- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
TomiLi #64137 üzenetére
Igen, nekem a 30cm-es verzió a jó. Korábban néztem ott is körbe, de akkor épp nem volt semmi érdemleges. No meg az sem mindegy, milyen néven futtatom a keresést...
Anno így találtam meg:
internal 90° angled power cord extension cable
Végül is, magyarul sem hangzik rosszul:
belső, 90°-os szögben döntött tápkábel hosszabbító kábel
-
hegegabi80
addikt
válasz
TomiLi #62597 üzenetére
Azt a ku.... , ez nagyon jó.
A távtartók helyei szerintem elő lettek fúrva és behajtva, mivel a másik oldalon nem látszik semmi, amikor a tápot teszi be. Mert simán lehetne olyan távtartó, aminek mind a két végén bele mehet a csavar, így hátulról egy hosszabb csavarral rögzíthető.
Lehet meg kéne építeni, úgy is imádok legózni a gyerekekkel.
-
HookR
addikt
válasz
TomiLi #48844 üzenetére
"Nagyon a lap "teteje" felé tolták a cpu foglalatot."
Az elmúlt évek aszimmetrikus top-flow hűtő trendje ennek az eltolt kialakításnak kedvez és épp a középre igazított foglalatokhoz szűkebb a választék. Persze toronyhűtőknél lehet, hogy fordítva van."Lesz MSI -is."
Linkeltem a Biostar alatt (kép nélkül, mert a hivatalos oldal még nem elérhető).
"Remélem (én nem látom a kép alapján) azon nem lesz kis ventilátor."
Gyanús, hogy van. A hátlap (ami ráadásul még rá is van csavarozva) közepén szellőzésnek kialakított perforáció látható és az egész nagyon be van burkolva, mintha a légáram irányítása lenne a szerepe. [kép]
(#48845) |AP| j: "...remélem jönnek alájuk olyan ITX lapok is, amiken már lesz végre előlapi USB-C csatlakozás"
A jó hír az, hogy a fenti Z490-es lapok közül hármon is ott figyel (Asus, Gigabyte, MSI). A rossz az, hogy az alacsonyabb árfekvésűekre ebben a körben még nem szivárogtak le. -
Shin Chen
tag
válasz
TomiLi #43045 üzenetére
2200g-vagy2400g menne bele, VGA max 1-2 év múlva ha csillapodik a bànyàszlàz/jönnek új kàrtyàk, de akkor is csak középkategória.
Először iponon néztem ott viszont "csak" egy kis ablak van rajta, amit linkeltél meg üveg oldallapos..
Ilyen megfontolàsból lehet egy sima hàzat rendelek és megdobom egy full üveg oldallappal..
(De ez még sajnos hónapok kérdése)
-
-
hegegabi80
addikt
-
kisza25
félisten
-
HookR
addikt
válasz
TomiLi #32127 üzenetére
Ha még nincs meg az SSD, akkor érdemes fontolóra venni az mSATA-s, vagy M.2-es változatokat is és ahhoz alaplapot választani. Illetve ha mégis kellene a 4-nél több meghajtót kezelő mini-ITX alaplap, akkor innen is tudsz csemegézni. Például: ASRock B150M-ITX/D3 (5 SATA + 1 mSATA), Gigabyte GA-B150N-GSM (6 SATA + 1 M.2)
Táp kapcsán csak magamat tudom ismételni (harmadik bekezdés). Első körben arról kellene infó, hogy az egyes ágakon mennyire terhelhető...
"Ehhez esetleg nem lenne elég egy integrált cpu-s megoldás? Vagy inkább maradjak a G4400-asnál (Intel vonalon gondolkodom)?"
Van, ami elég lehet. Viszont a foglalatos alaplap köré eredendően erősebb konfig építhető és jövőállóbb is. Ezt neked kell mérlegelni. -
HookR
addikt
válasz
TomiLi #32123 üzenetére
"A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen konfighoz táp terén el lehet gondolkoni nem ATX kivitelben (panel, vagy pico psu....)"
Persze, PicoPSU-160-XT nyugodt szívvel ajánlható, bőven elég. Hozzá valami 120W körüli 12V-os AC adapter, aminél konkrét típus ajánlásában remélhetőleg a többiek tudnak segíteni.
Háznak igénytől és pénztárcától függően például:
- Lian Li PC-Q12
- Silverstone ML05
- Silverstone ML06
- Silverstone ML06-EMindegyikben ott a 4db 2,5"-es, a Silverstone-okban pedig a slim ODD hely is. Bár utóbbi a CPU-hűtő fölé esik (ilyen szempontból is szerencsésebb az USB-s ODD), ventiket tehetsz közvetlen az alaplap mellé is a ház oldalába. Gyárilag SFX tápra vannak felkészítve, de anélkül akár 3,5"-es HDD-ket is elhelyezhetsz benne, persze azok rögzítéséről neked kell gondoskodni (ez esetben mondjuk ugrik a 2,5"-es rögzítőkeret is).
Esetleg:
- Lian Li PC-Q02
- Lian Li PC-Q02 LiteEzekben alapból 3db 2,5"-es és 1db slim ODD rögzítési pont van kialakítva. A 4. 2,5"-es meghajtót (az SSD-t, az nem rezonál és könnyű) teheted mondjuk az előlap belső oldalára kétoldalú ragasztóval, vagy akár az SFX táp valamelyik rögzítőfuratához csavarozva 1db csavarral. Ha meg a mellette lévő szellőfuratok pont az SSD egy másik furatára esnek, akkor akár kettő csavarral is.
(#32124) Benőke: Annyit hozzáfűznék, hogy a 2,5"-es meghajtók az 5V-os ágból táplálkoznak.
-
törölt tag
válasz
TomiLi #32123 üzenetére
Ha nincs cserélgetve a 4db 2,5"-os eszköz akkor jó lehet ez:ORICO 2.5" HDD SSD to 3.5" Aluminium Mounting Adapter Bracket for 4 × 2.5" Drive
Vagy ez ami picit többet tud: csatolásmentesítés, hűtés, porszűrő.
Elsőhöz két 3,5"-os, másodikhoz két 5,25"-os hely szükséges. DE az első 12,5mm-es hdd-t nem fogad.
Az ODD külső usb-s egységgel képzelném el, nem kell 6db sata-képes lap és a ház is olcsóbb nélküle.
Ha HTPC-nek kell és sokat lenne használva az ODD, akkor SG05-ben van neki hely és az első opció belebarkácsolható pont a venti elé, vagy az SFX táp helyére.
direkt HTPC házak, ODD-vel, amiben van ennyi 2,5"-os hely, +csatolás mentesítve+, az veszett drága és inkább mATX, mint ITX.
-
Benőke
őstag
válasz
TomiLi #32123 üzenetére
A g4400 65W csoportban van, intel szerint 54w a legtöbb alkalmazásban a max. Számoljunk 65w -al. Vinyótól függ de többnyire 2-3w -al beérik írás közben, de számoljunk 5 -el. SSD 5w, ODD olyan 5W, Memóriáknál is 5w/ modullal szoktak számolni, Lap 10w.
Szóval 65+3x5+5+5+2x5+10 = 110wSzóval cirka ~110W a max amit ez a rendszer fel fog venni. Tehát egy 160W PICO el kéne vigye. Persze indításnál a vinyók sokat kérnek 1A/db.
Üresjáratban ez 30W vagy alatta kell legyen.
-
burny
aktív tag
válasz
TomiLi #27210 üzenetére
100k 'picit' túlzás...
•How much will it cost?
Between $150 to $250 depending on the discount price of the riser.
Nekem nagyon tetszett ez a gép, de ez a minimalista, bekapcs gomb és egy usb3, az nagyon kevés, ennyi pénzért nem szeretnék mindegy egyes kábélért forgatni a gépet.
-
janos666
nagyúr
válasz
TomiLi #27189 üzenetére
A bezárt hazai Bitcoin/altcoin bányákból szerintem fillérekért lehet szerezni 1x, 4x vagy 16x kábeleket. Az USB kábeles 1x darabokat szállítással együtt talán 2-3 kHUF körül adták kínából, a régi használt 16x szalagok 1-2 kHUF közt mentek akkoriban, a 4x nem rémlik, hogy mennyire volt forgalomban. Bár a képről nehéz megmondani, hogy milyen hosszú kell, illetve nem tudom, hogy milyen VGA-t szeretnél (elég-e neki 1 sáv, vagy sem, de úgy sejtem 4x-től több már az alaplapodból se jön ki).
-
TomiLi
addikt
válasz
TomiLi #27068 üzenetére
[link]A fene.... ezt a házat, csak pár modder kapta meg, akik február 1-től április 30.-ig kell, hogy valami nagyot alkossanak....Nem lehet megvenni a házat, hanem majd szavazni lehet az elkészült alkottásokra, és akkor talán nyerni egyet, vagy egyéb más ekwb cuccost.... (ha jól értettem.... - de a lényeg: nagy kár, hogy nem lesz elérhető, nekem nagyon tetszik, főleg az íves plexi! )
-
flashpointer
őstag
-
imibogyo
veterán
válasz
TomiLi #22446 üzenetére
Szerintem is érdemes lenne mattá tenni a plexit.
-
Mattanyahu
tag
válasz
TomiLi #21976 üzenetére
rossz a link: carbide air 240t
amúgy leviatán mindkettőuhh most láttam a bt-04t-t, instant get
pont akkora mint az mx-31, csak sokkal jobb az elrendezése
lassan aktuális is lesz a dolog, mert elhalálozott hű xfx 4830am :'(
egyslotos videókártyával sajna nem lehet megváltani a világot
de legalább most csönd van -
Honkydoo
őstag
-
kisza25
félisten
válasz
TomiLi #21949 üzenetére
a 760 szerintem már elég necces egy 250W-os táppal, de persze cserélni lehet, én az alap koncepcióból indultam ki, most i3-3250-em és egy 260X-em játék közben beránt 180W-ot konnektorból egy 80+ bronz táppal,
a 760 meg 170W TDP-s ha jól emlékszem, i5-el a 260X már 200W felett kajált, ezért modtam a 750ti-t mert csak 60W a TDP-je teljesítményben meg 260X szint ami FullHD-ban elég játszani -
Pista0001
addikt
válasz
TomiLi #21695 üzenetére
Persze, lásd az aláírásomat
. Alul SFX táp slim ODD-vel és 3,5-es vinyóval (végül csak 1 darab volt benne, de 2 is elfért volna), felül az alaplap meg a belevalók. A méretek: 210×210×260 (sz×ma×mé). Felül szintén kb 125 mm volt a hűtőnek, viszont a teljes hosszúságot nem lehetett kihasználni VGA-nak a burkolat formája miatt.
-
imibogyo
veterán
válasz
TomiLi #21683 üzenetére
Igen a linkelt Lian-Li-nél szerintem az enyém is sokkal szerencsésebb elrendezés. Lényegében bármekkora léghűtőt bele tudok építeni (akár D14-et is), belefér még egy GTX 760 DC2OC is (218mm), és csendes ATX táp. Igaz ezek mellé már csak egy HDD és egy SSD megy ebben az esetben, de nekem belefér. Van egy 128-as SSD-m, meg egy 3TB HDD, ODD-t meg nem használok.
-
válasz
TomiLi #21636 üzenetére
a foglalat ugyanaz. a vezérlők használnak más protokolt. az egyik a sata3 protokolját, másik pedig a pci expressét. asusék írtak róla egy guide-ot.
M.2 connector can plug in both PCI-Express-based and SATA-based SSDs, but is generally PCI-Express-based only. This is important because, as we explained above, SATA and PCI-Express protocols are not inter-compatible. The only way to confirm compatibility between your motherboard M.2 slot and your M.2 SSD is to read the respective product specifications first: if they match PCI-Express-to-PCI-Express or SATA-to-SATA, you’re good to go!
m.2 pci-e ssd-t szólóban még én sem, csak vezérlőkártyával. itt a ph-n is írtak már róla cikket.
-
válasz
TomiLi #21627 üzenetére
azoknál kisebbek. jóval.
a bal oldali az msata, a jobb oldalit meg kitalálod.valamint van belőle pci-express protokolt használó is, ami pl. asusék maximus szériás deszkáin található mpic-e kártyába dugható fel, és a sata3 6 Gbpse helyett 10Gbps sávszélt használ. viszont ez nem kompatibilis a sata3at használó ssd-vel, annak ellenére, hogy mindkettő m.2 fizikai csatlakozót használ.
a dolog szépséghibája, hogy még nem láttam olyat, hogy vezérlő nélkül is adnának ilyesmit. -
HookR
addikt
válasz
TomiLi #21539 üzenetére
Itt van egy Silverstone bennfentes hozzászólás ebből a topikból. Kiderül belőle többek közt:
- 'SFX-L'-ként hivatkoznak a méretre, hogy felhívják a figyelmet a nagyobb mélységre.
- Valójában Silverstone SX500-LG a neve, csak elírták a matricán.
- A venti csak akkor pörög fel, ha a táp eléri a 41°C hőmérsékletet. -
HookR
addikt
válasz
TomiLi #21531 üzenetére
A képen láthatóak közül az alsót, az SST-SX500-GL-t kérdezted, amire az általad linkelt oldal ATX méretűként hivatkozik.
Ellenben ezen az oldalon valóban SFX-nek írják, ami 130mm hosszú a normál 100mm helyett és ami 120mm-es ventivel van felvértezve.
Elvileg a belső szerkezetét tekintve nincs lényeges eltérés az ML07 és a RVZ01 között. Ezen kép alapján pedig úgy tűnik, hogy elférne 30mm-rel mélyebb moduláris táp is.====================================
További érdekesség a második linken:
- Ismét felbukkant a Silverstone leendő FW jelölésű ventilátor szériája 15mm magas 120mm-es példánnyal.
- Alacsony HTPC hűtők Silverstone AR05 és AR06 néven. -
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #21521 üzenetére
"Lan Gear: ne sajnáld! Nem valami szép az a ház!"
Tetszik az egyszerű külseje. Igaz, hogy nem olcsó a jelenlegi ára sem, de a ritkasága miatt elgondolkodtam a beszerzésén...viszont megoldotta helyettem a dilemmát a LanGear."Neked különben is már rég saját tervezésű házakat kéne csinálnod!
"
Attól azért messze állok. Ráadásul az én igényeim a piac egy igencsak szűk részét fednék le
Ha lenne egy közeli CNC-s ismerősöm és egy normális hajlítógépem, akkor 100%, hogy saját tervezésű házam lenne, de ezek közül egyik sem áll rendelkezésemre.Kérdésem is lenne:
Szerintetek egy Codegen MX-31-be beleférne ez a 2 slotos Asrock lap?
Bővítőkártyát nem fogok használni, így csak annyi lenne a lényeg, hogy belemenjen. -
mrbig25
őstag
válasz
TomiLi #21518 üzenetére
Szomorú történet mára:
Mai nap teljesen véletlenül beugrott régről a LanGear márka és az, hogy van nekik egy Infinity nevű ITX házuk. Nézem a honlapjukat -> leárazás -> na mondom rendelek egyet, mert már régen is tetszett -> nézem az oldalt, szállítanak mindenhova EU-n belül. Ennek ellenére regisztrációnál mégis csak egy pár ország választható -> írok nekik, gyorsan válaszolnak is -> nem szállítanak hozzánk, mert drága a szállítás.
End of story -
tlac
nagyúr
válasz
TomiLi #21509 üzenetére
kint van a gyári oldalon is
Silverstone ML07 -
HookR
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz
TomiLi #21439 üzenetére
Látszik, hogy Intel-szűz vagyok már vagy 10-15 éve
van B85-ös verziója is GA-B85N néven, de még itthon nem igazán kapni, meg gyanítom, hogy olyan jó árban se lenne, mint a kistesó.
Pollen: Aham, akkor ha ki akarom váltani a mostani Xonar DGX-et Xonar U1-re, hogy bemehessen a lapba a GTX 750-es VGA jó választás lenne ez a lap?
-
válasz
TomiLi #21394 üzenetére
Igen, ez a két shop megvolt.
(#21395) shteer
Ennél kívülről nem elérhető a 3.5-ös bay.
De Ebay-t még át kell túrnom...(#21397) HookR
Ilyenre gondoltam, és itthon is csak kb. 1,5k-val volt olcsóbb, szóval akár jó is lehet...(#21396) HookR
Hű, hát ezeket át kell néznem, köszönöm az alapos választ! -
válasz
TomiLi #21072 üzenetére
Eléggé a szerek hatása alatt lehetett az ember aki ezt tervezte
Ez inkább szenvedési és nem tervezési bravúrnak számít főleg a Lian Li részéről.Ez inkább egy ATM-re emlékeztet.Volt néhány Lian Li házam (és házakkal dolgom) de ez nekem egy fekete báránynak tűnik a sok ezer fehér közt. -
Oliverda
titán
válasz
TomiLi #20428 üzenetére
Köszi, de ahogy nézem, ez inkább valami ipari cuccnak lett kitalálva, nem desktop PC-nek.
Goose-T: Halottnak nem mondanám, hisz jelenleg jobb híján még ezt használják a játékok. A TrueAudio papíron jobb, de per pillanat egy játék sincs ami hivatalosan támogatná.
A kártya már egy jó ideje megvan, és jobb híján egyelőre nem szeretnék megszabadulni tőle.
Milyen EDID hack?
A VGA HDMI kimenete is képes pl. játékok többcsatornás hangjának tömörítetlen továbbítására?
-
TomiLi
addikt
válasz
TomiLi #20192 üzenetére
M.2 and mSATA are two completely different form factors, with different interface connectors/pinouts. looking at the Asus specs, there is no mention specifically of mSATA, so an mSATA drive likely won't work without some extra adapter
faxa..... de minek ez még???? Na így akkor még sem adom el a Z87E-itx-em, és nem váltok Impact-ra....
Ezt az asus-nak.... -
HookR
addikt
válasz
TomiLi #19279 üzenetére
Itt láthatod a 350D, 550D és a 650D hazai árait (A 750D-nél vagy a hazai a beragadt ár, vagy a hivatalos oldalon szerepel tévesen). Itt pedig a hivatalos oldalukon szereplőket. A hazaiak átváltva ~2-3e HUF különbséggel megegyeznek az eredetiekkel.
-
Rick4
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest