- Milyen monitort vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen TV-t vegyek?
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nikon DSLR topik
- Hobby elektronika
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
-
golyani
addikt
Hali
3 éves 6700XT pulse-nál ilyenek a hőmérsékletek:
Venti 1500 fordulat környékén megáll, csak játszottam a fordulatokkal
.
Kell/Érdemes gondolkozni újrapasztázáson? Mintha a Hotspot romlott volna néhány fokot az utóbbi évben. -
jimpo
senior tag
Sziasztok
PTM7950 mennyire tartós cucc hővezetés szempontjából?
Úgy értem, idővel mennyire hajlamos kevésbé vezetni a hőt a borda felé, ezáltal magasabb hőfokon üzemelve a GPU.
-
Szpisti
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
Én itt vettem és ezt vettem: [link]
Ebből későbbre is marad, vagy másra, proci, stb. (Én a kisfiam 3070Ti-re is tettem, és bőven maradt még...)
Nem, a többi padot nem cseréltem, azok rendben voltak, nem voltak kiszáradva, és amúgy is azok 1-2mm vastagok, a PTM7950 pedig csak 0.2-0.5mm vastagságban létezik...
De azért fel lehet pucolni a felületüket, az nem árt.
Tutorialt nézzél előtte, mert nem olyan egyszerű ezzel a paddal bánni... -
Szpisti
addikt
Na srácok, búcsúzom, továbbnyergeltem egy XFX Mercury RX 9070XT OC Magnetic Air Edition-ra, az Asrock RX 6900 XT Phantom Gaming D 16G OC-om megy a kisfiam gépébe. Amúgy nemrég Honeywell PTM7950-es padot kapott és 8 fokkal csökkent a hotspot. Előtte Thermal Grizzly Kyronaut volt benne... Szóval mindenképpen ajánlott a használata.
-
Chapel
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
A gép az asztal alatt van kb 70%-ban takarva. A pohár fizikailag és strukturálisan úgy helyeztkedett el hogy az esetleg lökés hatására kialakuló zuhanási paraméterek megyegyeztek a gép jobb felső sarkával.Aka b@lfasz voltam hogy oda raktam.

Van ennél egy sokkal durvábban hajmeresztő sztorim de azt nem mesélem el. Az már HC véletlen és a fél univerzum szerencséje hozta össze hogy nem lett semmi baj.

ridiculous A két esemély között eltelt 2 év
-
KAMELOT
titán
válasz
ridiculous
üzenetére
Az a kérdés, hogyan esett egy gépre a pohár víz??
-
Chapel
addikt
Már eladtam a vga-t ésa gépem már 5-6x indulásra indul csak, de NV karival soha nem csinálta, de 3 AMD vel meg igen.
Szóval már nem tudok képet mutatni, csak kiváncsi lettem volna, hogy ez valami általános dolog vagy nálam van a gond, bizonyosan nálam van ezért is írtam hogy el is engedtem, majd max akkor eldödöntöm hogy 9070 XT vagy 4070 Super Ti

-
Chapel
addikt
Nem, nem ilyen apró a difi, konkrétan majdnem olysan lesz mint amit rajzoltam.
PuMbA: 1080p és mindig mindent maximumon ha nincs semmilyen grafikai gond.De tervezek venni egy komplett új gépet, ramokat megtartom meg CPU hűtőt (Azok újjak) meg a vinyó és az M2 marad és minden másból új.
Sok sebből vérztik ez a gép és ezt valószínüleg nagyrészt én tehettem, egyszer az asztal széléről ráesett egy félpohár víz bekapcsolat állapotban elvileg nem érte belül, de szét szedtem, napoking szárítgattam és pöccre indult de azt hiszem valami valahol egy kondi pl megsérült/elszállt és ha ez táp vagy alaplapi akkor az rányomhatja a bélyegét az egész gépre.
Azt hiszem elengedem őt, megmarad netezős, filmezős gépnek.
Lefogadom hibátlanul fog menni.
-
Chapel
addikt
43 vagyok, 32 éve játszom, Commodore 64-en kezdtem majd, XT, 286 sttb. stb.
A 16 bites grafikára gondoltam. Egyhelyben minden rendben, de ha elmozdítom a kamerát és a fák hirtelen egyenesekből és kockából álltak, pont mint a 8 és 16 bites folyadék kristályos játékok.
Mint ez
-
looser
addikt
Sziasztok! Nem tudom, ez gyártó/típus függő-e, esetleg nem is létező dolog, de van prioritás a kimeneti portoknál? Konkrétan RX6600XT és a 3 DP port közül lennék kívánicsi arra, melyik az elsődleges.
Onnan indult el a dolog, hogy W10 > Power options > Shutdown settings alatt nálam mindig be volt pipálva a "Turn on fast startup", de gondoltam egyet és kivettem, mivel nem gond az a plusz 1-2 mp, amivel hidegindul a gép, de restart után nem lett kép. Futott a rendszer, mivel Alt+F4 > Enter -re leállt. BIOS alapra, átvált másik biosra, de semmi. Pár ilyen kör után, nem tudom hogyan de újra elindult a Windows.
A lényeg, hogy a vga-n egy tv lóg, amin csak hdmi bemenetek vannak és arra gondoltam, hogy vga oldalról kipróbálnék egy DP>HDMI átalakítót, mert esélyes, hogy másik kimeneten lenne kép. Ismétlem, az egyetlen változtatás annyi volt, hogy gyorsindítás helyett "hidegre tettem" :-)
Szerintetek esélyes (ezt még teszt előtt kérdezem), hogy másik kimeneten volt/lesz kép a teljes leállítás után? Járt már valaki így?Köszi & üdv
-
Chapel
addikt
válasz
Chapel
üzenetére
Alapvetően mindent maxra rakok, amikor ezeket tapasztaltam elkezdtema szűrőkkel babrűálni, különböző kombókban használni mert nekem is ez volt az első gondom.
De nem fura hogy 3 totál mások kártya pont ugyanaz a két program alatt csinálja?
Mivel Rockstarról van szó így feltételezem RDR2 a GTA V motorját használja (nyílván időnek megfelelően moddolva) de az alapok ugyan azok.
Se RoboCop (UE5)se 15 másik játok nem csinált ilyet se maxxon, sehogy.
Ja igen de a Cyberpunk random kidobált, eredeti persze az is de bármennyire is fájmiatta a szívem, úgy voltam vele majd egy év múlva úgy is kicserélek mindent hogy 3-4 évre jó legyek 1080p maxon,de RDR2 és GTA V a két game amit főleg tolok, RoboCopnak meg semmi gondja.
Az a baj hogy tippelni sem tudok, tegyük fel alaplap/cpu hiba (ez a kettő nem volt még cserélve/tesztelve) lehetséges lenne hogy vga-tól függetlenül valamit valemlyik kettő csesz el, ergó van valami abban a játék motorban amit nem szeret a proci/lap kombóm?
Ram cserélve lett, vga is, vinyó és M2 is idő közben.
Új táppal is próbáltuk, ugyanez, amint bekerül a vga már képet sem ad (ezt csinálja már egy ideje).
De amíg ment és nem volt ez a vga-val kép sincs, addig ez a két géma volt mindig a problémás. Olyan ez a gép mintha szép lassan döglene meg. Hiba minőségi minden, valami nem klappol.
Bármibe lefogadom hogy lap és cpu csere után hibátlanul fog menni. De most nincs erre keret mert munnkakeresés és interjúzás van, majd talán jövő nyáron.
-
mpierre
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Majdnem akármi jobb, mint a kiszáradt paszta, vagy a csámpás felfekvés.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ott valami egészen rossz. Kiszáradt, nem fekszik, elvetemedett, vatevör. Xfx kártyák a jobb minőséget képviselik.
Szedd szét.
Nyilván amd esetében alapvetés az alulfesz, de gyárin se kéne majd' 40 fok delta. -
korcsi
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nagyobb GPU-kon (5700, 6700) Honeywell PTM7950-el jobb és stabilabb eredményeket értem el mint bármilyen pasztával.
-
Motion_Blur
félisten
üdv,
Adott egy XFX Qick RX 6600 XT, elég komoly deltával.
GPU 62-64 fok, hotspot 98-100 fok. Venti 1700-1800 RPM környéke ilyenkor.A Merc kivitelről találtam teszet, ott ez az érték 75/98 fok, 1300 RPM.
A kártya már nem csavarmatricás, feltételezem volt már újrapasztázva.
A kérdésem hogy érdemes-e szétkapnom és újrakenni MX-6-al, vagy ez ilyen oszt jóvan?
-
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Mozgatásra a fák 16 bitesek,(nem, csak pixeles, aminek nincs köze a színekhez..) ez szerintem azt jelenti hogy ki volt kapcsolva a TAA, ami nélkül egy pixelhalmaz a játék 1080p-n, azzal meg mosott szar, ez ilyen, csak egy nagy full hd tv-n ez jobban látszik mint egy monitoron.
De nem vagyok AI hogy megmondjam mire gondolt a költő.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Chapel
üzenetére
nem lehet hogy be van kapcsolvan alapból valami "effekt" amiről nem tudsz? közvetlen a kértya biztos nem renderel máshogy mint egy mésik hasonló, vagy akár erősebb. lehet hogy valamelyik felskálázás technika van bekapcsolva például. Akér menüben, akár driverben lehetséges hogy valami máshogy van mint kellene.
-
Chapel
addikt
válasz
ridiculous
üzenetére
Nem értelek, de megkaptam a választ.
-
Chapel
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jaja nem, Ő!
Ő egy nagyon korrekt arc.
Arra gondoltam ahonnan azt a három előző amd karit vettem. Mind kép hibás volt, azért volt egy sejtésem lehet bányász karik voltak.
-
-
Chapel
addikt
Hétvégén behúzok egy másik eladótól (lehet bányász gpu-k voltak..?) egy Sapphire NITRO+ RX 6750 XT-t
-
Chapel
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Értem, szóval csak valami "szeret, nem szeret" téma lesz ez.
bobalazs Ja, az az Enhanched, amit írtam, bele raktam tömáénytelen órát, de RDR2 lenne a lényeg. Megnézem a konfigotokat, hátha vokosabb leszek.
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Chapel
üzenetére
Sose volt bajom egyik játékkal sem, leszámítva, hogy akkoriban mikor kijött éppen kriptoválság volt, így gyenge volt a vgam hozzá. Az is szempont hogy akkoriban kezdtem el 4K tévén játszani és teljesen más élmény volt; a felbontás változásával a játék textúrái kikerekedtek. 1440p-n is észrevenni a RDRnél a különbséget, amit a 1080pről váltás hozott.
Az GTA5t rég nem játszottam, oda jött egy új generácios frissités ami RT-t stb rakott bele, így csak a klasszikus verzióról van tapasztalatom, az hasított és szép is volt mindig is. -
Chapel
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
Volt ddu és a nélkül vagy 12x instalálltam fel 4 friss winre....nem a driver volt a gond.
Azt akarom vissza hallani hogy nálatok mindeddig perfektül ment és nyugodt szívvel tegyem fel (felőlem duu-va) és nincs kép hiba egy elített gamnél sincs.
Beküldtem szervízbe minden egységet külön tesztelket, minden 110%-os az eredmény még is ez volt a vége.
Lehet nézek egy másik gyártót Asus TUF most van jó őárban havernál.
6700xt és 6750XT is 5e difi különbséggel
-
Chapel
addikt
Sziasztok,
Volt az alábbi konfiggal egy 3070 Ti anno még újjonan vettem, de pénz hiányában tavasszal eladtam.
Majd nyár végén mior újra lett meló, beruháztam egy RX6600, 1080p-ben játszom egy 42" Palzma tvn, aki ismeri tudja brutális képminőség és kontraszt arány.
Sajnos a 6600 kevés volt RDR2 max GTA max (Enhanched max) és egyéb újabb gamekre.
Jött egy 6700XT MInden faja minden folyt Cyberpunk 60 körül, minden más 90-130 között maxon.
Csak hogy míg minden game oké volt a Rockstar gamek (Gta 5 és RDR2) valami okádékul nézett ki )főleg RDR2), a fák kamera mozgatásra 16 bitsre váltottak, új win, új bios, új driver (tiszta telepítés) minden egyéb driver uptodate.
VIssza adtam, adtak egy csere kártyát (mindkettő PC Red Devil volt) Az is dettó.
Próbáltam több driverrel, semmi.
Most 100k-ért már 6750XT-tz kapok ami több mint elég, majd ha gépet újjítok, akkor is megtarthatom egy erősebb cpu mellett. 1080p-n kiszolgálna.
Szóval 3ból háromból három pont a két fő gémnél használhatatlan.....be merjek e vállalni egy másik vevőtől egy 6750XT-t vagy törődjek bele hogy valamiért a ram/proci/lap/vga együttes nem szereti egymás.
Arról nem beszélve hogy egy 3070Ti ami gyengébb is még 50% drágább.
Konfig:
AsRock Z370m PRO4
G.Skill Ripjaw Ddr4 3600Mhz 32GB
I7 9700K (egy frankó új Thermal Alright hütővel brutál hűvős a cpu)
Zalman ZM 700 LC II
Olyan gémek mint RoboCop brutál szép UE5 RTX on 90-120 fps FMR 2.1-el, tehát nem a paripa a kevés.
Help
-
bobalazs
nagyúr
Ide is bedobom:
Oké pici fejlemény. Megy a visszakozás:
Following AMD's decision to put RDNA 1 and 2-based GPUs into "maintenance mode" in order to focus on new features for its more recent graphics technology, the company is backtracking a bit. AMD tells Tom's Hardware that RDNA 1 and 2 won't be left in the dust entirely when it comes to game optimizations.
"New features, bug fixes and game optimizations will continue to be delivered as required by market needs in the maintenance mode branch," an AMD spokesperson told Tom's Hardware.
Ez itt annyit jelent hogy : Új funkciók, hibajavítások és játékoptimalizálások továbbra is érkezni fognak, ahogy a piaci igények megkívánják. -
R0GERIUS
tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Ez egy szomorú és AMD részéről védhetetlen hír.
Szinte biztosan így akarják pörgetni a 9xxx-es eladásokat és csökkenteni a fejlesztési költségeket, de felégetik az összes felhasználói jóindulatot.
Amely utóbbira nagy szükségük lenne, mert a cég neve nem Nvidia, viszont ehelyett gyakorlatilag ingyen promózzák az Nvidia-t.
Ugyanolyan módon, mint anno az Xbox One a PS4-et. Bravó!
-
bobalazs
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Az RDNA 1 és RDNA 2 grafikus kártyák továbbra is kapnak illesztőprogram-frissítéseket a kritikus biztonsági és hibajavításokhoz. Annak érdekében, hogy a legújabb GPU-khoz tartozó új és továbbfejlesztett technológiák optimalizálására és szállítására összpontosítsunk, az AMD Software Adrenalin Edition 25.10.2 a Radeon RX 5000 és RX 6000 sorozatú grafikus kártyákat (RDNA 1 és RDNA 2) karbantartási módba helyezi. A jövőbeli illesztőprogram-frissítések a célzott játékoptimalizálásokkal az RDNA 3 és RDNA 4 GPU-kra fognak koncentrálni.”
MÉg egy ok arra hogy Linuxra húzzon az ember.
Ott nem AMD dolgozók dolgoznak. 20 év múlva is fejlesztik a drivert ha arról van szó. -
-FreaK-
veterán
AMD Throws Loyal Radeon Customers Into The Trash
Maintenance módba rakták a drivereket a Radeon 5 és 6xxx szériáknál, ez azt jelenti, hogy nem fognak már új játék optimalizációkat kapni a driverek, csak hibajavításokat. Hurrá
-
-
jimpo
senior tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Valószínű CPU limit is van a dologban, főleg ha nem nő az FPS lebutítva a grafikát.
Egyébként Battlefield 6, 43 GPUs Benchmark @ 1080p, 1440p & 4K Hardware Unboxed
A tesztet 9800X3D mellett pörgették a kártyákon, az alacsonyabb beállításon hoz a konyhára.
Bár a linkelt videóban csak Overkill és High Preset van.... -
Nálatok mennyivel megy a Battlefield 6 2K felbontáson RX 6800-zal?
Haver tőlem vette át az XFX RX 6800 Core VGA-t, és a 7700X CPU-t, és azt mondja, hogy 80 FPS között fut nála a játék bármit csinál, low-on 60%-ot foglal a GPU-ból, de bármit állít nem megy gyorsabban, egyébként Ultran is itt körül mozog.
Nálam emlékeim szerint 95-100 körül mozgott a beta, de lehet keverem at BF2042-vel.
Azóta nálam már R9 9900X van, RX 9070 XT-vel, és 140-180 FPS között fut, AUTO beállítás mellett.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Rony949
üzenetére
80 fokos hot spot az semmi, pláne AMD kártyánál, ilyenkor a GPU hőfoka normális esetben 60 fok körül van. A hot spot miatt akkor kell aggódni, ha már a 100 fokot nyaldossa, plusz a GPU hőfoka ennek ellenére is maradna 60 fok körül, mert akkor már magas a delta. Ha jól látom 80 fokos hot spotnál 62% - on megy a venti, teljesen normális. Egy jól végrehajtott pasztázás persze sosem árt, de nem biztos hogy itt sokat fog változtatni. Tudom hogy sokan meg vannak rémülve attól ha valami magasabb 50 foknál mert mindjárt robban, de felesleges. Egyébként meg csinálj egy kis alulfeszt, mindjárt nyersz akár 5-10 fok mínuszt is meg alacsonyabb rpm - en forgó ventiket, ez mondhatni kötelező minden AMD (de akár nVidia) kártyánál is, volt már nekem is jó néhány, tudom.
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Rx6700xt karim van. Valakinek volt olyan problémája hogy néha villogott a monitora vagy játék telepítése közben a telepítő ablak feketére váltott itt csak a next gombot látni valamikor azt sem. Lehet gpu probléma ez? -
-
Rony949
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat mindkettőtöktől. Lehet bepróbálkozok egy újrapasztázással. Most nagyon beindította a kíváncsiságomat hogy mennyi hőfokot nyernék vele.
-
válasz
Rony949
üzenetére
Maguk a hőfokok nem lennének különösebben veszélyesek (bár én nem szeretem ha 70 fok felett van egy kártya) de ilyen venti fordulat mellett sok.
F.B.I. kollégának igaza van, egy pasztázás (és szükség esetén thermalpadozás) már ráférne a karira.
Nem bonyolult, és a YouTube-on akár típusazonos videót is találhatsz a mikéntjéről. Ha bizonytalan vagy, akkor viszont inkább bízd valami hozzáértő haverra.
Itt pl egy video a szétszerelésről és a tisztításról. [link] -
F.B.I.
veterán
-
Rony949
őstag
Sziasztok, egy nagyon kezdő, noob kérdésem lenne.
Egy Sapphire 6800XT Nitro+ kártyám van és arra lennék kíváncsi hogy mi az a hőmérséklet tartomány, ami még teljesen biztonságos? Mikor a kártya 90% feletti használaton pörög, akkor a hotspot felmegy 80 fok fölé, a core temp pedig 70 és 80 között ingadozik. (a szobámban átlagosan 22-24 fok van az elmúlt napokban, a gépházam pedig egy Be Quiet Pure Base 500)
-
-
Szpisti
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mármint melyik szoftverét?
A játékok beállításaiban mit kell kiválaztani?
A legmagasabb FSR-t és az automatikusan FSR4 lesz?
Amúgy amióta felraktam a módosított (két fájl felülírva a régi 23.9.1-ből) adrenalint, (volt DDU) azóta nem ismer fel játékokat, pl Hogwarts és AC Shadows, cserébe csúnyán néz ki és laggol mint a fene...
Valami itt nem oké... -
-
Szpisti
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
Király, köszi.
Az FSR4 beállítás az megjelenik a játékok menüjében, vagy ez csak látványban jön elő? -
Vajon meddig hagyják nyitva ezt a kiskaput?
AMDre nem jellemző, hogy üldöznék az ilyen jellegű trükközéseket...
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Xbox One
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Milyen monitort vegyek?
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Spórolós topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF F15 FX506HE notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD nVidia RTX 3050Ti 4GB W11
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

Valószínűleg csak nálad. Nekem mindkét játék ment tökéletesen AMD kártyákkal (6700XT és 9070), ezért gondoltam, hogy csak valami beállítás probléma lehet játékon belül.

Sziasztok