- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
válasz
adamsfamily #14944 üzenetére
A szoba durván 2,6-2,65m magas, a beltáv 5m.
Szóval a proji a fejem felett lenne, durván 4,5m-re lenne a lencséje a vetítési felülettől.
Vetítési szélesség maximum 3,4m lehet, ez fér be egészségesen a hangfalak közé. Persze attól függ, hogy milyen magas kép társul ehhez 16:9-ben, mert a center miatt a szabad képmagasság is behatárolhatja.
A lényeg, hogy ha lehet natívban szeretnék vetíteni (ha lehet így mondani) a legjobb képminőség eléréséhez. Nem tudom ez a + - zoom mit "ront" el.
Üdv.
-
escape
aktív tag
Diy vászon lenne, ez a Tupplur csak az anyag miatt lett kiválasztva, a rolós és egyéb részei számomra fölöslegesek, mindenképpen fix lesz. C4 által linkelt termékeket is számba veszem, majd eldől, hogy melyiknél maradok.
#14935, c4:Számomra a szivárvány effekt zavaróbb mint egy esetlegesen fakóbb kép, mert előbbit akkor is látom, ha a projektor csak egymagában van, amíg a kép fakósága csak összehasonlításnál tűnik fel. (Eltekintve az éles különbségektől.) Az ebayes linkekért köszönet.
#14937, Madwe: Láttam már DLP-s képet, és zavaró volt a szivárvány. Ez nem most volt, azt aláírom, és nem zárkózok el a DLP-s projiktól teljes mértékben, de amíg nem láttam élőben valami újabb cucc képét, addig biztosan nem amellett fogok dönteni. Feljebb kifejtettem, hogy miért tartom rosszabbnak a DLP hátrányait. (Ugyanitt DLP projektorral rendelkező DLP-s fórumtárs kerestetik demó céljából.
)
-
adamsfamily
tag
válasz
banderasz77 #14942 üzenetére
Helló!
Kicsit hosszabb lesz ezért elnézést.
Az első kérdés mekkora a vászon?Ha 2 m széles kb. 3m-re kell ülnöd, a W1070 pont a fejed felett lesz.Ez lehet zavaró is a hangja miatt.A W1300 hátrébb kb egy méterrel..Amúgy itt voltak tesztek(Stiftung Warentest 2014.06. jó (2,2)ez a W1300-as minősítése,minél kisebb a szám annál jobb.Stiftung Warentest 2014.06. közepes (2,7)ez pedig a W1070).Sajnos elolvasni nem tudtam őket.A második kérdés pedig hogy mekkora a szoba,milyen magas stb.Kalkulációval http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/ tudsz számolgatni.
Amúgy én W1300-ast használtan vettem Cydontól,köszönet érte.Nagyon segítőkész volt.
Először hozott egy W1200-est kipróbálni,na azon mindenki elsőre kiszúrta a sziváványt.
Ezen nagyon ritkán látom,feliratnál,és ha nagyon erre koncentrálok.
Attila -
CyDoN
senior tag
válasz
banderasz77 #14942 üzenetére
A felár a könnyebb installáció és a szemüveg miatt van. Ha nálad a w1070 képes akkora képet adni adott távolságból amekkorát szeretnél akkor nem éri meg a felár.
-
CyDoN
senior tag
válasz
banderasz77 #14938 üzenetére
A különbség, hogy az 1300-nak nagyobb a zoomja, és ha jól tudom akkor van egy szemüveg a dobozba, valamint vertical keystone-ba is erősebb. A w1070 +-20% míg az 1300 +-40%.
-
banderasz77
addikt
W1070 és W1300 között mi a különbség?
-
Madwe
nagyúr
válasz
escape #14933 üzenetére
Néztél már dlp-s projektor képet? nézd meg magadnak, nagy eséllyel nem fogod látni, vagy csak akkor ha direkt figyeled... a benq 1070emet eddig 28 ember látta (volt egy 20 fős vacsoracsatán is bevetve) s eddig kb 2 ember szúrta ki, de őket se zavarta, miközben direkt felhívtam rá a figyelmüket, hogy figyeljenek rá, zavarja e őket.
Valamint nem csak a dlp-nek vannak hátrányai az lcdhez képest, hanem fordítva is. A dlp nem rosszabb technika mint az lcd, csak mások az előnyei hátrányai, nem lehet ezért kijelenteni hogy adják olcsóbban, mert rosszabb. Sokmindenben sokkal jobb...
-
c4
őstag
válasz
escape #14933 üzenetére
Például ilyen anyaggal el tudod készíteni a vásznat.
Vagy blackout cloth anyaggal. -
-
jracz
tag
válasz
escape #14933 üzenetére
Ha DIY vásznat készítesz, felejtsd el a rolós megoldásokat.
Nem fogod tudni úgy lesúlyozni , hogy ne legyen hullámos.
Ha diy akkor fix keretes megoldásban érdemes gondolkozni, ha csak rolós a jó, akkor gyári vászon-t kell venned."Nem kell félni tőle,gyakorlatilag nem látható,ha nem arra figyelsz,hanem a a lényegre,a filmre"
Ezzel én is egyet értek.
Azok közé tartozom akik látják a szivárványt, vagy legalábbis láttam az elején.
De már nem tűnik fel, csak ha keresem.
És a DLP képi világa bőven kárpótol.
Persze nem mondom, hogy nem szívesen próbálnák ki egy drágább Epson-t, JVC-t vagy SOnyt, de azok nem az én anyagi lehetőségeimhez vannak mérve.
Ha kipróbálsz egy DLP vetítő-t az üzletben és látod a szivárványt, az nem jelenti azt , hogy mindig is zavarni fog.
De te tudod. -
escape
aktív tag
válasz
Norbi 72 #14932 üzenetére
Ezzel nem lenne gond, ha kb fele annyiért adnák, mint az LCD-t, de ha kiadok 200+ lóvét egy projira, akkor az kicsit se legyen szivárványos. Ha jól tudom az Epsonon kívül csak a Sonynak van 3LCD-s cucca, de az duplája az Epsonnak. Van még pár hónapom a vásárlásig, ráérek átgondolni.
Apropó, homemade vásznat alkotott valaki? Hol érdemes hozzá és milyen anyagot venni? Ikea Tupplur rolója valószínűleg kicsi lesz a 200x200 centijével.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Raul_Duke #14925 üzenetére
Ennyiből használtan kijön egy FHD-s proji. Újonnan nem. Vászonra külön szánsz valamennyit?
Nekem régebbi HD-s van, PC játékokat toltam rajta anno, élveztem. Mostanában meg PS3-mat. Elvileg simán játszható. Haverom érzékenyebb az inputlagra, de neki is tetszett.
Amúgy filmezni is fogsz rajta, nem? Inkább aszerint válassz projit.
____Grausz_: Az úgy kellemetlen. De gondolom nem adod fel.
-
_Grausz_
csendes tag
válasz
_Grausz_ #14627 üzenetére
Sziasztok!
"Sikeresen" visszakaptam a készüléket az EPSON szervízből. Egy hete, pénteken nagy nehezen sikerült egyeztetni a futár céggel, de legalább a megbeszélt időben meghozták a készüléket. Mivel utaztunk le vidékre, így azon a hétvégén nem volt időm kipróbálni a készüléket, így a mostani hétvégére időzítettem egy jó kis filmnézős napot, gondoltam demózom pár ismerősömnek a "mozi varázst"... Hát nem jött össze...
Gratulálni tudok az EPSON szervíznek, hogy visszaküldték a projektort ugyanazzal a hibával amivel beadtuk. Sikeresen nem csináltak vele semmit két hétig. Szerintem le sem tesztelték, mert még 15 percet sem kellett járatni a vetítőt ahhoz, hogy jelentkezzen a hiba.
Nem csodálom azt sem, hogy nem tudták elmondani a telefonban, hogy mi volt a hiba. Leráztak azzal, hogy minden benne van a szervízlapban, ami pedig fel lett adva a dobozban. Nos a kedves ASC Hungary annyit írt rá a lapra, hogy: javítás és tisztítás, 6 munkaóra.
Egy életre megbántam, hogy EPSON-t vettem
Egy negyed milliós készüléknél nem azt várja az ember, hogy 2 hónapból majdnem 1 hónapig ne lehessen használni!
-
Raul_Duke
tag
Sziasztok!
Pc-s játékokhoz miyen projektort ajánlotok 100-150k körül?
-
c4
őstag
válasz
banderasz77 #14922 üzenetére
Asszem' a EH-TW7200-tól felfelé.
-
Turbo73
tag
válasz
banderasz77 #14922 üzenetére
TW9200
-
banderasz77
addikt
Azt tudja valaki, hogy a mostani EPSON kínálatból mik a Deep Black-es gépek?
Sehol nem találom a leírásokban. -
Ren Hoek
veterán
Adott egy régi LCD-s EPSON projector (2006 előtti)... az a probléma vele, hogy a bal szélén a kép 5%-ban sárga elszíneződés jelenik meg, a másikon pedig kékes. Pozícionálva le lehet vágni őket, de zavaró eléggé.
Szerintetek az égővel lehet gond, vagy az LCD döglött be? Sok éve nem volt használva, és kitudja mi történt vele azóta. Ha tudok valami ilyesmi jelenségről akkor légyszi írjátok meg, hogy kuka-e, vagy javítható -
Lipton
őstag
Sziasztok!
Melyik a legolcsobb motoros 100-110" vaszon 1070-es projektorhoz amit mar egyaltalan erdemes megvenni?
Koszi! -
AVhelper
senior tag
válasz
Atomgeszi #14918 üzenetére
Ez a két vetítő nemcsak árban különbözik egymástól, de nagyon.
Az LG PA70G egy fix lencséjű LED-es fényforrású hordozható DLP vetítő kis fényerővel, amivel illúzió 240 centi széles vásznat vetíteni, de még a 213 cm széleset is necces (legfeljebb teljes sötétben)..
Az Epson EH-TW3200 egy elég méretes, de csendes 3LCD Full HD vetítő nagy zoom átfogású és képeltolású lencsével, 1800 lumen fényerővel, ami bőven elég a 240 centi széles képhez. Sokan használják játékhoz, mert kb. 20 ms körül van a bemeneti késleltetése. Viszont már nem sokáig kapható.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
LG PA70G -ről tudtok adni infót, hogy mekkora input laggal rendelkezik?
Tudom árban nem összehasonlítható, de Epson TW3200-hez mekkora? Jobb vagy rosszabb? Megéri a felárat az Epson?
Vetített táv 3,5-3,6 méter, vászon az vagy 240 széles vagy 213-as(Lg-hez a kisebb menne). Viszont az egyik duplája a másiknak.
720p filmek és xbox360 menne. Fej fölött a vetítő
Köszi! -
forma69
tag
Sziasztok
Érdeklődnék Szeged vonzásában kinek van projektor-vászon összeállítása, és engedne-e egy tesztet nála, mert szeretnék összeállítani én is itthon. A többi elem már adott, csak kicsi az 55" tv.
Köszi -
Raul_Duke
tag
Sziasztok!
PC-s játékra szeretnék projektort. Ebben szeretném segítségeteket kérni! 100-150k az összeg amiben gondolkodom. Lehet ennyiért új vagy használt projektort kapni? Játékra való egyáltalán?
Köszönöm!
-
-
-
truebaba8
tag
Sziasztok,
akartam venni egy uj 50 colos 3d passziv tevet a legalso arkategoriaban ( 42 colos LG scarlet 6000-est valtanek), es egy baratom emlitette, h nem csak lcd teve van, hanem projektor is es azon 100 colban lehet jol filmezni
Nekem a projektor total ismeretlen tema, sosem lattam meg olyat, peldaul azt is hallottam, h nem lehet lampa mellett hasznalni, foleg a ledeseket nem.
Karacsonyi bevasarlasra, esetleg tudtok olyan tipust mondani, amivel lehet 100 colt vetiteni, led-es, es brutto 150-nel nem tobb?
en 1 perces keresesre a LG PA72G LED WiDi projektor -t talaltam, de abszolut nem ertek hozza.
koszi,
udv
-
jracz
tag
Benq W1070-hez milyen tölthető 3d szemüveget tudtok ajánlani ami jó is és olcsón be lehet szerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Építő/felújító topik
- Windows 11
- Milyen videókártyát?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest