- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tavaly decemberben strom4 kért ajánlatot realan 250W-os DC-DC-kre.
3 darabra 84.5 USD jött ki, az talán még alatta van a vám/áfa-köteles határnak.
Van vki akit érdekelne egy ilyen "csoportos" rendelés, illetve hajlandó bonyolítani? -
törölt tag
HookR,
Pár éve csináltál egy kutatást VGA kártyák hosszáva kapcsolatban (2010-07-07)
Ott az jött ki, hogy 270mm-be szinte minden normális alternatíva belefér; főleg ha mini-ITX az alap.
A rövidebb tartományban (kevesebb mint 165mm) szerinted (szerintetek) meddig lesz életképes felhozatal? Gondolok itt arra, hogy mikor érik el az apu-k azt a szintet, hogy már keveset adhat hozzá egy ilyen kis méretű VGA, ezért inkább vagy használják a prociba integráltat, vagy vesznek egy emberes 220-270mm-es erőművet? -
Müszi
senior tag
válasz
prmcsk #14294 üzenetére
Erre még nem is gondoltam. Mivel 80+-os FSP tápom van és 400W-os így ebben a load max 130w-ot fogyasztó rendszerben igen csekély mennyiségű hőt termel, tehát akár ez a dolog is szóba jöhet, bár nyáron a kánikulában nem biztos hogy célszerű a legkisebb hőt is befelé kergetni. Még azon is gondolkodtam, hogy a táp ventijét kivezetékezném és rácsatlakoztatnám az alaplapi CPU fan csatira, mert most tulajdonképp állandóan alapon pörög. Ezzel már csak elérhető a megfelelő hűtési kapacitás. A tápot nem féltem. Őnmagában a legkisebb légmozgás is elég neki ilyen terhelésnél. Köszi a tippet!
-
prmcsk
addikt
Biztos én is elgondolkodnék ezen, de...
A cpu venti nem véletlen pörög néha fel. Az a proci akkor hőt termel.
Kérdésed csak próbával (gyakorlat) válaszolható meg. Elképzelésed szerint, a táp ventije elszívja a hőt a cpu-ról és a táp termelt hőjével együtt távozna a táp rácsozatán.
A táp ventijének szívás-fújás változtatását próbálnám ki, ha a táp termeli a kevesebb hőt. Így viszonylag hűvösebb levegő érné a procit, a táp felől...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
prmcsk #14266 üzenetére
Ez már újkorában is sok volt érte (az árgépen is lehet találni vicces cégeket a lista vége felé, 2-3x árréssel), én úgy 40k-ért vettem anno, 2 éve, boltból. Azóta tuti olcsóbb, de valszeg már nem kapni csak használtan (úgy meg mégolcsóbb).
Van olyan jó mint a Brazos, CPU-ban asszem kicsit jobb is (pár %, nem tétel). Mondjuk ezen a szinten felesleges ilyesmiről beszélni, ez a Trabant vs Wartburg gyorsulási verseny szintje. Ha most vennék, lehet inkább Brazost vennék, de abból is csak ilyen passzív hűtésest. Lehet hogy nyáron erre is kell venti (2 év alatt még nem értem rá összerakni
), de megnyugtatóbb egy nagyobb bordát hűteni, mint egy kisebb pöcsköszörűt.
-
Müszi
senior tag
Sziasztok!
Összeraktam egy ITX FM2-es kinfigot az Asrock lapjával és egy pár napja az A10 5800K proci hűtésének optimalizálásán töröm a fejem, mivel a gyári hűtője néha cseppet sem halk. Azt sütöttem ki, hogy volna ez a Scythe Samurai ZZ hűtő és a Cooler Master Elite 120 házamban venti nélkül pont a tápom 12cm-es ventijére feküdne fel. Egész pontosan 1mm-re lenne tőle a felső felülete és pontosan rátakarna. Mintha oda tervezték volna.
Azt kérdezném, szerintetek elég lehet így hűteni a procit mondhatni passzívan vagy rossz az elképzelés? Ez a hűtő egyébként jóval nagyobb hőtermelésű procikhoz is elegendő, de így persze gondolom kisebb a hatásfoka. A házat természetesen szellőzteti a két gyári ventije szépen és halkan. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14256 üzenetére
Ezeknek az újabbaknak az árát nem tudom, de olyan $45-50-ra tippelnék, plusz még egyszer ennyi a posta, hacsak nem szervezel csoportos rendelést.
(#14282) Mercutio_: "1. Lehet-e bármi gond vele FM1/2 alaplapoknál?"
Nem hiszem."2. Ventivel együtt 51mm magas, vagy az még pluszban rájön?"
Rutinosak Alpenföhn-éknél, csak annyi van megadva a honlapjukon, hogy 51mm a hűtő önmagában és 15mm a venti. Arról már nem szól a fáma, hogy a venti gumirögzítése mennyit ad hozzá a magassághoz.70mm-rel nyugodtan számolhatsz.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14282 üzenetére
1. Felesleges pénzkidobás ha ott a Shuriken
2. Igen a venti méretével együtt kell számolni. Termék honlapja =>
Specification Heatsink: dimensions 111x105x51mm
+
Specification fan: dimensions 100x100x015mmAvagy Alpenföhn (EKL) tulajok topikja 1. hsz-ből az ide vágó rész:
Méretek (ventilátorral): 111 x 105 x 66 mm (Szé x Mé x Ma)
Tömeg (ventilátorral): 287gramm
Ventilátor méret: 100x100x15mm-es Slim ventilátor
Ventilátor csapágyazás: Hydro Bearing
Ventilátor fordulatszám: 850-2000rpm
Ventilátor zaj: 22dB(A)(Terheléstől függően)
Légszállítás: 38m3/h légszállítás
Heatpipe: 3db 6mm-es
Ventilátorról: PWM-es
Foglalatok:Intel:LGA775
AMD:Összes foglalat
Ár:~5900ft
HTPC-be különösen ajánlott -
Serricon
senior tag
Ha megfelel a felszereltsége, akkor nyugodtan, te tudod mire fogod használni. Ezek a lapok mind nagyon jók ilyen miniszerver célokra.
Én csak azért választottam a D2500CC-t, mert kellett a dupla LAN.
A linkelt cikkemben találsz hozzá megfelelő tápot is, amivel minimálisra csökkentheted a fogyasztást, de paneltápos-t olcsóbban is tudsz szerezni ha nem létfontosság a legkisebb méret és kevés kábel.
Nálam pendriveról futó rendszer összfogyasztása 16watt, megpakolva pár vinnyóval is bőven elférsz 30 alatt. -
Jabby
őstag
válasz
Core2duo6600 #14281 üzenetére
Torrent miatt menne bele egy TB-os HDD is.
WinXP-t gondoltam oprendszernek. -
Mercutio_
félisten
Skacok!
Most "futottam bele" ebbe az Alpenföhn Panorama hűtőbe, lenne is gyorsan 2 kérdésem:
1. Lehet-e bármi gond vele FM1/2 alaplapoknál?
2. Ventivel együtt 51mm magas, vagy az még pluszban rájön? -
Jabby
őstag
Torrent, FTP szerver, email kliens 7/24 futtatásához milyen kicsi fogyasztású (30-35W) alaplapot (előny ha a CPU integrált és passzív hűtésű) és tápot ajánlotok?
-
.mf
veterán
Szasztok!
Ismét rám jött kicsit a viszketegség. Most egy Seasonic 80+, de 300W SFX tápegység van a kisgépben. A330ION, 1db venti 5Vról, és ha jól emlékszem, 1x3.5" volt 40W, + 1x2.5" HDD + ODD + mégegy lassú venti már 50W.
Panel-tápokat nézek ebayen, s néhány már gyanúsan egyszerű felépítésű. Tudtok esetleg valamilyen oldalról, ahol ilyeneket teszteltek?
Illetve, aki régebb óta használ panel-tápokat, annak milyen hosszabb távú tapasztalatai vannak velük, megbízhatóságukkal? -
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14275 üzenetére
Nem hiszem hogy egy előlapi venti ilyen mértékben bekavarna a proci hűtőnek.
Kis mértékben el tudom képzelni hogy számít az általa szállítót levegő mennyisége de ha így is van akkor még inkább lejeb kellene szabályoznia a proci venti fordulatszámát.Anno a J&W lap/SG05/Shuriken konfignál nem is használtam előlapi ventit pláne miután kipróbáltam a Swif2 120p-t mint ház és proci hűtő. (gyári amd bordával)
Az a lap nem szabályozta (vagy nem jöttem rá a helyes beállításra) a további ventiket (pl házventiként alkalmazva) és hatalmas szélzajt generált de a proci hőfokán vagy annak ventijének fordulatszámát ez mit sem befolyásolta.
Proci hűtűként szabályozva is hangos szélzajt generált a magas légszállítása végett. -
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14273 üzenetére
Úgy érthető viszont jó lenne a megfelelő beállítás megtalálni (Asrock lapoknál sokszor olvastam hogy nem a legtutibb a ventivezérlés) mert jó ideje használóm ezt a hűtőt és sosem ment 1200 fölé ha jól rémlik. Anno a J&W Minix 780G és a jelenlegi ASUS M4A88T-I Deluxe lap mellett akár Win7 vagy épp Linux rendszer alatt sincs gondom, utóbbinál még bios-ban sem kell turkálnom hogy 500-800 közt forogjon.
Talán érdemes lenne benézned valamelyik Asrock lap topikjába hátha megtalálod a helyes beállítást. -
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #14270 üzenetére
Kicsit nagyobb beroházás, de egy Silverstone Nitrogon hűtővel is próbát tehetsz. Ez a Sugo (SG) szériás házakhoz készült, pont a tápig ér, és kisebb teljesítményű procikat elvisz csak a táp ventijével is. Nagyobb procihoz a burkolat megfordításával a borda aljára lehet tenni kisegítő ventit a régebbi modellnél, az újnak nincs burkolata, drótos ventirögzítés van, és szintén felszerelhető vele a venti bármelyik oldalra. Olvass utána a neten a tapasztalatoknak, hátha valaki már próbálta. Nekem volt annak idején egy NT06-E-m (5 hőcsöves, a Lite-nak csak 3 volt, az újnak meg 6 van), de nem tudtam kipróbálni mert nem fért be abba a házba amibe szántam. Eladás előtt feldobtam a topikban hogy Pesten elvinném bármelyik SG05/06 tulajhoz kipróbálni, de senki nem jelentkezett.
-
Mercutio_
félisten
Jah, amiért benéztem: SG05 tulajoktól kérdezném: Scythe Shuriken rev. B van a procin, érdemes-e és ha igen milyen ventire lecserélni a gyárit?
Bedobtam egy 12-es AC F12-tőt, de nagyon kicsi rés marad a táp ventije és közte ráadásul ha jól gondolom egymás ellen dolgoznak. Esetleg egy AC F8 ott nagyobb a hely és kisebb az átfedés? -
zodo
nagyúr
válasz
prmcsk #14266 üzenetére
de hogy is.
Itthon 30k körül volt maga a lap és cirka 50-55k volt a Deluxe pack ami kintről 40k +szállításért volt beszerezhető.
Anno megjelenésekor (közel 3 éve) ez a pack nagy dobásnak számított a maga nemében de ettől függetlenül persze drága volt mint minden újdonság.Amúgy Dr. Akula szerintem csak a fogyasztásra értette.
-
prmcsk
addikt
válasz
Dr. Akula #14264 üzenetére
Namost nemazé...Ennek tényleg ennyi (volt) az ára ? ?
És van olyan jó, mint egy 18k.-s brazos ?
Hacsak másfélszer olyan jó is, háromszoros áron le is kéne naponta spangliznia...
-
tkesy
addikt
válasz
Victorio #14250 üzenetére
a 65W tdp-s osztályba sorolt g620-as sandy-s pentium-om vígan elvan egy ventilátor nélküli CM Blizzard T2-es hűtővel... eredetileg Hyper TX3-at akartam rátenni, de az épp nem volt, így maradt ez..
valószínüleg játéknál meg nyáron okozna gondot a passzív hűtés a 35w tdp-s i3-nál... a fő probléma az, hogy egy ilyen hűtő nem fér be a házadba... -
Dr. Akula
félisten
válasz
Victorio #14257 üzenetére
2 magos Atom + 1. generációs ION (ahol még nincs korlátozva a PCIE sávszélesség) még mindig a legjobb 0fogyasztású gépnek. Van olyan jó mint a Brazos. Pl: ASUS AT3IONT-I Deluxe.
-
Grave_444
nagyúr
Ha valaki minőségi bivaly erős SFX tápot keres, annak ajánlom figyelmébe a hirdetésem.
-
törölt tag
válasz
Victorio #14260 üzenetére
Ez részben igaz, de a FET-ekez is úgy méretezték, hogy kell neki a levegőáram. Attól hogy kisebb az Rdson-ja, attól még ugyanannyira fog melegedni, merthogy kisebb elvezetendő hőmennyiségre kalkulálták a környékét. (értsd: a max hőmérséklet a limit, de az lehet akár "fatranzisztor" is részükről. Lásd némelyik újabb intel proci, hiába kisebb a TDP, mégis melegebb az egész, mert elbénázták
a hőátadást)
A PCB-ről nem is beszélve. Egyszerűen semminek nem tesz jót a minnél nagyobb ismétlődő hőtágulás.
Azt meg nem tudod majd megmondani előre, hogy melyik alkatrész környékén alakul ki hőzsák, amit a legkisebb légáram is képes eliminálni.Az A osztályú erősítőn meg ált csak a hűtőborda volt nagyon meleg, a többi (kényesebb) nem melegedő alkatrész panelon ült (vagy bedrótozták a bordára, hogy "együtt fusson" a végtranyókkal) , valamelyest szeparálva a bordától. Vagy legalábbis ez lett volna a cél...
Egyébként meg a prescott kazán időkben még nem is volt annyira ismert a szilárd elektrolitos kondi, oszt' mégis elmentek sokáig a vasak.
Ellenben a kocsidat sem pörgeted folyamatosan a "piros vonalig", hiába tudna még többet is.
De ha nagyon fanless cuccot akarsz kommerszből, akkor amit pár napja HookR linkelt, abban lehet egy jó megoldás, csak te is álltva használd, hogy legalább elméleti esély legyen a ház átszellőzésére a kéményhatás következtében.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Core2duo6600 #14254 üzenetére
2 magos atommal ion nélkül csak sz*pni lehet, ne hülyítsük már a topicot olvasókat
-
Victorio
aktív tag
válasz
#22145024 #14258 üzenetére
Ez mind rendben van.
De az alaplapot direkt úgy hirdetik, hogy szilárd elektrolitos elkók, meg kis RDS-ű FET-ek vannak rajta amik jobban bírják a magasabb hőfokot. Azt írják 50000 óra élettartam van kalkulálva 85℃ környezeti hőmérséklet esetén.
Nem tudom, hogy ez mennyire számít marketing maszlagnak, de ha már külön felhívják rá a figyelmet akkor csak lehet benne valami.
Ne érts félre, nem vitatkozni akarok, csak érdekelne, hogy ezek a technikai vívmányok mennyire valósak. Meg mindig az jut az eszembe, hogy egy A-osztályú hifi erősítőn simán tojást lehetne sütni pár óra zenélés után, még sincs semmi baja tőle. (Tudom, más tészta egy erősítő meg egy számítógép, de csak szilícium a lelke mindkettőnek)
-
maláj
addikt
Realan E-M3 ...
azt hiszem ez a nekem való házikó feketében
nincs ODD, majdnem szabályos kocka, a hátulja mondjuk nem tetszik (ahogy sztem az ára sem fog) ...
-
törölt tag
válasz
Victorio #14257 üzenetére
Inkább a többi cuccod fog megsülni benne, mivel a procikban ált van védelem, de amit a proci még elvisel, ott a többi elem élettartama rohamosan csökken. (kondik, VRM, HDD).
Ha nagyon lecsökkented a bordaközt, akkor kb ugynazt kapod, mintha egy tömör anyagot tennél oda, hacsak nem forszírozod a levegőt, hogy közéjük menjen. És azt se felejtsük el, hogy a deszkagyártók eleve számolnak egyfajta légáramlással, mert ha 50°C-t fújsz rá az alkatrészekre, az még mindig jobb, mintha konstans 70°C alakul ki -
Victorio
aktív tag
válasz
Serricon #14252 üzenetére
Ettől félek én is, gyanús, hogy már túl van azon a határon ami még passzívan elmegy. Pedig pont az az álmom, hogy végre lesz egy teljesen néma gépem.
Mekkora az a hőmérséklet ami még elfogadható? Lehet ezzel bátran kísérletezni? Gondolom hamarabb kidob a rendszer mintsem megsüljön a proci.
Core2duo6600: Atommal nem szívatom magamat, a Trinitynek magasabb a TDP-je mint az Ivynek, meg nem nagyon van még normális mITX lap hozzá. Brazosban is gondolkoztam, az Asus E35M1-I Deluxe nagyon szimpatikus, csak nehéz beszerezni és drága. Az árából majdnem kijön az Ivyhez a lap + a proci, és akkor procierőben egy lépcsővel feljebb vagyok. Sajnos TDP-ben is.
tlac: Ennek nem csak az arasznyi vastag borda-mostrumoknál van számottevő jelentősége? Itt azért a levegőnek a bordák között csak pár mm-t kell megtennie. Képek alapján nem tűnik úgy, hogy túl nagy ellenállásba ütközne a konvekció.
-
Pista0001
addikt
válasz
Core2duo6600 #14254 üzenetére
Brazosnak hívják és HTPC-nek a legtökéletesebb.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
A 2 magos atom is megfelel erre a célra, még 1080 P és is tudsz vele nézni.
Persze ha 64 bites rendszerben gondolkodsz, és miért ne hisz 4 gm ramot tennél bele, akkor lehet, hogy az amd megoldása jobban tűnik, ott legalább van 64 bites driver a cou ban lévő vga hoz.
A passziv rendszeréről beszéltem az amd nek. Trinitry talán ez a neve.
Itt a topikban is volt róla szó, de a Ph án is van teszt róla.Az i3 asban Intel hd 4000 vagy valami ilyesmi gpu van, az is bővel elég a filmezéshez.
Sajnos az intel nem ad az atomos rendszerekhez win alá 64 bites vga-t, ez komoly hiányosság !!! -
Serricon
senior tag
válasz
Nekem is ilyen házban van egy Atom-os router/tűzfal, ez gyárilag passzív hűtésű (16W össszfogyasztás), de még ez is felforrósodik, bár ~50 fok körül megáll, én azért rátettem egy ventit, így hideg.
A 35W-os procihoz mindenképp kell a hűtőn a venti, vagy egy nagyobb halkabb ha zavarna a hangja, vannak olyanok amik fölé még ventivel együtt is befér az SSD. -
Victorio
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy Mini-Box M350-es házikót, meg egy hozzá való 90W-os PicoPSU tápot.
Rögtön jött az ötlet, hogy építek belőle teljesen passzív netezős-filmezős gépet.Kinéztem egy Gigabyte GA-B75N lapot egy i3-3220T (35W) procival, plusz Samu 64 GB SSD menne még bele meg 2x2GB Kingston LoVo memória.
Szerintetek megvalósítható teljesen passzív hűtéssel mindez?
A Titan TTC-NC25 hűtője venti nélkül alkalmas lenne hozzá?
Elég bizalomgerjesztő az a 4 hőcső, ráadásul 30 mm magas, tuti elfér az SSD alatt.Mik a tapasztalatok a passzív hűtéssel? Vagy teljesen felejtős?
-
HookR
addikt
Realan E-Mini E-M5 - [Link]
======================================
Realan E-Mini E-M3 - [Link]
Úgy látom, most erre a bordás/lamellás profilra kattantak rá. Feltételezem az volt a cél, hogy még kellő merevséget biztosítsanak a nyílások forgácsolásakor, de kevesebb alapanyagot igényeljen, mint tömör 3.5mm-es anyagvastagság esetén.
======================================
(#14246) Goose-T: Hóhért akasztani ér?
- kábellel
-
AirBundy1
tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
Blaise #14237 üzenetére
Az első mondatod alapján látszik, hogy nem igazán vagy képben.
A lentebb linkelt netbookok mindegyike alkalmas átlagos otthoni és munkahelyi feladatok ellátására is.
A tabletet a hajadra kenheted, ha nem csak médiafogyasztásra kell a cucc, a külső billentyűzettel méretben már ugyanott vagy mint egy netbooknál rendes felbontás és normális HW-s kiépítésnél pedig már árban is vagy fölötte. A lentebb linkelt Ivy/szandi magos acer-ekkel egy notebook kiváltható, ugyanezt tablettel nem tudod megtenni
Ez a téma itt nagyon OFF, szóval javaslom a netbook-os topicot, ha valóban érdekel a téma... -
prmcsk
addikt
válasz
AirBundy1 #14234 üzenetére
Ugyanilyen lapom van, teljesen korrekt. A proci 1,8Ghz-en zörög, a ramok 754Mhz-en járnak.
Nem bízom a "píár kamu" passzív hűtésben. Főleg, hogy 24/7-ben is menne.Az 50-es ventiket felejtsd el, mert sok kell és hangos lehet. A tetejébe faragj bele egy db. 12cm.-es ventit, igény szerint butítsd a fordulatát és ennyi...
Az a 3A-es táp nem karcsú egy kicsit ?
-
Benőke
őstag
válasz
Blaise #14237 üzenetére
Ott a netbook topikban ez ki volt tárgyalva többször. A Tablet messze nem fedi le a netbook felhasználói igényeket. Ahogy itt nézegetem a 14 és 13,3 -as gépeket hozni vinni nagyok, még ha könnyűek is. Tablet mellett pedig az OS nem szól. Ugyan van pár de vannak problémák. iOS? Remek optimalizáció, gyors mint a villám, csak épp sosem lehet tudni milyen turpisságot találnak ki, a másik pedig hogy iszonyat drága. Android remek, nyílt csak éppen azt nem tudod mikor omlik össze milyen feladatnál, vagy bolondul meg és lehet ujraindítgatni. Windows RT? Elég szenvedés az MS a melóban nehogy már otthon is ezt használjam, nincs az a pénz, amellett még gyerekcipőben jár, és sok a gyerekbetegsége is. De mondjuk szerkesszünk szöveget egy tableten... Eleve kell egy extra bill. Persze simogatva is be lehet vinni, de az egy élet munkája. Aztán formázni és egyéb... Rémálom. Próbálkoztam vele, de minden csak nem kényelmes és nem gyors. Netezni oké. Filmezni biztos van aki használja és zenére is hasonló, bár ezért biztosan nem használnám, mert van jobb megoldás is nála. Nagyon is van létjogosultsága a kis gépeknek 12,5 gépekben pedig komoly technika is elfér akár egy i5,i7 -es Proci személyében, amivel konkrétan már dolgozgatni is lehet. Megközelíti egy használható asztali gép teljesítményét. A tablet inkább csak média fogyasztásra jó, másra nem igazán. Persze tabletet már elég olcsón is lehet venni ráadásul méretben is van választék. Akkor sem egy univerzális eszköz. Jelenleg nem az.
-
Blaise
veterán
válasz
Mercutio_ #14236 üzenetére
Nem látom értelmét ezeknek a netbook-oknak, komoly munkára alkalmatlanok. Aki ilyet vesz, az általában netezik, filmet néz, zenét hallgat, szóval egy tablet-al akár ideálisan ki is tudja ezeket a feladatokat váltani, ráadásul csak megfogja ledöglik a kanapéra és használja, ee ha arra van szükség, akkor akár külső billentyűzetet is rájuk lehet kötni.
Az ár irreleváns, gyakorlatilag 15 ezertől 300 ezerig vannak eszközök.
-
AirBundy1
tag
Sziasztok!
Hala par lelkes itteni kolleganak, lassan osszeall a fejemben egy alapvetoen medialejatszasra, torrentre, stream sportcsatornak nezegetesere osszepakolando gep. Kerlek, velemenyezzetek, minden kritikara nyitott vagyok (nem mindent a megadott linkekrol szereznek be, van, ami hasznaltan, jo aron allna rendelkezesre):
Deszka: [link]
Ram: [link]
HDD: [link]
Haz: [link]
Tapegyseg: [link]
Tochpad billentyuzet: [link]2 kerdes merult meg fel bennem:
Kell e meg bele vmilyen hutes?
Ha otthoni szerverkent is hasznalnam wifin keresztul (gondoltam megoszthato win7 alatt), elegendo e osszekapcsolni a rooteremmel, vagy kell e hozza stickes wifi, esetleg mas megoldas?Elore is nagyon koszonom.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #14232 üzenetére
Itt már inkább az a kérdés hogy kinek mire kell. Amire egy notebookot el tudok magamnak képzelni az pont ilyen lenne. 11,6-12,5 colos, 17 W TDP, csak IGP. Ultrahordozható de még használható méretű, megfelelő teljesítménnyel és fogyasztással. Egy notit tuti nem fognék be multimédiára, ha meg nyaraláson mégis filmezhetnékem támad akkor végülis lejátsza.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14231 üzenetére
Igazság szerint erősen összemosódnak a határok, mind ár, mind fogyasztás szempontjából, az tuti, hogy 2 magos brazos alá nem mennék a mai médiára kihegyezett netes tartalmak mellett, a sima atom halál, az ion-nal megtámogatott pedig fogyasztásban vérzik el és árban - ha van egyáltalán - se olcsóbb.
Talán a proci- és összteljesítmény tekintetében lehet - azonos fogyasztás mellett - meghúzni a határt.
-
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #14221 üzenetére
Nekem például egy ssd mellett 2 régebbi 250-es van RAID-ben (egyiket újonnan vettem 5-6 éve, a másikat apróban talán 1 éve erre a célra 4000 forinttért). Van még két 2 terásom, hozzájuk egy külső ház és egy dokkoló (mindkettő e-SATA/USB2.0). Esély nem volt rá hogy sima notivinyó kerüljön a rendszerbe.
Mercutio_: Akkor sem netbook, legalább subnotebook.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #14227 üzenetére
Nekem a +1MB cache meg a 25% ér annyit, hogy a drágábbikat vegyem. Ugyan videót nem vágok, amit nézek arra meg a bármi jó, de sok egyéb programom szerintem jobban fogja szeretni majd a HD4000-et, mint azt ami a pentiumban van. Meg HDD-ből is egy picivel nagyobbat kapott.
Talán üzemidőben lehet gyengébb az i3-3217U-val szerelt laptop, de ezt a linkelt oldal nem közli.Jól tudom, hogy az ivy-s procik még jobbak üresjáratközeli fogyasztásban mint az elődeik?
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #14224 üzenetére
Ez a konstrukció nem ideális sorozatgyártásra (sem a ház szerkezetének, sem az alkatrészek felhasználóbarát hozzáférésének szempontjából), a kompakt méret mellett a megvalósíthatóság volt a legfőbb irányelv, a tervezésének idején rendelkezésemre álló megmunkálási lehetőségek figyelembevételével. Inkább amolyan 'proof of concept', vagy prototípus.
(#14225) mintAdarab: "A VGA ventiknél szerinted ez a jobb hatásfokú, ahogy te rajzoltad, vagy ha inkább a bordával parallel és a kártya mögé van felrakva a venti? (tudom, nálad ez nem fért volna el a vinyó miatt) Így az egy mondjuk 100-as venti egyik fele szellőzethetné a VGA-t, a másik fele a CPU-t."
Annyi bizonyos, hogy egy erre megfelelő VGA borda oldalról történő átfújásához erősen javallott valami légcsatorna, ami behatárolja a légáramlás irányát. Aztán hogy melyik a jobb hatásfokú, illetve számottevő-e a különbség, azt leginkább a gyakorlat tudná megmondani."Nem olyan régen elemeztétek, hogy nem minden konfigban működik a plusz 12V-os kocka külön a VGA-nak. Ezt sikerült megnyugtatóan rövidre zárni?"
Második 12V-os kockában én személy szerint soha nem gondolkodtam. Az én horizontomon a 220V-os Dell DA-2 jelenti a maximális fogyasztási keretet, amiből a 130W TDP-jű HD7850 még kigazdálkodható. Gyenge láncszem a DC táp 12V-os ága, ezért kell azt kikerülni, amire pillanatnyilag a picoPSU + DA-2 tűnik alkalmasnak (net szerte több működő példáról lehet olvasni, többek közt magyarról is). Az LR1106 12V-on 10A-e valamilyen kompatibilis 120/150W-os adapterrel lehet jó alternatíva 12V kikerülésesdi nélkül.(#14220) HookR: "Ez esetben pl. egy SFX táppal megállhatna 70mm-ben a ház magassága."
Ezt eredetileg az oldalra fektetett VGA esetére akartam írni. -
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #14225 üzenetére
Aki mobilitást igényel, és szeretne némi kakaót is annak jó alternatíva, van egyébként még Lenovo E-130 Pentiummal, de ez egy butitott szandi és csak 1 év gar, +1 év gar még egy 10-es, akkor pedig már majdnem ott vagyunk mint a kis Acer ami mégiscsak teljesértékű Ivy erősebb IGP-vel, képjavító és konvertáló funkciók támogatásával, igaz fényes a kijelző és talán kevésbé masszív a ház. Ja, és ha valakinek nem gond, hogy csak szandi magos i3, akkor van 124-ért is V5-171
Tartok tőle, hogy egy 4magos 65W-os Llano/Trinity kiváltására viszont ezek közül egyik se elég
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Goose-T #14221 üzenetére
Hát nekem az asztali gépben egy 2,5 es WD Black van, 500 asm az ssd melett, és hát amikor be volt csavarozva, rezgette az amúgy hnagszigetelt házat.
Ha ráteszem a kezem, rezdgést érezni, tehát egy 2,5 es hdd is tud hangos lenni, noha nem a motor hang hallatszik, és nem is a seek hang.Ezért én a mini - itx tűzfalba ssd -ét tettem, bírja amig bírja alapon.
És elhatároztam, hogyha a mostani gyengébb asztali gépem elhalálózik, akkor mini gép lesz helyette teljesen nénán.(#14224) Mercutio_
Akkor már inkább egy NAS, nincsenek jó tapasztalataim ezekkel a külső házakkal, ill. dockolokkal. -
törölt tag
Köszi a képeket! Csakmár a készből is láthatnánk, akár kevésbé jól világítottat is
A VGA ventiknél szerinted ez a jobb hatásfokú, ahogy te rajzoltad, vagy ha inkább a bordával parallel és a kártya mögé van felrakva a venti? (tudom, nálad ez nem fért volna el a vinyó miatt) Így az egy mondjuk 100-as venti egyik fele szellőzethetné a VGA-t, a másik fele a CPU-t.
"ezért feltételezem, hosszirányban tervezted"
Igen, bár a "kipufogó" lehet hogy oldalt lenne, hoyg ne kelljen az előlapot szétperforálni"kellően hosszú szalagkábellel a VGA hűtése nézhet akár 'lefele'"
Ezidáig nem találtam extra hosszú PCI-x kábelt. Talán nem is szeretné a rendszer, hiszen nagysebességű lane-eket kell illeszteni, ahol a határon túl már minden cm számít. A gyár meg nyilván nem adja ki ezt az infót, hogy mekkora lane hosszig van kompenzálva a buszrendszer.
A VGA kari MB mellé fektetésén gondolkoztam, de akkor semmiképp sem lesz kompakt a rendszer."de itt már elengedhetetlen a 12V kikerülésesdi."
Nem olyan régen elemeztétek, hogy nem minden konfigban működik a plusz 12V-os kocka külön a VGA-nak. Ezt sikerült megnyugtatóan rövidre zárni?Goose-T:
500GB-ig igaz, de aki 3-4 vinyót erőltet a gépébe, annak vagy kell a hely, vagy már van egy csomó kisebb a fiókban, ami gyakorlatilag ingyen van, így bármilyen olcsó és új nem alternatíva.
De tényleg meglepő, hogy 500GB-ig gyakorlatilag egy árban vannak, mégha az egyéb paramétereik el is térnekMercutio_
Azért köszi a linket, nekem felkeltette az érdeklődésem egy ilyen igazán kicsi, hordozható laptop.
Hasonló paraméterekkel eddig csak a számoma felejtős E350-nel láttam gépet (mégha egy 50k-val olcsóbb is volt), vagy az ezeréves használt Lenovók harmadennyiért, de kisebb kijelzővel és HDMI hiányával. Ez a 145k még éppen határeset. -
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14218 üzenetére
Legalább 13,3"-os kijelző és 35W-os proci
HookR: Nagyon klasz ez a kuckó, ideje lesz lassan kidolgozni a sorozatgyártás menetét
Goose-T: 2TB-s WD Green 3,5" 24k ennyiből hol kapsz 2,5"-t újonnan? Mondjuk ha elég 1x 2-3TB megoldás lehet egy Sharkoon usb 3.0-ás külső ház + WD Green vinyó is méretcsökkentési céllal.
-
Goose-T
veterán
Nem értem, miért ragaszkodik itt mindenki a 3,5"-es vinyókhoz, amikor ott vannak a notivinyók: sokkal kisebb zaj, fogyasztás, melegedés és méret, ami mind komoly tényező egy ITX konfig építésekor. 7200rpm-esnél ráadásul még sebességben sincs különbség (5400rpm-esnél meg árban
).
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14211 üzenetére
Frissítettem 4 képpel az ITX-Box 3D albumot, avagy kb. ilyennek kellene lennie a végeredménynek.
- A harmadik, vagyis felülnézeti, burkolat nélküli képen átlátszóvá tettem az előlap mögötti HDD-t, így látható a gumigyűrűs rögzítési lehetőség. 6-ból 3-at meghagytam sima furatnak,hogy kevesebbet kelljen vele dolgoznihátha szükség lesz még rá.
- Még nem modelleztem 92x25mm-es ventit, ezért a képen 100x12mm-esek láthatóak. 25mm vastag venti és a VGA bordája között 4mm távolság marad.
- A két utolsó kép a fazonírozott külsőt szemlélteti. Lényegében szimmetrikussá vált azzal, hogy a két szélső hűtőnyílás egyformán nagy (oldalsó ventikhez igazodva) lett, illetve a felső középre került."VGA:
Helykihasználás szempontjából (minden egyéb szokásos alkatrészt egybevéve) szerinted melyik jobb? Az általad itt használt LP VGA, vagy a flex PCI-x kábellel a deszka alá forgatott VGA? Utóbbi esetben kényelmesen használhatok full height kártyát is..."
Helykihasználás szempontjából (tehát az alkatrészek árával nem számolva) elsősorban azt kell eldönteni, hogy milyen teljesítményű VGA-t és tápot szeretnél. Alaplap alá beforgatni LP kártyát is lehet. Szvsz LP kártya jelenleg kb. a HD7750-ig reális alternatíva (a hosszú nyákos low-profile HD7850*-ektől most tekintsünk el), amit akár DC-DC táp + AC adapter kombinációról is üzemeltethetsz. Szvsz. méret szempontjából a teljes magasságú kártya HD7850-től fölfelé indokolt. Hogy aztán azt érdemes-e beforgatni az alaplap alá, vagy csak szimplán lefektetni mellé, 'vele egy síkba', az az alkalmazott táp méretbeli kívánalmaitól függ, illetve milyen arányokkal rendelkező házban gondolkodsz."...viszont a ventijénél további plusz helyet kér, hogy ne szenvedjen légszomjban. (Jelenleg ezt úgy tervezem megoldani, hogy a VGA passzív lesz és ventivel szellőztetem át a VGA passzív hűtő és a MB nyákja közt kialakuló légcsatornát."
- Oldal irányú átszellőztetés esetén útban lenne a flexibilis PCIe szalagkábel, ezért feltételezem, hosszirányban tervezted, előlapi ventilátorral. Ez esetben milyen tápot szeretnél és hova?
- Elméletileg, kellően hosszú szalagkábellel a VGA hűtése nézhet akár 'lefele' (az alaplaptól távolabbi oldalra). Azt nem tudom, hogy van-e gyakorlati hátulütője. Ez esetben pl. egy SFX táppal megállhatna 70mm-ben a ház magassága.* Megfelelő konfiguráció esetén még akár ilyet is lehetne DC-DC táp + AC adapterről működtetni, de itt már elengedhetetlen a 12V kikerülésesdi.
(#14212) Pista0001: "Érdekesek ezek a vinyó általi rezgetések. A korábbi házi házamban (hehe
) simán fémesen volt az 5 éves Samsung - amik tényleg bármilyen házat be tudtak búgatni - rögzítve és nem rezgette be, egyáltalán nem volt hangja."
Nálam most az SFX táp 80mm-ese, illetve a gyári CPU hűtő ventije van holtversenyben a HDD-k seek hangjával. Passzív DC táp + AC adapter kombóval és CPU hűtőnek leszabályzott 120mm-es ventivel a gumigyűrűs HDD-k maradnának a legfőbb zajforrások. -
Core2duo6600
veterán
Hello
Megjött a lapom is, összeraktam és teljesen jól megy.
Úgylászik a PG jel, nem kell jelen esetben.
Tehát a tápteszter sem mindenható.Mostmár csak a megfelelő disztro-t kell megtalálni hozzá.
Eddig néztem egy párat, és hát ahogy lenni szokott, ami az egyikben jó, az a másikban hiányzik, de abban meg más jó, eddig olyant amiben minden tökéletes lenne még nem találtam, úgylászik, hogy kompromisszumot vagyok kénytelen kötni. -
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #14207 üzenetére
Akkorinkább duplájáért megveszem komplett netbook-ként, nem sokkal több helyet foglal és komplett használható rendszer.
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #14214 üzenetére
Abból a szempontból is érdekes az ár hogy külső+panel/pico táp kb ezen az áron 1/3-ad teljesítményt nyújt (12 V-os ágon), és nem 5 év a gari rá mint erre a Seasonic-ra. Ha figyelembe vesszük hogy elég sok ATX tápot fogadó ITX ház van (Lian Li-k nagy része, Bitfenix Prodigy, Cooler Master Elite 120, Codegen MX-31, Cubitek-ek) elég ígéretes.
Logout-ra nem fogok írni, de itt a topikban beszámolok a tapasztalataimról.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #14212 üzenetére
I see...
A 360-as seasonicról majd adsz nekünk egy rövid beszámolót? A durván 18k-s ár már nem is annyira rossz, ha 5 évre kiszámoljuk a fogyasztási különbséget, illetve, hogy annyival is kevesebb termelt meleget kell kiszellőztetni a házból, ezáltal csendesebb az egész rendszer.
-
Samanbacsii
őstag
Hát a Get a life megoldása a legnagyobb fícsör...Szerintem. A külső szubjektív. ...
Full passzív ház, anno a Zalman csinált ilyen rendszert, hogy a ház "falára" hőcsövekkel viszi a meleget... (Emlékszem a leírásban az volt, ha melegszik a rendszer egy szoba ventit irányítsunk a házra...)
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #14211 üzenetére
Az előlap mögött neki vinyó van, nem venti
, és ilyen rögzítésről van szó:
Ennél nincs fémes kapcsolat egyáltalán a vinyó és a ház között.
Két vinyó között szerintem 3 mm már elég lehet. A nyák felőli oldal úgyis be van sűlyesztve és a nyák csak kb a felét fedi, a többi részen nyugodtan garázdálkodhatnak a légáramok.
HookR: Érdekesek ezek a vinyó általi rezgetések. A korábbi házi házamban (hehe
) simán fémesen volt az 5 éves Samsung - amik tényleg bármilyen házat be tudtak búgatni - rögzítve és nem rezgette be, egyáltalán nem volt hangja.
És még egy kicsit ITX-hez kapcsolódó téma. Nemrég olvashattunk egy Seasonic tápról ami általában nekünk túl erős és túl drága. Létezik azonban 450-es, szintén moduláris kicsit olcsóbb (~85 €-ért láttam), és 360-as nem moduláris változata egész jó, 62-65 € környékén. Utóbbit meg is rendeltem, remélem hamar megérkezik és beszámolhatok a tapasztalatokról. DC-DC kapcsolású, tehát úgy működik mint egy külső+panel/pico táp, a 12 V-os ága egyben van, mellesleg akár a teljes teljesítményt is le tudja rajta adni (30 A). Ha valakinek csak a hatékonyság és a csendes üzem miatt kellene külső+panel/pico táp, de az ATX méret nem probléma akkor kiváló alternatíva lehet, akár csúcs VGA-hoz is.
-
törölt tag
Mario gomba:
Áhh, értem, köszi! Ettől függetlenül én nem látom abban a házban a hozzáadott értéket/ötletet."Szükség is volt a gumigyűrűre, mert a masszív ház felerősítette a HDD hangját. "
A gumigyűrű ilyenkor a venti teljes felfekvési felületén körbefut, mint vmi nagy o-gyűrű, vagy csak a 4 csavarhely alá kerül? Ha az utóbi, akkor a keletkező résen át kissé söntöli a légáramot, nem? Többek közt ezért nem értem ezeket a gumibakokat sem; ha letartja, akkor ugyan nem zajos, de falsot szív, ha meg rászorítja a felületre, akkor a rezgést csak minimálisan szűri ki. Persze, lehet hogy eltúlzom a jelentőségét..."ám cserébe a ház nem tud hűtőbordaként funkcionálni."
Lomexben, a kukás részen, lehetett régebben kapni öntapadós szilikon blokkokat (kb 20x50x5mm volt). Bár elég vastagok voltak, de ha van még hozzáférésed forgácsoláshoz, akkor ezt be tudod annyira sülyeszteni, hogy a lemez ne érjen össze a házzal, de a szilikon-párna átvigye a hő jelentős részét. (merthogy gyárilag erre lett tervezve: telj.-tranyókra, hogy a ház/hűtőborda felé ki lehessen terhelni a meleget.) De szokott leni egyéb helyeken, alkatrészkereskedésekben is, csak ált náluk vettem ilyeneket."ha netalántán kedvem szottyanna megsütni a VGA-t"
Why not?!VGA:
Helykihasználás szempontjából (minden egyéb szokásos alkatrészt egybevéve) szerinted melyik jobb? Az általad itt használt LP VGA, vagy a flex PCI-x kábellel a deszka alá forgatott VGA? Utóbbi esetben kényelmesen használhatok full height kártyát is, viszont a ventijénél további plusz helyet kér, hogy ne szenvedjen légszomjban. (Jelenleg ezt úgy tervezem megoldani, hogy a VGA passzív lesz és ventivel szellőztetem át a VGA passzív hűtő és a MB nyákja közt kialakuló légcsatornát.HDD-k:
Szerintetek mekkora helyet kell(ene) hagyni köztük, hogy némi! forszírozott hűtéssel hatékonyan át lehessen szellőztetni a köztük keletkező meleget? Gondolom van egy minimális mérethatár, ahol már nem lineárisan csökken a távolsággal a szállított légtömeg, mivel a felületi turbulencia () egyre jobban hazavágja az egészet.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14207 üzenetére
"A "Get a Life"-ot meg nem értem. Ez vmi játék volt anno?"
Hogy a név honnan ered, nem tudom, de a ház a Super Mario féle gomba egy korai, pixelesebb ábrázolásának megtestesítése."Kész van esetleg a dobozod? Már rég nem látam róla progress reportot.
"
Nem véletlenül.
Az akkori képeknél azt írtam, hogy az előlap minimális átalakításával a mögé rögzülő HDD is kaphatna gumigyűrűs felfogatást (nem csak az alaplap alatti). Végül egyszerűbben lett megoldva. Mivel eleve ráhagyással méreteztem számára a szélességet (előlap belső kimarása), elegendő volt a két HDD tartó lemezdarabot 2 mm vastag helyett 1 mm-esre cserélni.
Szükség is volt a gumigyűrűre, mert a masszív ház felerősítette a HDD hangját. Azóta számottevően csöndesebb, ám cserébe a ház nem tud hűtőbordaként funkcionálni. Itt jön képbe a 2db oldalsó 92/100mm-es venti hely. Jelenleg 1db 92x25mm-es, 930rpm-re leszabályzott venti gondoskodik a 2db HDD, valamint egy időközben a PCIe slotba beugró, műanyag burkolatától és így gyári ventilátoraitól megfosztott, passzívvá vált HIS HD7750 iCooler LP alu bordájának szellőztetéséről. Majd veszek mellé egy másikat, csak mostanáig nem tudtam, hogy pontosan milyen VGA kerül bele, azaz a 25mm vastag venti elfér-e, marad-e véglegesnek.
Ezen kívül változni fognak az alaplap és az alsó HDD rögzítésért felelős kereszttartók úgy, hogy a 3.5"-es HDD előrébb kerüljön és mellé még épp elférjen 2db 2.5"-es meghajtó. Így lesz fix helye az SSD-nek, ami jelenleg a ház mellett szomorkodik.
Ezáltal a házikó 2db 3.5"-es és 2db 2.5"-es meghajtó befogadására lesz alkalmas, a 2db 92/100mm-es venti és a low-profile VGA mellett. Illetve az oldalsó ventik helyére opcionálisan továbbra is mehet harmadik 3.5"-es HDD, ha netalántán kedvem szottyanna megsütni a VGA-t.(#14208) zodo: "Lassan de biztosan halad az IBM mini DIY projekt."
De nem ám a babérjaimra törni! -
Jabby
őstag
Torrent, FTP szerver, email kliens 7/24 futtatásához milyen kicsi fogyasztású (30-35W) alaplapot (előny ha a CPU integrált és passzív hűtésű) és tápot ajánlotok?
-
zodo
nagyúr
Lassan de biztosan halad az IBM mini DIY projekt.
Ezidáig az alaplap behelyezésére hajtottam hogy legalább a (3 hó garis) tápegységet tesztelni tudjam ezért elkészítettem a távtartók furatait ami jelen esetben nem is volt annyira egyszerű mint más "olcsóbb" házak esetében pláne megfelelő célszerszám nélkül.
Ház burkolata, kemény mint a páncél ill. plusz egy lemezvastagságot kellett betörni ami eredetileg a gyári alaplaptartó lemez rögzítési sínje.Ebben a kiépítésben vásároltam a kuckót.
Három rögzítési pontot készítettem mert nem igazán fértem hozzá a negyedikhez és ennél a szokásos talpas/műanyag távtartót alkalmaztam.
Sok időt agyaltam hogy mi legyen a hátoldallal mivel a gyári hátlap nem szabvány méretű (alacsonyabb, szélesebb) és így szinte egy új hátoldalt kellett volna "faragnom" vagy a régebbi Compaq D530 SFF házam hátoldalából készíthettem volna némi rögzítési probléma megoldása után egy esztétikusabb hátoldalt.
Végül maradtam a "kivágom és jó napot" megoldás mellett mert hátul úgy sem látszik majd hogy nézz ki.Lábakat egyik oldalt már rögzítettem amik egy régi hifi deck lábai voltak.
Másik oldal lábaihoz megfelelő méretű süllyesztett fejű csavart kellene találnom vagy kétoldalú ragasztó lesz a vége mert a ház ezen oldalán nyúlik végig a tápegység ami közvetlenül az aljlemezre fekszik.Talán idén nem lesz időm a további átalakítási folyamatokra de ezúton kívánok Boldog Karácsonyt a topik/fórum tagjainak!
-
törölt tag
A 4M nagyon funny! A Tenius szép, letiszult, de inkább csak a lemezmunka része "ütős", a faburkolat nekem elnagyoltnak tűnik (de design szempontból mindenképp dob az egészen)
A "Get a Life"-ot meg nem értem. Ez vmi játék volt anno?Kész van esetleg a dobozod? Már rég nem látam róla progress reportot.
---
Ugyan nem mITX, de talán elfér:
http://ipon.hu/webshop/product/intel_d33217gke_oem/294485
Kár hogy ennyire túlárazott (bár magát a procit "tálcásan" is asszem 20USD felett adják listaár szerint), mintha láttam volna vhol 250 USD környékén is ezt a deszkát. Az meg már pariban van a VIA áraival, cserébe sokkal erősebb. -
HookR
addikt
Mod Of The Year 2012 competition - bit-tech.net
Az erős mezőnyben akad néhány mini-ITX vonatkozású:
- Acronym
- Get A Life
- Imperial AT-AT
- Tenuis
- 4M -
bads1
aktív tag
Üdv,
Újítottam egy Prodigyt és bele egy Asrock B75-ITX-et. CPU hűtését ezzel oldottam meg (képek a hirdetésben). Egy elég kompakt kis hőcsöves hűtés középen egy vékony 7cm-es 4 pin PWM ventivel.
Namost ugye rádugtam a 4pin CPU fanra és elég bitangul pörög, BIOS szerint 5000RPM, mint egy porszívó kb. A probléma az hogyha kézzel beállítom a Level1 szintre, akkor is csak 3000ig veszi vissza, Win alól az Asrock tuning progiban sem tudom lejjebb venni a fan controll részben.
Van erre valami mód hogy visszább vegyem jelentősen a fordulatot?
Ja, a venti "elvileg" max 2500at tud peregni. -
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #14200 üzenetére
Jelenleg nincs rá lehetőségem. Egyelőre erős a gyanúm, hogy a véletlenszerű instabilitásnak az agresszív underclock-hoz van köze - részben, vagy egészben.
Pl. vagy nem tesztelték megfelelően, vagy még éppen átcsúszott annak rövid időtartama alatt, vagy a tesztrendszeren nem is volt gond, csak nálam, eltérő konfiguráción/tápellátáson...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy ruhás topik
- Milyen széket vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Nintendo Switch 2
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest