Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
Használt Baby, Classic, vagy Silvia. Ezt a linkelt tipust felejtsd el

Pl.: csapj le rá gyorsan
-
mdav88
aktív tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
AP filter+e61 pl nem jó, mert nem keni a mechanikat. Előbb utóbb kiszárad, hiába szilikon zsír . Viszont ebből adódóan normál gépen hasznos.
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Ezt a Gaggia Carezza de Luxe-t érdemes lehet megvenni? Vagy mit tudtok ajánlani max 100 ezerig, napi 2-6 kávéhoz. Graef 702 már van, szóval elindultunk 😂 fontos, hogy tudjon olyan tej habot készíteni, amivel lehet latte artoskodni. Köszi!
-
Deadzone41
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Pontosan hogy használod? Mennyit teszel bele? Nekem alig koszolodik a gép látszólag, hogy ap filtert használok.
-
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Norda vízen az eredeti olasz címkén kívül van egy pici magyar címke is amin más ásványianyag értékek szerepelnek. Miért nem egyformák?
-
Rush77
aktív tag
válasz
von toth
üzenetére
Ezzel olyan szempontból vitatkoznék, hogy azért a nem nyomásfokozós karral + a tamperrel elég decens eredményeket lehet elérni (nyílván kell hozzá daráló) meg a gép kiismerése.
Meg adott esetben simán lehet az ember olyan helyzetben, hogy belátható időn belül nem jut komolyabb géphez (nekem ez majdnem 1 év volt mire a GCt megvettem de ez nyílván egyéni szoc probléma ) és a köztes időszakban is fejlesztené az embert a tudását (így azért már nem a GC mellett kell megtanulnom a tömörítés fogalmát meg mikéntjét teljesen az alapoktól hanem elég tovább finomítani a meglevő tapasztalatokat) illetve igénye támad a finomabb kávéra.
De ez csak a saját véleményem és mindenkinek magának kell mérlegelnie.@Foncsor
GC -
válasz
fragola.6035
üzenetére
köszi a tippet, szívesebben csinálom én is, ha lejön és nem azon kattog az agyam, hogy mennyit iszom meg belőle!
-
2007ath
aktív tag
válasz
Csápájev
üzenetére
"A New Brikkákat újra Olaszországban gyártják?"
Szerintem ez a "New" arra utal, hogy nem az eredeti olasz, hanem a Romániában gyártott lyukas tetejű főző. Amiből pl. a (kávé tartó) szűrő és az alsó rész közötti gumitömítést elhagyták, illetve az alkatrészek nem kompatibilisek az eredetivel. Ez már valójában 3-4 éve volt "New".
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
így van, abszolút érezni, hogy pár nap alatt mindenre rárakódik már egy adag kávézsír. ámde... az a lemoshatatlan, takony tersonet, na, az nekem nem jön be 3 naponta, inkább legyen szarabb a kávé.

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
oregnigger
üzenetére
1-2 havonta vegyszeres visszaöblítés az kb. semmi. Inkább hetente vagy 2-3 naponta kellene.
-
soldier2
őstag
válasz
oregnigger
üzenetére
Nem értek hozzá, de ha régen volt vízkőoldás, akkor nem árthat. Ha már régen nem működik, akkor meg nem is használ
Amit nézz meg mielőtt bármit csinálnál, hogy csapolás végén (vagy vakszűrőzésnél) enged-e koszos vizet a csepptálcába. Ha igen, akkor a háromjáratú működik, és egyéb dolog áll a háttérben (pl kevés kávé a szűrőben). Nagy jelentőséget azért nem tulajdonítanék a dolognak ha működik a háromjáratú (az opv itt nem játszik szerep, rosszul írtam) -
vtechun
veterán
válasz
vtechun
üzenetére
10-es fokozaton először erősen dugult, 20-as gyors, 15 is gyors, végül ezt a videót 13-as fokozaton őrölt Fekete Lavazza-val csináltam (ez volt itthon játszani való kávé)
Graef CM-702, dolce gusto utántölthető kapszulaA mentes tokaji szerintem 14-es fokozat lesz majd, alátét nélkül
-
soldier2
őstag
válasz
oregnigger
üzenetére
Elkpzelhető hog ly opv hiba, de lehet, hogy csak a kávé más.
-
Csápájev
őstag
Kicsit le vagyok maradva Brikka ügyben és egy ismerősömnek kéne segíteni.
A New Brikkákat újra Olaszországban gyártják? -
vtechun
veterán
Sziasztok! Megérkezett a Graef 702-es őrlőm. Szerintetek hányas fokozaton daráljam az első adagot? Dolce gusto utántölthető kapszulával főznék, míg jobb gép nincs. November 7 ill. október 24-i pörkölésű kávéim vannak a tokaji kávé manufaktúrából. Köszi a segítséget előre is.
-
mdav88
aktív tag
Vettem egy szál Alu 50x50x2mm-s profilt, ha valakinek kell pid ház, méretre vágva tudok segíteni.
12cm/800ft. -
hali tudnátok ajánlani, linkelni szűrőtartót plusz szűrőt Saeco Poemia HD8423/19-hez?
elsősorban 2 kifolyású érdekelne. Tömörítő is keresek.Most kezdtem az itthoni kávézásba belemerülni, szereretném egy kicsit fejleszteni
-
V.Stryker
nagyúr
Na, anyóstól kaptam jófajta szemes, olasz kávét. Reggel jobb híjján a propelleressel durvára daráltam, amennyire érzésre tudtam.... vizel előre felforraltam.... Brikka... kicsit se lett habos, krémes a teteje. ízre jó volt amúgy.
-
oregnigger
csendes tag
Sziasztok!
Már egy jó ideje vizes marad a zaccom GC om ban főzés után (nem a kevés örlemény a hiba, kb 10 éve van meg a gép) . OPV lehet a hibás?
Szoktam visszaöblítéses mosást csinálni, vegyszerrel 1-2 havonta.
Köszönöm -
mtgabor007
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én is pontosan ezért győztem meg a feleségemet, hogy szükség van a CM 702-re (ennél olcsóbb elektromos örlő nincs szerintem). Egy álom vált valósággá azzal, hogy reggelente nem kell tekernem a kézi Hariot, és tudok kísérletezni a szemcsemérettel. Ja, már abban is egyetértünk, hogy kell egy Gaggia az örlőhöz

-
-
sz.zs.
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nyilván, valamit valamiért

-
adp
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem hiszem hogy sokban kulonboznek.
Daraloval nem szabad sporolni, es csak egyszer kell megvenni a legalja egy skerton pro vagy plus verzio, avx-nel lehet kapni -
sz.zs.
őstag
V.Stryker , Speeedfire:szerintem egyiktől sem szabad sokat várni.
mdav88: Ők a Csészényi kávézó és pörkölő
gpbenedek: nem nyomja tele a menetet és a felső késtartó rugóit finom porral?
-
V.Stryker
nagyúr
Ilyen darálót próbált már valaki?
-
handrash
őstag
-
gpbenedek
csendes tag
SJ-n én a körte pumpás pangóeltávolítást használom. Az őrlés végén extra ráindítás nélkül még nyomok egyet, és kijön minden. Fekete verzióban meg szerintem kifejezetten normálisan néz ki. (képért bocs, jobbat nem találtam hirtelen)

-
Rush77
aktív tag
@Pé, mester6, PetAd
Köszi szépen.
Megmondom őszintén, hogy a PID nekem még kínai és egyedül nem is mernék nekiállni. Illetve a többi fogalommal sem vagyok tisztában mint pl a pt100 vagy SSR, stb. Így majd valakinek a segítségét úgyis kérni fogom. Egyelőre azért is kérdeztem, hogy milyet rendeljek hozzá a majdani beépítéshez mert mire megjön az valószínűleg január lesz. -
prandris
tag
Valaki találkozott már nyikorgó háromjáratú szeleppel? Csapolás után lök ki egy kis vizet, de elég fura hangja van.
-
PetAd
tag
válasz
Rush77
üzenetére
Szia,
Itt van még ez az Auber klón is: [link]
Jóval kisebb, mint a C100, ebből nem tudok róla, hogy lenne több féle verzió és PT100-at is tud kezelni. Van benne alarm relé is és SSR kimenetű alapból. Vettem egyet és mindent tud, amit kell.
Ha C100-ast rendelnél, akkor ezt az eladót javaslom: [link]
Az indexes fórumban ajánlotta valaki egy régebbi hsz-ban, ő már többet is rendelt tőle és mind jó volt, én csak egyet vettem, de ugyanezt mondhatom. Programozható és a Pt100-ast kezeli. -
mester6
tag
válasz
Rush77
üzenetére
Csináltam néhány PID-elést, Rex C100-al. Majdnem mindegyik más más belső felépítésű volt. Az egyik programozható volt, a másik nem stb... Aztán áttértem a Sestosra mindegyik Rex C100-nál jobban tetszett. Mindent tud amire szükség lehet. Így én Sestost vennék. Az Inkbirdet nem ismerem.
-
sz.zs.
őstag
-
KisApám
addikt
Van valahol kávés Black Friday?
-
emiki6
veterán
Csészényiben most van bf vagy nincs?

-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Melitta 4-es.
-
Bazsee71
őstag
Srácok, valakinek állítható Wilfa dripper? Ha ketten vagyunk, akkor már ingyen van a posta, annyi jön rá, hogy eljuttassam az illetőnek Foxposton keresztül (talán 600 Ft). Ha netán többen is jelentkeznétek, akkor csak az elsőt teszem hozzá, nem tervezek most csoportos rendelést.

-
sz.zs.
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Az összefoglaló Brikka részében vannak ajánlott kávék. Én még csak a Segafredo Brasil-t próbáltam, nem rossz sztem, de nyilván közelében sincs egy frissen pörköltnek.
-
John3:16
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Gratulálok Laci, ez nagyon igényes, tőled megszokott színvonalú profi munka!
Mik a tapasztalatok vele? -
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Annyira nem szoktam, mert vagy 2-3 napja van meg.
De most épp Omnia Silk.
De azt látom, hogy túl finomra van darálva. Mivel nincs darálóm, így most kipróbálom majd a Jacobs Merido-t, mert arra az van írva, hogy hagyományos kávéfőzőhöz ajánlják, talán azért mert durvábbra van darálva. Így hirtelen más ötletem nincs.Sajnos nem nagyon látom,hogy a hagyományos bolti forgalomnak, a darált kávéknál rá lenne írva, hogy milyen a darálás, pedig nem lenne rossz.
Tudom, tudom...van itt pár főbűn az ínyencek szemével nézve.
Akkor azzal is tetézem,hogy ha a reggeli főzetből marad kicsi, akkor azt délután simán megmikrózom. 
-
Bazsee71
őstag
Most beszereztem egy ilyen szabályozható fordulatszámú kézi kávédaráló hajtányt is.

-
V.Stryker
nagyúr
A Brikka-val kapcsolatban kérdezném, hogy másnál is van-e és normális-e, hogy mikor odateszem és elkezd melegedni a víz, akkor a felső szelepnél kicsit sziszeg. Ha az ujjamat ráteszem, akkor abbahagyja. MIntha ott eresztené a nyomást... Szétszedtem, nagy dolgok nincsenek, ami miatt rossz lenne.

-
von toth
tag
a Lavazza Pienaroma -t kóstolta már valaki? Elég jókat írnak róla. Bejön ez a fűszeres vonal.
-
Bazsee71
őstag
Dremel helyett ez a Parkside milyen lehet? 500W, 3 év garancia.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De azt látom, hogy túl finomra van darálva. Mivel nincs darálóm, így most kipróbálom majd a Jacobs Merido-t, mert arra az van írva, hogy hagyományos kávéfőzőhöz ajánlják, talán azért mert durvábbra van darálva. Így hirtelen más ötletem nincs.