- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Müszi
senior tag
Megszületett a ventijétől megfosztott Scyte Samurai ZZ és a tápventi által hűtött gépem. A CM Elite120 gyári fanjai minimumra le lettek szabályozva és ha a 3,5-es WD winyó nem pörög szinte teljes a csend.
Még azt gondoltam, hogy a hűtő gyári ventijét szintén leszabályozva beszerelném oldalról (fotó irányából), így a friss levegőt a problémás VRM-re fújná és a proci hűtésére is jó hatással lenne.
Jelenleg a tápventi alap fordulatával max. 52-53 fokra kúszik fel Prime alatt 21 fokos szobában, ami a gyári hűtővel 56-58 fok volt 4,1GHz-re húzva és alulfeszelve. Valami ilyesmi volt az elképzelésem -
Mercutio_
félisten
válasz
canniball #14496 üzenetére
Egyébként érdekes, hogy már tavaly bejelentették az A85-ös mITX lapjukat MSI-ék, de a mai napog nincs a honlapjukon és gondolom a boltokban sem
-
canniball
nagyúr
"Vállalták az A75-öt a küszöbönálló A85 árnyékában, hogy az elsők között kínálhassanak FM2-es deszkát..."
Az Asrock azért beelőzött.Legalábbis kis hazánkban. Az A85 amúgy mivel tud többet mint az A75?
"...lehet, hogy alulbecsülték a keresletet..."
Meg lehet a kínálatot is. Nincs egy nagy dömping... -
Potzee
addikt
Uraim!
Nem igazán értek a panel tápokhoz...de szeretnék...
Lehet, hogy ez nem a legmegfelelőbb topic, de szerintem itt vannak a téma szakértői...Adott egy konfig:
Foxconn G31MX alaplap
Intel E2180 CPU
2x 1GB DDR2 ram
1x 7.200rpm SATA HDD
1x ODD
int.VGA/ int. hangCsak netezésre használják a szülők...
Cél, a minél halkabb működés és alacsony energia fogyasztás!Tudom használni panel táppal ezt a konfigot?
És, ha igen, melyiket ajánljátok?Hálás köszönet a válaszokért!
-
HookR
addikt
válasz
canniball #14493 üzenetére
Szvsz az MSI-nek van miért pedáloznia mini-ITX fronton. Vállalták az A75-öt a küszöbönálló A85 árnyékában, hogy az elsők között kínálhassanak FM2-es deszkát és lehet, hogy alulbecsülték a keresletet, mielőtt átállhattak volna. Persze ez puszta spekuláció a részemről...
-
Mattanyahu
tag
newell atyánknak is megtetszett a mini-itx
valve steambox prototípusok
az egyik antec isk 310, a másik valamilyen silverstone házban van -
Goose-T
veterán
válasz
canniball #14488 üzenetére
A Newegg-en out of stock és discontinued, szóval lehet, hogy kifújt ez az alaplap. Esetleg jön egy rev2.
-
zodo
nagyúr
válasz
bigdady #14485 üzenetére
Integrált lapokban nem igazán vagyok képben de az AMD Brazos Klub vagy az Építsünk HTPC-t (Home Theater PC) topikokban tuti megkapod a válaszokat mert ott ezekről a lapokról témázgatnak.
Ház ügyben a lista elején lévő LC Power házak ajánlottak amikhez jár a tápegység is mely tökéletes egy ilyen Brazos cucc kiszolgálásához.
-
zodo
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
hogy megy ár/érték arányban a sorrend miniitx esetén?
pl ASRock E350M1
FM1-es alaplapok
FM2-es alaplapok?
Kihagytam valamit?E350m1 jó áron van és integrált a vga és a cpu is. De mi az ami eggyel erősebb ennél? Mi a következő lépcső?
-
Samanbacsii
őstag
Anno pont a táp elhelyezés miatt kellett az aranyárban levő ház mellett döntenem. Szerintem a legszerencsésebb ha nem az alaplap felett van. A többi már adja magát...
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #14469 üzenetére
"Az EVGA-ban ötletes a táp elhelyezése
"
Valóban. Ám nem véletlen, hogy máshol még nem láttunk ilyet.
Behatárolja a kompatibilis alaplap elrendezését. Ennek fényében gyanús, hogy nem is önálló házként kívánják forgalmazni, inkább barebone-ként, az alaplapjukat mellékelve."Viszont ha minden opciót egyben nyújtó házként akarják árulni az a sok cserealkatrész meg kiegészítő miatt tuti nem lesz olcsó. Lian-Li-s léptékkel számolva meg ki merem jelenteni hogy kib*szott drága lesz."
Meglátjuk. Annyi bizonyos, hogy nem a haszonszerzést tűzték ki célul, hanem a gyári színvonalú megvalósítást, aminek követelménye a 300-as minimum darabszám, s beszerzési áron akarják értékesíteni.(#14473) maláj: Cooltek Coolcube-ként €49,99 a ház és €19,40 a GLS futár - ha jól látom.
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #14478 üzenetére
Szóval csak logisztikai problémáról van szó és ez nem az első alkalom. Én meg nem tudtam mire vélni, hogy egy-két hónappal a megjelenése után már el is tűnt. (Ott néztem én is, remélem nem úgy kerül vissza hogy néhány ezerrel megdobják az árat...)
Próbáltam visszakeresni de nem találtam itt olyat akinek ilyen lapja lenne; tényleg nincs senkinek?
-
DiceBlade
aktív tag
Tegnap megérkezett az új gépházam, csak beledobáltam mindent, úgysem szeretném gyári állapotban hagyni
Szürke harisnyám már van, 6pines félig be van harisnyázva feketére(a hiányzó részen egy vastag harisnyába szeretném belehúzni), több feketét és talán fehéret majd Atke-től rendelek
A tápot előre szeretném hozni valahogy így, csak a HDD-t és a leendő SSD-t nem tudom még hogy hova kellene elrakni -
canniball
nagyúr
Arról lehet tudni valamit hogy hová tűnt a boltok polcairól az MSI FM2-A75IA-E53 mobo?
-
maláj
addikt
közben én is levelezgettem a Johnsbo V3-as emberkével
ezt ajánlotta mint megvételi forrást ...szerk: aki a környéken lakik akár utána is nézhetne
-
radi8tor
MODERÁTOR
Milyen hangja lehet ennek a játékgépnek terhelés alatt?
10x40cm-es házikóban egy i7 3770K Intel proci és NVIDIA GTX680 GPU. Mindez potom 1400$
-
Grave_444
nagyúr
Valakinek nincs eladó SFX-ATX átalakítója?
-
Pista0001
addikt
Az EVGA-ban ötletes a táp elhelyezése
NCASE M1: Nem semmi mennyi variációt kihoztak a témára
. Viszont ha minden opciót egyben nyújtó házként akarják árulni az a sok cserealkatrész meg kiegészítő miatt tuti nem lesz olcsó. Lian-Li-s léptékkel számolva meg ki merem jelenteni hogy kib*szott drága lesz. A másik ami eszembe jutott az a szokásos buktató, ami az én projektemet is kis híján keresztülhúzta, és azóta is nyűg minden kis háznál: a kábelezés. Szép és jó hogy ennyi dolog belefér, de ha belekerül egy ATX táp a maga 50-60 centis 24 eresével plusz 1 db 60 centis 8 eres meg legalább 3 periféria kábel (4-5 ér, 50-75 centi teljes hossz) akkor semmi más nem nagyon fog beleférni. CM 120 tesztben is írják a PH!-sok, magam is megtapasztaltam milyen a Prodigy-ben, meg SFX-el ugyanez a Q07-ben meg a korábbi házi házamban.. Ezek után bele se merek gondolni hogy az ábrákon vázolt vízhűtést ki fogja összerakni.
-
HookR
addikt
EVGA 'mini-ITX Box' - dailytech.com / hardwarecanucks.com / coolaler.com
Avagy vízhűtéses gamer pc (prototípus).
==========================================
NCASE M1 - hardforum.com
- 160 x 327 x 240 mm, 12.56l (Talpakkal együtt: 250mm)
Jó ideje figyelemmel követem a projektet, melynek lényege egy az SG05-öt leváltó, a lehetőségekhez mérten minél kompaktabb, komoly lég- és vízhűtés fogadására egyaránt alkalmas, jól variálható, ezáltal számos különböző igényt kielégítő Gamer PC megtervezése, majd közösségi finanszírozáson alapuló legyártatása valamelyik házgyártó céggel. Jelenleg a prototípus elkészíttetésénél tartanak, amit majd elküldenek néhány hardveroldalnak tesztelés és népszerűsítés céljából, hogy összegyűjthessék a 300-as minimum darabszámot fedező megrendelést és anyagi támogatást.
Azt kell mondjam, le a kalappal a srácok előtt! Ügyesen és kreatívan oldották meg a felmerülő problémákat, a lehetőségekhez mérten figyelemreméltóan egyensúlyozva a kompromisszumok között, feladva a leckét azoknak (házgyártó cégeket is beleértve), akik hasonló jolly joker ház tervezésében gondolkodnak.
Mindezt annak fényében merem állítani, hogy egy éve én is kreáltam hasonló szellemben szanaszét variálható (ám némileg eltérő tervezési célokat beteljesítő - nálam inkább a NAS és a kompakt vízhűtéses Gamer PC közti egyensúlyon volt a hangsúly) háztervet, és elbizonytalanodom, ha azt kell mérlegelni, felveszi-e a versenyt az övékével. -
bignor
tag
Sziasztok!
Codegen mx-31 ház tulajoktól kérnék segítséget:
Valaki meg tudná-e mérni a ház alja és az ODD tálca alja közötti távolságot?Segítséget előre is köszönöm.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
E kettő közül melyiket választanátok? Passzívban működne... Illetve a 18cm házventi 600as fordulaton mozgatja a levegőt. (Konfig a leírásban)
Scythe Grand Kama Cross Rev. B, CPU hűtő
Scythe Kabuto 2, CPU hűtő
Esetleg ha tudtok tesztet vagy saját tapasztalat... -
Goose-T
veterán
Meg is vettem a Big Shuriken 2 Rev.B-t, beraktam a gépembe, nagyon brutális! Egyszerűen nem tudtam annyira leterhelni az AIDA64 stabilitástesztjével, hogy egyáltalán elérje azt a hőfokot a proci, hogy felpörögjön a ventilátor. Pedig a legalacsonyabb fokozatra van véve a sebessége, és a sebességváltási határérték is a lehető legkisebb értéken van, 45°C-on. 46°C volt a csúcs, amit ki tudtam hozni belőle, de az ASRock ventivezérlése csak kb. 3°C-kal a határ fölött pörget föl, és ugyanannyival alatta lassul vissza. Szóval van egy eladó CM GeminII M4-em, ha kell valakinek, és a Scythe ventilátorával is oda tudom adni, mert Yate Loon 20mm vastag speckó ventit használok.
Szerk.: ha megjelenik az ASRock új A85-ös ITX lapja, akkor az FM2A75M-ITX lapomat is viheti valakii!
-
TomiLi
addikt
-
HookR
addikt
Még több kép - [link]
-
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #14459 üzenetére
Igen kicsit olyan Silverstone-os forma (FT03 mini), szerencsére az elrendezés nem olyan.
Ja becsúszott egy kakukk tojás.....Nekem is tetszik nagyon a második, Q30-as ház, csak azt nem látom a képről (tükröződik), hogy dVGA szerelhető-e a házba.
Q27: nagyon hasonlít a Q07-re, de szerintem valamivel nagyobb (mélység, magasság), mert ha jól láttam, már két slotos vga szerelhető bele.
A régi "korong" talpakért kár, hogy nem maradtak. Az is olyan Lian Li jellegzetesség volt.
-
Pista0001
addikt
válasz
TomiLi #14458 üzenetére
Úgy tűnik dizájnváltás. A felsorolásból az első és a negyedik a Q08 és a Q11 belsejét hozza, feltételezem mindegyiknek full rácsos az alja. A második nagyon komoly, szép alaplapnak ez kell
. A harmadik mATX, az utolsónak meg a Q27-nek viszont érdekesebb lenne a belseje mint a külseje. Érdekes, bár nem olyan elegáns mint az eddigi dizájn.
-
HookR
addikt
Bár nem erősségem a kínai, de ha jól értem
, a Colorful Desert Eagle hamarosan sima házként (tápegységgel) is elérhető lesz, nem csak barbone-ként (alaplappal, VGA-val). - [link]
-
Pista0001
addikt
válasz
szente #14447 üzenetére
"Teszt" eredmények. Valóban nagyon kis fordulatú a gyári venti, de amit produkál az továbbra is katasztrofális. Zalman Fan Mate 1-et használtam a próbához, az azzal elérhető min és max fordulatokon füleltem és kézzel közel azonos távolságról "vizsgáltam" hogy mit fújnak a próbadarabok. Az alanyok: Bitfenix Prodigy gyári ventije (ha Bitfenix Spectre akkor elvileg 1000 rpm max), GlacialTech Silent Blade (1. generáció, 9 lapátos, 900 rpm max), Arctic F12 PWM (1350 rpm max). A fordulatszámokat nem mértem eszköz hiányában. Oldalukra állítva, asztalon végeztem a vizsgálódást, így a rezonanciáról is lettek benyomások.
Bitfenix: Motorhang minimum és maximum fordulaton is jól hallható kb 30 centis távolságból, maxon messzebbről is. Légszállítás elenyésző, emiatt szélzaj sem hallható (kb 30 centiről) rezonancia nagyon kevés.
GT: Motorhang nem hallható, légszállítás közepes, maxon szélzajjal. Ha a gyári adatokból indulunk ki akkor elég gáz a Bitfenix-nek hogy 100 rpm-el kisebb fordulaton érezhetően erősebb áramlást kelt a GT. A legerősebb rezonanciát ez produkálta, de a másik kettővel ellentétben egy sok éves, sokat futott darabról van szó (a másik kettő gyakorlatilag új).
Arctic: Motorhang nem hallható, maxon a trió legerősebb szélzaja (a legmagasabb fordulatszám miatt nem meglepő), amit abszolútban is erősnek tartok, és a legnagyobb légszállítás (szintén nem meglepő). Minimumon kb akkora szelet kelt mint a Bitfenix maxon (!), szélzaj nem hallható ebben az esetben. A rezonancia nagyon kevés, szerintem nem rezonál jobban mint a Bitfenix.
Ha valaki használja a Prodigy gyári ventijét/ventijeit megírhatná hogy mennyi a max fordulat.
Szerintem emiatt nem érdemes másik házat keresgélni, az Arctic ventik nagyon jó árban vannak (ez volt talán a fő okom a választáskor), mellesleg a fehér változathoz színben is nagyon illenek
. A tudásuk is kielégítő, leszabályozva elégséges a légszállításuk zajtalanul, ha szükséges akkor (némi zajongás árán) elég jól tudnak fújni. Van PWM-es és normál változat is, kifújásra lehet a dupla keretes - a kettő között gumis felfüggesztésű - Pro-t is választani, utóbbinál a vastagságra is oda kell figyelni, közel 4 centis(!). A TC változatot nagyon nem ajánlom.
Szerk.: A leírt tapasztalatok teljesen szubjektívek, felelősséget vállalni értük nem tudok mivel mindenkinek más az ízlése és a tűréshatára.
-
Müszi
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
AMD dual-core E2-2000 CPU
AMD Radeon HD 7340 GPU
AMD FCH A50M chipset
Single-channel DDR3 RAM (16GB max)
5x SATA 6Gbit/s
1x eSATA
4x USB 3.0, 8x USB 2.0
HDMI/DVI-I port -
törölt tag
"Szinte biztos vagyok benne, hogy nem voltak tisztában az eredettel"
Kb 5 cég van, akinek a DC-DC ATX termékeit külön is meg lehet venni, mint átlag-user, akár ebay-ről, akár közvetlenül, tehát potenciálisan konkurensei lehetnek az adapter.hu-nak. De lehet, hogy akár egy tucatnyian is vannak. Szerintem egy ilyen kicsi piacon illene kapásból rávágni, hogy ki a gyártó/forgalmazó és nem holmi "kétes eredettel" elütni a dolgot.
Vagy én értek félre vmit, és tuljadonképp ez a termék megvásárolható náluk, csak más van rászitázva? -
AirBundy1
tag
Már csak a "távirányító" kérdéses
Személyes tapasztalatok, javaslatok?
Trust 14909
Logitech K400
Trust 17452 ThinityKöszönöm.
-
Pista0001
addikt
válasz
szente #14425 üzenetére
Hát, szó mi szó baromi háklis vagyok rá. Nagyon csendes környezetben lakok, így egy kicsit hangosabb holmi nálam már "dübörgés". Leszabályozva minden venti tud csöndes lenni, úgy csak a morgás a kérdés. Holnap szakítok rá időt és előszedem a két Bitfenixet és meghallgatom hogy milyenek.
-
-
szente
addikt
válasz
Grave_444 #14426 üzenetére
Gondoltam én is rá, csak hát nem túl dizájnos megoldás.
@Mindenki: Még megvárom Pista0001 válaszát, aztán kb elég infót gyűjtöttem. Köszönöm!
Aztán majd holnap meglátom mennyi HUF terheli a bankszámlám, meg mennyiért megy el a mostani konfigom, ha egyáltalán elmegy....[B#14429]: Egyenlőre nem tudom, hogy lenne e rajta venti. Olvastam tesztet a Logouton 7770+Accelero S1 Plus-ról passzívban, ott okésak voltak a hőfokok, de 25 C fokos szobában készültek. Nem tudom mi lenne nyáron. Egy venti 800 RPM-re leszabályozva nem halkabb, mint a gyári megoldás?
-
Müszi
senior tag
-
szente
addikt
Nem rossz ötlet amit mondasz.
Ami van a CM-ben a HDD rögzítéshez, azok nem ilyen gumi gyűrűs sínek? Vagy nem sokat érnek? A mostani CM 600 Gladiator-omban is ilyenek vannak, nem igazán hallom a vinyó hangját.
Bár egy okostelefonos alkalmazás szerint 46 dB-en sűvítenek most a ventik, szóval gondolom elnyomja a hangukat.Pista0001
ekem is van a gépemben két db Arctic F12 Pro, de nem tudom mi okozza ezt a hangnyomást a 6 venti közül.
Akkor te nagyon finnyás vagy a géped zajosságára? Mert igazából engem csak ez a 46 dB zavar. Szerintem ha ezt a felére tudnám csökkenteni, akkor már elégedett lennék. Így sem ajánlod a gyári ventiket? -
Pista0001
addikt
válasz
szente #14418 üzenetére
Igazából már nem is emlékszek rá, csak a benyomás maradt meg mert hamar kicseréltem másra. Nekem vízhűtés van a gépben, elöl 20 centis Bifenix Pro ventivel (szerintem morgós, más szerint nem az), a radiátorokon 3 db Arctic F12 PWM van. Azokkal sem vagyok maradéktalanul megelégedve, de alig több mint 1000 forintos ventik, emellett elfogadható.
xtevo: Nem lett végül garis ügy, mindkét gép működik. A P55/i5 maradt az asztali gép felülírott vízhűtéssel, a Z77/Celeron HTPC.
-
Müszi
senior tag
Ilyenre gondoltam mivel éppen befér és pont a tápventire feküdne fel a sajátja nélkül természetesen. Így már szinte teljes lenne a csend. Csak a winyóval kéne még valamit kezdeni.
-
Müszi
senior tag
válasz
szente #14414 üzenetére
Én A10 5800K APU-t használok alulfeszelve 4,1GHz-en ugyanezzel a lappal 2x4GB 1600-as Kingmaxal, egy SSD-vel, egy 3,5"-os 1Terrás WD HDD-vel és egy ODD-vel FSP400-60APN 80+ táppal ellátva. A winyó hangját hallani amikor működik a legerősebben. A ventiket frankón le lehet szabályozni ezzel a lappal, de egyébként sem hangosak egyáltalán. Hüvös, csendes, igen gyors es kis fogyasztású a rendszer. Idle Kb 27-32 Watt fogyasztással a konnektornál mérve attól függően, hogy pörög vagy nem a winyó. Mos tervezek egy procihűtőt beépíteni a táp alá, passzívan mert a gyári zajos lessz mikor felpörög. Szerintem egyáltalán nem hangos a kicsi 8cm-es sem oldalt.
-
szente
addikt
Én játszani szeretnék rajta, akkor viszont nem zavarna a hangja, mert akkor eltereli a figyelmemet az audiovizuális élmény.
Viszont ez a 160W TDP-t hűteni, most nagyon zavarja a fülemet még netezésnél is.
Hát akkor lehet, hogy még se lesz Bitfenix, nem akarok 20k-t kiadni házra, hogy még ráköltsek 6-8k-t ventikre, annyit már nem ér meg a design.
Müszi: Neked a Freezer hogy fért be a CM-be? Vagy a Fre64pro nem a Freezer 64 Prot takarja az adatlapodon?
-
xtevo
őstag
válasz
szente #14418 üzenetére
Azért pörög rajta a venti, de egyáltalán nem hangos, sőt. Bios szinten leszabályoztam Level 1-re, és asszem 46 foknál pörgeti fel, normál használat mellett (net, filmezés stb.) nem pörög fel. Renderelésnél, viszont megjön a hangja, tiszta sor.
Hú, most megfogtál, már nem emlékszem rá...
-
szente
addikt
Viszi passzívban a hűtőd a procit, vagy megy a venti? Ha megy, akkor milyen fordulaton?
Pista0001: Mondjuk ez fül kérdése is, hogy halk, vagy sem. Szerinted egy 2-3k-s venti lehet nála halkabb? Mert ha szerinted ez a kategória is hangos, akkor nekem valszeg halk lesz.
#14417: Nem alaból 800 RPM a gyári ventik? Azt még lehet lejjebb szabályozni? Azt hittem alatt már be se indulnak.
-
xtevo
őstag
válasz
szente #14414 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem a hangosak a CM Elite 120 ventijei, én mondjuk a 80x10-est nem kötöttem be, tudtam pörögne, mint az őrült.
Az előlapi viszont csendes jószág, a vga-m hangosabb nála. Mondjuk azóta beszereztem egy Sickleflow-ot, kb. zajban hasonlít rá, mondjuk légszállításban azért elmarad.
Ha ezt a házat választod ajánlom a hdd blokk utáni venti beszerelését, úgy a kis ventit elhagyhatod, szerintem. Én legalábbis így csináltam(Profilomban konfigom)
-
szente
addikt
Köszönöm a segítőkészségedet!
Akkor ha jól számolom nem fog elférni már egy venti az Accelero-n. 42mm vastag. Őszintén a CM amolyan vészmegoldás lesz, ha nem jön össze a pénz a Bitfenixre. Kellene a tágasabb ház mert valami nagyobb hűtőt szeretnék a procira, hogy ha lehet, akkor elmenjen passzívban, na meg a formája is jobban tetszik a Prodigy-nek.
Még talán annyi, hogy a gyári ventik mennyire halkak? Érdemes őket lecserélni 2-3 ezer forintosra, vagy annyival ezek nem halkabbak? Minél halkabb konfigot akarok építeni, persze azért ne forrjanak az alkatrészek. A következőket terveztem bele:
ASROCK FM2A75M-ITX
AMD Athlon II X4 740
KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 1866MHz CL9 KIT ( Ha elfér a CPU hűtőtől a RAM borda)
HD7770 vagy HD6850 + Accelereo S1 Plus
2x 3,5" HDD + 1 SSD
FSP AHN vagy GHN táp.Pista0001: Akkor ott már a 12mm-es slim venti sem fér el gondolom. Az Accelero 42mm vastag.
-
-
HookR
addikt
válasz
storm4 #14368 üzenetére
"Kínálatunkat a hazai piac csekély mérete és fizetőképessége miatt nagyon megfontoltan bővítjük. Ezért nem tartunk szolgáltatásazonos termékeket és egyedi igényeket is csak egy értékhatár felett teljesítünk."
Ez a rész érthető, védhető.(#14398) storm4: A második, ingatag prekoncepciókra építkező válasz ellenben nagyon szúrja a szemem. Különösen annak fényében, hogy előzőleg nyitva hagyta a lehetőséget:
"Ugyanakkor feltétlenül hozza tudomásunkra, ha olyan feladatok adódnak nagy számban a mini-ITX témakörben, melyeket a jelenlegi termékkínálatunkkal nem lehet megoldani és valódi kereslet is van rá, ami új termékek jövedelmező bevezetését garantálja."(#14405) mintAdarab: Szinte biztos vagyok benne, hogy nem voltak tisztában az eredettel, gyártóval. Amennyire látom, a kínaiknál bevett szokás bérgyártóként és saját márkajelzés alatt is értékesíteni a termékeket. Gyanítom, hogy az adapter.hu-hoz már áttételesen kerülnek, közvetítő útján. Az eltérő szitázás és termékmegnevezés is ezt támasztja alá.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Bitfenix Prodigy és CM Elite 120 Advanced tulajoktól szeretnék segítséget kérni.
Lemérnétek nekem a VGA nyákja és az oldallap közötti távolságot? Arra lennék kíváncsi, hogy be férne e egy 7770 Accelero S1 Plus-sal.
Köszi! -
.mf
veterán
válasz
bigdady #14404 üzenetére
"OC típusú", lehet olyan jó, mint a Vargánya?
A helyedben inkább az apróról szereznék egy minőségi sfx tápot
Pölö FSP 300W 4k -
törölt tag
válasz
TomiLi #14400 üzenetére
Hát, gondolom egy fullos ATX méretnél számíthat, mert ott már elég hosszúak a lane-ek, főleg ha meg is toldod. Nekem a csupasz minden gond nélkül ment egy fél napig egy ITX deszkában. Persze nem játszottam vele (vagyis nem volt brutál mértékű adatforgalom), csak kiváncsi voltam progik alatt, hogy megy-e megbízhatóan.
Ha egy ilyen ócsó -teljesen árnyék nélküli, mint a régi PATA- kábelt veszel a kínaiaktól kb 6 USD-ért, sokat akkor sem buknál, ha neked nem jó és itt az apróban sem kelne el. Ebay-en PCi-express flexible, vagy -ribbon néven keress rá, értelemszerűen a 16x-osra. Ennél a legolcsóbbnál a deszkába csak egy PCB-t kell dugni, lock nélkül, a ribbon másik felére meg egy 16x-os mama van ráműtve, az bele is kattana kártyába (legalábbis a hátsó végén)
Amennyire tudom, a lane-ek differenciálisak, így eléggé zavarérzéketlen önmagában is, inkább az alaplap vezetékezése és megfelelő impedancia illesztése (ami a toldó nélküli hosszon nyilván teljesen jó) lehet a tényező; vagyis, hogy mennyire tervezték bele az "overkillt".Storm4 #14398
Nade hiszen ők szegről-végről forgalmazzák a realan házakat, nem? Vagy akkor az is költői túlzás? -
jeni
félisten
válasz
bigdady #14392 üzenetére
akkor inkább THERMALTAKE Element Q VL52021N2ED 200W ilyet vennék a Chifi mellett ha más lehetőség nincsen.
még azt is vedd figyelembe ha veszel optikai meghajtót akkor az melyik lesz normál méretű akkor a Thermaltake a jobb ha sima laptopba valót veszel akkor az már csak a Chieftec házba való amit megjelöltél korábban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Gaming notebook topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BMW topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged