Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pista0001 #12095 üzenetére
Am ez az ár komoly?
Szerettem volna majd venni egy Fractal Design Node 304-est NAS-nak, de ez biztos nem áll meg 100€ alatt... Bár táp nélkül lehet rá esély...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Atipapa
csendes tag
Jó ár .
Privát üzenetre akkor is válaszolj , ha nemet mondasz valamire , mert így illik , különben bunkónak tartanak , és ezen ne is csodálkozz .
-
Pista0001
addikt
Befutott a Cooler Master Elite 120 Advanced, 46 €-ért kezdi a pályafutását.
Ahogy néztem most a képeket megfogalmazódott bennem egy kérdés: 1, azaz egy darab vízhűtés cső kivezetésnek mi értelme van?
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Köszi. Ezek alapján nem hiszem hogy 30-40 $-nál több lenne, bár a postaköltséget megdobhatja. Jó lenne ha egyben (E-I7 + 2 db LR1106) megállna 100-120 $ környékén.
(#12085) radi8tor1: Tetszik ez az EVGA lap nagyon. Az én lapomon is távol van a PCI-E-től a procifoglalat és nekem is ott vannak a SATA csatik.
(#12092) HookR: FM2 lapokat én is várom már, egy Trinity-t szeretnék majd főleg HTPC feladatokra. Valószínűleg ez lesz majd hosszú távon az E-I7-ben.
Na megyek Prodygy-ről olvasni
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz radi8tor #12085 üzenetére
Szép fogás. (Legközelebb majd kérlek írd oda a megnevezést is a könnyebb visszakereshetőség okán.) Most már igazán nem lehet panaszkodni a felhozatalra. Leszámítva az FM2-es lapok hiányát.
Az Asus után ez a 2. Z77-es mini-ITX lap, ahol a processzorfoglalat távol van a PCI-E síntől. Minden bizonnyal ennek következménye a SATA csatlakozók elhelyezkedése is (Asus-on is ugyanott vannak).(#12084) MontyCrew: Alakul
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #12089 üzenetére
Érdekes, nekem is AT3 deluxe (Win7) van, én még nem tapasztaltam az általad emlitett flash akadást.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #12088 üzenetére
Az, hogy a GPU nem gyorsítja a Flash-t, a proci meg harmatgyenge hozzá... Nekem egy ION lappal van hasonló gondom. Ha egy oldalon a Flash videó mellett van egy reklám, akkor választanom kell, hogy nézem a videót és a reklámot szaggatva, vagy leállítom a videót, és akkor a reklám folyamatos.
Sztem próbálj meg vmi adblocker-t, hátha felszabadít némi erőforrást. De sok reményt ne táplálj.
sz: Ott van a hűtőn pirossal, hogy : Z77 ITX
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
viperabácsi
addikt
Üdv urak
Érdekelne , hogy van egy Ilyen alaplapom win 7 32 bit home basic oprendszerrel és egy xbmc-vel.A problémám az , hogy xbmc lejátsza a filmeket akadás nélkül , viszont you tube még 320 pixeles felbontásban is akad !
MI LEHET A PROBLÉMA?radi8tor1 mi a tipusa a lapnak?
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
radi8tor
MODERÁTOR
Erről még nem esett szó: nagyon csini lapot készített az EVGA
⭐ Stella
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #12079 üzenetére
Házak közül csak az E-X5 és E-X6-ra kérdeztem rá még a múltkor, kíváncsiságképp. $16.- darabja.
Illetve Realan LR1106-250W12VDCX2 árak szállítással, DHL-lel:
1pcs: USD36.5 (=15.5 + 21shipping fee)
2pcs: USD61 (=15.5*2 + 30)
3pcs: USD82.5 (=15.5*3 + 36)
5pcs: USD124.5 (=15.5*5 +47)
10pcs: USD227 (=15.5*10 + 72)Amúgy Logout-on mrbig25 írása: Bitfenix Prodigy - a kisóriás
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #12080 üzenetére
No comment.
Amúgy azért mert a nemzetközi piacra is be kell törni vele, a hülye amcsik meg nem értenék.
-
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #12078 üzenetére
Nálam a minőségnél kezdődik.
Majd trükközünk, mint a kínaiak. Mondjuk a neve lehetne iPSU.
De hogy ON-ba tereljem a témát... Szerintem legkésőbb az ősz folyamán fogok rendelni egy Realan E-I7-et. Remélem megoldható táp nélkül kicsit jutányosabban. Vagy úgy hogy alapból LR1106-ot raknak bele. Utóbbiból két darabot szeretnék majd, jól jön az később biztos. Legalább spórolok a postán. HookR, a házakról is kértél árajánlatot, vagy csak a tápokról? Bemásolnád ide is az árakat? Ha jól emlékszek akkor csak a másik topikban láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #12076 üzenetére
Ki mondta hogy olcsón kéne adni? Prémium kategóriába kell egyből belépni, meg ráaggatni egy csomó green dolgot, oszt hadd szóljon.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pista0001 #12075 üzenetére
Szerintem nem. Nem tudnál olyan olcsón gyártatni. Még ha feltételezzük is, hogy sikerül, akkor is ott a dilemma, hogy a köznapi ember bemegy a boltba, és meglátja 4k-ért a polcon a te 200W-os tápodat, meg az 420W-os M-Tech-et... A döntés innentől kezdve egyértelmű, mert a 420 több, mint a 200. És ennyi. Nagy ívből nem érdekli, hogy mi van benne... Az OEM-ek meg most is kapnak minőségi tápokat 400W alatt...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #12074 üzenetére
Nem fűt jobban, csak magasabb az üzemi hőmérséklete.
Kell egy jó villamosmérnök megy egy tőkés, aztán lehet vállalkozást alapítani csak 80+ Gold és Platinum kategóriás, 400 W alatti tápok gyártására, szigorúan EU-s összeszereléssel. Szerintem működne a dolog.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz radi8tor #12072 üzenetére
Mitől fűt jobban egy passzív táp, mint egy aktív?
Pista0001: A probléma egyértelmű. Kikoptak a piacról a 200W és 400W közötti tápok. Boltban ilyet nem találsz, mert inkább veszik meg a a 600W-os XimGjom tápot a 200W-os béllel, minthogy vegyenek egy rendes 250W-os FSP-t 6k-ért. Fogyasztói társadalom rákfenéje az oly sokat lovagolt több=jobb mottó. Most ennek isszuk a levét...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #12071 üzenetére
Ahogy mondod. Főleg hogy a modern nagy hatásfokú tápok ugyanúgy működnek mint a külső kocka - panel/pico PSU. Van egy 12 V-os primer rész, abból állítja elő a többit. Mintha a kocka meg a paneltáp egybe lenne építve.
Szerintem 200-250 W bőven elég lenne, de akár még 150 W-ig is le lehetne menni, feltéve hogy akár az egészet le tudja adni a 12 V-od ágon. Manapság egy átlag erős-közepes gépnek (65-77 W proci, 80-150 W VGA, 1-3 db vinyó) szerintem bőven elég egy 250 W-os (a fenti feltétellel), de sokan nem használnak diszkrét VGA-t, vagy csak belépő szintű modellt (20-35 W), nekik egy 150-200 W-os is elég. Nem mondom hogy legyenek teljesen passzívak, szerintem jó kompromisszum ha a teljesítmény kb feléig menne csak nagyon alacsony (2-300 rpm) fordulaton, aztán pörgetné csak fel jobban. Ha megnézel egy mai tápot lenne hely nagyobb bordáknak, szóval teljesen kivitelezhető lenne a dolog szerintem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #12071 üzenetére
Nemtom, de a passzív tápok eléggé fűtenek.
PicoPSU más téma, de abból nincs is akkora.⭐ Stella
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pista0001 #12068 üzenetére
Pedig manapság egyre nagyobb értelme lenne a jó hatásfokú (passzív?) 200-300W-os tápoknak...
45W-os procihoz meg 65W-os VGA-hoz szőrőstül-bőrőstül elég lenne egy 300-as, és abba már lenne annyi tartalék, hogy ráakaszthatnak 10 vinyót...
És ha már árak... A legolcsóbb még ajánlható táp a 350W-os FSP 8k-ért, amit sehol se lehet kapno, csak rendelésre. Ha be akarsz menni egy boltba minőségi tápért, akkor 400W-os FSP van 10k-ért. Ennél olcsóbban Hipó, Kodegány meg hasonlók mennek. Én találtam olyan boltot is, akinél a Vargáné tápokan van a legnagyobb keletje... Nem is mentem oda többet...
Ismerősnek kezdett el időnként berregni a venti. Furcsa, ciripelő hangja volt. Mint utólag kiderült, nem a venti volt a ludas. A primer kondenzátor fütyülte az elektrolitot... Hiába, no! Intel gyári hűtőről San-Ace venti még nem döglött le csapágyhibával.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
HookR
addikt
Thx
(#12068) Pista0001: "Ott sincs szükség akkora tápra, de hát piacgazdaság van. "
Felhasználók túlnyomó többsége nincs tisztában azzal, hogy a tápoknál mire kell figyelni, csak azt látja, hogy hány W van ráírva. A gyártók biztos, ami biztos akkora összteljesítményűt javasolnak, amiből a gyengébb 12V-os ággal rendelkező példányok is megbirkóznak a feladattal. Azaz 400-500W-os táp ajánlása nem azt jelenti, hogy annyit is fogyaszt a rendszer.
A tudatos vásárló meg úgyis utánaolvas/utánakérdez."Ha esetleg mégis kevés a táp akkor nem túl drágán lehet minőségi darabra cserélni. Apróban is sokszor van már SFX táp"
Pl ez egy erős 12V-os ágakkal rendelkező 300W-os, FSP által gyártott SFX táp 4000.- Ft-ért a hardverapróról: [Link][ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz Goatman #12067 üzenetére
Ott sincs szükség akkora tápra, de hát piacgazdaság van.
Az a 180- as táp az említett konfigot valószínűleg gond nélkül elbírja, feltéve hogy nem lesz tuning és a VGA is tápcsati nélküli lesz.
Ha esetleg mégis kevés a táp akkor nem túl drágán lehet minőségi darabra cserélni. Apróban is sokszor van már SFX táp, de újonnan is kb 15000 huf egy minőségi 300+ wattos darab.
Szerintem vállalható a gyári hűtés, csak hangos. Az említett házak közül ahogy írtam a Codegen-ben van hely tisztességes procihűtőnek, de abba se fér be bármi. A Chieftec-ek annyiból jók hogy a táp nem az alaplap felett van, így alaplap felé szellőző hűtővel nem vesznek össze a levegőn, viszont a DVD és a kábelezése adott esetben sok fwejtörést okozhat. A Spire (és testvérei) sajnos ebből a szempontból legrosszabbak, de talán azoknak van a legjobb arányuk. Most néztem hogy a Spire-t táp nélkül adják (kb 10 ezerért), a Thermaltake-ben van egy 200 wattos (kb 16 ezer ft), így mégsem olyan durva az ára. Ha ez az elrendezés tetszik akkor érdemes körülnézni az apróban tápért, úgy a Spire jó választás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Goatman
aktív tag
válasz Pista0001 #12066 üzenetére
Köszönöm a választ, eddig a hagyományos PC-k vonalát erőltettem, így aztán lövésem sincs a dolgok mikéntjéről ezen a fronton. Pl. ezek a 180W-os tápegységek elegendőek a nevezett összeállításhoz? Mert rendes ATX-ből azért kell a 350-400W minimum, ahogy észrevettem..
Ha gyári hűtést hagyok meg a procin az mennyiben vállalható?
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Pista0001
addikt
válasz Goatman #12065 üzenetére
Jó lehet egy Chieftec BT-02 vagy BT-03, egy Spire Powercube (ez összesen kb 7 márkanéven kapható, többek között Thermaltake Element-Q néven is), esetleg egy Codegen MX-31. Mindegyikbe csak 1 slotos VGA fér, mindegyik tápos, Codegen ATX (csere nagyon ajánlott), a többi SFX formátumú táppal van szerelve. Ez az alsó kategória (na jó, a Thermaltake ára annyira nem az ).
Szerk.: Ja és mindegyikben korlátozott a beszerelhető procihűtő magassága is, kivéve a Codegen-t. Pontosabban abban is korlátozott, de közel sem annyira. Tulajdonképpen egész értelmes procihűtők is elférnek benne.
Szerk. 2.: Ja, és a Codegenbe slim ODD kell, a többi fogadja a normál méretűt is.
remélem mást már tényleg nem felejtettem el
[ Szerkesztve ]
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Érdeklődnék, akad e olyan mini-ITX ház táppal, ami alkalmas lehet az alábbi konfig fogadására és nem is fő meg benne. Jövőben kerülhet bele valami sovány VGA még.
i5-2500k
8Gb DDR3
500GB HDD
DVDRWTudom, némiképp feláras ez a zseb-PCsdi, de azért ne a high-end árkategória legyen a mérvadó.
Előre is köszi
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Mattanyahu
tag
catia ftw
monnyuk azzal meg textúrázott modellt elég szopás csinálni
de nem is arra találták kiThe right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
HookR
addikt
Még mindig csak félkész.
Már olyan régóta készül, hogy az időközben felmerülő újabb igények alapján egy picit változtatok is rajta. Már nem szempont a slim ODD hely, így az alaplap alatti 2. HDD hely fix lesz, és egyben picivel közelebb kerül az előlaphoz, hogy mögé elférjen 1 (esetleg 2) db 2.5"-es SSD. A paneltáp meg felköltözik a hátlapra.(#12061) Pista0001: Igen, sajnos túl közel a széle. 140-es venti csak picoPSU-val jöhetne szóba, paneltáppal 120mm-es a maximum. És ahhoz se árt majd a kábelt erenként/érpáronként harisnyázni, hogy könnyebben lehessen elvezetni az útból.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Na jó, de te ebben penge vagy, ezt már megszoktuk.
Volt nekem is már olyan hogy más, megadott méretek alapján arányokkal számoltam valaminek a méretét fénykép alapján, ahhoz képest egész pontos is volt. Ha lesz időm és kedvem elszöszmötölni vele akkor talán nekiállok a radiátornak, de igazából én 120-ast szeretnék mert ahhoz van slim venti. Csak annyi a probléma hogy eddig 1 webshopot találtam ami közel is van és árulják is a gyártó termékeit, ott viszont pont a szimpla 120-as kifogyóban van
Ahogy a képet nézem eléggé útban lenne a fő tápkábelnek.
sb: Ez HookR saját műve szerintem.
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #12058 üzenetére
"Milliméter pontos modellek kellenek, de van olyan méret amit nem tudunk ellenőrizni, mert nincs megadva a radi gyártójának a honlapján. Nem tudjuk hogy milyen szélesek a vízterek, főleg a csatis oldal. Kellene a pontos méret a szélétől az első csavarfuratig, tehát szerezni kellene egyet, bármilyen méretben. "
Éppenséggel megfelelő szögből készült nagy felbontású képekkel és a gyártó/szabvány által meghatározott méretek birtokában, akár +/-0,5mm-es pontossággal lemérheted/lemodellezheted a kiszemelt alkatrészt. Persze leginkább a külsőt, ami nincs takarásban. Radiátort is modelleztem már így, illetve legutóbb a Scythe Slip Stream 140-esre voltam kíváncsi, mennyire lenne útban a hátlapra szerelt LR1106 kábeleinek.
-
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #12057 üzenetére
Na de pont arra alkalmatlan hogy megtudja az ember hogy elfér-e ha pontatlanok a modellek. Nagyjából elmegy a dolog, de arra nem jó amivel kapcsolatban felmerült a dolog. A Bitfenix Prodigy hátsó ventihelyével kapcsolatban merült fel a kérdés hogy befér-e egy 140-es szimpla radi. A tetőelem és az oldalfal kialakítása miatt úgy néz ki hogy elég necces a dolog.
Milliméter pontos modellek kellenek, de van olyan méret amit nem tudunk ellenőrizni, mert nincs megadva a radi gyártójának a honlapján. Nem tudjuk hogy milyen szélesek a vízterek, főleg a csatis oldal. Kellene a pontos méret a szélétől az első csavarfuratig, tehát szerezni kellene egyet, bármilyen méretben. Azért jó bármelyik változat mert az oldal ugyanaz és a venti csavarfuratai is ugyanolyan távolságban van a szélétől mindegyik változatnak.
Az OFF részt ugye nem nekem szántad? Ha igen akkor először az olvasást kéne gyakorolni Pont azt írtam hogy nem értek profibb programokhoz.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pista0001 #12056 üzenetére
Egyet értek, de sokaknak ez csak arra kell, hogy nagyjából megtudják mi/hol/hogy. Elfér-e, vagy sem. Én se szoktam a végletekig belemenni a részletekbe (nem a f@xt... ) mert akkor egy egyszerű modell is nagyon sokáig tart.
Jut eszembe, ha nem derogál nagy szájú égett téglát okítani, beavathatnál 1-2 profibb program használatába, amibe jártas vagy. Olyasmi kéne, amivel animálni is lehet, szófal megjeleníthető rajta a mozgás, képes kezelni a mozgó alkatrészeket.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #12055 üzenetére
Nem akkor baj a pontatlan modell amikor valamit meg akarok mutatni, hanem amikor dolgozni kell a különböző eredetű modellekkel. Ezért írtam hogy tudom és értem a dolgot, csak bosszantó hogy a különböző forrásból származó modelleket nem lehet értelmesen összepasszítani, így végül lehet olyan szituáció amikor nagyon látványos a dolog.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pista0001 #12054 üzenetére
Az a durva hogy sokszor tök ki vannak dolgozva a részletek, de a méretek pontatlanok. Ennek így mi az értelme?
Pont az, amit mondtam. Mikor az arcod elé tolnak pár renderelt képet a kész gépről, nem az lesz az első benyomásod, hogy ott alul a két csavar 1mm-el odébb van, hanem hogy milyen csúnya a textúra, mennyire elnagyolt a modell.
Ezeken a képeken nem azt nézi az ember, hogy a furatok jól vannak-e, és annyi lamella van-e a hűtőn, amennyi a valóságban. Azt nézed rajta, hogy jó-e az összkép. Jól nézne-e ki egyben, amit kigondoltál.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pista0001
addikt
válasz TESCO-Zsömle #12051 üzenetére
Tudom és értem hogy miről szól, de én úgy vagyok ezzel hogy ha már publikálok valamit akkor az legyen pontos. A lehetőség adott rá. Például a Black Ice Shuttle modell amit letöltöttem (nem biztos hogy innen) 1 mm-el szélesebb mint valójában. Összességében nem vészes, de az adat fent van a honlapon, pár klikk megtudni. Vagy az alaplap modelleken a rögzítőfuratok, de még sorolhatnám. Az a durva hogy sokszor tök ki vannak dolgozva a részletek, de a méretek pontatlanok. Ennek így mi az értelme?
HookR: Sajnos komolyabb programokhoz nem értek, pedig jó lenne. Igazából egyelőre elég a Sketchup, csak egy kicsit zavar hogy összevissza állnak az alkatrészek abban amit összerakok, a lényeg végül is látszik. Látványtervnek jó, alkatrész vásárlás előtt nem ezzel fogom megnézni hogy befér-e.
Szerk.: Elolvastam hogy mit írtam, és HookR-nek megválaszoltam a te részed végén feltett költői kérdést . Ettől függetlenül zavaró a pontatlanság.
Nálam sem megy zökkenőmentesen, főleg ha sok és összetett modell van a képen. Én először a RAM-ra gyanakodtam, de kiderült hogy nem az. VGA-t még nem ellenőriztem.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
különösen Intel IGP-n, amin nem érezni a hardveres gyorsítás előnyeit.
Nem tudom, hogy most így van-e, de nekem a SketchUp anno nem kapcsolta fel a VGA-t 3D-módba, ami miatt 1-3FPS-sel kellett dolgozni. Ez szinte lehetetlen, főleg ha mozgatni is akarsz dolgokat... Lehet, hogy nálad is ez a baj.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #12050 üzenetére
Na igen. Fél évente, évente visszatalálok SCC-re, és mindig hajlamos vagyok megfeledkezni a modellek minőségében, kidolgozottságában tapasztalható óriási szórásról. Egyik végleten ott a már-már ultra realisztikus Gigabyte H55N-USB3, a másikon meg elnagyolt, pontatlan modellek. Ráadásul Inventor után a Sketchup felér egy fizikai kínzással, különösen Intel IGP-n, amin nem érezni a hardveres gyorsítás előnyeit.
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #12035 üzenetére
Ha gondolod, össze is legózhatod 3D-ben. Sketchup Components Collection-ben már egy ideje ott figyel a Bitfenix Prodigy is, a többi alkatrésszel egyetemben.
-
Mattanyahu
tag
válasz Mattanyahu #12046 üzenetére
jól emlékeztem
a cpu résszel lehetnek problémák, de fasza kis htpc-t lehetne csinálni belőle[ Szerkesztve ]
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
Pista0001
addikt
válasz Mattanyahu #12040 üzenetére
Android?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #12043 üzenetére
Én csak mondtam egy tökéletes lapot az igényeidre. Ha olcsón akarod megúszni, akkor valami nem fog összejönni.
Ez a lap tud mindent, amire szükséged van.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mattanyahu
tag
tegra 3 soc-os alaplap
oprendszer ötletek?The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
Goose-T
veterán
válasz TESCO-Zsömle #12038 üzenetére
9000 forint körül van egy 4 portos SATA kártya, a vinyók pihentetése meg alapfeature már vagy 15 éve minden PC-n, csak ritkán kapcsolják be a BIOS-ban vagy a Windows-ban.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #12033 üzenetére
Miért nem így kezdted? Nem láttam a konkrét célt, így meg hülyeségeket írok...
-
Mattanyahu
tag
cooler master geminii m4 teszt
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
Pista0001
addikt
válasz mrbig25 #12032 üzenetére
Az alsó HDD rack nekem mindenképp marad majd, ezért az én esetemben nincs lehetőség variálásra. Csak slim (30 mm) radikat fogok használni, és (ha még kapható lesz akkor) HW Labs Stealt lesz mindkettő. Hátra szerintem megelégszek egy 120-assal, nem akarok kockáztatni. Részemről a pumpa a nagy kérdés. Illetve most megint a CPU blokk is. Kitaláltam hogy EK HF-et szeretnék, erre az új karikás miatt az már nem kapható. A VGA blokk nálam főleg a jövő zenéje, hiszen még el sem dőlt hogy milyen kari lesz. Ha csak egy 6870 fér majd bele a költségvetésbe akkor csak GPU blokkot kap, de ha sikerül összehozni egy 7870-et akkor lehet hogy bevállalom a full cover-t. Majd meglátom.
Szerk.: Jut eszembe, szerintem a hátul szimpla, felül dupla felállás mellé beférhet előre egy szimpla még keresztben, csak akkor szerintem a radi merevítője miatt nem férne alá még egy 120-as venti. Nem szívesen hagynám direkt légáram nélkül a vinyókat. Ha más nem, felül meg hátul kívül is van hely
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz TESCO-Zsömle #12033 üzenetére
Ha még nincs meg az a 7db HDD, akkor érdemes lenne inkább egy NAS-t építeni valami Brazos vagy Atom alaplappal, a PCI Express portba meg mehetne egy SATA bővítőkártya.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
mrbig25
őstag
válasz Pista0001 #12031 üzenetére
140-es radiból, ahogy nézem ez a HWLabs talán beférne, de nagyon ki lenne centizve.
Egyébként, ahogy nézegetem "általánosan jó" megoldás nincs a vízhűtésre. Mindenkinek magának kell kitalálnia, hogy mit hova akar, mert sok minden függ a radik vastagságától, elhelyezésétől, VGA blokk kialakításától, stb...
Ha pedig az ember bent akarja mondjuk hagyni az egyik HDD racket is, akkor borul minden...
-
Pista0001
addikt
Inkább csak érdekességnek szántam
mrbig25: egy HW Labs Black Ice Shuttle (kb 30 mm vastag) befér hátra szerintem így is, annak elég kicsik a vízterei. Necces mert nincs pontos méret, de szerintem befér. Ugyanez a széria befér akkor is ha van felül radi, de csak abban az esetben ha a felső radi csatijai elöl vannak. Ez esetben szerintem még egy Scythe slim venti is ráfér.
Előre dupla szerintem is csak úgy fér be ha felül nincs semmilyen radi. Pontosabban egy 30-as valószínűleg simán befér ha a felső csatijai hátul vannak, de bekötni nem lehetne.
TESCO-Zsömle: Hát, mi a teljesítményskála másik végén lógunk. Atom klub, Brazos klub, illetve a filmlejátszás miatt Építsünk HTPC-t topik talán...
lancerboy: Nem a letöltés miatt kell neki, hanem hogy a belső hálózaton akár több klienssel is megfelelő sebességgel tudja olvasni. Szerintem.
mrbig25: Az említett radi 140-es változata:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #12029 üzenetére
Nem tudom, minek neked 3.0-ás router, normál letöltéshez elég egy 842-es, vagy 1043-as TP-Link is.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Halihó. Nem tudom, hogy hova írjam, amit szeretnék...
Alapjában véve egy mini-pc-t keresek, vagy legalább is abba való lapot.
Ami kell:
-Gigabit LAN
-USB3.0
-torrentAmi jó lenne:
-kis méret
-kis fogyasztás
-passzív üzemAmi nagyon extra:
-PC-funkciók. Netezés, filmlejátszás.Nem tudom hova forduljak, mert igazából én jóval ITX méret alatt gondolkodok...
sz: Van egy olyan alternatíva, hogy az USB3.0-ás adattárat ráküldöm a routerre.
Ez esetben a lapnak csak annyi dolga marad, hogy a torrent-klienst futtatja.Szeretném minél olcsóbban megúszni a dolgot, így a második lehetőséghez meg kell jegyeznem, hogy az USB3.0-ás router ~45k.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mrbig25
őstag
válasz viperabácsi #12027 üzenetére
Ha kiszereled az ODD tartót, akkor nyugodtan tehetsz a tetőbe 60mm vastag dual radit is, ventikkel.
De ebben az esetben hátulra már nem fér radi és előre is csak szimpla 120-ast tehetsz. Emellett, ha a VGA-don FC blokk van, akkor lehet, hogy a blokkon lévő csatik közel lesznek a radihoz vagy hozzá is érhetnek...ez blokkonként változó -> kép, hogy miről beszélek. /60mm-es alphacool radi van a ház tetejében/[ Szerkesztve ]
...
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #12024 üzenetére
Csak 100x100-as, vagy 92x92-es venti kompatibilis a házikóm rögzítőfurataival. Mivel nekem címezted, feltételezem, hogy e célból írtad.
==================================
Lian-Li PC-Q16 review - mnpctech.com
==================================
Small Is Beautiful: 10 Years of Mini-ITX e-book - ha valakit érdekel.
Hogy érdemes-e elolvasni, nem tudom. De a témája miatt mindenképp a topikban a helye.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
-
HookR
addikt
Érdekesség: 120 x 120 x 15 mm-es ventilátor születőben - [link]
-
HookR
addikt
válasz Pista0001 #12011 üzenetére
"Bár nekem úgy tűnik hogy a linkeden is ilyen narancssárgát láthatunk, csak az előlapja és a plasztikok meg az alaplap tartó származik a feketéről."
Úgy látszik nem tudta kivárni, míg a színesek is forgalomba kerülnek. A fórumban írta, hogy ő színtereztette. Gondolom fekete volt eredetileg.
-
mrbig25
őstag
válasz Pista0001 #12018 üzenetére
Tegnap írtam meg, remélhetőleg 1-2nap múlva megjelenik.
A venti 3k lenne postával...ennyiért szerintem sehol se veszed meg újonnan.Egy 175-180mm hosszú 140-es radinak be kéne férnie kényelmesen fektetve, úgy hogy a csatik az oldallap felé néznek. Lehet, hogy ezt fogom választani, majd kiderül.
Közben leesett, hogy tényleg drága lenne a posta
[ Szerkesztve ]
...
-
Pista0001
addikt
válasz mrbig25 #12016 üzenetére
Köszi!
Mikorra várható az írás a logouton? Néhány képet ide is feltehetnél.
Kicsit drága lenne postával együtt az a venti nekem.
A méretek alapján a 140-esnek is be kell férnie hátra, viszont sokkal drágább mint a 120-as, mellesleg slim venti sincs hozzá, úgyhogy szerintem nekem is sima 120-as lesz hátul.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Nézzétek meg ezt a posztot, nemrég írtam. Tök sokáig tartott, aztán alig szóltak hozzá.
-
mrbig25
őstag
válasz Pista0001 #12014 üzenetére
hátsó méretek
tető méretek
Mivel a gép már össze van rakva -vízzel együtt-, így nem fértem oda mindenhova tökéletesen, ezért 1-3mm differencia lehet...Mivel elől ott van a pumpám, így a hdd keretet már nem szerelem vissza, de emlékeim szerint befér az előlap és a hdd keret közé a 30mm vastag venti.
A tervezett elrendezés: elől 240-es radi, hátul 120,-vagy 140mm-es radi. Ez a tervezett rendszerhez bőven elegendő lesz, így a múlt héten a ház elejébe vásárolt 23cm-es Bitfenix ventim felesleges lesz /ha kell eladó /
...
-
Pista0001
addikt
válasz mrbig25 #12013 üzenetére
Itt egy-egy 120-as van elöl és hátul. Sajnos nem túl jók a képek (mostanában a kis mélységélesség a divat ), ezek alapján nem látszik rendesen hogy hátulra beférne-e a 140-es.
-
Pista0001
addikt
válasz mrbig25 #12013 üzenetére
Milyen elrendezésben? Gondolom a 240-es lesz fölül, de a 120-as elöl vagy hátul lesz? Nekem az eddigi képek alapján úgy tűnik hogy hátul el kell férnie a 140-esnek is.
A mérnivalók:
Hátul a 140-es ventifurat középtől a ház széléig a VGA-val átellenes oldalon.
Hátul az alsó 140-es ventifurat középtől az I/O shield kivágásig.
Fölül a leghátsó ventifurat középtől a hátlapig, és ugyanez elöl is a legelsőtől az előlapig.
Mindegyik méret természetesen belül mérve.Köszi előre is.
Ja, és még egy: az előlap és a vinyótartó között. A képek alapján úgy tűnik hogy van legalább 30 mm, de szeretnék biztosra menni. 230-as ventit szeretnék majd oda, de azok 30 mm vastagok. Szeretném majd a ventiket a házzal egyszerre rendelni, bár még nem döntöttem hogy Bitfenix lesz-e mind, vagy Arctic-kal vegyesen. Az első tuti Bitfenix lesz, de a többi még kérdéses.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
A második link oldalán gyönyörű az a Camaro
A ház is jól néz ki ebben a színben, kíváncsi vagyok hogy a kiállításon bemutatott színekből lesz-e széria. Bár nekem úgy tűnik hogy a linkeden is ilyen narancssárgát láthatunk, csak az előlapja és a plasztikok meg az alaplap tartó származik a feketéről.
-
HookR
addikt
válasz Str8 sk8r #12006 üzenetére
Realan E-2012 - Ismerős?
-
-
maláj
addikt
válasz SQX_Barto #12004 üzenetére
tudom persze de nekem totál nem kell oda semmi max a power gomb
de ha nem tudok olyan házat venni vagy építtetni aminek csont sima az eleje akkor muszáj leszek odatenni valami technikátigazából nekem 1 sima gép lenne belőle SSD-vel + stb tehát a magassága is lehetne sokkal kisebb ...
-
SQX_Barto
addikt
Rakhatsz ODD helyre valai előlapi cuccot is, ha gondolod...
Venti szabályzó, esetleg mobilrack, USB 3 portok, bármi...
De ez csak egy ötletIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest