- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #42735 üzenetére
Ez volt nekem is az első ötletem, végülis nem ezt a Samu 830-at szánom bele hosszabb távra, hanem egy kis buta Sandisk műanyag házasat
Mercutio_, még nem tudom, egyelőre a (szerintem) paneltáphoz való távtartókkal rögzítettem a hdd tartót, de így ugye az amúgy is tök rácsos fedelet nem tudom felszerelni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
radi8tor #41204 üzenetére
Én is HTPC-nek használok egyet, de a hőfokok nem zavarnak, mert még sohasem néztem
Igaz nekem csak egy LE fut rajta, csak filmezésre használom.
Egyébként én raknék a procira egy nagy bordát venti nélkül, a két oldalára meg kis kereplőket, egyik oldalon be a friss levegő, másikon meg ki. Szerintem egy G4600-at simán le lehet így hűteni, de a tévedés jogát fenntartom.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
radi8tor #38472 üzenetére
Ha erre a válaszra fogadni lehetett volna...
Kíváncsi voltam, hogy ez a pico meg tud-e hajtani egy h81i-g3220-8g dual-ssd-wd desktop vinyót. A táp meg is lenne hűtve és a merevlemez is kapna a huzatból kicsit. Csak a választ sajnos már nem fogom megtudni (nem, nem a zárlat miatt!), ugyanis most írt a dpd, hogy jön a qc5000m-itx/ph lap vissza a vizes boltból és ugye az meg fullpasszív lesz és kell neki a pico. Mondjuk ahhoz képest, hogy nemrég bejelentettem, hogy befejeztem... D201GLY, D2500HN, AT3IONT-I, QC5000M-ITX/PH, 2xH81i...
-
shteer
titán
válasz
radi8tor #37733 üzenetére
Nem-nem, ez a netezős/dolgozós PC lett (Z170I PRO Gaming, i5-6500T, 2x4GB Patriot Viper, Samsung 850 M.2) - ugye volt eddig az ITX FT03 Mini mindenes, mivel költözéssel lett helyünk bőven így a játék/szimulátor funkció külön mATX-ba költözik (+cockpit, nV surround
) az emeletre
HookR: teljesen egyetértek
-
Csokilama
tag
válasz
radi8tor #37467 üzenetére
Attól messze áll.
Már lassan egy éve csak a videokártya változik.
1 kör BF4 után (4k, max beállítások, vsync nélkül)
i7 4790k 4.7ghz-n 68 fok körül, (delid+ Thermal Grizzly Conductonaut a kupak alatt-felett) ezt 1 éve tartjaA Classy 2076 core clock +600 memoriával, 30% ventifordulattal 73 fok körül mozgott.
Holnap kapom kézhez az EVBOTot, akkor majd látszik mi a kártya igazi vége. -
Ispy
nagyúr
-
mpierre
veterán
válasz
radi8tor #36152 üzenetére
Gyakorlatilag kimeríthetetlen forrás. Harisnya mindig van, és mindig felszalad rajta egy szem...
Oké. Peremfeltétel az otthoni "asszonyállat" megléte.
Szerk.: Mivel a harisnya lábaszára egy cső, így garantált, hogy 2 réteg áll a por útjában. Ennél már csak a légkezelőkben használt zsákszűrő a hatékonyabb. De az sajnos fehér-kék - eddig csak olyat láttam - színben pompázik. Ha poros, meg fekete, de akkor a levegő se jut át rajta.
-
Patice
nagyúr
válasz
radi8tor #35045 üzenetére
Egyelőre még csak találgatni tudnék, várok még pár tesztet, hogy mondhassak róluk valamit.
Ma délután kerültek ki az Asrock honlapjára és másik topikban djnice ki is szúrta:
- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60Hz
- Supports HW Accelerated Decoders: H.264 @ level 5.2, HEVC (H.265) 10b @MP level 5.1 (GPU accelerated), JPEG, VP8, VP9Én eddig úgy tudtam, hogy ezek nem fognak HDMI 2.0-át kapni, de a speckó (most) mást mond.
Ugyan így 10 bitről nem volt szó ezeknél a prociknál, csak a Kaby Lake asztali CPU-k esetében, ahogy a VP9 sem volt a beígért listán korábban.Az megint más kérdés, hogy 4-6W TDP-re jósolták őket, mégis 10W TDP-s jószágok lettek. Korábban +30% proci erőt jósoltak, mostanában meg már 19%-ot olvastam csak (bár ez lehet a "csúcsmodellre" vonatkozott, nem az egyel alattira).
A mai FanlessTech hírben ezt írták:
"We're hearing that Apollo Lake offers some serious improvement over Braswell and that the J4205 is on par with 1st gen Core M (with HEVC 10-bit decoding on top of it)."
Annak nem néztem utána, hogy az első generációs Core M vs. AMD 5370 hogy viszonyul egymáshoz akár prociban, akár IGP-ben.
-
imibogyo
veterán
válasz
radi8tor #34926 üzenetére
Ha el tudod rejteni a házban, ahogy én tettem, akkor LED tápegységek között is nézelődhetsz. Én egy 180-as paneltápot hajtok egy 240W-os passzív példányról (maga a gép is teljesen passzív GTX 750Ti társaságában) és semmi bajom nincs vele, hűvös, stabil, "halk", pedig már vagy 1,5 éve megy, lényegében 7/24-ben. És szerintem még csak rosszul sem néz ki.
Bár mondjuk most "költözés" miatt, valahogy így fest a dolog...
Én 7000 Ft környékén vettem innen, most is van ha jól látom 7-9 között több fajta.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
radi8tor #34849 üzenetére
Bocs, hogy belevau, de pont azt támogatják (by lezso6), hogy ha különböző hsz-ekre válaszolsz akkor külön hsz-ekbe írd, mert később lesz majd valami funkció amivel ez így tök jó lesz, az egy hsz-be írt 45 válasz miatt meg ezért átláthatatlan lesz. Továbbá a szabályzatban sincs, hogy ha több, különálló hsz-re válaszolok, akkor azt egybe kell írni.
meg is van: Alapelvek, III. Moderáció / 12. / 4. / 3. Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál.
-
zsoltee10
addikt
válasz
radi8tor #34800 üzenetére
Hálás vagyok mindenki segítségéért, és elnézést kérek, ha megszegtem a szabályokat, de úgy álltam neki a fórumban való keresésnek, hogy alkatrészenként megkeresem a releváns topicot. Elsőként házak témakörben kerestem ITX-es topicot. Nem találtam, viszont ráleltem erre a topicra és úgy láttam, hogy minden ITX géppel kapcsolatos téma szóba kerül, így megörültem, hogy nem kell 10 topicot és cikket áttúrni, hanem tele vannak az itt tevékenykedő topiclakók hasznos tapasztalattal.
Bocsánat, hogy alap dolgokkal nem voltam tisztában, de utoljára 2008-ban raktam össze asztali gépet, azóta csak notim volt.sati: Köszönöm, megkeresem azt a listát!
-
zsoltee10
addikt
válasz
radi8tor #34784 üzenetére
Pedig már majdnem minden megvan.
Találtam egy youtube videót, amin egy MSI lapra szereltek Raijintek Ereboss hűtőt, Metis házba.Raijintek Metis ház
MSI H110I PRO
i5-6600
2x8Gb ram
Corsair SF450 SFX táp
Raijintek Ereboss hűtő.
Samsung 750 EVO 500GB Sata3 SSD.Vga-t még nem tudom, az még ráér. A hátsó ventit megfordítom, az fogja fújni a CPU hűtőt.
Utolsó kérdés: milyen ramot vegyek? Ne legyen túl magas, tuning nem lesz.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #34604 üzenetére
"Metal Ant" néven futott a Metal Gear, amazon/ebay-en 23-25K körül kellette magát, H81-es Thin-ITX lappal együtt! Korábban már volt itt is szó róla.
(#34606) storm4 : nekem pár napja japánból 2500 ft-étr hoztak el Air mall-el kb.: 1 kilós, kartondobozt, 35*35*15cm kül.-mérettel, szerintem ennél nem sokkal több...
-
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #34187 üzenetére
rámegyek, mindenhez ugyanakkora indexkép (és mindenhez van)
a kép felett a cím és a kép mellett a cikk rövid tartalma, fent a kiemelt témák, végiggörgetve átláthatórámegyek a fenti 4 cikk az jó, általában itt vége is van a dolognak, mert alatta egy katyvasz, a nagyobb képek is kicsik, a kisebb képeket kb nem is látom egy fullHD 24" monitoron (7 éve ezt a méretet használom),
sok mindenhez kép sincs, így egybefolyik az egész, nem is kelti fel az érdeklődésemet
Már egy ideje ott tartok, hogy ide járok fórumozni (mert az a része számomra hibátlan, az ver minden általam ismert oldalt), viszont IT hírek miatt inkább oda járok és látom ott kijött valami akkor ránézek, hogy itt kijött-e, de arra is inkább googleval, mint a címlappal
így kellene kinéznie a címlapnak is, csak fent a 4 kiemelt témával,
és még jobb lenne duplán, mint iponon, bár igazából az 4x-es, el kell ismernem, hogy a címlapja sokkal átláthatóbb. gondolom 1/1 lemásolni elég ciki lenne+ hardver keresője is nagyon jó, így sokszor egyből hardver is van árral
shteer: nekem az sokkal átláthatóbb
-
cinemazealot
addikt
válasz
radi8tor #33853 üzenetére
Pofás kis cucc.
A ventilátornak mi a pontos típusa? Vagy az a ház gyári tartozéka?
(#33854) necsak
Szerintem fontold meg, tényleg akarsz-e kompakt vízhűtést. Nagyon sokat gondolkoztam rajta én is, de végül elriasztott az, hogy nem túl hosszú életű a konstrukció, és állítólag elég gyakori a proci-kupakra szerelt pumpa meghibásodása is. Nem beszélve arról, hogy a ventilátor zajához képest a pumpa is rendelkezik egy alapzajjal, ami alacsonyabb fordulaton esetenként még zavaróbb tud lenni, mint magasabbon. Érdemes lehet körbekérdezni a kiválasztottról a kompakt vízhűtés topicban. -
rbalint88
addikt
válasz
radi8tor #33414 üzenetére
nem, mert AMD
könyvelési szempontból jobb lenne egy építkezős gép, úgy lehetne feljebb menni kerettel.
nuc board lenne a legegyszerűbb, de skylakeből már nincs és többet nem akarok már nem a legfrissebb architektúrából építeni/venni.
építősből ezt találtam ki:
i3-6100T
giga b150n phoenix
2x4gb ddr4 hyperx
antec isk110 vesa
ehhez kellene egy naggggyon csendes hűtő (0dB nem hátrány), csak ugye ez is egy 35W-os proci, fogyasztásban nem tudom mennyi előnyt jelentene.erőből ugye nincs hiány most se, viszont kikapcsolva csak nyaralás idejére meg áramszünetkor van a gép. -
válasz
radi8tor #33281 üzenetére
Folyékony elektrolitosból nem láttam még 100 fok fölé ajánlottat, a nálam lévőkre ilyet ír a gyártó:
#33282: Nyilván, de mivel darabja <1$-os alkatrészekről van szó, miért ne vegye az ember a jobbat? Ha az 5év alatt 1% helyett 0.1% az esélye annak, hogy az egyik kondi elszáll, ill ha ennek köszönhetően még 10év múlva is használhatom, akkor miért ne?
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #33264 üzenetére
Garancia kapcsán megemlítendő, hogy a picoPSU-kra mini-itx.com-on 5 év garanciát adnak, ha az AC adaptert is náluk veszed.
"5 Year Warranty: We are so confident in the build quality of our genuine picoPSUs that from June 1st 2016 we now offer a 5 year warranty when the picoPSU-160-XT is purchased together with one of our AC Adapters (currently 60W - 192W). Offer applies when being used to power appropriate rated components only with our AC Adapters. Please contact us if you are unsure what combination to purchase."
-
válasz
radi8tor #33194 üzenetére
Igen, tudom, kissé félreérthetően fogalmaztam, de sikerült kihámoznod a lényeget.
Elnézést az offért.
bambano: Úgy tudtam és tapasztaltam eddig, hogy akár HW akár SW RAID-ről van szó, az összes lemezzel rendelkeznem kell - tiszta, formattált állapotban - ahhoz, hogy valamely RAID szint kialakítható legyen. Magyarán adatot tartalmazó diszket adatvesztés nélkül nem vonhatok be.
t72killer: Köszönöm! Vonulok is oda
Üdv. core2
-
-
válasz
radi8tor #33190 üzenetére
Ööö... Jól látom, hogy alapból a Microserver csak Raid 0-ra és 1-re képes a leírása szerint? Mivel ZFS alá nem igazán tennék plusz RAID kártyát (pláne RAIDZ (~raid 5) esetén) így ezt a tetemes beruházást elvetném. Ettől függetlenül a szoftveres RAID továbbra is megoldható gondolom az eszközön. Magyarán gondolom probléma nélkül tudok 4 lemezből raidz-t csinálni ha kell. A specifikációban lévő kiírás feltételezem HW raidre utal.
Úgy tervezem, hogy a nyáron kb. havonta raknék bele egy diszket mindig pluszban. Ha a sor végére értem akkor az addig felgyűlt adatot lementve, a négy lemezből egy kötetet szervezve gondolom mehet tovább minden.
Üdv. core2
-
cinemazealot
addikt
válasz
radi8tor #33184 üzenetére
Én is egy N36L-t nyúzok, kommersz (nem ECC-s) DDR3 RAMokkal pakoltam tele, tettem bele video- és hangkártyát, illetve egy 32 GB-os pendrive-ról fut rajta az OS.
A hangja kifejezetten kellemes, ugyanis a bekapcsolást követő táp-venti-felbőgés után már csak egy komótosan pörgő 12 cm-es ventilátor szellőzteti át az egész házat. Egy belülről szivacsréteggel bevont vitrinben üzemelt sokáig HTPC-ként (a vitrin hátlapja ki volt ütve, hogy ne forrjon fel) és nagyon kellemesen lehetett mellette mozizni, a kanapétól 3 méterre volt.
Anyumnak egy N40L-t vettem, az nincs így elzárva és picit már poros is, ráadásul az asztali PC-ként van használva, így az kicsit jobban hallatszik. A Gen8-cal sajnos nincs tapasztalatom.
-
válasz
radi8tor #33182 üzenetére
Köszönöm, jónak tűnik.
Ami viszont kissé elriaszt:
- Milyen hangja van ennek üzem közben? (Mivel 24/7 tervezem üzemeltetni, így kinyírnak ha éjszaka 6-7 méterről hallani a cuccot)
- Ha bővíteni akarom benne a ramot akkor milyen lehetőségeim vannak? Szeretném 16GB-ra bővíteni idővel, na most ez ECC ram-ból ~30k, simából a fele. Jó lenne a hibatűrés, idővel kispórolom, de nagyon jó lenne tudnom, hogy milyen ramokat eszik a lap. Vannak 1x8GB-os kingston ECC modulok. Azok jók bele, vagy csak a HP féle gyári?
- Mennyire szabványos ezeknél a ház? Ha netán X év múlva szeretném cserélni alaplapostól akkor tudok beletenni szabvány ITX cuccot? Gondolom nem. Feltételezem a táp sem szabvány cucc.Köszi!
Üdv. core2
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
radi8tor #33093 üzenetére
A tiéddel együtt, eddig van rá 13 találat a fórumban... ha nem bírunk el, vele akkor nyissunk neki topikot.
(#33094) t72killer:inkább belevenném a címbe. Ezt, ha lehet megszavaztatnám a kemény maggal.
Mi vagyunk, az egyik legjobban futó szakmai topik...miattuk. -
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #33053 üzenetére
Sentry-nél a dVGA hűtése a túloldalra néz. Illetve van perforáció a ház (mindkét) alacsonyabbik oldalán is. - [kép]
=========================================
Noctua 200mm-es ventilátor - techpowerup.com
(Ha minden igaz, már harmadik éve mutogatják, lassan ideje lenne piacra dobni.)=========================================
Cooler Master Mini-ITX koncepció - cowcotland.com
Nagyjából semmit nem lehet tudni róla azon kívül, hogy moduláris felépítésű.=========================================
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #33048 üzenetére
Streacom DB4 további képek a belsőről - cowcotland.com
-
-
válasz
radi8tor #32948 üzenetére
Ha Lian-ék látnak benne fantáziát, akkor felfuttatják
. Személyszerint túl sokat nem látok benne, szűköcske ez, ha az ember full VGA-val és esetleg húzott procival akarja tolni. Ha meg nincs szükség a teljes méretű grafikára, ezernyi konkurrens akad, a Lian Li-nek is van féltucatnyi hasonló méretű háza. - de ez csak én vagyok.
A kezdeti ár irreleváns, ha tömegesen akarják adni, akkor ~150EUR a plafon, najó 180 a beépített riser miatt.
-
Patice
nagyúr
-
válasz
radi8tor #32821 üzenetére
A TAKU nagyon bejövős!
Nagyon jó design, biztos meg is kérik majd az árát. Ha jól látom, egy Dell P2x14H monitorral promózzák, ami nem csoda - nagyon jól mutat együtt a kettő, én még dobnék rá egy AC511 hangsugárzót is!
Front USB csak ez a kábeles megoldás lesz? Audio I/O-t meg nem látok sehol, pedig írják a lenti linken...
Érdekelne még, hogy VGA-nak mekkora lehet a vastagsága (3 slot?), és fölé miért nem raktak szellőzőrácsot? Meg aztán hogyan fogják rögzíteni ilyen fekvő pozícióban?
Csupa izgi kérdés...A korábbi lamentálásomhoz...
Valóban melegedett nálam is az Elite 120-ban a gépház hátsó fele, de akkor egy 100W-os A10-5800k, később A10-7850k volt az SFX táp alatt, most meg 35-50W-os Intel CPU-kal számolok... ráadásul a táp úgy volt fordítva, hogy kívülről szívja a levegőt, most ezt fordítva tervezem.A fontos az lenne, hogy a ház mélysége max. 25-30cm legyen, és lehessen bele rakni normál VGA-t, 2-3 (noti)merevlemezt (esetleg slim ODD-t), normális hűtéssel. Egy összement Grandia GD05-nek örülnék talán a legjobban, de az SG05 is szóba jöhetne.
-
MrDerekas
addikt
válasz
radi8tor #32782 üzenetére
Köszi! Akkor házi feladat, ott is olvasni.
#32783 t72killer Olvastam, (mert szoktam), láttam, de laikusként főleg csak színes grafikonokat látok. Így hogy később meg is magyaráztad, már értem is. Nagyon nem tudom, hogy minek mi a kód/típus/család neve. Webshopok kínálatában sem a cikkszámot bogarászom, hanem a nevét, leírását. Mezei userként igyekszem tartani a lépést, szorgalmasan olvasok is, de csak egy felületes és elnagyolt, átfogó képre futja ebből. Ezért nem is szakmai hozzászólásokat gyártok, csak vagy mások által megállapított információkat, vagy személyes és szubjektív véleményeket, ajánlásokat. Tehát, például a te és mások által írt szakmai tartalomból merítek
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #32701 üzenetére
Leginkább a keresztmetszet. Az SFX-L az ATX-nél 25mm-rel keskenyebb és 22mm-rel alacsonyabb, ami akár ennyivel kisebb kiterjedésű házméretet is lehetővé tesz. A mélység pedig 10mm-rel rövidebb az alap ATX méretnél, ami a moduláris csatlakozás miatt lehet szerencsés.
Persze ennek a 120mm-es ventilátor vastagsága is áldozatul esik. 25mm helyett jellemzően 15mm körüli.(#32702) t72killer: "A Lian-Li sfx táphoz: inkább tolhattak volna egy kóser 200W-os megoldást rövidebb kivitelben, mondjuk 75mm hosszúsággal 130 helyett..."
120mm-esnél kisebb ventit fogadó méretnek a sima SFX-en kívül továbbra is ott van a TFX és a FlexATX. -
Honkydoo
őstag
válasz
radi8tor #32704 üzenetére
Igen arra biztos.
De nekem pont azért tetszik, mert ha 10 év múlva elterjedtebb lesz a gigabites net és olcsóbb lesz a 10 gigabites switch akkor egy bika otthoni mindenes servernek kiváló. Az ne tévesszen meg, hogy kevés a sata csatlakozója ott van rajta egy 16x-es pci-e slot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged