- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
Sziasztok mi lenne az a konfig amin gond nélkül lehetne netezni, torrentezni és minden, akár 3D-s formátumot képes lejatszani? Ezt lehetőleg a legkisebb összegből kellene kihozni. Előre is köszönöm.
-
birq
tag
Sziasztok!
Nagyon szemezek az Arctic Freezer 11 LP hűtővel, de nem találok pontos leírást hogy az Asrock B75M-ITX alaplapomon nem-e fog benyúlni a pci-express vagy a memóriák felé. Van esetleg valakinek konkrét tapasztalata ezzel a hűtővel?
-
zolikaDB
veterán
válasz
#22145024 #15489 üzenetére
Egy darab kérdőjelet nem látok.
FRACTAL CORE 1000 HÁZ (tolmácsolásomban utoljára) ->
Nálam az a ház, amibe az első kitekeréskor már elkenődik a menet csavaron/házon, az nem ház, hanem vmi más. Különösen nem 10k-ért. - nem tapasztaltam ilyet, minden jó volt
Az hogy a belső alkatrészei hiányosak voltak, azt nem írom a számlájukra, eltűnhetett bárhol. - említést sem érdemel, nálam sem
De nem értem, miért örülsz annak, hogy belül fekete, ha úgysem szerelgeted, hiszen nem is lehet
Én egy pálcáért sem lőnék rá a vursliban... - Nem mondtam, h örülök, csak ha ilyet látok, tetszik. Ilyen alapon sose mossuk le a kocsit, mert belülről úgy sem látjuk, milyen kint.
Leszabályozva nem tudom, de nálam önmagában sokkal hangosabb a házventi, mint az összes többi átlagos alkatrész együttvéve. (aka nincs egyik komponens sem halkságra kihegyezve!) - nálam sincs, egy coolink swif mellett nem volt zajos, a CM gyári 12-es zajosabb, mindezek együtt sem zavaróak számomra. És Noctuán "edzettem" a hallásom.
Flame ended. -
zolikaDB
veterán
válasz
#22145024 #15485 üzenetére
Nem mondtam, h örülök, csak ha ilyet látok, tetszik. Ilyen alapon sose mossuk le a kocsit, mert belülről úgy sem látjuk, milyen kint.
Nekem ilyen problémáim nem voltak a házzal, tehát nem fogom azért nem ajánlani, mert te elégedetlen vagy vele.
Ha x fórumtársnak fagy a gépe XP-vel és inteles hardverrel, nekem meg ugyanaz jó, nem fogom azt mondani, h nem, max megjegyzem, h másnak volt gondja, de részemről bátran...
Mint az Asrock: régen nagyon rossz hírű volt, mára igencsak visszaszerezték a vásárlók bizalmát, és oda elkelt pár jó szó.
OFF vége. Vissza az ITX-hez! -
törölt tag
válasz
zolikaDB #15484 üzenetére
Nálam az a ház, amibe az első kitekeréskor már elkenődik a menet csavaron/házon, az nem ház, hanem vmi más. Különösen nem 10k-ért.
Az hogy a belső alkatrészei hiányosak voltak, azt nem írom a számlájukra, eltűnhetett bárhol.
De nem értem, miért örülsz annak, hogy belül fekete, ha úgysem szerelgeted, hiszen nem is lehet
Én egy pálcáért sem lőnék rá a vursliban...Leszabályozva nem tudom, de nálam önmagában sokkal hangosabb a házventi, mint az összes többi átlagos alkatrész együttvéve. (aka nincs egyik komponens sem halkságra kihegyezve!)
-
zolikaDB
veterán
válasz
#22145024 #15482 üzenetére
Igazából nekem nagyon tetszik, bele feketére fújva, arra, h egy lap üljön benne, rajta a tyúkbél meg pár bekapcsológomb, megteszi, egyszerű, letisztult. Annyira nem szerelhető borzasztóan, mint egy régebbi Aerocool, onnan nekem meg jó. Gyári ventije 60-70%-ra leszabályozva rendben van. 10e HUF-ért egynek elmegy. Tény, h nem feltétlen tennék bele miniITX-et, de egy combosabb verzió elfér benne, nagyobb bordával passzívban, meg nagy VGA-val.
A Node kicsit drágább azért... -
jilian
addikt
(#15479) F34R
~ 20 rongy?
Nem akarom, hogy a szoba fénypontja legyen, de azért ne csak egy doboz legyen szellőzővel.
pl.: ilyesmi, elférnék benne?(#15480) Grave444
Szerintem is időtállóbb lenne egy külön cpu / alaplap ahogy (#15481) Mercutio_ is írja. -
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444 #15480 üzenetére
Brazossal csak annyi a gond, hogy ha később mégis kellene a szufla, akkor cserélni kell kompletten a lapot, nem sokkal többől - igaz több fogyival - kijön egy mITX lap+amd apu, vagy intel igaz ott gengébb az apu-ban lévő gpu, de az Ivy magosok még a G-széria is bőven jó mozizni, és van azért benne kraft is.
-
jilian
addikt
Hát tényleg sovány lesz a ~60 rongy.
Amire jutottam:
- ASROCK FM2A85X-ITX & AMD A10-5700 3.40GHz FM2 BOX
vagy
- ASROCK H77M-ITX & INTEL Core i3-3225 3.30GHz 3MB 1155
/ha kell hűtő: Scythe Big Shuriken 2 Rev.B/
memó: low profil 8 GB
ssd 120 GBA ház / táp kombóval vagyok bajban:
- nem kell dvd író
- ne legyen nagy
- gondolom 300W körül táp elég lenne, de ez ugye a háztól is függ mi férne bele. -
jilian
addikt
Köszi mindenkinek!
Így már van miből kiindulni.
Nézelődöm, és visszatérek. -
zolikaDB
veterán
válasz
jilian #15472 üzenetére
Lapok ritkábban vannak használt piacon, most találtam egy oldalt, ahol H61-es és B75 Asrock ITX van jó áron.
- Asrock 1155-ös lap -> 20 körül
- bele vmi G840 szintű proci -> 10k
- Fractal Core 1000 házikó (ez álló, olcsó, igaz nem kifejezetten ITX) -> 10k
- táp: PH-ról vettem 4500 Ft-ért új FSP 250 HEN tápot, nagyon halk, nagyon jó, bár egy ilyen konfig nem akaszt oda a villanyórának
Ez cirka 50k postákkal. A maradékot eloszthatod, mondjuk plusz HDD-re, vagy a Prodigy-re, netán egy egyszerűbb VGA-ra, vagy hűtőre.
Igaz, az AMD jobb HD-ra, viszont használtan szinte nincs, egyelőre drága és kicsi a választék belőle. -
Patice
nagyúr
válasz
jilian #15472 üzenetére
Ház: Bitfenix Prodigy
Alaplap: (AMD) FM2-es
"Proci": AMD FM2-es Trinity APU + 65W-os TDP
HDD: igény szerint
Táp: Prodigy-be megy (ha jól emlékszem) sima ATX táp is. Sharkoon-rémlik, ami nemrég dobott piacra egy 350W-os egységet.
Procihűtő: ebbe a házba elég nagy, torony hűtők is elférnek. Egy nagy bordával akár passzívban is mehetne, vagy nagyon alacsony fordulatszám is elég lesz. (Kérem a nálam tapasztaltabakat ajánljanak itt helyettem egy megfelelő hűtőt.)
-
jilian
addikt
Üdv.!
A barátnőmnek szeretnék egy ITX rendszert összerakni.
Cél:
- netezés
- tanulás
- film nézés (BD50)Elvárás: (a tv lesz a monitor, HDMI)
- a ház jó lenne ha álló lenne
- nagyon halk
- esztétikus, fekete v. fehér
- usb 3.0 / sata 3.0
- wireless egér / bill.SSD már van a rendszernek, és 8 GB memória is.
Nem tudom az enyém mennyire számít erősnek, de jó lenne egy ilyen kaliberű.
Az ár, 60-70 max. -
HookR
addikt
válasz
Grave_444 #15457 üzenetére
"Magyarországon venném, 10-15K között, ennél többe csak akkor kéne ha táppal együtt van."
Amennyire tudom, ez a kettő felel meg a kritériumaidnak: M350 és az EPCA3 (Realan E-K3)"Az M350 tetszik, olyasmiket még tudnál mondani?
"
Még ezek jutnak eszembe hirtelen és kifogytam az ötletekből (beszerezhetőségükről nem tudok nyilatkozni):
- Chieftec IX-01B
- Morex 557Esetleg még:
- Morex T3310
- Morex T3320
- Morex T3420 -
xtevo
őstag
válasz
Grave_444 #15464 üzenetére
Én az olcsóságra reagáltam, hogy nem éri meg már (szerintem), de nem voltam elég bőbeszédű, hogy ez látsszon is. Mea culpa.
@zolikaDB
Itt egy kis összefoglaló a 1155ös chipset-ekről. Annyira nem avult el, nem is lehet ilyet mondani, de van már jobb/újabb chipset, amit érdemesebb megvenni. -
Pista0001
addikt
válasz
zolikaDB #15461 üzenetére
SSD-vel igen, érezhető a különbség.
Sajnos ez egy ilyen ipar. A 6-os széria alig 1-1,5 éves, de lassan jön a 8-as. i3-2xxx szériára is azért nem éri meg váltani mert (újonnan) minimális az árkülönbség, de a 3xxx szériában van néhány fontos fejlesztés, mint pl. a 24p támogatása.
-
xtevo
őstag
válasz
zolikaDB #15459 üzenetére
Azt mindkét lap viszi, újabb ivy procikat is visz régi lap biosfrissítéssel, (meg egy kis szerencsével)
Az már más kérdés, hogy megéri-e 2013-ban egy h61-es lapba pénz fektetni...szerinte nem. Az SSD-t én végigteszteltem, és van különbség sata2 és sata3 között...
@Grave444
Amit Ő linkelt, azon van usb3, ezért a két lap között 2-3k különbség van, amit viszont megér a b75m-itx. -
xtevo
őstag
válasz
zolikaDB #15453 üzenetére
A H61-es régi chipset, míg a B75 jóval újabb, utóbbi natívan (intel) támogatja az usb3-at, sata3-at. Ha jól tudom, akkor erre a b75-ös deszkára már 3 év gari van. Minden földi jóval ellátva, én csak ajánlani tudom, én is B75M-ITX-et használok.
Két modell összehasonlítása: itt
-
zolikaDB
veterán
Urak!
Egy kérdésem lenne: van-e valami kiugró, feltűnő különbség eme két lap közt, amire érdemes odafigyelni?
Asrock H61M-ITX
Asrock B75M-ITX -
HookR
addikt
válasz
Grave_444 #15451 üzenetére
Személy szerint, az alkatrész-elrendezésük alapján ezeket ajánlanám, mert azon kevés házak csoportját alkotják, melyekben a meghajtóknak az alaplap alatt biztosítottak helyet, nem pedig fölötte a szellőzés útjában. (Low-profile hely mondjuk nincs bennük.):
- Antec ISK-110 VESA
- Loop Proton (LP-301)
- Morex T3500
Közös ismertetőjegyük még, hogy itthon egyiket se lehet kapni.Továbbá:
- EPCA3 (Realan E-K3)
- M350
- Streacom mini-ITX házai (aka Wesena)
- Néhány Realan és Viako kuckó UK-ből. - [link]Valamivel nagyobb, de könnyebben beszerezhető kuckók:
- Lian Li PC-Q09
- Chieftec-től
- LC-Power-től
- Akasa-tól
- A+ Case CS-160
- Antec ISK-310
- IN-WIN BM / BP / BQ szériaKuriózum lottó 5-ös esetére:
- htpc.jp
- OrigenAE M10 -
Grave_444
nagyúr
Tudnátok ajánlani olyan házat, amihez picopsu vagy paneltáp kell és minél kisebb?
DVD meghajtó nem kéne bele, esetleg egy low profile-os vga menne bele. -
HookR
addikt
Mármint te a V3+-nak a Cooltek-es változatára (Cooltek Coolcube) gondolsz, nem? Az 200 x 240 x 210 mm és ATX tápon kívül dupla slotos bővítőkártyát is fogad.
Ezzel szemben a most linkelt V2 170 x 200 x 200 mm, SFX táp hellyel, bővítőkártya nélkül.
Vagy netán én vagyok lemaradva? Elképzelhető, mert ahogy látom már február elejétől, a V7S-sel egy időben elérhetőek voltak a képek és infók róla. Könnyen lehet, hogy V3+-nak néztem a képek alapján, azért kerülte el a figyelmem eddig...
Noha nem hivatalos nyilatkozat, de egy érdekes idézet:
"The manual is very simply and printed in Chinese language. Jonsbo's started out in China and they haven't gotten ready international stocks yet. So please bear with it for the time being."
Ennek fényében talán nem olyan meredek arra következtetni, hogy előbb-utóbb szélesebb kínálattal is megjelenik nyugati kereskedelmi csatornákon. -
HookR
addikt
-
zolikaDB
veterán
válasz
Freddy TNT #15435 üzenetére
Ennél a Brazos jobb, ami a procit illeti.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Archttila #15428 üzenetére
Ebben a topicban tedd fel a kérdésedet:
Léghűtés topik - halkan de hatékonyan -
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
Keresgéltem sokat de aztán arra gondoltam itt, az adott témában jártasak gyorsabban tudnak ajánlani valamit.
Egy nagyon alacsony fogyasztású gépet szeretnék összepakolni. Intel atomra gondoltam első körben. De ha van ettől jobb, az is érdekelne.
A dologban az extra csavar, hogy legyen rajta minnél több PCI foglalat. Találtam is ilyesmit [link] de egyenlőre a beszerzése is problémás lenne.
Van valami ilyesmi a piacon ?
Router és nas lenne kiváltva vele.
-
Archttila
veterán
Ajanljatok nekem valami halk 120-as ventit az CM 120-ba. Elso korben ezt neztem ki.
A Noctua NF-S12A-t is neztem de piszok draga -
zolikaDB
veterán
Nos, megvan a CM Elite 120 házikó, nagyon tetszik, elégedett vagyok vele. Sokkal kényelmesebb, mint a Lian Li volt.
A gyári 80-as ventit leszereltem, és a vele ellenkező oldalra beraktam (átmenetileg, később csere Noctuára/Swifre) egy 120mm-es Fractalt, meg megy a gyári is az előlap mögött. A processzor fölé lett barkácsolva egy 80-as Coolink Swif, 1100 rpm-es.
A proci meg újra lett pasztázva az Ötzi pasztájával.
A hőfokok:
Film alatt a GPU 70 fölé megy.
Kérdésem: ez normális a Brazosnál, maradhat így, nincs okom aggódni, vagy változtassak valamin? -
Mirman
őstag
Sziasztok melyek azok a házak amibe nyugodtan bele lehet rakni egy i5 + 7950 kombót és nem fog szét főni ?
-
kribe
őstag
Megérkezett a Prodigy-m ablakos oldalpanelje, itt egy összehasonlítás a hőmérsékletekről a perforált ill. az ablakos panellel.
-
szente
addikt
Nem tudom volt e már:
Asrock FM2A75M-ITX R2.0 [link]
-
Rosep
senior tag
Sapphire IPC-E350M1-en kívül tudtok olyan lapot amin:
- van HDMI csatlakozó
- van optikai kimenet
- van mini PCI-e csatlakozó
- nincs ventillátorÉs lehet is kapni itthon.
Illetve Chieftec IX-01B házat vett már valaki?
-
zolikaDB
veterán
Egy indiszkrét kérdés: SFX tápot hogy lehet ATX helyre rakni?
-
mrbig25
őstag
válasz
radi8tor #15411 üzenetére
Azóta még elborultabb ötletem született. Szereztem egy rövidebb VGA-t, így a ház elejébe akarok rakni fektetve egy 60mm vastag 140mm-es radit a képeken szereplő 120-as helyett.
Jelenleg jó a hőfok/zaj arány, de nyáron valószínűleg gondjaim lennének a 120-as radival...a nagyobb meg mindig jobb, legalábbis radiból biztos -
mrbig25
őstag
válasz
zolikaDB #15407 üzenetére
Ebben a méretben inkább a hang okoz gondot. Minőség általában rendben van, mert az SFX tápok nagy része FSP alapra épít.
Míg a jelenlegi ATX-es tápodban -ha jól gondolom- egy 120x120x25mm-es venti van, addig az SFX tápokban 80x80x15mm-es a venti. Szerintem magadtól is rájössz, hogy hangban ég és föld a kettő között a különbség.Jelenleg én is SFX tápot használok, de csak úgy tudtam elviselhetővé tenni a hangját, hogy a táp burkolatán kívülre tettem egy 92x92x25mm-es ventit, így már jó. Ehhez viszont helyre van szükség.
-
sb
veterán
válasz
mrbig25 #15405 üzenetére
Egyetértek.
Saját tapasztalatok:
1. Brazoshoz nem igazán értem miért kell extra hűtő, a legkisebb házba és hűtővel is befér kb.
2. Tápból SFX-ből (ami a képen van) még én sem találkoztam olyannal ami halk. TFX-ből már igen (pl. itt árult Seasonic), de az kevesebb házzal kompatibilis, persze bele lehet applikálni.
3. De ha hely kell és hűvösebb ház akkor én is valami paneltápot javasolnék. A Brazosnak oda-vissza elég bármilyen. Ha későbbi fejlesztések vannak kilátásban akkor egy nagyobb, 80-90W-os táppal el lehet lenni.
Egy alulfeszelt 4 magos AMD vagy egy i3 szint ebbe belefér.
- Ezzel a táp sem fog feleslegesen fűteni, sem zajongani.
- Hely is lesz HDD-knek vagy másnak.
- Vagy épp a szellőzésnek és a többi hűtésnek is jót tesz a felszabadult hely. Ezzel elég a gyári hűtő is akár egy i3-nak, vagy vmi átlagos hűtő egy alulfeszelt Llano/Trinitynek.Nekem most egy Atom+Ion-om van egy nagyon kis házban. Kb. ez a Brazos szint, ennek elég ennyi hely+hűtés: Modecom Feel 202
Aztán van egy i3 konfig ebben: Spire Powercube. A két képen látszik, hogy mekkora a különbség a gyári SFX tápja és aközött, ha egy paneltpot tesz bele az ember és felszabadul a táp helye. Nekem is egy paneltápon van benne. (LR1106+PC-Power 75W - ez elég a fenti konfigokhoz határon. Egy kicsit nagyobb külső kocka jobb lenne hozzá.)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
glocker #15403 üzenetére
Kész Zotacról lebeszélnélek mindenképpen. Irreálisan drágán adják arról nem beszélve, hogy hangos is lehet a hűtése.
Az általad kinézett alaplap megfelel a célodnak.
Tápnak (ha van rá keret) akkor PicoPSU, ha nincs keret, akkor házba épített táp is megfelel (max 90W-os kellhet).
Ház témában nézd át HookR üzeneteit vagy várd meg mások válaszát: [link] -
mrbig25
őstag
válasz
zolikaDB #15404 üzenetére
Az a tápegység SFX szabványú és biztos, hogy hangosabb a mostani 250-es FSP tápodtól.
Ha később bővíteni akarsz, akkor legyen a CM Elite 120 és ahhoz keress egy jófajta hűtőt...bár amíg léggel hűtöttem, addig a gyári Intel hűtő se volt rossz, szóval i3-al bezárólag simán használhatsz gyári hűtőt is. -
zolikaDB
veterán
válasz
batagy #15401 üzenetére
A helyzet az, h azert gondoltam a CM-re, mert egy nagyon igenyes, jol kidolgozott, nagyon jo szolgaltataskinalatu kucko, es ha megvennem, akkor a jovoben is szolgalhatna, ha mondjuk marad az ITX, de a Brazos helyett egy 1155-os lap lesz benne mondjuk egy G-s vagy I-s procival, meg mondjuk tobb HDD. Es nem kellene vakarozni, h ez sem fer el, az sem fer el.
A Lian Li-nek ez a konfig, es ennyi komponenes volt a vege, ezzel volt "bezsufolva" a haz. Es igazabol eladtam mar, ugy, h nyertem is rajta.
Nem PICO, de nem tunik rossznak:ez milyen szabvanyu tap?
Egy-ket ezres a kulonbseg a Lian Li es a CM kozott... -
glocker
tag
Sziasztok!
Eredetileg egy Zotac gépet nézegettem, de közben bele botlottam ebbe: E350M1
Nagyon tetszik a dolog, de sajnos még elég tájékozatlan vagyok ezért előre is elnézést kérek a béna kérdésekért...
Az igény:
Szeretnék egy (nagyon)csendes, alacsony fogyasztású, (szinte)állandóan működő letöltő gépet ami otthoni fájl szerverként is üzemelne. Előfordulhat, hogy néha elé is ülnék, internet böngészés, youtube bámulás és hasonló bonyolult feladatok várhatók, néha Excel, Word (de régi verziót használok, mert tökéletesen elég, komolyabb gépem is van, ott fut ami kell)... ezen a gépen jellemzően a letöltés és a letöltött / tárolt tartalmak megosztása menne más otthoni gépek számára, később esetleg (qrva)okosTV-ről is elérném a tartalmakat(de ez még a távoli jövő ködébe vész, egyáltalán nincs napirenden, csak mint lehetséges szempont talán már most is figyelembe vehető...)
Egyáltalán nem játszom... (na jó, néha sakkozom online a kurnik-on, de ez biztos nem fogja megfektetni)
Elvileg bármilyen oprendszer lehet rajta, de Win8-ban gondolkodom...
Jó lenne minél kisebb és elfogadhatóan kinéző ház, hátha látható helyen lesz (ami egyáltalán nem biztos, de ki tudja, a Zotac-ok pl. jól néznek ki...)
És persze ha lehet ne kerüljön (túl)sokba
2GB RAM-al és 7200rpm-es 2.5"-os HDD-vel képzelem el, optikai eszköz nem szükséges...
Kérdések:
- amit az igényben írtam ahhoz egy ilyen E350M1 cucc az túlzás, kevés, pont jó?!
- milyen házat és tápot javasoltok?
- van bármilyen ötletetek / javaslatotok? mire érdemes figyelni?!
- számítástechnikus vagyok, de ezen a téren teljesen nulla
- vegyek inkább egy egyszerű Zotac ZBox ID31 (ezt kínálja most nekem egy fórumtárs, de ez ugye használt és nem garanciális, bár az ára némi alkudozás után baráti...)Elnézést, hogy tájékozatlan vagyok, a hozzászólásokat előre is köszönöm
-
Pista0001
addikt
válasz
zolikaDB #15396 üzenetére
+1 a PC-Q07 mellett kis táppal. Nekem is ez van, pico táppal olyan hűtést tehetsz bele amilyet nem szégyellsz. A táp helyére csak egy 150×86-os lemez (akár plexi) kell, tehetsz oda 80-as ventit, és máris rendben lesz a szellőzése. USB3-ra meg van megoldás, én tegnap rendeltem, szerintem biztos passzol.
Ja, és a pico (vagy akár paneltáp, nem nagy kunszt helyet találni neki, Brazos+noti vinyóhoz bőven elég az is) teljesen zajtalan.
-
batagy
őstag
válasz
zolikaDB #15399 üzenetére
Szia!
Hát az én véleményem az, hogy akkor is sokkal jobban járnál ha PicoPSU-t vennél és megtartanád a Lian Li Q07 házat. Ugyanis a Brazos konfigodat az 1 db laptop vinyóval bőven elviszi egy PicoPSU-90 is, ráadásul hangtalan és sokkal kisebb méretű.
Durva számítás:
PisoPSU-90 10eFt, plusz külső tápnak LC Power ITX75W 3.6eFt. Ha szállítás is szükséges, akkor plusz 1-2 eFt, de lehet esetleg használtan is találni.
Ha eladod a 250W-os FSP-t mondjuk 4eFt-ért, akkor kb 10eFt kiadás eddig.Ha viszont másik ITX házat nézel, akkor az új ház költsége, mínusz a Lian Li Q07-, ha eladod. Szóval valóban PicoPSU-val drágább, de cserébe sokkal jobb, SZVSZ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest