- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
- SONY LCD és LED TV-k
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- E-book olvasók
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz ROBOTER #60599 üzenetére
A stabilizálás alapja a giroszkóp, ez tiszta, de azonos mértékű elomzdulás esetén a nagyobbat kell korrigálnia a szenzoron, ha nagyobb a gyújtótávolság.
Az világos, hogy ha valóban 1100-as obi van fent, és 1000-re van állítva a vázstabi, akkor nem tűnik "gerjedésnek" az elmozdulás, mert ez lesz a helyes korrekció mértéke. Ha pedig 1000-es obi van fent, és 10mm-re állítod a korrekciót, az kevés lesz, olyan, mintha nem is lenne stabi a vázban.Rosszul gondolkozom?
szerk: indexről, végülis majdnem ugyanaz a kettő: "Vásárolnék PANASONIC DMC-FZ1000 vagy
PANASONIC DMC-GH4EG FÉNYKÉPEZŐGÉPET !!"
[ Szerkesztve ]
-
ati3x
senior tag
Amikor a 45-ös utàn feltekertem a sami halszemet, nekem is fura volt. Mire leesett hogy a kompenzàció 45mm-en maradt. Amint kijavítottam ok volt. Aki pedig direkt totàlisan màs értéket hasznàl a stabi beàllítàsokhoz, mint amilyet feltekert.. Ràadàsul direkt.. És csodàlkozik, hogy szar... ;-)
-
Studi
veterán
Na de te 1000mm körüli obival használtad 1000mm-en a stabit. Anaqer ellenben valami rövidebbel, ergo jogos, hogy úgy túlkorrigál, azaz többet ront a képen, mint amennyit a normál kézremegés.
Kihagyhatatlan ez a kit! Van amúgy a pixinfon is egy elszállt 4/3-os kit E-3-al 900-ért. Persze sejtem, mennyibe voltak újonnan ezek a cuccok, de már más idők járnak.
-
Lassú Víz
addikt
A mintaboltból.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jube7
tag
válasz Lassú Víz #60592 üzenetére
Én még az elején az 1100mm-es tükörobival kipróbáltam az E-M1 stabiját 1000mm-en persze. Nem emlékszem rángatásra, és aránylag egész használható képet (is) tudtam lőni vele kézből.
Te honnan vettél 9mm-es halszemet? A Samyhoz én 8-ra állítom, ha be van kapcsolva az IS.Amúgy van egy rendkívüli E-30-as jánlat a vaterán/teszveszen. Aki vinné, az siessen, nehogy elvigyék az orra elől...
[ Szerkesztve ]
"Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
Lassú Víz
addikt
válasz anaqer #60590 üzenetére
Biztosan egyszerű vagyok mint egy faék, de a 9mm-es halszemhez 9 mm-re, az 58 mm-es Helioshoz meg 55-re vagy 60-ra állítom. Még sose jutott eszembe, 1000 mm-es állásba tolni 1000 mm-es obi nélkül.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
veterán
PROTIP: E-M10en a stabis beállításoknál ne akarjátok nagyon felcsavarni a gyutávot (mondjuk ez úgyis csak adapterezett lencséknél lehetséges). Viccből behazudtam a stabinak hogy 1000mm obival kell megbirkóznia, és olyan epilepsziásan berángott, mint egy csapágyas Hajdú.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
-
ROBOTER
addikt
A 7-14 PRO azért nem egy csúnya teremtés.
Bár jó nagytenyerű fickót találtak a demóhoz
Az új Fish pedig egyszerűen édeske.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Studi
veterán
válasz #40935168 #60581 üzenetére
3 év gari csak a Mintaboltban vásárolt cuccokra van, a többire két év. A garilapra ilyenkor ők maguk pecsételik rá, hogy 3 év mintabolti garancia.
Nemrég volt olyan promo az Olynál, hogy ha a vásárolt cuccokat 2-3 héten belül regisztráltad a honlapon, akkor + fél év kiegészítés, de alapból amúgy 2 év a gari rájuk. -
Studi
veterán
Nem rosszak azok se, de a bennük levő obik, és persze az E-M5 is elég gyakori cucc használt, de még garis állapotban, így a türelmesek össze tudják vadászni őket elég rövid idő alatt.
A Mintabolt honlapján viszont az E-M5 akciós kitekből a Portré kit linkje mögött az akció nélküli ár van, a Tripla kit linkje pedig sehova sem mutat.
-
ROBOTER
addikt
Ha minden pixelről full RGB infót akarsz, akkor kell a 4 expó. Igaz, minden pixelről két zöld expód lesz, ami kedvező hatással van a zajra.
Az igazságot majd az fogja elhozni, ha mi tologathajuk RAW konverterben a képet, mert elvileg nem 1 darab expóhoz szükséges idővel kell versenyeznie ennek a sok expónak, hiszen rövidebbek lehetnének pontosan a fenti miatt az expozíciós idők.
Csak mivel a szenzort ki is kell olvasni, nem lehet túlságosan lerövidíteni a folyamatot. Hiába rövidítünk az expón, ha a nyereségtől sokkal hosszabb a kiolvasás. Pedig az lenne az igazi, szenzoron belüli memória 4 képhez, és pár századmásodperces időszükséglet sem lenne elképzelhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Volt már, hogy kint vannak az árak a Mintabolt honlapján? 370 lett, ami szűk 20%-al kevesebb az E-M1-nél, amihez most ajándék a markolat. Borsos. De kétségtelen, hogy jól is sikerült a váz. A ~20% különbség szerintem még rendben is lenne, ha mindkettőhöz lenne markolat.
Más: tesztelte már valaki az új E-M1 firmware-rel a CAF sebességet? Én még le se frissítettem.
-
JoceeHunt
őstag
Az itteni javaslatokra a Patona Premiumot nézegettem és akkor botlottam a duracell-be
Csak nincs róla mAh adat sehol, így marad az 1100-as 7.4V-os Patona, az közelíti a gyári E-M10-hez való akku értéket.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
JoceeHunt
őstag
Srácok van valakinek tapasztalata e-bay-en található Duracell DR9964 BLS-5 akksiról?
Milyen lehet?joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
.mf
veterán
A m4/3-hoz csatlakozó új cégek.
Érdekes.
DJI-t gondolom itt a többség már legalább hallotta -- pár elég népszerű és híres (de kicsit drága, más kevésbé neves és kevésbé marketingelő szintén kínai versenytársukhoz képest) drónt és gimbalt gyártanak. Drónoknál mindig is problémás volt a felszálló-tömeg, ahol minden gramm számít. Elfogadható minőségű videóhoz már legalább egy Gopro vagy hasonló akciókamera és egy stabilizált gimbal kell; de képminőségben feljebb lépni, pl. egy BMPCC, mint amivel (és Oly obival, onnan ismertem fel, amikor először máshol csak a videót láttam ) a múltkori Déli pu-s videót is lőtték, jelentősen megnöveli a felszálló-tömeget, és még sokkal nagyobb gépet igényel.
Szóval nem lepődnék meg, ha még az Oly Airnél is kisebb-könyebb, távvezérelt megoldást szeretnének drónokra.A másik kettő közül a Flovel számunkra kevésbé érdekes (medical és bio-science, tehát valószínűleg nem végfelhasználói piac), a JCD Opticsra nem sok találat van, Guangzhou Opticsra meg túl sok, talán megint a szokásos egy helyre (Guanghzhou = Kanton) tömörülő egyazon iparág sok cége, vagy pedig egyetlen cég sok márkanév alatt árusított termékei; mindenesetre mintha szemüvegekkel, lencsékkel foglalkoznának, legalább már tényleges optikai háttér. Hátha kapunk tőlük valami új obit a rendszerbe...
Tudom-tudom, bili...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Studi
veterán
válasz FEDman #60557 üzenetére
Miért ne lehetne háromszög vonalban mozgatni? Máris elég lenne három expo. Ha tudják pontosan egyet jobbra, egyet le, egyet balra, egyet fel mozgatni, akkor mehetne egy egyet balra-le is.
A két zöld így a négy lépésben elvileg ugyanazt méri. A Fujinak (és talán a Sonynak is) volt olyan próbálkozása régen, amikor két különböző zöld színt használtak a rácson, akkor mondjuk lenne értelme a négy lépésnek. Vagy rosszul gondolkozom?
szerk: lerajzoltam, én gondolkoztam rosszul a három lépéssel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
HÁZIGAZDA
én is azt gondolnám, hogy mind ez a featúra, mind a videós izék szoftveresen javíthatók
egyébként meg tomhogán elég flegma azért, ha megnézed az IR képeket, hát odaqr az a 40 mp mód már így is. de ami tényleg érdekes lenne nekem is, az egy 16 mp-es mód, ahol csak 4 shotot csinál a váz (de azt rendesen), majd körbemegy a bayer g-r-g-b pontokon. a második 4 shot lehetne fakultatív.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
|AP|
veterán
jön a 30-as makró, meg egy titokzatos, fényerős(?) fix. (ami biztos nem UWA lesz, ha tippelnem kéne )
GX8-ról még semmit nem hallottam, pedig ha úgy döntök GX7-et veszek, akkor most az egyszer talán jó ütemben tudnék venni, ha bejelentenék az utódot.
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
MrChris
nagyúr
válasz #04230330 #60526 üzenetére
viszont egy előnye van ennek a kombónak (14+gwc1) videó alatt 11mm és 2.5 fényerő ami nem elhanyagolható! Lakásokban minden fény kevés. Ebben a látószögben ilyen fényerőnél csak az oly12 van meg a pro zoomok. 12-32 ami még szóba jöhet, csak az már f3.5, nincs MF. Viszont fotóra már erős kompromisszumot kell kötni, képernyőméretben azért ki lehet hozni elfogadhatót.
-
.mf
veterán
válasz FEDman #60536 üzenetére
Üdv újra itt
Tacto: hmmm... kellene még egy pár kép, de én a 8 kép alapján arra számítottam, hogy abból már jó kis zajcsökkentést (multi-expós átlagolás) is ki lehetne hozni (vagy akár a 2x4 sorozat alul- és föléexponálása által egy kis dinamikatartomány-növeléssel is meg lehetne bolondítani, a sorozatlövésen alapuló különböző trükkök egész tárházát el lehetne sütni), de ezekből a képekből nem látok különbséget.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
tacto
aktív tag
Ha mar volt, mindenkitöl elnezest.
-
FEDman
addikt
Lehet gondba lennék, ha nem tudnám ez mire való ...
-
senior tag
Én még azt akartam megkérdezni, hogy az esemény-dátum könyvtárszerkezet esetén melyiket írjam előre? És kötőjellel, vagy aláhúzással válasszam el? Illetve tud valaki nagy tételben előhívni papírképet? A kerti atombunkeremben van még egy kis hely a fegyverraktár mellett, ott elférne vagy 15000 kép.
-
Studi
veterán
válasz FEDman #60529 üzenetére
Melóhelyről lopva fórumozok, nincs időm mindenre rákattintgatni.
Nekem amúgy a 75/1.8 is meglepetés volt méret szempontjából, én nagyobbra számítottam. Nagyon kezes, kényelmes kis darab a valóságban. Súlya azért van, de fémből/üvegből van, mit lehet tenni. De szerintem kisebb vázon sem húz olyan kellemetlenül, mint egy Samu 85/1.4 az NX300-on.
-
FEDman
addikt
Gyönyörű drágaságok!
7-14/2,8 - 8/1,8 12-50
Messze nem olyan nagyok, mint amire első körben számítottam.
-
redzsi
senior tag
válasz MrChris #60491 üzenetére
Ok, azért köszi!
Sokszor jól jönne a nagyobb látószög. A konverter olcsó megoldás lenne a nyilvánvaló hátrányaival együtt.
Kár hogy a második legolcsóbb (af) lehetőség 4-5x annyiba kerül (Oly 9-18).
A 20-asra egyébként hogy megy rá? Ott az egész lencse mozog fókuszáláskor. Nem teszi tönkre a motort? -
HÁZIGAZDA
egyébként betettem egy tétet egy canon 22/2 ef-m-re, hogy ne csak segget csináljak a számból. olyan röhejes árakon mennek, hogy ennyiért felrakom a polcra megvárom azt a 150 évet, amíg csinál egy ütős vázat a canon alá
-
HÁZIGAZDA
na, azért a fogzás csak nem a triviális szakasz... 7 hónapig aludt, mint a tej, mostanában megint, aztán megint elkezdett fogzani. a cia így vallat, ahogy minket vince kelt: két óránként bumm a fejbe!
egyébként azért egy dolgot meg kell, hogy valljak, ami senkit sem lep meg, aki látott már gyereket: ennél fantasztikusabb dolog kevés van a világon, szerelmes vagyok a kölyökbe, és ugyan anyával a romjainkat kapargatjuk össze kevés sikerrel, már végtelen messzeségbe tűnik az előző életünk és nem bánjuk
egyébként meg úgy is tudjátok, hogy 2-4 év múlva az lesz, hogy aki benyög ide egy hülyeséget, annak automatikusan meghirdeti a rendszer az összes cuccát féláron
-
gorgo
őstag
Csekkoltam ezt a FastStone viewert. visszanézésre király! Megjelenít RAW-ot is, kellemes funkciók, és ingyenes!
parci: ha már most a gyerekre hivatkozol, akkor 2-4 év múlva itt jajj lesz mindenkinek."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
Az megvan, hogy már tegnap is direkt cibáltam a bajszod? Kíváncsi voltam, leesik-e, #nemvótáltemindigilyenkomoly
Amúgy ismerem a Faststone-t, bár Windowson én inkább az Irfan-t használtam. Mac-re sajnos nem találtam hasonló kis gyors programot, az OS X gyári megoldásai meg sz@rok a wide gamutos monitoromon (nem húzza rá a színprofilt a nézőképekre).
Szerk: a FastPicture izé azért szebb, modernebb cucc, azt is ismerem... mindjárt megnézem, van-e OS X-re.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #60507 üzenetére
nem hittem volna, hogy napokon át képes vagy ezt a tempót nyomni... (kéne neked úgy ötven snickers)
(ha nem csak vagdalkoznál, hanem ismernéd is a programot, amit használok, akkor tudnád, hogy a lr kifejezetten lassú hozzá képest már betöltés után is. lehet, hogy csak az én nem mai notebookomon, de megint, miért kéne más szempontjai alapján döntenem? egyébként meg egy oprendszer használhatósága nagyban függ attól, hogy mennyire gyorsan tér magához, ha nem így lenne, például az egész tablet-mánia sem tetőzött volna annyira, és a telefont is kikapcsolnád minden este...)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz hibavissza #60497 üzenetére
bocs, tegnap összekevertem egy másik programmal (nem volt nehéz, kb. ugyanúgy hívják őket), én ezt használom: FastPictureViewer (x64). a faststone-t anno néztem, de ez jobban bejött, igazi célcucc.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #60502 üzenetére
akkor neked marad a LR. Kocafotósoknak meg elég a könyvtárazás meg a Fászton. Most úgy is felbosszantott a LR katalógus, új vinyó, kicsit átrendeztem a képeket és nem képes megtalálni szinkronizálni. Illetve látja és pillanatra jól mutatja, újra elérhető, de aztán mégis file nem található...
Azért mikor a gyártók kitalálták annó a raw állományaik szerkezetét gondolhattak volna olyasmire hogy a néhány kb-os szerkesztési paramétereknek is hagynak helyet. Vagy teszem azt az oly orf-ben lenne egy vázparaméter és egy Viewer-develop lehetőség. A Viewerben egy füllel több a jobb oldali oszlopban, jpg mentésnél meg be lehetne állítani melyiket nézze, meg persze a raw-ba is beleírná azt a 10kb-tot. Ne adj isten több változat...
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy amit meg tudok szokni azt beütöm magamba, amit nem azt nem évek alatt sem, ez laptopokban is így van és nem 10 darab után mondom ezt . A retesz az kuka, a csere dettó nem nekem való, ilyenkor jó csak, mert lehet váltani. Sajnos előbbi és utóbbi is annyi oldalról okozott vagy okozott volna gondot, hogy teljesen mindegy. Ha lesz is cserebere az max videózás miatt később egy valamilyen szintén széles fixre, de házon kívül max 1 obi.
Méret nem érdekes, a vázat kis kezem átéri ez a fontos, a 42-es is nyílik duplára centi ha van a kettő között, nem szempont. Képminőségben nem kell ugrani vagyis nem muszáj, most tartok monitorban a 200k-s szinten és még mindig ez fogy el hamarabb, nem a nyers kép. Az a baj sok variáció nincs, 12-32-t néztem még, de ezt ha levámolják kintről lesz egy nagy szatyor pénzA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
.mf
veterán
válasz MrChris #60459 üzenetére
"Érdekes, hogy nagyon sokan anélkül, hogy mástól hallaná ezt a rendszert találja ki. Nálam is Év/Dátum+esemény mappa"
Dettó
Sőt, nálam ha egy nap több nagy témakör is van, akkor azok is külön mappák, továbbá havonként, majd fölötte évenként vannak ezek mappákba gyűjtve.
Pl.
2014 \ 201408 \ 20140819_Esztergom; 20140819_PerseidakTika: a 12-50-nek jobb az átfogása, de a képminősége nem. Az a füttykoncert, amit néha módállításnál levág, azért az is egy külön téma. Hogy a méretéről ne is beszéljünk. Én maradnék a 14-42-nél a helyedben.
Váltogatást én is utáltam régebben, de mára már egész megszoktam.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Tikakukac
titán
Lassan 1 éves leszek a duplakites E-PL5-el, így kialakultak a dolgok merre kell változtatni.
Amit sejtettem, hogy obit csereberéli nem szeretek. És nagy zoomokat nem használok. Ennek örömére 5 képet gyűrtem bele a 40-150-es obiba, amit visznek is el 1 hét múlva, örülök neki. Másik gond, hogy a 14-42 kis kattanós záras és marha idegesítő tud lenni bizonyos helyzetekben. Megjárta egész európát, keletet és nyugatot is, szóval belerepült pár kép és nem békültem meg vele. Maga a váz királyság, szeretem, DSLR-t soha többet.
Kérdés: mire válthatok? Most sniffelek, ha nagyon begurulnék akkor 80k-t hajlandó vagyok beleölni second hand árban, 12-50-et nézek most, 3 refi csak elég neki beltérben, kint meg naistenem, nem fotós vagyok, random alja obi is romra veri a kompaktokat amikkel régen fényképeztünk.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
neevous
tag
Én amúgy az archiválást teljesen hibrid módszerrel csinálom.
*a rawokat bemásolom a "20140201 Budapest" "RAW" mappájába.
*Lightroom import, válogatás
*a megmaradt képek mehetnek a "20140201 Budapest" collectionbe Lightroomban
*a kifőzött jpeg-ek mehetnek a "20140201 Budapest" "jpeg mappájába"https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #60501 üzenetére
Ok.
Vannak képek amiket dng-be tárolok és jó lenne, ha nem kéne ezeket jpg-be konvertálni a megtekintéshez, mert elég melós. Nyomtatáshoz vannak belőve a színek, stb...
Most van előttem két kép. Utazási iroda használja katalógusában. Az eget utazási irodásra kellett gyártani. Az egyik képen a korrigált, artifact nélküli, selymes eget látom a másikon nem hanem a foltos, bandingos verziót.
Mindkettőn teljesen ugyan azokat a műveleteket végeztem. Mindkettőt Adobe Bridge programban nézem egyszerre. Ha az előnézet minőségét változtatom, akkor az első újraindításig egyforma selymes, éles mindkettő aztán az újraindítás után az egyik ismét retek lesz.
Természetesen ACR-ban helyesen nyílik meg.
Szóval kéne valami kontroll progi amivel nagy tömegű DNG-t tudok átnézni. Eddig a Lr-ot találtam. Jó lenne valami ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #60499 üzenetére
arra használom, hogy leválogassam, jó lett e a kompozíció, szembecsukás, sorozatból melyik a legjobb, expozíció... ami marad annak lehet nekifeküdni. Ditekt nézegetésre nem jó, ahhoz át kell valamivel konvertálni jpg-be.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
- SONY LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megérkezett az Android 16 nyilvános bétája
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kuponkunyeráló
- Építő/felújító topik
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest