Új hozzászólás Aktív témák
-
user112
senior tag
válasz
UberMutant #1451 üzenetére
A. MÁK IBAN számlaszámot kér
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Eurot tudok utalni MÁK-ról Ly-re? -
MaddeNNNN
addikt
Jelentem megjelent a pénz Lightyearen is, tényleg kell neki 2 munkanap.
-
z0d1AK
nagyúr
Úgy tűnik több érdekes, új ETF és részvény is bekerült májusban a Lightyear kínálatába.
(Tört ETF még mindig nincs, de heteken belül jöhet akár a pletykák alapján.) -
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
MaddeNNNN #1436 üzenetére
azt látod már milyen költségeket számoltak fel az utalásért? Került így rá 0.45% tranzakciós adó?
#1438 emlékeim szerint a nem azonnali utalásos forint is előbb került le, majd utazott és később érkezett meg.
Sőt az államkincstárból revolutra kiutalt eurom is több napig tartott. Ott éjszakai utalás után 3 nappal került csak jóváírásra. Lehet az swift volt. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
pictigjis #1437 üzenetére
Tudom hogy nincs, nem is vártam el hogy azonnal átmenjen. Csak fura volt hogy a számlámról már levonta, de Lightyearen még nem látom.
Például ha utalok Binance-ra az is kb 1 nap de amikor kapom az értesítést, hogy levonta a kártyámról akkor meg is érkezik rögtön az oldalra és ott is eurot utalok. -
MaddeNNNN
addikt
Igen, eurot utaltam és biztos jó számlára mert George-ban olvastattam be a számlaszámot és kétszer ellenőriztem. Tegnap délután utaltam és ma délután kaptam az értesítést hogy levonta a számlámról a pénzt. Bankszámla és a Lightyear számla is az én nevemen van és Erste bankból utaltam úgyhogy ennek sem kellene gondnak lennie.
Azért fura mert Georgban már elszámolta az utalást, viszont Lightyearen még nincs híre.
Meglátjuk holnapra átmegy-e. -
azbest
félisten
válasz
MaddeNNNN #1434 üzenetére
Jó számlára utaltál, arra, amit a lightyear felület írt ki?
Eurót utaltál, hogy sepa módon csináltad?Kiírja a felületen, hogy utalásnál milyen adatokat kell megadni. Forintnál magyar számalszámot ír (TransferWise-os) és bele kell írni a közleménybe az azonosítódat. Az azonnali.
Eurónál azt írja, hogy nem kötelező a megjegyzésbe írni az azonosítót, mert ott nevedre szóló észt számlát ír ki a felület. A sepa időbe telik, bár elvileg 1 munkanap. Ha munkaidőn kívül utaltál, akkor az már következő nap valsz. Tehát ha csak ma délelőtt tudott elindulni, akkor holnap lesz ott.
szerk: A felület ezt írja
Én mondjuk a böngszőből szoktam ilyesmit nézni a webes felüelten, mert telefonon túl sok váltogatás, nem látni egyszerre a dolgokat, könnyebb hibázni.
-
MaddeNNNN
addikt
Sziasztok!
Tegnap utaltam először pénzt Lightyear számlára SEPA-val, ma délelőtt jött az értesítés a bank appban hogy a pénz átment, viszont a Lightyear számlán még nem látom. Ami hibát elkövettem, hogy megjegyzésbe nem írtam be a payment reference-et.
Létezhet hogy még kell idő mire átér, vagy már szólhatok a customer supportnak hogy elbaszcsiztam? -
sbai
tag
Ha volt már akkor sorry. Találtam egy oldalt, ami megkönnyítheti a LY adóbevallásokat.
-
net91
senior tag
-
z0d1AK
nagyúr
Bár a NAV a Revolutot emeli ki, de ugye tudjátok, hogy a Lightyear személyes számla kapcsán is a felhasználónak kell az adóbevalláshoz hozzáadni a szükséges dolgokat (illetve megfizetni az esetleges adókat)?
-
-
azbest
félisten
válasz
lasarus1988 #1419 üzenetére
Érdemes első utalás előtt esetleg kikapcsolni a beállításoknál, hogy a normál számlán álló pénzre kamatot számoljon, nehogy amiatt külön macera legyen adóbevallásban.
Pénzt váltani lehet sima számlán és tbsz-en is. Ha valamilyen kuponkóddal regisztráltál, akkor annál nem mindegy, hogy a sima számlán vagy a tbszen lehet vele ingyen váltani valamekkora összeget.
A tbszen lehet vegyesen huf, euro, usd, font is. Külön állítható, hogy a teljes tbsz értékét milyen pénznemre váltva mutassa egyben.
-
UberMutant
őstag
válasz
lasarus1988 #1419 üzenetére
1. azt veszel, amit akarsz. mivel ez értékpapírszámla, nem devizaszámla, több pénznem is lehet rajta.
2. ha lejár a tbsz, akkor minden kikerül onnan a fő értékpapírszámládra, cash, papírok egyaránt. nincs olyan, hogy HUF normál számla.+1 ne felejtsd a TBSZ-t 30napon belül bejelenteni a NAVnak.
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Átirányítottak ebbe topciba
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tudja a választ. Még csak most kezdek bele a befektetésekbe és jelen pillanatban a Lightyear + TBSZ + ETF kombó tűnik jó kezdetnek.
Csináltam lightyear accountot, be is utaltam rá HUF és EUR összeget is. Szeretnék TBSZ-t nyitni és ETF/ETN/ETP-t vásárolni rá.Ha jól értem a folyamat a következő:
1) pénz utalni a normál számlákra (HUF, EUR)
2) a beutalt HUF-ot átváltani EUR-ra
3) EUR-t átrakni TBSZ számlára
4) TBSZ EUR-ból kialakítani a kinézett ETF/ETN/ETP portfoliót
5) az év hátralévő részében ismételgetni az 1-4 pontokatA kérdésem arra vonatkozik, hogy:
1) a TBSZ számlán csak egy pénznemben lehetnek ETF-ek vagy többféle kitettséget is össze lehet rakni (pl: VUAA-USD és IMAE-EUR)?
2) TBSZ számla lejárata után, amennyiben realizálom a hozamot (remélhetőleg), akkor azt a HUF-os normál számlán írják jóvá vagy IMAE-EUR esetén az EUR számlára kerül és onnan tudom EUR saját számlára kiutalni? vagy csak az eszközök lekerülnek a TBSZ számláról és csinálok velük amit akarok (tartom, eladom) és pénzemtől függően a megfelelő LY számlára kerülnek?Köszi a segítséet előre is!
-
azbest
félisten
ajjaj, félrekonfiguráltak valamit a lightyear weblapon?
Ah ok, megjavult. Valami ssl kulcs/https beállítátst elszúrtak kis időre.
-
amargo
addikt
Direkt későbbi átváltás és adózás miatt írtam ezt: [link]
-
Elemental
addikt
Van értelme pénzt váltani a megfelelő devizára és úgy varázsolni? Vagy mehet a vásárlás auto váltással? Ugyanaz a költsége?
-
MrDollar
újonc
Sziasztok!
Feltettek ma nekem egy kérdést, de érdemben nem tudtam rá válaszolni. Az illető euró alapú ETF akar venni a jövőben. Kérdezte tőlem ,hogy ha vesz most "olcsón" dollárt és később abból akarna venni euró alapú ETF akkor ez megéri e neki? Remélem érthető volt a kérdésem.... :)
Köszönöm! -
vnorbi
aktív tag
válasz
lkristóf #1403 üzenetére
Megnézed az előző módosításról az e-mailt, és abban látod
Az euró kamatok így alakultak Lightyearnél:
2025.04.23 0.75%
2025.03.21 1.24%
2025.02.21 1.49%
2024.10.03 1.98%
2024.06.12 3.00%
2023.09.20 3.25%
2023.08.02 3.00%
2023.06.21 2.75%
2023.05.10 2.50%
2023.04.01 2.25%2024.10.03-tól volt egy kicsi burkolt kamatcsökkentés, amikor 2%-ra csökkent, akkor valójában 1,98% 365-öd része volt a napi kamat. Ekkortól van kettős kamatkijelzés, APY-t jeleznek ki (éves kamat kamatos kamattal), de APR-rel számolnak (éves kamat kamatos kamat nélkül). Egyedül a forint kamatnál tartották meg a régi módszert, ott 5% volt a kamat, és amikor bevezették az APR/APY kijelzést, akkor nem vágták 5% alá a kamatunkat, hanem 5,12%-ra emelték az APY-t, és 5% lett az APR, amit ténylegesen kifizetnek. Az euró kamat már túl kicsi, ezért az APY=APR, de az eltérés a dollár és font kamatnál megfigyelhető, ha a 3%-ra nyomunk az appban, akkor kiírja, hogy amúgy 2,96%-kal fognak számolni.
-
Brandynew
őstag
Változott a kamat a Lightyearen: Ez nem banki kamat - így fialhat a pénzed a Lightyear Széfben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest