- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Bandit21 #32836 üzenetére
Vicces, mert mukodott, most toltam picit a space marinet, es most ott is. Bf meg mindig nem. Idokozben friss windows is kerult a gepre, az amd cleanup miatt safe modban ragadt az elozo win install.(your pin failed bug) es repair helyett inkabb uj install lett.
Tokre nem ertem, miert mukodik egyikkel, a masikkal meg nem.
A mukodo es nem mukodo kozott egy exktra monitor a kulonbseg. Viszont a friss win egy monitorral lett telepitve, es ugy sem mukodott. -
Bandit21
addikt
válasz
DeadMeat #32835 üzenetére
Mivel gyakorlatilag azt sem értem nálam miért és mitől jött rendbe (hiszen korábban semmi baja nem volt azzal hogy teljesítményfigyelő felhasználo és nem teljesítménynapló felhasználó voltam ) sőt eleve nem ertem mert józanész alapján a napló utólagos a figyelő meg real time jogokat kéne adjon mégis ha figyelő vagyok - mint korábban - akkor nem működik ha meg napló akkor igen, ezért nincs sajna ötletem.
Driver le driver fel helyreállítással, BIOS frissítés játék fel -le meg belátás szerint pár ima. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Bandit21 #32832 üzenetére
Pont ugyan ez a gondom nekem is, kiprobaltam mar mindent amit a neten talaltam, tobbek kozott a te megoldasodat is. BF (4 es 2042) vagy alatt vagy space marine 2 nincs fps, a nyamvadt wot kozben meg tokeletesen mutatja.
Igaz mas kartya (7600) de a problema ugyan az. Esetleg egyeb otlet? -
Chapel
addikt
1440p max settings, Gta 4 komolyan veszi a V-sync-et
-
Bandit21
addikt
Nem az volt a gondom, h nem mutatja, mert nem szoktam nézegetni.
Új ram jött a héten, ami elsőre nem ment stabilan és ahhoz tettem fel a legújabb bios-t (mert korábban csak azt tettem fel amivel bejött az x3d támogatás). Azzal már ment 3600-on.
A Fiam szólt viszont h tegnap a bfV akad. Ez korábban még a 6650-el is probléma volt, mintha a gpu elfelejtené néha, hogy egy 3d játék fut, és pillanatokra lemegy a gpu load 10-20% közé a mhz meg 100-300 mhz, tehát bealszik.
Ezt szerettem volna megnézni (mert amúgy az overlay nélkül játszunk) és ekkor tűnt fel, hogy nem mutatja, az fps-t és a többi dolgot.Az, hogy az adr. be is szarik a bfV-től már csak hab volt a tortán.
Ezt követte minden létező dolog kipróbálása, közte új optional driver meg annak javítása gyári állapot resettel meg minden búbánat...Míg végül valahol írták, h teljesen értelmetlen módon de az xbox game bar ha jól megy akkor megy, ha nem akkor nem.
Bár volt olyan is, hogy az xbox game bar overlay mutatta a bfv fps-t de az adr. nem, sőt olyan is h az xbox game bar végül semmit se mutatott amit előtte az fps-en kívül igen, végül oda jutottam, hogy:
számítógépkezelés - helyi felhasználók és csoportok- csoportok- teljesítményfigyelő felhasználói, ÉS
számítógépkezelés - helyi felhasználók és csoportok- csoportok- teljesítménynapló felhasználói
Na én az előbbinél voltam hozzáadva és utóbbinál nem.
Ezt megcserélve, tehát teljesítménynapló felhasználóként és magam törölve a teljesítményfigyelő felhasználók közül megy a bfv alatt az fps count.
Idő közben a laggolás elmúlt, de hogy a kétmillió dolog közül mi segített neki a jóég tudja.
-
ridiculous
aktív tag
Elvileg még mindig a 24.8.1 a legstabilabb.
-
Bandit21
addikt
válasz
Bandit21 #32827 üzenetére
Feltettem a beta drivert, azzal sem lett jobb.
Idegesítő.
Ha elindítom az adr-t, eleve 20 mp legalább míg megjelenik.
Ha megy a bfv akkor utána lefagy (legalább látszik, de lefagy).
Próbáltam neten utánanézni, ajánlottak mindenfélét, és mindet meg is csináltam (amd sam ki-be, bfv futtatás rendszergazdaként, xbox game bar ki -be, játék ablakos módba majd vissza teljes képernyő)[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
-
Bandit21
addikt
Imádom ezt...
újraindítás után ha indítók acc-t vagy supposit bench-et megy.
De ha indítok egy bfV-t akkor előbb indul, majd le is áll az overlay, de úgy áll le h onnantól az adrenaline is beakad és nem lehet előcsalni se alt+r-el, se tálcára vissza, se játék quit után nem lehet előcsalni csak újabb újraindítás után.
nyomok egy driver resetet -
Bandit21
addikt
Bár nem használom, de maga az adrenaline is hülye lett ma, nem mutat fps-t és az overlay sem. Másnál?
-
Chapel
addikt
válasz
kolopele #32815 üzenetére
Amiben jobb a fizetős az a tény, hogy van 20+ teszt és állítható felbontás stb.
Tudod ssd, hdd, m2,cpu ram stb. stressz teszt és mind személyre szabható.
Meg ugye a dlss és fsr teszt.
Btw olyan régen vettem meg, hogy most mikor letöltötem rámentem a free demora és jelezte steam hogy tesó, ez már megvan a könyvtáradban -
kolopele
nagyúr
válasz
Cyberboy42 #32817 üzenetére
Aha, látom. Viszont szerintem ez is kb. arra jó akkor hogy felfűtse a kártyát mint a Furmark, aztán amikor az ember játszik a közelébe sem ér, pláne ha 60HZ - en megy a game 60 fps - sel.
-
Cyberboy42
senior tag
Ha már itt tartunk, mértem egy loopos stress testet. teljesen alapon, egy 6950XT
És végülis, rendesen adja a pontokot a loop-ban is, és látni is hogy ha bemelegszik mennyit is veszit.[ Szerkesztve ]
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
kolopele #32815 üzenetére
a teszt az ugyanolyan rövid, de lehet stress testet is csinálni, ami sokszor futtatja egymas után. vagy a game mode, amiben ki-be kapcsolgathatod ay effekteket, illetve persye a custom modban felbontaokat meg miegzebet is valtoztathatsz. de maga a test ahol pontokat kapsz ugyanaz
-
kolopele
nagyúr
válasz
Cyberboy42 #32814 üzenetére
A fizetősbe is ilyen rövid a Steel Nomad? Mert ha nem megveszem a teljes verziót.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
kolopele #32813 üzenetére
a Time Spy már jó ideje nem terhel annyira, mondjuk nem is csoda, hisz már elég koros, RT sincs benne. Azt hiszem csak alap dx12 van benne. Most azt mondanám hogy legjobb a steel nomad, viszont azt annyira rövidre és egyszerűre csinálták, hogy be se melegszik a kártya mire véget ér.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz
Chapel #32812 üzenetére
Nem persze, csak szép is lenne ha a 6800 1440p - n tudna ennyit, már így se semmi, ott is van hogy legendary a pontszám. Mondjuk nem véletlen írtam, hogy azért játékoknál kíváncsi leszek bírni fogja e, mert ott fog eldőlni mennyire stabil ez. Én is azt hittem egykoron hogy ha valami átmegy a Time Spy - on akkor mindenen, de ez nagy tévedés volt.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Komolyan nem semmi, látom még húztál az órajelen is, a fesz gyárin megy, semmi UV, hőfok, venti fordulat nagyon rendben. Azért arra készülj fel, hogy ettől játékoknál még eldobhatja magát, én is így jártam legutóbb a Pókemberrel, minden teszt lement, általában a játékok is rendben voltak (4070), aztán jött Pókica, és máris emelhettem a feszt. Igaz én UV - t használtam, de nem kizárt hogy az alapfeszed nem fog bírni minden játékot ekkora órajellel. Ez melyik XFX? Nincs Coil Whine sem? Gondolom Power Limit ki volt maxra tolva.
Chapel: Ez a teszt FHD - n megy, azért ennyire már ne essünk túlzásokba[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz
Scooby #32805 üzenetére
Végül kínomban felraktam a realtek-et, az biztos hogy ezzel a legrosszabb. Ezzel is volt.
Ugyan eddig minden eseteben csak unisntall+restart majd install és restart volt driver/kari csere esetén,soha semmi gond, de most a jelzésetekre DDU-val tettem.
Próbáltam ugye:
- realtek
- vga driver
Így kaptam a legjobbat, de vga driver nélkül hát nincs sok értleme az egésznek.
Majd:
+ csak driver
Ez sem volt rossz annyira, de nem olyan jó mint nélküle, de egyszer sem volt olyan, hogy zéró hiba. A legjobb is az volt, hogy egy óra után dobott egyet a fentiek esetében.
Most még + realtek és legrosszabb. Szóval most lepucolom és élek a dologgal, a lapnak semmi baja hiszen előtte 3 másik karival semmi baja nem volt és a vga más gépen nem csinálja, így arra tippelek a kombó valahogy nem találkozik a végtelenben.
A kör bezárult.
-
olta
aktív tag
válasz
kolopele #32800 üzenetére
Simaként vettem, tegnap tettem be a gépbe, és csak ismerkedtem vele, hogy mit tudhat.
Ha végzek a munkával, megnézem amikre még kíváncsi vagyHirtelen visszakeresve a topikban én is furcsálltam, és írtam is, hogy ilyen magas pontszámot kaptam.
Kb. 10 éve nem foglalkozom már a PC alkatrész finomhangolással komolyabban, játszani is heti 1-2 óra fér már már csak bele, azok is inkább nosztalgiajátékok. Most is csak kíváncsiságból keresek egy olyan beállítást, amit a későbbiekben csak "élveznem" kellAmúgy ez a Time Spy fullra terheli a kártyát, míg a superposition vagy egy játék ahhoz hasonlítva alig, ezért azt valószínűsítem, hogy még mindig tudnék feljebb lépni órajelben TS-es kívül, amennyiben ezt a kártya is tolerálja.
-
Scooby
aktív tag
válasz
Chapel #32792 üzenetére
Szia.
A Realtek drivere tesz fel bármiféle audimixert, hangeszközkeverőt? Nálam 1 hónapja volt audió probléma. Egyszer csak terheléstől függően elkezdett recsegni a hang. Minnél inkább terheltem a gépet annál jobban recsegett a hang.
Első körben azt találtam, hogy a task managerben ha a windows hangkeverő szolgáltatást leállítom, majd a rendszer újra elindítja akkor kb 2 percig tökéletes a hang majd ismét elkezd recsegni és az idő előrehaladtával egyre jobban recsegett, meg ugye a terheléstől függően.
Próbáltam én is mindent a driverekkel, de csak rövidtávú megoldást adott, aztán a probléma ismét előjött.
Végül ami nekem megoldotta a problémát, hogy a hangeszközöknél a keverőt mint hang eszközt letiltottam. Innentől minden recsegés és hang anomáliám megszűnt. Most nem vagyok otthon, de ha haza érek csinálok egy képet, hogy hol és melyik hang eszközt tiltottam le. Lehet neked is megoldja a hang problémád.Üdv.
-
kolopele
nagyúr
válasz
bobalazs #32801 üzenetére
Amint azt láthatod is semmit nem számít ennél a benchmarknál a proci, mert logikusan nézve ugyanúgy kevesebbet kellett volna kapnom mint a Time Spy - ban, de még több is lett. Na de ezek olyan kis eltérések hogy játékokban semmit nem fognak jelenteni, ott már tényleg a proci is közbe fog szólni nem kicsit. Na de eltévedtem a topikban ezzel, sorry, többet nem fordul elő, csak rá akartam világítani erre a 9800X3D vagy kisebb CPU dologra teszt program kapcsán.
-
kolopele
nagyúr
válasz
bobalazs #32801 üzenetére
Azt láttam, de ezek VGA benchmarkok, főleg a Superposition, mondhatni meg sem mozdul alatta még az én 5700X3D - m sem. Time Spy alatt 2750 mhz - en 17700 pontot kaptam, ami teljesen normális érték (Guru3d tesztjében is ennyi van, van ahol 200 ponttal több, jelentéktelen), Superpositiont meg mindjárt megnézem.
-
kolopele
nagyúr
Ezt rendesen túlhúztad ahogy nézem. Hőfokokat kár hogy nem tetted be meg a venti fordulatot, kíváncsi lettem volna rá.Az én volt 6800 - am messze nem tudott ennyit, ez nem az XT verzió? Sima 6800 esetében nagyon brutál érték az a 18900 graphic score, már-már hihetetlen.
[link][ Szerkesztve ]
-
olta
aktív tag
Végre gépbe került az immáron 10 hónappal ezelőtt vásárolt XFX6800-as kártya, ami eddig a fiókban pihent.
Ahogy nézegetem az eredményeket itt korábbról, nem is annyira rossz példány
-
Chapel
addikt
No kis update a hangproblémával:
Jött DDU amd ment mindenestül. Járattam a gépet, 1 órán át1x akadt a hang. Tekintve hogy már egy számot sem tudtam végig hallgatni ez valami.
Aztán realtek is DDu áldozata lett itt ugyan használtam egy órát, mert úgy sem marad ebben az állapoban,de volt mindennek hangja...csendben felmerül a kérdés mire kell a realtek?
Most amd driver fent, jeleneleg - eddig- nincs akadás,de még csak 15-20 perce tesztelem.Askformore és a többiek közsz kommentet és a linkeket, a kérdés már csak kell-e nekem realtek ha minden úgyanúgy szól...valamire csak van
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #32786 üzenetére
Jo, tehat mindenki mashogy csinalja
-
Curtain
senior tag
válasz
spleenszuru #32788 üzenetére
Szintén!
-
bozont
veterán
válasz
Sosem használtam DDU-t (még nV-AMD cserénél sem). Törlés előtt alaphelyzetbe állítom a drivert, aztán uninstall->restart->új driver fel->restart és kész.
-
spleenszuru
őstag
válasz
AMD Cleanupot használom egy ideje, nem DDU-t.
-
PuMbA
titán
válasz
Előzőre rá
Vagy 10 éve minimum így csinálom, zéró problémával. A driver telepítéskor van opció a beállítások alaphelyzetbe állítása, az mindent megold, ha mégis lenne valami.
[ Szerkesztve ]
-
Askformore
senior tag
Ti ha drivert frissitetek mindig DDU-ztok, vagy csak ratelepititek az elozore?
-
Chapel
addikt
válasz
spleenszuru #32779 üzenetére
6600-al majdnem mindenhol volt, most 6700xt-vel csak Rdr2-ben,de ott még nem mélyedtem bele a game és a driver beállítások összehangolásába, szóval lehet még van esélyem rá, mert spec ez a kari jobban viszi mint a 3070ti előtte.
Sőt spec minden Gta is szóval mivel R* már elsőlegesen konzolra gyárt, ott meg amd van ugye, e miatt szerintem kicsit előnyben van náluk ez a gyártó.Gondolom én logikusan...
-
Curtain
senior tag
Mondjuk ez a 25.2.1 olyan mintha a 25.1.1-et kiadták volna mégegyszer. Legalábbis a verziószám ugyanaz. Az új széria megjelenéséig nem nagyon eröltetik meg magukat már.
-
bozont
veterán
válasz
spleenszuru #32779 üzenetére
Nem játszok vele, így sajnos nem tudom megoldódott e.
-
bozont
veterán
Nekem most a 25.1.1 optional van telepítve, egyelőre semmi problémám vele. Nem kell félni ettől az optional-től, nem béta. Nincs ugyan whql minősítése, de az amúgy sem ér sokat. Mondjuk belső teszten elvileg megfelel annak is.
Release notes-ból:
WHQL Test Suite Results Passed
WHQL Microsoft Certification Not Applicable#32776
Belehet állítani hogy optionalt is jelezze.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
-
kolopele
nagyúr
Az már meg volt. Nem az a gond. Mondjuk sejtettem is, mert amíg a 6800 volt benne semmi ilyen nem fordult elő, plusz az automatikus színkezelés is ott volt a Win - ben, most a kártya csere óta az is eltűnt, pedig nagyon szerettem. Ezért gondolkozom hogy a Wint kellene újrarakni, viszont ennek meg az mond ellent hogy akkor AMD - vel miért volt jó? Nincs szoftverhez kötve csak VGA - hoz, annak meg bőven megfelel a 4070 is, az 10xx széria a minimum követelmény.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz
Aprósólyom #32768 üzenetére
Hasonló jelenség most nálam is van amióta betettem a 6800 helyére a 4070 - et, van hogy egy pillanatra kihagy a hang meg villan egyet a kép, de csak netezés közben, játékoknál, filmnézésnél soha. Lehet újra kellene rakni a Wint, mert akkor is elmaradt amikor az Intel procit cseréltem Ryzenre.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
AiRLAC #32765 üzenetére
+#32764 Chapel HDMI hanghoz nem kell hangkártya sem, csak VGA driver, de mivel másik VGA-nál is előjött, illetve ami fontos, hogy random hiba, ráadásul csak rövid pillanatokra megy el, nem driverre vagy szoftverre gyanakodnék, hanem PC-n kívül eső hibára: csatlakozó, kábel, erősítő, TV, elektromágneses zavar, vagy hardveres hiba valamely audio-video eszközben etc...
Legalább is én ezen logika mentén keresném a hibát, mert még sosem tapasztaltam életemben olyat, hogy driver/szoftver miatt ment volna el a hang random időközönként 1-2 rövid másodpercekre, de még csak nem is halottam olyanról, hogy a kettő között lenne összefüggés. Na de remélem megtalálja a hibát a kolléga és megírja a megoldást. -
Chapel
addikt
válasz
Askformore #32766 üzenetére
Hmmm. mikor rákattintok... ez lesz az. Teszt és jelzem!
-
Askformore
senior tag
válasz
Chapel #32761 üzenetére
Nekem is voltak hang problémáim amikor összeraktam az új gépet. Nem települt fel a realtek driver a gépre sehogyan sem, nem jelent meg a tálcán az ikonja és csak nagyon nehezen tudtam megoldani, de végül sikerült, csináltam róla egy leírást a Realtek Audio topicban: [link] Próbáld meg, hátha ez segít, de szerintem nagy valószínűséggel driver gond lesz.
-
válasz
Aprósólyom #32763 üzenetére
Ha HDMI-n keresztül is csinálja, akkor a kontakthibát meg az elő/hátlapi kimeneteket ki is zárhatjuk, marad a szoftveres/driver gond.
-
Chapel
addikt
válasz
Aprósólyom #32763 üzenetére
Kösz, megpróbálom, neked is kösz Kroni1 !
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Chapel #32761 üzenetére
Nem lehet, hogy inkább kontakt hiba (csatlakozó/megtört vezető a kábelben) és emiatt váltogat az előlapi/hátlapi hangkimenet között? Vagy akár a PC ház előlapi kivezetése hibás?
A VGA csere meg csak azért mert ilyenkor ki-be mozgatod a gépet?
Tilts be BIOS-ból az integrált hangkártyát, majd használd a HDMI-n huzamosabb ideig.
Vagy tiltsd le a hangkártya automata jack érzékelését és állítsd fix ki-bemenetekre.
Nekem volt hasonló gondom (PC ház előlapi csatlakozó öregedett el és okozott hasonló hibát.) -
Chapel
addikt
Kis segítséget kérnék srácok.
Az a helyzet hogy nem tudom melyik fórumba menjek a gondommal.
Egyszer már megtörtént de vagy 10+ éve, és nem emlékszem mivel oldódott meg.
Akkor és most is vga csere okozta, hogy szakaszosan elmegy a hang. Néha percenként 2x 1-2mp-re néha fél-egy óránként 1-2x. Semmi nem változott csak a vga.
Tudom és látom, hogy az nv-vel szemben az amd nem pakolja fel (láthatólag...?) a saját hangcuccát a driverrel együtt, de korábban is ez volt, hogy vga csere és beng a hang szakadozott. Yt/vlc/akármi ami a gépről jön.Nem tudom, hogy nv volt-e vagy amd, mindig az ár/érték arányt néztem volt rengeteg kari az évek alatt...
Bios friss, driverek frissek, soundbarral nincs gond mert tv-n játszom és hdmi-n keresztül is ezt csinálja. Hol tegyem fel a kérdést
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Jesus Crysis 3 remaster Rtx on minden max 143 fps átlag
Ez a game simán kijöhetne ma még mindig és 12 éves
(Ez az mérés még alábbi csere előtt történt.)Szóval röviden, eladtam az 3070ti-t, ebből a 140-ből:
95e az PC 6700XT 12gb
20-ért ment el a lap, +25-ért egy Asus ROG Strix lap
i79700k 60-ért+ 25-ért egy i99900k+13400.-ft-ban volt az egész postával együtt
[ Szerkesztve ]
-
koszos91
tag
Köszönöm szépen a segítséget WhiteAngel89, kolopele, Bandit21!!
Ezerszer mentem el mellette, de mindig azt hittem, hogy az is a global beállítás!Úgyhogy még egyszer nagyon szépen köszönöm!
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Askformore #32755 üzenetére
Első és második kérdésre a válasz, a gépre kötött tévé miatt van.
Élj vele együtt vagy húzd le vagy cseréld le.[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz
Wasp91 #32754 üzenetére
Eddig stabil, leljebb nem próbáltam, de neten olvastam 890et is....
De csak 2,2-,3ghz gpu órajelig elég neki ez a feszültség, 2,4nél már kevés ott kell a 925 vagy 950. Tesztelni superpositionnal, 3dmark timespy és steel nomad szoktam, hogy azok lefutnak-e.
Komolyabb játékkal nem játszok, csak egy játékkal ami a Genshin Impact, de az nemigazán izzasztja meg, oda alapon is bőven elég. -
kolopele
nagyúr
válasz
Wasp91 #32754 üzenetére
Szilícium lottó mi meddig stabil, de sokszor jön egy olyan játék ami az addig stabilnak hitt rendszert megfingatja, és ez lehet 100 - ból csak egy is, de ha éppen azzal akar játszani az ember.......Nekem már 4070 - em van, 925 mv - on minden ment rajta szépen, aztán jött a Pókember meg pár patch, és 975 mv - on stabil csak. Nyilván ez nem probléma, csak gondoltam leírom. Ez ennyi.
-
Askformore
senior tag
Lehet, hogy nem teljesen ide való a kérdés, de azért egy kicsit mégis
6700XT-m van, eddig FHD monitoron használtam, de most cseréltem egy 1440p-sre. Szerintetek az mitől van, hogy ha a windows elmegy alvó üzemmódba, majd felbéresztem, akkor bebugolnak a már korábban megnyitott ablakok méretei? Úgy értem, hogy összeugrik kicsire, és nincs a jobb felső sarokban a nagyítás jele, csak a kicsinyítés, miközben alapból is kicsi. Rá kell nyomnom vagy kétszer, hogy észheztérjen. Adrenalin hiba? Vagy a Windows hiszi még mindig azt néha, hogy 1920x1080-on használom? Ha igen, erre mi a megoldás a windows újratelepítésen kívül?
Adrenalint már frissítettem, vagyis a windows valami frissítéssel elrontotta a korábbi driverem, konkrétan nem működött, miközben be van állítva, hogy ne telepítsen semmit magától, de aztán DDU + telepítettem a legfrissebb drivert, de ugyanúgy bugos.
Másik gondom, hogy a monitor 165hz-en megy, DP kábellel és van még egy 60hz-es TV a gépre dugva HDMI-n. Néha kiterjesztett módban használom a gépet, néha csak a monitort, de ha átrakom kiterjesztett módba, mindig átteszi a TV-t 24hz-re. A korábbi 75hz-es monitor - tv kombónál is volt ilyen néha, de az új monitor óta mindig ezt csinálja. Ez mitől lehet? Nagyon bosszantó, hogy amikor filmet néznék, általában elfelejtem ezt a problémát, és akkor veszem csak észre hogy gond van, amikor már megy a film és darabos, meg akadozik.. aztán ilyenkor lehet felkelni a kanapéról és a képfrissítést állítgatni..
-
Bandit21
addikt
Ha csak a - vcore-t állítottad akkor lehet az volt a gond.
Amúgy valami win frissítés is lehet mögötte mert pl nekem a Fiam Minecrafja közben kezdte el eldobni magát a gép az utóbbi napokban és ott 10% körüli GPU és CPU load mellett
Ott a CPU - feszt kellett állítani mert leállás indulás közti állapotban elhasalt a kevés v től. -
Bandit21
addikt
Curve optimizer es precision boost override AMD CPU alul fesz és tuning dolgok alapvetően alul fesz kisebb hőmérséklet több MHz mint a VGA nal.
Ez is okozhat gondot.Jóllehet ha táp ki/be után indul csak a gép akkor - bár nálam sokkal többet visz ez a táp - mégis lehet valami taphiba van a háttérben.
De a CPU VGA alulfesz is lehet hiba forrása. -
válasz
Barell #32746 üzenetére
Hydro K PRO | tápegységek (PSU) | FSP
gpu alulfeszelve 220 wattnál többet nem írt ki. 5600x sem egy nagy teljesítményű proci, van mellettük még 3 házventi, egy prociventi, egy nvme és egy sata ssd.
Ehhez kevés lenne a 750W?
Alig több mint egy éves kb minden a gépben.
Amit még próbáltam az a powerlimit radeon driverben lehúzva, de csak -6%-ig engedi.Közben szétkaptam amit lehetett, kábeleket, vga-t, ramokat ki-be, kis tisztítás az érintkezőkön, majd most tesztelem van-e hatása..
Viszont amit a displayporttal szívok ezzel a monitorral az kész katasztrófa. Első kábel, 1.4 random flickering, signal loss, második kábelnél 10 óra üzem alatt semmi gond. Majd most az összerakás után nem ad képet.. Ki-be, restart, monitor teljes áramtalanítás és végül valami életre keltette..
Mindeközben HDMI-n semmi gond, csak ott 120Hz a max ezen a monitoron for some reason.. Még 2.1-es kábellel is. (Sony Inzone M9)[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
ezt a játék topikjában is megkérdeztem, de nem érkezett válasz.
szóval az rx6650xt-vel az efootballban nem stimmelnek a színek. Mintha a gamma fel lenne nyomva, pl aminek sárgának kellene lennie, az ilyen neonsárga színű, a zöld is inkább neonzöld stb.
az rx570-el nem volt ilyen gond.
Lehet a drivert nem szereti a játék?
Egyébként játék közben is bár grafikailag jobb mint az előző kártyával, de mégis pl mozgásnál a játékosok szétesnek valamelyest, nem tudom a jelenséget leírni. Az átvezető videók, és ha áll a játék gyönyörű, de a mozgásoknál elmosódás figyelhető meg.Ezeket mi okozhatja?
(lehet már a monitor nem megfelelő ehhez a konfoighoz, erre gondoltam még)[ Szerkesztve ]
-
Kutatni kezdtem már és még folyamatban minden ellenőrzése, de azért itt is felteszem a kérdést, mit kellene megnézni?
A gond hogy kapott a gép egy új monitort ami nagyobb felbontást és magasabb frissítést is támogat, így elengedtem a vsync-et hogy ki tudjam használni.
A gép ezt azzal honorálja hogy random lekapcsol az egész (Kizárólag játék alatt nagy terhelésnél), ilyenkor táp ki-be kapcsolás után indul csak el. Gondolom bekapcsol a védelme, de nem hiszem hogy ez a gép túlterhelné. VGA volt alulfeszelve, de ezt kiszedtem a stabilitást érdekében, ez nem segített. Azt hiszem minden le van írva az adatlapon a gépről.
Ma kiszedem a gépet és átnézek minden csatlakozót, kiporolom, stb.. de addig is érdekelne a tapasztalatotok hasonló hibákkal
Köszi![ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz
xtremist #32741 üzenetére
Létrehoztam profilt, így már 46fokos hotspot mellett sem állítja le a ventilátort.
Kérdésem még az lenne, hogy az ugye nem káros(rövidíti élettartamát) semmiképp sem a videókártyának, ha a gpu frekvenciát feljebb húzom pl 10%al (1980ról 2200) ahol még teljesen stabil, illetve a max áramfelvételt is 10%al feljebb engedem?
Hőfokokkal nincs baj, nem melegszik UV-olva van (1025ről 900mV)
Illetve a vram memóriáját érdemes húzni?
-
kory24
őstag
válasz
Askformore #32739 üzenetére
Ja, hogy a hotspot hőmérsékletéhez viszonyítva indítja/állítja le a ventit?
Az valóban magasabb, de azért nem 80-90, inkább 60, max 70.
De most megnéztem játék közben lement 48ra is és a ventillátor ki is kapcsolt, majd aztán vissza....
Ez ugye nem jó?Létrehozzak akkor egy profilt a játékhoz ahol tiltom a zero rpm-et?
Egyébbként nem régi játék: Genshin Impact
-
Askformore
senior tag
-
-
Chapel
addikt
válasz
kory24 #32734 üzenetére
Én custom módban beállítottam a görbét. Nem játék specifikusan, hanem hogy milyen hőnél milyen sebességen menjen (hány százalékon.)
Elvileg így eddig azt teszi amit kell winben kb. megsem moccannak (jól hűtőtt ház) ha meg kell mennek. De javítsatok ki ha tévedek. Mármint hogy elvileg ez globálisan meghatározza mikor mit tegyen...
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Ha már ez a ventilátor a téma, akkor olyan kérdésem lenne, hogy érdemes játék profilt létrehozni, hogy amikor megy az adott játék akkor tiltva legyen a 0 rpm?
Gondolom nem túl jó ha megy a játék és hol forog a ventilátor, hol nem....
-
Bandit21
addikt
válasz
kolopele #32732 üzenetére
Ezzel akkor lehet gond ha valami kliens program máshogy indítja vagy van saját launcher ami még nem a 3d alkalmazás.
Már nem tudom mivel de csomót szenvedtem mire kiderült hogy az exe amihez beállítottam a profilt rohadtul nem az ami valójában fut.
Asaetto Corsa competizione helyett pl ir minden mást néha assasin creed nem tudom mit (meg sincs)
Nem mindegy hogy acc-t direkt vagy steam bol vagy fanalab ből indítom...De igen alapvetően persze úgy van ahogy írod csak annyit akartam mondani hogy figyelni kell ahhoz legyen profil ami valójában fut is.
-
kolopele
nagyúr
válasz
koszos91 #32730 üzenetére
Valamelyik gyerek gépéhez hozzá jutok (nem egyszerű) küldök majd róla képet priviben, nekem már 4070 - em van. Mondjuk le tudom éppen írni is. Rámész az adrenalinban a játékokra, ott játékok hozzáadása (megkeresed az adott játék indító exe - jét ha nem lenne ott), majd megadod neki amit lényegében csak akarsz, zero ventit, órajelet, feszt, stb., majd apply. Amikor elindítod az adott játékot, ezt fogja figyelembe venni, nem a globális beállítást, az akkor lép újra érvénybe amikor kilépsz a játékból. Közben kolléga tett fel képet, na ott van hogy játék, arra kell rányomnod, majd kiválasztanod melyiken akarsz változtatni, csak fontos hogy legelőször válts át az egyedi beállításokra globálisan, mert máskülönben nem tudod manuálisan állítani a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Holy shit! Mekkora ez a karim már? 3070 ti nem volt ekkora
-
=WiNTeR=
senior tag
A 6800XT támogatja a HDR10+ -ot egyébként? Sehol se találtam infót róla.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz
csababarca #32721 üzenetére
Amennyiben jól működik nem, így legalább biztosan stabil marad. Jó dolog az alulfesz amúgy, csak tudni kell hol a határ. Adrenalinban állíthatod a ventit ahogy neked jó, külön a játékokhoz is adhatsz egyedi görbét, pl. azt nagyon érdemes hogy ne kapcsoljanak ki amikor játszol. Én most a 4070 - et feszeltem alul 1.1 - ről 0.975 - re (ok, nvidia, de a témához tartozik), a Pókember 2 - ig minden szép és jó volt, az viszont folyton kidobott hibaüzenettel. Fesz feljebb állítása (1), azóta fut mint a meszes, és még mehet feljebb is ha kell. Sajnos a teszt programok csak támpontot adnak (az összes lefutott 0.925 mellett), a játékok döntik el a végeredményt, szóval a lényeg, ha minden klappol gyári beállításokkal, akkor csak óvatosan és kis léptékben a fesz csökkentést.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Nitrot nem muszáj, de nem vesztesz semmit. Legalább a gyári ventigörbét módosítsad MSI AB-ben.
-
mpierre
veterán
válasz
Szilikonlottó. Vagy nyertél, vagy nem. Rápróbálni érdemes.
-
csababarca
őstag
Sziasztok.
Gazdagabb lettem egy Sapphire Radeon RX 6650 XT 8GB NITRO+ vga-val.
Érdemes alulfeszelni, vagy jók a gyári beállítások?az rx 570-et érdemes volt, jobb értékeket hozott, alacsonyabb hőmérséklettel.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Chapel #32718 üzenetére
Érthető. Egyébként, mindenképpen jól fogsz járni azzal a kártyával. Az enyémé 1440p kártya eredetileg, de 1080p-ben használom monitorom folytán. Szerintem jó áron brutálisan jó kártyák, sokan szidták/szidják, de nagyon tetszik a Radeon Software, nekem nem kell DLSS/RTX, nem tartom jővőtállónak, hogy csak arra építenek low/mid end kártyáknál, illetve fogyasztása se ronda a konkurenciájához képest. A 16GB VRAM meg sokáig elég lesz. Nem népszerű az utóbbi véleményem, de amíg nem 4080Super/4090-ben gondolkodik az ember, ja és az NVIDIA exkluzív funkciói nem számítanak, az AMD elég nyerő választás, ismétlem, jó áron. Ez előtt egy gyönyörű és halk 1080-om volt. Szerettem, nem is került ki a házból, tesómé lett inkább
Remélem hogy a 6xxx széria is legalább olyan jól fog öregedni mint a Polaris.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz
Kroni1 #32716 üzenetére
Srácaim két 6600 - as Pulse kártyája sem nyafog, inkább a nagyobb teljesítményű kártyáknál fordul elő ez a jelenség. A coil whine amúgy nagyon lutri, főleg ha új kártyát vásárol az ember, persze megvannak az előnyei is bőven, mert visszaküldheted, biztosan nem használta senki, kapsz 2-3 év garit, a több éves használttal meg így jártál.
-
Chapel
addikt
válasz
brabbitz #32717 üzenetére
Nem használok fülest, szerenécsre nincs szomszéd
Sound Bar megy, ha játszom akkor meg a játék hangja elnyomta az eddig az összes karimat. Volt egy 3070 Ti-om, marhára melegedett már tavaly, elment Doktor VGa-hoz, kiderült lapkázni kell (újjonan vettem anno) és pasztázni. Postával együtt 16e-ből lett egy patika halk karim, amit végül egyéb okok miatt eladtam, de jól járt aki megvette.
A srác azt mondta mikor megkapta és szétszedte, hogy kb. 20-25%-on ment a kari hűtése...jájjj
Én most budget felé megyek ezért gondolotam hogy hasonló teljesítmény 1080p(!) elérek 140e helyett 95-bőlKöszi, várom, holnap kiderül minden...
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Chapel #32715 üzenetére
Ha fejest, fullhallgatot hasznalsz, akkor nem lesz zavaro a dolog. Persze ez kartya fuggo. Engem nagyon idegel ha egy gep hangos, de ez egy speciel pont nem zavar, mert mikor elojon akkor meg fules van rajtam.
ha ez nem ok, akkor maradj NVIDIA-nal
nem rossz kartyak ezek, ha lesz, akkor hasznald egeszseggel -
Kroni1
veterán
válasz
Chapel #32715 üzenetére
Nekem ugyan csak egy 6600-as van szintén PowerColor-tól, de nagyon szeretem, szerencsére nulla vinnyogás. Red Devil nekem nagyon tetszett amúgy, a hűtése az egyik legjobb sztem, de az a verzio nagyon drága volt mikor megvettem, így egy Fighter lett. Remélem a tiéd is rendben lesz!
-
brabbitz
aktív tag
válasz
kolopele #32713 üzenetére
Pulse 6800, szinten coil whineos. Egyszer valahol hallottam hogy az AMD kartyak felepitesileg ilyenek, hajlamosak coil whinera. De ez is ugy nyafog hogyha pl egy regebbi jatekban az oriasi FPS szamok miatt nincs lockolva az FPS, vagy valamelyik eroforrasigenyesebb jatek menujebe vagyok (PUBG), jatek alatt mar csond van.
van egy szinten Pulse 580-am, az is mostanaban kezdte el, pedig 2018 ota megvan. Na az szerintem viszont szep kor[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz
Chapel #32710 üzenetére
Nekem az volt az első AMD kártyám, még az életben nem volt egy kártyámnak sem ilyen brutális coil whine - ja, és mindjárt kettőnek is, mert egyszerre vettem őket. Amúgy nagyon hűvös, halkak a ventik (1000 rpm elég neki) meg minden, remélhetőleg én futottam bele annak idején két ilyenbe is egy vásárláskor. Mondjuk amíg AMD - ztem mindnek volt valamekkora tekercs nyafogása, most a 4070 - nek egyáltalán nincs, ahogy anno a 3060 Ti - nek sem volt. A vörös oldalon sűrűbben előfordul ez a jelenség, legyen szerencséd. Egyébként a Pulse 6800 - at is ezért cseréltem le most elsősorban, kb. olyan volt hangilag, hűtésileg mint a Red Devil, de az a nyafogás is.......
[ Szerkesztve ]
-
Curtain
senior tag
válasz
atesz.tilla #32705 üzenetére
Igen a játék ilyen. Elméletileg a 24.8.1-es driver megoldja.
-
atesz.tilla
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy Delta Force Warfare mód közben be esik elég sürün az órajel 300mhz vagy alá, de viszont Operation módban minden normális. Más játékoknál sincs ilyen problémám. Minden grafikai beállítást megpróbáltam és bárhogy állítok bármit is akkor is azt csinálja. Ez inkább játék probléma lenne ?
6800XT Ref 2100mhz/2300mhz -re lőve 1060mv, +10%
5700xt procival, x570 lapban, ha esetleg fontos lehet egy Seasonic Prime Platinum 1200W tápegység. -
brabbitz
aktív tag
Egyébként az FX-8350-eket nem volt olyan szörnyen nehéz hűteni. A probléma hogy sok hűtést nem készítettek fel 125W-os procik hűtésére akkortájt. A mai rangosabb hűtések simán lehűtik az OC-zott 8350-et is, csak kb egy olcsóbb vízhűtéssel akkor és most is jobban járt az ember, még ha hangos volt a pumpa is.
Azt se szabad elfelejteni hogy az alacsony tűréshatára nem volt az ínyére a 8 magosoknak, nem mellesleg sok embernél a VRM előbb throttlingolt mint a proci. Nálam pl egy elég rossz minőségű H45-nél előbb fogyott el a kakaó a VRM-ből mint a 65C fokos FX-ből (61c elv a határ, a VRM 75foktól throttlingolt, tehát oda ki kellett találni valami aktív hűtést is.) -
Kroni1
veterán
válasz
Askformore #32702 üzenetére
Nagyon sokáig megvolt, szerettem a 8350-et, de tényleg UV kellett neki.. Az enyém jó példány volt, brutálisan alul tudtam feszelni, viszont úgy nagyon hűvös és takarékos lett.
-
Askformore
senior tag
válasz
R0GERIUS #32699 üzenetére
Én anno egy FX8350-et próbáltam lehűteni, mindenféle léghűtővel is próbálkoztam, Cooler Master Hyper 212 EVO, Be Quiet Dark Rock Pro (már nem emlékszem hányadik sorozat), de egyszerűen nem tudta egyik sem lehűteni. Azután vettem rá egy Enermax AIO-t, és azonnal jók lettek a hőfokok. Sajnos szegény megadta magát a gariidő lejárta után, ekkor jött az Arctic Liquid Freezer II 240, ami egy csoda szerkezet, és azóta én azt mondom, hogy soha többet léghűtés
De ez csak az én véleményem, másnak biztos megfelel, meg ugye proci függő is. Az FX egy kazán volt, viszont látszott egyből a hatákonyságbeli különbség a léghűtő és az AIO között
-
lsc
nagyúr
Üdv
6700 XT-nél melyik kerülendő ha van ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- iPhone topik
- Asztalos klub
- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...