Hirdetés
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Erősítő, hangfalak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem átlagos PC-s kézikonzolban gondolkodik a Gigabyte
- OLED monitor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OFF kérdés, de ALDI-s Ferrex cuccokat használ valaki? Szemet szúrt ma a boltban a fúró csavarozó, hogy egész jó, valami ~7800 Ft körüli árban ment csupaszon, akku nélkül. Viszont pl. a kompresszornál azt figyeltem meg, hogy az a sztenderd Ferrex kompresszor, ami a LIDL-ben a fekete Parkside Performance volt. Na most ha ez más Ferrex termékekre is igaz, akkor elég baráti az áruk.
Persze nem szándékozom váltani, ahhoz már úgyis túlzottan berendezkedtem Parkside termékekkel, ez inkább csak olyan elméleti kérdés. Pl. vajon a Ferrex csavarozó kefe nélküli motorral jön?
-
PROTRON
addikt
Fényerőből azért sokan nem szeretik ha nem megfelelő irányból jön, meg azért vannak akik hiába élvezk nyáron a természetes megvilágítást, amikor jön egy felhős idő és bekapcsolják a lámpát, hiába alacsonyabb a fényérték, adott ember nem szereti.
Egyetértek, 5000lm fényerejű lámpa, 3-4 m közötti magasság esetén bőven elég, de gond hogy egyetlen fénypontod van, ezért kissé kényelmetlen lehet egyeseknek.
Irodában pl teljesen használhatatlan.Mindenki csak azzal van elfoglalva hogy teljes fényerőn mennyi ideig bírja a 4Ah-8Ah aksi.
Ez nagyon zavaró...engem pont az érdekelne, hogy 1000 meg 5000 lumenre lejjebb kapcsolva mennyi ideig bírja.
Matematikailg 5000-en 2 óra, de valójában a LED technológia olyan hogy alacsonyabb fényerőre kapcsolva hatékonyabbá válik, tehát az 50% fényerőre kapcsolást lehet hogy 40% teljesítménnyel érik el...de az is lehet hogy 30%-ra, ezért kellene pontos időtartam mérés.
1000 lumennél megint kellene.
Megtudnád tenni?Még az érdekelne hogy a fenti videón nem tudtam értékelni hogy a fokozatmentes állítási lehetőségnek mi a legalacsonyabb kapcsolási pontja...mondjuk 12,8% ahogy a legtöbb olcsó LED-nél?
Tehát ugyanúgy 1000lumen a legalacsonyabb világítási fényerő, vagy lehet lejjebb kapcsolni mondjuk 500lm-re? -
zoli03
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
75 w kimeneti teljesítménye van, az alap fokozatok: 1000/5000/10000 lumen. Nekem van, hátránya, hogy kicsit nagy, és lehetne jobb helyen a bekapcsoló gombja, de amúgy hibátlan lámpa ennyiért. Telefonnal lehet fokozatmentesen szabályozni a fényerőt, de ennek csak akkor van értelme, ha sokáig fogod használni. Én beltérben a középső fokozaton szoktam használni, a legerősebb fokozat sokszor felesleges beltérbe. Legalább 4 Ah akku kell hozzá, azzal 50 percet bír a legerősebb fokozatban.
Fényerőből nincs nagyon overkill, hamar megszokod a jót.
-
PROTRON
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Erre gondolsz?
youtube link -
dellfanboy
őstag
lemaradtam kari után a performance lámpáról (ami működhet akksiról+vezetékről is)
viszont most voltam aldi-ban és ott is volt vmi lámpa ami tud 20w+ 2000lument... gyengusnak tűnik nekem, de nem látom sehol a lidl performance az hány watt+ lumenes volt? nem tudja vki?
olyan lámpa kéne ami alapból fixen világítana a garázsba de azért néha-néha jó lenne a hordozhatóság.. -
pigmeus
tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Na majd lesz valami. Vettem egy aksis 1/4-et és egy 1,2es fúró csavarozót. Köszönöm a tanácsokat.
Fúrót ki is próbáltam egy süllyesztett fejű facsavarral. Hát bevitte, de az aksi jelzés pirosra váltott, kíváncsi vagyok mit fog bírni. 1/4 es szépen vitte ugyanazt a csavart, illetve még egy 6*100as állványcsavart is. Az utóbbival szerintem le fogom tudni szedni szigeteléshez amit le kell a teraszról, korlát, meg a polikarbonát. -
PROTRON
addikt
válasz
pigmeus
üzenetére
Ha a 230V-os fúró-vésőkalapácsra gondolsz, tényleg csak az első 1 hónapban mutatja meg a foga fehérjét. Kellemetlen amikor épp munka közben hagy cserben.
Még a legelső széria volt jó, azt sokan 5 éven át nyúzták napi szinten munkafelhasználáshoz is, ezért csökkenttettek a műszaki tartalmon.
Az aksis változatot eleve sokan kevésbé nyüstölik, mert aksis, így sokaknál az is régóta megy. Ott az első és a 4.-es széri jók, aztán most a legújabbnál csökkentteték papíron az ütőerőt, még nem próbáltam hogy így mit tud.
A 4-es széria még 3J-os ütőenergiával hirdeti magát, ami elég, de az is van hogy meg-meg áll a hidegben(kültéren 4 fok alatt, sok parksidenál van ez), de kevesebbszer mint a 3.-as széria. Az 1. széria nem volt ilyen "fázós" még smart akkuval sem, csak arról anno lemaradtam, a 2.-es széria nekem nagyon forrófejűnek tűnt ami miatt rendes munka közben elfáradt. -
PROTRON
addikt
válasz
pigmeus
üzenetére
Csak a csempe leverésére a fekete 12V is jó, a megfelelő fejjel.
Még nem kellett komolyabb véséhez használnom, szerintem könnyebb téglához még akár jó is lehet.
A komolyabb téglához és betonhoz mindenképp a 3J ütőerejű fekete performanci kell.
Vagy még ott van a 230V-os zöld, szintén 3J-os, jó áron, de azzal nekem sok rossz tapasztalatom van.
Erő szempontjából okés, viszi mint a vajat, de 4-et küldtünk vissza valtozatos okokból garanciázni és nem vált be... -
PROTRON
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Felhasználás függő, tapaszalat.
A 12V fekete performanci fúró-vésőkalapácsot pl ne is gondolj arra hogy 2Ah-val használod betonhoz, annira megsértődik a gép lehet egy életre elromlik.
Én a mini flexet sem merem 2-essel használni, fullra töltötve is már hangján hallatszódik hogy 2-essel nem akar tűzihorganzott acéllal dolgozni, vagy 2mm-nél vastagabb műanyaggal. Pláne üvegszálerősített műanyaggal...

-
Hőguta
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jogos az érvelésed.Nekem viszont csak 12 v-osaim vannak .
-
-
Hőguta
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Úgy tűnik mostanság az X20asokat nyomják.Én fekete 12v 5ah akkura vadászok,de sajnos a 3.heti újságban sincs.Utoljára október 14.-én volt,én meg utána vettem az ütve csavarozót akksi nélkül...
Na mindegy tavaszig majd csak lesz
-
Tegnap bementünk a LIDL-be, nagyon szemeztem a fekete x20V fúró és csavarozóval, illetve az 1/4-es ütve csavarozóval. Mindkettő 14900 forint műanyag kofferben, csupaszon. Csak aztán amikor rájöttem, hogy a fúró és csavarozó nem tud ütve fúrni, letettem róla, így végül nem vettem meg egyiket se, maradnak a zöldek. Na nem mintha bármi bajom lenne ezekkel is.

-
zoli03
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Teljesen más van az outletben, legtöbbször a megmaradt cuccok kerülnek oda, de nem feltételnül az előző akcióból. Facebookon van outletes csoport, le szokták fényképezni a kínálatot 1-2 hetente. Néha vannak nagyon megérős gépek, néha meg semmi. Ha arra jársz, érdemes megnézni, ha csak azért mennél fel, lehet hogy csalódás lesz.
-
Szerintetek érdemes megnézni a premier outletben a boltot vagy sima lidlben is ugyanaz van?
-
Nagya21
addikt
válasz
pigmeus
üzenetére
Hali!
Van olyan átalakító, amit a bitfej helyére dugsz be, és 1/2 coll négyszög a vége, de ez általában eltörik az igénybevételekkor.
Ehelyett az Aliexpress-röl beszereztem egy olyan ütőmü átalakízót, aminek a külső része 1/2 coll négyszög, a belseje meg 6szögletü bitfej méret.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
pigmeus
üzenetére
Halí!
Jó a zöld is, de ha javasolhatom akkor nemsokkal drágábbért a fekete készülékeket vedd....
Nekem a 20v fekete ütőcsavarozóm van, 218Nm-es, és átalakítottam a bitbefogó fejét 1/2 coll-bit egységre, igy már nekem tökéletes......(nem kell átalakítót használnom, ami eszi a nyomatékot)
Üdv Nagya -
pigmeus
tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Igen, végig lapoztam a tavalyi kínálatot és meglepődtem, hogy egy egy termék tényleg csak egyszer volt egy évben.
Például egy 12v és egy 20v 1/4-es ütvecsvarozóból melyik a jobb választás? Lehet ha van valahol egy ilyet be kellene szereznem, tavasszal a terasz korlátot le kell szedni valamivel. Tavaly 12v ütvecsavarozó csak szeptemberben volt.... Igazából nekem ebből a kisebb is elég lenne, de ha nem is lesz az ciki
Vagy ha lesz zöld akkor azt kivárom, tavaly februárban voltak. -
PROTRON
addikt
válasz
pigmeus
üzenetére
A német LIDL weblapon kell kikeresni a parkside szekciót, ott elvileg minden megtalálható, de csalóka, mert olyanok is amiket idehaza vagy egyáltalán nem lehetett kapni, vagy csak egyetlen 1 alkalommal.
Sajnos vannak olyan 12V gépek amik igéretesek, de valahogy még sem sikerült gyártón belül megugrani ugyanazt a minőségi szintet mint ugyanazon gép 20V változatában.
Mivel egyéb kialakításokban is eltérnek, tokmány, futó felület egyenletesség kiképzése, máshonnan rendelik az anyagokat.
Ezért egyesével kell utána nézni melyik gép típus esetén melyiket célszerű megvenni.
Pl a zöld 12V multigép-rezgővágó használhatatlan mértékben rezonál, a géptestet alig bírja az ember tartani, a szerszámfej minden irányba jár...a zöld 20V viszont már használható, a fekete 12V meg még inkább, majdnem makita kezdő ipari gép kategória.
Csak sz.r a bekapcsoló gomb megoldás.De pl Dremmelből nem is kapni 20V-osat, ott a vezetékes zöld szinű olyan sz.r mint a ló végtermék, de a beépített aksisat dícsérik, nekem a fekete 12V nagyon bevált. Zöld 12V asszem nincs belőle.
Dekopír fűrészből is eltér a 12V és a 20V típus, tényleg utána kell nézni melyiket éri meg felhasználói tapasztalatok alapján, mert nem éri meg sz.r géppel szívni.
Az SDS gép kifejezetten bettonhoz valók, nézz meg videót róla.
Nem ütvefúró, hanem úgy kell rákeresni hogy pneumatikus kalapács fúró, vagy fúró-vésőkalapács, vagy kalapácsfúró.
És pont azért nevezzük így szakmában mert a lényeg hogy előre-hátra jár a fúró benne, mert a fúró végére egy "kalapáccsal" ráüt. Van benne egy nagyobb energiájú pneumatikus ütőszerkezet.
A komolyabb gyártók 5x-ös felárral elég jól pozícionálják az SDS szár befogó tokmányt hogy rövidebb fúrókkal viszonylag pontos, de mivel biztosítani kell a járást, ezért sose lehet olyan pontos mint egy azonos kategóriájú (értsd pénzügyi) ütvefúró, aminél a tengely alapvetően fixen van rögzítve, csak a tengely végén van egy kis méretű, rezegtetést segítő "ütőmű".Emiatt azonos kategóriában az ütvefúrók pontosabbak a tégla fúráshoz, így olcsóbb, kisebb anyagvastagságú tiplikkel is biztonságosabb a rögzítés, megfelelően kézben tartva pontos a furat, úgy kell belekalapálni a tiplit (már ha nem porlad el a fal) és nem csúszik ki magától.
Olcsóbb SDS géppel téglába, olcsóbb fúróval használva oldal irányba elmozog és nem kontrollálhat mértékben nagyobb átmérőt fúrsz mint szerettél volna, jobban elporlad a tégla körülötte, amellett hogy a túl nagy ütőenergia szétrepeszti a téglát minden irányban. -
pigmeus
tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés, hogy nem nagyon találtam katalógust parksidehoz, de pl a 12-vel szokott lenni minden más is, gyalu, ütvecsavarozó vagy ezek inkább 20-as aksikkal vannak?
Persze itt nincs szűrő akksi szerint, de ahogy nézem inkább 20-as az amivel több termék kompatibilis.
https://parksidegepek.hu/termekkategoria/gyalugepek/ -
pigmeus
tag
válasz
PROTRON
üzenetére
#1321Nagya21
#1320dellfanboy
#1322PROTRON
Köszi szépen! 20as talán annyival lenne jobb, hogy családi házban lakunk és lehet ott később is ki lehetne használni a kerti gépeket akár egy fűnyírót majd.
Még annyi kérdés, hogy SDS géppel itt láttam írtátok, hogy azzal nem lehet pontosan téglába fúrni, vagy lehet csak akkor kell egy sima tokány hozzá? Én még nem használtam ilyen gépet, így nincs tapasztalatom vele. De bútorhoz tiplit jó lenne vele fúrni téglába ha sikerül szerezni egyet. 6-8as tipliket használok általában, vagy max 10-es eddig. -
PROTRON
addikt
válasz
pigmeus
üzenetére
Jól látod a helyzetet.
Ami kényelmes ikeás bútorokhoz meg asztalos munkáknál fúráshoz csavarozáshoz, az kevés téglához és lehetetlen betonhoz.
Ami jó téglához, korlátozottan lehet jó betonhoz, az meg bútor szereléshez overkill, akár kényelmetlen vagy oda se fér a méreténél fogva, de még az is lehet hogy nem elég pontos.
Ami meg tuti jó betonhoz, az SDS gépek, azok meg tényleg nem alkalmasak bútor szereléshez. Mindent mindennel meg lehet oldani, csak felesleges szenvedni.Ha első szett, akkor valóban az asztalos munkákhoz és a bútorokhoz teljesen oké az a szett még a felesleggel együtt is, mert ami kell az benne van és a levehető tokmány aranyat ér amikor egymás után fúrsz és csavarozol és nem kell a kitekergetni folyton a fejeket.
Ennek kapni az ütvefúró változatát, nekem most az van, az már fej nehéz az ütőmű miatt, de az már tégla fúráshoz is jó, viszont az csak külön géptest 15k környékén, de legalább 12V-os. Még nem próbáltam ki milyen téglához, de a 45Nm-es zöld gépemnél sokszor kevés volt az erő.A leggyakoribb tégla fúráshoz tehát jobb a 20k-s 64 Nm-es fekete ütvefúró-csavarbehajtó, de mindig meg kell nézni a dobozon hogy ténylegesen melyik változat kapható, van hogy keveredik a polcokon a sima fúró-csavarozóval.
A 20V fekete sima fúrócsavarozónak is megvan a feladata, ütőmű nélkül kicsit könnyebb, csak nekem felesleges volt eddig.
Ehhez ahogy fentebb említettem, mivel az aksik amper értéke beesik a kapacitás közbeni feszültség leesés miatt, így ajánlott 1 db 4Ah akksi is, míg sima csavarozáshoz elég lehet a 2Ah.Az ütvefúrók amik jók a B30 téglához és nem repesztik szanaszéjjel, azok csak korlátozottak jók betonhoz, de ha az csak ritka feladat akkor amíg nem ütközöl problémába nem kell csak emiatt vadászni SDS gépre.
De tény hogy az 1J-os 20V-os zöld SDS fúrókalapács nagyon faja panelban mennyezeti lámpákhoz furatokhoz.
12V-osból ennek a feketéjére kell vadászni, szerencsére azért 3 havonta szokott jönni, a zölddel sokaknak meggyűlt a gondja.
A fekete akár csempe leverésre is használható, meg korlátozottan gyengébb tégla véséhez is, mert az nem csak fúrókalapács, hanem véső-kalapács fúró. -
Nagya21
addikt
válasz
pigmeus
üzenetére
Hali!
A fekete 12v furó, nagyon jó ilyen ikeás butorszereléshez, meg fúráshoz, de csak 10es a tokmány.
Az x20v fekete 60Nm aljánlanám általános célu felhasználásra, de ha betont is akarsz fúrni akkor kell egy SDS tokmányos ütvefúró (12 vagy 20voltos kivitel).
Ha ezenfelül akarsz nagy szerkezeti csavarokat behajtani, vagy autón is szerelni akkor kell egy ütőcsavarozó is, hát rőviden ennyi.
Szerintem a kis 12v alapfelhasználásra nagyon jó, aztán majd vesgyélnhozzá egy ki 12v sds furót.
Üdv Nagya -
pigmeus
tag
Sziasztok, láttam itt parázs vita zajlik én is eljutottam oda, hogy vennék egy aksis "furót", hát kb ennyit értek hozzá
Én reménykedtem abban, hogy egy gép elég lesz, de ahogy olvasom a fórumot nem igazán vagyok már ebben biztos.
Ami a cél lenne, hogy magam által készített szekrény összeszerelés, korpusz felrakás, meg ikás. Ide jó lenne egy kicsi könnyű, de reménykedtem benne, hogy ezzel akár tudok önmetsző csavart fúrni zárt szelvénybe, vagy akár nagyobb csavarokat fenyőbe, ha kint akarok dolgozni, barkácsolni.
Erről néztem is tesztet - Parkside PBSPA 12V B2 ami szerintem most volt/lesz megint akcióban, ami elvileg a 487754. Ez Erre megfelelő lehet, vagy itt egy olsóbb is megállná a helyét vagy
Jó lenne ha tudnék vele b30-as téglába fúrni tipliket, illetve betonba is tiplit, lámpának, vezetéknek, emiatt gondoltam, hogy esetleg egy nagyobb fúró csavarozóra, vagy akár ütvefúróra ami most volt 15ért, illetve 20ért, ha lesz akcióban lecsapnék rá. Csak lehet ezek meg nagyok ilyen bútor összeszerelésre. -
PROTRON
addikt
Amit építkezéseken legtöbbet láttam, ott szinte 100%-ban az volt a felelős, hogy SDS-es fúrókalapáccsal kalapács módban fúrtak. De ezt ne keverjük össze az ütvefúrással.
Valóban van hogy a modernebb tégláknál az ütvefúrás rezgésével el tudja roppantani a vékony falakat a kevésbé gyakorlott kezű ember ráadásul ha olcsóbb gépet használ aminek táncol a tokmánya, mint pl a zöld parkside gépek.
De kemény tömör téglához rendes fúróval és legalább fekete PS géppel vagy komolyabbal mindig is kötelező volt az ütvefúrás funkció, meg persze a begyakorlott kéz.
Minél tovább fúrod a furatot, annál jobban kitágítod. Ezért kell kemény téglához ütvefúrás, hogy csak gyorsan be-kiiiiiii...és akkor nem lötyög a tipli.
De be kell gyakorolni, mind a fogást, mind az ellentartást, tehát a fúrásnak is van technikája.Az üreges tégláknál is elvileg ez lenne a cél, hiszen a minőségi tégla anyaga attól még kemény kéne legyen, ha megfelelő technikával ütvefúrsz, nem szabadna eltörnie.
De az is igaz hogy ma már az emberek lusták rendesen begyakorolni és odafigyelni a munkájukra, ezért a rengeteg szaGember miatt a boltos inkább azt mondja hogy ne fúrjál ütve....úgy is tudja hogy 90%-ban SDS géppel fognak neki esni kalapács funkcióval.

-
6030D
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
A mai "okostéglákra" mondják, hogy nem szabad ütvefúrni, mert csak széttöröd benne a belső vékony falakat. Ha látsz építkezésen hulladékot ilyen téglából, kérd el, és koppint egy kicsit a belső vékony rétegekre oldalról, nézd meg milyen könnyen törik.
Nyilván a tömör kis méretű téglának nem lesz baja. -
zoli03
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mert kisebb, könnyebb a gép, jobban kézre áll, sokkal halkabb a fúrás. Ha veszel normális fúrószárat, ütvefúrás nélkül is ki tudod fúrni annyi idő alatt vagy gyorsabban, mint egy 2e Ft-os készlettel ütvefúrással.
Amíg gagyibb fúrószáraim voltak, én is ütvefúrással fúrtam. -
tibbike01
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Téglába pl 6-os lyukat fúrva a tiplinek, ha ütve fúrod nem lesz passzos 6-os a lyuk, hanem kicsit tágabb lesz. Én soha nem fúrom ütve és mindig jól sikerült, még a régi vacak 45Nm-es géppel is.
-
tibbike01
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Egyébként én is azt tanultam, hogy téglát nem ütvefúrva kell fúrni.
-
PROTRON
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
"Ez alatt melyik gépre gondolsz? Illetve miért érdemes türelemmel lennem?"
Hát Te linkeltél egy kombót("szettet") egy másik webshopból, arra írtam hogy LIDL-ben olcsóbb lesz.
Aksi technológiáknál nem csak hosszabb üzemidőt jelent a nagyobb kapacitás, áramerősségben a max kapacitáson többet tud amelyikben jobb lehetőség volt a cellák elrendezésére és a nagyobb kapacitás miatt csak később esik be a feszültség, tehát tovább tudja azt a nagyobb áramerősséget leadni.
Ez különösen tégla és beton fúrásnál fontos, ezért írjuk hogy kell legalább 1 db 4Ah aksi neked.
De amíg csak csavarozol, addig valóban a 2Ah is elég.Tehát ha csak kevesed használod otthon barkácosláshoz a gépeidet, akkor a fenti géped mellé LIDL-ben érdemes venned még 1 db aksi töltőt, 1 db 2Ah aksit és 1 db zöld 4Ah aksit.
Csavarozáshoz a pisztoly-rúd kéttállású, állítható nyomatékos, beépített aksis, asszem 10Nm-es típus jó.Ha picivel többet barkácsolnál, vagy haveroknál-csaláttagoknál is segédkeznél szerelgetni pl ikea bútorokat, akkor érdemes minden alkalommal mikor LIDL-ben jársz keresni a zöld színű 12V-os fúró-csavarozót, aminek a tokmánya levehető.
Persze ahhoz kelleni fog 12V-os töltő és aksi is, a 2Ah bőven elég csavarozáshoz.Azán majd amikor rákaptál az ízére lehet folytatni a keményebb drogok irányába.

Nagyon mély ez a nyúl üreg Alice... ;)Én kőzethez kisebb átmérőkhöz Bosch beton fúrót használok(asszem Cyl 9 multiconstruction, meg exterem multiconstruction sorozatok), nagyobb átmérőhoz Araboro márkát, makitával nincs tapasztalatom, de parksideos gyengus.
-
tibbike01
addikt
válasz
PROTRON
üzenetére
Köszi! Látom képben vagy!
"Az a kombináció azért az összegért drága, érdemes türelemmel lenni, mert jönni fog LIDL-be is, csak lehet 1-2 hetet várnod kell amíg megérkezik az új szállítmány."
Ez alatt melyik gépre gondolsz? Illetve miért érdemes türelemmel lennem?
Ha 4Ah helyett 2Ah akkut veszek, akkor az csak annyit jelent, hogy fele olyan sokáig bírja, ergó hamarabb lemerül, vagy a kraft is kevesebb lesz?
Jó ötlet egy külön csavarozó beszerzése. Erre valami jó ajánat?
Illetve kelleni fog még tégla/kőzet fúrószár készlet.
Ebből melyiket ajánlod? Makitát tudok venni jó áron, pl ezt. -
PROTRON
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
A 15 ezres nem ütvefúró, így tégla fúráshoz nem mindig jó.
Az a változat inkább csak fém-műanyag-fafúráshoz és csavarozáshoz jó.
Ugyanaz a fordulatszám szabályozás van mindkettőben amennyire tudom.Az a kombináció azért az összegért drága, érdemes türelemmel lenni, mert jönni fog LIDL-be is, csak lehet 1-2 hetet várnod kell amíg megérkezik az új szállítmány.
Vagy más lidliben is körülnézni.
Jó ha van 2Ah aksi is, de 4-es fog Neked kelleni, pláne betonban próbálgatáshoz.Elvileg a lágyabb betonhoz ahogy fentebb írtuk a most megvásárolt 20k-s géppel lehet próbát tenni, a 15k-ssal felesleges próbálkozni.
A nyomatékot tudod állítani, a fordulatszámot meg ugye a ravasszal, tehát hogy mennyire nyomod be a ravaszt, aszerint fog jobban pörögni.
De a nyomaték alapján kell majd nézni hogy ne nyald el a csavart, ahogy kollega írja, pl 1-esen kezdeni és látod hogy nem megy egyáltalán csak "leracsnizik"(kattog) akkor feljebb állítani. És persze az ütve fokozat csak akkor kell ha falat fúrsz, illetve sokan szokták még azt csinálni hogy fém polcok összecsavarozásakor is bekapcsolják.Az ikeás csavarozást meglehet vele gond nélkül csinálni, de szerintem még 2Ah aksival is túl nehéz, szerintem kissé kényelmetlen, ahoz kellene egy kisebb csavarozó ahogy fentebb ment az eszmecsere.
Meg lehet 1-2 pozícióban túl nagy a feje. -
tibbike01
addikt
Na megvettem ma a fenti gépet 20 ezerért, de erősen gondolkodtam, hogy alsó 15ezres is elég lenne nekem téglába fúrni, bútorokat összeszerelni, 1-2 csavart behajtani a korpuszba...stb. Az egyik falunk valami betonszerű anyag, puhább, mint a beton, de keményebb, mint a tégla, abba is menne 1-2 lyuk majd a jöbőben.
Ezzel a 64Nm-es 20 ezres géppel mennyire lehet finom műveleteket végezni, pl Ikeás bútort csavarozni?Kipróbálni nem tudtam mert akksi nem volt a boltban hozzá. Vagyis a bluetoothos 15 ezres akksi lett volna, de nekem elég lenne az olcsóbbik.
Ez kérdés is, hogy melyik akksit és töltőt ajánljátok hozzá?
Ez a szett jó lehet 13ezerért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na mindegy tavaszig majd csak lesz 
Van neked egy 1/4-es amit át lehet alakítani 1/2re? Mert itt a teraszon van szerkezetépítő csavar, polikarbonát viszont állványcsavarral van szerintem felrakva oldalra.