- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz
misirulez #48593 üzenetére
Csak, hogy a jövőben ne legyen meglepetés:
Nem vámot fizettél, hanem ÁFA-t. És ilyen esetekben mindig a teljes összeget veszik alapul, sőt beleszámít a szállítási költség is. Tehát amit ÁFA-ként fizetsz = (áruk összértéke + szállítási költség) * 1,27
És erre jön még rá a kezelési költség.A ház paneljei egyébként akrilból vannak, nem 3d nyomtatott.
-
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #42447 üzenetére
AMD-s oldalról már elég régóta létezik az olcsó A320-as chipset...ha akartak volna olcsó ITX lapot, akkor már csináltak volna, szerintem. De ne legyen igazam...
Eddig ismert Coffee Lake lapok...bár árazásról egyelőre még nem esett szó.
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Tervben van egy aprócska AM4 APU-s rendszer összepattintása (jelenleg A8-9600-al, később pedig R5 2400G).
Egy Nox Vexa ház van kinézve hozzá. Lehet ennek a tápjáról tudni valamit?
A hasonló felépítésű InWin Chopin tápja az 12V@10A...de nem tudom, hogy a Vexa-val mi a helyzet. -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
Ezt csak így itt hagyom, hátha érdekel valakit.
MSi GTX 1050 / 1050Ti LP (low profile).
GTX 1050 - GTX 1050Ti -
mrbig25
őstag
válasz
zsoltee10 #34778 üzenetére
MSi H110i-Pro méretek. Ezeket én mértem magamnak.
A Giga lapja szinte teljesen megegyezik méretek szempontjából.
Az Asrock lapon szemmel láthatóan fentebb van a CPU foglalat, az Asus-on meg mintha lentebb lenne.A procihűtőkről meg általában találni képeket, méreteket a gyártói oldalon...ezen már el tudsz indulni.
-
mrbig25
őstag
válasz
imibogyo #34671 üzenetére
A jelenleg látható kivágás el lesz takarva egy plusz elemmel, amin hasonló kör alakú kivágás van, mint mondjuk a Parvum házakon.
AxBattler
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy egy rövidebb VGA kell majd idővel...de még nem találtam meg a megfelelőt. Nagy valószínűséggel egy XFX RX460 lesz, de ez még képlékeny.
A porszűrő szükségességét meg majd az idő és a használat eldönti. -
mrbig25
őstag
válasz
Sebaj Fóbiás #34561 üzenetére
"A BE QUIET! SFX Power 2 -tel még szemezgetek, nekem szimpatikusabb a márka."
Felejtsd el.
Sokkal régebbi FSP platform van benne, hangos ventivel. És ezt úgy kell érteni, hogy alapjáraton is hangos...nem csak terhelve.Az említett tápok közül válassz.
-
mrbig25
őstag
válasz
Sebaj Fóbiás #34553 üzenetére
"...de ha tudsz halk és jó belű SFX tápot, ki vele."
Chieftec SFX 350/450BS
Ugyanez csilivili külsővel Zalman ZM350/450-FX néven.Vagy ha mélyebben a zsebedbe akarsz nyúlni, akkor a Chieftec / Silverstone SFX-L tápok is jók.
szerk: tesztek alapján a Corsair SF széria is rendben van. -
mrbig25
őstag
válasz
#63761920 #34432 üzenetére
Lehet válogatni.
Annyira kell figyelni, hogy ehhez a Giga laphoz 60,-vagy 80mm-es hosszúságú kell. -
-
mrbig25
őstag
válasz
energy4ever #34224 üzenetére
-
mrbig25
őstag
válasz
energy4ever #34205 üzenetére
"...illetve hatra akar egy 120x60-asat is."
Inkább 92mm szerintem az a 120. -
mrbig25
őstag
válasz
Pöttön #34203 üzenetére
Kizárt hogy felülre radit teszel...max házon kívülre.
Nézz meg egy-két képet és láthatod, hogy az alaplap teteje és a ház teteje között maximum 2-3 cm hely van...oda meg nem fér radi. Arról nem is beszélve, hogy ott van egy tápegység is előtte.De nyugodtan használhatod gyári felállásban...nem 1 embernek van már ilyen háza, ha rossz lenne az elrendezés, akkor már változtattak volna rajta.
-
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #33963 üzenetére
"ha minden venti kifele fúj akkor a gépben vákuum lesz és az oldalnyílásokon szépen megy befelé a levegő
"
Éppen ezért mondtam, hogy a hátsó venti befelé fújjon. Mert Nálad a táp is kifelé fúj, meg a hátsó venti is.
A tápot mindegy hogy hogyan forgatod, az ígyis-úgyis kifelé fogja vinni a levegőt alul.
Vizuális típusoknak -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #33538 üzenetére
Másik módszer "L" profilú PCI-e kábelhez.
Igaz, hogy egy kis munka van vele, de hát ez néha az ITX velejárója... -
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #33394 üzenetére
Tapasztalatom ugyan nincs, azt viszont vedd figyelembe, hogy az MSi H110I pro-ba csak pci-e m.2 ssd megy, mert a H110 chipset által biztosított mind a 4db sata port ki van vezetve.
És pont a pci-e m.2 ssd-k melegszenek jobban.Ha sata-s m.2 ssd kell, akkor a Gigabyte H110N lapját javaslom, ott csak 3db sata port van kivezetve, egyet meghagytak az m.2-nek is.
-
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
varmi2 #31315 üzenetére
Ha meg fordítva lenne, akkor a VGA takarná ki az x1-es PCI-e csatlakozót...szóval eléggé rétegtermék lesz, mert csak azoknak lesz jó, akik 1 slotos VGA-t használnak vagy olyan házuk van, ahol így is elfér egy 2 slotos kártya.
mATX házba meg igazából felesleges ilyet venni...oda mehet nyugodtan egy normál mATX lap.
-
mrbig25
őstag
válasz
mrbig25 #30212 üzenetére
Asrock H110M-ITX D3 -> hivatalos oldal
DDR3 és a miniPCI-e csatlakozó is vissza lett butítva, mert már nem fogad mSata SSD-t a H170/Z170-es Asrock lapokkal ellentétben. Viszont Intel LAN van, ami dicséretes.A Giga H110-es lapja még várat magára, de az eddigi felhozatalból eddig egyértelműen az MSi a nyerő nekem.
-
-
mrbig25
őstag
MSi H110I pro -> hivatalos oldal
DDR4 és M.2 slot H110-es ITX lapon, egyelőre tetszetős. Ha az ára a korábban megjelent Asus környékén (~25k) lesz, akkor jó belépő lehet skylake alá. -
-
mrbig25
őstag
válasz
#16939776 #29777 üzenetére
"...a radi bőven kiszolgálja ezt a konfigot."
Léghűtéstől jobb, de nem vagyok teljesen elégedett a teljesítményével. Ha a házon rajta van a tető és az oldallapok, akkor simán 45-48°C körül van a víz, miközben a venti (Silverstone FM181) ~1000rpm körül süvít. Megreked bent a meleg és magát fűti.
Egy kicsit át lesz tervezve a víz, kap hátulra egy 92mm-es ventit és a táp ventije is cserélve lesz egy 80x25mm-es darabra. Reményeim szerint ez segít majd valamelyest a meleg levegőt kihúzni a házból. -
mrbig25
őstag
válasz
shteer #29773 üzenetére
Egyelőre kintről befelé...sajnos nem a legjobb megoldás, mert a szűkös méret miatt a meleg levegő nem igazán tud távozni a házból és a jelenlegi kiépítésben erre nem is tudok rásegíteni ventilátorral. Az SFX táp meg nem sokat tol ki hátul.
Majd egyszer megpróbálom fordítva is, de akkor az alacsony nyomás miatt valószínűleg porfészek lesz a gépház belseje, de ezen majd segítek egy-két porszűrővel. -
mrbig25
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #29753 üzenetére
Ilyen készen összerakva.
Ez ugyan nagyon a saját ízlésemre van szabva + a hardverek is ehhez vannak méretezve.
(SFX táp, maximum 17-18cm hosszú VGA, kisméretű pumpa-tartály, 180-as radi)
Azért használtam ilyen ritka radiátor méretet, mert egy hagyományosabb radival nem tudtam volna ilyen kis méretben tartani. Egy vastagabb 240-280-as radi elhelyezéstől függően vagy a magasságot vagy a hosszúságot növeli meg nagyon.
Ha hajlandó lennék egy kisebb vagyont kiadni egy normális 3M flexibilis PCI-e riser-ért, akkor nagyobb lenne a mozgásterem, de anélkül ezt tudtam egyelőre összehozni.A terveket elküldöm PÜ-ben.
-
mrbig25
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #29748 üzenetére
"Azt hiszem ITX izom-rendszernél a bibi az, hogy hogyan helyezz el esztétikusan akkora radiátort, ami megeszi a teljes rendszer hőjét.
"
Rajta vagyok a témán
Igaz egyedi házzal, de 13L-be beleférek és lehet, hogy 180-as Monsta lesz a következő újítás. -
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #28064 üzenetére
És ez mikori hír?
Csak azért, mert már ott megbukik, hogy:
"A sorozat csúcsát az R9 390 és R9 390X modellek képezik majd, amik a GDDR5-nél is gyorsabb HBM memóriával rendelkeznek majd."
Az R9 390/390X GDDR5-el van szerelve.
A HBM az új Fiji GPU-k kiváltsága. A PH jól összeszedte egy táblázatba, ebből szerintem kiderült, hogy miért mondtam az átnevezést + órajelemelést.
R7 360 és R9 390X között igazából nincs egy újdonság se... -
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #28061 üzenetére
Előzetes infók alapján a következő lépcső az R7 370 lesz, ami papíron a sima R7 270-hez fog közel állni...szóval nem hinném, hogy a kettő közé még beékelnek egy 360X-et.
Nagyobb rés a 370 és a 380 között lesz.
Én is örülnék egy jó teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező AMD kártyának, de valószínűleg nálam is GTX960 lesz a következő.
Vagy R9 nano, ha nyerek a lottón -
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #28057 üzenetére
Lehet, hogy a PCB némileg át van tervezve, de a grafikus mag az nem sokat változott...
R7 260: 768 stream proci, 48 TMU, 16 ROP, 1GB DDR5@128bit, 95W. 1000/1500MHz (GPU/RAM)
R7 360: 768 stream proci, 48 TMU, 16 ROP, 2GB DDR5@128bit, 100W. 1050/1625MHz (GPU/RAM)Félkövérrel kiemeltem azt, ami változott.
A 750 Ti pedig még az R7 260X-nél is erősebb, nemhogy a sima R7 260-nál.
Nem akarok pesszimista lenni, de szerintem az "új" R7 360 a sima GTX 750-nel lesz pariban. -
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #28048 üzenetére
Az alsóbb kategóriákban egyelőre csak egy kis órajelemelés + átnevezés van, szóval az új HBM-es középkategória még várat magára.
A jelenlegi átnevezésekből talán az R7 360 lesz legközelebb a jelenlegi 750/750Ti teljesítményéhez, de a 100W körüli/feletti TDP miatt nem hiszem, hogy labdába rúghat a 750-es nVidia mellett...maximum, ha jóval olcsóbb lesz. -
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #27891 üzenetére
Így, hogy kapható a Zalman, szerintem nem nagy érvágás.
A 350W-os változat (Zalman - Chieftec) árai között is minimális a differencia, ráadásul nem egy helyen a Zalman még olcsóbb is...szóval ha kapható lenne a 450W-os Chieftec, akkor se biztos hogy olcsóbb lenne a Zalman-nál. -
mrbig25
őstag
válasz
gianni85 #27888 üzenetére
Itt egy teszt a 450-es Chieftec-ről.
Van benne egy grafikon a venti fordulatszámmal. Látható, hogy idle nagyon halk cucc és csak ~200W-os terheléstől kezd el drasztikusan fordulatszámot emelni.
Az általad említett 4770S + GTX970 páros pedig nem eszik ettől többet átlagos felhasználás mellett.A BeQuiet SFX 350 nagyjából ~1100rpm-en megy idle...csak hogy legyen valami támpontod.
-
mrbig25
őstag
válasz
Chesterfield #27165 üzenetére
Ha a ház alja is nyitott, akkor lényegében véve mindegy, hogy lefele vagy felfele néz a táp ventije.
Kisebb fogyasztású gép esetén nem fog sok vizet zavarni a tápegység ventije.Netes képek döntő többségében lefelé néző ventivel van a tápegység beszerelve.
-
mrbig25
őstag
válasz
Chesterfield #27084 üzenetére
Ami most így hirtelen fejből beugrik:
Fractal Design Node 304
Raidmax Element
Xigmatek Eris / Octans -
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #26598 üzenetére
"A 13-asban fejjel lefelé lóg a 3.5-ös HDD?"
Igen."Vajon meg lehet úgy moddolni, hogy SFX táp esetén két 3.5-ös HDD-t tudjon fogadni, amelyek nem oldalra, hanem "hátrafelé" néznek a csatlakozóikkal?"
Egyszerű matek.
Nagyjából ~260mm a ház hasznos, belső hosszúsága. Ebből lejön az SFX tápegység 100mm-es mélysége. Marad ~160mm a tápegység és a ház eleje között. Egy 3,5"-es HDD pedig ~147mm hosszú.
Szóval 90°-os csatikkal talán még megoldható...de ekkor ugyebár még nincs venti a ház elejében. -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
patomi #26150 üzenetére
Volt már többféle tápegységem, amiben ez a fajta FSP platform volt a hozzá kapcsolt Protechnic ventivel (FSP300-60GHS, Silverstone ST45SF, BeQuiet SFX Power 350) és sajnos egyik se volt halk.
Viszont a hangerő kérdése szubjektív dolog. Mindenkinek a saját fülével kellene hallania, hogy el tudja dönteni; neki az halk-e vagy sem.
Én a saját tapasztalatom és a tesztben látott grafikon alapján állítottam azt, amit. -
mrbig25
őstag
válasz
zed1983 #26136 üzenetére
Egy biztos, a BeQuiet nem halk. Itt egy teszt, amiben van egy ventiprofil is...láthatod, hogy 1100rpm-ről indít alapjáraton.
Ugyanazon oldalról egy Chieftec SFX-350BS teszt, aminek a belseje egyezik az általad linkelt Zalman-nal. Láthatod, hogy ez feleakkora fordulatszámon jár alapállapotban.
A 80mm-es magasság pedig szimpla elírás. A képeken látszik, hogy normál SFX szabvány méretű a Zalman. -
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #25901 üzenetére
A BeQuiet új SFX tápjait véleményem szerint -sajnos- el kell felejteni. Ugyanaz a régi FSP platform van tovább csiszolva már évek óta. Ez önmagában nem lenne baj, mert megbízható tápról van szó...csak éppen n+1 rókabőr mindeféle változás nélkül. A pár százalék hatásfokbeli javulástól tekintsünk el, mert a gyakorlatban az sokat nem oszt, nem szoroz.
Ráadásul a kisebbik, 300W-os példánynak is 1100-1200rpm körül van az alap ventifordulata, 80plus GOLD minősítés mellett...miközben a Silverstone ugyanezzel a belsővel és teljesítménnyel hozott ki egy félpasszív SFX tápot, ami ráadásul csak 80plus Bronze. No comment...
Kár hogy a BeQuiet nem nyúl úgy bele az SFX tápokba, ahogy azt a drágább tápjainál teszi.radi8tor1
Még azt se. Ugyanaz a Protechnic venti van benne, mint az alap FSP-ben. -
mrbig25
őstag
válasz
pils00 #25878 üzenetére
Igen, az el lett írva.
Egyébként a 350-es változat 27A-t tud 12V-on (324W), emellett van 24pin + 4pin + 3sata + 2molex + 1fdd.
Érthetetlen, hogy ezzel szemben a 450-es változaton meg van 2db PCI-e...egy igazán mehetett volna a 350W-os változatra is. Habár a 350-es Chieftec-en sincs PCI-e csati. -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
shteer #25815 üzenetére
Ez is igaz, de fix riser esetén korlátozottabbak a lehetőségek.
Egyébként én a minőségi riser alatt a 3M TwinAxial szériát értettem, ezért mondtam hogy egy jó riser ára az egekben van.
Ezért vetettem el én is a hasonló elrendezések ötletét, mert a 3M riser az egyetlen, ahol garantált a hibamentes működés.
Ettől függetlenül lehet, hogy valaki belenyúl és kifog egy jó, olcsóbb darabot, ami hibamentesen üzemel a gépében, de ez eléggé lutri. -
mrbig25
őstag
válasz
viperabácsi #25812 üzenetére
Lehet így is a VGA, csak akkor egy piszkos hosszú riser kell hozzá.
Anno én is gondolkoztam hasonló elrendezéseken -a méretcsökkentés végett-, de egy normális PCI-e riser ára az egekben van. -
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #25747 üzenetére
"A BeQuiet cuccaiban valahogy nem bízok..."
Nagy vonalakban; BeQuiet SFX = FSP SFX
Az FSP300-60GHS óta toldozzák-foltozzák ezt a "platformot", így járnak most 80plus gold-nál. Szóval megbízhatsz benne. Ugyanez az FSP alap van a Silverstone SFX cuccaiban is (kivéve a moduláris 450-es és 600-as Silverstone SFX-et). -
mrbig25
őstag
válasz
flashpointer #24546 üzenetére
Függhet a hűtéstől, de 100% hogy huzatban sem fog tartósan 10-13-15A-t bírni, amikor 8A-re van hitelesítve.
Plusz az általam linkelt kézikönyvben is le van írva, hogy már Max. Load esetén (tehát 8A esetén) is kell neki a huzat. Tehát kötve hiszem, hogy ettől többet bírna tartósan. -
mrbig25
őstag
válasz
DR|FTK|NG #24544 üzenetére
15A az csúcs terhelés, amit maximum 60másodpercig bír.
Folyamatos használatban maximum 8A-t tud...ami közel sem 15A.
A 200W pedig kombinált kimeneti teljesítmény (3,3 - 5 - és 12V-on együtt). -
mrbig25
őstag
Magasság alatt mit értesz?
A legtöbb 240-es radiátor 120-124mm magas. A HWlabs radiátorok mondhatók a legmagasabbnak a maguk 132-134milliméterével. Magasság szempontjából egyikkel sincs gond.250D-ben a radiátor vastagsága a lényeg, ami maximum 30mm lehet. Erre jöhet még 25mm vastag venti. Tehát a kettő együtt 55mm lehet.
-
mrbig25
őstag
válasz
viperabácsi #23991 üzenetére
"Akkor ne is gondolkodjak panel táp vonalon?"
Gondolkodhatsz, csak Magyarországon ettől komolyabbat nem kapsz.
Ha belefér a külföldi rendelés, akkor a Realan-nak vannak komolyabb teljesítményű paneltápjai.Ha pedig gyorsban kell, országon belülről, akkor PicoPSU.
Külső kockának pedig egy 80-90W körüli elég szerintem.
-
mrbig25
őstag
válasz
viperabácsi #23988 üzenetére
Az a táp 12V-on maximum csak 4A-t tud tartósan leadni, ami 48W-ot jelent.
A leendő proci TDP-je 54W + az alaplap fogyasztása, stb...szóval még alulfeszelve se lenne igazán jó.Az a paneltáp leginkább a kis fogyasztású, integrált procis ITX lapokhoz megfelelő.
-
mrbig25
őstag
válasz
>Deego.. #23814 üzenetére
Független a laptól. Olyan PicoPSU-t teszel bele, amilyet akarsz.
Csak arra kell figyelni, hogy ha a PicoPSU-hoz megfelelő külső adaptert vegyél.
12V input-os Pico-hoz csak 12V-os adapter jó értelemszerűen, ami egy kicsit ritkább.
Ilyen szempontból jobb egy 16-24V input-os Pico, mert nyugodtan vehetsz hozzá egy olcsóbb 19V-os külső adaptert, ami elterjedtebb és olcsóbb is, mint a 12V-os. -
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #23781 üzenetére
Sajnos léghűtő témában nem igazán vagyok naprakész, de majd valaki biztos tud segíteni.
Én csak annyit tudok mondani/tanácsolni, hogy ha elfér a gyári hűtő és a hőmérsékletekkel sincs gond, akkor használd azt nyugodtan. Leszabályozva annak se vészes a hangja.UI: a 7cm-es ventivel szerintem az az EKL se lehet halkabb a gyárinál.
-
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #23778 üzenetére
A 1150-nek ugyanúgy 75x75mm a furattávolsága, mint az LGA1155/56-nak, szóval felrakható.
Szüleim gépében ilyen Thermaltake hűtő van, mert a házba /LC-Power 1340/ nem fért be a gyári Intel hűtő, viszont a gyári ventilátorával csak és kizárólag minimum fordulaton nevezném halknak...nem némának, csak halknak.
Hatékonyság: egy Celeron G1620-at hűt, de max. 2-3°C-al hűvösebb, mint a gyári hűtő...cserébe olyan hangja van, mint egy porszívónakEgy másik ventivel lehet, hogy jobb lenne a helyzet, de annyit szerintem nem ér meg.
-
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #23643 üzenetére
"Nem, csak azt, hogy csalódás lesz a CM 130 minősége a Silverstone után."
A TJ08-E után Neked is minőségi visszalépés lenne az SG05...nem rossz, de ne számíts olyan minőségre, mint a TJ08 esetében.
Az ISK600 már más tészta. Igaz, hogy műanyag az előlap, de masszív a váz és elegáns a szálcsiszolt alu borítás. Jelenleg egy ilyet használok, szóval tapasztalatból mondom. Egyetlen baj van vele: elég nagy egy SG05-höz viszonyítva. -
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #23066 üzenetére
Egy 280-as dualradi lenne az alaplap fölött
, ami ~142-144mm széles + egy 50mm átmérőjű tartály a radi és a VGA között.
Ehhez kellene 192-194mm hely...de megoldom, ezen a pár milliméteren nem múlik#23068
Az király.
Egyszer, ha minden jól megy, akkor teljesen egyedi házam lesz, de addig kellene valami, amibe bele tudom rakni a gépet, mert már hetek óta a polcon vannak az alkatrészek...és a Node 304 áll legközelebb a terveimhez.Más:
Neked volt már SG05-öd is.
Papíron tisztában vagyok a két ház méreteivel, illetve SG05-öm már volt is ugyebár...
A kérdésem az lenne, hogy a valóságban sokkal nagyobbnak hat a Node 304 vagy nem tűnik olyan nagynak a méretbeli különbség? -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Fractal Design Node 304 tulajokhoz lenne egy kérésem;
lemérné valaki a VGA nyákja és a ház (távolabbi) oldala közötti távolságot?Köszi előre is.
-
mrbig25
őstag
válasz
shteer #23042 üzenetére
Idővel lesznek szerintem ekkora méretben is jófajta M.2-es SSD-k, csak várni kell...legalábbis remélem.
A fail szerintem inkább az, hogy a többi Z97-es lapon még mSata sincs...nemhogy M.2.(#23043) Mercutio_
1. Nincs sajnos ilyen árban más alternatíva
2. 3db ITX-es lapról tudok, amin van M.2 -> Asus H97I-plus/Z97I-plus és Asrock Z97E-itx.
Egyiknek sincs 20k körül az ára. -
mrbig25
őstag
válasz
norbalia87 #22692 üzenetére
Létezik wide inputos PicoPSU, ami megeszi a 19V-os tápot is...viszont ebből ez a 120W-os a legerősebb.
Nem tudom, hogy milyen gépet tervezel alá, de ha elég a teljesítménye, akkor én ezt választanám a hangtalan működése miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest