Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Bluetooth hangszórók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Követni tudod, persze, de az nem ugyanaz, mint a PID. Ezek (főleg rézbojlerrel) eléggé hektikusan tudnak viselkedni PID nélkül. Az alumínium jobban reagál a hőre, gyorsabban követi a PID utasításait, így kiegyenlítődik a réz körüli hype az alumínium rossz hírével.
És végül úgyis a gyakorlat dönti el, melyik a jobb. A Gaggiák itt a fórumon már bizonyítottak. Egy relatíve ismeretlen géppel több a szívás, viszont elmondhatod, hogy neked olyan van
-
Ábi
tag
válasz
-HajTömeg- #8286 üzenetére
A Gaggiaval szemben az tetszik benne,h. réz bojleres, és tudom követni a hőfok változást. Ha egy sima hőmérőt tetetek a gagg8ára,már rögtön nincs akkora árkülönbség.
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg- #8292 üzenetére
Nem terveztem, azért sírok
-
Ábi
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Ascaso steel uno profról?
Elég komoly gépnek tűnik.
Érdemes beruházni egy ilyen masinára.
Tudom itt inkább a Gaggiák mennek..., de mégis.
Használt valaki már ilyet? -
And06
aktív tag
pár hét múlva hazalátogatok, ennek örömére most pár új helyről is rendelnék kávét. mennyi idő alatt ér ki egy rendelés kapucineréktől? mit érdemes tőlük venni? (inkább újhullám felé kacsingatok, de amig nem füstös, addig jó)
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz
vendingo #8272 üzenetére
Ebben a kategóriában inkább egy Gaggia. A beépített tamper gyakori jelenség olasz gépeknél (darálóknál). Az olaszok nem nyomják olyan nagy erővel a kávét, mint az újhullámosok. Picit finomabbra darálnak, és szinte csak elsimítják a szűrőben a kávét. Erre jó a beépített tamper.
-
vendingo
veterán
Csak a helyesírási hibákat szerkesztettem
Ismerősömnek sokadszorra van ugyan az a delonghi gépe, de 2-2.5 éven belül mindig meghal neki, ugyan úgy, mint anno az én delonghim.
Valami tartósabb konstrukció kellene neki, és pavoni vadászás közben erre akadtam rá.Amúgy frankón lecsúsztam egy dugattyúsról...73 ezerbe lett volna szállítással együtt, de fölém lőttek a szemetek
-
vendingo
veterán
válasz
ronin s8 #8271 üzenetére
Köszi, akkor jól emlékeztem, hogy csak egy kis turpisság van.
Erről a gépről van valakinek infója (la pavoni)?
Nekem a beépitett tamper nem valami bizalomgerjesztő. Ha ez is csak gagyi tucat kávét csinál, akkor felejtős.
Ismerősnek kéne valami a delangyi helyett. Érdemes lehet ezzel a géppel foglalkozni? -
vendingo
veterán
A gaggia baby és classic között mi a különbség?
-
-HajTömeg-
őstag
Törökországi török kávé élményeim nekem is rosszak, ennek ellenére szívesen kipróbálnám itthon tudok-e ihatót főzni.
-
edk-
őstag
Itt görög kávé néven kapható. Az étterem amúgy nagyon jó.
-
BlacKSouL
addikt
Én eddig nem vettem észre, hogy baja lenne, bár nekem nem Saeco, hanem Delonghi. Mindenképp sokkal jobban oldja a vízkövet a meleg citromsav, és a különbség, hogy amikor savas vizet melegítek benne, akkor a gáz/gőz képződés sokkal nagyobb, tehát a lecsapolásnál is sok gőz jön ki, csak utána a víz.
De ha megmondod hol olvastad, megnézem én is.Hozzáteszem rozsdás belsejű motor benzintankokat is forró citromsavas vízzel szoktak fémtisztára maratni, szóval..
-
vendingo
veterán
Drukkoljatok, épp egy egy pavonira licitálok
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez nem PH téma. A telefonod bele rak egy kódot a képbe, hogy az álló vagy fekvő formátumba lett készítve.
PH motorja átkonvertálja a képeket, hogy ne olyan nagy méretűek legyenek, eközben figyeli a kép tájolását is. Ha az van benne, hogy 180 fok, akkor elforgatja annyival.
Egyébként, ha valami normális képnézegetővel megnyitod a képet, akkor az is beforgatja. -
paljoc
tag
Nem "ez már jó", hanem--leírom újra--ha a telefonnal álló formátumot fényképezek és feltöltöm, akkor a PH elfordítja, ha fekvőt fényképezek és u.úgy feltöltöm, akkor meg nem fordítja el.Meg kell szoknom hogy a telóval oldalt fordítva fotózzak ha arról ide akarok feltölteni valamit.
Most sima fényképezővel fotóztam az előbb, és nem telefonról nyomkodok, kíváncsi vagyok így milyen a kép: -
RBJ
addikt
Na megint alapdolgokat kérdeznék.
saeco hd8324 alukazános gondolom ebben a kategóriában. Most olvastam, hogy a citromsavas vízet csak át kell folyatni rajta semmi főzés még véletlenül se. de ha folyatás van úgy is felfőzi előbb utóbb a vizet. -
vendingo
veterán
Ma végre csöpögés mentesítettem a baby-t
Örömömben főztem egy guatemalát, de kicsit túl lett pörkölve
Ez a kávé kakukktojás számomra, eddig egyszer se sikerült eltalálnom. -
jolti
senior tag
válasz
Polarstar #8230 üzenetére
Nem. Trabant hűtő tomites. ;-)
Egyébként nem tudom. Csak úgy kértem egyet. Elvittem a régit és ahoz mertünk.
Amúgy egy viz-gáz boltot hívtam fel és kérdeztem az eladót ( nő ), hogy 63mm-es O gyűrű van-e? Azt mondja megnézi, majd szólt, hogy van. Na mondom akkor szetszedem és elviszem magammal a biztonság kedvéért.
Aztán a boltban odaad az eladó egy 6,3mm-es o gyűrűt. Azt hittem idegrohamot kapok...
Na aztán addig mentem amíg nem találtam egy olyat!
Egy autóalkatrész boltban sikerült. -
-
jolti
senior tag
válasz
vendingo #8225 üzenetére
Négy éves múlt az enyém, kezdenek előjönni az apróbb problémák. De attól függetlenül imádom!
( Respect for the best Gaggia nepper!)
Az a jó, hogy autószerelő a szakmám és mentős vagyok, megfűszerezve egy kis bütykölési affinitással. Így minden áron meg akarom gyógyítani ami elromlik rajta!A kis cső csöpög még mindig?
-
-
jolti
senior tag
Ma nekiugrottam a Babymnek, mert csöpögött belülről. Melegítés közben lehetett hallani, hogy cseppen, meg sziszeg belül a házban. Gondoltam, hogy kiment o gyűrű. S valóban qurva volt a falóban.
Kicseréltem egy újra. Bár nem Gaggia, egy autósban voltam itt helyben. A külső átmérője egy mm-el kisebb, de elég vastag volt és tökéletesen szigetel. A jövő héten hozzák az egy mm-el nagyobbat, de mivel tökéletes, nem csöpög, vagy ereszt, gy nem is valószínű, hogy szétszedem megint. Egész jól sikerült, pedig csak próba volt. Azért a jövő hónapban rendelek tartaléknak egyet a expolygonból.
-
Nem hiszem, hogy beteg...
Nem is tudom melyik óragyártó (Talán a Hublot?) cég egy olyan állványt hozott forgalomba, amin van egy kamera, és a tulaj az órát a világ bármely pontjáról bámulhatja.
Ez imádat és rajongás. Még nem beteges, de nem teljesen szokatlan.
Ahogy látom, profi és volt rá pénze... Tegye! Legalább ő nem lövöldözik az utcán...
-
paljoc
tag
Jok ezek a kis kaves osszejovetelek, mindig lat valami ujat, erdekeset az ember. Ma hifis topictarsnal pl ezt a fantasztikus megoldast szemlelhettem meg, hogyan figyelheti az ember a nyitott szuros lefolyast, sot hogyan rogzitheti, anelkul hogy leguggolna! Az eszkozok wifi halozaton kommunikalnak, a kamera a tabletrol vezerelheto egy app segitsegevel. Nagyon tetszett, es koszonom a kavek probalgatasanak lehetoseget!:-)
-
DXN
újonc
Pedig színtiszta kávé, ültetvényről!
De nem ragozom túl, mert az "ismeretlent" az emberek egyből negatívan kezelik. Ez így van majdnem mindenbe. Akit meg mélyebben érdekel annak van rá lehetősége utána nézni és leellenőrizni az igazságtartalmát. Minden jót!Ui: Van egy kedven mondásom ami szerint élek is.
Így szól: “Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.” (Mark Twain) -
válasz
tariattila #8212 üzenetére
Én már kóstoltam... Pfff...
Ez biznisz, de nem élvezet...
Az ilyen nyomulást én nem szeretem.
Mellesleg! Srácok! A Momenti által forgalmazott Belga Briel gépet érdemes megvenni? Vagy inkább a nagyágyu Gaggia Classic
Nem nagyon lehet kapni használt gépet, főleg Gaggia-t.
Ja! A Momentinek egész jó kis kávéi vannak. Én nem ismerem őket. Valaki tud ezekről valamit?
-
-HajTömeg-
őstag
Nyaminyami pacipaci
-
DXN
újonc
Sziasztok!
Most találtam még csak erre a topikra...
Csak kávégépekkel kapcsolatosan megy a diskurálás vagy "minden ami kávé"?
Instant kávékkal hogy álltok? Gyógygomba kávét próbáltátok már?
Én 2010 óta iszom, nagyon finom és pozitív hatással van a szervezetre. Pl nem savasít és dobja fel az egekig a vérnyomást. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
szőröscica #8201 üzenetére
Ilyeneket csak linkelve. Mobilról elég nehézkes az oldalbetöltés miatta.
[ Módosította: radi8tor ]
-
lagoon79
tag
válasz
szőröscica #8202 üzenetére
Alapvetoen igen. Az dolog ket reszbol all, az egyik olyan tejhabot kesziteni, amivel lehet mintat onteni, a masodik fazis pedig maga az ontes. A tejkrem tulkepp mikrohab, nagyon apro buborekokkal. Elso korben levegot viszel be a tejbe, terfogatot novelesz, aztan pedig mar csak elegyitesz es melegited. Az ontesnel pedig eloszor megalapozod ugy, hogy a kaveba ontod a tejkremet es amikor latod, hogy mar elkezd felulni a minta, akkor jon a konkret technika, ami mintankent valtozo.
-
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica #8201 üzenetére
Mármint oké, készítek tejhabot, arra van ezer leírás, hogy hogyan kell csinálni. De utána csak ráöntöm a forró kávéra?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest