-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
Mert ha egyszer Szepi sem tudott erről semmit nyilatkozni, akkor nem koptatom feleslegesen a klaviatúrám... azt viszont kicsit furcsállom, h máskor ömlengés megy a cuccainkról, most meg senkinek sincs ilyen vászna, még élménybeszámoló erejéig se...
*Ropi*: én a furadoki alatt szó szerint szenvedtem, az utóbbi viszont egész jól kikapcsolt, de csak arra az egy estére!
-
Exian
addikt
válasz
*Ropi* #34348 üzenetére
A proji semmi extra... Epson EH-TW570. A céljainknak ELVILEG megfelel majd. Nem high-end a terv, meg a szoba sem olyan még, bár szerintem jó lesz, sötét szürke tapéta van, meg fullra besötétíthető, már csak a plafont kell majd sötétítenem. De ahogy ismerem az igényeinket, már így is tökéletes lesz, ezzel a projival is. Munkahelyen ezermillió éves Sanyo projektorok vannak 800×600-as felbontással, moziztunk már azzal is, nekem az is kielégítő, szóval... ez annál már csak jobb lehet.
Aztán ahogy ismerem magam, ha beválik a dolog és mozizgatunk rendszeresen, akkor biztos lépek majd (JÓVAL) feljebb, de elsőre nem akartam nagy költségbe verni magunkat.
Ha lesz ennél komolyabb, akkor ez meg jó lesz tartalékba vagy másik szobába gyerekeknek mesét vetíteni
-
Exian
addikt
El sem hiszem gyerekek. A projektorom rendelésével kapcsolatban az 1 hónapos huza vona után, jött az email végre (elakadt a megrendelésem valahol):
"Rendelésed átadásra került a szállítással megbízott partnerünknek [...]"
A futárcég oldalán meg a fuvarlevél szám alapján a csomagkereső kidobja:
"Állapot: Kiszállítás alatt"
Ha így lesz, este már mozizunk talán!
A vászon már lassan 1 hónapja pihen a falon, de megvilágítva még sosem volt!
Most már csak ajánljatok valami jó filmet, amit érdemes elsőre megnézni 100"-on!
-
Gabesz87
veterán
Egy kis segítségre, tanácsra volna szükségem. 1. házimozi rendszeremet tervezgetem. Projektorunk már van rég, egy Acer H5381BD 90"-os vászonnal. Jelenleg egy ILYEN állványt használunk, de ez is elég macerás. Mindig beállítani pontosan, hogy kitöltse a képet, plusz kábeleken kell átlépkedni. Erősítő, és hangszett már van, mostanság szereztem be. A cél az volna, hogy a projektort a mennyezetre raknám. Kalkulátorral kiszámoltam mindent, és az a gáz, hogy pont oda kéne tenni, ahol a lámpa van, a szoba közepén. Tudtok erre valami megoldást? Céljaim közt szerepelt mondjuk a nappali világításának átalakítása is (pl. gipszkarton dekorpanel süllyesztett LED/spot lámpákkal, vagy körbe a szobán az éleken rejtett LED szalag), csak hát épp eleget költöttem már így is (erősítő+hangfalak+kábelek, és akkor még kell kell majd konzol a projektornak és a két hátsó hangfalnak is), amit a feleségem nem néz túl jó szemmel
szóval a világítás projekt későbbre marad. Max. arrébb raknám a lámpát, festeni úgyis akarunk, szóval ezzel egyúttal kicsit arrébb tenném a vezetéket. Nem tudom az mekkora meló. Csak mondjuk a szoba másik oldalára is kéne valami akkor, ami világít, mert akkor elég homály lenne ott.
-
c4
őstag
válasz
PrinceHerceg #34344 üzenetére
Az AVmaxnak van Budapesten elérhetősége. Miéért nem veszed fel velük a kapcsolatot? (avmax@avmax.hu)
-
PrinceHerceg
őstag
Hát senkinek sincs Pesten Amleto vászna emberek?
-
.DLL
veterán
válasz
menpee #34341 üzenetére
Munkahelyen ilyen régebbi prezentációs DLP-kre, amik csak 1024x768-as DMD-vel rendelkeznek, arra mondtak kb. 60k javítási költséget. (van egy széria, amik közül mind elkezdett pöttyösödni, a többi nem... érdekes.) de a lényeg, hogy ez kb. a gépek új árának fele. Szerintem itt is erre lehet számítani kb.
-
menpee
aktív tag
-
menpee
aktív tag
Sziasztok!
Lakótársam leejtette a PF1500-át, íme az eredmény
.
Az interneten sehol sem találtam semmit a DMD chip beszerzésével kapcsolatban. Szervízben tudnának segíteni vagy gazdasági totálkár? -
-
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok,
Mostanában szemezek egy Philips PicoPix 4935-el, de sajnos sehol nem találok róla kielégítő véleményt, ezért fordulok hozzátok.
Szeretnék vásárolni egy hordozható projektort, mert sokat utazom és meguntam a laptopon való filmezést, illetve itthon is jó lenne a jelenleginél nagyobb képátlóban élvezni a filmeket (most egy 32"-os LCD Tv-m van).
A projektort 2-3 méterről használnám falra vetítve kb. 70-80"-os képátlóval.
Azért tetszett meg a fent említett projektor, mert wifis, van benne bluetooth, android rendszer fut rajta, akkumulátoros, illetve a mérete és a súlya miatt a hordozása sem jelentene problémát.
Mennyire ajánlott ez a projektor? Van esetleg jobb árú projektor, ami hasonló paraméterekkel rendelkezik, mert őszintén szólva kicsit sokallom a 170-180 ezer forintot. -
c4
őstag
Szívesen.
Futólag belenéztem az összefoglalóba, de nem láttam, hogy meg lenne említve ez a viszonylag egyszerű, műszereket, gyakorlatot sem igénylő beállítási folyamat. No de mindegy, majd leírjuk ezt is 1000-szer.
A színek pontos beállításához sajnos műszer (nem is olcsó) és gyakorlat kell... Úgyhogy első körben ahogy neked tetszik, az a jó.
(#34330) .DLL:
Azért az más világ, annyit nem lehet állítani..
-
péjé
őstag
válasz
PrinceHerceg #34316 üzenetére
itt van egy féláron...[link]
-
tl-x
addikt
válasz
PrinceHerceg #34324 üzenetére
Nincs nekik bemutatótermük?
-
tl-x
addikt
válasz
PrinceHerceg #34321 üzenetére
Lehet, hogy Szepinél meg lehet nézni?
-
PrinceHerceg
őstag
Lassan megérné megvennem és minden földi jót bezsebelni...
-
.DLL
veterán
válasz
alphamooncam #34319 üzenetére
+1
Nem ígérem, hogy a 10 kilós W9000-et vinném, de házi pogácsával készülhetek.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Bp. + 10km max körzetében csatlakoznék.
-
tl-x
addikt
válasz
Ha lesz bemutató én is csatlakoznék egy tesztre. Sört viszek.
-
PrinceHerceg
őstag
Szeretném megkérdezni, h ki lenne olyan gáláns + segítőkész, hogy megmutatna nekem egy Screenline Amleto 1.4-es vásznat, mert mielőtt belefeccölnék, komolyan szeretném szemügyrevenni, hozott LG UST technikával!
Köszönök előre is minden jószándékú tanácsot & felajánlást!
-
alphamooncam
őstag
Először is szeretném megköszönni, hogy érdemben foglalkozol velünk kezdőkkel !
Sokat tanultam belőle!
Mindazon által nem minden koncepció nélkül haladok, úgy ahogy...
Előbb szeretném rendbe tenni hardveresen a rendszert- ide értve a projektor környezetét is - majd ezt követően jöhet a hangolás, beállítás. Amennyiben úgy tűnne, hogy utóbbi szempontból hülyeségeket írtam, az valóban így van, ill. ennek tudható be a "sötétítési láz "is, ami a részemről racionális, és időszerű döntésnek tűnik.
-
c4
őstag
válasz
Beni2360 #34312 üzenetére
Nekem nem mond semmit, hogy mit jelent neked az "erőteljes kép".
Az LCD eleve dinamikátlan. Ha a sötét és a világos jelenetből elveszítesz részleteket,, de nem bánod, mert neked úgy tetszik, akkor jó az, ahogy beállítottad. Ha a körök határvonalai összemosódtak, már részletet veszíthetsz. A vetítési körülményeid befolyásolják a kontrasztarányodat, ezért indult sötétítési láz most pár fórumlakónál.
-
Beni2360
félisten
Az az igazság, hogy az este állítgattam az INHD videó után, szépen a kör-körök megjelentek, de a végeredmény a vetítésnél fátyolos volt a ép. Kellett a fényerőt és a kontrasztot 2-2 egységgel arrább állítani és akkora lett a kép szép erőteljes nézhető. Érdekes, hogy a TV-nél nem volt ez a jelenség amikor a másik ISO fájllal beállítottan a fény. és kontr.-t.
-
albi31
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükség,melyik DLP-t ajánlanátok(most kapható!) ha egy iskola auláját kellene bevilágítani,ott történnének a vetítések?(jók a fényviszonyok!)..és ugyan ide,motoros vászon is kellene kb 6 négyzetméter felülettel!Tapasztalatokat előre meg is köszönöm! -
c4
őstag
válasz
Beni2360 #34309 üzenetére
A 4:2:2 elég szerintem. A BD szabvány is 4:2:0. De még az UHD-BD is ezt támogatja, de bt2020-a színtérrel a rec 709 helyett. A belépő és középkategóriás gépeknek azért vannak korlátai, szóval nem lehet tökéletesre beállítani többnyire őket. De a linkelt INHD videóval szerintem simán beállíthatod.
Lehetne az RGB szintet is állítani a vetítőn, de azért annak piszkálása már nagyobb szakértelmet kívánhat.
-
Beni2360
félisten
Hát még éjjel még 1x neki futottam de ez a kontraszt ábra sehogyan nem jön elő nekem. Még a fekete úgy ahogy a kép szélén őrbe vékony csíkon észlehető a szürke állomány azt tudom állítani a fehérrel nem boldogulok.
A 2.2-es gamma megvan.
itt azt írja, hogy : Állítsuk lejátszónkat YCbCr módra az RGB helyett - de nálam RBG 444, YCbCr 422 vagy 444 van és auto. melyik legyen -
c4
őstag
Nem ismerem az Epsonok menüjét, de egy régebbi modellben biztos volt...
-
c4
őstag
válasz
Beni2360 #34305 üzenetére
Az egyik linken csak kontrasztbeállításhoz való tesztábrák vannak, a másikon egy magyar nyevű fórumtársunk leírása... Nem linkeltem direktben 1 angol oldalt sem.
A megjelenítő natív felbontásának megfelelő ábrával érdemes elkezdeni a beállítást. De találhatóak videók is erre a célra, ha a képek nem tetszenek valamiért. (Pl: INHD Home Theater Tune Up.)
Elsőként a kontrasztot, másodiknak a fényerőt, majd a végén a gammát kéne beállítani. Ha már alaposan elállítgattátok a vetítő gyári beállítását, akkor egy gyári visszaállítás is beleférhet első körben.
Ja, emlékeim szerint a filmstúdiók rec709-es képanyaghoz 2.2-es gamma értékkel kalibrált megjelenítőkkel dolgoznak, szóval érdemes ott tartani, ha van rá mód.
-
Beni2360
félisten
Ok, köszi de 2x linkelted ugyan azt az oldalt és ott van sok link lehetőség.
na már most melyiket kellene választani és azt figyelembe venni, hogy nem mindenki tud Angolul esetleg lenne Magyar nyelvű oldal is?
Az a baj, hogy ez a TV látszik a projin nem pl a fehér szín beállításnál nem látható a függőleges elválasztás hanem valami csekély vízszintes közép vonal látható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest