- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Micro Four Thirds
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
Nem egy bika gép. Általános használatra van, alkalmanként amikor filmezünk akkor lenne használva lejátszónak. HD6770 videokari meg egy 3 magos 3.2GHz proci, 8GB rammal.
Akkor a driverben a dinamikus tartománnyal, és a képfrissítéssel nem kell foglalkozni? Automatán 60 Hz-nek ismeri fel. Viszont a filmeket szeretném 24 Hz-en helyesen lejátszani.MadVr annyira nem izgat, mert én az érintetlen képet szeretem, azt meg ha jól tudom inkább a képjavítói miatt használják.
PowerDVD-t már feltettem a 3D ISO-k miatt.
-
péjé
őstag
válasz
Vhiktor #46197 üzenetére
Én lejátszónak megpróbálnám a Kodit...ott a hangkimenetet egyszerű beállítani, meg kell adni milyen hangsávot tud kezelni az erősítő és ennyi, 1000 féle képpen lehet testreszabni amúgy.
A videókari 2 fele fog dolgozni...a pc monitorja felé meg a proji fel amikor vetítesz, a kettő gondolom nem ua. a felbontás stb. Ha lehet akkor csinálj külön profilt a vetítőnek.
Ha komoly htpc-t használsz vmi bivaly vga-val akkor talá inkább MPC-HC, madvr stb de ezt beállítani rendesen egy külön szakma... [link] -
Vhiktor
nagyúr
A HTPC topikba már feltettem ezt a kérdést, de nem igazán kaptam kielégítő választ.
Pc-t szeretném használni lejátszóként. A pc az erősítőre van kötve HDMI kábellel. Az erősító meg a projektorra..
Hogy kell beállítani a grafikus drivert és a lejátszó programot(melyiket érdemes használni), hogy helyes legyen a képi megjelenítés és hogy a HD hangsávok is megszólaljanak? -
péjé
őstag
válasz
szabeska #46193 üzenetére
Érdemes a használtak között is körülnézni, kb a 100"-as méret oké neked de próbálj a falra vetíteni hogy a 106-110 mennyire kényelmes..ez eléggé egyénfüggő dolog.
A jófogáson vki árul da-lite vásznakat bontatlanul, az a Dell-nek hivatalos kiegészítője, nem lehet rossz cucc.
Jók még az optoma vásznak ebben az árban...van bennük üvegszál erősítés, nehezebben hullámosodnak. -
szabeska
addikt
Sziasztok!
Egy meglévő, nem nagy durr projektorhoz szeretnék egy vásznat, kezdésnek, hogy ne a falra menjen a kép.
- mire szeretnéd használni a projektort - házimozi
- mire szeretnél vetíteni - vászonra
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni - 85"-110"
- illetve milyen távolságból néznéd azt - 2-2,5 m
- mekkora a szoba - 3x4 m2 kb
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort - vászonnal szemben, polcon vagy állványon
- mennyit szeretnél rá költeni - bruttó, minél kevesebbet, max 40k, ha ér annyit a dolog
- mennyire világos/sötét a szoba - rolózható teljesen sötétre
Mindenképpen állványos kellene, nem falra szerelhető! -
Vhiktor
nagyúr
válasz
junior19 #46184 üzenetére
Black clipping mintánál, nekem pont egybeesik az hogy a 6-os oszlop egybeolvad az alatta levőkkel, de 17-tól felfele villog. Ezzel nincs is smemi probléma.
Csak az apl clipping mutat mást. Lehet azért, mert sok fény verődik vissza a falakról és az rontja el a kontrasztot? Másra nem tudok gondolni. -
Lagolit
tag
A tükröződés a vásznon javítja ha nem 1.4-est hanem kisebbet veszek, pl 1.0-t?
Terv szerint a plafonon lesz fejjel lefele, PC-ről meghajtva vagy AV erősítőről, így a saját lejátszóit nem fogom használni szinte sohasem.
A PF1000U utódját a HF65LA-t veszem meg, talán javítottak a konstrukción, de szerintem ugyanaz a belseje.
ECO módban használtad?Köszönöm a kimerítő véleményedet, nagyon megtetszett a vetíő, ha BF-en nem is lesz olcsóbban, akkor is ez lesz a befutó.
-
-
Vitee
aktív tag
válasz
Lagolit #46181 üzenetére
Vegyes vélményem van róla, szerettem is, meg nem is. Könnyű volt az elhelyezése, csak leraktad az asztalra és kész. A színei, vetített képe tetszettek. Nem lehetett élesre fókuszálni az egész képet, még közel se. Vagy az egyik fele, vagy a másik, vagy a közepe. Filmnél nem volt zavaró, de ha egy streamet néztél valamilyen játékról, vagy játszottál konzolon akkor zavaró volt nagyon, hogy alig olvasható a felirat meg a HUD bizonyos részeken.
Halknak elég halk volt, igaz 1 év alatt hangosabb lett ami hiába előttem volt 3 méterrel másabb volt mint a felettem susogó Benq és zavart.
Ami tetszett, hogy van benne médialejátszó, de!
Több formátummal se birkózott meg, a lejátszója nem az igazi, felirat színezés sincs, nagyon minimál az egész. Gyereknek mesére nem lehet zavaró, de sok filmnél nem lehetett tekerni a film közben, csak előlröl kezdeni, ugye a gép nem kezel bizonyos hangsávokat, ilyenkor hangod sincs, ha pc-ről hajtod nem gond. Itt kellett vennem nekem is egy külső androidos médiaplayert.
Ha tv nézés a cél, vagy háttértv akkor príma, az izzó sokáig bírja nagyon, egy darabig nem kell félni. Minimál sötétítés mellett már elég volt a fénye a TV-hez, filmeknél azért, hogy élvezhető legyen már kell a sötét.
Hiába ledes gép szivárvány ugyan olyan mértékben jelen van mint a Benq w2000-nél.
Ami a váló ok volt egy év után, az a képben a black uniformity. Ha rákeresel, raktam be képet is, a kép bal alsó részén egy nagy téglalap alakú sokkal sötétebb rész látható. Ez sötét filmeknél hihetetlen zavaró volt számomra, egyszerűen nem tudtam hozzászokni.. Barátnőm nem is látta csak miután mutattam neki. Az összes gép ilyen, konstrukciós dolog, aki azt mondja nem, nem akarja vagy egyszerűen csak nem látja.
Néha vastagon állt rajta a por az asztalon, de az 1 év alatt soha nem volt latható problémája a por miatt. Az első gép amit elhoztam foltos volt, gyárilag poros volt... Engem a porok DLP istene üldöz, nem igazán szeret :)
Benq-nál ez 1 hónap volt, mire ismét poros lett a vetített kép.
Ha ezeket a hibákat javítanák egy jövőbeli gépben, lehet vennék újra ilyesmit, de ezek miatt adtam el.A vászon SL Amleto Diamond 1.4, pontosan amit írtál. A képernyő bal felén, de középen egy elég nagy részen csillogott a vászon. Ezt úgy értsd, hogy a forrás kereső kék képernyő nem homogén volt, hanem azon a szakaszon mintha tükröződne a lámpa fénye, csillogott, sokkal világosabb volt az a rész. Film közben nem lehetett látni, csak ilyen homogén háttereknél.
-
junior19
senior tag
válasz
Vhiktor #46183 üzenetére
Vannak más minták is, de nincs közöttük számottevő különbség, nagyon sokan használják az avs hd mintáit.
Szerintem nem jól csinálod. Az 51 és 57 között nagyon sok a különbség, ekkora különbség nem létezhet.
Ne a 17. oszloptól való villogásra állítsd a fényerőt, hanem ahogyan írtam, amikor már a fekete alatti villogást nem látod, az lesz a fekete szint értéke. Lehet, hogy ilyenkor még nem látod a 18-ast sem villogni, de annak más oka lehet. Gamma, alacsony fénykibocsájtás az alsó ire tartományokban, másképpen kezeli a projektor a beérkező video jelet, mint a tévé.
Ha meg van az az érték, amikor a fekete alatti oszlopok villogása megszűnt, akkor az a megfelelő fényerő érték. Ha ilyenkor sem látod még a 17,18,19,20-as oszlopot, akkor esetleg a gamma állításával kísérletezhetsz. Esetleg egy kalibrálással be lehet állítani. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
junior19 #46180 üzenetére
Próbáltam az apl clipping mintát is, de ahhoz nagyon fel kell húznom a fényerőt, hogy megfelelő legyen. Világosak a falak és a mennyezet is, így azon a mintán a kontraszt a béka fenekével egyenlő. Ha ott felhúzom a fényerőt a megfelelőre, akkor túl világos lesz minden.
Esetleg más minta? Vagy a Calman-nak nincs erre megfelelő mintája?
-
junior19
senior tag
válasz
Vhiktor #46178 üzenetére
Fényképeket ne használj ellenőrzésre, nem biztos, sőt nálad is biztos, hogy nem jól kezeli a forrás. Visszatértél ezzel a videó kimeneti színtér beállítás problémájához, másképpen kezeli a fotót és a videó anyagot a forrás.
Nálam is az ilyen fekete szint beállítási képek rosszul jelennek meg, ha a Dune a forrás, ha a tévé, akkor pedig jó.
Én az AVS 709-ről az APL clipping mintát jobban ajánlanám, de azt is úgy, hogy amikor magas a fényerő, akkor addig csökkenteni, amikor már nem látod a 4-16 oszlopok villogását, tehát megszűnik láthatóvá válni a fekete alatti tartomány. -
Vitee
aktív tag
válasz
Lagolit #46169 üzenetére
Szia,
Én ilyen vászonnal használtam az LG PF1000U-t. Mivel alulról vetít, a vászon alsó kerete miatt alul egy pár centis sávot nem vetít ki mert betakar neki, vagyis így tudod jól vászonra illeszteni a képet. Szemből ugye nincs ilyen gond, normál vetítővel, ez engem egyáltalán nem zavart.
A másik és már zavaró dolog, hogy becsillogott a vászon. Valószínű az UST megoldás miatt, mert a Benqval nincs ilyen probléma. Film közben nem látszott egyébként, csak ha homogén képet vetítettél. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
junior19 #46176 üzenetére
A Basic mappából a Black clipping-et szoktam használni a fényerő beállításra.
Más teszmintáim png formátumban vannak. PL 1-5% feketeszint. Ott teljesen fekete minden, nem lehet látni az oszlopokat, hiába látom avs mintánál 17-től felfele az oszlopokat.
TV-nél mindkettő minta helyes. -
Ijk
nagyúr
válasz
Lagolit #46175 üzenetére
Normál ALR vászon a szemből érkező fényt veri vissza szembe, minden mást elnyel. Ha alulról világítod UST projektorral élvezhetetlen gyenge képet kapsz, ehhez kifejezetten UST projektorhoz való ALR vászon kell ami alulról érkező fényt szembe veri vissza. Szerintem ezek többe kerülnek mint maga az UST projektor, de járj utána.
-
Lagolit
tag
Mindenképp fix vászon lesz, az ALR milliós kategória?
Nem oktatásra, hanem otthoni felhasználásra lenne. A használt vásznakkal sincs semmi bajom, csak hogy a diamond felület nem-e rosszabb az ALR helyett az UST-hez, ez volt a kérdésem lényege.
Mit értesz nagyobb nyereség alatt? -
Vhiktor
nagyúr
Milyen mintákat használtok végpontozáshoz?
Én eddig az AVS HD709-en levőt használtam a feketeszint beállításához és tv-n ez tökéletes összhangban volt más mintákkal is. Viszont projektoron meg nem. Pl ha beállítom az AVS HD709 alapján a feketeszintet akkor más mintákkal nézve egyáltalán nem jó. -
péjé
őstag
válasz
Lagolit #46169 üzenetére
UST géphez leginkább a fix vászon való mivel a vetített kép elég éles szögben érkezik a felületre és pl. egy sima falnál felerősíti a nem teljesen sima fal felületi hibáit vagy a hullámokat a normál letekerős vásznon.
ALR vásznakat olyan helyekre ajánlják ahol nem tudják/akarják megszüntetni a világos környezetet és sok a visszaverődő fény a vászonra ami eléggé lerontja a képet. Elég combos áruk van de aki vett az dícsérte.
A Screenline a jó márkák közé tartozik, érdemes vadászgatni őket használtan is de kérdezd meg szepi0808-at épp milyen ajánlata van ezekre. A betekintési szög a vásznon is múlik, a nagyobb nyereségű (pl. 1.4-es) vásznaknál ez kisebb mint az 1.0-nál. Nekem 1.0-ás a vásznam, oldalről ránézve a képre sztem nem esik szét annyira mint a tv képe.
Oktatni keresel gépet esetleg? -
Lagolit
tag
Sziasztok,
Egy 3,5*5,5-es panel nappaliba szeretnék tenni egy UST-s projektort, az LG HF65LA-ját néztem ki, ez a PF1000U utódja. A faltól kb. 25cm-re lenne a projektor segge, ezzel már egész nagy képet adna, a falon pedig fix vászon lenne. Mozira, tv-nek és játékra (PC és a képfrissítés nem lényeg) lenne használva.
Vászonról viszont semmi infóm nincs, hogy honnan és milyen lenne érdemes szerezni.
A projektorról tudom, hogy nem olyan nagy a fényerőssége, de a lakást majdhogynem le tudom sötétíteni 100%-ban, így az se bajos.A vászonra tudtok mondani tippeket?
A projektor valahol kipróbálható, a DLP-s szivárványosodásra kíváncsi lennék, vagy ha tudtok hasonló árban mondani másik UST-t azt is megköszönném. Árban a vászon és a projektor ne haladja meg az 500k-t.Köszönöm.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
Real_Necro #46155 üzenetére
Hm..Nyíregyháza? Lehet meg kéne keresnem kipróbálni nálam/magamnál
-
16:9-es képarányt szeretnénk vetíteni minimum 200cm-es vászonra.
Vászonból a 25000 ft alatti állványosak jöhetnek számításba, ahol a termékminőség nyilván nem a legjobb.
Kérdés: melyik hajlamosabb az öblösödésre? Ha egy 1:1 arányú (200x200-as) vászont 16:9-re nyitni csak le vagy ha egy eleve 16:9-es mondjuk 200x115cm-es vászont teljesen lenyitunk? -
N.Ferry
senior tag
válasz
#99499520 #46152 üzenetére
Még csak most szeretnék belemászni a projektorok világába, ezért gondoltam hogy a Benq W1070 jó választás lenne az fhd miatt, meg az aránylag baráti ára miatt.
Mekkora és milyen vászont ajánlanátok hozzá ami falra szerelhető, rolós kivitelezésű?
Ebből sem kell a legszuperebb, elég egy "normális" amolyan kezdésnek.
Kb. 4 méter lenne a távolság.
-
Gabesz26
senior tag
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
A Benq W1070 mellett ajánlanátok olyan projektort ami ugyan úgy fhd, és használtan is kb. a Benq ársávjában van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mozgásban a Crimson Desert
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Vadiúj SSD-k!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest