-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Kösz srácok
, azt hittem van valami lebutított 20k-s low budget verziója, de ennyit tuti nem akar rá beruházni a leendő tulaj.Esetleg létezik AM4-es Barebone ami viszonylag kicsi, de 1 db 3,5"-os hdd-nek van benne hely?
Csak új bolti cucc játszik.
-
Mercutio_
félisten
Üdv. Szakik!
3+ éve tfx-re (Asrock DeskMini A300) váltottam, nem igazán vagyok képben se a lehetőségek, se az árak tekintetében, kérnék egy kis segítséget

A koncepció egy olyan konfig, ami napi használatra, (office, web sok tabbal, közben YT videó nézés, PDF-ek megnyitva, skype fut.) 5-8 évig jó, és ha a most 4 éves 6 év múlva megkapja és bepattint egy középkategóriás VGA-t akkor is használható

Ház: Érezhetően kisebb mint egy mATX, de jól hűthető csendes, ha van porszűrő előny, de nem feltétel, és emiatt sokkal többet nem szeretnék rászánni.
Táp: Gondolom SFX, megbízható, csendes, lehet félpasszív, a konfig biztos, hogy évekig VGA nélkül fog futni.
Alaplap: semmi flanc, nem lesz se cpu se ram tuning, stabil tápellátás, esetleges később bekerülő 95W-os proci és középkategóriás VGA se okozzon neki gondot. Wi-Fi és jobb hang előny, de nem kötelező. Ha lényegesen olcsóbban ugyanez rövid mATX-ben elérhető az is érdekel!
Proci: Valami időtálló 65W integrált GPU-s amin a régi játékok is eldöcögnek (gondolom emiatt AM4 vagy AM5?)
Hűtő: Gondolom valami low profile ID-Cooling IS-50 jellegű
Ram: Érdemes-e már DDR5-ben gondolkozni, sebesség, időzítés, ár tekintetében egálban vannak-e már, vagy DDR4 jobb teljesítményt nyújt olcsóbban.1 db 3,5"-os HDD-nek kellene hely, SSD az lehet m.2 nvme (vagy amit az alaplap támogat.

-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Látod-látod, máris spóroltunk neked egy csomó pénzt!

-
Mercutio_
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Harmadrészt úgy is eladnád

-
Mercutio_
félisten
OFF-ba rakom, mert....Adott a Streacom házam, ami ezüst szálcsiszolt előlapú.
Mivel rég nem használtam és a polcon áll, így némi por került rá, gondoltam, mosószeres ruhával letörlöm az előlapot, majd megszárad szépen. Sajnos nem így történt
, bizonyos szögből nézve olyan mintha szálhúzás helyén "homályos" lenne, van erre valami bevált megoldás?

-
Mercutio_
félisten
DeskMini A300 tulajoknak jó hír: Már a Ryzen 3xxxG(E) procikat is kezeli a kis gyösz

-
Mercutio_
félisten
Hm, ID-Cooling IS-xx széria eltűnt a boltokból

-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Ez egy piros-fekete konfigba pontyó

És ha már, akkor kérnék egy kis megszakértést
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gyereknek ezt a konfigot legóztuk össze (eltérés: ház, táp, ram
Kérdés: Érdemes-e ilyen VGA-val szerelt rendszert mITX formátumban összerakni, ha a halk működés, throthling mentesség a cél, kis méretben, ha igen milyen ház, táp, alaplap javasolt amin elférnek a cuccok (wi-fi kártya is!)
Kérdés félOFF: Ha mATX méretben MSI B450M MORTAR MAX lappal épülne van-e ajánlott kicsi, jól szellőző mATX ház és hozzá táp javaslat?

-
Mercutio_
félisten
Én arra gondoltam, hogy mindenhol az a duma, miszerint gyárilag ugyan sokat eszik (150W) a zöldekhez képest, de pikk-pakk 30W-ot le lehet faragni belőle teljesítménycsökkenés nélkül

Mintha a topicjában azt olvastam volna, a wattman időnként bugzik és mégsem feszel alul, vagy mikroröccenések lesznek nem kellő reszponzivitással váltogatja a feszeket/frekit

-
Mercutio_
félisten
válasz
misirulez
üzenetére
Azt a csifit nem ismerem, az árban benne van a belső DC-oldali egység is, illetve gyanús, hogy a 3400G belenyal a 100+ W-ba, mivel a 65W ha jól tudom csak a procira vonatkozik, az igp-t terhelve az még külön fogyasztó?
A belső (ha van) rész 12A-s ága mennyit bír tartósan? -
Mercutio_
félisten
válasz
exoduss
üzenetére
Első körben a topic kereső által kidobott 80+ találatot javaslom átfutni...
-
-
Mercutio_
félisten
Úgy érzem előbb kapok használható választ, ha ide linkelem a kérdést

Ha van ebben az árban jobb tipp legalább 3 év garival azt is megköszönöm

-
Mercutio_
félisten
válasz
Pgraph
üzenetére
+3k a Fatal1ty B450 itx/ac én inkább azt venném

-
Mercutio_
félisten
válasz
DopeBob
üzenetére
40 alatt van még az Asrock Fatal1ty B450 Gaming itx/ac
AM4-nél sok a vezeték az áramfelvétel miatt, és az mITx méretben több rétegű alaplapot kíván, ami megdrágítja.
52k-ért volt Asrock DeskMini A300 ahol az alaplap mellé 1 házat és 1 tápot is kapsz, de sajnos most nem elérhető itthon sehol se

-
Mercutio_
félisten
Szakik, erre valami 5let?

-
Mercutio_
félisten
válasz
Fred23
üzenetére
A Tracernél az About Brand mondjuk...

-
Mercutio_
félisten
válasz
Nirvanus
üzenetére
Nem elvetendő ötlet, kár, hogy csak 1 helyen van és ott is csak 1 év garit adnak rá

-
Mercutio_
félisten
Szakik, felmerült egy kérdés, de se 4K TV-m, se hozzá forrásom, talán ti tudjátok a választ:
Adott egy Intel G4600 proci, Asus ROG STRIX B250I Gaming lap, 275GB Crucial MX300 m.2 Sata SSD, G.Skill Aegis 2x8GB 3000MHz ram, w10 home.
4K 60fps-t le tudja-e játszani (és kiküldeni az alaplapi kimenetén), ha igen milyen sw (mpc-hc?) milyen beállításokkal kell hozzá, továbbá ha a router és egy NAS amin elérhető a forrás tudja a kellő sebességet elég-e a lap wifi-je, vagy kell a kábeles hálózati kapcsolat?
-
Mercutio_
félisten
Intel 1151-es lap. (Asus strix B250I)
Milyen backplate? Van Intel/AMD rögzítő adapter amit a hűtő csavarozok és a CPU felüli oldalon ráillik az alaplap hűtő rögzítő furataiba, a másik oldalról pedig a hűtő 4 csavarja megy (szigetelő-alátéttel) a lyukba és azzal rögzítem a hűtőt a CPU-ra.
Vagy a lapod socket-jének van olyan backplate-je ami ezek valamelyikével ütközik?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő: Kedvezményekkel nyílt új Xiaomi Partner üzlet a Westendben
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Graphics: EAGET S600 - 1TB-os SSD - Aliexpressről kihagyhatatlan áron!
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ASUS PRIME Z390-A ritka csúcsdeszka!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B660-I GAMING WIFI
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, azt hittem van valami lebutított 20k-s low budget verziója, de ennyit tuti nem akar rá beruházni a leendő tulaj.
és kell a VGA -val bővíthetőség.

, sokáig használtam, most is "kallódik" egy itthon
bááár egy 

ha nem felejtem el megnézem levett burkolattal, bár úgy gondolom ugyanolyan halk, mint a Streacom-ban.