Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyulaipal

tag

válasz AVhelper #43798 üzenetére

Nem is a részletgazdagsággal van baj, hanem kb. minden mással:
    - az EOTF köszönő viszonyban sincs a szabvánnyal, teljesen rosszak a pixelek fényességei
    - a szín-dekódoló rendszer borzalmasan rosszul működik, a színek köszönő viszonban sincsenek a forrásanyagban levő képpel, DCI színtérre (is) reménytelen kalibrálni a képet
    - a színtér növeléséhez a fényerőből annyit kell eldobni, hogy a maradék kb. semmire sem jó.

Magyarul a gép annyira bénán jeleníti meg az UHD jelet, hogy ennél még akkor is jobban járunk ha a lejátszóval visszakonvertáltatjuk a filmet 1080p/Bt.709/gamma alapú EOTF-re.

Az persze jó kérdés, hogy ha egy projektor fogadni képes ugyan az UHD jelet a bemenetén, de amit ebből a jelből vetít az értékelhetetlen, akkor tekinthetjük-e UHD projektornak? Nem kellene jobb képet vetítenie ilyen forrásból mint "sima" SD-ből? Ha nem, akkor én végképp nem értem mire jó az UHD ... persze nem ez lenne az egyetlen dolog, amit én nem értek...

A másik kérdés meg az, hogy mi értelme egy LCD-be pixeltologatást tenni, hiszen az LCD panel sem térben- sem időben nem képest gyorsan változó (magyarul: nagyfrekvenciás) jelet megjeleníteni, enélkül pedig az E-shift csak homályosítja a képet (mondjuk az igaz, hogy a pixelek is eltűnnek a vászonra vetített homálytengerben, ebből a szempontból nagyon is jó dolog az E-shift)...

Új hozzászólás Aktív témák