- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Na ahogy látom a nyuszi visszavitt megint 1 felbontottat, és ez már nem is olyan jóáras, mert 112 vs 124 a bontatlanok.
-
Wenceslas
csendes tag
Itt raktam össze még 2018 elején a konfigom, amit most váltottam, gépházon és tárhelyeken kívül. Egy csodálatos GTX 1050TI-t adta tovább a stafétát a B580-nak, eddig szintúgy remek eredményekkel. Kívánok ennek is legalább ennyi szolgálati időt.
-
ricsip
addikt
válasz
wwenigma #345 üzenetére
Na, kicsit játszadoztam a dologgal, és hát nagyon sokismeretlenes az egyenlet
Neked 60Hz-es monitorra van kötve ez a kártya?
Mert ahogy kivettem több szintű korlátoltsága van szerintem ennek az energiatakarékos dolognak:
1 monitor esetén 4K @ 60Hz a max, ameddig tud működni low power-ban.
2 monitor esetén már csak 1080p @ 60Hz a max, ameddig mehet a low power
3-4 rádugott monitor esetén semmiképpen nem lesz low powerNamármost azthinné az ember, h. pl. ha 1 monitoros rendszere van, a 4K 60Hz helyett mondjuk 1440p 120Hz v. 1080p 144Hz is ekvivalens? Hát a cikk legalján van egy kiegészítő magyarázat, amiben már szerepel h. 60Hz felett nőni fog az idle fogyasztás. Felbontástól függetlenül. Azaz szerintem a 4K@60Hz-et nem lehet helyettesíteni pl. 1440p 120Hz-el. Csak 1440p@60Hz v. 1080p@60Hz az ami szóbajöhet.
A beállítások szükségességénél nekem elvileg nem volt elég a windows Power mgmt: PCIE : Max power saving, hanem szerintem kellett a BIOS beállítás is.
A BIOS-ban az ASPM-nél meg vannak különféle opciók: enable L0s vagy enable L1, vagy enable L0s+L1
Viszont amit a cikk ír, h. OS controlled ASPM enable, ez így betűszerint nekem pl. nincs.
Ugyanígy a: PCIExpress root port enable ASPM sem szerepel betűszerint így nálam a NIOS-ban.Szóval ez érdekesen szopatós szituáció.
-
ricsip
addikt
válasz
wwenigma #345 üzenetére
Király vagy. Mennyi energiát tettél bele, mire ezt a knowledge base-t kinyomoztad?
Mondjuk ha az ember tudja mit keressen, akkor már gyors szokott lenni. A gond akkor van, mikor az ember assetuggya mit keressen, és hogy az a valami létező dolog-e egyáltalán.Az meg h. mit okozhat, lehet hm fingjuk sincs róla, és majd Te meg én írjuk meg nekik a driver feedback menüoont-ból, mikor jönnek a megmagyarázhatatlan fagyások, belassulások, sleep-ből felnemébredések, black screen és a többi x-aktás viselkedés.
-
-
ricsip
addikt
válasz
wwenigma #342 üzenetére
Hasznos tipp. Kérdés milyen hàtrányt fog okozni.
Csak a windows-os energiagazdálkodási beállítás nem elég? A bios-ban is kell?Én arra tippeltem azért magas az idle fogyasztás, mert a VRAM clock-ot pörgeti maxon (2375 Mhz). Mivel ez melegíti az egész PCB-t, így idle-ben is felmegy a hőmérséklet 46 fok körülre, ezért a ventillátort 5 másodpercenként be-bekapcsol 10 másodpercekre. De csak 500-600-as fordulatszámon kavargat 1 kicsit, ez nem elég ahhoz h. lehűtse az egész kártyàt, így a 46 fok kb folyamatosan megmarad, a venti pedig újra-és-újra bekapcsol alacsony fordulaton 10 másodpercekre. Ez a leghülyébb ventu vezérlés, amit így 2025-ben már muszáj lenne szégyellni és aki ezt jóváhagyta, azt ismét felvenni az intelnél, és utána megint kirúgni.
Ha bekapcsolom az intel graphics program-ban a FAN controlt, az advanced-nél szerintem a FAN curve nem működik ahogy beállítom, mert össze-vissza kavirnyákol a fordulatszám. Eleve a grafikon is idióta: van egy vízszintes szaggatott vonal, ami azt jelöli h. ZERO RPM. Azaz ennek kellene a 0 vonal-nak lennie. Ehhez képest az Y tengelyen le lehet menni alá is. A ZERO RPM-et kb. 30%-os fordulatszámként értelmezi.
Ha basic FAN control-t állítok, akkor meg 30% a minimum érték amit enged, hogy folyamatosan tartson, alá nem enged állítani. Ez ilyen kb. 1300-1400-as fordulatszámot jelent a gyakorlatban, ez már hallható ha figyelem a zaját. Ezzel lemegy a hőmérséklet simán 30 fokra is, de ez meg szerintem sok h. idle-ben is folyamatosan ennyin menjen.Amúgy nagy trükkös az intel, mert csak a GPU core watt-fogyasztást írja az intel control program-ban. Holott a total KÁRTYAFOGYASZTÁSBA beletartozik a VRAM power is, meg a még valami (ez utóbbi valami lehet, amit a PCIE powersaving lecsökkenthet?)
-
wwenigma
Jómunkásember
Intel videokártyákkal kapcsolatban olvastam pár dolgot. BIOS-ban PCIe kapcsolati állapot L1 módra állításával és az energiagazdálkodási lehetőségek speciális beállításaiban maximális energiamegtakaritasra való állítással (L1 mód) "drasztikusan" visszaesik az idle fogyasztás. Előtte stabil 40W körül ment és a venti fel-felpörgött A kártya működése miatt nem okoz ez problémát elméletileg mint nvidia/amd esetén. Még tesztelni kell...
-
ƵøŁĭ
veterán
127k a B580.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Angelland13 #331 üzenetére
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Angelland13 #331 üzenetére
Szerintem ezeket az igényeket kiszolgálná.
-
Angelland13
csendes tag
Mi a vélemény és megítélés erről a kártyáról? Adobe termékekre, videó vágásra és szerkesztésre és 10%-ban 1080p 60 fps (magas de nem kimaxolt beállításokkal) játékra keresek kártyát ilyen árkategóriában (új, 100k körül). B580-ra gondolok.
-
F.B.I.
veterán
Már nem nagyon bányásznak ezekkel, simán van olyan széria, aminek van papírja, doboza az eladónál, magánszemély és egyébként is minden kártyáról ha tényleg el akarja adni, akkor küldjön egy HWINFO64 képet, abból elég sok mindent le lehet szűrni. Én még soha nem vásároltam új VGA-t nem volt rá pénzem és sajnáltam is rájuk annyit.
-
Piftuka
veterán
"Ha meg nem kell a játék, van 86-ért bontott is most jópár, gondolom abban nem lesz benne semmi csecsebecse csomagolás, csak a kártya."
Az vajon hogyan történhetett? Több vásároló átvette a videokártyát, aktiválta a játékot, majd a fogyasztói szerződéssel elállással visszaküldte a terméket az Alza áruháznak? -
F.B.I.
veterán
-
simkoG
csendes tag
válasz
wwenigma #320 üzenetére
Elküldtem nekik, hogy a honlapon azt írták, 2024-10-24-től él a promóció (forrás: https://www.alza.hu/intel-holiday-bundle-assassins-creed-shadows-ubisoft-classics-bevaltando-2025-05-15-ig-d12658455.htm), kérdés nélkül küldék a kulcsot.
-
-
ricsip
addikt
válasz
ggbuffon1897 #314 üzenetére
Illetve idle is maxon jaratja a ramokat, ami szinten fura.
Ez eddig Radeon-tulajok kiváltsága volt
-
Moonline.
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #316 üzenetére
Valóban, 3360-3370-ig pörög fel, annak a 30%a nem 1400-1500.
Eddig nem nézegettem annyira, van a házban 4 rendszerhűtő, úgyhogy melege sose lesz
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Moonline. #315 üzenetére
Szval kozel 4500 rpmen tud porogni ez a huto? (Mert annak a 30%a az 1500)
Allitottam mar nem egy fan-curveot mas kartyakon, nalam ez egyertelmu valami bugnak tunik. Olyan mintha beragadna neki valami. 40C on is ennyi, 65Con is ennyi (ott mar 50%ra volt allitva)
Jatekok alatt is fura mert elv 100% kozeli a usage, megiscsak 120w-ot mutat fogyasztasban.
-
Moonline.
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #314 üzenetére
Nincs ebben semmi anomália, ha a vonalra rakod, az 30%os venti fordulatszám, ahogy írja is a szoftver, ha ráviszed a pöttyre az egeret.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Moonline. #313 üzenetére
Azert vannak erdekes anomaliak..
Beallitottam hasonlora a ventiket mint te, erre fogta magat es mar idle is elkezdte tekerni 1400rpmen, vissza is hult a gpu 33Cra memoria 35Cre. Igy inditottam ghost of tsusimat, ott 48Cig melegedett a cucc (venti piszkalas elott 65) de a ventit emeli 1800 rpmre. (Es meg igyis halk)
Lehet az afterburner kavar be? (Csak a monitorozas miatt raktam fel). Vagy szoftveresen meg mindig ilyen gatya ez a cucc?
Illetve idle is maxon jaratja a ramokat, ami szinten fura.
Maga a teljesitmeny meglepoen pofás, foleg ezert az árért.
-
Moonline.
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #312 üzenetére
Redditen egy posztnál 45°C-ot olvastam, nekem akkor indította rá amikor elérte a 46°C-ot.
-
ggbuffon1897
őstag
-
Moonline.
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #310 üzenetére
Nem random kapcsolgatja, csak ott éri el azt a szintet, ahol már nem 0 rpm-el üzemel a hozzá párosított GPU hőmérséklet szerint.
Ha zavar, szoftverben állítható, hogy ne kapcsoljon ki, én úgy használom:
-
ggbuffon1897
őstag
Az "normalis" h idle a gpu 46C mem 50C es random bekapcsolgat a venti 400-500rpmre hwinfo szerint?
Mert amugy meglepoen csendes terheles alatt (1400rpm , 65C)
-
Piftuka
veterán
"Na annyiért biztos jó üzlet volt. Most szaros forintban már vagy 30-40%-al több."
Én éppen ezért elengedtem. Egyszerűen nem visz rá a lélek (és a pénztárcám), hogy ~130-150 ezer forintért videokártyát vegyek, amikor még a 100 ezret is sokallom.
Várok vele, aztán szerintem majd valami kifutóban lévő RX6700, vagy RX7700 kártyára cserélem le az RX570-emet maximum 70-80 ezer forintért. Esetleg valami ilyesmit a használt piacról.
Bár nem jó, hogy azoknak csak 128 bit-es a memóriabusza, de valószínűleg "erőből" így is nagyobb teljesítményre képesek, mint a jelenlegi kártyám... -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
ggbuffon1897 #305 üzenetére
Új AMD kártyákhoz viszonyítva arra elég amire egyenlőre kell.
-
ggbuffon1897
őstag
Sziasztok,
Tnap vettem aprorol egy b580 limited editiont (7700xt-t vált, 2 honapos gyerek es elvadult hwarak mellett atmenetileg tokeletes lesz havi par ora jatekra 110k-ert, aztan majd ha eszhez tert mindenki feljebb valtok..na meg mar az a770 ota kiakarom probalni az intelt
es dizajnban is szeretem ezeket a letisztult cuccokat)
Sok dolgot olvastam rola, eleg osszevisszasag van yt gameplayek es leirasok alapjan is, mire szamithatok vele 1440p-n? Zaj
Egy 12600kf + b760 + 32 gb ddr5 mellett fogom hasznalni. Gondolom resize bar on az alap.
-
wwenigma
Jómunkásember
Intel® Graphics Driver 32.0.101.6647 (WHQL Certified)
Release Notesricsip: látom céges
-
simkoG
csendes tag
Közben Alza-n már kint van az ingyen AC Shadows ajándék, de az én erről szóló email-emre még nem érkezett válasz.
-
nofene
aktív tag
Kivancsisagbol en is lenyomtam egy Superposition tesztet:
Minden alap beallitason, semmi OC v. egyebek, (RAM EXPO modban 6000MT/s , CL28).
-
Sheenka
csendes tag
válasz
uzemidostala #298 üzenetére
Nekem a friss driver fagy (SC2-vel ha alt-tab ot nyomok). Megy vissza a regebbi
Egyebkent egpu-kent ezt hozza mobil proci mellett
-
wwenigma
Jómunkásember
Emelt RAM frekivel készült. Gép 5700X + 2x16GB DDR4-3666.
-
wwenigma
Jómunkásember
[link] Tanácsok és útmutatók alatt kérdeztem rá először ahol megerősítették hogy jár hozzá, majd pedig alkalmazásban a befejezett rendelésem alatt a kapcsolatfelvételnél kérdeztem meg tegnap hogy mikor küldik ki, mert még nem kaptam meg.
Aki rendelt ilyen kártyát annak javaslom hogy írjon egy üzit nekik mert az Alza részt vesz a promóciókban és ne maradjunk már ki belőle. -
wwenigma
Jómunkásember
Nektek is megérkezett a játék?
Tegnap irtam supportra üzit hogy mizújs...
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
Sparkle (szikra
) [link]
-----
BTW nálam az Intel eddig baba, WoT problémamentes, Project CW maxon 100fps, DOOM Eternal minden maxon + RT 60fps fix megvan. Modern Warfare szintén, single playerben minden bekapcsolva, fimnic smaa meg RT. Fogyasztás 160W volt eddig, Hydro M PRO 500W-os táp bírja 5700X mellett.
Furcsaságok vannak, utsó driverrel Handbrake és OBS rendszergazdaként inditva hozza csak fel a hardveres enkódolást.
-
ricsip
addikt
válasz
uzemidostala #290 üzenetére
Kérdés, lesz-é belőle 700-as változat is, v. az intel ezzel a limitált mennyiséggel le is zárta a gpu biznyiszt örökre (de legalábbis a cég feldarabolás végéig)?
-
uzemidostala
lelkes újonc
Nekem jan. 10 ota van meg 262 eur. volt . AOW4, Stellaris, autocad mech hibatlanul futnak. Coil whine nekem sincs, nagyon huvos a kartya.
Ami szamomra kiemelkedo az az intel ai playground, meglepoen jo, erdemes kiprobalni szorakozas celjabol.
Maga az Intel Graphics Software viszont engem a regi amd catalyst control centerre emlekeztet, random bezarodik, nem valaszol vagy csak siman nem menti el a beallitasokat.
265k intel mellett van, driver overhead problema nincs.
Azt meg hozzatennem, hogy a kartya tdpje 190w, szoval ha nem egy helyisegfuto raptor lake melle rakod, akkor egy
500w-os(legyen 600) kozepes tap boven ellatja a gepet arrammal.Osszessegeben nem egy rossz kartya, ha be tudod szerezni 300 eur alatt, viszont senki ne varjon tole 500 eur teljesitmenyt. Lowmid kartya lowmid aron.
Ui: szep a doboz meg az origami amit adnak hozza.
-
balinte
újonc
Sziasztok! Ma megérkezett a B580 Limited Edition előrendelésem az Alzától, de nekem nem fog kelleni. Ha valaki lecsapna rá, írjon, bolti áránál olcsóbban, bontatlanul, számlával adom. (A vevő maga veheti ki a boxból
).
-
nofene
aktív tag
Szoval. En mostmar nagyjabol egy honapja hasznalom a Limited Edition kartyam, amit vegulis (azt hiszem ebben a topikban is irtam) 274EUR-t sikerult megvenni.
Nem vagyok valami uber gemer, ugyhogy igazabol olyan marha sokat nem teszteltem (illetve nem sok jatekkal). Amiket megneztem:
- Cities Skylines (1/2)
- Civ (6/7)
- Red Dead Redemption 2Amit en varok es szeretnek a kartyatol azt hozza, a fennt emlitett jatekok mind roccenes nelkul futnak max grafikan (2560x1080), Civ 6 ~170FPS korul, Civ 7 ~120 FPS, Red Dead 2 kimaxolva olyan 70 FPS korul (ha jol emlekszem).
Emellett Autodesk Fusion amit hasznalok mint "productivity" szoftver.
Eddig szamomra egy fura hiba volt, ami Civ 6-ban a leader screenen az animalt leaderek haja "eltunt"
, de elvileg ez egy Anti-aliasing bug ami nem csak Arc kartyakon fordul elo.
De egyebkent en baromi elegedett vagyok, zero "coil-whine" vagy egyeb problema, venti is halk, kartya is huvos (meg nem lattam 66C-nel tobbnek - Furmark mellett sem) a Ryzen 7700-am ugy tunik rendesen ki tudja hajtani. Gyakori driver update es szvsz az Intel Graphics Software is kezd egyre jobb lenni.
Egy GTX 1070t valtottam le, es oszinten szamomra, az en igenyeimnek tokeletesen megfelel. Ar/ertek aranyban nem hiszem hogy talalnek akar csak hasonlo kartyat is (8Gb VRAM-os 4060 is kb 30EUR-al tobbe kerult volna es pl mind Fusion mind RDR2 ugy tunik elvezi h 12 giga VRAM van a kartyan).
Nyilvan mindenkinek merlegelnie kell, h milyen modon hasznalja a GPU-jat es annak illtve budzsenek megfeleloen kell valasztani, nekem nagyon tetszik es felhasznalas modjatol fuggoen akar a "Kulonosen ajanlott" plecsnit is megkapna tolem
- ez persze beszerzesi artol is fugg!!!
En szemely szerint borzasztoan orulok, h vegre ujra van egy ertelmes also-kozepkategorias / kozepkategorias kartya ertelmes aron. Egy pici "vicces" adalek, hogy kb 33 evnyi mindenfele kombo utan (Intel CPU - AMD GPU, Intel CPU - nVidia GPU, AMD CPU - nVidia GPU) egy uj valtozatot probalok ki AMD CPU - Intel GPU. 5 eve azt mondtam volna, h ilyet elkepzelni nem tudok
-
F.B.I.
veterán
Tapasztalatokat srácok!
-
Sheenka
csendes tag
Nekem ma megjött
kimaxoltam a bolond döntéseket
AMD mini PC mellé került oculinkes dokkolóba -
jimpo
senior tag
válasz
wwenigma #280 üzenetére
Remélem Nektek is jön nemsokára.
Nekem nem jön!Valami hasonló összeállítás biztos kiszolgál, bár nem olcsóbb.
-
ƵøŁĭ
veterán
Nálam még erősen képlékeny a dolog. Full HD-ban nem tudom, hogy meddig szolgálna ki. Jön az RDNA4 is
. Egyetlen előnye, hogy olcsóbb.
-
wwenigma
Jómunkásember
Alza: 2025.03.20
Meglássuk...
-
Sir81
aktív tag
Sziasztok. Allegro-nál van steel legend b580 146e forintért. Kuponnal postaköltséggel együtt vettem egyet 142-ért. Kíváncsi vagyok...
-
ƵøŁĭ
veterán
Asrock termék el is tűnt az Alza-ról.
-
ƵøŁĭ
veterán
Spider-Man 2 alatt eléggé gyenge a kártya.
-
wwenigma
Jómunkásember
Áremelés megvolt már Alzánál, minimális ugyan. Nahh majd meglátom, tuti ha megrendelem telót akkor írnak hogy jönne ez is így meglepetés szerűen.
Amúgy Caseking-en is van hasonló áron postával amit írtam de 2 év garival promócióban.
Viszont válaszoltak:
Köszönjük a megkeresést.Az említett Intel promócióval kapcsolatban nincs információnk.
A videókártya várható érkezése 2025 márciusa.
Jelen pillanatban nem rendelkezünk pontosabb információval.
Amint lesz, értesíteni fogjuk Önt.
Hát úgy néz ki magyar Alza nem vesz részt a promócióban. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Nirvatti #264 üzenetére
Igen azt néztem, egy kis remény. Akik megkapták azok esetleg meg tudják nézni vagy mondani hogy nekik volt e ilyen dolog.
Megkérdeztem Alzát mizújs addig.
Nem tudom tartsam e a rendelést mert ha hamarabb küldik mint március akkor necces lehet, pénz-átcsoportosítás miatt. 😅 Mást is venni kell/kéne még.
-
Nirvatti
tag
válasz
wwenigma #263 üzenetére
A honlap szerint a cseheknél partner az alza.cz...
Na most hogy ez mit jelent MAJD ha kapható lesz, az jó kérdés.Én meguntam a várakozást, inkább vettem más kártyát (7700 XT) részletre. Igen drágább, de egy hét alatt a 0% THM is el lett intézve szállítással.
Azért kíváncsian olvasom majd a jövőben, kinek hogyan jött be ez a kártya.
Remélem hozza majd a hozzá fűzött reményeket! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #262 üzenetére
Alzás rendelés mellé is jár a játék + Ubisoft offer? [link]
Qualifying Intel® Arc™ products:Intel® Arc™ A550M Graphics, Intel® Arc™ A580 Graphics , Intel® Arc™ A730M Graphics, Intel® Arc™ A750 Graphics , Intel® Arc™ A770 Graphics, Intel® Arc™ A770M Graphics, Intel® Arc™ B570 Graphics, Intel® Arc™ B580 Graphics
-
Moonline.
aktív tag
Ma is jött driver update, tartalma:
-
Wenceslas
csendes tag
Viszont az Alzán túl már vannak legalább készleten, még ha a nagyobbak közelítik a 200k-t is...
-
Nirvatti
tag
Alza
Várható időpont: március 2025 -
dorsy
csendes tag
hungarisztanban ez minimum 250 x 1.27=317.5
innen pedig 320 Euro equals 131,965 HUF. (ismerjuk, hogy USD == EUR ezer eve ha techrol van szo...)
ehhez kepest egy 3 ventis preOC partner design kari 150e' nekem nem tunik annyira rossz vetelnek, mikozben keszlethiany van mindenhol.
ahogy szokas mondani, nem a kari a draga, a fizetesunk keves -.- -
nofene
aktív tag
Jo darabig gondolkoztam, hogy varjak-e 5000 szerias nVidia kartyat, vagy 9000-es AMD-t, de vegul szembejott velem egy B580 Limited Edition, 274 EUR-t, amit annyira jonak talaltam, hogy lecsaptam ra. Egy GTX 1070-t valt le, foleg Civ 6 (es majd februartol Civ 7) a celpont, 1080p.
Nemi Autodesk Fusion is futni fog rajta, kivancsian varom hogy valik be egy Ryzen 7700 mellett.
-
Moonline.
aktív tag
Jött update, nyomjátok
-
ricsip
addikt
válasz
Nirvatti #245 üzenetére
Az előző 3800x procim az XMP miatt 2 havonta nyomott 1 bios reset-et, amikor első indításkor nem bírt boot-olni és csak pörögtek a ventik / nem adott képet. Táp 5 másidpercig nyom, gép kikapcsol, utána ismét bekapcsolás, ekkor már elindult, és általában a BIOS-ba lépett be automatikusan + adott 1 szöveget h. bios has been reset to default. Ezt eljátszotta 2-3 havonta. Ritkán kapcsoltam be, így annyira nem bosszantott.
Mióta 5800x3d-re cseréltem, nincs már bios reset, csak néha-néha még mindig az XMP miatt 1-1 nem bootolás. Ilyenkor kikapcs után a következő bekapcs-kor már bootol jól. AMD, én csak így szeretem.
-
gV
őstag
Intel Arc B570 review: it all depends on the price in store! - Hardware & Co
2070 Super 500 helyett 220 dodóért 2019 nyara helyett 2025 telén +2GB VRAM-al
többet kellene kapni ettől
amúgy a B770 bejelentés hol marad? -
ƵøŁĭ
veterán
-
-
Moonline.
aktív tag
A rendszeremen van egy tök vicces bug, ha bármi miatt leresetelődik a BIOS-om, a kártyával nem indul el a gép, mert a rebar kikapcsolásra kerül
-
Ezzel a B570 nem tom mit akarnak, kb 10-15e forintal olcsobb mint az B580..
-
Moonline.
aktív tag
válasz
benceboc #219 üzenetére
Nekem is sikerült hozzájutnom egy alzáshoz, msfs 2024 alatt nekem külső nézetben folyamatosan feketén villódzik ha mozgatom a nézetet, 2020-ban megy rendesen.
Egy régi DX9-es játékom teljesen kuka, az intel szoftvere meg ha kattingatok benne, sokszor random összeomlik.
Na, hát várom a frissítéseket bőszen, lesz ez még jobb is
-
daniel.t
friss újonc
Sziasztok,
Intel Core i5-12600 CPU-hoz passzolhat a b580?
Köszi! -
wwenigma
Jómunkásember
-
-
Nirvatti
tag
válasz
bobalazs #223 üzenetére
Tehát a dropok ~60fps-t jelentenek QHD-n. Az elmúlt években Playstation vonalon játszottam a kevés szabadidőmben, de ez a kártya kvázi kis pénzmag betolással felkeltette az érdeklődésemet.
Egyelőre FHD-n játszanék 5600X procival single player FPS-eket, mert azt azért nem sikerült megszeretnem kontrollerrel.
Szóval ha ott a szörnyű dropok 40 FPS-t jelentenek, ám legyen.
Az saját naivitás, ha engem most ez nem riaszt el annyira? -
Ebből az látszik hogy potenciálisan teljesítmény van benne hagyva a kártyában a jelentős CPU driver overhead miatt.
Még jobban kiütközik régebbi, gyengébb procik alatt. -
PNP
őstag
Üdv,
Van egy alzás rendelésem, ami beérkezett, de nem fogom átvenni. Ha valakit érdekel, írjon privátot. (XIII. - Róbert Károly krt. 54-58., átvételkor fizetendő összeg: 129 490 Ft)
-
Nem igazán ezek a követelményei csak a GPUZ checklistje ez hogy ezekkel biztosan működni fog.
A GPU hardware support az egy lista alapján veti össze hogy hivatalosan támogatja-e a GPU, valóságban már 10+ éves kártyák is tudták (AMD oldalon GCN2). Azaz nem kötelező ennek yes-en lennie mert nem hivatalosan messze több GPU támogatja. Függ a kártya biosától is. (régi kártyákon nem mindegyiken volt uefi támogatás)
Driver supportot meg nem tudja egyértelműen detektálni, AMD-nél moddolt drivernél sehogy sem. Előfordul hogy nem támogatottat ír de közben meg vígan működik.
64bit és Uefi telepítés elvárható mai gépeken windows esetén, GPT meg ezzel együtt jár. CSM kikapcsolása az sem egy nagy dolog.
Above 4G decoding a legfontosabb, azzal kap a kártya nagyobb címet. Rebar engedélyezése biosban az lehet hack-el is ha nincs olyan menü.
Volt még egy hard követelmény pcie 3.0 de az sem igaz. -
benceboc
csendes tag
Én 2024. 12. 19.-én rendeltem az alzánál, és tegnapra jött meg. Egy 1070 helyére ment, 5800X3D mellé, B350es lapba, még barátkozunk, alapvetően tetszik. Nyilván több FPS-em van, mint a régi kártyával, de micro stutterrel már találkoztam, ami eddig nem volt jellemző. MSFS 2024 alatt némi fekete villódzást is kaptam. Bízom benne, hogy gyorsak lesznek a driver frissítésekkel, és kivasalódnak a kezdeti hibák.
-
0x0
friss újonc
Nekem ma újból átírták a beérkezési dátumot, február 20. helyett már az van odaírva, hogy: "Dolgozunk rajta..."
Nálatok is ez van..?? -
ricsip
addikt
válasz
Nirvatti #211 üzenetére
Jah, eddig tartott a csoda. Nagy beharangozás, olyan jó intel módra, aztán meg kapod a semmit. El akarják adni a gyengébb 570-et is. Ha az elfogyott, megint lesz 580-as. A 700-asokkal meg kivárnak mèg. A lóvés türelmetlenek vegyék csak először meg a 500-asokat. Aztán fél év múlva ha lesz 700-as, nyithatják a bukszát a feleslegesen sok pénzüket megint szórni szegény csóró legatyásodott intel zsebébe.
Nem most jött az intel a falvédőről behülyíteni a buta hiszékeny vásárlóikat. -
IBMAN42
csendes tag
Ez a videó szerintem elég jól elmagyarázza mi a helyzet.
-
Semmitmondó videó. Kellene látni egy BAR méretet GPU-Z-nél, illetve azt hogy egyáltalán mi történik proci oldalról, mekkora a terehelés stb. Vagy megnézni linux alatt.
Ez így nem magyaráz semmit és nem megy utána a dolgoknak. Kb mint linus showmenkedése olyan szint az egész. Bár az tény hogy nem várható el átlag usertől sem hogy beleássa magát a dolgokba, ugyanakkor le vannak írva a követelmények.
Ryzen 2600 meg inkább iroda gép szint, ennyi erővel lehetett volna i3 8 gen is vagy gyengébb x99-es is. Nvidia ugyan úgy botleneckes régebbi procival nem is kicsit. -
jimpo
senior tag
Intel Arc B580 Overhead Issue! Upgraders Beware Hardware Unboxed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest