Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz qnadam #31053 üzenetére
Perpill egy UTP-s HDMI toldó van kihúzva a projektorhoz, ezért ezt a két opciót céloztam be. Nem lenne egyszerű behúzni oda egy másik kábelt, de ha így oldható meg a legkönnyebben, akkor nincs más opció.
Eddig mindig úgy volt, hogy rendezvény előtt bekapcsoltuk a projektort, még akkor is ha 5 perc vetítés volt a végén. Nem volt ritka, hogy így 4-5 órán keresztül ment konkrétan üres képet vetítve... Erre szeretnék valami más megoldást, mert rendezvény közbe nem mehetek fel a színpadra távirányítóval kalimpálva..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Létezik olyan projektor, amit távolról is be lehet kapcsolni? Annyi lenne a lényeg, hogy akár hálozaton keresztül, akár automatikus HDMI jelérzékeléssel tudjuk be/ki kapcsolgatni. A többi részlet még nem fontos, csak jó lenne tudni, hogy ilyen funkcióval rendelkező projektorokat milyen árkategóriában lehet kapni."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Pont ez a lényeg, hogy jó fényviszonyok között. Ám ha kicsit sötétedik, akkor egyből elég nagy különbség kezd lenni közöttük - vagy ha kicsit zoomolnál
home98
Itt biztos tudnak."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz home98 #24557 üzenetére
Miért nem veszel erre a célra egy kis kompaktot? Jobb lesz a képe, van olyan is, amilyen van HDMI kimenet...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Hogyan tudom megállapítani, hogy egy vászon mekkora nyereségű?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz xtremetuning #24348 üzenetére
Köszi, ezt a sim2 3 chip 20th anniversary edition sajnos nem találom
SIM2 Nero 3D-1 és Nero 3D-2 között tényleg 400Lumen és másfél millió van különbségként?Norbi 72
Köszönöm, ezt néztem én is, plusz a Házimozi Stúdiót.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #24286 üzenetére
Na voltam a helyszínen. A vászon hasznos mérete 274x153cm. A projektor 5m-re van a vászontól, és 2m magasan.
Most egy Sim2 Dominoja van (30-as, ha jól rémlik). Minimum FullHD és 3D legyen, a képminőségből nem akar leadni, de jó lenne, ha nagyobb lenne a fényereje (3D miatt ez egyébként is szükséges).
3 árkategóriában érdekelnének versenyzők: 2 és 3 millió között, 3 és 4 millió között, 4 és 5 millió között.Létezik az országban olyan kiállítás/bolt/akármi, ahol az ilyen nagyobb értékű projektorokat meg lehet tekinteni?
Mik lennének az ajánlottak a fenti árkategóriákban?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Norbi 72 #24179 üzenetére
Lehet nem is mondtál nagyot Jövőhéten megyek megnézem a moziszobáját, meg hogy mik a pontos lehetőségek. Ma beszéltünk telefonon, eddig egy Sony (még az LCD-s korszak hajnaláról), és két Sim2 (egy 720p-s, és egy FullHD-s, pontos típusokat nem tudott hirtelen) projektora volt, csak szeretné a 3D-t mostmár.
Ha "véletlen" egy nagyobb beruházásra szánná el magát, akkor érdemes lenne 4K-ban gondolkozni? Tudom, hogy még nem nagyon van forrás (és jósolni se tud senki), de gondolom nem akar majd megint cserélni, ha felfut a 4K.
szepi0808
Próbáltam faggatni, hogy mégis mekkora keretet akar rá szánni, de nem akarta mondani... Ergo vagy nagyon sok (ezt inkább valószínűnek tartom), vagy kevés...[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egyik ismerősöm szeretne venni egy 3D-s projektort. Mondtam neki a W1070est, mint kedvelt modellt, erre annyit mondott, hogy neki az kevés. Árkeretet nem mondott, de azért nem akarunk nagyon elszállni. Kb 280cm x 160cm-es a max képméret, a projektor max 5m-re tud lenni a vászontól. Kizárólag filmezésre használná, a teljes besötétítés megoldott.
Milyen projektort ajánljak neki?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Van egy BenQ MP515 ST projektorunk, és eléggé "bepöttyösödött" a képe az utóbbi időben - fekete képen a házi Csillagok Háborúját nézhetem Gondolom DMD chip, de nem is találtam magyar oldalon cserét hozzá...
Mit lehet ezzel kezdeni? Az izzóra is már elég keveset ír, érdemes egyáltalán vele foglalkozni?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Színházterembe keresek projektort, és rákérdeznék itt is, hátha van valakinek ilyenekkel is tapasztalata.
Szóval a projektor 16,5m-re lenne a vászontól, a vászon átmérője 7x5,5m (SzxM)- nem muszály persze az egészet befednie. A másik opció, hogy közvetlen a színpad felé rögzítjük, akkor olyan
Igazából amit nem tudok, hogy az ANSI Lumen érték honnantól lenne megfelelő. Szoktunk sokat háttereket kivetíteni előadásokra, azért jó lenne, ha 5,5m-re lenne a vászontól, viszont majdnem a vászon tetejével lenne egy vonalban, így nagyobb szögben kell vetítenie, nem tudom ez mennyivel lenne jobb (nekünk annyival, hogy a fellépők nem a vetített képben ugrálnának).
Napokbsn voltak nálunk egy másik színházból előadást tartani, akkor egy Hitachi WX8255 t. projektort használtak, távolra az nem is volt rossz, de ha jól értem, ha közelebb rakom, akkor másik lencse kell elé.
Valakinek van tapasztalata ilyenekkel?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest