjadat meg kell harapnod, valaminek mennie kell: lap, hűtő, táp.
-
Ringman
félisten
válasz
AxBattler #42031 üzenetére
ha rászánom magam a vásárlásra, akkor egy kolink satellite itx házba menne (ami már megvan, egy nem üzemelő home server van benne), ott nem lenne ezzel gond, ha nem rakom rá az oldalsó hdd-tartót.
a házzal a belső tápkábel lesz a gond, vagy csak nagyon-nagyon szűkösen fér el a cpu-hűtő. -
Nirvanus
aktív tag
Mindig közbejön valami...
Teljes magasságú Gigabyte GT1030-at sikerült hamarabb szereznem és jött mellé egy Fractal Design Integra 550M, szóval a Chieftec Flyer házproject módosul picit. Megy bele a QC5000 lap meg a GT630, az 1150-es konfig meg vissza a Metis-be, dee... a Panorama vajon feltehető egy GT1030-ra és az így a Metis-be? Mert nem picit vicces a hajtogatott alulemez a Giga kariján...
-
MPeter87
őstag
válasz
pappesz #42005 üzenetére
Ha használt cuccok is szóba jöhetnek (a ram miatt) akkor én az alábbit venném:
Asrock Deskmini 110
G4600(ehhez kell előtte egy BIOS frissítés), de pl egy G3900 (ez nem igényel frissítést) is simán elég erre a feladatra, vagy valami használt proci
apróról 2*4 giga laptop ram (ilyen kell a deskmini-be, ezért min 15k-t spórolsz a ramon)
120as vagy 240es SSD, pl Goodram Iridium Pro
+ egy wifis adapter bele, ha wifire van szükséged (a Deskminiből van wifis is, de nem tudom kapható-e itthon)Nekem ilyen gépem van (+1 WD 1TB Black). A proci gyári hűtőjével is csendes lesz, de egy ID-Cooling IS-40V3 hűtővel +5k-ért totál csendessé tudod tenni (20% venti fordulat bőven sok a procihoz és hangtalan).
Minden felsorolt tétellel együtt is 100k alatt vagy. -
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #42023 üzenetére
Ritkán használok irodai szoftvereket, eddig nem volt gondom velűk. Ha meg csak megjelenítésre kell az egész, akkor a Huawei Mediapad 8.4-emen van minden, ami kell gyárilag, csak abban nem vagyok biztos, hogy MHL kompatibilis-e az USB-je, hogy lehessen kötni rá külső megjelenítőt, viszont teljesen néma, és kevesebb, mint 100e forint
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #42021 üzenetére
a cegnel nalunk a hivatalos gepek vindozosak. en hulye persze linuxon nyomulok. nem keves kompatibilitasi problema van pl az ms word es a libreoffice szovegszerkesztoje kozott. de a ppt/pptx is tusszog csunyan. tipikusan a linux->win irany egesz hasznalhato, mig a win->linux szanalmas eredmenyt ad soxor. valoszinuleg ez persze arra is visszavezetheto, hogy a libreoffice kisebb ficsorlistaval rendelkezik es ok kovetik az MS-t nem forditva.
Duracellm:
most koltozott az e3-1265L egy megkisebb hazba, majd tolok kepeket. nem hangtalan, de nagyon csondes. -
törölt tag
Ja, de azért is folyót kellett sírni, majd csodát tenni, mert bármiről kaptam árajánlatot, annak max.: a felét voltak hajlandóak kifizetni.
Fél-pénzből lett egy used, de full-os mobil WS, de a rendszer SSD+OS-t még én szponzorálom bele, cserébe megengedik, hogy dolgozhatok vele. -
Ribi
nagyúr
válasz
mpierre #42011 üzenetére
Nekem a desktop gép cicereg, főleg amíg tölt minden vackot a win.
Viszont a kis Q1900 teljesen hangtalan. Cserébe a monitor cicereg
Mondjuk azt a gépet zenehallgatásra használom és kikapcsolom a monitort. Szóval így síri csend van.
Amúgy egy csöndes ventit egy rendes házban nem hallani.
Nagyon sok esetben egy szar ház miatt csörög zörög az egész és az generálja a hangot. -
törölt tag
Ahogy én értelmezem prezentációs célra használná ahol nincs ekkora párhuzamos terhelés. De hátha leírja ő is.
Mi i7+16GB rammal lövünk ilyen feladatokra, mert nem lehet tudni mit hoz az előadó, 10 percel kezdés előtt érkezik. Ami kijönne a gépből azt 600-an néznek, ha kijön.
Win10 meg jajdejó ehhez.
(#42015) Diocles: Ki vannak száradva a kondik a monitor tápjában, párat már rendbe raktam ilyen tünetekkel.
-
törölt tag
válasz
pappesz #42008 üzenetére
Magára a Video+ppt. feladatra nevetségesen erős a hardver, egyedül a win10 miatt keresnék sokkal erősebb hardvert, hogy egy esetleges háttérben futó frissítés alatt ne lehessen megégni vele a főnökség előtt.
Ha valakinek magán célra megy, és nem múlik azon pénz hogy megy/nem megy akkor OK.
(#42007): Egy kéz fent!
-
Ispy
nagyúr
válasz
pappesz #42008 üzenetére
Azt a lapot nem raknám be egy wines, officeos gépbe, ahhoz szerintem karcsú, ez inkább ilyen HTPC-be való lap, filmezéshez.
4GB rammal kb. 105k, házon még lehet fogni, mondjuk egy chieftec ház 350-es táppal és akkor belefér a 8gb ram is, de csendes nem lesz, persze a hangját nem fogod hallani 1 méterről, szerintem.
-
pappesz
tag
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos nem lehet használt, mert egy cégnek kellene.Iponon sikerült összeraknom egy ilyen gépet:
Asrock j4205-itx
2x4 hyperx cl9 1600Mhz
Es egy 128 Gb ssd!
Táp külső laptopszerű. Azt lehet külön számlázni.
Ez tökéletesen megfelelne w10 word es esetleg videók, ppt-k lejátszásához?
-
Ispy
nagyúr
válasz
pappesz #42005 üzenetére
Én erre egy ilyen gépet raknék össze:
Proci: Intel G4600
RAM: 2X4GB corsair
Háttértár: 120-as SSD HyperX Fury
Lap: valami alap H-s itx (asrock H110M, biosfrissítést kérni kell a boltban)
Ház: Raijintek Metis ()
Táp: nem tudom most mi a bestbuy, tápos topikban meg kell kérdezni, nem biztos, hogy a 100k-ba belefér egy félpasszív táp.Mondjuk a RAM árak miatt ez már nem fér be 100k-ba, de én ez alá nem adnám.
Ja és 100k-nál sokkal több kell, hogy teljesen hangtalan gépet építsél, vannak itt páran, akik már megpróbálták, nem tudom sikerült-e nekik.
-
törölt tag
Erre egy +1 hardver csere előtt.
100%-on tekerő diszket a taskmanager-ben a túl sok lemezre várakozó feladat/CPU okozza, az így keletkező akadás "mértékét" meg az átlagos válaszidő mutatja.
Win10-el HTPC-zni drágább lesz a végén a lemez igénybevétel miatt, mintha valami célszoftvert használna.
(#42005) pappesz: Egy használt H61+ivy-b i5 T/xeon procis gépet tennék össze Pico psu-val, kínai led tápegységgel. Ez használt alkatrészben <50K. kell még hozzá memória + nagyon patent SSD, borítás.
Nem dadog W10 alatt és néma, kis szerencsével 100K alatt össze lehet vadászni.
-
pappesz
tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni!
Maximálisan 100.000 Forintot tudok költeni egy pc-re. Fő célja, hogy teljesen csendes legyen, ne legyen mozgóalkatrésze. Csak szöveget szeretnék gépelni vele. Monitor és egyéb perifériára nem vonatkozik a bruttó 100.000 Huf. Csak a házra és ami benne van. Windows 10 és egy word futna rajta.
előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
Pappesz -
Ispy
nagyúr
-
vegyszer
addikt
Ha jól emlékszem, akkor a Windows áruház nézi az ideálisnál jóval többször, hogy mi van fent a felhőben új app. A vicces az, hogy nem is használtam ezt...
Régebben próbáltam Slax Linuxot. Az tetszett, de az önálló Linuxos Kodi-t valahogy nem sikerült jól behangolni a teljes film állomány akadás mentes lejátszására (3 éve. Azóta nem volt újabb próba).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PR-Telecom
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Elektromos cigaretta 🔞
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged