Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
-
Studi
veterán
Ez leginkább egyik sem, vélhetően régi OM bajonettes lesz, AF nélkül.
Adapterrel feltehető mindkét rendszerre, de se automatikus élességállítás, se automatikus blendevezérlés nem lesz. A kis érzékelőn ez egy ekv. 70-140mm gyújtótávolságot fog adni, nem éri meg pénzt belefektetni.
-
Utka
aktív tag
válasz
neevous #60172 üzenetére
neevous: Ha nem jön össze a G3 beszerzés, lehet hogy jelentkezem nálad.
Miről ismerszik meg, hogy egy obi 4/3 vagy m4/3?
Kínálnak egyet Pécsett, van róla fénykép, a leírás meg ennyi:"Objektív-Olympus 3,5-4,5/35-70 mm".
Még nem volt a kezemben egyik sem. Tudom, Laca a barátom :
[Prohardver/Tudástár]Köszönöm
. -
.mf
veterán
Pont ezért, mert én is ezt tapasztalom az ismerősi körökben, ahol folyamatban vannak a: házasság; összeköltözés-átrendezés / új lakás + felújítás; kis gyerek - nagy gond; nagy gyerek - nagyobb gond; stb szakaszok
Annyi csodás hely és dolog van a világon, utazásból sosem elég
-
"Idei újévi fogadalmam az volt, hogy több út, több kaland, több élmény - amíg még fiatal és szabad vagyok, és lehetőségem van rá"
végtelenül egyetértek, mint egy 10 hónapos gyerek faterja. nyomjad, mert bármennyire is nyomod, garantálom, hogy aztán úgy fogod érezni, hogy még jobban kellett volna
-
.mf
veterán
válasz
Schanyee #60191 üzenetére
"Egy kis off, elvégeztem az egyetemet a mai nappal, úgyhogy végre remélem lesz időm fotózni
"
Grat, mileszelhanagyleszel?
Én most éppen 1,5 melót csinálok (főállás + még egy félállás), úgyhogy nemhogy fényképezni, de mióta hazajöttem, még hozzá sem tudtam nyúlni a képekhez, amiket északon csináltam; akkor a nappal munka, éjszaka fotózás miatt aludtam keveset, most a nappal egyik, éjszaka másik munka miatt
De mindennek megvan a maga böjtje, akarom mondani, célja, a tavasz végi úticélomhoz már le is foglaltam a jegyem
(Idei újévi fogadalmam az volt, hogy több út, több kaland, több élmény - amíg még fiatal és szabad vagyok, és lehetőségem van rá) -
Schanyee
senior tag
A hírekből úgy látom oly is eléggé ráfeküdt az e shutterrel kiválóan megoldható funkciókra. Ennek örülök mert elég sok jó kijöhet belőle lásd hangtalan fotózás, live compo, ez a sok mpixeles fotó is hasznos lehet.
Egy kis off, elvégeztem az egyetemet a mai nappal, úgyhogy végre remélem lesz időm fotózni
-
-
éééés... canon eos-m3
-
rbalint88
addikt
jajjmár, menjetek a másikba, mert meg lesztek szekszuálva Parci által!
-
neevous
tag
válasz
madgie #60173 üzenetére
Megpróbálkozok egy X100-zal együttélni. A 45-ös keveset használtam mostanában, a 14-est többet, csak sokszor tág. Részben anyagi megfontolás, hogy egy jó keresős váz+20, az már drága lett volna, részben az, hogy még soha nem volt x100-am.
(De van egy olyan érzésem, hogy hetekig nem fog elmenni ezt sem, mint az E-P1 20k-ért.
-
neevous
tag
(Fent van az indexen az egész Micros cuccom. Ha innen kell valakinek, akkor fórumbaráti kedvezménnyel lehet vinni.)
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #60169 üzenetére
Megvan még, 10/10-es állapot, bőrtok, a seggén meg pont egy mft átalakító. Nem használom, ha valakinek kell, írjon rám.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
andersen10 #60169 üzenetére
ez tényleg egész jó, nekem Revuenon Special 135mm F2.8 van, pénzt nem érdemes adni érte
-
andersen10
aktív tag
válasz
jjeahh #60164 üzenetére
Milyen 135-ösöd van?
Nekem volt minolta 135/2.8 és Konica Hexanon 135/3.2, utóbbi lényegesen jobban rajzolt nyitva, Madgienak talán még mindig megvan egy ugyanolyan.
f3.2-n is: [link]
és valami különleges elvarázsolt bokeht rajzolt:
Eladtam mikor jött a 100-300, mondván, hogy szükségtelen, azóta ment a 100-300 is, és inkább a Konicat kívánom vissza...
-
hohó, e-m5-ii 1/16000 s zár? plusz egy pont
-
jjeahh
nagyúr
amúgy ha már e-p1, ha valaki nagyon ósdi technikának tartja, ma már talán jobban megéri feltuningolni mint eladni, és mehet a vitrinbe, eszméletlen sok "mutáns" e-p1-et láttam már, egy ilyen obival, ilyen vakuval pl. egész jól mutatna a soundsticks-em mellett az asztalon
utánnanéztem ebay-en ezek a vakuk nem is olyan drágák, majd egyszer egyet lehet beszerzek kíváncsiságból
-
jjeahh
nagyúr
válasz
andersen10 #60163 üzenetére
és tényleg
(#60162) .mf: köszi! mindegyiken hullott a hó, a sors keze, hogy az elsőn a közeli hópelyhek nem látszanak... van 135-ösöm is, de nagyon sz*r, komolyan a cctv obik alázzák
ez a gyútáv amúgy tényleg nagyon tetszik, furcsa módon pont tájra szeretem használni ellentétben a 135-össel, ami sztem nagyon más világ, ha egyedül barangolok nem kell annyira közel mennem a hegyekhez, fákhoz mint egy nagyobbat látóval, így nem kell medvéktől, farkasoktól, disznóktól tartanom, ráadásul a ködöt a hosszú obik gyönyörűen "sürítik", hangsúlyossá teszik, és hegytetőkről, fák tetejéről stb., érdekes, szokatlan fotókat lehet lőni vele, amilyeneket egy nagylátóval csak repülőgép segítségével lehetne vagy valami, pl.: [link]
persze nagylátót nem helyettesíti, de nagyon van értelme telét is tájra használni szvsz
. Fókuszálni baromi nehéz kézből, még úgy is, hogy általában tájra F8-on használom, kitartani viszont nem gáz ha fény van (ilyen havas időben mindíg van...)
más: valamilyen árnyékoló nincs amúgy a g3 keresőjére? erős fényben elég durván beszivárog néha a fény, sőt még tükröződik is
-
.mf
veterán
válasz
jjeahh #60154 üzenetére
Nájsz, a múlkoriak is. Az első két képen hullott közben a hó (a másodikon jól látszik, de az elsőn csak távolban vannak fehér pöttyök)?
Látom bejött ez a nagyon hosszú gyútáv (én pl. inkább 135 f2.8-ban gondolkoztam volna mikróshoz, kezelhetőbbnek tűnik méret + fényerő + gyútávilag). Nem nehézkes kissé a használata (fókuszálás, tömeg, beremegés-mentes kitartása f4 ellenére nem túl erős fénynél)? -
jjeahh
nagyúr
válasz
andersen10 #60155 üzenetére
amióta g3-azok úgy vagyok vele, hogy a g3-at könnyű használni, az e-p1-et meg öröm
(ha az utómunkát nem számítjuk
)
(#60157) madgie: az utóbbi időben egyet, összesen ötöt asszem, és ja nem jött volna ki a 45-ös az árukból, de ha kijönne, akkor sem bántam meg, mert az elmúlt három évben a manuálok nélkül egy árva fotót nem lőttem volna
ez a 200-as nem az enyém amúgy
-
Studi
veterán
válasz
andersen10 #60155 üzenetére
Ugye-ugye? A P1-nek is meg van a maga varázsa, de a P3 nekem kifejezetten tetszetős volt. Nagyon sajnáltam, hogy nem a 16-os szenzor van benne. De az egész P széria nagyon jó szerintem, ha lenne rajtuk egy icipici kukucska...
-
andersen10
aktív tag
Uhh, nem gondoltam volna, hogy az első PEN (E-P1) ekkora böszme tégla, eddig hiányzott a gyűjteményből
Ipartörténeti érdekességként vettem a napokban obival harmincért, de a lassú AF, zajos szenzor, alacsony LCD felbontás, ellenére van benne valami szerethető masszivitás és egyszerűség (vs a GX7), szóval családi használatra hadrendbe állítjuk, a fiammat ezen tanítom fotózás alapjaira. Megérte!
-
madgie
titán
Nekem az Oly is mindig a jobb oldali módban volt (fekete háttérrel, nem kékkel)
-
Schanyee
senior tag
Itt tudsz elég jól méreteket összehasonlítani. Amúgy nekem pl E-M10 a fogása miatt kapásból kiesett, nem tudtam rendesen megfogni, ez teljesen egyén függő. Ha bejött neked a fogása, akkor nagyobbat nem érdemes venni, mert akkor csak fölöslegesen foglalna több helyet a táskában
Annak Panában párja méretre kb a GX7, de az meg egy szinttel fölötte van tudásban és árban is. A Sony-ra nem tudok mit mondani, azt a rendszert nem ismerem.
Valamit dönteni kell, mindig lesz később akció, mindig lesz kifutó termék, mindig jönni fog az újabb verzió, egy időpontot ki kell jelölni úgyis vásárlásra és utána nem szabad nézni az árak alakulását. -
rbalint88
addikt
E-M10, amíg még akciós. egy darabig nem lesz még olcsóbb, úgyhogy nyugodtan veheted. Teleobi/túraobit pedig érdemesebb használtpiacon keresni. Telék kitből bontva 35ezer körül szóródnak, túraobi 70-80 között, de az ritkább madár, ki kell fogni.
Szerintem E-M10+14-150 + 20/1,7 vagy 25/1,8 jó szett hobbizni, videóra is. -
eM'82
addikt
válasz
Schanyee #60130 üzenetére
ma végre sikerült! Pana valóban nem volt a MediaM-ban, de a westendben nemsokkal mellette van egy Panasonic bolt, ott van/volt G6-os is.
Megfogdostam az Oly E-M10-et és a Sony a5100 + a6000-est. Ebből a hármasból az olympus volt a legszimpatikusabb (fogásra), bár a Sony a6000 is tetszett.
A Panát csak szemügyre vettem, de annak semmi köze a kompakt mérethez. Jó, tudom, ott van a specifikációban a mérete, de azért élőben egymás után megnézve a konkurenciával együtt, nem a Panasonic felé billent a mérleg.
Most megint elvesztem, hogy mi legyen. Várom ezt a CP+ kiállítást.
-
fú, na ez kereső! így néz ki, amikor szépen el vannak rendezve a piktogrammok, áttekinthető a liveview kép stb. nem tudom persze, hogy mennyire testreszabható, de jó ránézni. ugyanez nem mondható el az általam eddig látott pana liveview-król
-
válasz
southernsun #60128 üzenetére
A különbség a bolti elnevezésben van. A két objektív ugyanaz, csak a bolt nem tudja, mit írjon ki a webáruházba.
-
Schanyee
senior tag
Akkor ezt benéztem. Én pár éve még a Saturn-ba vettem a Pana G3-mat, gondoltam ha összeolvad két (előtte is csak névben különböző) bolt, akkor nem változik a kínálat.
Szívás, hogy nincs időm fotózni, ilyenkor mindig előjön a vásárlási mániám és folyamatosan azon gondolkodom, hogy váltani akarok vissza Panára. Nem mintha bármi értelme is lenne vagy bármi változna tőle...
-
Schanyee
senior tag
Fogtad amúgy kézbe a vázakat? Az szokott olyan lenni hogy ha élőben megtetszik bármelyik váz akkor azt kell választani, mert annyira nagy különbségek nincsenek azért hasonló árkategóriában és később azt fogod szívesebben magaddal vinni.
Ha EM5-ben gondolkodsz akkor megérheti megvárni a kiállítást mert ott jön az utódja, ha a készletkisöprésre vársz akkor körbe kell járni a mediamarkt és társai boltokat, mert az igazán jó akciók nincsenek fent a neten, csak az adott bolt 1-1 utolsó darabjára vonatkozó árak és kb bármikor belefuthatsz egy ilyenbe. -
southernsun
tag
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani, hogy az alábbi két Pana objektív között mi a kölönbség?
Külsőre teljesen megegyezik. Paraméterekben is. Árban is majdnem...- Panasonic Lumix G 20mm f/1.7 (H-H020AE-K) II ASPH
- Panasonic LUMIX G 20mm f1.7 (HH020A) II ASPH. -
eM'82
addikt
No, a topic-ot már nem akarom mégjobban szétoffolni, de ide elfér talán még egy végső visszacsatolás.
Szóval, ha kicsit sokára is, de be kellett lássam, hogy igazad (igazatok) van.
Mérlegeltem a véleményeket, s mivel nagyjából 50-50%-ban volt támogató ill. ellenérveket felhozó komment is, így józan paraszti ésszel is be lehet látni, hogy ez bizony nem a legjobb vétel. Abban a pillanatban, a magyar ajánlatokhoz képest igen (nem árulják a II-es obival), de necces a gari, s kifutó termék (erről nem volt infóm) + ez még nem a raktárkisöpréses ár. Persze annyit azért hozzátennék, hogy 1 évvel ezelőtt nem 430 körül mozgott a font, hanem 360 körül. pl.: 400fontos ajánlat esetén ez 28e Ft difi. No persze ez nem mentség, csak érdekesség
Valamint miután jobban utánanéztem az objektíveknek is, egy tele objektív jobban kellene, mint egy 14-42-es. Azt meg tuti használtan nézek majd.
Nem utolsó sorban most jön a CP+ kiállítás 1,5 hét múlva, ahol tbk. a Pana és az Oly is bejelenti az újabb generációkat.
Azt nem tudom, hogy ilyenkor egyből piacra dobják-e az új fényképezőgépeket, de mivel nekem nem sürgős, így 1-2 hónapot nyugodtan várhatok még vele.
Úgyhogy köszi, hogy felnyitottad (te is) a szemem, s nem mentem bele egy első blikkre (számomra) jónak tűnő bizniszbe.... csak hát az a fránya birtoklási vágy.
-
FEDman FTW!!
-
szolgálati közlemény: srácok, érdekel-e valakit digicam tesztelési lehetőség a ph-nál? laca leteszi a lantot. ha igen, írjon nekem.
-
mano42
aktív tag
válasz
Lassú Víz #60111 üzenetére
Mi a bajotok a 14-42-vel? Szép kis gyűjteményt lehet belőlük csinálni, oszt ha ki van gyűjtve a sorozat, lehet tombolát rendezni, a versenyben résztvevőknek kisorsolnak egy nyereményt, pl. ingyért kap egy újabb 14-42-t.
Gyerekként mikor bélyeget meg érméket gyűjtöttünk nem zavart ha egy példányból több volt, most mi ez a nagy felháborodás? Gondold meg mekkora előnye van, tudunk pl. cserélni. Adok egy 14-42t, és te meglepsz egy 14-42-vel.
-
Studi
veterán
válasz
Lassú Víz #60111 üzenetére
Az biztos lesz, mert kell.
Már a 4/3 rendszerre épülő konzorcium is tele volt cégekkel, mégis csak 2,5 gyártó adott ki vázakat. Pedig még a Fuji is benne volt, mekkora királyság lenne, ha ők is csatlakoztak volna a m43-hoz is, és ott kezdik el gyártani a f@sz@ vázaikat, objektívjeiket!
Remélem itt tényleges bővülésről lesz szó, mert amik mostanában kívülről érkeztek (nem létező Kodak S-1, Tamron 14-150, rakás drága manual üveg) azzal nem vagyunk kisegítve. -
|AP|
veterán
új cég a rendszerben?
Nekem mindegy ki lesz, csak csináljon egy 9mm/2.8-at kis méretben, elérhető áron -
jjeahh
nagyúr
na, meghoztátok a kedvemet, megyek fotózok egyet, nagyon remélem nem esznek meg a medvék
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest