Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
whitezo88
nagyúr
válasz
rajzol01
üzenetére
cuki, de ebben legalább 2-3 féle fajta kutya van annyira keverék. Legyen egészséges az a fontos. A BH-nek pl rövidebb az orra, ha célzottan arra mentetek kellett volna nézni hogy néz ki, de mindegy már.

Ha pozitívan gondolkodunk, akkor nem ipari szaporító, hanem egy becsúszott alom, és a költséget kéri vissza meg kicsit. Mert így nekik se éri meg.
-
Alusky
senior tag
válasz
rajzol01
üzenetére
Ezek jók, nem tudom miért akar ekkora időtávokat várni az oltásokkal, de így is lehet. Kap még egy harmadikat a kombináltból (az utolsó megismétlése) és utána 14 nap múlva kaphatja legkorábban a veszettség ellenit.
Előfordul, hogy a chipes papírt kitöltik, de a doki hónapokkal később viszi be a rendszerbe, mert vagy ideje nincs rá vagy leszarja. Mobilról is ki lehet tölteni, de rendelési időben nem mindegyik szarakodik azzal. Ez nem feltétlen a "tenyésztő" hibája, ez állatorvos. Sőt ez csak az ő sara, mert csak az állatorvos tud bármit is felvinni a chiphez.
Btw ez 100% nem tenyésztő szóval ne is erőlködj a pénzvisszatérítéssel. Viszont nagyjából adja a kölyökhöz ami jár és az ár is ennek megfelelő, én nem problémáznék rajta, nem az a kimondott szaporító ami miatt kifejezetten utáljuk a szaporítókat, fáradt a chippel, oltásokkal, tett bele munkát és nem kért el végtelen pénzt.
-
Alusky
senior tag
válasz
rajzol01
üzenetére
200-300 között futnak most az átlagosabb kutyák, fajtától függően kicsit eltérhet. Ezek a kicsi divatfajták meg inkább fölé mennek.
10 hetesen kéne lennie neki 3 féreghajtásnak, 3 oltásnak (vagy 2, orvostól függ), egy chipnek és könyvnek, ez 35k pénz körül van + amit megeszik, tehát az 50k az nagyjából nullás szaporítós ár, az úgy oké is, nem meggazdagodni akart belőle. Ha benne vannak. Ha nincs semmije akkor kapja be, de ettől még lehet a kutya jó és egészséges.Regisztrált kennelnév ez egy sima papírlap lepecsételve, származási igazolás ami zöld színű, hologramos, fémcsíkos vastag, és Meoesz adásvételi szerződés. Számlát nem mindenkinek kell adnia, a Meoesz szerződéssel is igazolhatja, szokták is faszán, hogy ráírnak egy százassal kisebbet vételárnak. Meg a kiállítási naptárat adják még mellé, már aki. Ezek járnak tenyésztett kutya mellé. Esetleg ad másolatot a szülők vizsgálatairól vagy megmutatja helyben, ott leolvassa a chipet is.
A kezdőcsomag, takaró stb. az tenyésztője válogatja, talán kétszer kaptam. Ja meg a magánszerződés amit valamelyik ír, valamelyik nem, abban határoz meg egyéb feltételeket, agyhalálokat.Szaporító nem feltétlen rossz, csak itthon szeretik egy kalap alá venni őket a disznóólban tartottakkal. Van különbség köztük is ahogy tenyésztők között is és bőven egymásba lóg a két halmaz.
Doki mondott rá valamit, hogy nincs rendben? Normálisabb orvos azért a fogak, lábak, járás, szemek, orrfolyás, hasmenés stb. alapján meg tudja mondani, hogy nagyjából egyben van-e a kölyök, bár aztán van olyan doki aki beleveri az oltást és viszlát.
-
kavalkád
senior tag
válasz
rajzol01
üzenetére
ne legyen sértődés, de spórolni akartál, ezért tenyésztőtől vetted meg és nem vittél magaddal valakit aki ért hozzá, szerintem semmi okod reklamálni. az meg főleg nem lenne korrekt a kutyával szemben, ha visszaviszed, ez nem egy használati tárgy, hogy ide-oda pakolásszuk.
van egy nagyon szép kiskutyád, örülj neki, foglalkozz vele és meg fogja hálálni, ha meg keverék hát hadd legyen, nem kiállításokra szántad gondolom. -
H-Zol
senior tag
válasz
rajzol01
üzenetére
Nem ismerem őket , de ez nagyon aranyos
, nekem mindég mentett korcs kutyáim voltak , vannak és lesznek , de csatlakozom " vendingo " kollégához , mostmár késő bánat , de egy ilyen aranyos kutyának örülni kell ( ő nem tehet semmiről ) , szegény nagyapám mondása volt , hogy fő az egészség a többi majd lessz valahogy !! -
-
rajzol01
tag
köszi ha megnézitek.
Annyi infó még az állatorvostól, hogy a blöki nincs regisztrálva az országos rendszerben. Illetve annyit mondott még hogy felhívhatjuk a tenyésztőt, szembesítsük a csalással, megpróbálhatunk pénzt visszakérni, de sok reményt nem fűzött a dologhoz. Chippet kimutatta, az oltások szerinte benne vannak.
-
vendingo
veterán
válasz
rajzol01
üzenetére
Tegyél fel képet, de ne foglalkozz vele, hogy fajtatiszta vagy sem, gondolom családtagnak vettétek.
Ez az ár még a kötelező oltásokat se fedi be. Ha tetszik, aranyos, egészséges ne foglalkozzatok a fajtájával.
Én pocket bully-t vettem, ami xl méretű lett. Mondjuk már a vételkor feltűnt, hogy a 3 hónapos kölyök annyit nyom, mint egy felnőtt. 15kg körüli kutyát szerettem volna, 35 kilós lett. Nem bánom egy percig se. Szaporítótól vettem, de legalább reglapos volt, és láttam a szülőket is.
Pár hét és elfelejtitek ha mégse fajtatiszta, nem az számít. Gondolom nem kiállításra kell, mert akkor törzskönyvest néztetek volna 300-700 ezerért.
Nélam kizáró ok volt a törzskönyv, mert reglapos kutyáért is 170-et fizettem. -
whitezo88
nagyúr
válasz
rajzol01
üzenetére
Ez ott kezdődik, hogy egy tenyésztő kennelnévvel rendelkezik (FCI oldalán ellenőrizhető), számlát ad, csomagot táppal, játékkal, esetleg lepedővel ami a kutyának ismerős, kapcsolattartással. Továbbá ad törzskönyvet (pontosabban származási lapot) amin visszakövethető a felmenői ág.
Gondolom ezekből egy sem volt. Ezt csak onnan lehet tudni, hogy olyan 20-30 éve szerintem egyetlen tenyésztő se ad ilyen olcsón kutyát... manapság 1K euró körül mennek itthon. A Borderem másfél éve volt 370 ezer ft. A legtöbb tenyésztőnek maximum nullszaldós, mert rengeteg pénz és lemondás. Egy szaporító akitől ti is vehettétek csak elleti fél évente a szukákat max kap pár oltás és 8 hetesen akár "dobja" ki őket. Egy tenyésztő 1-1,5 évet is pihentet és max 4-5x szülnek.
Attól még lehet egészséges, de át lettetek verve, maximum fajtajellegű lesz, ha számít.
-
rajzol01
tag
Sziasztok,
a hétvégén vettünk egy 10 hetes Bichon Havanese-nek hírdetett kiskutyát pesti tenyésztőtöl.
Azt hiszem már az ára is gyanús kellett volna hogy legyen (50k), majd az állatorvos mondta tegnap, hogy szerinte ő egy valamilyen keverék...
Ha beillesztek pár képet megnéznétek lszives és írnátok véleményt?
köszönettel -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
kavalkád
üzenetére
Köszi, ezt én is láttam, illetve több helyen lehet kapni.
Az a gondom, hogy nem tudom, hogy ezt a könyvet keresem-e vagy sem.
Fiatal felnőttként egy akkor a könyvtárból kikölcsönzött konyvből tanítottam az első németjuhász kutyámat 1991-ben.
Sajnos nem tudom, hogy ez a könyv, az-e, így igazából az lett volna a cél, hogyha van valakinek ilyenje, akkor pár dolgot le tudnék belőle ellenőrizni, (2 dolog határozottan rémlik) es amennyiben igen, akkor természetesen megvenném ahol az éppen elérhető, kapható . -
kavalkád
senior tag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
https://www.antikvarium.hu/konyv/dr-biro-andor-gyori-janos-a-kutya-nevelese-es-kikepzese-53674-0?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21369072928&gad_source=1&gad_campaignid=21358742808&gbraid=0AAAAAD4ikXEUWrVT3_E0OIf7kJuoH9nyq&gclid=CjwKCAiAt8bIBhBpEiwAzH1w6ZqKol1dmXq07GsYCkLYjBtfXyEAKqU4Whc3jWBGu0a5S5IB-Hx9rRoCD3UQAvD_BwE
https://www.jofogas.hu/bekes/Kutyaiskola___A_kutya_nevelese_es_kikepzese_157350803.htm
-
HUTCHDB
nagyúr
Sziasztok,
Nincs meg valakinek Dr. Bíró Andor: A kutya nevelése és kiképzése című könyv?
-
cog777
őstag
válasz
Alusky
üzenetére
Bmeg.
Nalam a kan szereti ezt csinalni.
Erdekes latni ahogy egymasra hatnak seta kozben, szuka kevesbe makacsabb, kan pedig nyugodtabb seta kozben. Erdemes volt beszereznunk melle a masodikat. Kicsit aggodtam hogyan fognak kijonni egymassal + hogyan kezelem az eltero szemelyiseguket seta kozben. De mar jobban megy a dolog. -
Alusky
senior tag
válasz
cog777
üzenetére
Pampafű a neve, nekem is van. Illetve volt, a szukák szeretnek ilyen nedvszívó dolgokba belepisálni és kiszáradt tőle mind. Belemegy, szétrakja a lábait, leguggol illeszti a valagát, becéloz vele és belepisál a közepébe. Konkrétan van mikor maga alá néz, szagol hova célozzon. Kiöntök egy vödör homokot akkor napokig abba járnak pisálni, mint a macskák.
-
Alusky
senior tag
válasz
kavalkád
üzenetére
Van kint tábla, harapós kutya meg magánterület tábla is, párszáz Ft a nagy méretű műanyag vettem párat. Szerintem jogszabály is van rá ki kell rakni, belterületen fixen van, szerintem külterületen is. Ezt a fajta embertípust nem érdekli, mert vagy agya nincs vagy van csak ő megteheti mert nehogy már. Ugyanezt csinálják az emberek vezetés közben is tök jól párhuzamot lehet vonni. Majd veszek oda zöld árnyékoló hálót arra a szakaszra, csak ugye abból is a legvastagabb kell amin tényleg nem látnak át a kutyák, az meg persze a legdrágább.
-
cog777
őstag
Jah, érdekes hogy a nőstény teljesen nyugodt, a hím az hasonló mint amit írtál. Van nem messze egy dísznövény ágyás, kb 3 m átmérőjü, valami magas fűféle van beleültetve. Kutyám teljes sebességgel bele a közepébe, pisil, majd elkaparja. Nem nézem ki hogy tavaszig megmarad

A kert szélét 1 m magas vékony dróttal vettük körbe, nöstênynek simán elég volt. Most gondolkodunk hogyan magasítsuk és erősítsük meg…A kutyusaid legalább jó életet éltek… most mennyi kutyád van?
-
H-Zol
senior tag
válasz
cog777
üzenetére
Írtam régen , 6 kutya volt ithon egyhelyen tartva két testvér németjuhász keverék ( valamikor régen amikor még volt tél , nállam volt a szirveszteri buli , kint kemény - fokok , fújta a szél kavarta a havat és egy lakott területnél jóval kintebb ott szaladgált ez a két kis , kb kéthónapos kutya , és egy pár jött messzebbről hozzánk a buliba és őket is hozták , és így itt maradtak hatodiknak
) , és ők verekedősek lettek , így kénytelen voltam kettőjüket külön hátsó udvarba tenni , de szigetelt kutyaházba laktak életük végéig ( sajnos 10+ évesen mindkettőt elkelett altatni , le bénult mindkettőnek a hátulja , hiába volt a sok drága gyógyszer ) !!
Na de elkalandoztam az egyik nőstény a másik kan volt , na a kan egy örökmozgó Rambo lett a neve , mert olyan látvány maradt utánna , mint Rambo után a filmekben
, de regényeket tudnak róluk írni !! -
Alusky
senior tag
Komolyan nem tudom megérteni az embereket, tényleg egyre hülyébb mindenki ahogy haladunk előre az időben, egyre életképtelenebb.
Ez már a harmadik eset az elmúlt egy hónapban, hogy a bekerített magánterületem mellett megáll a nyaralós gyökér kocsival és kiengedi a kutyáját majd végigsétál a kerítésem mellett, kib.szottul nem foglalkozva azzal, hogy az mögött jól láthatóan kutyák vannak. Én ezt tényleg nem értem, millió másik földút lekanyarodás van ahol megállhatna. Látja a kutyákat, továbbmegy akkor egyel és ott sétáltatja a sajátját. Mi a farok lett az emberekkel mára, tényleg ennyire idióta mindenki? Ráadásul visszafele is ugyanarra sétált vele, tehát duplán végig lett ez csinálva, akkor már kiabáltam vele hogyan a francba tud ennyire idióta életképtelen gyökér lenni, az egyik kutyámnak már vérzett a feje a kerítés ahogy karcolta.
És ez már a harmadik csak egy hónap alatt. A nyáron mivel a meleg miatt hajnalban vagyok velük kint akkor nincsenek, mert még döglenek az ágyban, tavasszal meg ősszel viszont rohadtul megszaporodnak, meg egybe esnek az időpontok is...Az egyik ilyen sztorit beírtam Face csoportba is ott egy idióta még engem szólt le, hogy miazhogy nem sétálhat bármerre szabadon. Ja jó barátom, akkor adj egy lakcímet, odamegyek a kutyáimmal és naponta direkt ott fogok sétálni, hogy a tied ugasson megállás nélkül és a fogaival a kerítést tépje, hiszen miazhogy én nem sétálhatok bármerre nemigaz? Farok. Egy kommentelő meg azt is írta, hogy kössem pórázra a kerítésem mögött is. Erre nem is reagáltam semmit, mert úgy leállt az agyam reagálni nem tudtam mit ekkora baromságra.
Ha kutya van a kezedben felelősséget is vállalsz, ez a minimum ha látod mennyi kutya van valahol akkor nem sétáltatod direkt ott, elmebeteg agyhalott f#sz, a saját kutyád meg más kutyájának az épsége miatt sem, ha az nem egy kutyafuttató. Négyszázezer földút van amerre tovább tudna menni és ott megállni kutyával sétálni ami full üres és kihalt.
És ez nem az első, nem egyedi eset.Én mindenkit kikerülök, elengedek, megvárok, ha látom rajta félős akkor nagyobb ívben, ha látom egy réten lovak vannak és félősek, összevissza futnak ijedtükben akkor arra nem megyek többször. Sose volt problémám ilyennel, de az átlag koca kutyásnak még feljebb áll, hogy ő miért nem lehet hülye és ha le van ordítva a francba még jobban neki áll feljebb. Anyád, az.
-
cog777
őstag
Par hete jott egy kan husky, na o elso nap megjelolte a kanape ket oldalat.
Kimostuk a huzatjat. Aztan megtanulta hogy ez a haz mar az ove is, kint jelolgethet amennyit akar. Azota nincs problemank vele. Ja de, husky letere, az olyan latogatot, aki csak benyit a hazba azt elegge meg ugatja es morogja az oblos hangjan.
Valoszinuleg ebben van nemetjuhasz gen, es hozta magaval az orzo vedo szokasat.
Szepen megtanulta a szokasainkat es a ritmusunkat. Khm… meg az egeszseg app-em is orul, 10000 felett van a lepes szamom, neha 16e is megvan
igazi energia bomba a srac. Muszaj lefarasztani, kulonben rosszalkodik: kihozta a multkor az asszony es a gyerek fehernemuit es elszorta a hazban
-
H-Zol
senior tag
válasz
volandy
üzenetére
Ez jó megoldás
, nekem is volt több kankutyam de nem volt különösebb problémám velük , pedig mind nagytestű volt , de mostmár három éve ide költöztettük anyost és a tíz kilós kis korcs
kankutyáját , na ez az udvaron mindent de tényleg mindent lehugyizik !!
Bent van az öregaszonyal a lakásba , de bent komplett szoba tiszta , de ahogy kimegy a kaput a kukákat , körbe a kerítéseket , bokrokat , és ha kiteszem az udvarra a láncfűrészt , fűnyírót stb azt is
, de azért már sokat kikapott , úgyhogy ha nagyon sokáig van kint idegen tárgy a végére csak megjelzi
-
volandy
senior tag
Azt hiszem megemelem a vödröt, aláteszek téglákat vagy betonkockát és akkor ha körbe is vizeli, de nem bele.
-
volandy
senior tag
válasz
Alusky
üzenetére
Ez a harmadik kanom a Moszkvai Örkutyák közül. Hogy a szuka mellett legyen nem számít semmi, pedig már rég nem tüzel a szuka. Viszont mindent megfog: patkányokat, vakond, macska, sakál, fekete rigó. Olyan mit egy macska csak 50kilogrammosan. Ott áll a föld felett akár 10 percet is mozdulatlan és várja, hogy odaérjen a vakon, utána kikapja földből. Szóval az előző két kanom is megjelölt mindent, de az ivóvizükbe nem vizelt bele!
-
Alusky
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Nem fogja megtanulni önmagától, élete végéig belehugyozik mindenbe, vízbe, kajába, fekhelyre, teraszra, kapura. Nálunk a családban csak nekem vannak szukáim, mindenki másnak kanja van és a fele háznál ugyanezt csinálják. Az egyik helyen a nyitott ajtón egész nap udvaron vannak és bemennek a konyhába lehugyozni a mosogatógépet, meg a kis széket, aztán kimennek újra, látszik a kamerafelvételeken és hiába verik el őket seprűvel pontosan amikor pisálnak, akkor sem hagyják abba. Biztos van rá oktatási módszer hiszen mindenre van, ez pedig kanoknál egy jellemző probléma, ivartalanul is ugyanúgy csinálják, de mivel engem nem érint nem tudom mi a megoldás rá.
A sok ok közül az egyik ez volt amikor eldöntöttem, hogy kant a büdös életben nem vagyok hajlandó venni és tartani. Meg a másik a kerítésmászási mánia, ami megint csak említve lett. -
volandy
senior tag
Sziasztok! Tudtok arra valamilyen megoldást, hogy a fiú kutya ne vizeljen bele abba a vízbe, amiből iszik? Festékes vödörben van nekik a vizük az udvaron. Kan kutya iszik a vízből utána felemeli a lábát és levizeli a vödör oldalát, de persze megy a vízbe is. Utána persze nem isznak már belőle. Ha otthon vagyok nem gond, de van amikor csak éjjel jövök akkor nem tudom kicserélni a vizüket. Most már hideg van nem annyira szomjasak. Gondoltam, hogy kicsit magasabbra emelem valamivel.
-
Alusky
senior tag
Alphazooban halloweenkor a sütőtökös N&D tápokra akciók voltak és olcsóbb volt még a Zooplusnál is, legolcsóbban náluk lehetett kapni aznap. El is mentem két üzletbe is aztán felvásároltam az összeset, még a puppykat is. Karácsonyig ezt zabálják.
-
GhostVector
junior tag
Üdv.
Cardalis tablettát ad valaki a kutyájának? Szomszéd kutyája szívbeteg. Lenne pár kérdésem, ha találok valakit.
-
H-Zol
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Egy cég van ahol nem tudtam szétnézni ( azokkal ma beszélek ) , de vannak ott Franciák , egy család , ők a legnagyobb kutyások , kint van két kutyájuk és másik 6 amit két kocsival hoznak visznek ( ők már két kidobott kutyát befogadtak ) de ők szombat vasárnap nem jönnek ki , van még egy Holland cég , rájuk őrző védők vigyáznak huszonnégy órából huszonégyet ( láttam ők is tettek ki vizet a kutyáknak és a megmaradt kaja maradékot is nekik adják ) , a múltkor hátra jött az egyik ilyen őrző védő és van egy kutya Mérges a neve
mert amikor megjelent harapni akart ( ő verve lehetett , sok sebhej is van rajta , ő már 6 éve ott van ) és minden idegent ugat , de annak az őrző védőnek csóválta a farkát , akkor mondta , hogy jóban vannak a kutyákkal és ha nem is sokat , de enni is adnak nekik !! Lehet az egyik közülük vitte el a kiskutyát
! -
H-Zol
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Sajnos eltűnt a kis kutya , ma délben nem találtam már
, baj nem érhette mert a hétvégén ott csend van ( semmi munka ) !! 11 tulaj , sok munkás , sok kutya szerető ember ( idősebb kutya van szabadon négy , a legidősebb már hat éve ott van de a legújabb is a harmadik évet kezdi tavasszal ) ! Szerintem ( remélem ) valakinek megtetszett és elvitte , volt már rá példa , hogy szóltak , de olyan eset is volt , ami utólag kitudódott , hogy nem szólt , de jó helyre került !! Lelkileg bánt , de amit tudtam megtettem és remélem jó heje lett !!
Ha megtudom a sorsát , megírom ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Alusky
üzenetére
Itt ahol én élek itt azért kulturáltak az emberek ( de vannak gondosabb helyek is ) , de ezt embere válogatja ( a 7 év otthonról sokat nyom a latba ) , szerintem aki szarember az szarember mindegy , hogy hol él és , hogy milyen nemzetiségű !!
A megelhetőség , életszínvonal nállatok sokkal jobb ( én itt élek de hozzátok is járok ) mint nálunk , csak egy példa , a villany áram ára itt hozzátok képest a háromszorosa de január elsejétöl a négyszerese lessz !! -
Alusky
senior tag
Nem véletlenül voltak a romániai botrányok 15 éve amikor a sintéreken elfogyott a fentanil olyan sok kutya került be (14 napos volt a megőrzési idő aztán altatás) és husángokkal verték fejbe a kutyákat.
Valahogy Magyarország után keletebbre olyan brutális mélyrepülés van Európában, hogy az valami hihetetlen, de persze mindenki szerint itt a legszarabb élni. Csak ezek az emberek még a büdös életben nem jártak igazán szar helyen.
Közben meg 4000-ért zabálnak két darab pici szuflépalacsintát, az utca végén a sor annyira kelendő, meg ugyanez a pisztácia agyhalállal, csurig vannak a kézműves boltok, a biopiacok, a különböző művelődési napok, megmozdulni nem tudok a szájbakúrt sok autótól, de közben meg sírnak milyen szar itthon az élet. Ja az. Menjenek át Romániába, Törökországba vagy bármelyik környékbeli országba és egy hét után sírva, visítva futnának haza a nagy tudós bajnokok. Hoztam onnan kutyákat tenyésztőtől (!), láttam milyen állapotok vannak.
Egy bizonyos életkor után kurvára belefárad az ember. Az emberekbe.Azért Kelet-Magyarország se piskóta állattartás ügyben, de sokkal rosszabb helyek is vannak és nem kell túl messze menni az országhatártól hozzá.
-
H-Zol
senior tag
válasz
kavalkád
üzenetére
Romániában Délkelet Magyarország túl oldalán ( a Magyar határ pár kilométerre van tőlünk ) !!
Sajnos a tanyánk egy volt Tsz állattartó telepen van ( több tulaj is van ott ) és a régi időkben megszokták az emberek , hogy oda kihordták a megunt kutyákat , macskákat és hiába vannak mostmár ott magán birtokok , csak kihordják őket
, vannak kamerák , de nem ott engedik el , hanem a közelben , és mivel ez körbe lakatlan ( mezőgazdaságilag művelt területek ) oda bejönnek !!
Pár éve egyik ismerősöm látta , hogy menő kocsiból dobták ki a kutyát , de ő traktorral volt , másképp utánna ment volna , szörnyű emberek vannak !! -
H-Zol
senior tag
Nézem tegnap délben , hogy mi mozog a tanyán a bokorban , hát ő volt az
szívtelen , rohadék ember megint ki dobott egy kutyát
, borzasztó fél mindentől, mindenkitől, de ma már a nyakamig ugrált , a többi kidobott kutya elfogadta , nem bántják ( látjak , hogy kicsike ) !!
Holnap méregtelenítés és kedden oltás lessz , mert ott kint több kutya ment el valamejik kutya betegségben , azóta be oltalom ( vagyis én oltom be őket ) !!
Most itt nem írom le , hogy mit tudnák csinálni az ilyen emberrel aki csak így ki tesz egy ilyen kedves kiskutyát
!! -
Major Lion
senior tag
válasz
Alusky
üzenetére
Szerintem mikor asnak, es a fejuk mar a lyukban van, akkor annyira koncentralnak a szagra hogy nem figyelnek a szemukkel. Mikor setalunk akkor kepes arra, hogy hirtelen 90 fokban elugorjon balra vagy jobbra mert latott egy egeret moccani, de amit irtal azt mar en is megfigyeltem, van hogy nem veszik eszre mikor kifutnak az egerek mellettuk

-
Alusky
senior tag
válasz
Richard!
üzenetére
Arra még vannak magyarázatok, még ha elcsépeltek is, de ezek az össze-vissza árazódások a termékek minőségével vagy polcszintjével sehogy sem összhangban ez sokkal zavaróbb. A drágulások előtt pár éve még sokkal átláthatóbban alakultak az árszintek, amiben több hús volt az drágább volt, amiben kevesebb olcsóbb, ha még több akkor még drágább, ha még kevesebb még olcsóbb.
#39120 Major Lion
Saját udvarban lépnek bele, főleg ha a kapu környékén van és odamennek kinézni. Már azt is észrevettem, hogy amikor egeret ásnak sokszor kifut a lyukból a fejük mellett és nem látják osonni el a fűben, pedig én látom másfél méterrel magasabbról a szarabb szememmel, mint ami nekik van. És a szagát se érzi? Nem csak egy kutyám csinálja, tehát nem látásgond, egyszerűen balfaszok.
Vagy képtelenek egyszerre két dologra ennyire koncentrálni. -
j.bravo
addikt
válasz
falabu88
üzenetére
Ha a jelenséget magyarázó több elmélet közül az (vagy az is) igaz, hogy a(z idegen) széklettel tulajdonképpen probiotikumot fogyasztanak, akkor érthető, hogy a sajátja nem kell neki

A "hol mennyi van" kérdésre pedig - bár nem gondolom hogy készítenénk topikstatisztikát - a frekventált sétálóhelyeken nálunk is van, az elfogadható mennyiségnél jóval több, de a kutyáink nem lépnek bele, csak mi.
Ők csak belefekszenek, ha épp olyanjuk van, hogy az "el kell fednem a saját szagom" ösztön bekapcsol. Vagy - ritkábban - enni óhajtanak belőle. -
falabu88
aktív tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Én se értem, bár nekem a német juhász kiszagolja és ha szerencsém van észreveszem időben, ha nem akkor már tolja is befele (sajnos erről az istenért nem akar leszokni).. Sőt, mivel póráz nélkül sétálunk a határban, ha el is zavarom megjegyzi a rohadék, és hazafele előre rohan, hogy bekajálja.. Bezzeg ha a saját kupacának 1 méteres körzetébe dobom a játékát, akkor már érte se megy..

-
Major Lion
senior tag
válasz
Alusky
üzenetére
Hol laksz hogy annyi a kutyaszar hogy rendszeresen belelep a kutya?

En nem emlekszem egy esetre sem, hogy szar szagot hozott volna be, altalaban en vagyok az aki belelep.
Ami viszont megtortenik legalabb egyszer minden evben az a hemperges valami allat szagaban az erdoben
-
Alusky
senior tag
Még mindig csodálkozom rajta, hogy a Fressnapf hogyan tudja a 60-70%-os hústartalmú Real Nature Wilderness tápot 24k-ért adni, amikor ezen a szinten minden 30+k áron megy. Acana, N&D, Carnilove stb.
De ez amúgy régen is így volt a korona előtt, csak akkor 16k volt a Wilderness és 22k a többi.
Én már évek óta külföldről veszek kaját, csak most rálestem és még mindig megvan ez a különbség látom. És nem értem miért, mert a hús, fehérje, zsír, frisshús/húsfehérje arányuk is kb. ugyanaz, semmi olyan ami a 10k árkülönbséget indokolná.
De látok itt más agyhalálokat is, régen a webshopokból 6-8k-val olcsóbbbb volt egy Carnilove, mint a boltokban, most meg csak 500 Ft-tal drágább az Alphazooban? Az a k.... A Cibau 22k, ennyibe kerül az Alphazooban is. Akkor ki a fene rendelget, ha a boltban is lényegében ugyanannyi. Régen 4k különbség volt ennél is.
És akkor visszakanyar, ha a 35%-os Cibau 22k, akkor hogy a p-be tud 24k lenni a 70%-os RN Wilderness.
-
jézusom
addikt
fúú nekem is nagy sárhegyi amikor iszik utána még fél liter folyik a pofájából és jön felém
lassan jön a latyakos szezon hát nem tudom mennyit jöhet majd be 
-
Alusky
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ez amúgy egy érdekes téma. Sok külföldi jutúbernél látni, hogy az evőhelynél meg a fekhelynél koszos a fal és az ágynál is ahol jól láthatóan a kutya alszik, de valahogy nem zavar senkit, mások meg végtelen tisztaságot tartanak.
Az igaz, hogy a kutya amikor odajön hozzád és megnyalogatja a kezed, arcod azért azt nem árt észben tartani, hogy előtte két perccel a seggét meg a pöcsét, pináját nyalogatta, de hát ez van. Szoktam néha érzeni bűzmirigy szagot a szájából akkor eltolom finoman. Bakteriális szempontból nincs egyébként probléma vele, inkább csak gusztus kérdése. Sokakban fel sem merül. Nálam is volt már, hogy ráfeküdt a lábamra este és éreztem pisás, sőt eleve már ez undorító valamilyen szinten amikor rád fekszik hogy hozzád ér a nemi szerve. Vagy, hogy az ágyba fekve odatörölte a pisát még ha pár csepp is aztán meg belefekszel te. Valahogy az embereknek ez végig sem fut a fejében, csak tényleg amikor valaki felhozza témának akkor fut végig az agyán, hogy fúj b+ ez tényleg igaz.
Nem beszélve az irgalmatlan mennyiségű cuccról ami séta közben ráragad a lábra és pofára majd úgy fekszik bele. Volt már többször, hogy macskahúgy szagú volt a pofája, mert a bokor amibe bedugta a fejét a macska által le lett hugyozva előtte.Abba se sokan gondolnak bele mikor a csokit vagy akármit megveszik a boltban hány ember tapogatja össze a saját szaros kezével mert nem mosta meg utána. Az aludobozos üdítőket le is szoktam mosni egyébként pont ezért, azóta nem volt kisebesedve a szám sose, viszont csokispapírokat meg minden bizbaszt már nem fogok, szóval sajnos biztosan kerül emberi fekália a számba, mert az sem opció, hogy 5 percenként Monk szerűen kezet mossak.
Amúgy igen, rohadt idegesítő, hogy a kutyának amilyen szaglása van és feleakkora magasságra van a feje a földtől, mégsem képes a kutyaszart észrevenni és belelép, aztán meg hozza be a szőnyegre.
Nekem erre vannak ilyen nedvszívós törölközők amibe bepamacsolok szappanos vízzel aztán azzal kidörzsölöm, utána meg kiszívatom a vizet egy másik szárazzal és átmegyek rajta porszívóval. -
cog777
őstag
Úton az új kutyusért - husky a hotelszobában csendélet. Reggel azért nem akart felkelni.
Új jövevény a pack-ben: Rex
Természetesen ő is kipróbálta az ágyat, jó nagyot hancúrozott, a menhely után ez úri mulatság volt.
-
falabu88
aktív tag
Valaki rendelt az elmúlt 1-2 hétben a zooplusról?
Ha igen, a megtakarítási programot levonta kupon mellett?
Bármilyen kupon mellé azt írja, hogy nem használható a megtakarítási program, pedig eddig minden mellé ment.
Írtam az ügyfélszolgálatnak, vissza is utalták a 3%-nyi összeget a rendelésből, de azóta sem viszi pl a mostani 10% száraztápos kupon mellé.
Nem tudom, hogy applikációs/oldal hiba, vagy csak az én fiókomnál bugos valami..
-
cog777
őstag
válasz
Alusky
üzenetére
Nalunk is rendesen viselkedik bent a hazban. Neha mikor valami miatt izgatott volt - nem emlekszem miert - akkor kihozta az asszony szennyeset a nappali kozepere.

Kertben megassaa maga vackat.Viszont amikor setalunk , velem hajlamos kidobni a vasmacskat es megmakacsolni magat , hogy merre hajlando menni. Ilyenkor a kis lelket megtorom finom falatokkal.
Szoval neha makacskodik, de megerto vagyok vele pl fel az erdobe kimenni velem, lehet hogy mentett kutya reven nem jo elmenyei voltak az erdoben. Nem teljesen husky faktornak szamitom.
Kutyasulitol sokat varok am
-
cog777
őstag
Nekem mind a kettő van, hát, néha versenyeznek bizonyos kategóriákban. -
Alusky
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Isten mentsen egy gyerektől is. Normálisan foglalkozva van vele akkor 5 husky kevesebb probléma, mint egy gyerek.
-
Major Lion
senior tag
|nkabb 5 gyerek mint akar egy husky is
-
cog777
őstag
Husky az ágyon csendélet.
Hosszas küzdés eredménye a kutyus részéről. Először a meredek lépcsőt mászta meg, aztán az ágyneműbe ugrott be, az asszony betakarta a pléddel, valahogy kinyűte magát a másik oldalra. Késöbb a csillárt szereltem az ágyon állva, kutya a lábam között. (3x csapta le az automatát, meg kell néznem a bekötést a neten)
Leugorni az ágyról nem mer, mert nincs még szőnyeg és csúszik a padló neki. Majd a földszintre lejutás is kaland volt, mert tériszonyos.
1 hét múlva hétfőn jön a másik husky.
Már tervezzük a kutyasulit kettőjüknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kuponkunyeráló
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Opera böngésző
- Bestbuy játékok
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- KPC Roadster 3.0 Lady női kerékpár, nem új, de soha nem használt
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
- Új HiBREW H13 dual boiler kávéfőző kávégép
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

, nekem mindég mentett korcs kutyáim voltak , vannak és lesznek , de csatlakozom " vendingo " kollégához , mostmár késő bánat , de egy ilyen aranyos kutyának örülni kell ( ő nem tehet semmiről ) , szegény nagyapám mondása volt , hogy fő az egészség a többi majd lessz valahogy !!
, ithon most két kutya van a tanyán viszont öt és + kettő hétvégén és esténként , a Francia tulaj este és hétvégén kienged két gyönyörű kutyát ( kasztrált szuka mind a kettő ) majd csinálok már egy pár képet róluk !!
Nalam a kan szereti ezt csinalni.
igazi energia bomba a srac. Muszaj lefarasztani, kulonben rosszalkodik: kihozta a multkor az asszony es a gyerek fehernemuit es elszorta a hazban
, nekem is volt több kankutyam de nem volt különösebb problémám velük , pedig mind nagytestű volt , de mostmár három éve ide költöztettük anyost és a tíz kilós kis korcs
, de azért már sokat kikapott , úgyhogy ha nagyon sokáig van kint idegen tárgy a végére csak megjelzi
, baj nem érhette mert a hétvégén ott csend van ( semmi munka ) !! 11 tulaj , sok munkás , sok kutya szerető ember ( idősebb kutya van szabadon négy , a legidősebb már hat éve ott van de a legújabb is a harmadik évet kezdi tavasszal ) ! Szerintem ( remélem ) valakinek megtetszett és elvitte , volt már rá példa , hogy szóltak , de olyan eset is volt , ami utólag kitudódott , hogy nem szólt , de jó helyre került !! Lelkileg bánt , de amit tudtam megtettem és remélem jó heje lett !!
, vannak kamerák , de nem ott engedik el , hanem a közelben , és mivel ez körbe lakatlan ( mezőgazdaságilag művelt területek ) oda bejönnek !!
szívtelen , rohadék ember megint ki dobott egy kutyát
, borzasztó fél mindentől, mindenkitől, de ma már a nyakamig ugrált , a többi kidobott kutya elfogadta , nem bántják ( látjak , hogy kicsike ) !!
De ez amúgy régen is így volt a korona előtt, csak akkor 16k volt a Wilderness és 22k a többi.