Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
És ha jól tudom, akkor nitrogénnel zárják mindet, szóval ezek bőven jó csomagok.
-
Speeedfire
félisten
gubabela & sz.zs.: Köszi srácok. Ezek szerint január 8 és dec 19. Elég frissnek tűnnek.
Majd kiderül, hogy milyen lesz brikkába.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Lejárat -1év
-
gubabela
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Règen a tetejèn volt a dátum, ahol összehegesztettèk, oda volt beleprèselve. Nyáron vettem tőlük pin upot, brikkába annyira nem jött be, de otthoni rendes gèppel elèg jó volt.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
sz.zs.
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Igen, íme:
Arra egyébként én nem tudtam még rájönni, hogy a két daráló között fokozatok közti finomságban van-e különbség?! Tehát hogy ugyanaz a tartomány van a 702 nél 24, míg a 800-nál 40 felé osztva vagy a 800-nak szélesebb a tartománya?!
Mellesleg ha már itt tartunk, nekem a 702 nem annyira szimpatikus a külseje miatt, nálam az már a túl műanyag kategória. Ettől még lehet, hogy sokkal jobban használható, de így a lemezkét kiműtve ebben sincs már szinte semmi pangó…
Persze ez nyilván garanciavesztéssel jár! -
adp
őstag
válasz
azigazimoris
üzenetére
En sztem a fokozatok inkabb a szelso ertekeknel jelentkeznek jobban,nekem a 702sokkal jobban tetszik hasznalhatosagat tekintve
-
kaligula
tag
Hali!
Újra felteszem a kérdést: van valaki most, aki gyorsan vásárolni szeretne egy új Eureka Mignon-t? az ára 250 euro lenne. Egy fórumtárs már lenne az üzlethez, a másik vevő viszont visszamondta. Ha érdekel valakit, keressetek! -
looser
addikt
válasz
azigazimoris
üzenetére
Szia, mindenképpen a 800-ast vedd, ha e kettő közül vacillálsz. Finomabban lehet állítani, vagyis ugyanakkora tárcsán kissebbek a fokozatok: 24 vs 40
Én ennek ellenére egy használt Iberital Challenge mellett döntöttem és nem bántam meg; a fokozatmentesség remek dolog, nagyobb teret ad a kísérletezésre. -
tottijani
csendes tag
Üdv.
ricardo.ch -ról vásárolt valaki? Mi a tapasztalat? Posta? Regisztrálni kell vagy van kontakt anélkül?
Köszönettel. T. J. -
freaghill
őstag
-
freaghill
őstag
Brikka + Hario Skerton használók!
Milyen fokozaton használjátok az őrlőt?
Korábban hatoson használtam, de most kipróbáltam 8-ason és nekem így sokkal jobban ízlik a végeredmény, Mukkában is. -
coxymaxi
csendes tag
válasz
mentic18
üzenetére
Én is Mokaval és Brikkával játszogatok mostanában.
Mind a kettő 2-es.
Most próbálkozom a "tömörítéssel", presszónál lehelletnyivel durább örleménnyel.
3 részletben töltöm fel a szűrőt, közte megkocogtatom kicsit 2x 3x az oldalát, ennyi a tömörítés.
Elsőre nagyon bejött a végeredmény! Most egy ajándékba kapott Deluxe Kenya (Lidl
) volt az alany.
De ajándék lónak...Mindegy, majd elfogy
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Elvileg egy bialetti rozsdamentes acél bevonatú kitty főzőm van. Nem szoktam megtömöríteni, de vízszintre húzom az örleményt és a vizet csak a biztonsági szelep aljáig töltöm. Ezzel nem érhétek el közel espresso minőséget? Tudom h mokkát lehet vele főzni de azt nem mindenki szereti. -
Koczó93
őstag
válasz
azigazimoris
üzenetére
Azt hiszem a 800asba kicsit talán több a fém de az örlő rész, motor ugyanolyan. Az alján a 800nak nem tudom hogy mennyire fix az a "tálca", de a 702 nagyon jó hogy egy pillanat alatt előre tudom dönteni és kipofozom belőle a pangó örleményt.
-
azigazimoris
aktív tag
Sziasztok,
Graef 702 és 802 között mi a gyakorlati különbség ? Talán nagyobb a babtartálya a 802-nek de az nem igazi szempont ...
Érdemes 4000 pénzzel drágábbért befektetni a 802-be vagy elég a 702 ? Van köztük anyaghasználati, szerkezeti különbség ?
Döntenem kellene. 702_31000 vagy 802_35000. -
leslie76
újonc
Hamarosan lesz egy eladó örlőm, bár használt, de nagyon jó állapotú, rendszeresen tisztított, karbantartott. Egy Ascaso i1 mini-ről van szó (réz örlőmű, síktárcsás). Egy éves és két hónapos, összesen kb. 5-6 kg kávé ment át rajta. Összes papírja, doboza megvan. Árat nem tudok egyelőre, mert a használt piacon nem találtam sehol. Új ára 70.000.- ft körül van.
-
sublett
tag
Sziasztok!
úgy tűnik én is szereztem egy belépő szintű kávégépet (GC Coffee+PID), van egy kézi Zassenhaus Espressom, remélem a nevéhez hűen teljesítené az eszpressó szemcseméretet.
Ha mégsem tudok finomra őrölni vele, akkor a gyártónál maradva erről van véleményetek? http://www.zassenhaus-brandshop.com/Zassenhaus-electric-coffee-mill-KingstonÍrtátok korábban, hogy a használt őrlő más tészta mint a használt gép, mivel a csapágyakat elég nehéz cserélni, ezért ha 30 ezer környékén keresnél új örlőt mit ajánlanátok?
-
Bazsee71
őstag
Ha netán tud valaki eladó Behmor 1600-ast, az kérem jelezze, kipróbálnám fej-fej mellett a kis Gene-nel.

-
waxos
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Hófehérben nem volt gyárilag?
-
manio
újonc
válasz
coxymaxi
üzenetére
Nálam is marad víz az alján. Rájöttem, hogy mindig ugyanannyi és jól lehet vele játszani.
Én 3 személyes mokát használok (brikkával más lehet), a folyamat mindig ugyanaz: színültig rakom a kosarat, lehúzom a fölösleget, nem tömörítek, forró vízzel indítok és elzárom (lehűtöm), mikor kotyogni kezd.
Megfigyeltem, hogy az aljában így mindig 66-67 ml víz marad. Ehhez jön kb. 15 ml, amit az őrlemény szív magába, a többi jön át a csészébe. Izgalmasan befolyásolható így töménység és az íz.
Most kezdek csak kísérletezni én is az IMS szűrővel. A számok változhatnak. Így eszpresszó finomságú őrleményt kíván inkább, a korábbival nagyon "filteres" lesz a végeredmény, és alulkivonatolt is, mert túl hamar átzubog a víz. Már a tömörítésen kezdtem gondolkozni...
-
tariattila
veterán
Szia!
"beállítható-e rendesen..."
állítható ha rendesen működik.... de mit jelent neked a rendesen?
gondolom a tartományt tudod eltolni le és fel... de szerintem egy pid tuti gyorsabban reagál és jobban állítható.
olvastam én is ilyeneket hogy nem való hozzá a pid csak nem értem miért....
az OPV ha elfér a házban akkor szerintem építsd be, nekem is be van 2 QM gépembe is és szépen teszik a dolgukat, ügyes mesterek beleillesztették a szűkös helyre is
fragolánál van egy QM-em... szerintem ha egyszer el jut odáig akkor azon egy PID kisérlet jó lenne
-
t-bali3
senior tag
Ma rápróbáltam egy karácsonyi ajándék Illy kávéra. Dark Roast...nem ajánlom senkinek, túl van pörkölve, merő kesernye.
-
OImi.
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a fórumban is megprópálkozok segítséget kérni.
Van egy Turmix TX10 Kávégépem és ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni!Mindent elolvastam amit találtam róla,mégis szükségem lenne segítségre.Olvastam,hogy a termoblokkos gépeket nem érdemes PID-elni.A kérdésem,hogy a bimetálos hőfokszabályzóval beállítható-e rendesen a hőmérséklet,vagy ha ráraknék egy PID szabályzót helyette,könnyebb dolgom lenne vele?
A másik kérdésem: Nem gyári a pumpa,hanem egy Ulka.Érdemes beleraknom OPV szelepet,hogy be tudjam állítani a nyomást?Van egy állítható szelep a blokk tetején,ami visszaengedi a vizet a tartályba ez hasonló célt szolgál?

Köszönettel,Orbán Imre
-
8nemesis8
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi!
Akkor a piros + megy a 10-re a kék negatív, pedig a 9-re?Földeléssel mi a helyzet? Erről tudnál nekem írni valami okosat? Esetleg ha befotózom ésberakom ide ránézel, hogy jó-e, mielőtt beszerelem?
-
Peti...(16v)
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Van is ilyen hőmérőm, ki fogom próbálni. Kösz!

Tényleg, a Faemával mi van? Megvan még?
-
von toth
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Gondolkodom ilyenen is, nem is vészes árban vannak. Már ha jól látom, hogy quick mill
-
tariattila
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
zolnagy képét tudom linkelni, a blokkban pont van egy "bónusz" furat amibe ennek a kanócát betolod, rögzíted és kb ennyi

az őrlőbe fragola rendelt új késeket és köszöni jól van... a narancs géphez megy színben, azzal vettem és gondolom anno így voltak szettben
-
Peti...(16v)
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Hova és milyen szenzort tettél?
Egyébként gyönyörű géppark, gratulálok hozzájuk!
Az őrlő csak dísz, vagy kapott valami tuningot, és használod? -
tariattila
veterán
válasz
von toth
üzenetére
persze, hogy lehet! 7 éve ilyennel kávézok... pedig volt/van sok más gép is amivel megtehetném.
ugyanarra kell figyelni mint egyéb esetekben, a jó alapanyagra és a megfelelő őrleményre.
nem árt kiismerni a blokk hőkarakterisztikáját, hogy mikor érdemes kezdeni a csapolást.
a blokkot egyszerű beszenzorozni ha kell... modjuk én is 7 év után jutottam el idáig de a metódusom nem változtatta meg... tehát eddig is optimálisan csináltam
most viszont már látom a fokokat, eddig csak éreztem 
-
Bazsee71
őstag
radi8tor, meander, soldier2, John3:16: Köszi a tippeket, holnap nekilátok a tisztításnak.
A narancsolajat kihagyom, kicsit húzós az ára.John3:16: Ilyet nem szabad kitenni, mint ez a Brewtus, teljesen felcsigáz.
Tavalyi év után most kávéseszközstop van, szerencsére. -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Végre eljött az idő, hogy PID-eljem a Gaggia Classicomat. Sokat olvasgattam utána és Fragola leírása is nagy segítségnek bizonyul, köszönet érte!

Mielőtt nekilátnék lenne pár kérdésem.Tokozatlan K szenzort használnék és egy REX-C100-at RKC típusút.
A szenzort mindegy, hogy hogyan kötöm be? Azt látom, hogy a PID 10-es és 9-es lábakra kellene. A karisnyál nem látok színt rajta, de az a gyanúm, hogy figyelni kellene ezekre
Illetve a REX-C100 PID-en nincs védőföldnek láb?
-
And06
aktív tag
válasz
norby_42
üzenetére
kipróbáltam, valóban a felfütés után egy 1 másodperces csapolás még nem viszi az egekbe a fejhőt, jobban mondva még a skála legalsó 60fokos csikja se jelent meg

a kávé húzás után ~15 fokkal ment fel a hő, ilyen 90 környékére. (a hőmérőcsik szerint, ami kitudja mennyire pontos) -
jack B.
csendes tag
még mindig eladóak tejkiöntőim, 2000 jó magyar forintért.
-
von toth
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Lehet ezekkel jókat húzni? Mire kell odafigyelni?
-
And06
aktív tag
válasz
hchefi
üzenetére
ha a hőfokot sikerül eltalálni akkor bőven (amúgy nem a géppark a szűk keresztmetszet ezeken a helyeken, hanem az alapanyag és/vagy az előkészités elrontása). PID nélkül, ahogy irták +/-10fokot (kb) ingadozik a hőmérsékelt, aztán hogy vaktában mennyi lesz amikor inditod, ki tudja. lehet trükközni, hogy pl mindig a felfütés vége után X másodperccel inditod a csapolást, de macerás, és nem pontos.
-
-
Koczó93
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Na megvoltak az első tesztek a szűrővel

Egyenlőre csak 1 fajta kávéval teszteltem, egy durvább és egy finomabb őrléssel. A kicsit finomabb örlés jobb eredményt hozott mind kinézetben mind ízben. Persze nem presszó finomságra kell itt gondolni
Kicsit talán halkabban puffan de több a crema. Hétvégén lesz időm, lehetőségem több fajta kávét tesztelni meglátjuk milyen.
-
vTamas35
csendes tag
válasz
John3:16
üzenetére
Meg lehet azért oldani. Nekem pl. Simi beépített egy plusz kört a pumpa után, egy időrelé kapcsolja a solenoidot, van benne egy külön OPV tetszőleges nyomáson, az előáztatás idejét meg az időrelén állítod és kész. Rotopumpánál nagyon nem árt, ott a nyomás gyorsabban épül fel, mint a rezgőpumpáknál. Nekem teljesen jól működik. [link]
-
leslie76
újonc
Szia,
Pont a héten vettem én is nyitott Lelit kart egy Silviához. Tökéletes. Nem tudom, hogy a gyári kar a logót leszámítva nyújt-e többet. Mindenesetre 6.000.- ft-al olcsóbban vettem. Az összes szűrőm tökéletesen passzol bele. És egy szubjektív vélemény a végére: számomra jobb a fogása, mint az eredetinek.
Üdv, leslie
-
válasz
tariattila
üzenetére
te jó ég, ez már múzeum

nem adsz el egyet belőlük?
-
novi68
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek.
Gondolkodom egy második szűrőtartó kar vásárlásán a Rancilio Nancy gépemhez. Egyik kedves fórumtárs ajánlotta a Lelit nyitott verzióját,ill. az Expolygonban is van hasonló kar. Aztán itt van az eredeti kar is,ami picivel több,mint 14 ezer ft. Tudom,személyes döntés,de mégis melyiket érdemesebb megvenni? Hátha valaki volt hasonló cipőben és megosztja a tapasztalatait.....
Köszönöm! -
John3:16
csendes tag
válasz
Wolfy999
üzenetére
Köszönöm a gyors és részletes válaszodat!

Nem, nem volt még E61-es gépem, de nagyon tetszenek ezek a masinák!
A Whole Latte Love videóban rátettek egy Scace hőmérőt és tizedfokra hozta és tartotta a PID-en beállított vízhőmérsékletet. Nagyon komoly. Gondolom a gőze is brutális. Ha jól értettem a videóban, ennél a IV-es verziónál az E61 vízterítő elem körül létrehoztak egy plusz előáztató kamrát is.Ha lenne helyem, már valószínűleg lecsaptam volna rá, de sajnos ehhez a géphez min 2-szer nagyobb konyha kell, mint a jelenlegi ... addig meg marad a jó kis tuning GC, amivel tulajdonképpen elégedett is vagyok, csak megcsapott a vásárlási láz.

-
sz.zs.
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Nekem van a fentebb említett Ikeás is, de nagyon idegesített hogy zörög. Utána vettem egy ilyet, ez sem pontos, de ezt már bele lehet úgy szorítani hogy ne zörögjön.
-
Rush77
aktív tag
kicseréltem a pumpát a GC-ben.
Nem csodálom, hogy meghalt. 2007-es (gondolom a gyári) volt még benne.
Mondjuk kétszer futottam neki mert elsőre nem húztam meg az egyik csatlakozót rendesen mert a próba során csöpögött.
Szétkaptam, meghúztam rendesen és most jó. Teljesen más a hangja is bár még kávéval nem próbáltam. majd nemsokára meglesz az is.@zolnagy
Nincs beépítve illetve mérni sem nagyon tudok mert nincs mivel

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azt hittem, hogy Plus vagy Pro, és hogy ott már tettek rá jelölést is.

Három fórumtárs adott választ a kérdésemre,mindháromnak megköszöntem a véleményét....) Esetleg neked van egyéb ötleted,hogy mivel lehet még javítani a felszerelésen?