- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
Szokták(szoktuk) mondani, hogy megérett a világ/az emberiség a pusztulásra, néha én is így látom a helyzetet, de amikor ilyeneket olvasok, akkor azért úgy gondolom, hogy még nincs veszve minden. Igaz most én teljesen el vagyok keseredve, és épp haragszom az egész világra, de ez „csak” a tehetettlenség(meg sok minden más) miatt van. Abban azért reménykedek, még egy kicsit, hogy sikerül elhoznom a kisöreget ezektől a csivava mentőktől, mondjuk nagyon nem áll jól a dolog(próbálok valami kontaktot találni hozzájuk, de még nem sikerült, azért még nincs veszve minden), dehát a remény, mindig a remény... Most éppen ez tart eszemnél, mert enélkül már megzakkantam volna. Ja, meg még abban is, hogy még az én életemben feltalálják az időgépet... esély? Kb. nulla, de reménykedni azért lehet. Na jó, ez a második dolog, azért nem komoly. Hát köszi, igyekszem kitartani, amig van valami ami érdekel, motivál addig talán megleszek valahogy. Te is csak folytasd amíg csak tudod/bírod amit csinálsz, mert ahogy látszik is, bizony van rászoruló kutya bőven, meg cica is. Jahh a többi állatról nem is beszélve. Kép jöhet a macsekról!
-
H-Zol
senior tag
Koszi
, igyekszem megtenni amit tudok ( bírok ) , de nállam etetve vannak a madarak , a kertbe több sün is lakik , és ha olyan az idő azokat is etetem ( friss vizet mindennap adok nekik ) , de feszkelnek nállam verebek , vadgalambok , cinkék , fekete rigok , és még zöld varangy [link] bekaim is vannak , én ilyen állat szerető vagyok
!
A cica megvan minden nak kétszer kap enni , bent lakik a raktárba , de kijön ha kint vagyok , és akkor a kutyák nem bántják ( egy van amelyik nagyon nem szereti , de tudok neki parancsolni ) gazdát még nem találtam neki , de keresem a megoldást , holnap csinálok rolla egy fotót !
Neked meg erőt és kitartást kívánok ! -
DRB
senior tag
Jaj, ne is mond, folyamatosan jár az agyam, mi történt, miért történt, mit kellett volna másképp csinálni, meg minden. Az utolsó nap totál beleégett az agyamba(főleg a vége), nem tudok szabadulni ezektől, itt kattog a fejemben, minden, de nem is csak az utolsó nap, hanem úgy kb. az elmúlt két hónap. Azt hittem már a napokban, hogy kezdem felfogni/elfogadni a történteket(úgy ahogy), de tegnap kiderült, hogy bizony még messze van ez. Talán, ha sikerül(ne) a kisöreget örökbe fogadni, jobb lesz(lenne) kicsit. De ez sem akar sikerülni. Nem akarok én itt (nagyon)panaszkodni, de úgy néz ki az utóbbi időszak, meg az elkövetkező, mitom én néhány hónap(?), életem eddigi legrosszabb szakasza volt/lesz. Pedig nem ma kezdtem a pályafutásomat, és voltak nehéz időszakok korábban(is), de most aztán, ahogy mondani szokták, tényleg minden össze jött.
Te ilyen jótétlélek vagy, mented a kutyákat, ahogy csak tudod, az a baj, egyre kevesebb az ilyen ember, úgy értem, hogy akiben van némi empátia, igyekszem én is ilyen lenni. A cicával mi van, ott van még eteted őt is? Nehogy elkapják a kutyeszok! Vagy netán van már gazdija?#38898 Mika1227: Ari kis goldi, csak vissza jön az étvágya, nálunk mikor ivartalanítva lett a kiskutyám, voltak kisebb anomáliák a kajálással, de gyorsan elmúlt.
-
Mika1227
őstag
-
Mika1227
őstag
Köszi a válaszokat mindenkinek! Lassan kezd helyrejönni a dolog!
-
DRB
senior tag
válasz
j.bravo #38894 üzenetére
Válaszoltak, elég szűkszavúan, annyit írtak, hogy Köszönjük a jelentkezését. Gonldie-nak már van gazdijelöltje. Kb. ennyi, egyelőre nem is tudom mit válaszoljak nekik. Valami olyasmit kéne, hogy ha mégsem adnák oda az előttem jelentkezőnek vagy kinek, gazdijelöltnek, akkor, mitom én(nem nagyon forog az agyam mostanság), továbbra is fenntartom a szándékomat, vagy valami ilyesmit. Persze ettől most megint kivagyok, áhh nem, amúgy is kivagyok(ma meg aztán különösen rossz napom van), ez már csak inkább olyan hab a tortán dolog. Sajnos azóta is csak negatívumot hallok róluk, mindenki az mondogatja, hogy ilyenkor nagyon simliznek(nem a csak csivisek, hanem a többi ilyen kutya mentő is), amikor várják az 1%-okat(+ a NAV-tól is kapnak, csak kell produkálni a sok kutyát, így akkor ugye lehet mondani, hogy milyen sok a kiadás, álaltorvosi költség, kaja, meg a fene sem tudja még miket számolnak el). Még, nem is tudom, kb. ebben a hónapban lehet odaadni az adó 1%-át? Addig ez megy. Szóval kissé magam alatt vagyok, de még azért reménykedek, hátha... Na meg persze próbálok valakit találni, valami kapcsolatot hozzájuk, aki esetleg jóban van velük, és, hogy úgy mondjam, egyengesse előttem az utat(kicsit vagy inkább nagyon). De perpil sehol senki, pedig aztán van jó pár kutyás barát/haver/ismerős, meg nem kutyás is.
Srácok, tényleg nincs senkinek valami kontaktja ezekhez? (Csivava Fajtamantő Egyesület [link] [link] ) Nagyon jól jönne egy kis hátszél. Nem szokásom ilyet kérni amúgy, de most úgy tűnik csak ez maradt.
-
j.bravo
addikt
Drukkolunk hogy jó híreket kapj a másik kisöregről!
Ugyanakkor, bármit válaszolnak (vagy éppen semmit) semmiképp se törj le az eddiginél jobban!
A fajtamentések, menhelyek túlterheltségéből, önkéntes alapú működésből adódó (hol jó, hol rossz) jelenségekről már beszéltünk itt többször; távolról sem hibátlanok de sokkal jobb mintha nem lennének. Ezeket nem szabad magunkra venni, sokszor nem nekünk szólnak hanem a helyzetnek. -
Alusky
senior tag
válasz
Mika1227 #38884 üzenetére
Másfél hét az már a varratszedés ideje, nem valószínű a műtéti fájdalom vagy hasonló miatt lenne. Gondolom két tüzelés közötti időpont lett kivárva másfél évesen úgyhogy hormonálisan se gondolnám. Hacsak nem tüzeléskor vagy egyből utána vagy tüzelés után két hónappal lett csinálva amikor az ellés lenne.
Valószínű ettől független oka van. Az nem baj, ha kevesebbet eszik, amúgy is hízékonyabbak lesznek. -
H-Zol
senior tag
válasz
Mika1227 #38884 üzenetére
Nállunk most volt ivartalanítva talán egy hónapja egy nyolc éves nőstény kutya , egy kicsit kövér
mert kuncsorog , és mindenki megsajnálja
, de nem változott az étvágya , a műtét után már a második naptól eszik rendesen ( mások a viselkedésről panaszkodnak , de itt szerencsére semmi sem változott ) , más tapasztalatom nincs ,mert ez volt az első ilyen műtét nállunk !
-
H-Zol
senior tag
válasz
btotyi #38886 üzenetére
Szép csapat
, nekem a legtöbb amikor öten voltak ithon , most kettő van , de abból egy az anyós kutyája , de együtt vannak az enyémel , és kint a telep helyen vannak hárman ami a salyát , azok elvannak keritve és kint van négy ami a mindenkié ( de azokat is én rendezem ) , úgyhogy ősz vissz kilenc kutya
!!
A mudi az nagyon tetszik aranyos , olyan egyedi 👍!! -
H-Zol
senior tag
Nagyon aranyos kiskutya volt ( nekem még ilyen kis méretű kutyám nem volt , de írtam is , nekem mind kidobott , mentett , kutyáim voltak , vannak és lesznek ) !!
Tudom , hogy mit érzel , nekem is sok kutya a szívemhez nőtt , mindnek megvolt a maga varázsa , még a fotós idők előttről is tudom mindegyiket , de amióta mindennel lehet képeket készíteni azóta mindegyikről van egy csomó képem , és össze szorul a torkom amikor nézegettem őket , sajnos elég nagy az album , mert a telephelyen sok kidobott kutya megfordult ( ez egy volt Tsz állat farm , több tulajdonossal , és nekünk is van ott egy kis rész , és kihordjak oda az emberek a megunt kutyáikat de nem nyíltan hanem éjszaka , hétvégén vagy leteszik a földeken és oda bejönnek stb , mindet nem tudom befogadni , de ott rendezem őket , kapnak enni inni , féregtelenités, ha betegek akkor gyógyszer de sok elpusztult már ott 😪 , elutik , kimennek a határba és lelövik a vadászok , de olyan is volt amelyik csak úgy eltűnt , most 4 ilyen kutya van a legöregebb már vagy 7 éve ott van de az utolsó jövevény is a nyáron lessz 3 éve , hogy oda került , úgyhogy nekem sok kutya van az emlékeimben ) !! -
DRB
senior tag
válasz
btotyi #38886 üzenetére
Nagy nehezen rászántam magam, hogy betegyek egy képet:
Hát ő volt az én Kisbarátom, Minnie a kis csivi. Ez a kép kicsit több mint egy éve készült, és olyan jellemző volt rá, hogy így nézett, de, és itt még tök jól volt... Ha egy pillanatra is ránézek, egyből eltörik a mécses, jaj de nagyon hiányzik...
És ő lenne az új jövevény, őt szeretném örökbe fogadni, feltéve ha sikerül: [link] (nem tudok képet tenni, ez egy facebookos kis video). Bármilyen feltételnek eleget teszek, amit csak akarnak, na nem csak azért, hogy megamhoz vehessem a kisöreget, hanem nyilván, hogy az ő további élete minden szempont jó legyen. Nagyon nem is kell nekem feltételeket szabni, magamtól is minden megteszek. Egy idősebb kutya mindenképpen nagy odafigyelést(fiatalon is természetesen, de idősebb korba még jobban), szeretet és megfelelő ellátást igényel, na meg még sok minden mást is nyilván. -
DRB
senior tag
válasz
btotyi #38886 üzenetére
Szép kis csipet-csapat, aranyosak. Én továbbra is harcolok magammal, de valami megváltozott bennem, és most úgy érzem el tudok fogadni egy másik kutyát. De ahogy áll a dolog, lehet nem sikerül, és mostmár ez is nyomaszt.
#38880j.bravo: Még csak nem is válaszoltak, a #38882-ban írtam, hogy kaptam ilyen-olyan infókat róluk(de hangsúlyozom, nekem semmi tapasztalatom velük, azokat amit írtam, azokat olvastam/hallottam róluk), úgyhogy eddig sajnos nem áll jól a dolog. Ahogy ismerem magam, ha tényleg nem sikerül, akkor ettől is ki leszek bukva.
#38883H-Zol: Köszi, dolgozom rajta, de nem áll jól a dolog sajna. A cicára meg vigyázz, nehogy elkapják a kutyák.
És akkor meg is kérdezném mindenkitől: egész véletlenül nincs valakinek kapcsolata a Csivava Fajtamantő Egyesülthez? [link] [link] Róluk lenne szó, és nagyon jól jönne egy kis segítség. Nagyon hálás lennék ha tudna valaki segíteni az örökbefogadásban. Nem szeretem így ezt, úgy értem a protekciót, de most tényleg jól jönne egy kicsi.
-
btotyi
tag
A mostani falka:
Arizona (12), Abrax (12), Frey (7 és fél hónapos) és Fox (9) ,két cardigan corgi, collie és mudi. -
btotyi
tag
Mikor Aeon elment, én sem akartam másik kutyát. A lányok lehívtak agilityzni, mondták, hogy kapok kölcsön kutyát. Mentünk is egy jót egy mudival, persze kiköptem a tüdőmet, nem ehhez voltam szokva. Az edzés végén megjelent az egyik csapattárs, aki egyébként mudi tenyésztő, hét kölyökkel. Köztük volt Frey, akiben annyira Aeont láttam, hogy nem volt kérdés. Persze egyáltalán nem hasonlít rá, ez egy mudi nem sheltie. :-)
Frey 7 hetesen:
Természetesen nincs nap, hogy ne jutnának eszembe a sheltiek. -
Mika1227
őstag
Van egy 1.5 éves szuka Golden retrieverünk. Most lett ivartalanítva és eléggé megváltozott a kajálása, kevesebbet eszik, nem is mindent amit előtte megevett. 1.5 hete volt a műtét. Tudom ez nagy változás, remélem idővel visszaáll majd a dolog Tapasztalt már valaki hasonlót a kutyusával?
-
H-Zol
senior tag
Szorítok neked is és a kutyának is
, nekem mind mentett kutyáim voltak , vannak és lesznek !! Most én is vívódok magammal , az emberünk azt mondja vagy 3-4 hete , hogy látott egy fekete macskát a raktárba és a kutyák meg akarták fogni , és elzavarta őket , 4-5 napja kerestem valami alkatrészt és mit látok egy dobozban ott a fekete macska
, szegény elég sovány és azóta etetem , habzsolva eszik , mert eddig gondolom egereken élt , itt a megtalált kép rolla!
próbálok neki gazdát keresni , mert ahogy kijön és a kutyák meglátják akkor annyi lessz neki , de egyenlőre nem jön ki , valami állat kidobta ( kihozta oda és nállunk húzta meg magát ) !
Nagyon szelíd , ahogy ki érek rögtön jön enni de utánna többször láttam , hogy lesben áll és egerészik , az érdekes , hogy eddig is szinte minden nap ott voltunk és nem láttuk , de most is csak véletlenül láttam még kerestem valami alkatrészt !! -
DRB
senior tag
válasz
j.bravo #38880 üzenetére
Azért vívódok ám magamban rendesen, de ha már belekezdtem, akkor végig csinálom(már ha tényleg kész vagyok erre, kiderül ha találkozunk a kutyussal), remélem sikerül. Eléggé maximalista vagyok, ez sokszor nem jó, pl. most, hogy szenvedek a Kiskutyám elvesztése miatt, hát ezt is a maximumon csinálom. De az örökbefogadással is így leszek(valószínű), bármit meg fogok tenni, hogy sikerüljön, mondhatom úgy is, hogy „elmegyek a falig, vagy tovább”. Állítólag eléggé, nem is tudom, hogy mondjam, nem akarok látatlanul semmit mondani az örökbeadókról, mások mondták, szóval hogy „eléggé gyökerek”, akadékoskodnak összevissza a tök normális, rendes jelentkezőkkel(akik tényleg minden szempontból megfelelnének), aztán meg szar helyre adnak kutyákat, nem is értem. De ezt nem én mondtam. Meglátjuk mi lesz.
-
j.bravo
addikt
Eddig jó
lássuk meg mit válaszolnak illetve Milán a személyes találkozó. Ha esetleg találtak mar neki gazdit, akkor se törj le!
Persze remek lenne ha úgy alakulna hogy kölcsönösen tudnátok egymásnak segíteni.kavalkád: gondolkodtam rajta (feltételezem azért ez a változat tetszik mert az ajtókárpitot is takarja); végül szembejött Lidl-Aldi-hasonló és az maradt. Itthoni kutyás illetve kütyüs webshopokban szokott lenne hasonló árú modell (olcsóbbat túllépő csak kisebb méretben lattam), igaz, az az ajtót nem védi.
Egy próbát megér, nem gondolom hogy a diszkontáruházas vagy fressnapfos-petissimos változatnál sokkal rosszabb (vagy jobb) tudna lenni. Attól tartok, nagy csodák nincsenek, vagy ha igen, akkor több pénzért. -
DRB
senior tag
válasz
j.bravo #38877 üzenetére
Tettem egy lépést, írtam egy emailt, meglátjuk, hogy mit válaszolnak. Nehéz volt, de nem tudom, mintha valamis sugallat lett volna, vagy nem is tudom, hogy mondjam, itt kattogott a fejemben valami, kb. hogy: „csináld, írj nekik, ne vár tovább! Lesz ami lesz...”. Hát írtam, persze ha pozitív választ kapok, akkor is még van bizonytalanság bennem, hogy állok majd a kisöreghez, ha tudok magamban, vagy mitom én, a lelkemben egy új helyet adni neki, akkor elvállalom, de ha úgy érzem, hogy csak pótolni szeretném vele az elvesztett kiskutyámat, vagy úgy is mondhatjuk ahogy írtad, még nem vagyok kész, akkor nem, az egyikünknek sem lenne jó. Nyilván fogunk találkozni mielőtt még bármilyen döntés születik, na akkor és ott majd kiderül mit érzek. Az mondjuk benne a van a pakliban, hogy ez esetleg később alakulna bennem ki valami amit írtam, na akkor majd meg kell küzdenem magammal, de a lényeg nyilván a kutya, neki jó legyen. Szerintem egyébként nem csak én tudnék segíteni ezen a kisöregen, hanem ő is tudna rajtam.
A körülményekhez képest meglepően nyitott vagyok(mondjuk van lelkiismeret furdalásom is, valahogy a kettő együtt kavarog bennem), csoda hogy egyáltalán beszélni tudok erről, nem hogy jelentkezni örökbefogadónak, azt hiszem öregszem, és tán bölcsebb lettem(talán ez az egy előnye van az öregedésnek). Na mindegy, bárhogy is alakul a jövő, a kiskutyám itt van bennem, örökre. Na persze most megen elszakadt a cérna, szinte már menetrendszerűen. Megyek ülök be a kocsiba... (ez is menetrendszerűen) -
kavalkád
senior tag
ilyet vett már veleki a temuról? érdekelne a véleménye.
-
j.bravo
addikt
Öreg kutyát befogadni, mivel nekik általában véve erre sokkal kisebbek az esélyeik, szerintem nagyon becsülendő, tisztelendő dolog.
Ha kész vagy erre, beleértve azt is, hogy ne a régi személyiségét keresd, hanem fogadd el hogy ő másik lény; illetve azt is hogy korából adódóan kevesebb időtök lesz együtt, akkor segíts neki, illetve segítsetek egymásnak!
Ha még nem vagy kész, akkor adj magadnak időt. -
DRB
senior tag
válasz
Dorian #38875 üzenetére
Korábban el sem tudtam volna képzelni hogy ilyen hamar magamhoz vegyek egy másik kutyát, őszintén szólva azt sem, hogy magamhoz vegyek bármikor is, nem hogy négy nap után. A előző kutyám amikor elment, én kijelentem magamnak is meg a barátaimnak, akik akkor is támogattak, hogy többet nem lesz kutyám, mert elviselhetetlen a fájdalom, amikor elveszítem, igaz azt is mondtam, hogy nagyon is kéne, de nem, nem vállalom. Azután mégis lett, igaz jó sok idő eltelt. Most viszont nem tudom mit történ velem, de nem tűnik elképzelhetetlennek, annak ellenére, hogy hát lássuk be az új jövevény is egyszer majd elmegy, és az is nagyon fog fájni. Egyébként a kiskutya nem korára vonatkozik, hanem a méretére. Egy idősebb kutyáról van szó, sőt inkább már öreg, nyilván ez is okoz bizonytalanságot, de ennek ellenére(vagy talán pont ezért??) valahogy mégis foglalkoztat a dolog, valahogy szeretnék segíteni neki, azt hiszem... nem tudom mit tegyek.
-
DRB
senior tag
Köszi az együttérzést, a többieknek is természetesen és én is együtt érzek veletek! btotyi fórumtárs betett két képet, na az nagyon megérintett. Tudom, egy idő után az ember elengedi a kisbarátját(bár én teljesen soha nem fogom), illetve beletörődik a veszteségbe, dehát nem is tudok mást csinálni, muszáj mert belebetegszik az ember. Én hajlamos vagyok ilyenkor nagyon megtörni, az előző kutyámnál is megtörtem, most meg még jobban, de valahogy kikeveredek belőle, sokat segítenek a barátok, meg ti is azzal, hogy írtok. De most perpill az még elvesztésénél is jobban nyomaszt(vagy inkább nagyon fáj), az amit írtam is, hogy lehet, hogy nem jó csináltam amit csináltam. Megyek a napokban, lehet ma, az állatorvoshoz, hogy beszélgessünk egyet, elmond majd mindent, mi is történ pontosan, illetve azon bizonyos utolsó napot hogy látja ő, muszáj tudnom, ha hibáztam akkor is. Nagyon jóban lettünk pár éve a dokival, amikor is rengeteget voltunk nála. Akkor(is) nagyon rosszul volt a kutya, több orvos is kezelte, vészhelyzetben kénytelen voltam egy másik, közeli állatorvoshoz vinni(többször is), szerencsére rendesen ellátták ott is, de a jó ellátás ellenére is az volt az egyöntetű vélemény, hogy jó esetben is csak hónapjai vannak hátra. Azután sikerült úrrá lenni a betegségén(mitrális szívbillentyű elégtelenség), bár nem gyógyult meg, ebből nem is lehet, de gyakorlatilag tünetmentes, stabil és teljesen jó állapotba került. Persze kapta a szűkséges gyógyszereket(szerencsére mindenből a minimumot, sőt egy idő után még annál is kevesebbet), meg egy kiegészítőt(valójában ez segített), és így még több mint 4 és fél évig együtt lehettünk, most sem az a betegség lett rosszabb. Amúgy nem csak azért lettem vagyis lettünk(merthogy a kiskutyám is bírta a dokit, sőt az asszisztenseket még jobban, mindig megsimizték, meg persze ment ölbe amikor csak ottvoltunk) jóban az állatorvosunkkal, mert milliószor ottvoltunk, hanem mert egy nagyon rendes és jó doki, meg jó ember, mindent megtesz a beteg kutyákért vagy bármilyen kisállatért, sőt a gazdiknak is segít, ha úgy hozza a sors, hogy kell a támogatás nekünk, kicsit munkamániás is, és mindezek mellett még igen korrekt pénzügyileg is. Természetesen az asszisztensekre is vonatkozik mindez, ők is olyanok mint a doki.
Totál hihetetlen, de valami történt velem, láttam egy videót egy kiskutyáról, örökbe lehet fogadni. És hát elgondolkoztam a dolgon, nem tudom miért, még nem engedtem el a kisbarátomat, sőt igazából teljesen soha nem is fogom tudni elengedni, de ennek ellenére valami történt velem ez alatt a csak négy nap alatt, nem tudom, talán kicsit emlékeztet is az én kiskutyámra, meg olyan kis gyámoltalan, és kéne neki egy jó gazdi, aki szereti és vigyáz rá élete végéig. Uhh az most azért az eszembe jutott, hogy ha itt lenne a kiskutyám és hazahoznám ezt szintén igen csak pici kutyát, hát rettenetesen mérges lenne rám, a kis jövevényre meg morogna meg minden, de aztán biztos, hogy megbarátkozna vele, és boldogabb lenne mint egyedül, és egy idő után már le sem lehetne állítani játékot, ez biztos. Jaj nem tudom mit tegyek, ilyen még nem történt velem... Ki is borultam megen, asszem megyek beülök a kocsiba és nekiindulok világnak, mert itt az újabb hullámvölgy. Nem vagyok ilyen érzelgős, kivéve ha kutyáról van szó, gyakorlatilag elvesztettem már az egész családomat, pl. az édesanyámat nagyon korán(épp hogy ötven éves volt), de még attól sem törtem meg ennyire, mint most.
Köszi a támogatást, sokat segít! És írjatok még, bármiről is! -
H-Zol
senior tag
Együtt érzek veled ( és itt mindenki ) , nekem annyiból volt könnyebb , hogy mindég több kutyám van ( volt ) ithon is , és a tanyán ( Telephely) is , most igaz ithon egy kutya van nekünk és egy kutya anyosomnak de egy házban lakunk és a kutyák is együtt tudnak lenni ( volt idő amikor 6 kutya volt ithon , de szép idők voltak azok ) , és a tanyán most három saját kutya van két 9 éves és egy 12 éves ameiknek a testvére cukros lett és az ősszel el kellett altatni 😪 , hiába volt a sok kezelés próbálkozás , speciális cukor beteg kutyáknak táp , kisebesedtek a lábai , rengeteg vizet ivott és a vesék is károsodtak , kezdett megvakulni és dönteni kellett megint !! Féltem , hogy a testvére keresni fogja , de aránylag könnyen túltette magát rajta , és jól megvan egyedül ( a másik kettő külön van , mert verekedés volt amikor egyben voltak ) , és amióta egyedül marad azóta több időt töltök vele , 12 éves , de úgy játszik szalad mint egy fiatal kutya !
Az itthoni kutya ( többet írtam már rolla , otba földekre ( szántókra ) kidobta valaki és szét tépték a sasok , de megmentettem , ki lettek tisztítva a sebek , össze lett varva és anyira hallás érte , hogy több időt kell vele tölteni mint az asszonnyal, kora tavasszal kapott egy méh gyulladást és ki kellett venni a mehét , pedig natmr nem fiatak , ő is 8 éves !
Most még nagyon fáj neked is az elvesztése , de ahogy telik az idő egyre könnyebb lessz , és előbb utóbb be kell szerezni egy másik kutyát ( pótolni nem fogja) , és sokkal könnyebb lessz !!
-
DRB
senior tag
Igen, a hiányérzet az nagyon rossz, nagyon összenőttünk, egész pici volt amikor hozzám került, és hamar, a legelején kialakult a kötödés, ami az évek során egyre-egyre csak erősebb lett. Nem is igen tudnám leírni mit érzek, nincsenek erre szavak. Alig tudok hazajönni, aztán meg menekülök itthonról, itt minden rá emlékeztet, de valójában a menekülés sem segít, mert egész életében velem volt a kis Barátom, úgy értem, hogy szinte mindig jött velem mindenhová. Beültünk a kocsiba és bejártuk fél Európát, voltunk Németországban autóért, vagy éppen Dániába szállítottunk egy haverommal folyadék hűtőt, de mentünk Milánóba esküvőre, kétszer is, vagy csak elugrottunk Érdre egy autóért, vagy csak itt a környéken elszaladtunk valahová, pl. vásárolni. A jobb egyen volt az ő helye. Ráadásul a hiányérzetnél is jobban nyomaszt(és ezzel nagyon óvatosan fogalmaztam) valami(több is), nem tudok erről sem nagyon írni(vagy beszélni) még, mintha valami nagy marok szorítaná a gyomromat, egyre jobban és jobban, a tehetetlen düh, hogy nem tudok változtatni a rossz döntésemen. Bármit megtennék, de tényleg bármit, de nem tudok... ez egész életemben fájni fog. Mindig is a logika vezérelt/vezérel, kivéve az utóbbi időszak, pedig végig mondogattam magamnak, hogy hogy meg fogom hozni a jó döntés, de akkor amikor kellett volna, megzavart és elbizonytalanított valami és nem sikerült, még az utolsó pillanatban is reméltem, hogy jobban lesz, de becsaptak az érzelmeim. Basszus megint elszakadt a cérna, sikerült kikészülnöm, pedig próbálom tartani magam, nem is írok többet, inkább elindulok valamerre, bár mint ahogy írtam, nagyon ez sem segít, talán maga a vezetés ami megnyugtat valamennyire.
-
H-Zol
senior tag
Sokszor ez a legjobb megoldás nekik ( sajnos ilyen kegyetlen az élet ) , pár éve 5 kutya ment el így , három nállam ithon , egy a tanyán és egy anyuméknál , de az is hozzám nőtt , na akkor nagyon megviselt , pláne az egyik itthonról a többi mind idős volt de ő három és fél éves , vele született máj probléma , amit lehetett minden meglett próbálva ( már a doki sokszor nem vett el pénzt mert azt mondta , hogy kevés ember költene ennyit egy kutyára ) , de sajnos a végére a vesék is kikészültek , felvizesedett , nem evett és csak altatás lett a vége 😪 , a párom még most is hetente szóba hozza , hogy mennyire hiányzik neki !!
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek aki írt, jól esik a támogatás. Sajnos tegnap megtörtén az elképzelhetetlen(legalább is számomra az), nem is tudom hogy mondjam, ilyet még életemben nem éreztem... Azthiszem rossz döntést hoztam, attól való félelmemben, hogy rossz döntést fogok hozni. uhh bsszus durván szarúl érzem magam.. nem istudok töbet írni msot erről
-
-
j.bravo
addikt
Csak ismétlem a többieket, de megírom hogy tudd, cseppet sem ciki beszélni erről.
Mind voltunk már, vagy ha még nem, akkor leszünk hasonló helyzetben.Tényleg nem nevet ki senki. Tudjuk hogy nagyon nehéz.
Amíg nem szenved, használd ki az időt, tölts vele amennyit csak tudsz, az állapotához mérten tartalmasan.
Amikor már csak szenvedne és az állatorvos szerint nincs remény, akkor hozd meg a döntést, és ahogy írta jézusom, légy erős, és az orvosi szobában is légy végig mellette. Nagyon nehéz lesz, de neki sokkal könnyebb lesz ha ott vagy. -
Dorian
félisten
Ez nagyon nehéz kérdés. Nyilván azt teszi az ember, ami a kutyának a legjobb, ha nem szenved, akkor így kihúzni amíg lehet, ha a további lét csak szenvedés lenne neki, akkor meg kell hozni a döntést. Az első kutyánknál is meghoztuk ezt a minden racionális érv szerint szükséges döntést, mégis vagy 1,5 évig jött fel folyamatosan, hogy biztos jól döntöttünk-e. Ő volt az első hozzám nagyon közel álló személy, akit elveszítettem. Most már nem csak tudom, hanem bele is nyugodtam, hogy igen.
-
btotyi
tag
Én tavaly kétszer éltem át ugyanezeket az érzéseket. Hancsi tavaly nyáron, egy délelőtt alatt ment el, 9-kor állatorvosnál voltunk, délután kettőkor el kellett altatni (szívelégtelenség illetve ebből kialakult tüdőödéma). Aeon-nak sajnos 7 éve kialakult veseelégtelensége volt, három hét alatt érte el a kritikus állapotot. Mindkét döntés nehéz volt, de nem akartam a kutyákat szenvedni hagyni. Hancsi az ölemben, Aeon a többiek között, itthon aludt el. Még most is megkönnyezem őket.
Hancsi:
Aeon:
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Talán tudtok nekem segíteni, abban reménykedek, hogy más kutyások átérzik a problémámat. Ne nevessetek ki, meg lehet furán hangzik, de nekem a kiskutyám a legjobb barátom, családtag, sajnos mostanra ez egy kicsi család lett, szépen elfogyott minden rokonom, úgyhogy ketten vagyunk, még. Sajnos nagyon beteg, hát mit is mondhatnék, nem lehet tudni, de lehet hogy csak napjai vannak hátra(szerencsére nem szenved, az állatorvosukkal ezt átbeszéltük, és ő úgy látja, és én is). A leírtakból ki lehet következtetni, hogy valószínű egy nagyon nehéz döntést is meg kell(ene) hozzak, előbb vagy utóbb, remélem utóbb. Bár a remény... És hát az a helyzet, hogy képtelen vagyok megbirkózni ezzel az egésszel, arról nem is beszélve, hogy mi lesz később. Teljesen össze vagyok törve(és azt hiszem még ennél is jobban leszek majd...), én ilyen vagyok, nem tudok kifordulni magamból. Igazából nem is tudom mit szeretnék kérni tőletek, talán csak beszélgetni valakivel erről, hátha könnyebb. Nem is tudok írni többet, most. Hát ennyi az én történetem, és elnézést, hogy ilyenekkel terhelek benneteket.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
j.bravo #38860 üzenetére
A fő oktatónak (úgy tudom) ez a full time melója avagy első számú biznisze
igen, hétköznap sok egyéni és csoportos külön foglalkozás is van, a kevés trénerek egyike itthon aki meg tud belőle élni, de hát 45 évnyi tapasztalatot és a rengeteg kupát, elismerést nem a szél fújta össze, nemzetközi teljesítménybíró ésatöbbi. Elég komoly eredményei vannak. És ha látom fiatal újvonalas trénerek és iskolák milyen pénzeket kérnek el, miközben némelyik teljesen zsákutca újvonalas módszereket prédikálnak, nem is drága hely... kutyaviadalos rehabot is végez, jelenleg is járnak hozzá egy pittel, vannak is videók. Más kérdés hogy akinek nem jön be a nyersebb beszólogatós stílusa, az nem fogja a szívébe zárni. -
j.bravo
addikt
válasz
jézusom #38858 üzenetére
Persze, az egymás mellett elhaladást megfelelő távolság megtartása mellett értem (a kiserdei ösvényen találkozva nem nagyon van más lehetőség mint hogy az ösvény két szélén haladunk el, vagy egyik megáll az egyik szélén a másik meg elhalad a másik szélén; ekkora távolság megtartható a futtató kapujánál is).
Az általam említett futtató nem sztenderd, nincs két kapu és előtér ahol lehetne zsilipelni, egy darab kapu van és szevasz. Bent kell a póráz levételt vagy felrakást abszolválni.
kavalkád: örülök hogy tetszett a HD. A fő oktatónak (úgy tudom) ez a full time melója avagy első számú biznisze; ez elég nagy előnyt jelent neki azokkal szemben akiknél a kutyasuli üzemeltetés vagy ottani oktatás csak második prioritás. A magától értetődő rutin mellett pl. több privát óra időpontja is van, gondolom. (Nem ismerem a sződi helyet, csak feltételezésekkel élek, illetve általánosságban gondolkodom)
-
kavalkád
senior tag
válasz
Alusky #38855 üzenetére
az FB amúgy is a legalja hely, én az összes állatos oldalt tiltom a menhely és az oktatóm kivételével, ott vannak a legnagyobb kretének (akinek nem inge ne vaegye magára), az az érzésem, hogy szándék sincs ott az értelmes kommunikációra, csak valami lelki pöcegödörnek használják, ahol fröcsögve verbálisan bele lehet rúgni a másikba.
ha megfogadsz egy tanácsot akkor preferáld a saját lelki békédet és a közelébe se menj ezeknek az csoportoknak/csatornáknak. sosem fogsz egy hülyét meggyőzni hogy okosabban viselkedjen, csak magadat húzod fel.
-
jézusom
addikt
válasz
f4lcon #38846 üzenetére
Ne azt nézd, hogy mit javasol a gyártó! Indulj egy kalória értékkel, azt számold, mert a gyártók nem tudják kitalálni a kutyád igényeid. Persze a kalórián belül ha változik a protein/zsÍr/ch az test összetételben hozhat változást, de súlyban a kalória számÍt. Még jobb ha grammra számolod a proteint meg zsÍrt, de ez úgyis adott arányban van ha táppal etetsz.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Alusky #38855 üzenetére
A szaporitast, tenyesztest tenyleg rendbe rakhatnak, valahogy limitalni kellene a megengedett alom szamot a menhelyen levo kutyak szamahoz merten. En megertem hogy rengeteg ember akar fajtiszta kolyok kutyat husvetra meg karacsonyra, de a felelotlen kutyatartas miatt rengeteg allat pusztul el, kerul menhelyre akar egesz eletere. Szoval ha a gazdiknak nem is valos a jogsi, de a tenyesztokek sokkal jobban kellene szabalyozni, es buntetni.
-
Alusky
senior tag
válasz
kavalkád #38845 üzenetére
Ez igaz teljes mértékben. Bár itt sokszor elhangzik a lapcsaládon, hogy nem alanyi jog, a valóság viszont ahogy sokszor bizonyította már nem a PH tagok véleménye alapján fog működni, az autózás alanyi jog akármit fognak mondani és még erőltetve is van globálisan a használata, mert rengeteg adó és nagy piacot is lát el pénzzel. Tehát lesz jogsija mindenkinek, aki két kuplungozás után már nem fullad le.
És ugyanilyen alanyi jog a gyerekvállalás vagy a kutyatartás is és ugyanennyire nagy piacokat el is lát, tehát kutyajogsival is ugyanannyinak lesz kutyája.
Amúgy kicsit vicces, mert ezt én magam mondtam itt is már párszor, hogy hiába várja akárki a kutyajogsit, utána se fog változni semmi. Néha szembe beszélek magammal.Inkább csak ledöbbentett, hogy hova jutottunk emberileg és ez már beférkőzött tényleg a tenyésztők, kiállítósok, bármilyen kutyás tevékenységgel foglalkozók közé is. Talán az állatorvosok közé nem (nem ennyire), mert ott az orvosi diploma igencsak magas szűrő és elvár nemcsak intelligenciát, hanem sok mást is. Míg tenyésztés, bírálat, tréningezés semmi ilyet nem vár el, random emberek csak.
Amikor így néz ki a végére egy vita, elvileg tapasztalt kutyatartók és tenyésztők között akkor ott egyértelműen eljött az apokalipszis. Ráadásul az egész abból indult ki, hogy az egyik le-papíros szaporítózta (leírni se tudom ez nyelvtanilag hogyan jó) a másikat, persze ezt alátámasztani semmivel nem tudta. Pontosabban szapcsy, így y-nal írta és ez egy 50 körüli csaj aki 30 éve tenyészt (a saját nevét is becézve írja a profilban). A vége meg ez a bányászszarnál lentebb, az nagyon megtetszett sose hallottam még.
Persze utána törölgeti mindenki derekasan pár nappal később. Én csak annyit írtam, hogy tényleg kell-e ez a stílus olyanoktól akik tenyésztéssel foglalkoznak, meg elvártam mivel akarná az állítását alátámasztani és ennyi elég is hozzá, hogy utána már trollfiók legyek vagy a másiknak egy second accountja, meg állatkínzókat támogató stb.
[link]
Kutyás csoportban kezdődik azzal, hogy random beírja amikor egy másik tenyésztőről beszélgetnek, hogy ő bizonyítottan szaporító meg kikkel dolgozik együtt, majd átviszi szándékosan a saját profilja alá @ még oda is csalogatja a másikat, mert ott már azt írhat amit akar nem dobják ki a csoportból, de bármi más is lehet a téma, láthatóan a felesleges szarkeverésre megy ki a játék. Vagy ha a saját csoportja akkor ott csinálja. És ezek rendszeresek, csak szerencsére nem látom, mert ritkán járok már kutyás csoportokban. -
kavalkád
senior tag
update akit érdekel:
pénteken voltam a kőbányai Happy Dog-nál magánórán, valóban érti az ember a dolgát, leszoktatta a kutyát a felugrálásról valamint most már el lehet sétálni vele más kutyák mellett anélkül, hogy húzna feléjük vagy morogna. a behívást is sikerült sikeresen kivitelezni pár alkalommal, de az még messze van a tökéletestől, de alakul. mindezt 1 alkalom alatt, döbbenet!
persze sokat gyakorlunk itthon is, és megyünk még oda párszor, hogy csiszoljuk a technikámat. szerencsére a kutyám nagyon okos és - ahogy azt eddig is sejtettem - a hiba bennem van, nem megfelelően kezeltem a helyzeteket.
a másik helyen - Sződ, Kutyaduma Központ - nem volt szabad időpontjuk sem olyan túljelentkezés van magánórákra.
köszönöm mindenkinek az ajánlást, tapasztalat megosztást a Happy Dogról, jó döntés volt. -
j.bravo
addikt
válasz
Major Lion #38852 üzenetére
Akkor félreértettelek (ez esetben ezer bocs); azt hittem minden jel nélkül belépsz elengedett kutyával, amíg nekem nem volt időm reagálni, annak ellenére hogy figyelek.
Ha - bármelyikünk köszönésére, kezdeményezésére - két mondatban megdumáljuk hogy mi legyen, akkor minden zsír. -
j.bravo
addikt
válasz
Major Lion #38850 üzenetére
Hát szerintem pontosan ezt csinálom, csak elmondom az érkezőnek mit is csinálok…
Köszönni meg mindig szoktam, de ezek szerint velem van a baj. -
Major Lion
senior tag
-
j.bravo
addikt
válasz
Major Lion #38844 üzenetére
Biztos hogy nem velem találkoztál - férfi vagyok -, de azért óvatosan kérdezem meg, az úgy ér, ha a futtatóban szigorúan labdázunk a két kutyával vagy a mini-agility pályát használjuk, telefonon max az órára nézek rá, és ha észlelem hogy valaki jelzés nélkül jönne be, akkor megkérem hogy a) adjon másfél percet amíg összeszedem és pórázra teszem az enyéimet, b) adjon még 3 percet labdázni és aztán másfelet míg pórázra teszem őket, továbbá megkérem hogy amíg elhaladunk egymás mellett, minden kutya legyen pórázon?
(Cserébe ha nem üres a hely, mindig beköszönök a gazdiknak mielőtt belépnék, és egyeztetek, illetve ha épp mi vagyunk bent, örülök ha ő is beköszön belépés előtt)
Disclaimer: parkerdőcske széle felé van a szóban forgó futtató, remekül lehet kerülni egy kisebb kört pár perc alatt sok szagújság-olvasással, nem kell helyben várni.
-
Alusky
senior tag
válasz
f4lcon #38846 üzenetére
Nem feltétlen betegség, vannak akiknek többet kell adni. Ha régen megvolt kevés kajával és aztán jelentősen többet kell adni hasonló fehérje/zsír/kalória arányú tápból és még úgyis fogyni kezd akkor meg lehet mutatni állatorvosnak, hogy valami valószínű nincs rendben.
300g-nál ne kapjon többet egy alkalommal. Sőt már az is nagyon maximum, mert könnyen gyomorcsavarodást kapnak. Ha nagyon sokat kell ennie akkor át szoktak állni a napi 3 etetésre és úgy elosztva. -
Alusky
senior tag
válasz
Kétlem, hogy egy nyilvános, szabadon használható parkba neked be kéne jelenteni bármit is idegeneknek előre, főleg ha a kutyáddal nincs semmi olyan jellegű dolog ami közérdekű lenne parkbeli vagy biztonsági okokból. Neki beteg a kutyája neki kellene figyelmet fordítania rá és nem egy idegennek ezt tudnia, mégis hogyan lehetne ezt elvárni, hogy más tudja. Megszokta, hogy abban az időszakban mindig üres aztán kisajátítja. Ugyanez megy parkolókkal is amikor felháborodnak rajta miért álltál oda egy nyilvános szabad helyre közterületen, merthogy ő is oda szokott állni.
-
válasz
ilyenkor értékelem, hogy falun élünk.
kutyatáp téma: váltottam tápot erre a Black Olympus tápra, de hiába etetem a 25kg súlyhoz lévő gramm határ felső felét, a kutya szemmel láthatóan fogy... ez most a második zsák, előtte Brit Care Salmon volt, azzal is sokkal többet kellett etetni, mint amit javasol a zsák, de itt még ráfogtam, hogy tél van, kell a kutyának az energia, hogy melegen tartsa magát. egy időben a nagy hidegekben át is álltam arra, hogy kb 400g helyett két egységben 550-600 grammot kapott (reggel kb 300 - este kb 300)
az előtt Aldog Pork monoprotein volt, az volt az utolsó táp, amivel nem tapasztaltam a fogyást, de azt valamikor tavaly nyáron etettem utoljára.
a kutyán semmi látható jele nincs egyébként letörtségnek, fáradtságnak, bágyadtságnak, ugrik, rohan, csupa jókedv.
vigyem el állatorvoshoz, vagy álljak vissza a régi tápra? egy zsák még van ebből az Olympus-ból, etessek itt is 1,5x a javasolt adagot? -
kavalkád
senior tag
válasz
Alusky #38843 üzenetére
értem amit mondasz és igazad is van, sajna az emberek ilyenné váltak, végtelenül primitívek, empatikus gondolkodás meg zéró, mindenki csak a saját igazát látja.
viszont ilyen erővel be lehetne vezetni sok más helyen a "jogsit", gyerekvállaláshoz, közügyek gyakorlásához, nagyon messzire vezet ez, ráadásul nem is hatékony, lásd gépjármű jogosítványa is van majdnem mindenkinek, mégis rengeteg a kretén, frusztrál vagy szociopata az utakon. -
Major Lion
senior tag
Kutyatartokra valoban raferne valami kotelezo oktatas, elkepeszto mennyire nincsenek tisztaban az emberek alap dolgokkal, nem latja mikor fel a kutyaja, nem latja mikor agressziv, vagy ha latja is, leszarja, mert kicsi a kutya stb.
Ha mar itt, mik az iratlan szabalyok kutyaparkban? Neha beszoktam menni, ha ismeros kutya van bent, vagy max egy ketto, aztan ha tobben jonnek akkor tavozunk. Minap egy no kifakadt hogy bementunk es nem jelentettuk be hogy eppen belepunk. Mint kiderult az volt a baja hogy a kutyaja reaktiv es hogy o azert jar ide hogy egyedul legyen. Mondom engem nem erdekel, ha nem a telefonjat bamulta volna akkor latta volna hogy bejovunk es amig az eloterben vagyunk megfoghatta volna a kutyajat, vagy szolhatott volna. Egyebkent semmi nem tortent, meg jott is tett a kutyajanak hogy volt egy kis interakcioban resze.
-
Alusky
senior tag
Egyre inkább az a véleményem, hogy ha kutyajogsi kell az átlagembernek, akkor egyúttal szigorított pszichológiai vizsgálat a kutyás tevékenységben dolgozóknak. Tenyésztő, tréner, kluboknál, Meoesznél dolgozók, mindenki.
Lehet azt mondani, hogy a délutáni fröcsögése az embereknek a magánfiókjával egy közösségi portálon az a magánvéleménye. Viszont egy ilyen helyen dolgozónak, mint egy tenyésztőnek, trénernek, bírónak, egyesületnél, kluboknál kijárna a pszichológiai ellenőrzés. Az az ember utána reggel elmegy ügyeket intézni és mások sokszázezres vagy milliós értékű kutyáival foglalkozik, de ha egy korcs az akkor is másnak az élő tulajdona ami pénzben nem kifejezhető, mert nem tárgy. Objektívan és jól fogja tenni, miután előtte nap hitvány módon fröcsögve őrjöngött egy közösségi platformon?Tettem fel ezt a kérdést pár napja egy esetnél miután ott is jeleztem, hogy sokakra ráférne a mentális képesség felmérése. Amikor tenyésztők ugrottak egymás nyakának többféle váddal (vagdalózással inkább), ami tipikus szardobálás volt, ezerszer láttunk már ilyet. Én hülye csak írtam 1-2 gondolatot, de rontott a helyzeten és még én lettem kihozva a legnagyobb faroknak végül. Ha nem támogatod egyiket sem egy vitában akkor persze mindkettő téged támad, hiszen nem velük értesz egyet. Egy bölcs ember ezt lája előre, nem vagyok bölcs. Angolosan távoztam inkább, de jobb lett volna le se írni azt a két gondolatot.
Csak közben meg benned van, ha nem írod akkor másokban az rögzül, hogy az egymást szarral dobálók közül van valakinek igaza, elvégre harmadik fél nem jelenik már meg. Utána meg az lesz benned, hogy heti ezer ilyen történik, ha megszakadsz is látsz belőle ötöt, a maradék 995 esetben úgyis csak a két szardobáló lesz aztán azok konklúziójából vonják le az emberek a tudást. Hát ezt látjuk ez a fajta tapasztalatszerzés vagy egy ilyen vita lezajlásából kinyert tapasztalat hova vezetett, milyenné formálta az emberek gondolkodását, viselkedését.Szóval igen, kutyatartóknak kutyajogsi. Mindenki másnak aki kutyatartón felül van meg szigorított pszichológiai vizsgálat. A kutya hobbiállat, lelki társ, erősen lelki és mentális állapotot befolyásoló munkakör, sőt eleve lehet valaki már valamilyen trauma miatt kezdett kutyás tevékenységbe, legyen szükséges hozzá, hogy pszichológiai felméréshez kössék, mert ez nem normális amikor tenyésztők vagy bárki aki ehhez köthető egy közösségi platformon odáig fajuló szardobálózásba jutnak, hogy konkrétan végül feljelentik egymást. Már kezdünk a klasszikus anyázáson is felülkerekedni. Utána pedig büszkén posztolja, hogy ő aztán a megatenyésztő aki igazságot szolgáltatott. Nem, ő is csak szart dobált, csak ő volt ebben a kitartóbb. Már amikor a harmadik kommentnél vicceskedések jönnek, hogy "mikor akarunk szexelni?", az mindent elárul a másikról, elfogy az érv meg a józan ész, ha volt egyáltalán az egész elindulásából ítélve.
Ez nem csak mostani, ezek régebbi esetek is csak egyben említve.
Szóval ha kutyát vesztek tenyésztőtől, de igazából akárhonnan. Ne csak a kutya eredményei, állapota, ára stb. legyen mérvadó, legyen idő szánva a tenyésztő/tulaj megismerésére mint ember, a józansági, mentális állapotának felmérésére (legalkoholistább ország is vagyunk, elkerülhetetlenek az iszákos tenyésztők is) és ne támogassatok olyat akiknek az élete ilyen szardobálózásból áll és ne tévesszen meg, ha vélten "ő csak a rosszat támadta, tehát ő a jó", mert nem ezt tette, hanem szart dobált. Vagy mondhatom azt, hogy a bölcsesség totális hiánya. Nemhogy bölcsesség, alapvető tisztelet totális hiánya. Az ilyennek meg maradjon a nyakán az összes kölyök aztán kényszerüljön rá a tenyésztés abbahagyására. Sajnos nem így van.
Sajnos a visszafogott és tapasztaltnak tűnő sem feltétlen az, hányan voltak már akik újságokban is szerepeltek vagy akármelyik TV-n és milyen jól álltak a fényképeken kiöltözve, közben meg haszonállatként tekintettek a kutyáira. Ami megint nem jelent egyből rosszat ettől még tarthatja őket jól, de én mondjuk ilyet se támogatnék, mert a kutya már nem egy állat, annál közelebb került az emberhez. Őszintén szólva manapság ha valaki megkérdezi honnan vegyen akkor kutyát, ha mindenikkel gond van, az a válaszom, hogy fingom sincs már. -
H-Zol
senior tag
válasz
jézusom #38837 üzenetére
Akkor ezzel nem vagyok egyedül , lefekszek a nappaliban a heverőre a kutya ugrik mellém és egy hirtelen fordulattal már hanyatt fekszik melettem , hogy simogassam a hasát
, de már félve érek hozzá , sokszor úgy megráz , hogy az asszony is hallja a csattanást , de nem mindég olyan 10 alkalomból 7-szer !!
A kinti kutyákkal nincs baj , a nyakamig ugrálnak amikor kiérek a terepre , hogy mindet szeressem meg , de ők nem ráznak , mást megrázza a kocsi , engem az sem csak az otthoni kutya ( szerintem ahogy hirtelen hanyat fordul a pokrócon , ágy takarón akkor töltődik fel ) ! -
Major Lion
senior tag
-
Alusky
senior tag
válasz
dokee78 #38835 üzenetére
Árban 1-2 ezer Ft a különbség, 4-10Kg közötti súlyra 10-12k. A Frontpro 3 darab, havonta egyet kell adni, a Bravecto 1 darab viszont az 3 hónapig hat (de csak bolhára, kullancsok ellen 8-12 hét, a kullancs fajtájától függően).
Én emiatt a Frontprot venném inkább. Ráadásul az vény nélkül kapható, a Bravecto receptes.Viszont egyik sem véd szúnyog és így szívféreg ellen.
Szívféregre és bolhára, kullancsra vagy Nexgard spectra az 18k körül van 3 darab és havonta egyet kell adni, vagy Milprazon, Milbemax, Milpro az 2000 Ft körül van egy tabletta és mellé valamilyen csepp pl. Advantix az 4000 Ft körül van.
A tabletták már receptesek szintén és orvostól függően szívféreg tesztet is csinálni kell, az 10 perc, vénából kell két csepp vér.Szóval Frontpro, Bravecto 3.5-4k körül havonta, de nem véd szívféregre. A Nexgard spectra 6-7k havonta, de mindenre véd, vagy a Milbemicines féreghajtók a cseppekkel együtt kombinálva havonta 6k. Per kutya 4-10 Kg között.
-
jézusom
addikt
válasz
dokee78 #38835 üzenetére
Én a kicsinek vectra 3D adok. Most hirtelen nem tudom az összetételt, de nem az árát néztem hanem a doki mondta.
Arra nem tudtok megoldást hogy a kutya ne rázzon meg állandóan?
amikor simogatom, vagy fésülöm úgy meg tud rázni hogy az nem igaz, és igazából öt féltem mert ő is kapja a villanyt
persze biztos a műszálas ruhám miatt de nem tudom nincs valami sampon vagy nem tudom a szőrét nem lehet leápolni hogy ne legyen ilyen? Sárhegyiről van szó.
-
vendingo
veterán
válasz
dokee78 #38835 üzenetére
Nexgard spectra. Ez nem csak kullancs és bolha elleni védelmet ad, hanem szívférgesség megelőzésére is jó, amit a szúnyogok, kullancsok terjesztenek.
Bővebb felvilágosításért fordulj az állatorvoshoz.Tacskó mérethez a havi adag se lesz túl drága. Nekünk a 35 kilós kutyának 6800/hó.
-
dokee78
félisten
Van 2 tacsink!
1,5 éves és egy 3-4 éves.Melyik kullancs elleni védelem a legjobb ár érték arányú
Bravecto vagy Frontpro? -
Alusky
senior tag
válasz
j.bravo #38831 üzenetére
Igen azért büntethetnek. Akkor nem kell kikötni, ha van kutyarács vagy kutyaháló az elválasztón. A lényeg, hogy előre ne tudjon menni a kutya.
Nekem áruszállítóval utaznak, úgyhogy nem is jutott eszembe ez. A nagy utazásokat viszont nem véletlenül engedtem el én is, túl nagy a rizikó.
Persze aki nem tudja hova tenni őket, nyaralni viszont szeretne vagy mindenképp velük akar nyaralni, annak vinnie kell magával a kutyákat. -
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
válasz
Major Lion #38827 üzenetére
Kutyasuliban is meséltek olyan esetről amikor az ütközés/megpördülés/stb miatt kinyílt a csomagtérajtó és ki is repült az aszfaltra a doboz, és benne a kutyának semmi (fizikai) baja, meg a dogboxosok is mutattak fotókat, de egyik balesetnél sem voltam jelen (szerencsére), ezért ellenőrizni nem tudjuk.
De még mielőtt belevágtunk volna doboz keresésébe, egy másik kutyasuliban is (konkrét gyártó vagy eladó nélkül, általánosságban) a dobozt mondták legbiztonságosabbnak; aztán abban a suliban is ahova épp akkor jártunk.Nyilván van egy tartomány az autót ért ütközés nagyságát tekintve, amikor simán a puttonyba bedobott kutyának se lenne semmi fizikai baja, van egy tartomány amikor megmentheti a doboz, és van egy tartomány amikor bármilyen védelem hiába (akkora balesetnél jó eséllyel az autóban utazó embereknek sincs nagyon esélyük). Nehéz ezt megítélni, mi úgy gondoltuk ártani nem árthat.
#38830 Alusky: nézd úgy, hogy akkor a autó csomagtérajtajával együtt már két csomagtérajtó védi. Illetve, ha csak bedobod a csomagtérbe a kutyát, akkor elvileg nem rögzíted megfelelően, közúti ellenőrzéskor lehet kapni érte büntit/rosszpontot. A box ezt kipipálja. Elvben ha a gumipókhoz való fülekbe beakasztod a pórázt ami a hámról jön, az is kipipálja, de szvsz a doboz azért jobb.
A tuti persze egy full acél doboz lenne, de azt nem lehetne ki-be emelni a raktérből... -
Alusky
senior tag
válasz
Ez egy vékony aluketrec ami úgy van popszegecselve, nem képes megvédeni érdemben jobban egy csomagtérajtónál. Ha képes lenne rá akkor a csapódási erőtől halnak meg. A doboz se sokkal kisebb, mint maga a csomagtér, van annyi hely benne.
Ez csak marketing, annyiban van előnye, hogy a Temus szarokhoz képest erre rá is ülhetsz és nem nyeklik el oldalra alattad, de nem fogja a kutyát ráfutásostól megvédeni.
Drágának meg drága, mint minden ilyen termék, meg mert eléggé felkapott lett, ha jól rémlik a rendőrség is ezt használja.
Ha két akkora kutyám van sokkal biztonságosabb a hátsó ülésen utaztatni őket egy odavaló dobozban, mert ott jobban véd az utascella. Csomagtartó gyűrődési zóna amúgy is, egyáltalán nem arra lett kitalálva, hogy az megvédje a tartalmát. -
kavalkád
senior tag
válasz
megtaláltam a forrást, ez alapján valóban nem kapott a doboz.
az más kérdés, hogy ha a kutyák nem dobozban vannak a csomagtérben akkor milyen sérüléseket szereztek volna a hátsó ajtóba becsapódáskor, ezt már sosem tudjuk meg. -
kavalkád
senior tag
válasz
fogalmam sincs, ennyi infóm van amit megosztottam, nem velem történt, nem voltam ott és a dobozt sem én gyártom
valamennyit biztos kapott mert elég csálén állnak az ajtók. -
H-Zol
senior tag
válasz
Alusky #38824 üzenetére
Oda semmi vad nem jár be , de ott volt a 4 nagy kutya akik az idegen kocsikat ugatják , és én péntek este , még megetettem , és szombat tíz óra felé már nem találtam ( ott semmi kocsi nem ment el szombaton reggel ) , ijesmitöl nem tartok , hogy elütötte valaki !! Amikor kí értem a kocsival ő már szaladt elebem de nem jött oda inkább hátrább ment amikor betolattam a raktár elé, de amikor kiszálltam és szóltam neki , rohant oda hozzám , tíz napig ott volt amikor beindítottam a rakódót , traktort , kocsit , ment a hejére a műhely kocsi felé ( olyan kis ügyes volt , nagyon sajnálom , és szerettem volna tudni a további sorsát , de én minden állatot sajnálok ) !
-
j.bravo
addikt
válasz
doddencs #38818 üzenetére
Hívd fel őket, szívesen elmondják, legalábbis 2018 vagy 2019 nyarán így volt
A konkrét autót lemérve készítették, méretvétel és a kialakítás egyeztetése után még egy alkalommal mentünk vissza csekkolni a méreteket és szükség esetén finomhangolni. Aztán meg a kész boxértpár hetet igénybe vett, pár fős csapat csinálta.
Az akkor elérhető anyagokból nem az alapot kértük, hanem komolyabbat (kb három kategória volt, most nem tudom); illetve a sima retesz helyett a könnyebben használható zárat (mintha kulcsra is zárható lenne de sose akartuk kulcsra zárni, csak az autókilincs jellegű kialakítást akartuk). Nem kértünk elválasztó falat sem. Opel Astra K kombiba így volt akkor 90k körül (persze emlékezhetek rosszul).
Úgy voltunk vele hogy nem olcsó, de a méretre szabás és egyéni igények szerinti kialakítás miatt megérte. Kifejezetten masszív; a szubjektív minőségérzet szerintünk jó.
VidaXL vagy más webshopos olcsóbb lett volna de sok kompromisszummal. Nem bíztam volna azokban amik akkor elérhetők voltak (azóta nem néztem)
Ja, mivel a nyaralásunkra nem lett kész (ezt lehetett tudni már a méretvételkor), grátiszba kaptunk tőlük arra a bő egy hétre egy másik autóba (talán Focus kombiba) méretezettet, amit le kellett spaniferezni vagy ékelni (nem úgy cuppant be az Astrába mint az oda méretezett, hanem maradt kis hely), de így el tudtuk vinni a kutyákat már arra a nyaralásra is. Szóval abszolút vevőbarátok voltak. -
H-Zol
senior tag
válasz
jézusom #38817 üzenetére
Sajnos ilyen emberek is vannak
, csak sajnálom mert tíz napig ( hétvégén is kimentem 7 kilométer oda és 7 vissza ) napi kétszer adtam neki enni , és hozzám nőt , mástól félt , de hoztam rohant oda , és így kétségeim vannak , hogy más vitte el de szerintem nem hanem a szóban forgó méhész ( megpróbálom kideríteni , csak nem ismerem őt se közelről és a szomszédait sem , de dolgozok az ügyön
)
1989 óta megvan az a telephejünk , de ott anyi kutya megfordult , hogy három oldal kéne mire mind leirnám , és azok mind kidobott kutyák voltak 🙈 !! -
doddencs
senior tag
Rendelt valaki autoba box-ot esetleg a dogbox.hu-tol? Erdekelne, milyen aron mozognak ezek mostanaban.
Koszi. -
H-Zol
senior tag
válasz
Alusky #38815 üzenetére
Ugye
, egy hosszabbító és három különböző dolgot külön fázisba lehet beledugni , vagy ha hiányzik egy fázis akkor is jól jön !!
Szombaton este megetettem a kis jövevényt és vasárnap délelőtt már nem találtam ( el lopták ) , írtam , hogy ott kint a telephelyen sok kis cég van és szombat délután én nem voltam kint csak este mentem ki etetni , és a szomszédos cég embere mondta , hogy egy méhész ( jár oda be több méhész is ) mondta , hogy mivan itt ezzel a kiskutyával , mondta , hogy szokás szerint valami állat kidobta , erre a méhész , hogy neki kéne , mert egy nagyon öreg kutyája van se hall se lát ( már a fogai is kihulottak ) , mondja neki a szomszéd , hogy már be van oltva a kicsike , és ezzel lezárták a témát , aznap este még megetettem !!
Szerintem másnap reggel kiment és elvitte , mert már nem volt ott , nem értem az ilyen embert , ha szólt volna akkor is elvihette volna mert ott kint nincsenek biztonságban ( pláne ilyen kis falat kutya ) !!
Csak így ez egy feltételezés , de hogy valaki elvitte az biztos , csak jó lett volna tudni , hogy hová került , mert 10 nap alatt megkedveltem , és így csak egy kérdőjel maradt utánna , amit lehetett én megtettem féregtelenités és a második ( a legfontosabb oltást ) megkapta !! -
H-Zol
senior tag
Egy hete van kint az új jövevény ( pontosabban egy állat aki oda kidobta ) , egy hiperaktív kis öklömnyi kutya , csak annyit láttam ma reggel is , hogy a nagy fű nyílik ketté és egyszercsak elotoppant a kicsike
, megfogja a nagy kutyák farkát , csüng a nadrágon ahogy jövök megyek egy nagyon aktív kis dög , féregtelenités és egy oltás megvolt !
Itt egy 4 napos kép , esett az eső és bent a műhelyben ( raktárban ) javítottunk , egyszer csak látom , hogy lepihenta raklapon volt egy rossz rongy ( kéztörlő ) és azon aludt egy jó ideig , csináltam neki dobozt ronggyal de két nap alatt szét szedte és a nagy kutyákkal alszik . Egy kicsit féltem mert ott kint nincs kerítés ( egy volt Tsz állat farm volt ) és jönnek mennek a traktorok , kocsik és ki ki merészkedik a nagyokkal az útra , kint szóltam a szomszédoknak , hogy figyelmesen járjanak , de jönnek idegenek is ( dillerek , alkatrész szerszám , vegyszerek stb eladók ) , remélem nem ütik el , mert amúgy én is ha beinditom a traktort , rakódót , kocsit , rögtön megy be a műhely kocsi alá ( közelébe ) mert ott találtam rá , és ott érzi magát biztonságban !!
-
Alusky
senior tag
Jön a kullancsos szezon, illetve már itt van, mama nem tudja megint mit kezdjen a kutyáival. Mondom neki mégis mit, veszel rájuk nyakörvet. Neki az drága. Való igaz 3 kutyára 45k, de fél évig jó. Neki csepp kell vagy tabletta
, inkább tabletta. Jó mondom veszek neked vannak kedvezményeim, de nehogy azt hidd féláron kapok dolgokat, egy ezres vagy max 2.
Aztán végül Frontprot vettem neki 12-ért, abban pont három van a három kutyának, de ugye csak egy hónap és szúnyogra nem jó. Ez így 6 hónapig 72k, de ha csak 5 hetente adja és összespórol egy hónapot a szezonban akkor is 60k, a 45k nyakörvekkel szemben ami még szúnyog ellen is véd (valamennyire). Ugye, hogy nem drága* az a 45k nyakörvre..., de hát hiába magyarázom, de nem is erőlködöm már vele.
*Azt leszámítva, hogy a szernek literje talán 10k, a gumis nyakörv ami beszívja párszáz Ft, 20 éve létező termékek, 5 millió éve létező gyógyszeripari cégek így már a fejlesztési költségeket is megkereste szóval nemhogy a 15k-n gennyesre keresik magukat, de ha 5-ért adnák is így lenne. Kisállattartásban végtelen pénzt le lehet akasztani a tulajdonosokról és a szeretet meg a lelki állapot kizsákmányolásával.
-
H-Zol
senior tag
Gyerekek megint egy Sz@rember járt a tanyán ( írtam már többször , egy volt Tsz állat farm , most 10 tulaj van és nekünk is van ott egy kis részünk ) , csütörtök délelőtt megyek ki és nézem , hogy valami kis furcsa kis állat surrant be a műhely kocsi alá , amikor kiszálok akkor már halomm , hogy égtelenűl sír egy kis kutya
, előcsaltam de fél menekül , bújik be a vasak közé, próbáltam megsimogatni de pisilt a félelemtől de a végén az étel az nagyon érdekelte
!! Kint szabadon ( senki kutyája , de azokat rendezzük etetjük többen is ) 4 kutya van 25 és 35 kiló körüliek , de nem foglalkoznak az új jövevényel ( nem bántják , de miért is bántanak olyan kicsi mint nekik a fejük ) itt egy kép !
Ő Bandi ( a nagy ) őt nagyon érdekli
, ő három éve jött , hozták nem lehet tudni , egyik napról a másikra megjelent , verve lehetett mert mindentől fél és nagyon kevés ( talán 5 ) emberhez megy oda !!
Tegnap kapott a kicsike féreg hajtót és beszéltem kint pár talajjal és össze dobjuk neki az oltásra a pénzt , mert másképp elpusztul ( több oltatlan kutya pusztult már ott kint el ) , hétfőn be adom neki az első oltást ( azt be tudom én adni , anyit megtanultam apámtól) , van egy kis szőrhullás a homlokán és a hátsó combján belül, arra azt mondta a doki , hogy Betadinnal kell tamponalni ( több kutya bőr problemát hoztam már hejre Betadinnal ) !
Utó szó -az ilyen emberekkel akik csak így kidobnak egy kutyát , volna egy két ötletem , hogy mit csinálnák velük -
H-Zol
senior tag
válasz
kavalkád #38806 üzenetére
Ez nállunk is így szokott lenni
akár milyen mélyen alszik és akár milyen óvatosan nyitom ki a hűtőt rögtön kipattan a szeme
, vagy ha kirohan ugatni , na gyorsan kibonatok egy napolyit , csokit , sütit vagy akármit , már vissza is van és bámul
( szerintem megérzi , vagy csak már tudja , hogy ha ő kirohan , bent kezdődik a nassolás
) !!
-
kavalkád
senior tag
muszáj betennem ide
-
jézusom
addikt
válasz
KisTücsök #38802 üzenetére
Azt hiszem 500/kg így ahogy látod.Ezt sikerült frissen elhozni. Ezen kívül van darált fagyasztott picit dragabban. Nyáron melegben lehet hogy csak olyat fogok venni. Érdról hoztam. A sarpnak adok egy komplett fejtől farokig részt meg pár apróbb részt. De lecsúszik mellé táp is is vagy valami, nem merek sokat adni ebből azért. De a kis keverék kutyám is elrágcsálja a szálkákat
igaz fejet neki nem adtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest