- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #55018 üzenetére
A "nem gazdaságos"-ra azért reagálnék csak azzal hogy tessék körbenézni a piacon mennyiért vannak sorozat gyártott komplett PC ház megoldások hűtéssel, aztán már is ráébredünk hogy a fenti se sokkal drágább.
Persze pazarlás a fémtömb oldaláról nézve, de a minap is láttam videót ahol a "lemez" kinézetű házat 1 komplett alu tömbből faragják ki, mert hogy nem akarják elrontani a dizájnt furatokkal, meg szegecseléssel.No meg amikor "open air" szlogennel a 8 db vascsövet meg 1 db 50x50-es plexi lapot 100k hufért akarják eladni (tudom magyar áfa+vám+szállítás) az is más megvilágításba helyezni a fenti CNC-s költséget.
-
_q
addikt
válasz
#25954560 #54846 üzenetére
Köszi egyre jobban tisztul a kép. Az a baj, elég gyenge paraméter lista arról, hogy mit tud és mit vár el a pico, legalábbis ipon-nál, de más magyar webshopnál se igazán találtam róla infót. Így nem egyszerű megtalálni a megfelelő "párosítást".
#54847PROTRON
Értem már, akkor megfelelő ház kell és nem látszik sehol a táp része. Hát ezen most agyalok akkor hogyan legyen. Azt hittem egyszerűbb a helyzet, de ez kicsit DIY téma, ha nem asztali PC tápot választok. Persze ezzel nincs gond, csak most nem akartam ennyire belemenni -
válasz
#25954560 #54805 üzenetére
Én nagyon sokszor beleesek abba a "hibába", hogy kinézet alapján ítélek. Pl aki hajléktalannak néz ki, mert annyira nem ad a külsejére, és ilyen trehány azzal nem szoktam foglalkozni. Volt már, hogy venni akartam kéz alól valamit, megláttam, hogy kihez megyek, sarkon fordultam és eljöttem. Ezért is fogadtam meg, hogy számtech cuccból soha nem veszek használtat!
-
válasz
#25954560 #54728 üzenetére
Pulse-ban jobban bízom, és a bejelentett modellek közül is ez tetszik leginkább.
ASRock Challenger bejövős, kb. Zotac Mini méret a 162mm-erével, félpasszív hűtéssel... hasonló a PowerColor ITX, 165mm hosszal, félpasszívan!Viszont a nagy szám: a PowerColor is jön egy single slot, LP kártyával, ami 155mm hossz mellett félpasszív hűtéses! Ilyet még nem láttam low profile-ban!
PowerColor AXRX 6400 LP 4GBD6-DH
-
törölt tag
válasz
#25954560 #54557 üzenetére
Megtaláltam a manual-t, a default bios-ban nincs rá külön opció, de kb.: 5000-et pörögne, ha nem lenne szabályozva, szóval ez már a "smart fan ON" állapot.
Viszont ott van a 14. oldalon egy screenshot, 10300-as 35°C-os processzor mellé csak 1448rpm-et ír ki (proci+lap+memória+hűtés állapot).
Én arra tippelnék, hogy talán az nvme sdd miatt, ha esetleg az van benne megemelhette a min. fordulatszámot a hűtésen.A support okosabb lehet mint mi..
-
Steady74
addikt
válasz
#25954560 #54557 üzenetére
Köszi. Szörnyen buta a BIOS-a, smartfan funkciót nem találtam benne, lehet jól el van dugva de végigmatattam már mindent
Megnézem a másik opciót amit írtál. Igazából netezés, yt-re van használva a gép, monitor mögé betéve, ezért is zavar, hogy hangos. Köszönöm még egyszer a választ
-
törölt tag
válasz
#25954560 #54533 üzenetére
Ez pedig így szép, és trükközve sem lesz ennél sokkal kompaktabb, csak ha már ténylegesen a használhatóság rovására megy a manőver. Mert kell az a 2 cm-nyi hely az áramló levegőnek, minden irányban szabadon hagyva a kártya körül.
A hátlapokat, mert ott megy ki a meleg nagyobb része, nehéz eldugni a szemek elöl. A kilógó kábelek miatt mégis csak érdemes lenne, meglépni.Elsőre ajánlott valami szabványos mérettel rendelkező VGA megoldást nézni hozzá, amitől nem válik eldobhatóvá a projekt. Mert ezeknek a 266mm-es kártyáknak valószínű már leáldozott.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#25954560 #54521 üzenetére
Az én kegyeim elnyeréséért lehetőleg ne verje senki magát felesleges költségbe. Beletörődőm abba is, hogy elnevezzük a projektet eredeti formájában Senki-Földjének, és nem beszélünk róla többet..
Abban sem biztos hogy sok öröme lenne a T. tulajdonosnak, mert a consumer multi display megoldások - pro hardvert használva - 4 kijelzőig javarészt bug mentesek tudnak lenni.. majd ez is átmegy SF-be, jönnek a kalandorok, és valahol a távolban fütyörészhetnek azok, akiknek van pénzük matrox kártyákra.
-
fatpingvin
addikt
válasz
#25954560 #54355 üzenetére
aaaaaaaaa ha azt megcsinálod dobd már be a bifurkációs topikba
-
törölt tag
-
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #54262 üzenetére
Nekem a hdplex csak egy "ezt is megtudtom csinálni" kategória idejére kéne.
Egyébként jaja, ha kifújod purhabbal tutira biztonságosan lehet majd szállítani, nem fog sose elmozdulni semmi se benne...mármint ha elég alapos vagy, akkor utána még a venti se fog sose megmoccanni.Nem tudom hogy pontosan hány literes az a házikó, lusta voltam utána keresni, de mondom, lehet folytatni az origami hajtogatást.
-
válasz
#25954560 #54256 üzenetére
HDPlex DC-ATX 200W - pont elfer jo oldalon az asrock b550-ben
HDPlex AC-DC 200W - pont eleg meghajtani a dc-atx-et
Ja, már csak gyártaniuk kellene megint...
Egyébként tüchtig kis setup, grats!csak azt nem tudom mit csinaljak azzal a rengeteg hellyel ott a tap es a kartyak kozott.
NFC S4 Mini-be a hálókártya mellé már csak 1 slot-os VGA-t tudsz pakolni, szóval szerintem keress valami jobb LP kártyát (pl. GV-N1030D5-2GL, GT1030-2G-BRK, GT 1030 2G LP OC), lehetőleg valami egzotikus blower hűtéssel (pl. ASL GTX 1050TI 4GB BattleFlag).
-
-
mpierre
veterán
válasz
#25954560 #53937 üzenetére
PH-F140MP v2-ből raktam most 5 db-t a radikra. 630-650 rpm-en is csendben vannak, de ha meleg van, akkor 800-1000 rpm-ig elengedve a port is kifújják a gépből.
Szóval teljesen érthető a dolog.
Ez azért itt erősen off, mert 5 db 140-es kopter nehezen szuszakolható be egy itx házikóba.
-
-
Rick4
félisten
válasz
#25954560 #53886 üzenetére
Ezt a titkosítást hogy oldod meg? Én is munkára használom a dolgokat, és jó lenne néha ezt- azt elzárni.
Totoka2:
Pont így megy nálam kb 10 éve, annyi kiegészítéssel, hogy a saját itthoni nasban össz 1 lemez van, ennyi volt mindig, mivel a Gbit sávszél max 115MB/s adatátvitelt tud, az az egyszem lemez meg tol 175MB/s-et, azaz a csatoló és a kábel a szűk keresztmetszet, vagyis otthonra raidnek sincs értelme. -
fatpingvin
addikt
válasz
#25954560 #53753 üzenetére
igen, vele nagy levelezésekben vagyok amúgy is, most is nálam van egy vasa tesztelésre. a Volarit is tőle vettem
ha megnézed az AGP-s posztját, ott is ott vagyok
igazából az általa megvalósított megoldással csak azért nem előztem meg időben (a jó öreg Matrox kártyámmal) mert nem volt pénzem erre a csuda PCI-AGP adapterre.
Amúgy elkezdtem tervezni egy PCIe-AGP direkt átalakítót, csak nem nagyon találok olyan PLX chipet ami ténylegesen tudja ezt a sávszélt (PCIe x4 kéne és PCI-X 66MHz a másik oldalon, ilyet egyelőre nem leltem) -
fatpingvin
addikt
válasz
#25954560 #53746 üzenetére
hülyéskedsz, ÉVEK óta próbálok egyet vadászni, pontosan ugyanezen célból... nyilván megismerem iylen előnytelen szögből is. még az XGI Volari Z11-et is hajlandó lennék érte cserélni (bár komoly szívfájdalommal) ami csak legacy BIOS deszkákkal pajti... a lkét M9120-ast meg örömmel hajítanám akárki után aki felajánl nekem egy ilyen kártyát.
bagy egy PCIe-PCI-AGP adapterláncot, csak ugye az így összerakva kb 40k környékére jön ki.
szentimentális dolog de az első asztali videokártyám egy Matrox G450 volt (itt van mellettem kitéve a falra, működik), és imádom hogy mind a mai napig van támogatott és fejlesztett Linux driver ezekhez... sajnos csak a G sorozathoz, amiből nekem az összes megvan, sajnos mindegyik AGP-s szóval nem igazán tudom összeházasítani az alaplapommal -
Archttila
veterán
válasz
#25954560 #53647 üzenetére
Én is így tudom, bár ha figyelmesen elolvasod a tesztet
abból jól látszik, hogy az általa használt KalmX 1050 ti 75 TDP-s kártyán nincs extra csatlakozó.
"TDP is estimated by the vendor to be at around 75W. This GPU does not require any extra power."Kérdés mennyit számít 1030 esetében az az 5 watt...
szerintem semmit.
-
Rick4
félisten
válasz
#25954560 #53569 üzenetére
Hmmm, én amerikai autók alkatrészeit importálom már 17 éve, így valószínű nem értek hozzá ez a "sold out" mit jelent, ilyet sose láttam még.
Amúgy az amerikai amazonon már 2021 július 21-től lehetett ezt kapni, augusztusban voltak ugyanezen referenciaszámmal eladások, ezekről vélemények is vannak ott fent, szóval ez kapható volt már, csak most nem elérhető....
Szóval ez konkrétan volt, de elfogyott.
-
törölt tag
válasz
#25954560 #53452 üzenetére
Akkor időben szólok, hogy nincs szükség a 90°-os adapterekre
Mert a felső kettő ventilátornak sincs sok értelme, mert nem növeli a térfogat áramot, (a szívó oldaluk erősen terhelve van).
Az oldalsó kettőnek meg azért nincs túl sok értelme, mert a doboz oldalán az a keresztmetszet amin keresztül be tudna áramlani a levegő rajtuk keresztül, az a ventilátorok felületéhez képest nevetségesen csekély. Illetve közben ezek még vákuumot sem képesek majd létrehozni - ami ezen a kis keresztmetszeten is beszívna némi a levegőt - mert azok nem légzáróan vannak felszerelve az oldallapra.Szerintem a ház kiváló alap lesz "barkácsoláshoz", látszólag.
-
Rick4
félisten
válasz
#25954560 #53375 üzenetére
Jogos, mindig eztt mondom, holott tudom, hogy nincs, de akkor írom másképp, 7V-ra pont elég a venti többségét szabályozni.
Grave444: van zsírúj, sose használt 5 ventis érintőkijelzős- hőszenzoros ventivezérlőm, csak nincs mibe tenni, mert az 5.25-ös helyre megy, itt meg már nincs annyi.
Azt a kettőt amit meg kell, vezérli rendesen az alaplap is.
Ahova ez az ellenállásos kábel kellett, az mind mind csak harmadik - negyedik venti volt, ha jól emlékszem, egy CoolerMaster ventihez volt gyári tartozék az én ellenállásos kábelem, szóval az se rosszabb ennél. -
HookR
addikt
-
törölt tag
válasz
#25954560 #53175 üzenetére
Megpróbálom leírni röviden melyik mire való:
Hagyományos paszta: két teljesen sík felület termikus összekötésére, amit állandó erő tart összenyomva.
Gap pad: egy sík és egy szemmel láthatóan szabálytalan alakú felület összekötésére, amik között működés közben változhat a távolság (hőtágulás) így a két felület között leszorító leszorító erő teljesen inhomogén.
Az a paszta, amit ti a CPU-ra kentek:
Ez az előző kettő között van a legtöbb tulajdonsága. Egyrészt akkor működik jól és tartósan, ha nem teljesen sík a két felület ami érintkezik, értsd úgy, hogy, akkor viseli el azt, hogy a leszorítószorító erő akár mekkora lehet, és akár mennyire inhomogén, ha biztosítva van egy minimális vastagságú réteg megléte.
Csérébe a min. vastagságért, leköveti a hőtágulás hatásait, mozoghat egymáson a két felület és idő közben nem veszti el a nedveséget, ami a képlékenységét adja.Abban az esetben amit leírtál egyrészt kellene egy szerszám, amivel ezt a minimális vastagságot minden felkenésnél meg lehet közelíteni felülről.
Ennek egyik haszna, hogy rövid idő alatt eléri a teljesítőképeségének a maximumát a paszta, illetve mivel nem mocorog a viszkózus folyadék réteg a hűtő és a cpu között, nem változik a CPU-n a leszorító erő számottevően, ha te történetesen a hűtővel nyomod bele a CPU-t az érintkezőkbe.Hagyományos pad-ban, a hővezető anyag mellett van még más is, ami a rugalmasságát biztosítja, ez ezt jelenti hogy ha összenyomod akkora erővel, amivel a cpu-t le kell szorítani, a benne lévő levegő buborékok és olaj elindulnának belőle kifelé. Egyrészt az idővel folyamatosan csökkeni fog a leszorító erő, és egy ponton túl a hővezető képessége is csökken, mert a rugalmasságot adó anyag szálai maradnak túlsúlyban.
Másik problémája, ami a stabil újrahasználhatóságát csökkenti, hogy a felülete lekoszolódik, ill. össze nyomott állapotból után megint visszaáramlanak a levegő buborékok, és megint csak csökken a hővezető képessége.
-
PROTRON
addikt
válasz
#25954560 #52928 üzenetére
Naja én is arra jutottam a Xbox series S hivatalos befoglaló 2,699.125 literes térfogatával és halk ventilátoros (de van benne, nem fanless) kiszerelésével kapcsolatban:
-HDPLEX 200W tápegység és 24 pin DC-ATX átalakítóval,
-egyedi építésű szendvicselt hűtőegységgel (CPU+VGA-t közös egységgel, továbbá a külső házat is felhasználjuk hőleadóként) kell dolgozni, hogy a VGA beforgaratható legyen az alaplap fölé, és akkor mehet bele egy teljesítmény korlátozott 3060 TI,
-egy szintén lekorlátozott 8 magos amd procival.
Így elérhető a fix-re kötött 60 FPS szép grafikával, amit valójában tud a series S, a papíron szereplő ígéretekhez képest.
Mellette mint PC sokoldalúbb a felhasználhatóság és a kiépítés ára nem volt megkötve.
Alaplap terén is meg kell válogatni hogy melyik mini itx-nek hogyan bonthatóak a hátlapi elemek hogy elférjen a közös hűtő.
De működőképes, csak időm nincs összerakni, de ha valaki kifizeti (khm....) a munkaidőt szívesen kiveszek szabadságot. -
törölt tag
válasz
#25954560 #52886 üzenetére
Bizonyos szempontból mindhárom tétel rémálom, lehet.
A videó magáért beszél. A HX90 kívülről nem sugároz minőséget: bekapcsoló gomb(nálam itt elvérzett), szénszál utánzatú műanyag előlap, ami annyira azért vastag, hogy a mini jack-eket lehet be sem tudod dugni teljesen.
Kibontania meg nem lett volna szabad ennek a srácnak, mert annak a látványtól elment az életkedvem is.
HDD tálca közvetlen a processzor alatt; gagyi szalagkábel a front panelnek; no levegő az m.2 ssd-re; fémlemez alatt, a ill, az m.2 csatlakozón a wifi antenna.
A két ventilátoros tulajdonosa meg abban reménykedhet, hogy sosem fog/akar majd egyforma fordulatszámot felvenni a két ventilátor, a többi tétel amiket az elébb felhoztam, itt, látszólag sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest