- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ofthem
aktív tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Ez az óra 85 ezer volt egy 30 ezer forintos fülessel ajándékba. Az általad említett többi órának mi az ára?
Szerintem ez a Xiaomi most nagyon erős ár érték arányban, de itt a fórum nagyon elment negatív irányba. Nekem mostanra teljesen beállt az üzemidő, 5-6 nap okos módban és kB végtelen energiatakarékos módban. Piszok jó az eddigi óráimhoz képest. -
captainnemo
senior tag
Ja az nehéz óra régen nem zavart, én mindig divereket preferáltam, az okos óra előtt, van is egy seiko-m, ami solar, na annak jó az akku ideje, mert soha nem kell tölteni.
Viszont nem is hordtam sporthoz, mert minek. De nem is volt egész nap rajtam, csak ha elmentem otthonról, ha hazaértem azonnal levettem. -
doongoo
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
csak a tömeghez: mielőtt felültem még anno a Pebble-lel az okosórás vonatra, azelőtt hagyományos mechanikus és quartz órákat hordtam/gyűjtöttem. Na azok közt voltak (megvannak most is) bőven 100 (sőt pár 150) gr feletti órák is, és azok sem tűntek nehéznek viselés közben.
hogy mi lehetne helyette: szerintem hamarosan várható a Oneplus watch 4 vagy ha az nem (ha esetleg beszántják a céget), akkor az Oppo watch X3 globál verzió.
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Ha jó irányba fejlődik, az Amazfit lehet még jó alternatíva.
Nekem tetszett Garminban a sok információ, amit kicsit hiányolok Wearosen, pedig nem vagyok komoly sportoló.
Bár az appban ott van egy része, de azt csak keveset használom.
WearOSen azért ott van sok alkalmazás, ami vagy hasznos vagy nem.
Én pl a Shazamot szoktam az órán használni.Viszont a Snooze it értesítést (ébresztő app a telon) csak a Garmin és eddig a Oneplus tudta megfelelően kezelni eddig (nem is értem, hogy a Xiaomi ezt miért nem tudja).
Kinézetren meg a Huawei órák teszenek, de ott meg ugye nincs megfelelően integrálva androidhoz (pl nincs értesítés szinkron).
-
captainnemo
senior tag
Ezen én is gondolkodtam. Vigyem-e vissza.
Mi lehetne helyette?
Oneplus3 ugye ami kvázi ugyanezt tudja kisebb akkumulátorral, de kevesebb hibával. Hát nekem kevésbé tetszik, továbbá az jobb nem lesz, ez lehet jobb, ha jön rá frissítés, ami biztosan fog. De lehet tévedek.
Mehetnék vissza a garmin vonalra. Azon a vonalon ott a venu, ami szerintem majd csak kb. ugyanezt tudja, legalábbis a venu 2 plus gyengébben teljesített a xiaomi-nál is aod-al. A dilemma az, megéri-e, a wear os-hez ragaszkodni. Számomra van előnye, de kérdés az ez tényleg releváns-e. Az epix gen 2 már magasabb üzemidőt mutatatott, de nem sokkal, 6 nap aod. Viszont az az óra 93g. Nagyon nehéznek éreztem, a xiaomi 56g, ez kb rendben van. Titkos favorit itt a furerunner 965 ami 53g, teljesen jó, és 11nap aod. Ez már jó idő. Viszont nincs wear os, továbbá nekem egy profi futóóra felesleges. A fenix 7 is volt ami szintén nehéz volt, de 18nap üzemidő, de mip kijelző nekem felejtős. Nem azért elsősorban mert marha ronda, hanem ha kicsit gyengébbek a fényviszonyok akkor ott is kell a háttérvilágítás, és csuklóemelés gesztus is kell emiatt, amit szívből utálok. nem tudtam nem erős fényben ennyire olvashatatlan a kijelző. Az kültérre sporthoz kiváló választás, eltekintve attól rohadt nehéz.
Egyelőre gondolkodom és várok.
-
doongoo
addikt
Na ttegnap vissza is vittem az órát, mert persze a múlt pénteken beígért hívásukat várhattam azóta is. Kicsit komolyabban reklamáltam és láss csodát, a kisasszony mégis vissza tudta venni. Árát meg készpénzben visszakaptam.
Aki esetleg zöldet szeretne venni (az most sincs még a mi.com-on), annak amúgy még mindig a Y*ttelnél van itthon a legolcsóbban újonnan. -
doongoo
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Köszi a tesztelést. Így, hogy éjszakánként rajtad sincs és csak így hozza az 5 napot (meg egy kicsit), az sajnos nagyon gyenge az akksiméretet tekintve. Nyilván szoftveresen kellene rendesen fejleszteni. A kérdés, hogy ezt a Xiaomi megteszi-e.
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Köszi szépen, hogy végigcsináltad!
-
captainnemo
senior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
026.03.19 23:00 100%
2026.03.20 06:40 100%
2026.03.20 07:40 99%
2026.03.21 07:40 83%
2026.03.21 23:00 69%
2026.03.22 08:00 66%
2026.03.22 23:00 57%
2026.03.23 08:00 54%
2026.03.23 22:45 38%
2026.03.24 08:00 34%
2026.03.24 17:00 22%
2026.03.24 21:30 16%Itt a vége nekem fel akarom tölteni, mert holnap reggel már nem lesz időm rá. Jobban merül a végén mint vártam 4 óra alatt 6%.
Éjszaka nincs tajtam, nappal aod, pulzus intelligens, véroxigén egész napos követés, stressz figyelés kikapcsolva.
Szóval a fenti használattal 5 nap. Nem egy intenzív használat, ha van benne több edzés akkor max 4 nap szerintem. Ha éjszaka rajtam lenne akkor is kb. 4 nap.
-
captainnemo
senior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
2026.03.24 08:00 34%
2026.03.24 17:00 22%Ez most 12% fogyasztás, 9 óra alatt.
Éjszaka nincs tajtam, nappal aod, pulzus intelligens, véroxigén egész napos követés, stressz figyelés kikapcsolva.
Ez meglehetősen sok, ahhoz képest csak rajtam van, jönnek az értesítések, és néha azon olvasom, hívást indítok, vagy esetleg amit hallgatok a telefonon, ott vezérlem.
Szóval ez kb. 5 nap lesz így, mert másnap mindenképpen tölteni kell délelőtt az biztos.
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Köszönöm szépen, hogy megnézted!

Akkor nem aggódom, nem hardveres hiba. Annyit sikerült kitesztelnem, hogy AOD kikapcsolása esetén működik a kapcsoló, csak akkor kapcsolja be a képernyőt, ha be van kapcsolva a "noti ébressze a képernyőt" kapcsoló, egyébként nem.
Van egy ezer éves Samsung Galaxy Watch Active 2, ahol ez működött, ment az AOD, rezgett ha jött a noti, de csak akkor jelenítette meg, ha fordítottam a csuklóm. Azt hittem, hogy ez WearOS esetében gond nélkül működik..
Pénteken vettem az órát, de szerintem túl szép ahhoz, hogy emiatt visszaküldjem.
-
doongoo
addikt
Amazonon már olvastam legalább olyan felhasználói vélményeket is, amik kritikusan fogalmaznak az óráról. A sok egekbe dícsérő mellett végre megjelennek ezek is valahol, hogy az átlag vásárló objektív képet kaphasson.
-
captainnemo
senior tag
Hát valamennyire igen, mert egy apple watch az nekem max 1,5 napot ment, és azt olvastam a wear os-es órák általában hasonlóak. Azaz ez az üzemidő ebben a mezőnyben nem rossz. A oneplus3-hoz képest rossz.
Amúgy a garmin venu 2 plus is kb. max 3-4 napot tudott aod-al. Az amoled ott is sokat eszik. Az garmin epix gen 2 tudott 6 napot aod-al. A mip-es fenix 7 az 18-at.
-
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Ennyit úgy kellene hoznia, hogy rajtad van az óra éjszaka is

Napközben túl sokat fogyaszt.
100%, hogy az RTOS nem veszi át megfelelően a folyamatokat. -
captainnemo
senior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Eltelt újabb 24 óra.
2026.03.24 08:00 34%Ez most 20% fogyasztás.
Éjszaka fogyasztott 4%-ot, ami elég extra.Éjszaka nincs tajtam, nappal aod, pulzus intelligens, véroxigén egész napos követés, stressz figyelés kikapcsolva. Ez most már lassan a végjáték.
Eddig kb. 4 nap. A mai nap szerintem simán meglesz, de holnapi napra/napon már biztosan töltenem kell. -
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Olvasom, hogy Bone is teszteli az órát, meglátjuk neki mi lesz az üzemidő...
-
doongoo
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
ezt olvastam én is, de a napi 300x csuklóemelés szerintem erősen alulbecsült szám. Én munkahelyen pl. számítógépen gépelve kb. percenként ébresztem 3-4x a kijelzőt, azaz 1 óra alatt már kb. 200 körül járok. Mert ugye nem csak emelésre éled, hanem igazából csukló elfordításra.
-
_t0Mi_
aktív tag
Ezt tudom, de valahogy nem akar működni. Most tilt to wake gesztusvezérlés és a noti képernyő bekapcsolás is ki van kapcsolva, mégis felvillan az értesítéssel a kijelző, ha felemelem a csuklóm, vagy felfelé néz az óra.
Aod be van kapcsolva.
Az lenne a cél, hogy csak akkor kapcsoljon be teljesen a kijelző és mutassa az értesítést, ha a notit követő pár másodpercben fordítom a csuklóm. -
doongoo
addikt
válasz
fateless
üzenetére
A fülest már nem írja hozzá a mi.com (korábban ott volt extraként), persze ettől még lehet, hogy adják. Ott most már csak a pontokért beváltható max. 15000 Ft kupon használható.
Ami az OP Watch 3-hoz képest előnye, az szerintem csak a kijelző mérete. nem tűnik soknak az a 0,4" papíron (1,5 vs 1,54), de egymás mellé tévve a kettőt látható.
Meg esetleg még a magyar nyelv, bár nekem ez nem szempont.
A rendszer meg valóban bétának tűnik, de nagyon sajnos. -
captainnemo
senior tag
Ja persze érthető. Én is fogom tesztelni, ha mondjuk egy kirándulást, esetleg futást akarok trackelni, akkor milyen fogyasztással számolhatok.
A xiaomi amúgy ezt közli.
10. 4 napos AOD teljesítmény mód tesztfeltételek: teljesen feltöltött órával, gyári alapbeállításokkal és a Sunspots óra számlappal, bekapcsolt AOD kijelzővel, nagy pontosságú alváskövetéssel, egész napos stresszfigyeléssel, egész napos véroxigén-figyeléssel és szív-egészségfigyeléssel; okos pulzusmérő és üzenetértesítések bekapcsolva, napi 100 bejövő üzenet, 6 bejövő hívásfigyelmeztetés, 3 ébresztés, 8 NFC kártyás fizetés; naponta 300-szor felemelve a csuklót a kijelző aktiválásához, és naponta egyszer elindítva az alkalmazást az adatok szinkronizálásához; heti 30 percnyi Bluetooth-hívással; heti 30 percnyi helyi zenelejátszással csatlakoztatott fejhallgatóra; és heti 180 percnyi edzésrögzítéssel (GNSS engedélyezve).
Ez amúgy még igaz is lehet, de szigorúan ezen feltételek szerint. Az én leveszem kb. 8 órára az nagyjából egy nappal rövidíti azt a fogyasztást ahogyan használom. Azaz inkább 5 nap lenne 4 helyett, de ugye itt vannak még "extra" használatok az én mindennapi használatom mellett.
-
Sziasztok!
Pixel Watch után agyalok, hogy ezt vegyem meg (még 31-ig jön mellé a füles is, amivel ugyan nem kezdek semmit, de hátha feleségemnek kell egy sokadik füles a semmire, meg ugye, ingyen van), vagy a 25.000-rel olcsóbban beszerezhető OP Watch 3-at.
A látható akkuméreten kívül, valamint a formán kívül mi az, ami emellett szól inkább?
(Biztosan emellett szól a kézrázás, csettintés és hasonlók, de ezt pixelen sem használom ki)Mivel vannak, akik ezt is, azt is használják, érdekelne ez a fajta meglátás.
Illetve erősen frusztráló a sw bétának tűnő állapota...
Előre is köszönöm
-
doongoo
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Az nálam nem opció, hogy éjszaka ne legyen rajtam (én erre kelek), így nekem sosem lesz ilyen meseszerű üzemidőm. Vittem is vissza, csak egyelőre a Y*ttel nem vette vissza valami saját rendszerbeli hiányosságuk miatt (valami koráradatot nem találnak az online vásárlásról és ez is kéne nekik még a megrendelésszám és az IMEI mellé, hogy a rendszerükben ügyezhessék). Múlt pénteken kb. 1 órát töltöttem az ügyintézőjükkel, míg mindenféle telefonos segítséget kérve sem jutott semmire. Azaz egyelőre úgy állok, hogy megszabadulni sem olyan könnyű sajnos az órától
Persze ígértek visszahívást, hogy mikor vihetem az órát, de ezt péntek óta várom...
Ha hívnak, ha nem, a héten mindenképp visszaviszem nekik és oldják meg, ahogy akarják (számlám van, az óra sértetlen, még benne vagyok/leszek a 14 napban) -
captainnemo
senior tag
Eltelt újabb 24 óra.
2026.03.23 08:00 54%12%-os fogyasztás.
Éjszaka nincs tajtam, nappal aod, pulzus intelligens, véroxigén egész napos követés, stressz figyelés kikapcsolva. 46% három nap alatt kb. Még három napot mennie kell, de nagyon függ a használattól. Most direkt "békén hagyom", csak használom. Nem próbálok a gyáriakon kívül működő watch facet találni, telepítgetni. Ez nyilván ette az üzemidőt. Az is igaz a 6. napon amikor az ember lát egy 15%-os akkut, ráteszi a töltőre, azaz ez inkább lesz 5 nap. Meglátom megpróbálom a "végletekig" hajtani, de azért nem nullára meríteni.

-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Pénteken én is csatlakoztam a klubhoz!
Viszont az üzemidős véleményem nem túl releváns, a korábbi órám is hazaérkezéskor azonnal a töltőn végezte..
Szóval nekem az akku még talán túl nagy is.
Amivel még barátkozok, hogy az értesítések akkor is felvillannak az órán, mikor nem emelem a csuklóm, csak mondjuk a billentyűzetnél van az asztalon, ez nem tudom, hogy szokás kérdése, vagy valami bug. -
parts
tag
Sziasztok! Akinek birja 4-6 napot, leírná, hogy pontosan hogy állította be, illetve éjszaka hordja-e? Nekem 2-2,5 napot bír kb. de én éjjel alvásfigyelésre használom, pulzus, véroxigén és stresszfigyelésre, stb. Nem energiatakarékos módban, telefon értesítések átvétele kijelölt appoknál, stb. Fix fényerő - kb. 50-55%, 10 mp képernyő időkorlát. Eredeti számlap, nincs AOD. Google Wallet fizetésre beállítva. Felemelésre ébreszt 5-21 óra között, kézmozdulatra feelébresztés, de gyors kézmozdulatok kikapcsolva. Köszönöm.
-
silver10
aktív tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Ha ez a tendencia marad (ismerve az én felhasználási szokásaimat) nekem meg fog felelni, akku idő szempontjából. Ha a bugokat időben orvosolják, meg minden szempontból elég az elvárásaimnak. E-SIM meg így se-úgy se volt benne, sajna. -
captainnemo
senior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
2026.03.19 23:00 100%
2026.03.22 08:00 66%Eltelt újabb 24 óra 83%-66%-ra esett a töltöttség, ami 17%, azaz az ütem nem változott, tegnap ebben volt fél óra sport. Ha ez marad, akkor elvileg az órában van még 4 nap. Eddig két nap telt el kb, így ez összesen 6 napot jelentene.
-
silver10
aktív tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Köszi ezt is, remélem a többi buggal eggyütt javításra kerül.
-
2ofthem
aktív tag
Egyébként energiatakarékos üzemmódban is elérhető a funkciók java, üzemidő meg kB végtelennek tűnik. Ha meg fizetni kell mondjuk, vissza vált az ember okos módra egy perc alatt és kész.
-
captainnemo
senior tag
Na egyelőre ezért marad az óra. Lehetséges még a garmin (ez volt), de abból ami hasonló tömegű egyelőre egy van ami szóba jön, de nekem felesleges egy ekkora tudású sportóra, és nem is tud annyit mint egy wear os. Kérdés az mennyire használom azt is ki.
Ha amúgy nincs aod, és este nincs rajtam, és nincs csukló emelés gesztus sem, akkor simán megvan a 6 nap szerintem. De úgy én nem akarom használni.
Most figyelmesen fogom próbálni az üzemidőt. Ma lesz egy rövid edzés, ami azért jobban fogyaszt. Ki fogom egy hosszabb sétán majd próbálni azt i,s egy a GPS-es méréssel való mozgás mit jelent akku időben. De lehet majd a mostani tesztemen kívül, mert azt torzítja, mert az zabálja az akksit.
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Elnézve a piacot, nem is tudom mikor lesz hasonló óra.
Valszeg a Samsung új ultraja az új Elite wear procival jön és bár a Snapi is kínál dual procis megoldást (elvileg), szerintem nem dual procis lesz a Samsung. Ráadásul akku is kétséges, hogy mikor lesz nagyobb.
A Google órai nem tetszenek általában, akkuban is gyengék.
Az új Oneplus watch 4 meg a pletyka szerint WearOS5el jön megint, bár az Oppo Watch x3ban van szenzoros újdonság, nem tudni mi lesz az OPW4ben.
Ez a Xiaomi óra alapvetően nagyon jó lehetne, ha megfelelően lenne optimalizalva és menne az EKG is.
Ezzel az akkuval 20%ra merülve kb 6 napot kellene bírnia (aod nélkül).És ennyi..
-
captainnemo
senior tag
válasz
silver10
üzenetére
Én visszaküldhettem volna, de mi lett volna az alternatíva? Az opw3 kb., ami most ugyanezt tudja kb. féláron. De az nem fog többet tudni, ebben meg ott a lehetőség még. Aztán meg kijöhet még jobb, hasonló kétprocesszoros óra persze, és akkor az ember gondolhatja azt kellett volna megvenni. De most ez a helyzet.
-
captainnemo
senior tag
válasz
silver10
üzenetére
2026.03.19 23:00 100%
2026.03.21 07:40 83%Eltelt 24 óra két mérés között. 16%-ot esett a töltés, amiből éjszaka 1% körül lehet csak kb. 8 óra alatt, amíg nincs rajtam az óra. Éjszaka nincs tajtam, nappal aod, pulzus intelligens, véroxigén egész napos követés, stressz figyelés kikapcsolva. Ha ez maradna, akkor kb. 6 napot menne, amíg csutkára lemerül. Az utolsó napon elvileg már 16%-on állna, amikor már az ember töltőre teszi. Szóval a gyakorlatban ez 5 nap eddig.
Folytatom majd, és publikálom naponta.
-
silver10
aktív tag
válasz
captainnemo
üzenetére
A mondandód végszava, amiben én is bízok. Elvégre a Xiaomi közzösségépítéssel (is) jutott ide, vagyis a visszajelzésekre igyekeztek megoldással, tovább fejlődéssel, újítással reagálni.
-
captainnemo
senior tag
válasz
silver10
üzenetére
Nekem azért nem ennyire "keserű ez a pohár".

Jelen pillanatban, nekem az a legnagyobb hiba, kizárólag a gyári watch facek működnek. Az üzemidő nem elfogadhatatlan, de csalódás. kb. 4-4,5 nap volt, ami nem elfogadhatatlan, de az akkumulátor kapacitását ismerve csalódás. Most jobban odafigyelve mérek egy üzemidőt.
Mindenesetre vannak hibák, és hiányosságok pl. EKG, EMG gesztusok testre szabásának hiánya stb.
A hibák mértéke szerintem is túl nagy ahhoz, hogy elfogadható legyen, ugyanakkor azért arra van remény ezeket javítsák, későbbi update-kel.
-
silver10
aktív tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Ezt a tapasztalatot örömmel veszem, bár már eső után köpönyeg. Szülinapomra kértem egy ilyen órát, az előzetes hype-ok után. Miután a Watch2 pro LTE már kifutóban van és már csak minimum86E-ért kapható újonnan a maga 1, max 1,5 napos akkuidejével, akartam egy magyar menüs, hosszabb akkuidővel bíró Wear OS órát. Az LTE hiánya zavart, de a többi beharangozott pozitívum (dual chip, 930 mAh akku, stb) feléje billentette a mérleg nyelvét. A gyakorlati tapasztalatok viszont kissé mára már lelomboztak. Bugok, valós akkuidő, egyes hiányzó funkciók. Mindezek a Sáomi korai időszakára emlékeztetnek, ill a másodélvonalbeli brandek marketing gyakorlatára.
-
captainnemo
senior tag
Elhatároztam csinálok egy "rendes" akku használati tesztet és publikálom. Mármint az én használati szokásaimat figyelembe véve. Éjszaka nincs tajtam, nappal aod, pulzus intelligens, véroxigén egész napos követés, stressz figyelés kikapcsolva, mert nem látom értelmét.
2026.03.19 22:40 100% (feltöltöttem az órát és szépen otthagytam az éjjeli szekrényen)
2026.03.20 07:40 99% (itt vettem fel újra, 1%-ot merült de a telefon a szokással eltérően nem volt éjjel repülőben, azaz a bluetooth kapcsolat élt az óra és a telefon közt)Időnként beírom ide a használatot és a merülést.
-
captainnemo
senior tag
Igen láttam én is. Az biztos éjszaka nem volt rajta, de még úgy is nehezen hihető. Az a baj mindig nagyjából mérem az üzemidőt. Most is feltettem 16%-on, de már nem emlékeszme mikor töltöttem. Most fel fogom írni, de 5 napot szerintem nem ment el, legfeljebb 4-et és még ment volna fél napot.
Szerintem az ilyen tesztek felháborítóak. Legalább rápróbált volna egyetlen nem gyári óralapot, ha már 5 teljes napig használta. Megkockáztatom bekamuzta az egészet.
-
Janaboy
veterán
Renteches videot láttátok?
Neki mindennel aoddal 5 napig bírta
Eléggé hihetetlennek tűnik.. -
captainnemo
senior tag
Nem próbálta senki alternatív watch face-el?
Nekem egyik sem működik, a számlálók nem frissülnek.
-
ClayMore
aktív tag
-
doongoo
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
most, hogy Kínában hivatalosan is megjelent az OPPO Watch X3, szerintem belátható időn belül jön majd ki global verzióban a Oneplus Watch újabb verzió (4 helyett vszínűleg 5-ös sorszámmal, mert a kínaiak nem szeretik a 4-es számot) Ez gyakorlatilag eddig szinte mindig az OPPO X-en alapult (nyilván globálisan Wear OS-sel és e-Sim nélkül)
Annál írtak új funkcióként vérnyomásmérést is (akksi maradt a korábbi, kijelző csúcsfényerő lett még emelve)
[link] -
captainnemo
senior tag
Ja persze a kinézet ízlés dolga, és a opw3 nem néz ki rosszul egyáltalán sőt a két óra hasonló ha eltekintünk a kávától.
Én úgy vagyok vele marad és meglátom, mert ehelyett gyakorlatilag az opw3 van, mint alternatíva.
Garmin lehetne még helyette, volt is nekem, de ha nem akarok nagy nehéz órát, akkor marad a venu ami nem sokkal több üzemidőt tud és kevesebbet nyújt mint okosóra. Igaz nem sokkal kevesebbet.
-
doongoo
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Én éjszaka is viselem és az OPW3 úgy hozza a 4 napot AOD-val.
Az ízlés dologgal nem tudok és nem is akarok vitatkozni, nekem meg pont az OPW jön be jobban pont a káva miatt (az olyan igazi órás az én szememmel)
Ettől függetlenül én ezt a Watch 5-öt elengedtem. Tegnap estére, azaz 1 nap használat alatt már megint lent volt 65%-on a töltöttség. Ebből a második ciklusra sem lesz meg a 4 nap AOD-val, pedig most direkt figyeltem rá, hogy semmi extra nyomkodás ne legyen...
Pénteken viszem vissza a Y*ttelbe az online rendelésől elállni.
Nem gyári watchface-t nem próbáltam, mert amikor egyet feltettem volna, már egyből jelezte, hogy akár 2 nappal is lerövidíti a használati időt, mert így az alacsony fogyasztású procit kilövi gyakorlatilag. Azaz az általam tapasztalt 3 nap 10 óráról akár 1 nap 10 órára is lemehet. Ha ilyet szeretnék, akkor akármilyen alma cuccot is vehetnék. -
captainnemo
senior tag
Talán írtam is a 4-4,5 napot éppen hozza aod al, de éjszaka nincs rajtam és ebben van egy edzés is. De ezt kb opw3 is hozza, mert ilyen használat mellett már ezt közölte valaki, én az erősebb akku miatt valamivel többet vártam volna. Nekem viszont ez az óra jobban tetszik, mint az opw3, a teljesen tiszta káva miatt. Ugyanakkor az sem néz ki rosszul sokszor megfordul a fejemben azt kellett volna venni. Egyelőre várok, mert azért sanszos javítanak a dolgokon.
Kérdeztem párszor, de valaki használ nem gyári watch face-t és rendesen frissülnek rajta a dolgok? Gondolok itt pl. A lépésekre. Nem tudom még mindig én vagyok a béna, vagy tényleg nem működik csak a gyárin ez.
-
HAGYMAFA
tag
Sziasztok! Ha esetleg valaki szeretne ilyen órát venni, nálam van egy eladó példány 2 év garival. 75k-ért odaadom. Február 28-ai vétel, egyszerűen nem jön be ez a 3 napos töltögetés.....
-
doongoo
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Valóban csalóka egy kicsit az első ciklus, ezért is adtam neki még egy menetet. Majd, ha az letelt, akkor visszem csak vissza elállásban. Azt várnám el, hogy a nagyobb akksival ennek is hoznia kéne a 4 napnál többet (4-et a OPW3 is hoz simán) az én AOD használati sémámmal.
Amúgy az akksi is csalóka, ha a watch 5-öt veszem alapul, akkor annál kb. 30%-kal kisebb csak a OPW3, de ha a OPW3 az alap, akkor annál kb. 50%-kal nagyobb a watch5
Csak innen nézve is szerintem jogos lenne az elvárás, hogy a watch 5 hozzon 4,5-5 napot AOD-vel és kb. 7 napot anélkül. Ezekre alapozva is mondon, hogy a watch 5-nél nem oldották meg jól a feladatot. A többi gyengesége csak ahhez jön pluszban. Én akksiban vártam tőle előrelépést elsősorban, de ezt nem igazán érzem a jelen OPW3-hoz képest (hangsúlyozom, ahogy én használom), ezért biztos, hogy annál maradok továbbra is, amíg nem lesz valóban jobb alternatíva a piacon. -
captainnemo
senior tag
Ez azért tud csalóka lenni, mert az ember amikor megkapja nyomkodja, és aktívabban használja, mint a mindennapokban. Viszont az ez az óra, egy kb. 30%-al nagyobb kapacitású akkumulátorral, hasonló architektúrával, ugyanazt hozza, mint a oneplus 3, az mindenképpen csalódás.
Nem gyári watch face-t találtatok olyat, melyeken a megjelenített adatok frissülnek? Én az aktív kalóriát, lépésszámot, legutolsó pulzust teszem ki. Az aktív kalória, lépésszám biztosan nem frissül. Pontosabban talán volt olyan az elején frissült, aztán megállt.
-
doongoo
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Le is merült. Igaz, hogy csak az első töltési ciklus volt, de gyakorlatilag csak 3 nap 10 órát bírta ezzel a nagy akksival, míg a OPW3 ugyanezzel a használattal, a kb. 30%-kal.kisebb akksijával elmegy biztos 4 napot.
-
doongoo
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
[link] - ebben a hozzászólásban írtam pár dolgot a másik topicban, amik mind javítandóak lennének szerintem
-
doongoo
addikt
most előadott egy random újraindulást is csak úgy a semmiből.
Amúgy akksira a termékoldal ezt írja:
"9. 6 napos teljesítményteszt-feltételek: teljesen feltöltött órával, gyári alapbeállításokkal és a Sunspots óra számlappal, nagy pontosságú alváskövetéssel, egész napos stresszfigyeléssel, egész napos véroxigén-figyeléssel és szív-egészségfigyeléssel; okos pulzusmérő és üzenetértesítések bekapcsolva, napi 100 bejövő üzenet, 6 bejövő hívásfigyelmeztetés, 3 ébresztés, 8 NFC kártyás fizetés; naponta 300-szor felemelve a csuklót a kijelző aktiválásához, és naponta egyszer elindítva az alkalmazást az adatok szinkronizálásához; heti 30 percnyi Bluetooth-hívással; heti 30 percnyi helyi zenelejátszással csatlakoztatott fejhallgatóra; és heti 180 percnyi edzésrögzítéssel (GNSS engedélyezve).
10. 4 napos AOD teljesítmény mód tesztfeltételek: teljesen feltöltött órával, gyári alapbeállításokkal és a Sunspots óra számlappal, bekapcsolt AOD kijelzővel, nagy pontosságú alváskövetéssel, egész napos stresszfigyeléssel, egész napos véroxigén-figyeléssel és szív-egészségfigyeléssel; okos pulzusmérő és üzenetértesítések bekapcsolva, napi 100 bejövő üzenet, 6 bejövő hívásfigyelmeztetés, 3 ébresztés, 8 NFC kártyás fizetés; naponta 300-szor felemelve a csuklót a kijelző aktiválásához, és naponta egyszer elindítva az alkalmazást az adatok szinkronizálásához; heti 30 percnyi Bluetooth-hívással; heti 30 percnyi helyi zenelejátszással csatlakoztatott fejhallgatóra; és heti 180 percnyi edzésrögzítéssel (GNSS engedélyezve)." -
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Hát például a beragadó folyamatok, optimalizáció hiánya, üzemidő hogy elérje a valóban beígért 6 napot okosmódban aod nélkül.
-
Janaboy
veterán
@dongoo: nincs víz alatti mód sem
Tesóm rájött, hogy aktiválható Gemininvel hangparanccsal
-
captainnemo
senior tag
Tesztelgetem, de úgy tűnik a számlálók nem frissülnek, csak gyári óralappal, de lehet ott sem mindenhol.
pl. a "Tükrözött adatok" gyári face jól működik, de ha ott az alternatív színskálát választom, akkor már ott is előjön egy hiba. Ha hozzáérek az óralaphoz a jobb oldali skálán is a lépések látszanak, ha gombbal ébresztem fel jól működik, a beállított aktív kalória látszik. Tehát már a gyári face-ben is van hiba, ahol elvárható lenne, le legyen tesztelve rendesen.
-
captainnemo
senior tag
Az alternatív óralapok nem működnek jól. Nem frissülnek az információk, vagy én csinálok valamit rosszul. A gyári közül van egy ami jól működik, azt használom, de ott idegesítő az aod módban mindenféle dolgokat ott hagy a kijelzőn feleslegesen.
Ez nekem új eddig bármilyen okosórám volt, ezek a dolgok működtek. Igaz apple watch-ra pl. külső komponens kellet ahhoz, egy lépésszámlálót kitegyél. Ez persze azóta lehet változott.
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Igen, az nekem is zavaros volt.
Sajna próbálgatni kell, amíg rá nem jön az ember melyik a megfelelő.Tesóm használja az órát, neki eddig 3.5 nap volt a legjobb, a wifi ki van kapcsolva.
Sokszor vmi beragadhat, ami nagyon meríti az órát.
Nagyon kellene update, ami fixálja a dolgokat. -
captainnemo
senior tag
Annyi update, hogy jó lenne valami "guide line" mikor melyik komplikációt kell használni, mert nekem nem teljesen egyértelmű, még mindig.
Először is nekem a leglogikusabb az a miwatchface-ből válasszunk, persze főleg akkor ha dinamikus információról van szó, mert vélhetően ez lehet a legpontosabb ezen óra esetén, és legkevésbé erőforrás igényes.
De könnyű elrontani, mert pl. a "gauge jellegű" lépés megjelenítésnél nem a lépés/legutolsó lépést (így vannak magyarul valahogy) kell választani, hanem a "lépéscél"-t. Legalábbis az egyik face-nél ebbe futottam bele, nem tudom ez általános dolog-e. De az sem világos a lépés vs legutolsó lépés, hogyan viszonyul egymáshoz, mert van ahol simán a "lépés" van megadva és jól működik. De az is lehet, ezek ekvivalensek sokszor.
-
captainnemo
senior tag
No le is válogattam kb 10-et, és mindegyik elbukik valahol. Az aod-ban csak halványítja a tartalmat, de otthagyja, ami szerintem egy marhaság, főleg ha az nem is változik, elég az óra esetleg dátum. Aztán ahol ez jó, ott meg pl. nem követi a lépéseket, vagy a face-re kirakott tartalom nem úgy néz ki mint a konfigurátorban, értem ez alatt az pl. a lépések felett nem ikon van hanem felirat stb. Aztán van ahol leveszem marad az aod nem kapcsolja ki. Most találtam egy viszonylag jó "gyárit" és azt használom.
btw. az emelés gesztus tiltása, nem gyári face-ekkel is működik, persze lehet nem minddel. Ez nem tudom mitől javult meg.
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Ezt a topikot ismered?
[link]Itt mindig vannak ingyenes számlapok.
A fogyasztás lehet probléma, de azt írja mindre, mert nem gyáriak.
Ettől függetlenül lehet nem lesz gond.Illetve nem tudom, hogy valahogy ki lehet-e nyerni Oneplusból a számlapokat

-
captainnemo
senior tag
Keresek olyan watch face-t ami az alábbi tulajdonságokkal bír:
-digitális óra kijelzés
-információk 5 (aktív kalória, utoljára mért pulzus, időjárás, lépések száma, dátum (hónap, nap, esetleg hét napja))
-aod esetében lehetőleg csak az idő kijelzés legyen
-kis fogyasztás (nem gyári alap watch face esetében eddig mindig panaszkodott az óra a magas akku használatra)
-inkább minimalista legyen, de azért ne ronda (tudom ez relatív, de most "tükrözött adatok" nevűt használom, ami nekem vizuálisan tetszik, de aod módban felesleges dolgok vannak a képernyőn p. két üres kör kétoldalt)
-
captainnemo
senior tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Én amennyire utána tudtam nézni, a wear os 6 ezt alapból csinálja aod módban.
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Tuti hogy tologatja a pixelt.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Mert beeg, ha AOD-ban van?

Nem tudtam. aZt hittem ezt a mi regen a TV-nel volt mar regen megoldottak... -
captainnemo
senior tag
Még keresgélem a számomra ideális óraképet, de olyan kell, ami aod-ban csak az órát mutatja (a beégés miatt). Meglepő amúgy sok watch face aod módban, nem állítható módon, fixen tart tartalmat a kijelzőn, teljesen feleslegesen.
Felmerült bennem az, hogy van valami védelem aod módban erre vonatkozóan? Garmin-on, ahol úgy emlékszem bár talán ez face függő volt, aod-ban a kijelzett időt, időnként a beégés miatt, pár pixellel tologatta.
-
Janaboy
veterán
Szerintetek az ajándékba kapott fülesre van garancia?
-
2ofthem
aktív tag
3 napja írom az üzemidőt, úgy tűnik beállt az akksija, és tényleg hozza a 6 napot, feltéve ha nem csinálsz semmit csak lépésszámlálót használsz illetve alvás figyelést.
7-én 15.45-kor vettem le 100%-on
9-én 10.13-kor 74%
9-én 21.09-kor 63%
10-én 08.43-kor 58%
10-én 15.20-kor 50%
De elvileg ezek a funkciók akkor energiatakarékos módban is mennek? -
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Azokat kellene alapból igen.
De egyedi app is lehet wearos only. -
Janaboy
veterán
Kis érdekesség: tesóm tegnap berakta energiatakarékos módba (buta módba
) és egész éjszaka 2%-ot merült.
Ugyanúgy minden aktív volt. -
captainnemo
senior tag
Hát ugye elvileg ha mozogsz azt kéne detektálnia. Én bekapcsoltam azt is automatikusan érzékelje azt a tevékenységet végzek, azt gondoltam, ennek hatására ha sétálok felismeri és bekapcsolja az aktivitást. Nem ismeri fel, nem tudom mire való, annak ellenére, hogy panaszkodott ezzel csökkentem az üzemidőt.
szerk.
Észrevettem ez ki van kapcsolva, és csak az óráról elérhető, de ugye ez elvileg bizonyos mozgásokat azonosít és akkor bekapcsolja az edzésmódot, hasonlóan a garmin venu-hoz.
-
fcbarca
őstag
komoly, hogy itt sincs ekg, unios probléma lehet, mert az akcios Pixel Watch 3-ba sincs engedélyezve, USA-s google fiokkal viszont megy
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Úgy értettem, hogy nem valós.
Van hogy 5 percig nem mér semmit.
Pedig mozgok és változik.
Nem tudom, hogy az inteligens mérés mit kellene csináljon pontosan. -
captainnemo
senior tag
Az össze vissza mérés pulzus esetében mit takar? Nekem is okos-on van, nézegetve azt mit mért, 6-12 között mért 10x. Nekem ezzel nincs bajom nem kell többször, de ugye állíthatom azt percenként mérjen. Nekem ez így megfelelő, de persze fura nem lehet sűrűbbre állítani, vagy állandóra.
Igaz, tevékenység alatt, nyilván folyamatosan mér. Hétvégén volt egy rövidebb súlyzós edzésem (itt szabad stílust állítottam be, lehet amúgy van jobb), sajnos a tevékenység rövid arra jól saccoljam az akkumulátor felhasználást de valahogy 15-17percenként evett meg 1%-ot. Az lesz érdekes gps esetén mennyit eszik, majd kimérem, olyan tevékenységgel ahol használja.
-
Janaboy
veterán
Van nálam egy Xiaomi Watch S4.
Menüre, funkciókra szinte koppra megegyezik a Watch 5-el.
Ugyanúgy ha magyarul van a nyelv, a menü pontok neve angol szerint van abc sorrendben, ami ugye magyarul káosz.
Ugyanúgy intelligens csak a pulzus mérés, ami össze vissza mér.Ezt azért írom le, hogy ha ezek esetleg problémák valakinek, akkor nem túl valószínű, hogy javítják őket.
-
captainnemo
senior tag
Ezt alapvetően én is így gondolom kivéve ha sportolsz. De persze, ezt válassza meg a felhasználó.
Aod okos módban, az aod kikapcsol valóban, ha elalszik az ember. Most délután elszunditottam, felébredtem, és nézem mennyi idő, és látom a kijelző sötét. Nem kapcsol viszont vissza automatikusan az aod, ezt az órán vagy a telefonon kell megtenni, mertaz aod ki üzemmódba kerül.
-
HAGYMAFA
tag
Hát ennyi erővel a folyamatosnak se sok értelme van, most ha nincs az embernek pulzus problémája, miért jó, hogy méri folyamatosan a 60-90 közötti értéket. Nekem elég 10 percenként is.
Így most nekem megfelel, csütörtökön este 6 kor töltöttem, most ebben a pillanatban 63%. -
Janaboy
veterán
válasz
Csocsesz75
üzenetére
Csak az egyiket, az nem akart működni, utána elengedtem.
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
A hivatalos mi.com-os oldalon nem írták egyedül.
A globalt is néztem ott se, az lényegében copy a magyarnak.
Redditen válaszolgat egy ember, hogy neki fasza minden és én vagyok a hülye
-
ozeviktor92
tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Lehet nekem volt pechem vele.
Indítás után első beállításba belefagyott, force restart. Utána párosítottam, de mikor kész lett és felhúztam a gyorspanelt, újraindult. Elindítottam aztán egy Youtube Music-ot, párosítottam Xiaomi fülessel, majd újraindult ismét az óra, miközben a zene akadozva szólt a fülesben tovább.
Beállítottam az AOD-t, ami hol működött, hol úgy gondolta most inkább mégsem jelenik meg semmi...gondoltam én, aztán rájöttem, hogy megjelenik, csak kb 1 nit-es fényerővel, tűző napfényben.
Ezen felül amit nem értettem, hogy a gyorspanel van vízlepergető gomb, de nincs vízzár, csak a Kijelző menüben tudtam kikapcsolni az érintésérzkelést.Talán tényleg túlzás a rettenetesen bugos, de olyan érzésem volt, hogy ez 100-120-ért nincs kész még.
A linkelt weboldalról pedig törölték, korábban biztonsan emlékszem, hogy írták az EKG/ECG-t. -
captainnemo
senior tag
válasz
ozeviktor92
üzenetére
https://xiaomiofficial.hu/products/xiaomi-watch-5
Itt is ott az EKG, és mindenhol máshol is, az alábbi egy helyet találtam ahol nem szerepel. Lehet amúgy törölték.
https://www.mi.com/hu/product/xiaomi-watch-5/specs/
Bugos, de azért a rettenetesen bugos talán túlzás, de én is fel vagyok amúgy "háborodva".
-
HAGYMAFA
tag
Tegnap feltöltöttem este 6 körül, ma reggel 7 kor kapcsoltam be az AOD funkciót (az este ezt elfelejtettem), pulzus átállítottam 10 percenkénti mérésre, most 12:36-kor 88%.
-
Janaboy
veterán
Pont most írt Bog, hogy megkérdezte a kontaktját, hogy nincs benne EKG.
Én úgy értelmezem a választ, hogy nem is lesz
-
ClayMore
aktív tag
válasz
ozeviktor92
üzenetére
A magyar szupport nem fogja pingelni a globalt azert mert kap egy ilyen kerdest. Nekik az a kenyelmes es a tuti hogy ha fogja a specifikaciot es azt copy pasteli. Pontosan ezt tette. Nem meglepo.
Nem mondhatja azt hogy dolgoznak az engedelyen, mert ha barmi miatt nem sikerul akkor mondhatod mint vevo hogy hitegettek vmivel amit vegul a keszulek nem tudott.
-
ozeviktor92
tag
Igen, gondolom itt is lesz csak még nincs engedély. Viszont ha így kijelenti a support, hogy nincs ilyen funkció akkor kérdéses, hogy rajta vannak e a megszerzésén ennek.
Ennek ellenére az összes létező magyar webshop-ban is felsorolják a funkciók között az EKG-t, köztük a magyar hivatalos boltban is. -
Janaboy
veterán
válasz
ozeviktor92
üzenetére
Gondolom az a kínai verzió, nem?
-
captainnemo
senior tag
Nem kizárt 4 napnál több lesz esetleg, mert szerintem úgy számol, hogy éjszaka is rajtam van.
Én amikor ezt az órát választottam a OnePlus watch 3-at vettem alapul, ahol itt a felhasználók, az én szokásaimmal 4-4,5 napot mondtak, és tudtam az akkumulátor kapacitása 648mAh. Hasonló működési móddal a xiaomi watch 5 930mAh akkumulátor kapacitással bír. Joggal feltételeztem a 4-4,5nap minimum megvan, de ha a 30%-al nagyobb kapacitást nézem, akkor ez 5,5-6,5 nap ami meglehetősen jó érték lenne egy wear os órától. A 4 nappal amúgy nagyjából kiegyezek, de lehet ennyi erővel maradhatott volna egy garmin venu, amivel valamikor kezdtem a apple watch-ot leváltva annak rövid üzemideje miatt. Aztán több garmin után lett ez.
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Oh értem, akkor igy nehéz jól számolni az üzemidőt.
Így aod-al, ha éjszaka nincs rajtad, akkor elvileg bőven 4 nap felett kellene legyen az üzemidő.Update: úgy látom más is panaszkodik redditen: [link]
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Neked aktív az aod, ugye?
Éjszakanal a légzés figyelés is aktív?
-
HAGYMAFA
tag
Na most kikapcsoltam az energiatakarékos módot, mert feltöltöttem és most nem kapcsol be a kar felemelésekor. Ezt a bugot lehet megoldotta az energiatakarékos mód.

-
HAGYMAFA
tag
Kedd este 6 körül töltöttem fel a dobozból kibontott órát, ma délután 2 kor jelzett, hogy 10%, így energiatakarékosra lőttem, hogy legalább munkaidő végéig ne merüljön le. Edzés nem volt, telefonálás nem volt rajta, konkrétan semmi, aod nincs bekapcsolva, pulzus, stressz mérés van csak bekapcsolva + hiába van kikapcsolva, hogy ne kapcsoljon be karemeléskor, bekapcsolódik. (Ez zabálja szerintem) Remélem azért javulni fog még az aksi, mert így elég gyalázatos, hogy konkrétan a semmitől lemerült 2 nap alatt, mi lesz akkor, ha elmegyek 6-7 órát bicózni?
-
captainnemo
senior tag
Az akkumulátor státusz.
Kedden 05.03-án töltöttem fel 9-10óra között, most 37%-on áll. Ez nem reprezentatív, mert friss vásárlás és nagyon sokat nyomkodtam az első napon. Tegnap már kevesebbet állítgattam. A használat nappal rajtam, és aod, emelés gesztus kikapcsolva. Egy edzés volt kedden kb 1,5 óra, ezt mértem. Tegnap reggel 59% volt, most 37%. Ez azt jelenti 24 óra alatt nagyjából 22% fogyasztás, ezzel a használattal. Ez kb. 4-4,5 napot jelent egy töltéssel. A következő töltési kör talán már pontosabb eredményt ad.
-
Janaboy
veterán
Na nekem itt ért véget a kooperációm a Xiaomival.
Nagy tesztelések közepette elfelejtettem a számomra a legfontosabb dolgot letesztelni.
A Snooze it nevű appot használom emlékeztetőkhöz.
De a Xiaomi ezt az értesítőt egyáltalán nem viszi át az órára.
Meg se fordult a fejemben, hogy ez nem fog működni.
Oneplus-al működik tökéletesen. -
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Annak is megvannak a bajai, de legalább stabilabb.
Itt most azzal nyerhet a Xiaomi, ha sűrűbben ad ki frissítéseket, javításokat, új featuröket.
Meglátjuk.Közben kipróbáltam kipróbáltam az Outlook mail appal és úgy tűnik ez csak a Gmailel probléma.
Az Outlook appnál mutat a szövegből is, bár nem túl szépen tördelve.
Vicces, hogy a google os-e a gmail-el nem működik együtt normálisan
Írtam Bognak az EKG miatt, hátha meg tudja kérdezni a Xiaomit.
-
2ofthem
aktív tag
Itt a válasz az EKG-ra:
Kedves vásárló,
Köszönjük, hogy felvette a kapcsolatot a Xiaomi Magyarország ügyfélszolgálatával,
A Xiaomi Watch 5 nem rendelkezik EKG funkcióval. Ugyanakkor számos fejlett egészség- és aktivitáskövető funkciót kínál, többek között:
- EMG szenzor a kézmozdulatok pontos érzékeléséhez
- Fejlett alvásfigyelés
- Légzőgyakorlatok és légzéskövetés
- Női cikluskövetés
- Pulzusmérés
- Stressz-szint monitorozás
További kellemes napot kívánunk.
Őszintén,
Lorand
Xiaomi MagyarországPedig több cikk is említi hogy EKG-val jön.
Azért ez így eléggé megtévesztő. -
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
9:20 körül vettem le töltőről már 89%-on vagyok.
Most inkább újraindítottam órát..
Meglátjuk. -
Janaboy
veterán
Közben riportoltam pár bugot az appon.
De összeírtam vagy 8-at, nyilván nem fogom egyesével őket.
Persze a legjobb, hogy az appban ott van a végén, hogy e-mail/telefonszám, de csak számokat lehet beírni..
De nem is értem minek ez, ha be vagyok jelentkezve az appba.
Meglátjuk mi lesz belőle. -
captainnemo
senior tag
Tegnap töltöttötem fel, olyan 9óra környékén. este volt este edzés, és aod-al használom. Most 59%, de nehéz ítéletet mondani, mert sokat nyomkodtam, és volt rendszerfrissítés is. Tegnap üzemeltem kb 9-től. Majd holnapra kiderül, kb. mennyi üzemidő várható, de amíg nyomkodom és belakom, addig nehéz becsülni.
-
-FreaK-
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Most ezek miatt hajlok arra, hogy inkább Galaxy Watch 8 legyen
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Jaja, arról sem írnak semmit, hogy valójában nincs benne EKG

Kérdés, hogy mikor jönnek frissítések, mennyit kell várni.
Gondolkodom, hogy reportolni kellene bugot a Xiamoninak.Ráadásul nem tudom most mi van, de 1 óra alatt 6%-ot esett az akku, pedig nem nagyon nyomkodom és semmi extra nincs beállítva.
Lehet vmi cache megy a háttérben vagy nem tudom..
De még kivárok egy kicsit. -
captainnemo
senior tag
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Megnéztem én is most az appal felrakva.
Szintén ezt csinálja nekem is.
Nem köti össze az appal sajna. -
captainnemo
senior tag
Ha rányomok az email-re sem mutatja a tartalmat, sőt van olyan funkció is ott nyissa meg az órán, de kitesz egy pipát és semmi.
Néztem elvileg más xiaomi óraváltozaton ha az üzenetre rányomsz, akkor preview van, de itt semmi.
Ezek nagyon durva hibák, nagy csalódás. Én szoftverfejlesztő vagyok, de ha ilyen minőségben engednénk ki szoftver verziót, fejek hullanának.
-
Janaboy
veterán
Igen sajna.
Vannak jó dolgai, de egyelőre úgy érzem a Oneplus Watch 3 stabilabb.Vannak még ilyen zavaró dolgai, hogy DND módban sem kapcsolja ki a kijelző érintés vezérlését.
Tehát ha megérintem a kijelzőt, akkor felkel.
Az EGM szenzort pár óráig hagytam bekapcsolva, mert amikor gépeltem a billentyűzeten állandóan shadow mozgást érzékelt és nem igazán van testreszabási lehetőség. -
Janaboy
veterán
Nem tudom, hogy bug-e, de 40% körül merült este az óra.
Nagyon sok.Meg be van állítva, hogy 7:30ig ne menjen a kijelző ébresztése emeléssel, de már 7:20kor ezt elengedte.
Ráadásul eléggé érzékeny is.Viszont az alvás infók elég részletesek, nyilván a pontosság másik kérdés.
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Értettem, de nekem mutatja a tartalmat is.
Kivéve az emailt, azt nekem se. -
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Lehet vmi engedélyt nem adtál meg az órán.
Nekem Viber, Telegram, messenger mind mutat felugró értesítést. -
captainnemo
senior tag
Az értesítésekben csak a levél tárgya látszik, de felkínálja az óra nyissam meg az órán (vélhetően azért mert a gmail telepítve van rá), de megnyomom és nem történik semmi (egészen pontosan egy nagy zöld pipa jelenik meg és ennyi). Nagyon sok a bug és még mindig el vagyok képedve attól, nincs az értesítéseknek előnézete. Kivéve az sms ott látom az üzentet.
-
2ofthem
aktív tag
Szerintem a 6 nap reális lehet nagyjából. Fél nap nonstop nyomkodás után 86%-on van. Akksival nagyon elégedett vagyok. EKG tényleg nincs, pedig minden cikkben írták hogy lesz. Ez viszont szomorú.
-
HAGYMAFA
tag
Na ma megjött nekem is az óra, ez a kézfelemeléssel bekapcsolás nekem is bugos, hiába kapcsolom ki, akkor is bekapcsol.
Aksi egyelőre nem tudom, hogy bírja majd 6 napig, amit mondtak, mivel feltöltöttem 100%-ra, de jó két óra alatt már 91%on van, pedig alig csináltam valamit csak állandóan bekapcsolgatott, ahogy a kezem mozgott.
-
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Nekem a viber és messenger üzenetek megjelennek.
Nagy extrém dolgot nem állítottam.
Emailt nem néztem. Esetleg ha telepíted a gmail appot? -
Csocsesz75
őstag
válasz
captainnemo
üzenetére
-
Janaboy
veterán
válasz
Csocsesz75
üzenetére
Melyik app az?
-
captainnemo
senior tag
válasz
Csocsesz75
üzenetére
Én is próbáltam egy nem gyári számlapot ami megfelelőnek tűnt de leverte a hisztit, hogy túl magas a akksi fogyasztása, és inkább visszamentem egy gyárira. Az a pulzusváltozást folyamatosan mutató app érdekelne. Nyilván ez többet eszik, mintha csak néha mérne.
Kérdés.
Az értesítések megjelennek, de a szöveget nem tudom elolvasni, mondjuk egy email esetében. Mit lehet ez ügyben tenni? Az jó lenne lehetne látni legalább egy előnézetet.
-
Janaboy
veterán
A gyári számlapok amúgy nekem sem tetszenek annyira.
Ráadásul ami negatívum, hogy bár intelligensen van a pulzus, engem zavar hogy a számlapon nem mutatja real time a pulzust

Nem tudom hogy ez bug vagy tervezett. -
Janaboy
veterán
Melyik legyen a fő topik, ez vagy a másik?

-
walakyb
tag
Ennyi idő alatt sokat ne várj.
Ami egyre biztosabb, hogy ha nem az appban lévő szamlapok valamelyikét használod, akkor hiába van kikapcsolva a felebresztes felemeléssel funkció, és eléggé érzékeny is, és bizony zabalja az aksit! (Abból a szempontból nem vagyok mérvadó, hogy a vaksisagom miatt nincs automata fényerő, és elég világosra van állítva)
De tényleg, ennyi idő alatt ne várj épkézláb véleményeket, eleve 2-3 toltes-merites alatt áll be. -
-FreaK-
veterán
Tudom korai még, de esetleg van már tapasztalata valakinek az akksi időről és az alváskövetésről?
-
walakyb
tag
Sziasztok!
Nem tudom, van-e másnak is már ilyen órája, remélem, mert kéne egy kis segítség. Szeretnék valahogy megszabadulni a felemelése bekapcsolás funkciótól, de hiába van kikapcsolva mind a mi fitben, mind az órán, változatlanul működik
Valaki? -
ClayMore
aktív tag
Es valoban Buds van ajandekba hozza meg melle olcsobb mint itthon Belgiumban. Itt 299EUR otthon meg 380as HUffal 260 körülre jön ki + a buds. Gyerekek. Ez rohadt jo vetel igy ennyiert
Irigykedem. Nem nagyon értem, de irigykedem.
-
2ofthem
aktív tag
Én megrendeltem hétvégén, nagyon vártam már, Xiaomi Watch 2 Pro-t vált. Bízom benne hogy a beharagozott üzemidő valós, a napi töltögetést már szívesen elfelejteném. Elvileg tudja az EKG-t és a testösszetételt is, ha holnap meg jön megírom hogy benne van-e. Bár a testösszetétel 3 egymást követő mérés képes volt 12% - 16% - 13% testzsírt hozni a Watch 2 Pro-n, így kb értelmetlen.
-
bcl
senior tag
Ha gondolkozol rajta, akkor kb semmit
Telefontól teljesen függetlenül működik rajta minden, ha se wifi, se bt kapcsolat nincs.
Én sokat futok, biciklizek, és nem mindig viszem a telefont. Viszont bármi történhet, amiért kellene hívást indítani: kutyák megtámadnak, baleset, vagy engem akar valaki fontos utolérni. A szülők idősek, például.
A T-nél havi 990 Ft, nekem ennyit kis plusz biztonság/elérhetőség megér.
A lányunknak adtam a Watch 5 Prot, ő is kapott esimet, mert ugyan jellemzően az órát hagyja otthon inkább, mint a telefont
, de az ördög sosem alszik. Másik 990 Ft, belefér a családi költségvetésbe 
Szóval inkább amolyan convenience feature, mintsem kimagaslóan fontos, de egyrészt így, hogy már van, visszalépésnek érezném, másrészt csak egyszer kelljen nagyon... -
bcl
senior tag
válasz
Csocsesz75
üzenetére
Szabadulnék a Samsungtól, de esim nélkül nehéz. tényleg jó lenne!
-
Csocsesz75
őstag
válasz
9500101980
üzenetére
Plusz még bőr és testösszetételmérés mint az elődnél ? Ezek is hiányoznak innen.
-
9500101980
csendes tag
Az Esim hol maradt???????? A nélkűl nem egy nagy dolog az óra. Miért csak Kínában van???
-
Janaboy
veterán
Az EKG hiánya elég fura.
Bog ha lesz rá időd esetleg rákérdezel?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Apple MacBook
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Formula-1
- Robogó, kismotor
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 256GB Garancia - több színben!
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 White OC 24GB videokártya garanciával hibátlan működésse
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha ez a tendencia marad (ismerve az én felhasználási szokásaimat) nekem meg fog felelni, akku idő szempontjából. Ha a bugokat időben orvosolják, meg minden szempontból elég az elvárásaimnak. E-SIM meg így se-úgy se volt benne, sajna.