- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jozsó
tag
Sziasztok,
Úgy kb. évente felmerül, hogy kéne egy projektor a családba, mert a monitor körül nem annyira tudunk mindannyian elférni, tv-nk meg nincs, nem is akarunk, nem is férne el.
Nasszóval. Most ott tartok, hogy kb. kezd összeállni, hogy esetleg melyik cucc lenne a jó, Epson EH-TW5210. De persze még csak optimálok.
A vásznat az ablak elé húznám le (az az egyetlen szabad falfelület) vele szembe a plafonról lógna a projektor. Kezdetben a feleségem laptopja lenne a lejátszó eszköz, később esetleg vm androidos kütyü.
Elkezdtem olvasgatni a használati utasítást (pl. hogy rájöjjek, hogy akkora képhez, amit én elképzeltem - max 90' fér el az ablak elé - 3 m-nél nem rakhatom messzebb az eszközt) és abban az van, hogy bluetooth-on is kijön belőle a hang, de a user manual szerint ez a feature országonként változik. Általában mi a tapasztalat. Szokott ilyen benne lenni? (tudom, ebből így csak sztereó lesz, de a többi hang majd jóval későbbi, további optimálás dolga).
A másik, hogyha gondolkodom hozzá majd 3D szemüvegen, akkor milyen kulcsszavakra keressek? (tudom 3d szemüveg, de gondolom van vmi szabvány, amin ezek a cuccok elmuzsikálnak).
-
Jozsó
tag
Vártam nagyon az edigital-os fekete péntekre, hogy hátha olcsóbb lesz a projektor, de hiába lett az gyakorlatilag egész napos próbálkozással sem sikerül megrendelni. Végül aztán máshol lett megvéve, ahol volt projektor vászon, konzol egyben. (Epson TW5210).
Elég frankón sikerült felrakni a plafonra, az rendben van. Ami meglepett, hogy úgy van a három csavar hely a projektoron, hogy nem a tömegközéppont felett van a felfüggesztés. Ennek nem értem az értelmét, mert így állandóan van benne egy kis feszítés.
Az Eco és a teljes fényerős mód között látványra alig van különbség, ventillátor hangra annál inkább, maradtunk az Eco módnál.
Mivel még nem volt projektorunk az esetleges hibák nem tűnnének fel, viszont marhára élvezzük a nagyképernyős mozizást (eddig a legnagyobb képmegjelenítő egy 24'-os monitor volt, ehhez képes elég nagy ugrás kb. 95'-os kivetítés.
Viszont az, hogy notebook-ról vetítünk nem az igazi. Egyértelműen abban gondolkodom, hogy venni egy hdmi-s androidos mini pc-t (a filmek úgyis egy kis otthoni szerveren vannak). Olyat próbált már valaki? Mire kellhet figyelni?
-
Jozsó
tag
Egy rolós vászonnak alapból mi a jobb. Ha gyakran leeresztve marad, vagy ha használaton kívűl feltekerve tartom?
(vagy úgyis olcsó kínai vacak és tönkremegy bármit csinálok is
-
-
Jozsó
tag
válasz petata #29418 üzenetére
szia,
Én tavaly ősszel vágtam bele a projektbe és 264k ban állt meg a dolog (plusz pár apróság, hdmi vezeték ilyesmi). Ebben volt egy Epson 1080p-s projektor és egy manuális kihúzható vászon (2 méteres). 720p projektorral 200k alatt megállt volna.
Használt 720p + kézi vászon mellett szerintem 150k körül is kihozható.
Ehhez elvileg hozzá jöhet a hangrendszer, de én egyelőre megelégszem azokkal amik vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Gyúrósok ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest