Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • manio

    újonc

    válasz coxymaxi #66656 üzenetére

    Nálam is marad víz az alján. Rájöttem, hogy mindig ugyanannyi és jól lehet vele játszani.

    Én 3 személyes mokát használok (brikkával más lehet), a folyamat mindig ugyanaz: színültig rakom a kosarat, lehúzom a fölösleget, nem tömörítek, forró vízzel indítok és elzárom (lehűtöm), mikor kotyogni kezd.

    Megfigyeltem, hogy az aljában így mindig 66-67 ml víz marad. Ehhez jön kb. 15 ml, amit az őrlemény szív magába, a többi jön át a csészébe. Izgalmasan befolyásolható így töménység és az íz.

    Most kezdek csak kísérletezni én is az IMS szűrővel. A számok változhatnak. Így eszpresszó finomságú őrleményt kíván inkább, a korábbival nagyon "filteres" lesz a végeredmény, és alulkivonatolt is, mert túl hamar átzubog a víz. Már a tömörítésen kezdtem gondolkozni...

Új hozzászólás Aktív témák