- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
DiceBlade #43127 üzenetére
Ezt a szériát nem sújtja ilyen probléma, és ráadásul az egyik legjobb hatásfokú VRM van a lapon.
Ha nem folyamatos stress teszt-et futtatsz és a CPU hűtő fújja a VRM környékét probléma mentesnek kell lennie. Ezeket a CPU-kat jó sikerrel alul lehet feszelni, amivel még kisebb terhelést jelent majd a VRM-re.
Ha nem játszani lesz, akkor figyelmedbe ajánlom a E3-1265L V2 nevű CPU-t ami már többünknek bevált általános feladatokra. Korábban csináltam is egy összehasonlító tesztet: #28987
-
törölt tag
válasz
DiceBlade #42319 üzenetére
A memóriát nem kell eladni, elég bios-ban beállítani időzítést, feszültséget.
Meg kellene nézni még párszor a héten/hónapban, hátha lesz.lga 1155-ben bőven van annyi potenciál, arra hogy építs rá egy homokozót. Ahol kipróbálod mire fogod használni mindennap, és mire ritkábban a szervered. Mire kitapasztalod, esetleg kinövöd, már azt is tudni fogod hogy konkrétan mennyi erőforrás szükséges a ténykedésedhez, és lehet rá "létező optimális" hardvert vásárolni.
Nyugodj meg, amikor elkezdtem, én is túltoltam: Dual Xeon CPU, 32GB ram, hardveres Raid vezérlő, 8db SAS HDD... Minden össze volt hordva.
Most meg egy D525-ös Atom CPU "dübörög" a NAS-ban 4GB memóriával! -
törölt tag
válasz
DiceBlade #42303 üzenetére
3570T-nek kisebb a szivárgó árama, és használhatnál 1333-as memóriát, ha bírja 1,35V-al, mert 1V körüli CPU mellé jobb választás mint az 1,5V-os.
i3-as proci nekem sem jött be médialejátszóba, csak ha letiltottam a HT-t, de úgy magas volt a CPU terhelés és sokkal jobban melegedett mint az I5.
Ha van rendesen pénzed, rendszer-meghajtónak Intel DC S-37x0-szériás SSD-t próbáld ki, mióta ez van szó szerint hideg az I5 FHD YT videó nézés alatt is.
-
Ringman
félisten
válasz
DiceBlade #42303 üzenetére
mire nem elég az i3 2100, amire meg pont elég az i5-3470T, vagy a 3. gen igp-je több mindent támogat medialejátszás terén?
a kettő közötti fogyasztáskülönbség üresjáratban meg elég kevés lesz.egyébként le is lehetne korlátozni az i3-2100-at, mind fesz, mind órajel tekintetében.
-
HookR
addikt
válasz
DiceBlade #16277 üzenetére
A motort, csapágyazást és a színét leszámítva a Cooler Master XtraFlo 120 Slim (120 x 120 x 15mm) ugyanez.
Ha megfelel a 140mm-es is, akkor inkább a Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14-et válaszd (140 x 140 x 15 mm), tesztekben jókat írnak róla, a lapátok nagy száma kompenzálja az alacsonyabb felépítésből adódó kisebb felületet.
Ott van még a 12 mm vastag Scythe Slip Stream 120mm Slim is, de arról inkább lebeszélnélek, hacsak a méret miatt nem kényszerülsz rá mindenképpen.
-
HookR
addikt
válasz
DiceBlade #16275 üzenetére
A kínálatukban akad számos hasonló megjelenésű (80, 120, 140, 170, 200 mm-es méretben), illetve a narancs mellett kék, fekete és fehér színű lapátokkal egyaránt.
-
Pista0001
addikt
válasz
DiceBlade #16182 üzenetére
A Prodigy 1 centivel szélesebb, de a mélysége majdnem 10-el kevesebb, így asztalon - ha a magasság nem gond - előnyösebb lehet.
zenwalk: Kérdés hogy milyen hűtést szeretnél bele. Meg az is hogy tud-e jobban nyílni a pénztárca. Ha a Lian-Li formavilága tetszik akkor a PC-Q08 jó lehet neked, de az drágább, és annyira nem pici mint a Q07 meg a Q11.
-
-
mrbig25
őstag
válasz
DiceBlade #14742 üzenetére
A VGA-val párhuzamosan igen, de gondolom a VGA-val merőlegesen akarod.
Így inkább egy 92mm széles Xigmatek Loki-t ajánlanék. Ez elfér és teljesítményben is ugyanott van nagyjából.Az említett Thermaltake már 1-2mm-el belógna a PCI-e sín fölé (ha jól emlékszem 46-47mm van a CPU foglalat közepe és a PCI-e sín között)...bár ha hajlandó vagy ezen az oldalán a lamellákat rövidebbre csipkedni, akkor jó lehet ez is.
-
HookR
addikt
válasz
DiceBlade #14011 üzenetére
Kényelmesen.
(#14016) zodo: "2.5" => 5 db meghajtó helyezhető a gyártó adatlapja szerint."
Kíváncsi vagyok, pontosan hogy, mert a képekből nem derül ki egyértelműen. Az biztos, hogy hely van bőven HDD racknek az alaplap előtt."3,5" Hdd-k többsége 0-5 és 55-60 fok közti működése, szinte garantált a gyártók listái alapján."
Szvsz az ideális üzemi hőmérséklet 25-35 °C között van."Nálam továbbra is fent áll a dvga szellőzése témakör az ilyenfajta elrendezés kapcsán ahol a tápegység eltakarja a fél kártyát és annak hűtését."
120mm-es ventit is rakhatsz a táp elé az aljlemezre. Gondolom VGA-ból ilyesmi hátsó ventiset érdemes belebiggyeszteni: [link](#14017) zodo: "viaLAN EPCA3"
Leánykori nevén Realan E-K3 - [link]Ha már úgyis forgalmaznak Realan termékeket, lehet érdemes lenne rákérdezni, hogy nem bővítenék-e a kínálatot például LR1106-os paneltáppal, E-X5/E-X6-os, vagy a kisebb alu házikókkal.
(#14019) zodo: "most lettem figyelmes a házhoz járó 120W paneltáp paraméteri közt a 12V ág adataira. 4 A ill. csúcs (700 ms-ig) 4,5 A ami talán nem túl kecsegtető de egy int. procis laphoz bőven elegendő."
Fedőnevén Realan LR1005-120W12VDC. A kínálatból nem véletlenül ajánlom inkább az LR1106-ot. -
xtevo
őstag
válasz
DiceBlade #14023 üzenetére
Én lehet nem raknék TX3-at ilyen konfigba, alacsony fordulatszámon jó, de magasabb régiókban eléggé megjön a hangja azt olvastam, én is elpattintottam az enyémet.
@zodo
Én még ezen filózom:
CFI CB-A6719TG 150W ez inkább fekvő fazonú. Hosszabb leírás, több képpel róla: itt. -
mrbig25
őstag
válasz
DiceBlade #14011 üzenetére
Én anno Xigmatek Loki-t használtam egy Asrock H77M-ITX -en, úgy hogy a procihűtő a VGA-ra merőlegesen volt felszerelve.
Tehát a venti a memóriák felől az alaplap hátlapja felé fújt...remélem érthető.
Mivel ~ugyanilyen széles a Hyper TX3 is, így gondolom azzal se lenne gond. -
mrbig25
őstag
válasz
DiceBlade #13048 üzenetére
Nem 100%, csak a múlt héten olvastam valami külföldi fórumon és ezt írták. Remélem igaz.
ceaser:
Engem nem zavar, hogy csak az előlap szálcsiszolt alu. Ettől függetlenül nagyon letisztult, elegáns ház szerintem.
SG07/08 nálam is kiesett a horror ár és a "kötelező" tápegység miatt. Eddig SG05-öt akartam a pici mérete miatt, de a vízhűtésem mellett az SFX táp egy picit hangos lenne és a mostani 33k körüli árával ezt is drágának tartom.Így most én is erre a Fractal házra várok...
-
HookR
addikt
-
SQX_Barto
addikt
válasz
DiceBlade #12245 üzenetére
Igen az ilyesmi nagyságrendekkel olcsóbb.
Egy CM ház előlapját szétvagdosni nem lenne célszerű
Úgyis oldallapra lehet lesz majd valami méhsejtrácsos modding (ha tényleg ez a ház lesz a végső választás) Lehet valami ugyanolyan jó lenne az előlapra meg az 5.25"-os helyre is.
Majd kitalálom, ha ott lesz az ideje... -
Ediva8
tag
-
Goose-T
veterán
válasz
DiceBlade #12214 üzenetére
ASRock B75M-ITX
Másik alaplap, amire ráment
Rajta is vanÉn úgy látom, hogy rámegy az LP is.
-
Goose-T
veterán
válasz
DiceBlade #12212 üzenetére
Ez alapján a teszt alapján az Alpine 11 PLUS bőven elegendő a 65W-os TDP-vel rendelkező i3-2100 hűtésére, ráadásul kicsi is, az ára meg egyszerűen nevetséges. Kicsit hűvösebben tartja a gyári hűtőnél és jóval kisebb hangja van. Mostanában mindenki heatpipe-os toronyhűtőket és ezerwattos tápokat akar venni, pedig túl vagyunk már azon az időszakon, amikor ezekre tényleg szükség volt, manapság a gyártók már jobban odafigyelnek a komponensek fogyasztására.
-
Goose-T
veterán
válasz
DiceBlade #12208 üzenetére
Ezek közül bármelyik elviszi, vannak köztük egész kicsik is, az Arctic pedig sosem volt árban elszállva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- SzoftverPremium.hu
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest