Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
karácsonyi kávés élmények:
- tchibo kapszulás: 1 fajta kapszula volt hozzá, a közép-hosszúra ajánlott, ezt rövidre engedve, "kávéizü", vagy inkább seizü egy kis földes-vegyszeres mellékizzel. szarabbra számitottam, de a jótól igen messze van.
- a saját primo GB-m gyári szürővel, minimillel, vicctamperrel
: a paljoc getup igen jól sikerült vele, lefolyás, kinézet hibátlan, izre is hozza amit kell. ez alapján azt mondom, jó az a minimill amig nincs más, nyilván világos pörköléses eszpresszózásra alkalmatlan, de a hagyományos vonalon használható (bár valszeg ott is kávéfüggő). korai szőkülésnek, zacosodásnak nyoma sincs, itt is átzubogós fekete löttyre számitottam, de nem 
u.i.: a getup kellemes meglepetés volt, eddig nem próbáltam, de klasszik vonalon tudom ajánlani
-
BLC
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Karácsonyra életem párjának vettem egy Aldis Ambiano "karos" espresso kávéfőzőgépet. Jelenleg őrölt Dallmayr kávéval készítem a főzetet. - Ami a gép árához képest számomra elfogadható minőséget produkál.- DE empirikus megfigyelésem alapján nem egyforma mennyiség folyik ki a csészékbe. Ezt mérőedénnyel is sikerült alátámasztanom. 10 ml különbség jött ki, viszonyítva a jobb és bal fúvókához képest, a kremáról már nem is beszélve. (magassága)
Sajnos nem tudom eldönteni, hogy a gép ennyit tud, és az elvárásaim nagyok, vagy valami mechanikai hiba van, hogy csészékbe nem egyenletes mennyiség jön ki.
- Kínomban már a vízszintezővel méricskéltem, nem-e lehet a gép ferde "talajon". Ez nem igazolódott be, a konyhapult sima és vízszintes.
-Amennyiben valakinek van ötlete, az előzőekben ismertetett problémára, előre is megköszönöm.
Üdvözlettel:
BLC -
jilian
addikt
Helló!
Tegnap sikerült egy ilyen gépezet kávéját megkostolom.
(Jó tudom, a kávé fajtáján is múlik de ebbe most ne menjünk bele)A kérdésem az lenne, hogy ez tényleg megéri -e az árát?
Mármint ezt az "akciósat"? (mert sajnos manapság már szinte mindenhol ilyen kamu árakat tüntetnek fel)Azt tudom hogy a márka jó, de hátha ti tudtok ilyen árban "jobbat".
-
válasz
gpbenedek
üzenetére
a gaggiával különösen rosszban van az ims felsőszűrő. aztán persze lehet, hogy a dc-vel is, sajnos nincs módon kipróbálni egy "gaggia vízterítést" rajta. vízterítőt még lehetne esztergálni rá 54 mm-es méretben, de akkor is kéne rá valami felsőszűrő, amire megint nincs más tippem, mint az ims 200.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Nekem egyszer annyira össze volt vízkövesedve (így került hozzám), hogy csak a kazán belső részéből egy bitfejes csavarhúzó henger végével tudtam kalapáccsal - finoman - kiütni.
John3:16: az számomra is megdöbbentő felfedezés volt, hogy az IMS felsőszűrővel IMS kosárral alig volt teste a kávéimnak. Nem is értem, hogy miért nem jó

-
novi68
tag
Sziasztok! Rancilio Nancy-hez szeretnék venni egy második szűrőtartó kart szűrővel,lehet szimpla kifolyós és lehet nyitott karos is. Eredeti mennyibe kerülhet? Hol érdemes beszerezni? Esetleg valakinek eladó? Köszönöm.
-
John3:16
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Örülök, mert eléggé idegesített dolog.
Igen, a réz vízterítő több hőt ad át/tárol, ezért született itt a fórumon az az ajánlás anno, hogy piddel együtt érdemes rá váltani elkerülendő a kávé megégését. Neked is fel szokott ragadni a pogi csapolás után a felsőszűrőre?
Te is ipari felsőszűrővel használod a Renekát? -
Bazsee71
őstag
válasz
üzenetére
Remek hír, hogy megtaláltad a hibát.
Az az ipari felsőszűrő nagyon jó vétel.
Én mostanában égett ízt tapasztaltam, és elkezdtem a réz vízterítőre gyanakodni, próbaképpen vissza is raktam az alut. A konklúzió viszont az lett, hogy a Reneka túltöltése volt a ludas. A réz annyit játszott rá, hogy sokkal több hőenergiát tárolt. De ma megy vissza, a Renekába pedig én sem teszek már 16g-nál többet. -
mdav88
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Más csavar nem tartja, a tömítés bekovulhetett. Próbálkozz vele.
-
Csápájev
őstag
-
törölt tag
Egy ilyen lenne 35 ért.
Mennyire ajánlott ez a típus. -
adp
őstag
-
manio
újonc
válasz
üzenetére
Én a jobb fajta őrlőt választanám. Ha a Brikka nem is*, te még kihasználhatod. Hátha filterezni is kedved támad?

