Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- Autós kamerák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Így van. Leginkább ezt próbáltam én is kihozni a dologból. Sőt mondtam is, hogy simán együtt tudok vele élni, de nem szeretem.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
nem úgy jött le, és nem is szaroztad, weinmaker szarozta

ha egyszer váltok a miniről, akkor viszont biztosan kúpos darálót szeretnék, mert csak. a casadiót nagyon dicséri rocketeer (pedig nála magasan a mérce, giottója van!!), viszont rémlik, hogy otthonra szívás valamiért. a bezzera kúposa meg ugyanúgy skálázatlan, mint az iberital, attól ideges lennék.
-
-
weinmaker
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Nem emlékszem milyen csörténk volt, nekem senkivel sincs semmi bajom. Baromi jókat dumáltunk akikkel összefutottam. Marhultunk meg minden. Lehet, hogy nem lett nagy kaland a cikk, de totál hó van (most mit magyarázzam). Megírni meg meg kellet, mert vagy most vagy soha.

Egy hét múlva a kutyát sem érdekli. Parcival meg teljesen egyetértek szeressük egymást tarallallalla.
Amúgy meg olyat sem hallottam soha, hogy hú de jó volt ez, vagy az, Sajna ez az alap mentalitás minden téren, hogy a fikkantás az megy azonnal, a dicséret meg soha. Nem sírásból mondom, csak figyeljétek meg.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
nem, weinmaker mondta, hozzátéve, hogy paljoc szerint is, csak nem merte már beírni ide, mert beindít engem és aztán itt pörgök, mint valami veszett búgócsiga
próbáltam érvelni, hogy de hát a mini-e ugyanúgy 64 mm-es késekkel jön, meg a motor is olyan erős, mint a régi jolly-é, de talán az volt a verdikt, hogy ha egyszer kipróbálok majd egy rendes darálót, rájövök, hogy ez komolytalan.de amúgy miért kérdezed, már magad sem tudod, hogy mit beszéltél, mi?

-
fragola.6035
aktív tag
Mekkora gányolás van már ezen a Mazzeren. Megcsinálja a kapcsolóhoz az öntvény házat normál kapcsolóhoz, aztán nem kapcsolót rak bele, hanem ezt a f.sz timer-t. Ezért jól rágányol még három lukat, hogy az a majom falusi gyerek szenvedjen vele vagy 3 órát, hogy eltüntesse onnan. Csak azt nem tudom, hogyan, mert nem akarnám visszatenni azt a b..i timert, mert nem is jól működik, meg amúgy is minek.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ebből, de azóta kicsit szerethetőbb az íze. Viszont, ha be tudsz ugrani mostanság valamikor, akkor nem friss bontásból kapnál kofít. Valahogy mindig úgy jön ki a lépés
Holnap nekiugrom a Java mixnek, az szerintem ízlene neked. -
szeressük egymást, gyerekek! a la marzocco a király!
-
Toobee
veterán
válasz
weinmaker
üzenetére
Az indexes cikk inkább a dívány olvasónak szólt, nekik szerintem pont jó volt. Ellenben te/ti Magyarország legnagyobb kávés portálját építgetitek. A minimum az lenne, hogy lektoráltatjátok megjelenés előtt a cikkeket. Én sem bántani akarlak benneteket, azt maximum akkor tehetném meg, ha pro magyaros lennék. Viszont az én cikkeimet is jó adag oktatással egybekötve szoktam visszakapni a lektortól, amiből egyébként tök jól lehet tanulni.
-
weinmaker
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Bocsi, be voltam (vagyok havazva). Blaze ránézett. De skacok mint mondtam mindenkinek szabad a pálya, küldjetek jobbat. Nekem most ennyire futotta, ha k@ki ne olvassátok el.
Nem tudom az indexes cikk mennyivel jobb, de biztosan

Ha te lektorálod nekem az is jó. Semmi harag, de tényleg. Minden segítséget szívesen veszek, ezt nem győzöm hangsúlyozni. -
azaz, kox nélkül ez már nem megy ilyen korban

az előbb téptem egy pavoni a "hifis módszerrel", 11 helyett 10 gramm, finomra darálva, hosszan előáztatva. az alany vendingo setét perkeléseinek utolsó maradványai, már nemtom melyik. igazából jobb lett, mint amit a nagygéppel tudok csinálni belőle. savak is voltak. megnézem majd valami gyümölcsösebb kávéval, hátha feltámad a pavcsi, és ki lehet szórni a többi bonyolult technikát

-
Toobee
veterán
PY Sidamo végére értem. Kicsit másabb ízvilág, mint amit Sidamotól megszoktam. Erősen teás jellege volt, jó értelemben. Picit kényeskedett az elején, végül a 20 gramm őrlemény, 44 mp-es lefolyás, 29 gramm oldat, 88,2 fok körüli induló (ez felugrik olyan 91-2 körülre, majd szépen beáll 89 fokra) hőmérséklet vált be. Sajnos az utolsót húztam belőle az előbb, persze, hogy okádék kép lett. Azért betolom.

-
And06
aktív tag
casmo san augustinnak milyen a cremaja nálatok? 2hetes pörkölés ami nálam van, de újhullám szinten is vékony foszladozó a crema. izre nincs baja.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
TörökSzabi
üzenetére
Megveszem!!
-
weinmaker
őstag
válasz
TörökSzabi
üzenetére
Ha már korzó, akkor Kávébár. Kitettem egy kis összefoglalót az eseményről. Örülök hogy többetekkel összefutottam, és marha jókat dumáltunk. Kávékorzó cikk - Kávébár Bazár
-
TörökSzabi
csendes tag
Van egy eladó rotoszivattyú szettem, ha érdekelne valakit. A Korzó apróba feltettem.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kaptál mailt reggel.
-
-
hifis50
csendes tag
Éppen a napokban próbáltam kétféle IMS szűrőt a gépemen. Ebből a sima felületű tér el jobban a gyáritól, (a másik és a gyári ahhoz hasonló, mint amit belinkeltél), és ez tényleg jobban működik, egyenletesebb a "zuhany". De hogy a kávé ízében is megjelenik-e, azt nem tudom. (Nem biztos.) Mindenesetre ha létezik ilyen verzió E61-re, én inkább azt próbálnám.

-
nincsenek csodák és varázs módszerek. nagyon jó kioldódás kell, mert azt iszod meg, amit kioldasz. ebben lényeges elem a vízterítés. de bármi más is lényeges lehet, ami segít, ha például nem jó a vízterítés, de a hifis50-féle trükkel ezt ki tudod küszöbölni, jobb lesz a kávé.
én még nem ittam "hibátlan" kioldódás mellett rossz kávét. nyilván lehet, ha 15 fokkal elszabod a hőfokot vagy ilyesmi, de ha pazarul kioldódik, finom kávé lesz, és legfeljebb más és más ízű, ha picit tologatod a bemeneti paramétereket.
-
válasz
hifis50
üzenetére
egy szót sem szóltam a személyedről, nem is értem, hogy ez honnan jött

(az aláírásomat ne vedd ám magadra, az egy aláírás, ezen komment alatt is ott lesz
)a tartalom viszont minimum nem tűnik ennyire egyszerűnek, de ezt már múltkor is mondtam. havonta fedez fel valaki valami csodás módszert, ami Minden Korábbit Kenterbe Ver. nincs ilyen. lehet kísérletezni mindenfélével, de azért egy kávé elkészítése egy idő után sokkal gyakorlatibb, mint elméletibb dolog. a "trükköt" ki fogom próbálni, de ezt mindezt már múltkor is megírtam.

-
ronin s8
senior tag
Nem, csak úgy kiszaladt a számon.

Ismered az álláspontomat ezekkel a VST-kel kapcsolatban: jók, jók, de én felesleges pénzkidobásnak tartom őket, mert nem nyújtanak semmi többletet egy átlagos cucchoz képest.
Persze, ha valaki nem sajnálja a jó cuccra a pénzt, hát vegye, de láthatod, alább írták, hogy egy tök vacak tamper is megteszi, akkor meg minek erőltetni a profi(bb) cuccokat?
Én nem sajnálom a valóban jó és drága cuccra a pénzt, amennyiben indokoltnak érzem. Pl. egy jó tampert (ami drága, mert szép is) csak egyszer kell megvenni, és amíg a gép működik, jó lesz hozzá. -
hifis50
csendes tag
Kedves Parci!
Nyilván nem erőltetem itt a jelenlétem, ha (általam nem igazán érthető okokból) ilyen előítéletesen kezelitek a hozzászólásaimat. Szerintem semmi nagyképű, felvágós megnyilvánulásom eddig nem volt. Lehet, hogy nem volt ez feltűnő, de kizárólag technikai jellegű hozzászólásaim voltak. Ezt a Home Baristás témát is azért itt hoztam szóba, mert valójában Neked szántam. Írtad korábban, hogy nehéz a Pavonin a gyümölcsös, újhullámos kávét jól elkészíteni. Ha a tartalom, és nem a személyem lett volna a szempont, talán kiderült volna, hogy megérne ez az újdonság egy próbát. Hátha…. -
bl4ze
veterán
Urak! Használ valaki VST felsőszűrőt E61 gépen?
Van egy eladó, de nem tudom van-e bármi értelme....

Előnyök, stb. ...ha valaki használ.
asszem' ilyen

-
hifis50
csendes tag
A múltkor említett Home Baristás kávékészítési trükk, most már saját tapasztalat alapján mondom, abszolút működőképes. Persze az amerikaiak is gyakorlatoznak vele, és az egyik hozzászóló tapasztalata lényeges a buliban:
"And that's the amazing thing about this technique -- even with a much finer grind and shot time, the shot was not over-extracted."
Tehát a hosszabb készítési idő nem jár a zűrösebb összetevők kioldódásával. -
ronin s8
senior tag
-
jolti
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Igen, így kezdődik ez...
Cirka 4-5 hónap múlva ezt a hozzászólást látod tőle: - Meguntam a tekerést! Milyen elektromos darálót ajánlotok?

-
And06
aktív tag
nálunk most casmo san augistin van csapon. ez már kicsit kényesebb eset mint az előző etiop gedeb y... (nem birom megjegyezni a nevét). igazából 3ikra meglett a frankó beállitás, szóval annyira nem vészes. Sós pisztáciás, ahogy a zacskó irja, narancshéjat egyelőre nem sikerült beazonisitani, de van valami gyümis iz benne az biztos. Nekem tetszik, amolyan kuriózum, hogy ilyen izü is lehet a kávé
az asszonynak ez a sós izvilág nem annyira jön be, inkább az előző etiop tetszett neki. -
válasz
Kalandor
üzenetére
ennyi. innentől (némi szórással, de) örömünnep lesz mindig, amikor nekiállsz a kávénak. nem is kis boldogság minden nap, ami igazából szuper dolog. én a mai napig mindig úgy örülök neki, hogy beleugrottam. ja, és az öreg, több tucat gaggiát látott fórumotorosok még irigylik is a géped, miszerint "az egy annyira jó darab volt"...

-
Visszatérek a szemeshez...
Eddig párom miatt a Solis lapátra volt téve... Kifejezetten utálta a hangját.
A vett vákumos kávékból lassan elegem van, mert unom őket.Ellenben helyenként jelentős emelésekkel nézhetsz szembe a boltokba. Drágák és uncsik a vákumosak.
Vissza a szemeshez!
-
paljoc
tag
Dehogy emel, bbuffy, pont hogy ar csokkenes jon kave fronton!!! Itt van vilagosan leirva az internetes szaksajtoban, hogy a beka feneke alatt vannak az arabica arak, de ezt majd max fel ev mulva erzik csak meg a fogyasztok, az meg kb. pont most lesz!!!:-)))))))))
Ezen logika szerint tovabb gyalogolva a dragulas majd nyar vegere prognosztizalhato!;-)http://m.index.hu/gazdasag/2013/11/18/miert_nem_olcsobb_a_kave/
-
Pepppeee
csendes tag
Bár ezen a fórumon kevésbé vagyok járatos,de itt is köszönöm a gratulációkat

-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nekem meg a Chelba izlett jobban, mint a Kenyai....igaz az utobbit en keszitettem a GS3-mal, lehet ez volt a baj!:-)
Melbourne Workshop kave is jo volt, Don Cortez nalam is megegett picit, de egy kis cukival paradesan enyhitette a nap egyetlen ballepeset: megkostoltam djboriska topictarssal az Omnia reserve guatemalat a standjukon automata gepbol. Qrva szar volt.:-((( -
fragola.6035
aktív tag
Kiváló volt a CasMo Kenya és az MLM Workshop, a CasMo Cherba is nagyon jó volt. Kaptam még egy nagyon korrekt kávét a Pascuccitól és egy enyhén égett Don Quortezt a Carraro Faemájából.
Jó volt még a érlelt kubai Matusalem rum és a Szekszárdi fehér kadarka.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest