Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz fero02 #20725 üzenetére
Ha már a keresőt linkeled, akkor paneltápos ház.
ShinjiNo: semmilyen preferenciád nincsen? Bármilyen lehet?
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz fero02 #20582 üzenetére
Már bocsi, de te rugózol rajta én már 1 éve eladtam a tápot és megfogadtam, hogy bármennyire is energiatakarékos/hatékony a platinum táp, de soha többet! Viszont reagálok, mert elbeszélünk egymás mellett. A prémium alkatrészekkel rendelkező termék vásárlójának vannak elvárásai, ez szerintem nem újdonság.
Ha valaki Mercedest vesz, akkor elvárja, hogy ne legyen akkora szélzaj benne, mint egy Suzukiban. Érted a párhuzamot ugye? A gyártók szeretik ráfogni, hogy a tápnak nincs semmi baja, mert másik alaplappal rendesen muzsikál, de akkor kérdem én miért nem zenél egy olcsóbb táp ugyanazzal az alaplappal.
Amúgy az én tápomra 10 év garanciát adtak az átlag tápokra 3 évet, az olcsóbbakra 1-2 évet szoktak.⭐ Stella
-
-
Mercutio_
félisten
válasz fero02 #19128 üzenetére
Egyszerűbb felrakni egy wint aztán mellé egy Linuxot és indulás nál választani nem?
Vagy akkor már Linuxon virtuális Környezetben wint futtatniEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz fero02 #17311 üzenetére
Azt mondod a military class components felirat csak marketing?
mITX lapból 3 járt nálam azok rendben voltak, tudtommal kevesebbet esznek mint más gyártók azonos szintű lapjai és 3 év gari se egy rossz dolog de nyilván ez nem egy reprezentatív mennyiség. Ami még kérdés, hogy a te tapasztalataid mikorioak, mert bár én is asrockot ajánlok manapság, de még emlékszem arra az időre amikor hullottak mint a legyek mégsem abból indulok ki.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz fero02 #17307 üzenetére
Azért van MSI-nek is szuper alaplapja, inkább úgy kéne fogalmazni ebben az árkategóriában nem jó az MSI.
robertka: én tartózkodom a válasz adásától, nem ismerem ezeket a lapokat. SATA portot keveslem rajta. NAS-hoz lehet több kellene 4db-nál. Vagy neked elég?
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
szabi__memo
nagyúr
-
-
op9
aktív tag
válasz fero02 #15884 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ezt esetleg még ki tudnád fejteni?: "Az ATX táp megfelelő ágát összekötöd a PSU bemenetével (polaritásra figyelve!)"
Ide kötöm az ATX egyik 4-esét? Vagy ennél bonyolultabb?
Lehet akár privátban is, hogy ne OFF-oljunk, de ha másnak is hasznos, akkor gondolom ide is mehet.How Bad Do You Want It?
-
Jabby
őstag
válasz fero02 #13927 üzenetére
Köszi a választ!
Igazából hasonló feladatokra (Torrent, FTP, NAS, + mindennapi feladatok) egy Atom D510-es konfigot használok, s teljes meg vagyok vele elégedve. De mivel ez már több, mint 2 éves cucc, már nem lehet kapni, ezért ismerősnek keresek hasonló célra valami vasat.
Szerintem a D2700 és az E350M1 is combosabb a D510-nél, ezért gondoltam ezekre első körben, mint már írtam, az ár (<50eFt) fontos.
Á, nem PS-ra kell gondolni grafika alatt, pl. Xara Web Designert használ csak.
Ami még lényeges, hogy Ubuntu gond nélkül menjen rajta, a 7/24-es működtetés miatt lehetőleg passzív hűtése legyen, s a fogyasztása ne legyen több 40W-nál.Patice:
20 ezer körül milyen izmos Atom procival integrált lap létezik?[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz fero02 #13583 üzenetére
5A 12V az hosszú távon nem biztos, hogy életképes megoldás egy itx lap + i3-as proci + 3,5"-os HDD, 2,5"-os SSD összeállításnál, ez pedig elég életszerű elképzelés azért ITX fronton.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
tlac
nagyúr
válasz fero02 #13585 üzenetére
mert eddig is itt beszéltük meg őket, hozzátartoznak a topikhoz
közben találtam is itt egy 200W-osat
létezhet nagyobb? -
franc0
őstag
válasz fero02 #13418 üzenetére
Ha bedobom magam, szerintem hazavihetem ezt a házat.
De azon csodálkozom, hogy hasonlót nem nagyon árulnak a boltok. Mindehol ezek a nagy miniITX házak, hát pont a lényeg veszik el. Ki a gyíkom rak 3-4 vinyót egy ilyen gépbe, ODD 2013 hajnalán?ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Pista0001
addikt
válasz fero02 #12879 üzenetére
Tapasztalatom nincs, de ha filmezni akarsz vele akkor a 24p támogatás hiánya gondot okozhat. Érdemes lehet megvárni az Ivy Pentiumokat (meg természetesen Ivy-t támogató alaplapot választani), azok már tudják a 24p-t is. Amúgy egyelőre csupa jót hallottam ezekről a kategóriájú procikról, általános felhasználásra bőven jók.
A RAM témához meg csak annyit hogy most én is 1333-as modulokat választottam, de CL7-eseket. Az alaplapom sajnos csak i7 mellett engedi az 1600 MHz-et, procit cserélni viszont (szinte) biztosan nem fogok már ezen a platformon (1156)
xtevo: Ez szép lett! Nagyon jó a Bitfenix logója, nagyon adja magát ventirácsnak, felül viszont elég sivár lett az előlap. Valami kijelző vagy kijelzős ventivezérlő adná magát oda. Mondjuk egy Bitfenix Recon moddol piros világítással.
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Igen neked, csak nem tudtam éppen hogy állsz a dolgokkal.
Akkor miért nem adtál el mindnt és vettél egy laptopot/netbookot? A vincsit meg berakod egy usb-s házba és csókolom.
Vagy miaz ami van, mit szeretnél és mennyi a keret? Így mi is többet tudunk segíteni.
( ha jól értem, akkor lényegében egy táp kellene minnél olcsóbban?)Máté94: sok kicsi sokra megy Teljesen megértelek. Ez esetben vagy a házzal fogsz/fogunk szenvedni, vagy engedsz a vga-ból és szóbajöhetnek egy slottosak is.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
zodo
nagyúr
Nem, nem tudok más lapot.
Viszont ha nagyobb mATX házba kötözteted a gépet akkor miért veszel ilyen lapot?
Úgy értem talán olcsóbban kijössz plusz nagyobb teljesítményt kapsz mATX-ben és még válogathatsz is a lapok közt.(#9764) Máté94
Eddig szó nem volt a 6850-ről.
Az eddigi házak, tápok nem jöhetnek számításba, felejtsd el azokat!
toldy ajánlása a nyerő. -
SVLaller
senior tag
ez olcsóbb, mint az Intel D525MW, vagy miért ez? az Intelnek passzív bordája van, venti nélkül megy.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
zodo
nagyúr
Hát kis méretű/teljesítményű gépet tuti csak ezzel tudsz építeni még az SFX mérettel sem tudsz mit kezdeni hiába tűnik kicsinek a normál tesóihoz képest.
Ennek bizony ára van és ez ennyi.Viszont ha jól olvastam akkor mATX lapod lesz így a ház sem lehet már olyan mini ezért az SFX tápra voksolnék mindenképp.
Speciel régóta tervezgetem az egész kis méretű gépet az asztalomra amibe csakis panel táp lehetne de még drágállom az árát mert nem tudnék olyan konfigot köré építeni amilyet szeretnék így nekem nem éri meg még ha meg is tudnám venni.
HuTi.HUN
Jó kis gép, gratulálok.
Külön köszönet a mellékelt hőfokokért. -
Pista0001
addikt
Ha (relatív) kis fogyasztású a géped akkor panel/pico táppal jobban járhatsz. Arra figyelj hogy a 12 V-os ágon megfelelő teljesítményt tudjon leadni. A paneltápok nagy része csak 4 A-t (48 W) tud, ez kevés lehet. Pico tápból gyakoribb a 12 V-on nagyobb ampert leadni tudó (huhh micsoda mondat )
Fejlett nyugati kultúrákban elterjedt megoldás nagy fogyasztású konfighoz a következő:
Panel vagy pico tápra kötik az alaplap fő tápcsatiját meg a vinyókat (odd-t), az alaplap kiegészítő tápját (ami ugye csak 12 V, erről megy a proci) és a VGA-(ka)t (ami szintén csak 12 V-ot kap) egy külön kockára kötik. Ez a külön kocka általában 203 W-os x-box táp.[ Szerkesztve ]
-
Osibaa
senior tag
-
zodo
nagyúr
Úgy tudom hogy az ASRock A330GC vagy a GIGABYTE GA-D525TUD lapok voltak az ajánlott vételek de kérdezz rá az Atom klub vagy Építsünk HTPC-t topikban.
(#9696) igi
Melyiket választanám az jó kérdés.
pl. kérdés milyen házba teszem, útban lesz a 24-es tápcsati a légáramlatnak?
Komolyra fordítva amelyik az igényeidnek megfelel.Nekem pl. jobban testszene az Asus mert több Usb kivezetése van ami nekem fontos.
HDMI-s, e-Sata-s cuccom nincs ezért ez is a Giga ellen szól.Szóval mindkettő jó lap de neked kell döntened a jelenlegi vagy jövőbeli felhasználása szerint melyik lenne az ideális.
-
zodo
nagyúr
Akkor ez bukó.
Mondjuk a mai lapokon már jó féle int. hangchip van. Átlag: Realtek ALC889Régebbi lapok jöhetnek számításba mint az Intelek vagy egy-két régebbi első generációs Atom lapok egyike (ha még kapni ilyeneket) ha a meglévő memóriáidat is fel szeretnéd használni. pl.: ASROCK A330GC
Ezeknél kérdés hogy mire vetted azt a kártyát és ahhoz elegendő-e az int. cpu teljesítménye.Esetleg az apróban keres a házhadhoz való lapot, hátha.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Szerintem add el a régi cuccaidat és vegyél egy Brazos féle lapot. Itt a topikja.
Ez keveset fogyaszt és amire használnád arra tökéletes.
Amúgy hogy mi számít jónak az mindenki maga tudja mi a fő profil.
Játékra szánt konfig már nem olcsó és kompromisszummal jár(hat) előbb vagy utóbb.Amd csúcs lapjai:
Asus M4A88T-I Deluxe
ZOTAC 880GITX-A-E WiFiZOTAC 890GXITX-B-E
és a legújabb ASUS F1A75-I DeluxeIntel oldalon ezek a kedvencek:
GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3
GIGABYTE GA-H61N-USB3
ASRock Z68M-ITX/HTÁltalános hogy prociból 95W max. fogyasztásút támogatnak a lapok.
Nyilván ha passzív gép a cél akkor valami alacsony fogyasztásút érdemes választani valami jóféle 120-as ventivel támogatott hűtővel.Szerk: Esetleg az 1.hsz is segíthet dönteni.
(#9652) erhas01
Nincs mit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest