Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Khaosz55

addikt

válasz Ájvé #70836 üzenetére

Szerintem fénykép alapján nem látod a csillogást, mivel mozgáskor jelentkezik legjobban. Ha egy statikus pl fehér képet kiraksz, akkor úgy jön elő legjobban ha mozgatod a fejedet kicsit balra-jobbra. Csinálhatok az enyémről fényképet 0 csillogás lesz rajra viszont film közbe világos felületen látható ha nagyon azt nézed.
    Azt meg nem igaz, hogy az alacsonyabb gain-en kevesebb csillogás. Amiket láttam 0.8 és 0.6-os ALR vásznaknak nagyobb volt a csillogása mint az én elméletben 1.2-es valóságban jó ha 1.0-ás ALR vásznamnak. Ahogy korábban írtam, enyémnek nem annyira sötét szürke az alap színe mint a 0,8-0,6-nak valószínűleg ezért is nem annyira feltűnő a csillogás, lehet a sötétebb szürkén nagyobbat kell erősíteni. Alacsonyabb gain-es esetén jobban láttam az apró csillogó "mákszemeket".
    Mivel az enyémnél világosabb a szürke anyag felülete ezért enyhén magasabb a fekete szint is, de a 0.0031-es fekete szint már így is elég jó.
    Ha láttam volna olyan 0.6-0.8-as ALR-t ami kevésbé csillog mit a jelenlegi vásznam akkor lehet már az lógna nálam, viszont fényerő veszteséget sem szerem annyira mivel láthatóan nem üt akkorát a kép, persze ez fényerő kérdése is. Ezek az én személyes tapasztalatom.

Új hozzászólás Aktív témák