Hirdetés
-
39471 - 39401
39471 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
-
jézusom
addikt
Elkezdtünk egy lazacolaj kúrát, mert fakó volt a kutya szőre.
Allergia miatt hónapok óta volt egy gyufásdoboz méretű szőrtelen vörös folt a kutya oldalán, még az állatorvos is megkérdezte, hogy mikor és hol szerezte ezt a horzsolást. A lazacolajtól pár hét után elkezdett rendbejönni a fakó szőr és a vörös folt is eltűnőben, ráadásul a szőre is elkezdtett visszanőni. 3000ft volt 1 liter, a legolcsóbbat vettem, mert elég kicsi volt a választék a webshopban. Volt ez a fitactive 3000-ért 1l meg márkásak 6-8 ezerért kicsi kiszerelésben.
Érdemes kúraszerűen használni, nem nagy kiadás.
Nem drágák, de adnék mellé huminsavat is
-
vendingo
veterán
Elkezdtünk egy lazacolaj kúrát, mert fakó volt a kutya szőre.
Allergia miatt hónapok óta volt egy gyufásdoboz méretű szőrtelen vörös folt a kutya oldalán, még az állatorvos is megkérdezte, hogy mikor és hol szerezte ezt a horzsolást. A lazacolajtól pár hét után elkezdett rendbejönni a fakó szőr és a vörös folt is eltűnőben, ráadásul a szőre is elkezdtett visszanőni. 3000ft volt 1 liter, a legolcsóbbat vettem, mert elég kicsi volt a választék a webshopban. Volt ez a fitactive 3000-ért 1l meg márkásak 6-8 ezerért kicsi kiszerelésben.
Érdemes kúraszerűen használni, nem nagy kiadás.
-
jézusom
addikt
Ha esetleg valaki keres prémium kaját fillérekért és nem gond a csirkehús, akkor csapjon le rá. .. Itthon szinte 2x ennyibe kerül, zooplus-on pl 23500Ft. Még 12 zsák van az eladónál. 6 zsáknál nem mertem többet rendelni, mert így is van még itthon kaja..

Allegro-n amúgy is 18-19ezer körül szokott lenni zsákja (-kupon ami elég sűrűn van), de ez most brutál jó ár.tényleg jónak tűnik.
-
falabu88
aktív tag
Ha esetleg valaki keres prémium kaját fillérekért és nem gond a csirkehús, akkor csapjon le rá. .. Itthon szinte 2x ennyibe kerül, zooplus-on pl 23500Ft. Még 12 zsák van az eladónál. 6 zsáknál nem mertem többet rendelni, mert így is van még itthon kaja..

Allegro-n amúgy is 18-19ezer körül szokott lenni zsákja (-kupon ami elég sűrűn van), de ez most brutál jó ár. -
vendingo
veterán
Budapest de országosan is érdekel
Sopron állatorvosi centrum. Eléggé drágák az osztrák határ közelsége miatt, de nagyon jól felszerelt a rendelő, illetve a szombathelyi állatórház is megér egy kérdést. Amúgy ott helyben lenne nektek a legjobb a kontroll miatt.
-
Vismajor01
addikt
-
vendingo
veterán
Sziasztok
Kutyamnak van egy rosszindulatu daganata
Tudnatok ajanlani orvost aki ennek eltavolitasaban tud segiteni? Mar volt citologian meg vizsgalaton de itt telefonalgatva olyan arak repkednek... En nem tudok 200-300 ezernel tobbet raszanni
Nálunk tavaly volt kutyafarkán jóindulatú, asszem 100k volt.
Helyileg merre vagy? -
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Kutyamnak van egy rosszindulatu daganata
Tudnatok ajanlani orvost aki ennek eltavolitasaban tud segiteni? Mar volt citologian meg vizsgalaton de itt telefonalgatva olyan arak repkednek... En nem tudok 200-300 ezernel tobbet raszanni
-
f4lcon
addikt
úgy tűnik az Aldog Pork & Rice kapható más néven is:
Brill Wolfland 1500 forintra jön ki egy kg
csirkementes, búza- és kukoricamentes, 4100kcal metabolizálható energiával -
cog777
őstag
-
jézusom
addikt
Nalunk is van ket kutyaagy bent a nappaliban, ott alszanak ejjel, amugy nappal kint is vannak a kertben + setalunk veluk sokat (husky).
Menhelyi mind a ketto. Az elso par honap nem volt telheaen zokkenomentes, mert hoztak a falka szokasokat, de az is igaz hogy felnott koru kutyakat hoztunk.Jo husky az külön téma
nagyon nagy arcuk van
-
cog777
őstag
Nalunk is van ket kutyaagy bent a nappaliban, ott alszanak ejjel, amugy nappal kint is vannak a kertben + setalunk veluk sokat (husky).
Menhelyi mind a ketto. Az elso par honap nem volt telheaen zokkenomentes, mert hoztak a falka szokasokat, de az is igaz hogy felnott koru kutyakat hoztunk. -
jézusom
addikt
szerintem az az arany középút
De az élet úgyis átÍrja, van fekhely a kövön, meg kanapén, ott alszanak ahol akarnak, de ágyban mellettem nem akarnak. De a nagyot rendszerint kirakom este, mert horkol, mint egy légkalapács. -
j.bravo
addikt
Az hogy van a nappaliban (kutyánként) egy dedikált kutyaágy, az ugye ér?

(A vegyes kinti/benti tartás igénye egyébként a menhelyek részéről az is szokott lenni, hogy ha lehet, ne egész nap bent legyen, az ugyanúgy nem jó neki.)
-
vendingo
veterán
Nem kell ágyban aludnia, nálunk se ott alszik.
Azt érdemes tudni, hogy falka állat, szeret a falkával/családjával lenni, sőt, ez az egyetlen és legnagyobb igénye a kaján kívül.
Menhelyeken és állatvédőknél rendszeresen vannak kölykök.
Ha csak kint lesz, lehet érdemesebb lenne inkább 2 kisebb kutyát, úgy jobban elvannak, kevésbé untkoznak. -
jézusom
addikt
Nem kell, hogy ágyban aludjanak, és az nem is baj, hogy kinti kutya. De az tudnod kell, hogy a kutya szeretne a gazdi mellett lenni, egyszerűen az a dolga, és vannak szituaciók amikor muszaj hogy bent legyen.(Betegség, műtét)
Sajnos dobnak ki sokszor kölyköket, vagy vemhes szukát, így előfordul menhelyi kicsi.
Vannak fajta mentő csoportok is FB-n érdemes nézegetni. A kiskutyamat pár hetesen/hónaposan szedtem össze út széléről, ott ugrált be akart szállni az autókba
de már nagyon jó dolga van. El se tudod képzelni milyen hálás ezért. -
vans?
őstag
Koszi mindenkinek. Elhiszem, hogy “csak kertbe” nem adnak, mert ma mar az az alap, hogy a kutya az agyban alszik, de en ezt nem szeretnem. Garazsunk nincs, ami kompromisszum
lenne. Arra felkeszultunk, hogy foglalkozni kell vele, setalni stb. Menhelyeken is vannak kolyokkutyak? -
vendingo
veterán
Sziasztok,
erlelodik bennunk a felesegemmel, hogy szeretnenk egy kutyat a ket kisgyermekunk melle. Meg soha nem volt kutyank, gyerekkorunk ota.
Mit ajanlanatok a kov parameterekkel:
-kezdoknek mukodhet
-gyerekbarat
-tanithato
-normal kutyameret
-fontos, hogy kinti kutyat szeretnenk, tehat a hideget es meleget birnia kene
-udvar van, meg a kozelben erdo-mezoKet opcio merult fel eddig, a labrador, illetve a random menhelyi keverek kiskutya. Szeretnenk kolyokkortol kezdeni.
barmi inputot szivesen veszek
Menhelyes ajánlás részemről is.
Bőven van választék, de a legtöbb helyen csak kertbe nem adnak kutyát. -
H-Zol
őstag
+1 én is a menhelyest javaslom , többször írtam , hogy nekem mind mentett kutyáim voltak , vannak és lesznek , nagyon hálásak tudnak lenni , az egyik kutyám ( írtam már többször ) , ami most van , a földekre volt kidobva és jól szétszedték a sasok , két állatorvos tisztította és varta több helyen össze majd két óra hossza alatt ( pénzt sem vettek el érte) és tudja , hogy megmentettem , ha egy félóra megyek el itthonról akkor is úgy örül mintha reggeltől estig melóba lennék
-
jézusom
addikt
Sziasztok,
erlelodik bennunk a felesegemmel, hogy szeretnenk egy kutyat a ket kisgyermekunk melle. Meg soha nem volt kutyank, gyerekkorunk ota.
-kezdoknek mukodhet
-gyerekbarat
-tanithato
-normal kutyameret
-udvar van, meg a kozelben erdo-mezoKet opcio merult fel eddig, a labrador, illetve a random menhelyi keverek kiskutya. Szeretnenk kolyokkortol kezdeni.
Mindenképp menhelyit javasolnék. Ne foglalkozz a fajtával, menjetek el, biztos lesz olyan ami szimpatikus, kell a kutya iranyábol is a hullámhossz...
Bulldogot semmi kép nem ajánlom, egy jó utcai vegyes a legjobb
-
jézusom
addikt
-
Major Lion
senior tag
Sziasztok,
-kezdoknek mukodhet
-gyerekbarat
-tanithato
-normal kutyameret
Arra remelem felkeszultetek hogy kezdetben eleg sok odafigyelest fog igenyelni, az nem lesz eelg hogy kirakjatok az udvarra, aztan majd jatszik a gyerekekkel. Sokat kell majd vele foglalkozni, es napi egy seta legalabb, hiaba van kert, az nem elèg. Ha ezekkel tisztaban vagytok akkor mehet.

labrador amugy jo lesz, amit nem ajanlanek az barmilyen hound, husky, border collie es hasonlo magas energiaju fajtak.
-
vans?
őstag
Sziasztok,
-kezdoknek mukodhet
-gyerekbarat
-tanithato
-normal kutyameret
-
kavalkád
senior tag
Hali!
Írtam szegény Artúr kutyám szívféreg AG tesztje + volt, utána a knott teszt -, de most voltunk ultrahang+ röntgen és sajnos volt benne
a szíve még nem fertőzött úgy, de az erekben van. Külső jelei nincsenek jól érzi magát.Két féle terápiát vázolt fel a doki. Van egy drága de lassú, lényegében antibiotikum+ spoton + egy szuri. Meg a másik terapia ami még drágább mert 3x szuri van.
Mindkettőnél van az elején egy hónapos antibiotikum kúra.
Még nem döntöttem, a drágabbik verziótól fosok hogy ott nagyon figyelni kell a kutyára, egyaltalán nem ugralhat, és nem tudom hogy vitelezzem ki.
sajna sok opció nincs, szobakennel. kutyám térdműtétje után 1 hónapig arra volt itélve + gallér is, a kutya jobban birta mint én.
-
jézusom
addikt
Hali!
Írtam szegény Artúr kutyám szívféreg AG tesztje + volt, utána a knott teszt -, de most voltunk ultrahang+ röntgen és sajnos volt benne
a szíve még nem fertőzött úgy, de az erekben van. Külső jelei nincsenek jól érzi magát.Két féle terápiát vázolt fel a doki. Van egy drága de lassú, lényegében antibiotikum+ spoton + egy szuri. Meg a másik terapia ami még drágább mert 3x szuri van.
Mindkettőnél van az elején egy hónapos antibiotikum kúra.
Még nem döntöttem, a drágabbik verziótól fosok hogy ott nagyon figyelni kell a kutyára, egyaltalán nem ugralhat, és nem tudom hogy vitelezzem ki.
-
HaZsolt
őstag
-
falabu88
aktív tag
Ne a táptól várj gyógyhatást. Aniflexi,vagy egyéb ember fogyasztásra szánt izületvédő.
A tápban lévő izületvédő olyan mint az energiaitalokban a hozzáadott B vitamin. Van benne, de nem arra van, hogy fedezze a napi szükségleteidet.
Én ezeket szoktam adni: [link] ugyenez az összetétel kutyáknak szánva 4-5x drágább. Olcsó, így akár adható folyamatosan napi rendszerességgel, ami egy idős kutyánál nem hátrány.
Ha ragaszkodsz a kutyás készítményekhez és komlexet szeretnél, akkor aniflexi.
Aniflexit sokaknak ajánlottam már és mindenkinél működött, nálunk nagyon hamar hozott javulást a kutya mozgékonyságán.
Drága, de évente 2 kúra elég.Ha már Aniflexi akkor Allegro-ról por. [link].
Pont ma rendeltem, 25-4ezres kuponnal, csomó saját reggelizős granolával 22ezerért összesen. (itthon 26300Ft mindemhol csak az Aniflexi) .
Én minden nap dobok a NJ kajájára egy fél kanállal. Kb 1 évre elég.. Mindent is innen veszek lassan, minőségi magas hústartalmú jutalomfalatok (pl [link]) stb is vannak. -
jézusom
addikt
Nem nagyon függ a táptól, max annyiból, hogy nem azt adsz neki. Nyilván van az a szitu, hogy nem akartok húsozni, de jobb lenne. A súlyára figyelnék ne hízzon, kiegészítőkből o3, alga, izületvédők csak használnak. Kollagéndús táplalék, fb csopiban tudsz venni lazacnyesit, fejet az is jo az o3 miatt.
-
vendingo
veterán
-
HaZsolt
őstag
Ne a táptól várj gyógyhatást. Aniflexi,vagy egyéb ember fogyasztásra szánt izületvédő.
A tápban lévő izületvédő olyan mint az energiaitalokban a hozzáadott B vitamin. Van benne, de nem arra van, hogy fedezze a napi szükségleteidet.
Én ezeket szoktam adni: [link] ugyenez az összetétel kutyáknak szánva 4-5x drágább. Olcsó, így akár adható folyamatosan napi rendszerességgel, ami egy idős kutyánál nem hátrány.
Aniflexit sokaknak ajánlottam már és mindenkinél működött, nálunk nagyon hamar hozott javulást a kutya mozgékonyságán.
Drága, de évente 2 kúra elég.Koszi a tippet. Berendeltem neki egyet. Tapbol erre esett a választás
-
vendingo
veterán
Drága, de évente 2 kúra elég. -
HaZsolt
őstag
Idős 12 éves németjuhásznak milyen minőségi száraztápot ajánlotok ami a fajtaspecifkus betegség (diszplázia) ízületei védelmét támogatni tudja? Mi az ami tényleg jó és mi az ami csak lehúzás?
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Az allergia elleni küzdelem részeként a 7 éves németjuhásznál elhagyjuk a Simparica tablettát, hátha az okozza a gondokat. Most esedékes a váltás (1 hónap eltelt az utolsó Simparica beadása óta). Németjuhász esetében a szörzete miatt ér valamit a Foresto nyakörv vagy inkább spot-on javasolt?
A kutya nem a hosszúszőrű változat.
Én spotonban jobban bízok de a kettő nem zárja ki egymást. Meg nálunk harapdálják egymás nyakát rohangalnak stb. Fizikailag nem egy atomstabil dolog.
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Az allergia elleni küzdelem részeként a 7 éves németjuhásznál elhagyjuk a Simparica tablettát, hátha az okozza a gondokat. Most esedékes a váltás (1 hónap eltelt az utolsó Simparica beadása óta). Németjuhász esetében a szörzete miatt ér valamit a Foresto nyakörv vagy inkább spot-on javasolt?
A kutya nem a hosszúszőrű változat.
-
jézusom
addikt
"Amikor a kutya szervezete feldolgozza a többszörösen telítetlen zsírsavakat (mint az Omega-3), szabad gyökök keletkezhetnek. Az E-vitamin feladata, hogy ezeket semlegesítse. Ha sok olajat kap a kutya, de kevés E-vitamint, akkor a szervezet a saját raktárait kezdi felélni, ami hosszú távon E-vitamin hiányhoz vezethet."
Értem.
Logikus, hogy E vitamin védi az olajat az oxidációtól(avasodás) de ehhez sokat kell bevinni, meg érted, most az olyan mindegy, hogy egyszer adsz többet, utána pihi, vagy folyamatosan keveset. Meg vitamint is lehet adni, én a multit mostanában hanyagoltam.Én mondjuk 1-1grammot adok a kettőnek, de a kicsi rendszerint ott hagyja, és a nagy eszi meg később

-
vendingo
veterán
"Amikor a kutya szervezete feldolgozza a többszörösen telítetlen zsírsavakat (mint az Omega-3), szabad gyökök keletkezhetnek. Az E-vitamin feladata, hogy ezeket semlegesítse. Ha sok olajat kap a kutya, de kevés E-vitamint, akkor a szervezet a saját raktárait kezdi felélni, ami hosszú távon E-vitamin hiányhoz vezethet."
-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
Tudom, ne hagyatkozzunk az éjájra túlságosan (nyilván beszélek dokival, úgyis menni kell majd nem olyna sokára), de belém tette a parát a másodpilóta (copilot) hogy az olajban nagyon enyhén oldódik csak a szilimarin, és nem tudni melyik olajban mennyi is az a kevés, ezért sztenderdizált száraz kivonat lenne jó. Tovább megyek majd ezen a szálon.
Lazacolajat is kapnak minden nap, feltételezem omega3 bevitelnek ez elég, de majd megvizsgálom ezt is.
2-3g tiszta silimarin a lényeg(60kilóra), hogy ne máratövis por, hanem kivonat, tiszta silimarin! Nem olyan nagy magic, de erre kell figyelni.
Olajos szuszpenziót nem veszek, mert ki tudja hogy édesitették.
-
vendingo
veterán
Tudom, ne hagyatkozzunk az éjájra túlságosan (nyilván beszélek dokival, úgyis menni kell majd nem olyna sokára), de belém tette a parát a másodpilóta (copilot) hogy az olajban nagyon enyhén oldódik csak a szilimarin, és nem tudni melyik olajban mennyi is az a kevés, ezért sztenderdizált száraz kivonat lenne jó. Tovább megyek majd ezen a szálon.
Lazacolajat is kapnak minden nap, feltételezem omega3 bevitelnek ez elég, de majd megvizsgálom ezt is.
Lazacolajat nem lehet minden nap! Csak kúraszerűen,utána e vitamin visszatöltéssel.
-
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
-
vendingo
veterán
A máriatövismag szerintem nem drága. Gyógyszer szedéskorkapja 1-2 hétig aztán ennyi. Allergia szezonban meg majdnem minden nap egy keveset. Huminsavnál olcsóbb és szerintem többet is ér. Túl van az a készítmény marketingelve.
-
jézusom
addikt
-
vendingo
veterán
-
j.bravo
addikt
-
vendingo
veterán
-
jézusom
addikt
Szoktatok adni májvédőt ilyen havi kullancs gyógyszer mellé? Gondolom ezek elég erős gyógyszerek.
-
jézusom
addikt
-
j.bravo
addikt
-
falabu88
aktív tag
Mivel van vegyész és gyógyszerész ismerős/rokon is, körbejártam már velük ezt a témát, amit havonta ajánlott szedni bőven ad 6 hétre védettséget.. Nyilván a 2 hónap az már sok, az csak saját figyelmetlenség miatt 1-2x történt meg az elmúlt 2 télen. Mindenesetre igyekszek sűríteni mostmár a szedést.
-
vendingo
veterán
Én télen is szedtem ki kullancsot a kutyából, és noveberbe és februárba is találkoztam szúnyoggal.
-
jézusom
addikt
Ősszel valamikor vagy tél elején hagytam abba. Nem szabad 1 hónapot kihagYni! Utána a teszt drágább, és kihagyáskor tesztelni kell. Az más kérdés, hogy erős gyógyszer ez, megértem ha valaki ezért hagy ki.
-
vendingo
veterán
Ez így rosszabb, mintha egyáltalán nem adnád. Ha elkapja, te nem adsz neki 2 hónapig gyógyszert, majd a kifejlett férgeket elpusztítod 2 hónap kihagyás után, megy velük a kutya is.
-
falabu88
aktív tag
Mennyi időre maradt ki? Őszintén én sem tartom a 1 hónapos ajánlott időt, nyáron 1,5 télen 1,5-2 havonta adom, ahogy eszembe jut.
-
jézusom
addikt
-
vendingo
veterán
Nagy szívás a kikezelése. Kitartást, jobbulást.
-
jézusom
addikt
Télen kimaradt a gyógyszer (simparica trio) de igazábol az is azert, mert azt hittem elfogyott. Valójában volt a hűtőben. Meg ugye sokan kihagyják télire, mert nagyon erős gyógyszer.
És ilyen kihagyás után kell a teszt.
Semmi tünet nem volt!
-
vendingo
veterán
Volt valami előzménye, hogy kellett a teszt, vagy milyen okból lett csinálva?
-
jézusom
addikt
Köszi!
nekem is ez jött le. Ahogy nézem pozitiv irányba nem nagyon téved a teszt, max úgy hogy mondjuk bőrférgességet néz pozitivnak.
Szerencsétlen kutyának alig lehet egy szurit beadni. Vagy legalábbis most a vérvételnel rendesen birkozni kellett vele. De amúgy meg az éves szurik meg se kottyantak neki.
-
j.bravo
addikt
Drukkolunk! Szerencsére nem kellett eddig alaposabban utánanéznem, de az eddigiek alapján az van meg, hogy ha nem nagyon késői a diagnózis, akkor macerás, drága, nehéz, de kikezelhető.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Az imént kiderült, hogy nagy kutyám szÍvféreg tesztje pozitÍv. Őszig kapta a sinmparica triot, sajnos télire kihagytam
ÁllÍtolag egy kereszt van a teszten jelentsen ez bármit..Mondjatok valami bÍztatót, holnap megyek beszélni a dokival.
-
whitezo88
nagyúr
Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés. Egy hét után a Zenrelia gyógyszer teljesen tünetmentessé tette a kutyát. A Simparica tablettát abbahagyjuk és áttérünk valami spot-on készitményre, hátha a Simparica tablettában van valami allergén.
Mit gondoltok a Brit Care szarvasos tápjáról?
[link]A leírás alapján még csirkezsír sincs benne.
@vendingo A kutya kinti, nem érintkezik ilyen szerekkel.
Mi a másik, halas+rovarfehérjés verziót "esszük" mióta már nem kölyök, tökéletes a széklet, a szőre, kedve, minden (tavaly volt vérképe, az is), az is gabona és csirkementes. Nem tudom a miénk miért nincs náluk egyáltalán mondjuk... mellé még azért kap vöröslazac olajat, bár ebben is van egy kicsi.
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés. Egy hét után a Zenrelia gyógyszer teljesen tünetmentessé tette a kutyát. A Simparica tablettát abbahagyjuk és áttérünk valami spot-on készitményre, hátha a Simparica tablettában van valami allergén.
Mit gondoltok a Brit Care szarvasos tápjáról?
[link]A leírás alapján még csirkezsír sincs benne.
@vendingo A kutya kinti, nem érintkezik ilyen szerekkel.
-
falabu88
aktív tag
-
jézusom
addikt
Szia!
Nekem sebesre rágja a hátát a farka környékén (más tünet nemigazán van) , de nem jöttem még rá miért.. Próbálkoztam Greenwoods rovarfehérjés táppal, de nem nagyon volt javulás. Még arra tudok gondolni, hogy ott olyan sűrű a szőre, hogy bepállik. Van egy jó büdös haszonállat seb spray, ha azzal befújom békénhagyja egy ideig.Egy ötlet, én most fogom pont tesztelni:
Allegro-n elég jók a vélemények, 1 hét szedés után sokan írnak javulást, és árban sem vészes, napi 100ft
Bűzmirigy?
-
falabu88
aktív tag
Gyógynövényes cucc, úgyhogy nem kell miatta aggódni. Nekem ma jött meg, úgyhogy indul a teszt, bár most a gyomorcsavarodás óta a hasa vakarása obban leköti. Elsőre meg is ette magától, végre valami "szer" amit nem kell ledugnom a torkán.
-
vendingo
veterán
Lehet akár egy mosószer, felmosószer váltás is, ami kiváltja a tüneteket. Nekem pl kiütéseim lesznek és viszketek a nivea, fa tusfürdőktől. Kutyánál is lehet bármi.
Máriatövismag olaj menjen neki kaja mellé, hogy méregtelenítsen, illetve egy idő után húzd a végletekig a kihagyást a gyógyszernél, mert lehet 2 hét múlva már nem is kellene, mert pl megszűnt a levegőben valami spóra, pollen, ami kiváltotta. -
Genesist
tag
Allergiateszt vérből, csak sajnos nem lesz pontos, mert a vérben mérhető eredmények nem feltétlen okoznak mind vakarózást is, emiatt olyan tápok is kizárásra kerülhetnek amiket amúgy simán ehetne. És nem olcsó ez sem, biztosan lesz 50-70 ezer.
Az esetek nagy részében környezeti allergia, növények, házi poratka ami okozza az ilyen vakarózást. Esetleg nagyon alacsony pajzsmirigy hormon szint (T4/T3). Most már tavasz van bőven előjöhet a környezeti allergia, szerencsésebb esetben megszűnik pár hét után. Én környezeti allergiára tippelnék, mert tényleg 10-ből 8 kutyánál ez van.
Szteroidot adnak rá mert az leállítja az immunválaszt (sajnos másra is), emelt adaggal kezdve az 1mg/ttkg fölött picivel és utána csökkentve egy 1-2 hetes időszak, majd a végén szakaszosan csökkentve elhagyva. Ez az alap eljárás.
Ha csak pici területet érint nem a fél testét rágja szét akkor Advantan szteroidos kenőcs is jó lehet, akkor nem az egész kutyát kell terhelni tablettával. Persze ez is csak elnyomja a tünetet, nem megoldja.A Select gold jó allergiára, mert csak bárány, rizs, krumpli van benne. A probléma az vele, hogy 67%-a rizs és még krumpli is van benne majd 10% a bárányhús csak. Ez iszonyat gyenge táp, ráadásul 20 ezerért drága is. Lehet vele kutyát etetni, de tartósan nem adnám, mert gyakorlatilag nulla a beltartalma. Cserébe tényleg jó allergiára, mert ebbe aztán semmi nincs.
Viszont ez az egész vakarozas decemberben indult. Emiatt nem gondoltam kornyezeti allergiára.
-
Genesist
tag
Szia!
Nekem sebesre rágja a hátát a farka környékén (más tünet nemigazán van) , de nem jöttem még rá miért.. Próbálkoztam Greenwoods rovarfehérjés táppal, de nem nagyon volt javulás. Még arra tudok gondolni, hogy ott olyan sűrű a szőre, hogy bepállik. Van egy jó büdös haszonállat seb spray, ha azzal befújom békénhagyja egy ideig.Egy ötlet, én most fogom pont tesztelni:
Allegro-n elég jók a vélemények, 1 hét szedés után sokan írnak javulást, és árban sem vészes, napi 100ft
Köszönöm az ötletet. Ránézek én is, bár nem tudom, mennyire rizikós az adása. Nem lesz-e valami baj belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
-
39471 - 39401
39471 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- ÚJ 5G LTE Surface Pro 10 Intel Core Ultra 5 135U 8GB 512GB 1 év gar
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- Realme GT 7 Pro 5G Mars Orange 12/256GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Eladó ÚJ EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

nagyon nagy arcuk van
de már nagyon jó dolga van. El se tudod képzelni milyen hálás ezért.