*Szerintem a brikkás kávé is jobb, ha egyenletesebb eloszlású az őrleményben a szemcseméret. Ha nagy a szórás, sok a finom por, nem lesz jó a végeredmény. Tapasztalatból írom.
-
törölt tag
Mi a jobb, egy Brikka egy jobbfajta őrlővel, vagy egy nyomásfokozós automata a saját őrlőjével? Ugyanannyiba kerül.
-
csendes tag
válasz
üzenetére
Valamiért nem akar összeállni a Renekás nyitott szűrős csapolás egy sugárrá.
Két-három különálló sugárban folyik a csészébe. Az IMS-sel sosem volt ilyen gond. Próbáltam már finomítani az őrleményt, csökkenteni/növelni a töltősúlyt, de nem segített. A sztenderd rutin: őrlés kosárba, WDT először mini habverővel majd kihajtott gémkapoccsal, Keresztapper-féle egyengető, tömörítés. Valakinek van ötlete? Egyáltalán fontos ez? -
-
leslie76
újonc
Sziasztok,
viszonylag új vagyok itt, bár régóta olvasom a fórumot és régóta kávézgatok

A tokaji kávézót ([link])ismeritek esetleg? Kóstoltatok már tőlük valamit? -
novi68
tag
Sziasztok! Rancilio Nancy-hez szeretnék venni egy második szűrőtartó kart,lehet szimpla kifolyós és lehet nyitott karos is. Eredeti mennyibe kerülhet? Esetleg valakinek eladó? Köszönöm.
-
Koczó93
őstag
Vettem ma a Brikka mellé egy Graefet, kezdésnek szerintem elég lesz
Nem volt még időm szétszedni, nem láttam mennyi alátét van benne csak darálam egyet 20ason és úgy láttam eléggé erölködik a Brikka, nem is volt semmi crema. Mennyire szoktátok állitani? Bár gondolom meg kéne előbb néznem mennyi hézagoló van benne. -
pubos
tag
Sziasztok.Lehet nem jó helyre teszem fel a kérdést de hátha.Kávégépet szeretnék venni használtan.Ki is néztem egy DeLonghi ESAM 4200 Magnifica gépet.
ezek mennyire jó masinák?Használt vásárlásnál mire érdemes figyelni?Azon kívül hogy lefőzi a kávét.
Köszi. -
adp
őstag
válasz
titusz248
üzenetére
én első körben kimaxolnám a hagyományos presszó tudásomat egy alap csokis-savas, vagy nem annyira világos pörivel, aztán jöhet az ilyen móka, mert pont így fogsz járni ahogy most,
amúgy 95 fok alá ne vidd a pidet, kb az jó is szokott lenni, és úgy állítsd be a darálód hogy minimum 35 de inkább 40mp alatt jöjjön le a kívánt mennyiség ami renekánál filter pörivel kb 17g kv és mondjuk 40-45g ital. de lehet bele megy a 17.5-18is.
ja és extra odafigyelés az adagolásnál rögtelenítés és wdt és totál sima felületre tömöríts csak nagyon figyelmesen.
Nekem ezek a módszerek jönnek be a casmo filter pörinél, aztán lehet ami nálad van kv tök mást kíván -
titusz248
csendes tag
Sziasztok! Az én karácsonyom is a kávézás körül forgott, vettem magamnak a Jézuskával egy reneka kosarat meg loveramics csészéket. A renekával egyelőre ismerkedek, felszerelés hiányában eddig inkább kapucsinoztunk a feleségemmel, de ahogy egyre jobb "cuccaim" vannak kacsingatok a presszó felé. Úgy érzem a reneka is ezt erősiti. A loveramics csészék pedig fantasztikusak

Korábban olvastam, hogy néhányan jó eredményeket értetek el filter pörköléssel presszónak, úgyhogy rendeltém még Etiop Hunkute kávét, filter pörkölésre. Eddig 4-ből 4-szer 10mp-es citromlé. Valami tipp?
-
mentic18
aktív tag
Bialetti mokkásokhoz szól a kérdésem: ti próbáltatok már cappu-t készíteni a mokkával? Most láttam egy videót róla miszerint alulra betöltik a kávét meg a vizet, a felső részre meg töltenek tejet. Tök fura részemről, de kipróbálnám egy mokkával.
Nekem mondjuk egy bia kitty van, azzal azért inkább nem próbálom meg
-
mdav88
aktív tag
Jó kezdoszett:
[link] -
Koczó93
őstag
Esetleg ha Fót, Veresegyház környékén rendelkezik valaki Mazzer sj örlővel és hajlandó megmutatni élőben, dobjon egy privátot legyen szíves

-
Bazsee71
őstag
Nálunk aromás mindegyik, toljuk a Szarvasiba. Tejjel-cukorral iszom, és csak a tömény műkaramella íz jön, semmi kávés jelleg. Az ünnepek alatt pedig nem egy elismerő szót hallottam a Frei kávézókról különböző társaságokban, inkább már csak mélyen hallgatok...ciki akkor van, ha rákérdeznek, nem tudok hazudni.
-
adp
őstag
Nalunk is hozott frei kavet a Jezuska, hala egnek nem aromas csak sima brazil santos, tuti doglott a lejarati datumbol megitelve, brikkaban talan jo lesz
-
Karthmann
csendes tag
Idén engem is utolért a végzet, kaptam egy Frei dohánykávét, persze nem bírtam megállni és megkóstoltam, így utólag már tudom, hogy kár volt, és nem a számomra vállalhatatlan íz miatt, hanem mert a darálót is megszagosította, így azt is pucolhattam ki.
-
Bazsee71
őstag
válasz
mdav88
üzenetére
Már az illata is árulkodó volt, de a csésze nem hazudott. 3 hetes volt, mikor a zacskót bontottam, annak elégnek kellett lennie. Most már adagonként a fagyasztóban van, rokonlátogatás után még próbálom magas hőfokkal korrigálni. A keserűt jobban viselem, mint ezt a füves ízt. Na meg holnap meglátjuk mi van a Kék Elefántban, hátha lesz mit hazavinni.

John3:16: Sok jó kávét vele, ugyanezeket tapasztalom én is, kedvenc kosaram.

-
csendes tag
Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Nekem egy Reneka szűrő volt a fa alatt.
Az első tapasztalatok: sokkal több gyümölcsösség, finomabb savak, a minimális keserűség eltűnt, kicsit kevesebb testesség (IMS duplához képest). Teszt kv PY Yirga. -
mdav88
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
A tesztben nekem tetszett ez a kávé, úgy alakult, hogy pont rendeltem is, nemrég készítettem belőle, és hasonló a tapasztalat. Lehet szellőznie kell kicsit, nekem pár napon belül rendbe szokott jönni, de az is lehet, hogy csak megszokom.
Ünnepek előtt vettem egy lavazza kávét, elég világos pörkölés nyilván nem nagy kaland, de tűzoltásra jó lehet.
-
mentic18
aktív tag
Most daráltam le benne a kávét. Nagyon jól darál
(tényleg)
Viszont nem ezzel fogok szórakozni mert ugye nem tudom az erősséget állítani és ha sokáig darálom akkor csak filteresbe tudom lefőzni a kvt
Kiderült hogy amelyik mokka főzőm van az bialetti kitty vagy hasonló főző 2 személyes. Mióta tudom hogyan kell benne főzni azóta jó kávét iszom. Sokat segített hogy itt olvasgattam az infókat.
-
Koczó93
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Írtam privátot

-
Peti...(16v)
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Ha ízlik, jövőre is azt kaptok, ha nem, akkor meg sértődés van 😉
Én 3.-ik éve kapom a híres helyi pörkölő (Krekács Rex) columbiai és brazil santos kávéit. Egyébként frissen egész ihatóak. Plusz még kaptam 1 kiló Lucaffét is, úgyhogy 3 hónapig nem kell agyalnom, hogy honnan mit rendeljek... -
Bazsee71
őstag
Mi sem úsztuk meg a Frei-t, párommal 1-1 125g-ost kaptunk. Szén, full aroma. Jelenleg anyóséknál vagyunk, itt sütjük el Szarvasiba, cukordarálón aprítva.
Kaptam egy AVX etióp Bale Forestet meg egy csomag kávés csokit is. Utóbbi szerintem kiváló, nagyon finom. Viszont a kávé alulpörkölt. Nem annyira, mint a BeanGO (ott a teljes rendelést visszaküldtük sz.zs-vel és Csápájevvel), de erőteljesen füves, talán majd magas hőfokkal sikerül csillapítani.
Nincs mese, kénytelen leszek magamnak pörkölni, ha hazaértünk.

-
mentic18
aktív tag
Köszönöm a segitségeteket, egyenlőre nem fogok tudni venni sajnos, de majd gyűjtök egy jó kávéfőzőre. Mellesleg összefutottam a brikkával. Anno volt ilyen kotyogósunk, de akkor még nem ittam kávét, azt se tudtam hogy van e olyan ami finom is. Viszont most rászoktam a minőségire. Van egy kis darálóm de ez a fogyasztói ár és a kinézete miatt szerintem őskori lelet. Azt se gondolom hogy ez kv daráló de most jó hogy itt volt. Erről lenne szó:

-
celf
őstag
válasz
csabulaxi
üzenetére
ikeából kaptam most duplafalu poharakat. megnezem az tudja-e a mikrot, bar lehet azok nem boroszilikatak.
edit: megneztem, mikro-, es mosogatogep kompatibilis.
amugy Stagg duplafalu cuccai neznek eleg szexin ki
-
celf
őstag
szerintetek mennyit ér egy használt 4 személyes brikka? szép állapotban.
-
csabulaxi
senior tag
Kérdezem, hogy a duplafalú thermo boroszilikát poharak mikrózhatóak, mosogatógépben moshatóak?
Eddig az igen és a nem is megtalálható a neten, nem tudok eligazodni. -
adp
őstag
Brikkasok!
Mar irtam regebben is a Lidl bio kavet bar akkor meg csak sima kotyeszbe ittam, de sztem nagyon jo ennyiert. 1500 a fel kg
Csokis savas, es nem keseru, dallmayr teglatol jobb frissen daralva es pont a fele arba -
válasz
tariattila
üzenetére
Jah, valszeg rossz oldalrol kozelitem meg.
Csak az van bennem ami a regi helyemen volt, egy multinal, ott mindegyik epuletben, minden emeleten volt egy rendes kavegep, valszeg berelt, kulon daraloval, amibe ok vettek a szemes kavet, de sokan ott is sajatot hoztak, meg elallitgattak a daralot, sokan mas mas mennyisegekkel csinaltak, maskepp tomtek meg stb, amikbol aztan voltak gondok, ebbol kiindulva irtam, de kis cegre nezve ebbol sok minden nem lenne igaz, szoval hulyeseg amit irtam.
Valoszinuleg igazatok van, hogy egy automata lenne a legjobb, latom a kavekorzo oldalat szoktatok ajanlani ilyen temaban, majd ranezek, bar egy osszefoglalo ott is jo lenne az ajanlott tipusokkal.

-
tariattila
veterán
Presszógéppel sokféle kávét csinálni kb állatság... de Ti érzitek
írtad ezt a random bolti előreőröltet... na pl. ebből beletankolni egy karosba és megnyomni a gombot... ehhhhhCsápájev: a kapszulásról nem is nyilatkozom... az a kávézás szeméttelepe... pod-ból ittam pár félét (még jót is) de mindegyiken érződött, hogy elég vegyes a beltartalom és nem is friss, nem is lehet az.
Automata, nehéz ügy, lehetne jó is akár ezekből, pl. QM Aquaviva ami közelítette a presszót de amikről én tudok mind kifingtak egy idő után. Van ellenpélda is , sajnos nem azokat fogtuk ki
Szóval én hiszek ebben , hogy lehetne... de már elengedtem -
Csápájev
őstag
Akkor nincs mese, egy akármilyen presszógépet kell vennetek.

tariattila Bevallom én podost eddig egyszer ittam az egész iható volt,kapszulásat sokat ittam,az olyan közepes volt. Automatákból eddig csak ihatatlan ittam,bár tény,hogy valószínűleg az alapanyag is pocsék volt.
-
tariattila
veterán
válasz
Csápájev
üzenetére
Nem is tudom, hogy ezzel az "Automatával a minosegi kávézás ugrott." és "Esetleg podos gép?" -el mennyire vagyunk ellentmondásosak....
Szerintem igen mivel mindkettő távol áll a minőségtől de, hogy melyik jobban az már vitaindító.
Semennyire nem tartom minőségibbnek a podos kávét még ha a kioldódása jobb is mint egy automacáé mivel ott kb döglött kávéból dolgozol.... az automaci legalább frissen őröl.
Nézzük úgy inkább, hogy beáldozzuk a minőséget és milyen kényelmet kapunk! Szervizigénye kedvezőbb a podosnak de nekem testidegen, hogy nem tudom mit iszok és azt a nemtudommit mikor készítették. (a zacskón lévő dátum ugye semmit sem jelent ebben a szegmensben)
-
válasz
soldier2
üzenetére
Sejtettem, hogy ez igy problemas lesz, egyelore nem vagyunk tul sokan, nem is fogy annyi kave, hogy megerje kihelyeztetni, pod ezzel a letszammal meg el is menne, de gondolni kell arra is, hogy hosszu tavra vesz az ember ilyen gepet, ha no a ceg, akkor mar a pod sem erne meg.
Automatat meg nem tudom, mindenki azert kicsit maskepp szereti a kavet, annal meg lehet egy akarmilyen presszo gep jobb, amivel annyi meg olyan kavet csinal mindenki amilyet akar. -
soldier2
őstag
válasz
Csápájev
üzenetére
Pod árát egy cég sem fogja lenyelni, és ami ihatóbb ott is 100 ft körül van. Próbáltunk több féle kávékészítési módszert és az automata jött be a leginkább. Ha többen vannak és viszonylag sok kávé fogy ki is lehet helyeztetni egy gépet. Ebben nem vagyok otthon, nálunk max havi 1,5 kg fogy, de inkább kevesebb. Ha viszont elmegy 5 kg akkor a gépvásárlást el lehet hagyni.
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Boldog karácsonyt kívánok nektek, meg minden kávé barátnak!
Remélem jó sok fini kávét hozott nektek a Jézuska!
-
meander
tag
Az a baj, hogy rossz helyen tetted fel a kérdést. Őszintén mondom, hogy fogalmam sincs milyen lehet a "normális családi gép". A legjobb, ami eszembe jut, hogy vegyél egy nespressot.
Kicsit olyannak érzem a szitut, mintha beírtál volna egy órás fórumra, hogy tudnának-e ajánlani valamit, ami csak simán mutatja az időt... és hát nem igazán, hiszen nem arra fókuszál a csoport. -
Sziasztok,
Eloszor is, kellemes unnepeket mindenkinek.

Adott a kovetkezo szitu, meloba kellene valamilyen kavefozot neznunk, amit majd megvesz a ceg.
Nemreg vettek egyet, black friday-kor, 30-ert, ami hat, olyan is volt, igazabol kb. ketten vagyunk akiket erdekel, hogy valami turhetobb kavet igyunk, de meg olyannak se jott be aki nem nagy kaves, igy vegul visszakuldtuk es megbiztak kettonket, hogy keressunk egy masik gepet.
Ar kategoriat nem szabtak meg konkretan, erzesre olyan 70-80-ig el lehetne menni meg pofatlansag nelkul.
Itt ugye annyibol mas a szitu, hogy nem csak egy ember hasznalna, aki ert hozza, hanem tobben, akiket valszeg be lehet tanitani, de azert keszulni kell a nem rendeltetes szeru hasznalatra is, meg a random bolti daralt kavekra stb.
Emiatt hasznaltat nem szeretnek, mert nagy az esely ra, hogy gond lesz vele a rossz hasznalat miatt, igy a gari, javithatosag, alkatresz beszerezhetoseg lenyeges lenne.
Osszefoglalot atneztem, ahogy latom akadnak az arkategoriaba eso gepek ujonnan is(gaggia baby pl), csak nem tudom, hogy ezen verziok meg mennyire jok.Ket lehetoseget latok.
Az egyik, ahogy az egyik osszefogalos linken irtak, gyengebb presszo gep, normalis daralo, bar ez a ketto mar nagyon nem jonne ki az osszegbol.
A masik, arkategoriaba eso presszo gepet vetetni a ceggel, belepo szintu orlore meg tamperre max osszedobnank a sraccal, 30-40-ert mar van ha jol olvastam, az meg nem sok.
Kavet meg ertelemszeruen mindenki olyat szerezne maganak amilyet akar, mi valszeg vennek az ajanlott porkoloktol, a tobbiek meg amit akarnak.Szoval ezek alapjan ti milyen megoldasokat tudnatok ajanlani?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
: a paljoc getup igen jól sikerült vele, lefolyás, kinézet hibátlan, izre is hozza amit kell. ez alapján azt mondom, jó az a minimill amig nincs más, nyilván világos pörköléses eszpresszózásra alkalmatlan, de a hagyományos vonalon használható (bár valszeg ott is kávéfüggő). korai szőkülésnek, zacosodásnak nyoma sincs, itt is átzubogós fekete löttyre számitottam, de nem 
-

)