Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #33152 üzenetére
24.12.1. Bármelyik frissebbet feltettem a srácoknak mindnek volt valami nyűgje.
Így vagyok most zöld oldalon is a 4070 - nel, 566.36(45) a legjobb, a többi mind problémázik. Oké, AC Shadowsnál pl. figyelmeztet minden indításkor hogy elavult, de nyomok egy továbbot és kész. Nem tudom mit művelnek mindkét oldalon mostanság. -
RetepNyaraB
veterán
Mi is a legfrissebb ajánlott adrenalin mostanság?
Lastofus2 panaszkodik a tavaly júliusira; bár én nem veszek észre semmi anomáliát - minden indításra veszekszik, hogy régi a driver. Aztán utána fut rendben.Ugyanitt nézegetem a 9070xt-ket, de nem sikerült rábeszélni magam egy zsák pénz elszórására eddig. Értem, hogy sugárkövetésben nagyot lépett előre, meg valszeg natív 4k elképzelhető vele (konkrét teszteket nem olvastam végig), de a vénülő 68xt fsr\xess+4k mellett még maxolható szinte mindenben, miközben ugye talán fele pénzbe se fáj. Főleg eladva
-
spleenszuru
őstag
válasz
Gyuffa #33150 üzenetére
How to Stop Automatic Hardware Driver Updates on Windows 10
Így lődd ki, ez a biztos.
Add hozzá ezt is azért:
Windows settingsben is letiltani a driver telepítéseket:
Advanced system settings – Hardware – Device Installation Settings – No – Save -
Gyuffa
tag
válasz
Askformore #33146 üzenetére
ha jól látom akkor csak értesítést küld, és én engedélyezem hogy feltegye vagy se.
-
Chapel
addikt
válasz
bozont #33147 üzenetére
Ez csak úgy lehetséges tudtommal ha bevan kapcsolva az automatikus driver frissítes.
Azt alapból ki kell lőni és csak értesítsen ha van új, hogy tájékozódjon az ember előte róla mielőtt felrakná.
Mondjuk game közben az szimpla bunkóság még bekapcsolt állapotban is, a kártya tudja hogy játszol. -
Gyuffa
tag
válasz
Chapel #33141 üzenetére
jelenleg amióta egyel lejjebb raktam, nincs eldobás.
még rakok be valamit neki amit driver nélkül is kéne vinnie, ha az jó, nézek Drivert lehet felrakom a legújabbat
ha utána is eldobja, megy vissza, nem szenvedek vele
rendelek egy másikat vagy ph-ról veszek egy erősebbet, ezzel megcsináljanak amit akarnak -
Chapel
addikt
válasz
Gyuffa #33140 üzenetére
Win 10 user vagyok, amí nem kényszerítenek térdre az is maradok, így ezen a tájékon nem tudok nyiltakozni.
De az is segítség ha nem volt update, szűkíti a kört.Továbbra is, bírd ki game nélkül 1 hétig, de inkább 2-ig, netezz, filmezz, stb, lássuk dobja-e a hibát,de vga nékül és ne csak lehúzd az csatikat, vedd ki fizikálisan.
Ha nem, már közelebb vagyunk a megoldáshoz, ha meg lenne alaplapi csippantás azt is írd meg! -
korcsi
veterán
Az AMD install könyvtárában van saját takarítója (c:\AMD\AMD-Software-Installer\Bin64\AMDCleanupUtility.exe) én ezt szoktam használni, újraindul csökkentett módban és lepucol minden AMD-s cuccot (chipset drivert is).
-
Chapel
addikt
-
Gyuffa
tag
válasz
Chapel #33134 üzenetére
semmi csipogás nem volt, azért irtam hogy driver nélkül, mert ahogy elsőnek kifagyott, leszedtem ddu-val, utána megint kifagyott
Most nyomtam neki még egyszer ddu-t, most eddig nem csinált kifagyást még , lehet maradt fent valami az előzőből.
ha este 10ig nincs gond, nézek új drivert
(vga-m garis szerencsére még 1,5évig) -
Chapel
addikt
válasz
Gyuffa #33133 üzenetére
Nekem is csinált ilyet, végül vga csere lett( szerencsére volt garim rá), szóba jöhet pcie slot hiba, cpu/socket hiba, nem adott csipogó jelzést soha a lap?
Várj, driver nélkül használod a vga-t? Vagy alaplapival is?
Mert ez fontos.Teszteld csak alaplapival 4-5-6 napig, ha nem jön elő a hiba akkor már leszűkítettük részben a hiba forrást.
Saját tapasztalat -
Gyuffa
tag
Srácok
MI lehet az oka hogy egymás után 2x eldobja a 6700-am a drivert aminek tegnap még semmi baja nem volt?
Kikapcsol a monitor, nincs jel, nagy nehezen újra indítom.
Aztán ez fogad.
amit használtam, és raktam vissza: whql-amd-software-adrenalin-edition-24.12.1-win10-win11-dec-rdna szoftver volt. -
Chapel
addikt
válasz
fejesg2 #33126 üzenetére
AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
(Vagy ha más a karid akkor annak a topikjában érdemes ezt feltenni.) -
ridiculous
aktív tag
válasz
Aprósólyom #33125 üzenetére
Nálam pont ez a lényeg hogy ne legyen az egész monitorra széthúzva mert 32" és nagyon közel van hozzám amikor billentyűzettel játszom.
Szóval nálam ez a módszer egy kisebb monitort vált ki jelenleg. -
fejesg2
senior tag
válasz
Aprósólyom #33125 üzenetére
Nem a 25.4.1 a legújabb? Akartam is kérdezni, hogy ez a verzió hogyan muzsikál másoknál? Az előző 25.3.1 és .2 mint sokaknál, nálam is problémák sokaságát okozta kezdve a folyamatos mikrolaggoktól a random driver összeomlásig. Ezért is tértem vissza többekkel a 24.12.1-re.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
ridiculous #33124 üzenetére
És nem full screenben kijelzőre széthúzva?
Én PUBG-t játszok 1440p kijelzőn 1080p felbontással és AMD Super Resolution 90%-kal full-screenen képernyőre széthúzva.
Legújabb AMD software-rel szépen dolgozik a Super Resolution. A korábbi verzióban volt némi smearing gyors mozgásnál. 25.3.1 verziónál most nem látok ilyen képi hibát. Tetszik, ahogy most működik. -
ridiculous
aktív tag
válasz
Aprósólyom #33121 üzenetére
És aki 1440p monitorral 1080p-ben játszik?
Jelen.
..és multi lövöldéknél még ki is nyújtom rá az 1680x1050 - et -
Hawk1979
őstag
-
Chapel
addikt
válasz
Aprósólyom #33121 üzenetére
WOw 52%? Én meg azt hittem őskövület vagyok hogy (oké a plazma miatt de akkor is) 1080p-ben játszom. Abban hittben voltam hogy már mindenki minimum 1440p-ben van vagy 4k-ban...
Amúgy köszi a segítséget srácok, végül leköszöntem a piros oldalról, kaptam csere karit ez jó, el is adom mert ölembe hullott egy 3080Ti jó áron.
További sok fpst!
-
Aprósólyom
addikt
válasz
brabbitz #33106 üzenetére
Én nem viccből írtam. Nem minden régi játékot lehet futtatni modern PC-n. Most még lehet venni korrekt áron WINXP kompatibilis VGA-t amit WIN7-ig, valamelyiket pedig akár Win10-ig is lehet telepíteni.
#33115 Curtain: És aki 1440p monitorral 1080p-ben játszik? (Image Sharpeing,FSR) Ha jól emlékszem az a felmérés csak a monitor felbontását mondja meg, nem pedig az in-game felbontást vagy video settings-t. Az biztos, hogy ez utóbbi érdekesebb lenne.
-
-
Curtain
senior tag
válasz
RetepNyaraB #33116 üzenetére
Amíg ilyen hardver árak vannak addig még sokáig tényező lesz a fullhd szerintem.
-
Curtain
senior tag
válasz
ridiculous #33110 üzenetére
Márciusi steam hardver és szoftver felmérés: 1920x1080: 56.49%, 2560x1440: 19.06%. Mondjuk ez a hardver árak egyenes következménye szerintem.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
kolopele #33100 üzenetére
Én is toltam 640p-ben a Crysist, mert azt vitte a kártyám.
De azért most 2025 van. Járnak itthon 25-30 éves autókkal a legtöbben, mert arra van pénz. Ettől még nem ez a világban meghatározó trend.
De ebből világért sem akarok flémet, az AC szép játék és jól is skálázódik.
Csak referenciának már keveslem. -
brabbitz
aktív tag
válasz
ridiculous #33108 üzenetére
Nem, én vezettem át, mert pont ennél a gépnél játszok 1080p-ben, és oda a GTX 1080 mint kártya még mindig elég. Igy jött fel egyszerre a kettő.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
kolopele #33105 üzenetére
Igy van. A felsoroltak nagyon jó cuccok, de tegyük hozzá, még ha a gémerek 3/4-e kivánná is ezeket a hardvereket, a fele ha nem kevesebb, ki se használná őket.
Világ jónagy része, köztük mostmár én is, kocagémel, és sokan nem engedhetik meg, vagy feleslegesen venné meg a legújabb-legjobb hardvert (mittudomen AM5 vagy ehhez való intel konkurens) amikor tudja hogy igénye nincs például egy 60Hznél jobb monitorra.
Ez egy kisarkított példa, de biztos érted. Sok embernek feleslegesen ajánlgatnak erősebb hardvert sokszor, egy öregebb, látszólag gyengébb platform néha tökéletesen megteszi.
Legjobb példa a rokonom, ő mostanába váltott 5700X-re és egy RX6600-ra. De neki eddig is tök mindegy volt hogy CS2-ben 450fps helyett csak 400-at visz a gép. A részletességet akarta fentebb csavarni csak. -
brabbitz
aktív tag
válasz
Aprósólyom #33104 üzenetére
Tulajdonkeppen gondolkodtam rajta - még ha vicc is volt - de a XP-nél valóban problémás az 580 driverezése.
Szerintem egyébként a W7-re tökéletes lesz ez az i7-2600K, van egy szabad P7P55D alaplapom, illetve egy korrekt tuningos LGA775 lapom. Valamelyik ezek közül az XP áldozata lesz, elég valószínűleg a LGA775 lap lesz a soros mert DDR2 ramom van dögivel, DDR3 már kevésbé.Viszont korrekt videókártyát kiválasztani még nem választottam úgy hogy ha kell az XP-t és a Windows 7-et is lefedjem vele (utóbbi csak a biztonság kedvéért)
-
kolopele
nagyúr
válasz
brabbitz #33102 üzenetére
Valahogy így. Lassan az már nem is ember akinek nem 9800X3D a procija meg nem nincs legalább egy 9070 - e, 5070 Ti - je, DDR 5 - ös ramja. Nem mindenki tudja azt megérteni, hogy ezek csak játékok, és sokaknak nem kell a magas felbontás, nem kell az RT, mert csak játszani akar, és az sem zavarja ha nincs meg a 60 fps - e sem.
-
Chapel
addikt
válasz
RetepNyaraB #33098 üzenetére
Múlt az 1080p?
Az 50"-os plazma tv-m más hogy látja. Még midnig körbe röhögi képminőségben az összes uhd, qhud... stb led-et, egyedül egy erős alsó/közepes Oled van vele egy szintent. Egy haver vett Íreknél 200 fontért egy csúcs kateóriás, 65"-os Pana plazmát...ha már láttál képminőséget. És persze 1080p.
Az a gond, hogy az emberek fejében az 1080p sok esetben egyet jelent a 8-12gb-os filmekkel. Hol ott a valódi 1080p, az a blu-ray nyers ~40gb körüli film, na azt tessék egy megfelelő minőségű kijelzőn meglesni és mindjárt kiderül mi is valójában az 1080p
Egyéb iránt egyszerü matek:
1080p = 1920x1080 = 2 073 600 pixel
1440 p= 2460x1440 = 3 542 400 pixel
4k = 4960x2160p/3840x2160p...
Gamer szemszögből 2k az 1440p. Fotós/operatőrként pedig tudom, hogy kijelző gyártásban szakmán belül 2k=1080p, a 2 millió pixel miatt. De az egy másik fórum.
Ez nem az. -
brabbitz
aktív tag
válasz
kolopele #33100 üzenetére
Meg szörnyen sokan elfelejtik, főleg a Prohardver! forum keretein belül hogy k*rva sok embernek upgrade, vagy akar elegendő is lenne a 1080 egy jó darabig. Komolyan, egy 5+ éves kártyákhoz lassan úgy állnak mintha valami '90es évekbeli darab lenne.
Második gépemben egy 580 8GB duruzsol egy húzott 2600K mellett, szerintem egy 1080 veszi át majd a helyét, ha picit 'mégolcsóbb' lesz -
bozont
veterán
válasz
Askformore #33099 üzenetére
Elég jól haladtunk a játszható 4k felé, de sajnos mostanában inkább visszafelé fejlődünk e téren.
És sokszor a grafika sem indokolja. Pedig elég jó előre lépés lenne a 4k 32", de egyelőre marad az 1440p. Vagy a 4k dlss/fsr quality, de ahhoz annyira nem füllik a fogam.
Bár a 2k elnevezés terjedt el a 2560*1440p-re, de az valójában 2048*1080-as felbontást jelent. Az előbbire inkább a 2.5k illene.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest