Hirdetés
- Szabadalmi vita után bukta a német piacot az ASUS és az Acer
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Még ezüst is van a Pulsar és Vaxee közös egerének receptjében
- AMD vs Intel… hol a Harmadik?! – Elfeledett CPU-k
- Stabilan induló BIOS-t kaptak a nem induló Socket AM5-ös ASRock alaplapok
- 3D nyomtatás
- Pad X8b néven jön a Honor következő belépőszintű táblája
- Apple MacBook
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kalapacsolok
üzenetére
A 784.44 dolláros átlagár gyanúsan egy fix "placeholder" értéknek tűnik, ami akkor jelenik meg, ha a rendszer nem tudja megfelelően kiszámítani az átlagárat a mixen belül.
Jelentsd a supportnak. A Lightyear ügyfélszolgálata gyors. A Settings -> Help -> Contact support menüpontban írj nekik, vagy e-mailben a support@lightyear.com címen.
Mindenképp csatold a screenshotot a hibás 784.44-es átlagárról.
Írd le, hogy a valós vásárlási ár töredéke volt ennek. -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Lightyearen járt úgy vki, hogy a százalékos csökkenésnél nem valós értéket ír? A TBSZ 2025-ös számlám szerint pluszban járok (+5 százalék), de van egy mixem, amiben 2 részvénynél is az átlag vásárlásnál árnál pontosan 784.44 dollárt ír (2 külön cég) egyik napról a másikra, miközben egyik sem járt soha ilyen árfolyam felénél se... És most így tévesen -60-80%-okat ír ezekre a részvényekre, de ennyi zuhanás se volt soha. Így viszont bekavar a mix teljesítményénél. Napokat vártam, de nem javult meg

-
válasz
Dluinet
üzenetére
Azzal nem is lenne gond.
Egyébként ez se konzisztens, mert most egyszerre frissítettem ipad-en, iphone-on is 26.3-ra és csak ipad-en kellett belépnem újra.
Csak nem jegyzem meg a jelszavaimat, hanem a google jelszókezelőben / apple kulcskarikában tárolom őket, és az apple-nél tárolt jelszavaim eltűnt, másolhattam ki a google fiókom alól. Csupán érdekességképp írtam be.
-
Apple eszközön használom az alkalmazásukat, és olyan fura, hogy a megjegyzett jelszavamat elfelejetette... az emailt kitöltötte de a jelszó mező üres volt.
Lehet ios frissítés zavarta meg.
-
Nergalos
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszönöm, kezd összeállni a kép🙂
-
Nergalos
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Tehát 5+1 év előtt ne vegyek le róla pénzt. Valami miatt úgy értettem, hogy az egy év után már nem lehet rá tenni pénzt, csak a rajta lévővel lehet variálni. Ezért kell minden évben új tbsz-t nyitni.
-
-
Nergalos
aktív tag
Sziasztok, kezdő vagyok, lightyearen nyitottam tbsz-t. Jól értem, hogy egy évig azt csinálok rajta amit akarok( részvényeket adok-veszek, eurót váltok ide-oda) csak ne vegyek le róla lóvét? 3 ill. 5 év után meg kedvezményesen vagy adómentesen kivehetem a zs-t. Egy év után viszont már nem változtathatok semmit?
köszi. -
KIA Ceed
tag
Revóról átmegy a Ft utalás LY-re sima ügyként (Eddig csak EUR-t utaltam) Teszt 500Ft-ot elutaltam, mielőtt beleugrok, hétfőn tudom meg az eredményt.
Osztottam szoroztam és az ÖNYP minden hozamát kikértem (pont most van az előző hozamkivétel 3. évfordulója ) és befektetem magamnak, a tőkét. -
-
lemusz
addikt
Nektek is küldtek emailben egy költség és díjkimutató összegző linket a tavalyi évről? Érdekes, tavaly nem küldtek ilyet. Van benne számomra egy furcsa dolog, 3. oldalon "Magyar pénzügyi tranzakciós adó". Ez mégis hol merült fel? Mindig beutalással ment a lóvé, majd pedig főszámláról TBSZ2025-re raktam. Tehát ezt az adót én a bankom oldalán fizettem, sokkal többet is egyébként mint amennyit itt az LY ír.
-
válasz
attila199207
üzenetére
Most érdemes eladnod, ha tovább vársz, a fizetendő adó magasabb lesz, míg jelenleg szinte fillérekből megúszhatod.
Meg tudod mondani, pontosan milyen eszközöket vettél, mennyiért, és most mennyit érnek? -
attila199207
tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Most kezdtem a Lightyeart használni kb 1 hónapja .Ha a személyes számlámon marad a pénz az mivel rosszabb mint ha tbsz-re tenném? Kb 200e van most a személyes számlán, érdemes mindent eladni és tbsz-re tenni? Nem akarok cikket olvasni nagyon foglalkozni vele de jo lenne ha kamatozna és az adó miatt nem buknék.
-
válasz
attila199207
üzenetére
TBSZ-re kizárólag készpénzt lehet befizetni a gyűjtőévben.
Ha mindenáron TBSZ-t akarsz:
- Add el az ETF-et a sima számládon.
- A kapott pénzt vezesd át a 2026-os TBSZ-edre az appon belül.
- Vedd meg újra ugyanazt az ETF-et a TBSZ számlán.
Amivel buksz:
- Mivel eladtad a papírt a sima számlán, ha van rajta nyereséged, azután 15% SZJA-t kell fizetned a kövi adóbevalláskor.
Csak akkor állj neki, ha hosszú távra (5+ év) tervezel, és a várható adómegtakarítás sokkal több lesz, mint amit most kifizetsz adóra és tranzakciós díjakra. Ha eddig kicsi rajta a profitod a sima számlán, akkor csináld. Ha viszont már most vaskos pluszban vagy, számold ki, nem fáj-e jobban most kifizetni a 15% SZJA-t, mint maradni a sima számlán.
Ha nem UCITS ETF volt (vagy egt-államban kibocsátott értékpapír), akkor az SZJA-n felül még 13% SZOCHO- t is kell fizetned, ahogy a minden osztalékért és a széf kamatai után is. -
aktív tag
válasz
attila199207
üzenetére
Nem, TBSZ-re csak pénzt lehet befizetni.
-
attila199207
tag
Sziasztok!
Személyes számlaról tbsz 2026 szamlára át lehet vinni a megvásarolt etf-eket?
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Köszönöm.
Meggyőztél, hogy LY-n váltsak, ezzel is az LY-t támogatva. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
KIA Ceed
üzenetére
"Sőt ha a piac éppen ugrál, a Revolut tágítja a spreadet, hogy védje magát, így még drágább lehet"
Pont most akartam írni konkrét adatokat, mert a múltkor már kiakadtam a Revolutra, megnyitottam, hogy konkrét számom legyen, erre azt látom, hogy éppen >1 Ft körül van a spread, mint a régi szép időkben, kapok egy telefonhívást, de mire visszatérek már ez fogad:
Revolut: 384,24 / 388,64 (Spread: 4,4 Ft)
Mi a bánat változott a kettő között eltelt 15 percben? Semmi nem látszik az árfolyam chartokon. Az én szememben a Revolut már a pénzügyi szolgáltatók RyanAir-je, abszolút megbízhatatlan bármire ami túlmutat a baráti sörözések elfelezésén.
Összehasonlításként:
Erste: 386.51 / 386.71 (Spread: 0,2 Ft)
Utóbbinál persze vannak kötöttségek (csak banki nyitvatartási időben él az akciós ár, havi 600/750 ezer vagy 1 milliós keretig, attól függően milyen szintű ügyfél vagy, de az árfolyam valós idejű, csak van benne egy 15 perces késleltetés). A kedvezményes váltási időszakon/kereten kívül persze rosszabb a Revolutnál.
Én csak azt akarom ezzel kihozni, hogy látom a mai napig a Revolut a default válasz minden devizeváltási kérdésre, miközben már rég nem arról szól a cég, mint amikor elkezdte a magyar piacot ledominálni.
Érdemes a Redditet is lapozgatni a kérdésben, mert hamar kiderül, hogy csak ott olyan jó a váltási árfolyama a Revolutnak, ahol még terjeszkedik, ahol már megvetette a lábát, szépen emeli a spread-et és sokan megszokásból meg sem nézik mennyiért váltanak "mert hát ez a Revolut, ezzel olcsó".
-
KIA Ceed
tag
Én úgy veszem észre, hogy majdnem egyformán váltanak, nincs jelentős eltérés, bár picit a LY-t olcsóbbnak látom, de szinte alig észrevehető ekkora tételnél. Ezek miatt egy ideje már nincs az üzletben a Revo, a Ft rögtön megy a LY számlára és ott váltok. Sőt ha a piac éppen ugrál, a Revolut tágítja a spreadet, hogy védje magát, így még drágább lehet.
-
wreakz
tag
Lenne egy nagyon amatőr kérdésem.
Baráti köröm rábeszélt hogy váltsak Revolut-ról LY-re a TBSZ számla kezelés miatt.
Viszont havi rendszerességgel küldöm be a pénzt, itt hogyan érdemes váltani ?
OTP - > Revolut - > Forint Euró váltás -> LY ? ( havi kb 50-200e/hó változó)
Eddig AUM5-öt vettem Revolut-on viszont itt nem találtam meg. Ezért az AI-t hívtam elő aki €SXR8-at ajánlotta helyette.
Ennél többet soha nem foglalkozztam a témával. -
Brave_86
aktív tag
Jól látom, hogy a mixeket nem lehet másolni, vagy duplikálni?
pl amit tavaly beállítottam a 2025 -ös tbsz-re, azt most újra létre kellene hozni a 2026-on, ha azt akarom tovább vinni?
Illetve, ha havi kétszer akarom, hogy vegye meg, mondjuk két hét különbséggel, akkor dettó? -
Pontosan azért kérdeztem rá, mert tisztában vagyok a fogalmakkal, ellentétben a kérdezők többségével, akik rendszeresen keverik a bázisdevizát (Base Currency) és a kereskedési devizát (Trading Currency).
A kérdésed ugyanis önmagában nem volt egyértelmű. Egy ETF lehet dollár bázisdevizájú (tehát a vagyona dollárban van nyilvántartva), miközben az európai tőzsdén euróban kereskednek vele (euróban jegyzik). Ha egy USD bázisú ETF-et EUR-ért veszel meg, akkor a te definíciód és a pénzügyi valóság ütközik. A tisztázó kérdésem nem tudatlanságból, hanem a pontosságból fakadt, tudnom kell, hogy a tranzakció pénzneme vagy a kitettség pénzneme a szempont nálad.De válaszolok is. Tranzakció pénzneme esetemben kizárólag EUR, mást nem is választok, még ha S&P500 van is mögötte.
-
lemusz
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Tanuld meg ezt a szakszót, mert sok helyütt használják, főleg ETF-ek kapcsán. Dollárban van denominálva, azaz dollárért adják és veszik függetlenül attól mi a mögöttes deviza. Úgy is kérdezhettem volna, tud-e valaki dollárban jegyzett ETF listát adni, ami LY-n elérhető.
-
A denominált alatt pontosan mit értesz?
Fund currency (amiben nyilvántartják)
vagy
Trade currency (amiben megveszed)például IS3Q
Bázisdeviza USD (amiben nyilvántartják)
Befektetési jegy pénzneme EUR (amiben megveszed)Bázisdeviza:
Az alapdeviza, más néven bázisdeviza az a deviza, amelyben az ETF által követett eszközök értékét megadják.
Ha például egy S&P 500 ETF-et veszel, amely amerikai vállalatokat követ, akkor a befektetéssel megvásárolt mögöttes eszközök értékét USA-dollárban adják meg. A bázisdeviza eltérhet az ETF befektetési jegyeinek pénznemétől.
A befektetők osztalékát a bázisdeviza pénznemében fizetik ki. -
lemusz
addikt
Milyen dollárban denominált ETF-eitek vannak?
-
KIA Ceed
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Megjött az csak kellett neki pár nap...
"Tájékoztatjuk, hogy a(z) EPAPIR-20260101-XY azonosító számon megküldött elektronikus
küldeménye az ügyintézésre illetékes NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és
Vámigazgatósága részére beérkezett, annak feldolgozása megkezdodött." -
korkor
csendes tag
sziasztok sehol sem találom az app-ban a 2026 tbsz megnyitásának lehetőségét, oda-vissza megnyitottam minden fület. Hol lehet?
-
z0d1AK
nagyúr
Kaptam emailt hogy hiba van a rendszerben, már dolgoznak rajta.
-
MaddeNNNN
addikt
Nálam iOS appon és PC-n böngészőből is mutat mindent. Esetleg töröljetek cache-et, vagy force close és újraindítás. Bár lehet azóta már megcsinálták.
-
lemusz
addikt
Titeket is kiloggoltat az oldal? Mintha túl lenne terhelve.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- 3D nyomtatás
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Pad X8b néven jön a Honor következő belépőszintű táblája
- PlayStation 5
- World of Warships
- Apple MacBook
- Megvan, melyik Snapdragon 7 kerül Nothing Phone (4a)-ba
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- MSI Vector 16 Gaming Laptop / RTX 4080 175W / i9-12900HX / 1TB SSD / 16GB DDR5 RAM /
- iPhone 15 GYÁRI 99%-os akkumulátor!!
- LG 48" OLED (OLED48B53LA) 4K AI Smart TV
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- HP Z4 G4 / Xeon W-2123, nvidia P4000, 24GB RAM, 256gb SSD, 4TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest