Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
a8l
aktív tag
válasz
bajnokpityu #31343 üzenetére
Szerintem nincs rossz képe a sony-nak. Nekem az ős belépő modellem van HW10 és ez is jó ahhoz képest hogy ez volt az első fhd-s sxrd belépő modellje , remélem hogy 8év alatt fejlődött annyit a sony a hw65-el hogy azt mondom rá hogy hú ezt érdemes megvenni.
A legnagyobb baj a sony-val hogy itthon nincs rendes szervíze, igaz hogy baja sincs legalábbis az enyémnek nem volt 8 év alatt semmi baja, de elporladt benne a szűrőbetét miután kivettem hogy kimossam.
Felhívtam a sonyszervízt, ahol nem túl kedvesen elhajtottak a faxba hogy most ne zavarjak a szar szűrőmmel. Ma végre jópár hívás után megmondták az árát a darab szivacsnak 3e ft +áfa, amivel nem is lenne baj, de az ember azt mondta hogy van raktáron. Csak nem nekik hanem belgiumban, menjek be, fizessem ki a hatalmas összeget(min 10féle projektorhoz jó), aztán 1-2hét múlva ha megjött akkor mehet érte. Hát ez neméppen egy normális kiszolgálás, egyszerűbb és olcsóbb ebay-ról megrednelni 6ezerért mert azt házhoz hozzák. Remélem ha baja van akkor nem ezek a kontárok fogják javítani.
Alapvető lenne hogy szűrőt, lámpát, apróságokat stb tartanak hozzá hamár hivatalosan árulják az országban ezeket a projektorokat. -
Q
senior tag
Anélkül, hogy az említett projektorokat (Sim, Runco) kritizálnám, szabad ennyi idős vetítőkért 3-400e Ft-ot adni?
-
BBéci
legenda
válasz
Pro Koryak #31341 üzenetére
Bajnokpityu leírta a lényeget, annyit teszek hozzá, hogy az 1100 Ultra lényegesen komolyabb (leginkább optikában) és drágább volt, mint az RS-900, bár kontrasztja a gyári adatok szerint csak minimálisan jobb. Nem láttam a képét, ezért rábeszélni semmiképpen nem akarlak.
Azt a SIM2-t ismerem, amikor megláttam a képét, leesett az állam. Igaz, jó régen volt, de az akkori kínálatból messze kiemelkedett. -
Nadelwald
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Gondolom első pár hónapban menne vagy napi 10 órát, utána beállna napi 2-3 órára. sok cápás filmmel az oldalborda kedvééert, illetve sok mese, mert ugye a gyermekeket is le kell kenyerezni
100˝ körüli képet szeretnék kapni, nézési távolság rugalmas: 1-4 méter között.
Ha a projektort kb. 4-5 méterre tenném akkor mehetne falra egy polcra, de kerülhet mennyezeti konzolra is közelebb. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Pro Koryak #31339 üzenetére
runco rs 900 atomsötét szobában, kalibrálva is nagyon lapos, dinamikátlan képet adott. ebben tuti jobb a sony.
viszont a sonyknak általában homályos a képe, és az LCD miatt lágy is, plusz aberácció is volt mindegyiken, amiket láttam.a sim2 d80e öregebb nagytesója a ht, valószinű, hogy a legtöbb téren jobb a sonynál is, és a runconál is. runconak valszeg élesebb az optikája, de a sim2é se kéne, hogy rossz legyen. és a sim2esek tökös, dinamikus, élettel teli képet adnak általában.
sony mellett három dolog van: új, a fekete szintje megveri a DLPket, noés van, akit zavar a szivárvány.
én a sim2-t nézném meg utóljára, és valszeg el is hoznám, de előtte nézd meg a többieket is. ha most is DLPd van, akkor sztem érteni fogod, miért irtam pro és kontra ezeket.
-
Zolibacsi88
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megköszönni a segitséget, amit kaptam a megfelelő szett és pozíció megtalálásához. Sikerült felszerelni korrekció nélkül. Kiváló élményt nyújt, pazar a 100col mind filmre és játékra. Hozta az elvártakat(Epson TW5210). Bátran ajánlom másoknak. Mégegyszer köszönöm. Soha többé monitor v. TV.
-
BBéci
legenda
válasz
Pro Koryak #31339 üzenetére
Melyik mennyi pénzért?
-
Pro Koryak
addikt
Hozzáértőktől kérdezném:
sony hw55 vagy régebbi(2006-2008-as évj.) sim2/runco projektor?
jelenleg is dlp-m van.köszi
-
a8l
aktív tag
Nekem nagyon érik a HW65 vétel. Remélem nem fogom megbánni. HW10-et cserélnék rá. Pár évig jó lesz amig nem lesz jobb áron a natív 4k, meg talán tartalom is lesz hozzá.
Van bármi típushibája a HW65-nek? -
AVhelper
senior tag
válasz
Nadelwald #31334 üzenetére
Akkor még bővítheted a kiszemeltjeid körét a következőkkel: Acer H6518BD, EPSON EH-TW5300, Acer H6502BD, EPSON EH-TW5210
Mekkora képet néznél vagy milyen távolságból néznéd azt? Hová szeretnéd elhelyezni a projektort?
-
CyDoN
senior tag
válasz
Nadelwald #31334 üzenetére
Szerintem a W1070 a jó választás, sokat játszottam ezzel, de csak Fifát. Ha 4m lenne a nézési távolságod akkor a projektor olyan 3.5m-re kellene tenni, hogy 100-106" között átlót tudjon.
A FullHD szerintem kell a PS4-nek ezért az LG kiesik.
Optomák is jók lehetnek, de nincs róla tapasztalatom. -
Nadelwald
csendes tag
Mozizáshoz és játékhoz (PS4) keresek projektort.
A kiszemeltjeim: Optoma HD141 / Optoma HD26 / Benq W1070 / LG PW1500G
A sötétítés megoldható, bár egy kis háttérvilágítás valószínűleg lenne.
Vetítés 4 méterről (közelebb is lehet), valamilyen DIY felületre.
3D nem lényeges, max. néha-néha.
Keret bruttó 230e. -
rottenbull
senior tag
Udv
Van itt valakinek tapasztalata a Carada vasznakkal illetve a Masquerade keret rendszerrel ugyanezen gyartotol ?
Ha esetleg igen, kerem ne tartsa magaban a velemenyet. -
hito
nagyúr
válasz
AVhelper #31330 üzenetére
Köszönöm!
Én is értettem, hogy mit keresek
Nem bántam meg az EB-W04 megrendelését, mert szerintem megfelelő lesz ez nekünk. Ha nem, legfeljebb 14 napon belül sértetlenül visszaviszem és levásárolom egy másik típusra, tekintve hogy webshopban rendeltem meg. Mondjuk ilyet még nem csináltam és nem is erre készülök, de ha nagyon nem válik be, elvileg még van egy ilyen mentőövünk.
Azért majd referálok, hogy mennyire vált be, mik a tapasztalatok.
-
AVhelper
senior tag
Véletlenül se érezd úgy, hogy nem volt már a #31290 hsz-ből világos, hogy mit szeretnél. Én megértettem, hogy kerestél egy minimum XGA felbontású, PC nélküli vetítésre is alkalmas projektort, nem elsötétített nagy terembe 5 m-es vetítési távolságra (ebből, aki ért hozzá, tudja, hogy kb. mekkora lesz egy 150 eFt-os projektor képe, és ahhoz mekkora fényáramra lenne szükség). Az valóban kérdéses lehetett, hogy az a 150 eFt nettó vagy bruttó értendő-e, de az a plusz 40 eFt nem sokat jelentett volna.
Én utánanéztem, hogy van-e ebben az árkategóriában projektor, ami tud PC nélkül bármit is vetíteni, de az általad is megtalált EPSON modelleken kívül erre csak olyan LED-es fényforrású projektorok lennének alkalmasak, amelyek fényereje kevés az adott feladatra.
-
válasz
bajnokpityu #31326 üzenetére
Pláne!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
motoroskanál #31323 üzenetére
haveromnál pár napja láttam egy belépő optomát, sokkal inkább kéne, mint egy LCD-s.
az ecigi meg nem vizgőz, hanem olajpára.amúgy igazad van
-
CyDoN
senior tag
válasz
motoroskanál #31323 üzenetére
vagy inkább egy jobbfajta DLP
-
Rick4
félisten
Pont számítógépes szövegnél tűnt fel, hogy az lcdnél mennyire csúnya, és beállítással sem lehet változtatni rajta. Igaz, az egy LG PA70G volt, tehát nem a teteje, de árban a 150-es kategória... Megdöbbentett, milyen a kép, de aztán utánaolvasva kiderült, hogy ezek sajna mind ilyenek. Megnéztem DLP-ssel, teljesen másképp néz ki (W700, W1070).
Akkor hogy így legyen korrekt, hozzáteszem, nekem határozottan nem tetszik a képe,és a technológiából adódóan ez bizony így is marad. . -
válasz
#95590400 #31317 üzenetére
Mivel az ecigi füstje javarészt vízpára, szerintem igen, árt neki. Persze ez attól is függ, hogy képes-e az a vízpára bejutni a készülékbe, illetve ha be is jut, milyen halmazállapotban. Talán egy bizonyos hőfok fölött (ha a gép már működik egy ideje) már nincs semmilyen káros hatása.
-
.DLL
veterán
Visszatérve a projektor technológiákhoz, prezentációhoz az LCD simán jó, nálunk van pár Panasonic projektor, a 2000 lumenes kategóriából (nem tudom pontosan) és irodai környezetben kb. 1,5m szélességű vásznon teljesen jók. Házimozira nem ezt vennék, de a kérdezőnél sem ez volt a cél.
-
Rick4
félisten
Azt én értem, hogy a saját szemszögedből ez neked rosszul jött ki, de az én oldalamról ismét csak másképp néz ki a dolog. Amikor én megírtam a hozzászólást, akkor egyrészt még mindig nem volt tiszta, hogy mit is akarsz, másrészt már megrendelted, és a legkisebb jele se látszott, hogy a továbbiakban akarsz ezzel foglalkozni, hiszen leírtad, neked ez nyűg. Ekkor még mindig vissza kellett volna kérdeznem, hogy de milyenek is a fontos paraméterek, mi számít, nettó- bruttó összegről beszélünk, stb? Nem, ha veszed a lapot, tovább görgetjük a témát, ha nem veszed, ennyiben marad. De ettől még a véleményem a tényekre van alapozva. Nekem konkrétan az LCD technológiával, és az 5000 órás lámpával van bajom, a saját igényeim szerint előbbi semmiképp sem fér bele a vállalható dolgok közé, és szívem szerint veled is kerestettem volna DLP-s projektort, még ennél kevesebbért is. A Visszakérdezés, mint lehetőség neked is fennállt, nem éltél vele, engedd meg, hogy én csak az első lépést tegyem meg, de helyetted ne cselekedjek...
Említetted itt a típust, de a maradék 3 órában a hozzád intézett 5 hozzászólás az igények feltérképezéséről szólt, odáig se jutott el a dolog, hogy mennyi az ár... (nettó- bruttó), tehát nem volt mit mondanom, gondoltam megvárom, amíg lesz egy konkrét igény, és az már egy megválaszolható dolog. Erre 3 óra múlva megvetted az általad kiszemeltet, ezt kommentáltam, semmi fölényeskedés sem volt benne. Se kiolvasni, se belemagyarázni nem kell, szándékomban se állt.
Bbéci megnyilvánulását nem kell ráhúzni a topicra, ha itt vagyunk 30-an, abból ő 30-ad rész, én meg ugye nem tehetek arról, hogy ő kinek miket ír...
Ha ilyennek akartad látni a történteket, én arról szintén nem tehetek, én másképp látom, részemről ennyi.
-
hito
nagyúr
A retorika, ugyebár...
Hát akkor nézzük a tényeket az én oldalamról és meglátod miért is lőtted magad lábon:
- egy évvel ezelőtt feltettem kb. ugyanezt a kérdést, amire AVhelper válasza után most megrendeltem a nevezett típust. Gondoltam 1év alatt nem történtek csodák a fizika világában, jó lesz az még mindig.
- kb. másfél hete keresek projectort, de gondoltam magamban mielőtt rányomok a rendelés gombra, újból felteszem itt a már 1 éve feltett kérdésemet, nem bízom a véletlenre és nem hamarkodom el. Az előtte történő másfél hetes keresés folyománya szintén ugyanez a típust volt, még az A4team-essel 15 percet beszéltem, a projectorboltos-sal szintén ennyit, hogy a MM-os és ED-os csókát már ne is említsem (bár az Ő véleményüket tudom helyén kezelni). Senki nem tudott ettől alkalmasabb típust megnevezni, itt sem!
- itt is említettem a típust, senki egy szóval nem mondta, hogy "figy, az nem lesz jó, van attól jobb is"
- amikor már megrendeltem, jöttél és segítség helyett elhelyeztél egy megfelelő mértékben fölényes, és arcoskodó véleményt (#31306 - olvasd csak el még1x, hol van ebben a segítség?), amiben a segítő szándék nyoma sem található, pusztán a témában lévő mentális fölényed megcsillantása volt a cél.
- jelzem a segítő szándékod kifejezésére az lett volna a legmegfelelőbb megnyilvánulás, hogy "hé hito, mond le a rendelést amíg tudod és inkább ezt, vagy ezt vagy ezt a típust válaszd!". Értem én, hogy nem éri el az ingerküszöböd az általam keresett kategória - mint ahogy sajnos manapság a vízvezeték szerelő sem jön ki egy mosogatót bekötni, van jobb, jobban fizető melója is -, de akkor a negatív véleménynyilvánítás se férjen bele. Vagy segíts, vagy ugord át az egészet szerintem.
- topic hangulatáról: mire Te írtad a fent részletezett hozzászólásod, jött BBéci és gyermeteg módon villantott, örülve a leoltásnak és a rossz választásomnak (utóbbi csak feltételezés, de vastagon benne van), majd menpee szintén értékes hozzászólása segítség helyett. Nyilván Te ezt az egészet máshogy élted volna meg és én vagyok a sérült!
Hát arról ennyit, hogy elhamarkodtam a vásárlást és a topic hangulatának megítélését. Utóbbit gondolom megérted, hogy nem a 31ezer hsz átolvasása, hanem a velem történtek után tettem meg. Ha számításaim és fórumismeretem nem csal, erre is fog jönni egy megfelelően terjedelmes válasz a retorika minden tudományát latba vetve, hogy megvédd az igazad és bebizonyítsd, hogy csak én vagyok itt a gyenge láncszem. DE - bár nem akarom szádba adni a szavakat - szerintem az lenne a méltányos és számomra a szimpatikus, hogy "hát igen, minden éremnek két oldala van". Remélem nem halt még ki a fórumból végérvényesen a másik nézőpontjának megismerésének szándéka és annak igyekezete. Már egy jó ideje csak azt tapasztalom, hogy a lényeg a másik nagy nyilvánosság előtt történő mentális leuralása, tök mindegy kinek van igaza, "én győzzek", nehogy véletlenül csorbát szenvedjen a renomém. Férfiatlan és nem túl intelligens viselkedés! No ezt csak azért szúrtam a végére, hogy ösztönözzelek az én "igazságom" és nézőpontom megismerésére. A feltételezésekért - ha valamelyikben tévedtem - utólag is elnézést kérek!
A topicgazda remélem nem törli csípőből a hozzászólásom, ha már a tied itt díszeleghet több, mint 8 órája.
-
Rick4
félisten
Nem akarom a tüzet szítani, de a továbbiakban lehet, hogy jó, ha ez is marad, mert ugye van egy másik oldal is.
Nézzük a száraz tényeket:
-Idejössz ma 13:26-kor egy olyan témában segítséget kérni, amihez lövésed sincs.
-Keresztkérdéseket teszel fel, amiből nyilvánvaló, hogy az alapfogalmakkal sem vagy tisztában, tehát nem tudni, mire van szükséged.
-Még ki sem alakulhatott a válasz, hiszen a kérdés sem volt egyértelmű, de te 16:46-kor, azaz bő 3 óra múltán megrendeltél már valamit.
-Aki valamennyire vágja, hogy a lument nem kell összeadni a felbontással, és nem a legmagasabb szám nyer, az biztosan gondolta, de valaki, hogy esetleg visszamondva a rendelést még helyrehozhasd a dolgot, leírta, lett volna ennyiért jobb képességű is, én nem vagyok az a mindenbe beletörődős típus, és hiszem, hogy amíg van idő javítani, addig javítani kell.
-Ez szerinted nem megfontolandó, és kérdezhető dolog, hogy akkor mi a tuti, nem, sokkal egyszerűbb a magad világára lefordítani, ez itt ellenséges csapat, és rossz a hangulat.
-Leszögezhetjük, hogy 3 órai olvasgatás, és a neked érkezett 5 db, azaz öt darab hozzászólásból 5 db teljesen normális hozzászólás volt, de ennek ellenére te másképp látod.A projektorvásárlásod és a megnyilatkozásod a topicról a véleményem szerint pont ugyanolyan volt, a saját megítélésed szerinti, elhamarkodott dolog, de mindenki más számára világos, hogy téves, tények nélküli, alaptalan cselekedet...
Természetesen amennyiben ez bántó, és nem az eddigiekhez lezárásként kapcsolható hozzászólás, majd a modi radírozza.
-
hito
nagyúr
válasz
menpee #31310 üzenetére
Ki ne találjuk már, hogy szart vettem!!!! Tipikus fórum viselkedés. Elkezd valaki valamit hajtani, majd a többi mint a véres húscafatra a hiénák úgy vetik rá magukat.
Körbejártam a témát, itt is feltettem a kérdést. Ezért a pénzért az említett elvárásoknak megfelelő másik gépet nem találtam. Itt is volt már ajánlva a gép, érdekes módon amikor megrendelem, akkor már szar. Itt volt a lehetőség, lehetett volna ajánlani, akkor miért nem jött valami okos tipp? Akkor miért nem voltál te is okos?
Rég jártam ilyen rossz hangulatú, ellenséges topicban. És ha ezzel a viselkedéssel csak engem tüntettek ki, akkor nyilván rászolgáltam, csak azt nem tudom hol és mikor. Természetesen tisztelet a kivételnek, azoknak, akik segíteni próbáltak, normálisan válaszoltak.
További kellemes időtöltést.
Janaboy: bocs, a válaszadás jogával még éltem.
CyDoN: köszönöm, majd figyelünk rá!
-
Janaboy
Topikgazda
Zarjuk le ezt a temat! Megvette pont, ez nem a ti dolgotok innentol!
-
hito
nagyúr
Örülök az örömötöknek, magasfokú érzelmi intelligenciára vall
-
-
AVhelper
senior tag
Szia!
Minden eldöntendő kérdésedre nem válaszolhatok, de a 150 eFt (bruttó/nettő?) árkorlát elég sok mindent behatárol.
- a fényerő fontos ha nincs sötét a helyiségben és a minimális képméret is 120 - 140 inch között lesz az 5 m vetítési távolság miatt. A 3LCD vetítőknek a fehér és a színes fényáramuk ugyanannyi, de ez a DLP vetítőkre nem mondható el.
- Acer projektor ezen az áron nincs, ami PC nélküli vetítést tenne lehetővé, az EPSON EB-W04 (3.000 lumen, WXGA azaz 1280x800) és EB-X31 (3200 lumen, XGA azaz 1024x768) pedig csak képeket (jpg, bmp, gif, png) és avi (Motion JPEG) videót játszik le, az utóbbit is csak max. 2GB méretig.
- Tanács: vegyél az EPSON vetítőhöz ELPAP10 WLAN adaptert és azon át egy iProjection alkalmazással bármilyen okostelefonról vagy táblagépről vezeték-nélküli kapcsolaton át vetíthetsz dokumentumokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest