Hirdetés
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtr313
csendes tag
-
Csápájev
őstag
Van valakinek tapasztalata ezekkel a kávékkal?
Bevallom egyiket sem ismerem,csak a Five Elephantról hallottam jókat.
350grammos csomagokban van egy részük, úgy nem olyan nagyon durva az ár, egyet kipróbálnék. -
And06
aktív tag
tehát akkor (ki)kapcsolható a gőzbojler benne? amúgy a 4l kis túlzásnak tünik otthonra

ezt irja amúgy:
· absolute Temperaturstabilität (DTCS)
· stufenlose Temperaturregulierung der Brühgruppeazaz:
- teljes hőstabilitás (DTCS: ez mi?)
- fokozatmentes fejhőszabályozásmilyen elven müködik ebben a kávébojler szabályozása?
-
a super mini egy nagy mini (némi önellentmondásba keverednek ezzel, de az élet harc):
- 1,5 helyett 4 literes gőzbojler
- nagyobb kasztni
- külön forróvíz vételezési lehetőség
- pár apróság, például gyárilag kapcsolható gőzbojler stb.a fejbojler ugyanaz (minden dc gépen), tehát a kávés része ugyanaz.
egyébként ezeknek sajnos ennyi az ára (illetve 1300 euro azért picit sok, inkább 1000 euro a "jó egyenértékes"), sőt, örülni kell, ha van eladó, mert ritka jószág.
ugye alapból nincs benne:
- pid
- nyomásszabályzás
- felújított belső stb. -
-
bbuffy
senior tag
Ja igen, rocket giotto a gep. Mivel latom h nem minden e61 nel van ilyen bizbasz.
-
bbuffy
senior tag
Hello urak!
E61 problem. A kifolyo szelep alatt/mögött van egy kis kerek baszás. Angol abran connector a neve. Ott folyik a viz, és a nyomás is tizenegy baron van. A kv igy nagyjabol fos. Hol lehet a gond?
Tomites csere megvolt. -
mdav88
aktív tag
Ha valaki DC re vágyna:
[link] -
soldier2
őstag
Ha valakinek van szép állapotú, jól működő Gaggoa Classic eladó (vagy lát hirdetést) kérem írjon egy privát üzit (arról kapok mail értesítést). Köszi
-
Lefty
addikt
válasz
mtgabor007
üzenetére
-
pacuha69
csendes tag
meander: (fragola)
Gratulálok a géphez.
Nem semmi mit kihoztatok belőle. -
2007ath
aktív tag
válasz
mtgabor007
üzenetére
Szép szet!
Ha minden igaz, a jövő hét végére és is tagja leszek a (GC) klubnak.
-
jolti
senior tag
Karácsonykor akartam beírni, de azután valahogy kiment a fejemből.
Voltunk Debrecenben és ha már ott voltunk, akkor nem hagytuk ki a Black Sheepet.
Én egy száraz yirgát ittam. Qurva finom és hibátlan volt. Mondjuk szerintem csak ristretto volt, nem eszpresszó, de az íze nagyon ott volt... Cukor nélkül is olyan édes volt, hogy azt hittem titokban valaki megcukrozta. Ittam egy cappuccino-t is. Az is finom volt.
Nejem az egy snassz eszpresszót ivott, az ottani blendből. Belekóstoltam. Nem volt rossz, de semmi különös. Kicsit túl volt pörkölve az én ízlésemnek. Ezt kaptam a lányomtól karácsonyra is, itthon sem sikerült semmi érdekeset kicsikarni belőle. Sima csokis/étcsokis blend. Állítólag ebben a hónapban már más kávéból van ez az eszpresszó blend ( azt hiszem ez a neve is ).
A hely nagyon hangulatos volt! Simán el bírtam volna még ott ücsörögni egy órácskát, ha nem lett volna dolgunk.
A sütik eszméletlen jól néztek ki, de elég húzós volt az áruk. ( 600 ft körül/fölött / db.)
Ha ott jártok ne hagyjátok ki!Más.
Mostanában vonatozom hetente és a szolnoki állomáson ez a retro-resti van kiállítva. Van retro sörcsapoló, utasellátós korsóval, tányérok, meg minden... Qurvajó!
-
mtgabor007
csendes tag
Egy hónapja járunk, de már most nagy a szerelem
... csak az a tejhab, az lenne már jó! Kicsit rég jártam itt, látom, épp ment erről diskurzus.A kis CM702 teszi a dolgát, A tisztítása kicsit macera, meg talán túl nagyot ugrik egy-egy fokozat között, de a tanuláshoz teljesen megfelel. A párom is könnyne át tud állni AP-ra, ha én nem tudok időben felkelni és lefőzni a reggeli kávénkat a "bonyolult szerkezettel"

-
leslie76
újonc
A korábban hirdetett Ascaso i1 mini elkelt.
8nemesis8: 18g kávéval kb. félig van a garat.
-
von toth
tag
A graefnél is darálás közben kell finomságot állítani?
-
meander
tag
válasz
tariattila
üzenetére
na mit építesz? Ha lehet kapni egy kis ízelitőt...
-
meander
tag
az a lényeg, hogy azzal a potival a pumpát, ezzel vízhozamot, ezzel nyomást szabályzol én meg többé-kevésbé csak a vízhozamot. Nyilván ennek van hatása a nyomás felépülésére és egyébként lehet hatása a kialakuló max nyomásra is. A slayer mellett egyébként szeretném azt hinni hogy az előáztatás-főzés folyamatában hasonlít a minára is. Az ugyan 100-szor többet tud, de a Gyurival egyeztetve igazából ő is előáztatás - főzés funkcióban használja. Ezt meg tudja az enyém is + a bojler, fej ugyanaz, mint a minán. Ezek miatt vagyok bizakodó, de egyelőre még nem tudok semmit biztosra. Annyira más vele kávét főzni, hogy eddig még csak finom jellegűeket ittam.
-
Bazsee71
őstag
Sejtheted, hogy nem a 3-4e Ft kiköhögésével van a gond, csak nálam a csere idejére nem lesz a pulton egy réz GC, és nem szívesen nélkülözöm a masinát, inkább lemondok a szabályzásról.
A másik, hogy fragola szerint korából adódóan nem valószínű, hogy gondja lenne a pumpának, innen is a bizonytalanság.
-
válasz
meander
üzenetére
nem ismerem eléggé ezeket a csúcs gépeket sajnos

biztos lehet precízebben is csinálni ezt, mint a fragola-féle potis megoldás, de igazából amióta új szivattyú van a gépben, gyakorlatilag teljesen szabadon állítható, némi spéttel, de fél bar pontossággal is belőhető. ha jól értem, a tűszelepes megoldás pontosabb, valamint nem kell kézzel csinálni az előáztatás részét.
anyhow, szép lett a gép. az ideális vízterítő meg csak megszületik hozzá idővel. egy infó ezzel kapcsolatban: a san marcóból hekkelt (és amúgy az e61-es klónodra eléggé hasonlító) nem az

-
meander
tag
először is a gratuláció fragolát illeti, én csak okoskodtam a folyamat során inkább bonyolítva a dolgokat.
@von toth, az nem karbon csak annak látszik és gyári
@Parci, ugye-ugye Az kérlek az általad is ismert "szervíz" nyomásmérő belseje átszerelve a gyári gőzbojler nyomásmérő testébe
épp ezzel szívtam tegnap egy pár órát de tökéletesen működik és mutat.
Az előáztatás meg teljesen más. Ez egy nagyon pontos tűszelep, olyan mint ami a slayerben van (innen az ac/dc név ugye). Ezzel állítható az átfolyás, de előáztatás közben fix. Csak az előáztatás részét nézve az pont olyan mint a slayerben, csak itt a kapcsoló nem az eltolható karban van, hanem egy gomb a régi hőmérséklet állító poti helyén.@Bazsee hétvégén szándékozom mérni a víz hőmérsékletet, meg tesztelni kell sokat az e61 - eredeti vízterítést. Esetleg csinálok még egy rancilio klónt is, majd meglátjuk. Na úgyhogy idővel lesz beszámoló bőségesen. Egyelőre annyi látható, hogy gyönyőrűen szabályozható az előáztatás, viszont minden teljesen más. Tök más daráló állás, hőmérséklet, stb
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
sokat gondolkodtam egy spéci tamper beszerzésén és a kalibrált tamper vásárlása előtt láttam a costas of sweden oldalán a dtampról pár cikket, van valakinek tapasztalata valami hasonló tamperekről itthon gyártottakra gondolok elsősorban?
Más: aki tudna ilyet fabrikálni - talp a tampernek+az a kütyü az őrleménynek, hogy ne legyen még a plafonon is...jelezze itt vagy kérek infót kihez fordulhatnék...

más2: costas of sweden insta oldalán láttam egy olyan szerszámot (
) ami úgy néz ki, mintha egy kaktuszt ragasztottak volna a tamperhez, amolyan hústűk. ilyennel próbálkozott már valaki? Vélemények? -
válasz
Bazsee71
üzenetére
figyu, nem akarlak megbántani, de addig is, amíg reménykedsz, hogy szarul működik, már rég használhatnád.

előtte hónapokig viselkedett az enyém is úgy, mint a tiéd, minden alkalommal. pumpacsere után meg egyszer sem. nekem 8, hogy elhiszed-e, de nem akarok rosszat neked, sőt, ráadásul nem elhamarkodottan mondom, hogy tök jó lett. és mennyi egy pumpa, 3-4 ezer forint? vágj bele bátran!
-
válasz
meander
üzenetére
grat!
ilyen nagy peremes 16 baros manométert honnan sikerült szerezni? az enyém ugyanígy néz ki, de kis pereme van, picit szerencsétlenül mutat.
a tűszelepes előáztatás miben más, mint a fragola-féle nyomásszabályzós tuning (amivel szintén nagyon precízen lehet előáztatni)?
-
Gaggia Baby és Gaggia platinum használtan 40ezerért beszerezhető úgy látom, őket ajánlanátok? Olvasgatom a forumot, egy Poemiam van amit lecserélnék, de a Gaggia Classic elég drága...
Bébi és a Platinum is ajánlott Gaggia?
-
meander
tag
Gondoltam megosztom veletek az örömöt, ami 5 perce ért. Elkészült ugyanis a DC mini átépítése. Több hónapnyi gondolkodás és munka eredménye, amit fragolával és az internet népével együtt raktunk össze. A lopott ötlet alapján beépítésre került egy tűszeleppel szabályozható előáztatás. Az előáztatás és a főzés között pedig egy szeleppel lehet váltani.
Kapott még egy e61 klón vízterítést és egy az eredetivel teljesen megegyező fej manométert. Minden borzalmas sz*pás volt rajta, most viszont gyönyörű. Azt hogy jó e bármire, vagy asztaldísz majd a következő pár hónap eldönti. A nagy előd nyomán a keresztségben az AC/DC nevet kapta

[Itt] vannak képek, akit érdekel. -
8nemesis8
veterán
válasz
leslie76
üzenetére
Jól hangzik. Akkor én biztosan oda meg vissza lennék a graef után egy ilyen Mazzertől.
A hangját hallottam, valóban nagyon "élvezthető" a kis szénkefés motorokhoz képest villanymotor hangja.
Így tartály nélkül mennyi kávé megy bele, ha lezárod a szűrővel?Én is nagyon agyalok az újításon, de egyenlőe a PID-t kellene befejeznem, csak a sok meló mellett nincs rá időm, hogy szétkapjam a gépet, mert akkor ha már PID akkor tisztítanám is.
-
mufi
senior tag
-
John3:16
csendes tag
Nem vicceltem. A Gaggia Carezza de Luxe 53 mm-es szűrőt használ:
https://www.barista-shop.gr/en/spare-parts/583-gaggia-portafilter-for-carezza-deluxe.htmlA köv. szűrőkosár pedig az infó szerint jó a Poemiához és a Gagga Carezza Deluxe-hoz is:
https://www.bluestarcoffee.eu/gaggia-carezza-double-basket-4170-p.aspMivel a Poemia is 53 mm-es (és ugye a Gaggia/Saeco/Philips immár egy cég), ha a rögzítő fülek mérete és pozíciója is egyezik, akkor a fentiek alapján van rá némi esély, hogy kompatibilis vele.
Ha érdekli, kideríti, ha drágának találja, nem foglalkozik vele.
-
válasz
soldier2
üzenetére
Világos, köszi!

Már csak az a kérdés, hogy török kávéhoz DIY homokmelegítő létezik?
Láttam pár videót, hogy simán egy tárcsaszerű eszközt, amiben homok van melegítenek alulról gázrózsával és abban van a dzsezva. Persze ez még mindig nem kivitelezhető a melóhelyen, de itthon megemelné a kávézás színvonalát 
-
csendes tag
Teljesen jó a 3,5 dl-es kiöntő. Nem szükséges semmilyen hosszabbítót venni. A melóhelyen már egy sima bögrében is vállalható mikrohabot készítek.

A technika a lényeg:
A csövet a levegőbeeresztés idejéig (amíg a fém tejkiöntő oldala kb. testhőmérsékletű nem lesz) max 0,5-1 cm-re tolom a tej felszíne alá, keresve egy jellegzetes szörcsögő hangot. (Ilyenkor dolgozzuk be a tejbe a levegőt.)
A testhőmérsékletet elérve picit beljebb (lejjebb) tolod a csövet (én kb 2-3 cm-re szoktam), amíg már olyan forró nem lesz a kiöntő oldala, hogy égeti a kezed. (Ilyenkor dolgozzuk el az első fázisban bevitt levegőt - itt már nem célszerű további levegőt bevinni, hanem a bejuttatott mennyiséget kell minél jobban elkeverni).
Végig törekedj az örvénylésre és kerül az óriási buborékok képződését.Tipp:
- A kiöntőt enyhén megdöntöm, hogy segítsem az örvénylés kialakulását.
- Mind a gőz elindításánál, mind a leállításánál fontos, hogy a cső vége a tej szintje alatt maradjon.
A végén csak akkor húzd ki, ha már hallhatóan teljesen leállt a gőz.
- Hideg tejjel és hideg kiöntővel célszerű nekilátni a műveletnek. (Én mindkettőt a hűtőben tartom).
- A tej ne UHT tartós legyen hanem valami 2,8%-os rendes tej.A youtube tele van amúgy gözölés oktató videókkal.
Jó gyakorlást!

-
leslie76
újonc
válasz
8nemesis8
üzenetére
Köszi

Igen, volt örlőm korábban is egy Ascaso i1 mini, pár napja hirdettem is itt.
Fragola féle az enyém, igen. Nagyon szép és nagyon jó
Finomabbra őröl, mint a korábbi, sokkal csendesebb (a kislányom szerint dorombol), viszont a korábbihoz képest hatalmas. Az Ascaso babtartállyal együtt 32 cm. A párom is szereti, gyorsabban lehet állítani az őrlési finomságot (Ő frenchpressezni is szokott). Szóval maximálisan elégedett vagyok vele. -
leslie76
újonc
válasz
8nemesis8
üzenetére
Ez a szűrős megoldás mindössze 7mm-t emel a magasságon, tehát 364mm lesz. A kedvedért készítettem egy kávét, hogy megmérhessem a helyigényt

Nekem mindennel együtt max. 46-47 cm kellett ahhoz, hogy kényelmesen megtöltsem, és a takarítás (kis ecsettel a garat kisöprése) is belefért az 50 cm-be. -
jack B.
csendes tag
egy jó kis San Marcót, ami még árban is baromi jó.
-
8nemesis8
veterán
válasz
leslie76
üzenetére
Köszi!
Ez voltaképpen alig elem rajta mondjuk fél vagy 1cm-et, nem?
Tehát összesen. 357mm + 10mm, akkor sem megy 37cm fölé. Nyilván kell neki vagy 10-12 cm, hogy kényelmesen lehessen tölteni, de akkor is 50cm alatt maradunk. Tehát a legkisebb felső szekrény magasságot nálam 50cm-ben meg tudom állapítani
Ha valamit nem jól számolnék vagy keveset hagyok rá, azért kérlek javíts ki! -
8nemesis8
veterán
válasz
bluesfan
üzenetére
Hát igen, most nekem is gond a graefet tölteni, mivel babot mindig frissen rakom bele, ki kell húzni a pult alól megtölteni leörlő és visszatolom. Ebből okulva, most már előre számolok, hogy mi lenne jó. Az első pár hetekben mindig szenvedtem a pangóval, de mióta vizezem, szigorúan 2-3 csepp és összerázom majd úgy darálom, szerintem kb. mind kijön, vagyis a mérleg kb. ezt mutatja.
Viszont már látom a fokozat beállítós örlő hátrányát, jártam mostanában úgy egy Martinique kávénál, hogy 3-4es fokozatt között lett volna szerintem a legjobb, de hát oda nem tudom állítani.baker_: Az is egy megoldás, de nekünk a sok cucc elrejtése miatt szükséges nagyon is.
Vicces, hogy pont én is ezeket tapasztalom a graef CM702-nél
-
Lefty
addikt
CM702-nel ha fentebb akarok lepni mit ajanlanatok? Nem eleg a finomsagi fok, nekem 2 fokozat kozott meg kellene legalabb 2 allomas. A masik meg, hogy sok a pango orlemeny.
-
Sziasztok!
Van a munkahelyen egy Philips Saeco Intelia kávéfőző. Ehhez a géphez nagyon finomra őrölt kávét lehet használni? Hozzá vagyok szokva a szerbiai török kávéhoz, kipróbálnám az ottani őrölt kávét ebben a gépben, ha szabad.
-
kaligula
tag
Üdv! Ha valakinek igénye lenne egy fekete Eureka Mignon-ra, épp maradt egy eladó új. Tesztelve lesz csupán, utána keresi gazdáját.
-
csendes tag
Lehet, hogy érdemes lenne kideríteni, hogy ez a kar kompatibilis-e a Poemiáddal:
http://expolygon.hu/webshop/szurotartok/1165179-szurotarto-gaggia-carezza
Igaz árban húzós, viszont ez krómozott bronzból van, ami nagyságrendekkel jobban tartja a hőt, mint az eredeti alumínium/műanyag kar. Kérdés, hogy megéri-e rákölteni ennyi pénzt egy Poémiára.
Még ha nem is berheled ki a szűrőt akkor is elég jó eredményeket lehet elérni
a Graeffel, friss kávéval, egy kis WDT (kihajtogatott gémkapoccsal) után tamperral (nem túl erősen) letömörítve az őrleményt.Tapasztalatból mondom, két Poémiát is használok napi szinten.
PS: Tanács tejes italokkal kapcsolatban: szedd le a pannarellót és tanulj meg simán a gőzcsővel gőzölni. Sokkal jobb lesz mikrohabot ad így.
-
8nemesis8
veterán
válasz
bluesfan
üzenetére
Köszi a figyelmeztetést, most ezen megy az agyalás pont.
Nehéz eldönteni mi a jó.
Egyébként alsó pult 90cm magas utána gondoltam olyan 52-55cm-t kihagyni, így tehát pont ez a 145cm körüli jönne ki.
Az 55cm-be kényelmesen fér a GC és gondolkozok a jövőre továbblépésként majd egy jobb darálóba, mint a graef, viszont a pultra szánom, tehát figyelembe kell venni, de ha ilyen "pici" a mazzer, nem lesz vele gond.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elden Ring
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Trollok komolyan
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- BestBuy topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

4liter+3,5dl, úgy csinálja meg ahogy szeretné 

) ami úgy néz ki, mintha egy kaktuszt ragasztottak volna a tamperhez, amolyan hústűk. ilyennel próbálkozott már valaki? Vélemények?

tartálya miatt vannak útban.