- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
z123456789 #26747 üzenetére
Akusztikailag jó szobának már a méretei/arányai se másodlagosak (sőt).
De szerintem Dev arra gondolt, hogy nem utólag kéne legalább bevezetékelni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Arra gondoltam, hogy nyilván nem a vetítő és vászon installálása után kezd el padlószőnyeget lerakni, falat vésni, festeni,... stb.
-
Palika71
őstag
válasz
Tulajdonképpen, ha a vászon mögötti falat megcsinálom feketére, akkor a vászon maradhat is a falon. Legfeljebb lefóliázom a munkálatok idejére.
-
z123456789
addikt
válasz
cinemazealot #26742 üzenetére
(#26742) cinemazealot
Szerencsére a HW65 annyira nem világos.(#26743) devil-k
Nem tudom miből áll egy akusztikailag jó szoba építése, ezért el sem tudom képzelni, hogy mit kell szétverni hozzá? Ezek szerint eléggé elmaradott vagyok a témában. De ha igaz amit lejjebb ír, akkor talán még is csak ez a legolcsóbb járható út jelenleg neki. Valóban a vászon mozgatása talán a nehezen megoldható dolog, azon kívül? Persze várhat fél évet a dobozban az a gép, de ki bírná azt ki?(#26744) Palika71
Szép első lépés.
Akkor csak a vászon mozgatást kell megoldanod. Ha stabil keretet csinálsz neki (esetleg szólj egy jó asztalosnak!), és mozgatásnál becsomagolod valami fóliával, nem hiszem hogy sok baja lehet. Kérdés hogy mennyire tudod egyben mozgatni azt a vásznat, és mennyire tudod kivinni a helyiségből? Mert úgy nehéz vigyázni rá hogy ha szét van szedve a szoba, és mindig a szoba azon felébe rakod át ahol nincs útban. Előbb utóbb megsérül ha nem vigyázol. :-/
Azzal a tapsolással annyira ne szaladj előre!
De ha tényleg van ötleted a későbbi átalakításokra, akkor én is így csinálnám a helyedben.
Abban azért igaza van Devilnek hogy ha csak 1 hónapon múlik az az akusztikai berendezés, lehet hogy kibírnám. Vagy totál mobilra csinálnám az egészet, ne adj isten falra vetítenék 1 hónapig, stb... -
Palika71
őstag
Úgy tűnik, hogy szepi kollégával történt egyeztetés eredményeképpen, boldog tulajdonosa leszek a projival együtt, egy Sreenline Amleto 300cm széles vászonnak is. A kiállításon használt darabot veszem meg hozzá, amit az avx-en hirdetett meg.
Tehát. Mivel várhatóan egy pár hónapra kifutok az anyagi lehetőségből, a vászon mögötti falat feketére festem. Lementem a nappaliból a 2x50W -os Onkyo sztereó erősítőmet, meg 2 álló Mission hangsurárzót (ezeket még Noé hajította ki a bárkájából), és egy Intel i7-es laptop lesz a sztereó hang és a kép szolgáltatója.
Szerintem nem lesz ez így sem rossz. A helyiségnek így sem annyira rossz az akusztikája, mert tapsoltam párat, és nem nagyon volt visszhang.devil-k: Amiket most berakok, azokat majd könnyen ki is viszem. A vászon mozgatásától tartok egy kicsit.
cinemazealot: Hát boccs....
-
devil-k
nagyúr
válasz
z123456789 #26741 üzenetére
Utólag verje szét majd a helyiséget?
-
z123456789
addikt
válasz
Palika71 #26740 üzenetére
MIIIIIIII? HW65- lett végül! A betyárját!
Akkor H499-cel fesd le azt a bútorlapot, a többit meg leírta a kolléga. Én a helyedben előbb a vásznat tudnám le, nem az akusztikát. Mindegyik fontos, de ha azt vesszük hogy az ember lényegesen több infórmációt vesz fel a szemével a környezetéből, akkor első sorban a képi világra összpontosítanék. Utána az akusztikára. De talán ebben sokan egyet értenek.
És most akkor mi a sorrend? Nappaliban vetítő + MDF, aztán dedikált szoba kialakítás akusztikával? -
Palika71
őstag
válasz
devil-k #26738 üzenetére
cinemazealot: Van egy asztalos vállalkozásunk, így házon belül tudnám megoldani a festett MDF-et. A fejsúlya az MDF-nek (úszik vízen
) lényegesen kisebb mint a gipszkartonnak, és egy réteg impregnáló után kiválóan festhető. És abból ugye tudnék a gipszkartonnál nagyobbat is csinálni. Arról a festékről hallottam már, utána nézek.
Persze, nem szeretném összecsapni, de ha az embernek van az asztal alatt egy HW65-öse, akkor azért csak megeszi fene azért, hogy vetítsen.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Palika71 #26737 üzenetére
Ha igazán olcsón akarod megúszni a dolgot és elég egy ideiglenes megoldás, akkor szerintem vegyél egy szabványos méretű (200×120 cm-es) gipszkarton táblát (max. 1500 Ft), amit lefestesz fehér Hérával vagy a sokak által javasolt H499-es szürkével, felakasztod a falra (vagy nekitámasztod), oszt jóccakát. Nekem nagyon bevált.
Sőt ezt még fejleszteni is lehet azzal, hogy ha fa kerete van, akkor egy minőségi vászonanyagot is könnyen ráfeszíthetsz, így tökéletesen sík lesz a vetítési felületed és a vászon sem sérül ha valaki nekimegy (mert mögötte van a gipszkarton).
A dolog egyetlen rákfenéje, hogy a gipszkarton nehéz (12 mm-es tábla cirka 25 kiló) és körülményes a szállítása. Egy MDF lap legalább ilyen nehéz, viszont sokkal drágább, ráadásul (szerintem) kevésbé festhető.
-
Palika71
őstag
-
Eddie141
senior tag
Sziasztok.
Haladtam egy kicsit a projektemmel.
Közeledvén a vászon anyagánk várva várt átvételének napjához egyre többet haladok az előkészítő munkálatokkal. Igyekszem mindent befejezni addigra amikorra megérkezik Szepitől a rendelt mennyiség
A vasárnapi termés egy DIY keret lett:
Anyaga 2,5*5 cm-es tetőléc (fenyő) és minden találkozási pontnál (minden sarkában és a kereszttartóknál) L alakú vasakkal illetve 2-2 csavarral van összerakva. 280x158-as mérettel rendelkezik (a hungarocel stukkóból készülő keret nem erre kerül, hanem távtartókkal lesz felhelyezve így a fent említett méret a vetített kép dimenzióit is takarja)
Minimálisan csavarodik a szerkezet (felhajtható) de nem tűnik vészesnek.Már csak apróságok maradtak.
Fekete függönyt fogok a szoba teljes szélességében a vászon mögé kifeszíteni. A felfüggesztett és felhajtható vászon alá megy egy állványra az erősítő és a center, mellé a mélynyomó. A frontoknak elég hely marad az oldalfalak és a vetítési felület között szerintem. Egyre jobban aggódom az anyag keretre való feszítésén. Remélem gond nélkül sikerrel járok. Addig megnézem a neten fellelhető összes tutorial videót.
A projektort is fel kell még fúrnom illetve a hangszórókábeleket rejtő kábelcsatornák is a "feloktrojálásra" várnak..De még van két hetem kb.
Na meg természetesen: egy igazi férfi amúgyis mindent a végére hagy!
Esetleg javaslataitok lennének? Vagy látni valamit amit kegyetlenül elrontottam? -
_Smooth
senior tag
válasz
Palika71 #26730 üzenetére
Eléggé. Én festett mdf lappal kezdtem. Annyira élvezhetetlen volt (persze azt el is rontották), hogy végül felfeszítettem egy vásznat rá. Ha hibátlanul sikerült volna megoldaniuk a feladatot az asztalosoknak, akkor is ég és föld lenne a különbség.
Próbáltam egy ilyen bútor hátlap mintadarabbal is, de nem elég matt.Persze, ha csak ideiglenes lenne, túlélhető és nem egy óriási költség.
-
Palika71
őstag
Úgy tűnik, hogy sokkal előbb lesz projektorom, mint kialakított szobám. Na de jön a téli szünet, és jó lenne addig is vetíteni. Nagyon gáz lenne a kép, ha fehér bútorhátfal anyagból csinálnék ideiglenes felületet?
-
Jozsó
tag
Egy rolós vászonnak alapból mi a jobb. Ha gyakran leeresztve marad, vagy ha használaton kívűl feltekerve tartom?
(vagy úgyis olcsó kínai vacak és tönkremegy bármit csinálok is
-
AVhelper
senior tag
válasz
JEEMBO #26724 üzenetére
Jó néhány éve már az EPSON házimozi projektorok D9-es LCD paneljeikkel 480Hz-el frissítve vetítik a 3D képet (lásd ezt a cikket). Ehhez egyébként semmi köze a képkocka interpolációnak.
-
AVhelper
senior tag
válasz
zoltanga #26722 üzenetére
Szia!
Van mit csiszolni a szóban forgó vetítő (és modelltársai) képkocka (a menüben rosszul fordítva "Keret") interpolációján. Nem is ajánlom használatát 24p-s filmeknél, legfeljebb TV műsoroknál a gyors mozgások elmosódásának csökkentésére, és csak az "Alacsony" módban.
-
AVhelper
senior tag
Szia!
3,5 m vetítési távolságról 2 m széles képhez 1,75:1 vetítési arányú projektor kéne, de ilyet nem könnyű találni 200 eFt-ért. Az Aces H5380BD és az Optoma H182X 1,7:1 vetítési aránnyal is 206 cm széles képet vetít ebből a távolságból. Szóval vagy csökkenteni kéne a vetítési távolságot vagy nagyobb lesz a kép.
215 eFt-ért (vagy még olcsóbban is) lehet kapni EPSON EH-TW5210-et, ami 3LCD, tehát nincs "szivárványosodás".
Azt ajánlom nézz meg néhány vetítőt, de előtte próbáld megtalálni, hogy hol lenne a vetített kép legideálisabb helye, milyen távolságból néznéd azt a képet (ebből lehet majd meghatározni, hogy mekkora legyen a kép) és hová helyezhető a projektor.
-
zoltanga
csendes tag
Sziasztok!
Próbálgatta már valaki a frame interpolationt? Epson EH-TW5210-vel tesztelgettem. Nálam pár másodpercenként akadozik a kép, ami elég zavaró. Ti mit tapasztaltatok? Biztos van rá magyarázat de még nem jártam utána, hogy mi okozhatja (lejátszó, film formátum, felbontás, frame/sec probléma, stb.) és hogy, hogy lehet kiküszöbölni. -
kvik
csendes tag
Sziasztok!
Házimozi céljára keresek vetítőt, kb 200e Ft-ig (környékén).
A vetítési távolság kb 3,5m, a vízszintes képméret kb 2m lehet (kb 40°os vízszintes látószög).
A mennyezet alá tudnám felszerelni, jól lehet sötétíteni. Nem szeretnék trapézkorrekciót használni.
Ilyen árkategóriában láttam már full hd-set is, de nem tudom, mit várhatok el tőlök. Megbékélek nem full hd-val is, de kategóriájában legyen jó.Hiába nézegetem a webshopok kínálatát, nagyon távol állok a döntéstől.
Régi készülékekkel kapcsolatban van tapasztalatom. Pl. Régi Mitsubishi vetítő, sok kiégett képponttal (15 éve), hp-compaq kis álló vetítő, nagyon népszerű volt, dlp-s, borzasztó szívárványosodás, Panasonic PT-AX100E zseniálisan jó (720p, lens shift, nem rácsos kép, nincs kiégett képpont), máig működő vetítő. Ezen kívül még egy Epson, nem emlékszem a típusára, de korrekt darab volt.
Gondolom, azóta sokminden fejlődött. Hallottam, hogy a dlp frissítési frekvenciája is nőtt, ezt nem reklámozzák a marketing anyagok (?).
A múlt héten láttam egy új Benq közel(ebb)re vetítő példányt, full hd, dlp, meglepően nem volt számottevő a szívárványosodás (de volt környezeti fény is), ez pozitív, de a vártnál fakóbb és rácsosabb volt a képe.Az elvárásaim: ne legyen kiégett képpont, kis zaj, jó kontraszt (fekete), korrekt színek. (Lehet, hogy sok?)
Milyen típusokat ajánlanátok?
Eddig kicsit jobban hajlottam a dlp felé, de böngészve a fórumot, rájöttem, ezeknél is (éppúgy?) jelentkeznek halott képpontok
Összehasonlítási alapom csak régi modellekkel van, így ha azt olvasom, hogy "nem olyan jó a kontrasztja", vagy egyéb hiányosságok, lehet, hogy jobb, mint amire számítok.
Meg lehet valahol tekinteni vetítőket élőben (Budapest)? Nem szívesen költök ennyit, hogy utána otthon kicsomagolva elszomorodjak, hogy jobbra számítottam. A webshopoknál sajnos ez fennáll.Epsonokról hallottam általánosan jót, de a Benq-kel, Optomával vagy Acerrel nem tudok mit kezdeni, a többiről nem is beszélve. Mivel gondolom típusonként nagyon eltérőek lehetnek, nem is érdemes ilyen sztereótípiákat alkalmazni. Van olyan típus, gyártó, amiben nem csalódnék?
-
gyeniko
őstag
válasz
Janaboy #26718 üzenetére
Azt nem írtam le, hogy hajlandóak voltak elküldeni a jó terméket, de ki kellett volna fizetnem a rossz termék visszaküldési díját + a jó termék postaköltségét + vám és ÁFA költségeit. Így teljes a sztori, de ezt ki fogadná el?! Egy ilyen - abszolút inkorrekt - felajánlás után nem bíztam bennük, arra gondoltam, hogy " rossz pénz után nem dobok jót".
-
Janaboy
Topikgazda
Többen mondják, hogy az Alipay rendezése sokkal jobb mint a paypal-e..
Vki írta, hogy ott állítólag meg se kapja a lóvét, amíg vissza nem igazolod..
Anno nekünk ott volt rendezés, és Mo helyett Brazíliában köttök ki a csizma és még ez eladónak állt feljebb! Aztán az Ali meg visszaadta a lóvét simán..Paypalon most is van ügyem..és köteleztek a termék visszaküldésére..posatköltség..áfa visszaigénylés majd..jó kis procedúra még..
gyeniko: pont meglep, mert a disputenal van olyan, hogy nem az ami leírtak..partial refund simán járt volna..
-
synar
őstag
válasz
milszab #26716 üzenetére
Én is jártam így kb. három éve Ebay-en, amikor $100 -os műszaki cucc helyett egy gyerek karkötőt küldött a rafinált eladó, majd be is nyújtotta igazolásnak ennek a tracking számát. Nyitottam egy Case-t, majd küldtem fotót a karkötőről, mellette a vonalkódos borítékról, amibe jött és minden további cécó nélkül utalták vissza a pénzt. Azóta csak ott vásárolok, ahol van PayPal, épp ezért Ali kizárva.
-
milszab
senior tag
Hát kinek mi. Nekem volt már 95 vételem és semmivel sem volt gondom. Kell nézni az eladó pontszámát(megbízhatóságát) az egy jó támpont már, esetleg hogy mennyi eladása volt neki. Paypal szerintem csak akkor fizet vagy tud tenni az ügyben ha nem kapod meg a terméket vagy ha sérült. A többi már az eladón múlik. De itt legalább van ilyen. Nálunk hol adják vissza az árát ha nem azt kapod...
Bocsi egyszer volt egy olyanom hogy kamu cucc volt fent nem kis összegért. Csávót le is tiltották. Paypal-nak írtam kb. 5perc múlva a számlámon volt a pénz.
-
gyeniko
őstag
válasz
_Smooth #26714 üzenetére
Én egyetlen egyszer vásároltam innen: rendeltem egy típus specifikus fullos autós fejegységet. Mást kaptam, mint amit rendeltem, pl. nem volt benne SD kártya fogadó hely, helyette USB volt csak. Volt más eltérés is. A reklamációmmal elhajtottak, elismerték ugyan, hogy nem pont az, amit kértem, de szerintük ugyanazt tudja és pont. Próbálkoztam a PayPal-nal is, ők rendben válaszoltak, kérték az eladó írásos véleményét, aki nekik is leírta ugyanazt. Ezután a PayPal "széttárta a kezét", mondván, hogy Ők nem hivatottak igazságot tenni.
-
_Smooth
senior tag
válasz
tobias88888 #26713 üzenetére
Mondjuk az kínos.
Egyik ismerősöm volt nagy alizós/ebayezős, Ő is bele-belefutott nagy ritkán hibás termékbe, vagy kézbesítési hibába (pl. más színt, más típust kapott, mint amit rendelt). Jelezte az illetékes vendoroknak, akik sűrű bocsipogó keretében közölték, hogy akkor küldenek egy újat és a sérült/tévesen küldött terméket se küldje vissza nekik.
Eszem ágában nincs senkit ilyen helyeken való vásárlásra bíztatni, én is csak olyan esetben szoktam, ha olyasmire van szükségem, ami kézközelben nem kapható. De szerencsére nekem még nem volt rájuk panaszom. -
-
_Smooth
senior tag
válasz
tobias88888 #26711 üzenetére
Én 3db BlueHeaven 3D szemüveget rendeltem alin nagyjából $70 összértékben.
Hibátlanul megérkezett mind. (és még vírus se volt rajtuk)
-
tobias88888
őstag
válasz
#95590400 #26707 üzenetére
Semmi baj szerintem az ali-val, bőven érdemes onnan vásárolni 45 euróig (addig adó és vámmentes). Nyilván ez felett (kb 14khuf) sem az adó miatt nem vásárolnék, hanem nincs meg a teljes bizalom a vásárolt termékkel kapcsolatban. (pl telefonnál a +vírusok)
De például most rendeltem 3 egérpadot ingyenes házhoz szállítással összességében olcsóbban, mint itthon ugyanabból 1 darab. És nincs különbség a 2 termék között
(projektort nyilván nem vennék onnan)
-
menpee
aktív tag
Hah...amint megyek vissza, akkor ki fogom próbálni, mivel pont ugyanezekkel a hibajegyekkel volt megáldva az enyém is. Köszi a tippet! A csipeszek erősebb iratösszefogók?
(#26707) avman Albérlet lett volna az albi, nem alibaba
Még nem volt "szerencsém" onnan vásárolni, amit eBay-en nem találok, azt még nem gyártották le.
-
törölt tag
-
synar
őstag
-
Bobolit
aktív tag
-
menpee
aktív tag
válasz
#95590400 #26701 üzenetére
Én beneveztem ilyen 50k-s csodára a külföldi albiba, mert a fal egy okádék szintkülönbséges képződmény a szobámban, de azért valamire vetíteni kellett. Nos a 2. naptól hullámos volt, vártam, egy hétnél még mindig hullámos. Alakul ez. Utána kétoldalas ragasztószalagból kapott 15 pontnyi rögzítést a falhoz. Így sem az igazi, de legalább nem leszek tengeribeteg. Itthon a sima fallal jobban járok.
Ezzel nem arra célzok, hogy ez a követendő és nem lehet szerencséje az embernek. A vászon jobb, mint a fal, de belépőszinten nincsenek csodák. -
Aullah
tag
Üdv!
Elnézést mindenkitől, de ebben a témában teljesen hülye vagyok.
A mostani szobámban az ággyal szemben van egy teljesen üres fehér fal... és hát gondoltam utána nézek, lehet e valamit kezdeni ezzel és egy projektorral. PC hez kéne filmeket nézni és játszani. Milyet érdemes venni? Esetleg tudtok valami jó cikket, ami elmagyarázza a dolgokat?
-
törölt tag
nyugodtan beruházhatsz egy 50-60k-s szimpla motoros vászonra. tökfelesleges ugyanannyiért, mint a vetítőd vásznat venni, annyival azért nem lesz jobb tőle a helyzeted, főleg egy átlagnappaliban. sőt, semennyire.
nem tudom milyen messziről akarod nézni, de ha közelről, a helyedben inkább vennék egyelőre egy kisebb, 80" körüli szürke vásznat, egyrészt a vetítőd fényes (nekem is ilyen van), másrészt pedig a 720p 2,2 méter széles képen? szerintem felejtős. harmadrészt meg ha világos a nappalid, akkor a kontrasztérzeted és a szórt fény mennyisége miatt is jobban jársz.
ha tényleg csak pár évre tervezel egyelőre, akkor a rolós is megfelelő lehet, pár évet kibír durva hullámosodás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest