Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz MPowerPH #96490 üzenetére

    7Azért kell "belemenni" ezekbe a vitákba, és azért nem szabad ráhagyni a gyakorlati tapasztalattól mentes, de internetről sokat olvasott lelkes belépőkre a blődségeiket, mert ha jön valaki és veszi a fáradtságot hogy visszaolvasson (bevallom ez elég ritka sajnos) akkor abban a tudatban vesz meg egy Quicmill-t pl, hogy jó gépet kap, pedig nagyon nem így van. A QM-nek volt pár érdekes dobása, de a jellemzően túlsztárolt 0650-es is csak "klasszikus" sötét pörkölésnél jó (az újabbakból pedig kispóroltak mindent ami naggyá tette az elődöt), egy világos pörkölésű specialty kávéval jó eséllyel mattot kap, és citromlevet főz. Ez nem is meglepő, hiszen amikor készültek a spec vonal még meg sem született. Gyári állapotukban a régi bojleres gépek ugyanúgy nem felelnek meg a feladatnak, de a thermoblokkal ellentétben tuningolhatóak, és így nagyságrendekkel kitolható az a határ amin belül jó kávét adnak. A thermoblokk sosem lesz olyan hőstabil (megfizethető áron és méretben) mint a bojler, cserében gyorsabban hadrafogható. Ha a szemeskávé egy bolti sötét örkölésű kávé akkor vsz nem érzed meg a hátrányát, de minőségi kávéval kár próbálkoznod.

    Neck: fórum és fórum között nagy a különbség, az internet sokat elbír. Meghívnálak egy bemutatóra de kukáztuk a thermoblokkos gépünk a munkahelyen (alplaphiba miatt), azóta van egy gyári állaputú GC, sokkal jobb eredményt ad. Otthon meg sokféle gép megfordult, ha nem is volt mind a sajátom. És bár a jelenlegi gépemmel maximálisan elégedett vagyok, nem ajánlanám mindenkinek, csak hogy bizonyítsam, hogy jó döntés volt.

    [ Szerkesztve ]

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák