Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kávét is öntötök a grillre?
-
sz.zs.
őstag
Asszem megvan a következő projekt

Vajon melyik a jobb, a Monolith grill, vagy a töltény szmóker?
-
paljoc
tag
Én ezt talaltam manapsag best-buy, nagy öntöttvas rostely, 3 oran at tudok benne 120-130 fokot tartani, de mivel alul utantoltheto izzo faszennel igy ez nyujthato. Grillezni jo, fustolni is jo ha a rostelyra helyezek egy sutolapot hogy ne kapja a direkt hőt a hus. Telen mondjuk nem jo, oda mar a keramia tojas a tuti, aminek amugy a koppintasa a Metro-ban 200 alatt van. Ez meg volt 30 az Obiban. Paljocnak videkre jo ez!

-
kozsy18
tag
válasz
mdav88
#58679
üzenetére
Kezd felcsigázni engem is a téma.
Szeptemberben fogunk új helyre bútorozni és tervben van az erkélyre (amennyiben a házirend engedi) egy kisebb méretű, kompakt eszköz, amivel mindenféle finomságokat lehetne készíteni.
Sinisi által írt Weber termékek elsőre nagyon szimpatikusak.Hol lehet ilyen témában szocializálódni? Van erre az ittenihez hasonló fórum, ahol sokat lehet "ellesni" a tapasztaltaktól?
Köszi

-
gpbenedek
csendes tag
Azt hiszem, a következő (koffein)randit a képekkel "vitézkedő" igen tehetséges fórumtársaknál kéne tartani
És átkeresztelhetnénk mondjuk pulledpork-meeting-re. Éhes lettem, és nagyon kíváncsi is. 
-
verti1
tag
Ha már a grillezés a téma...Nem tudja valaki hol kapok jó fajta juhgomolyát? Sehol se találok.
-
Sinisi
senior tag
A grill terén (úgy tuom :-), hogy Weber is egy ajánlott vonal (green egg ár alatt). A begyújtáshoz pedig ez igen közkedvelt darab (nem feltétlen szükségesek hozzá a leírásban szerepeltek, némi újságpapírral is működőképes tud lenni a dolog).
-
-
paljoc
tag
válasz
mdav88
#58664
üzenetére
Hellyel-kozzel ezzel az Obi-s ketyerevel is lehet, bar hozzaertok szerint a fontossagi sorrend: hus-->faszen-->eszkoz, de teny hogy egy keramia Big Green Egg jobb lenne erre a celra. 600-ert...hat, vigyetek meg egy kis kofit ahhoz...:-))) Aztan persze hazilag is lehet epiteni-tuningolni ilyesmit.
-
paljoc
tag
Nemtom, ha 25 perc van a varazslatra, akkor kituno, ha van ra egy nap, akkor szar!😂😂 /nekem ma 30 percem volt erre, tokeletes volt, egy probat meger, 1200ft/2 szemely, max kidobod;-)/
egy ilyen nap utan ami ma volt: kanaan, en spec tudom ertekelni a kenyelmet, nem akarok mindent, minden aron kimaxolni.../ -
SirRasor
addikt
És már majdnem...erre az fogadott ma, hogy kipróbálták a húgával, aki azt mondta, hogy majdnem olyan ízet adott a fos chibóból, mintha presszóban ivott volna egyet. Feleségem meg úgy készített egy adagot, mintha filteres lett volna (2-3 csapott kanál kávé, azaz kb. negyedig se tette) és azt mondta, hogy FINOM. Mivel végül is ő kapta ajándékba, én meg csak csatlakozom hozzá, így egy rossz szavam se lehet

A tanulság az, hogy a pancsolt után a kevésbé jó is jó, illetve majd ha minőségi kávéval próbáljuk, lesz ám ámuldozás

-
Bazsee71
őstag
válasz
Daneeka
#58651
üzenetére
+1
A Majort csak akkor szedem szét és tiszítom, ha kést cserélek, és az mostanában elég gyakran volt.
Illetve ha nem zizegnék, akkor félévente egyszer kisöpörném a port belőle, de csak hogy a menet szép tiszta legyen az állítógyűrűn.Tesco passz, de a Paljoc Finestest Colombiát erősen ajánlom.

-
Daneeka
senior tag
Ivott valaki mostanában szemes Tesco Finest Columbiait a topikból? Mennyire számít szarnak presszóban?
-
Deer76
aktív tag
Akinek kézi darálója van (nekem Hario Skerton), az milyen gyakran szedi szét és tisztítja? Hetente 1x elég?
Bellarom gold kv jobb, mint az Omnia és hasonlók? Balatoni nyaraláshoz kotyogós vagy sima kv főzőbe.
-
KMT
addikt
Köszi! Hát van egy ára... Ennek mi a lényege? Az, hogy beállítod a magasságot, és ezzel pont elegendő mértékben tömörít; és nem ferdén?
(#58639) Sinisi
Ez csak egy gyors keresés eredménye. Az nem újkeletű dolog, hogy túl sok omega 6-ot és kevés 3-at fogyasztunk. -
Hami33
aktív tag
Sziasztok! Szétszedtem ma az ascaso i-mini2 darálómat kitakarítottam és eléggé nem érzem már élesnek a kést benne. Iberital challenge úgye jól tudom ugyanezt a 38 as kúpos kést használja? 4 éve megy már kb. havi 1 kiló megy át rajta.
-
Sinisi
senior tag
A napraforgóolajjal dúsított növényi tej a kv-ba a szívinfartkust és más nyavalyák veszélyét növeli?!
de ahogy már megszokhattuk az ilyesmi rémisztgetésekek alátámasztására sehol egy tudományos hivatkozás... -
sz.zs.
őstag
-
cotagg
tag
Hogy néz ki ez a Fragola-féle maroktamper? Illetve milyen méretekben készül?
Másik: vennék a La Pavonihoz egy tömítôkészletet, de ha már, akkor kellene szilikonzsír is. Ezek a németek adnak a csomagban hozzá, de fogalmam sincs jó lesz-e ez nekem, vagy próbáljak inkább Loxealt venni. Elvileg Expolygonnál van, de honlapról nekem nem derül ki van-e kis kiszerelés vagy bödönnel kell venni. Ez a német link:
https://www.espressoxxl.de/SERVICE-SET-XL-VERSCHLEISSDICHTUNGEN-FUER-LA-PAVONI-EUROPICCOLA-PROFESSIONALE-NEUES-MODELL-60-mm-BRUEHRUPPE
Köszi a segítséget...
-
fragolától tudsz venni atom pontos tampert, de ha rám hallgatsz, rögtön egy maroktampert veszel. igen, drágább, de egy életre le van tudva a kérdés (és a hibás tömörítések. évek után és relatíve jó kézügyességgel sem tudtam 100%-os tömörítéseket csinálni).
szimplából nekem lm volt anno, jó volt, de akkor ugye még egy tamper kell, esetleg még egy kar, még egy kifolyó. egy ideje mi már csak duplázunk, nincs sok koffein egy ilyen duplában sem.
-
-
KMT
addikt
Sziasztok!
Egy gaggia baby primo boldog új tulaja lettem nemrég, ezzel kapcsolatosan olvasgattam itt és kérdezném, hogy honnan tudom, hogy egy szűrő IMS-e? Van rajta márkajelzés? Korábban ezt ajánlottátok: [link]. Na most, amit én kaptam hozzá, azon nincs márkajelzés, és az oldalnézeti ábrát nézve kicsit más, hamarabb szűkül, jobban "le van csapva" a sarka, szerintem kisebb a térfogata. Lehet, hogy ezért küzdelmes 18g kávéval megtölteni?
A másik, hogy egycsészés szűrőből melyik a jobb megoldás? IMS "the single", vagy a Marzocco? Utóbbihoz ha jól látom, kisebb tamper kell. Jó lenne ha nem kellene két külön tamper.
Amúgy elhamarkodva egy 58 mm-es tampert vettem, ami peremesen tamperolja a kávét, úgyhogy idővel egy jobban illeszkedőt majd vennem kell. De örülnék, ha ez jó lenne egy egycsészés szűrőhöz is.
-
Bazsee71
őstag
válasz
mester6
#58623
üzenetére
Szerintem csak macera vele foglalkozni, mert a pörkölt termelésükhöz képest elenyésző mennyiség lehet (szerintem naponta több tonna, legalábbis 150kg körüli gépeik vannak, több).
Keresztapper: még csak szemrevételezés, illat, illetve pörkölés alapján tudok véleményt alkotni a Danettis kávéról, de az eddig nagyon pozitív. Az etiópra már nagyon kíváncsi vagyok, azt próbáltam helyben is frissen pörkölve.

-
Keresztapper
senior tag
válasz
mester6
#58623
üzenetére
Én is erre gondoltam, viszont ha ez igaz, akkor meg azt nem értem, hogy miért van, hogy bár egy jó ideje nem vettem tőlük zöldet, mégis időről időre személyre szabottan megkeresnek a zöldkávé ajánlatukkal.
Mióta árat emeltek, inkább a Danetti-től veszek nyerskávét. Igaz hogy sokkal drágább, viszont szerintem a minősége sem összehasonlítható a Brando-nál kaphatókkal (legalább is azokéval, amiket korábban vettem tőlük).
-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71
#58619
üzenetére
Az Aquavivat lazán lehet csöpögősre állítani, és abban biztos vagyok, hogy inkább innám a termékét annak, mint a Brikkának. Igaz olyan barom sem sok van a világon, aki az automatában vadul wdtzik, miközben darál. A 2.-shot után már egész vállalható robimentes PY kávéval. Robusztások nekem nem jönnek be, legutóbb is elcsábultam egy zacskóra, nezen állt vissza a lelki béke.
-
adp
őstag
válasz
Bazsee71
#58619
üzenetére
Szerintem minden ilyen gepnek meg kell talalni a megfelelo kavet.
Itt most ez 2-3 kave alatt sztem egeszen jol betalalt.
Hetvegen kivancsisagbol kiprobalom vilagossal mit tud.Parci: ja ez igy van. En inkabb azt a megallapitast talaltam, hogy azert aki nem akar nagyon belemenni a dolgok surejebe es nincs sok penze ( se gepre se kvra) azert tud mihez nyulni, ami nem kezihajtany. En biztosan ezt/ ilyet fogok ajanlani mint kotyeszt, vagy kapszulast mert ugye azt mar valaki ki is szamolta hogy fel ev alatt behozza a gc arat igy nem is annyira olcso. Kotyogo izvilaga meg sztem masabb, semmikepp nem rosszabb csak van aki amugy annyira nem is szereti
-
Na, szóval én is ittam már "egész jó" eszpresszót automatából. Leginkább úgy, hogy egy bizonyos gépből, egy bizonyos kávéval etetve egész vállalható volt (valami Jura gép, valami drágább Kimbo kávé). Szintén robusztás blend, mert anélkül esélytelen. És a jó is csak addig volt jó, amíg nem kaptam aztán egy rendes kávét valahol.
Faterom is kimaxolta az Odeáját, de azért amióta van QM 0650, elrettentő példának használja csak.
-
Bazsee71
őstag
Nekem az a tapasztalatom, hogy elég küzdelmes kihozni egy automatából a Brikka szintjét. Szüleim Saecoján ez nem is sikerült, a céges Jura tudta közelíteni. Valamiért az otthoni Saeco befullasztása nem sikerült még, hogy jó csöpögősen jöjjön le a kávé, de megy majd egy átnézésre Pécsre.
A céges már egész jókat mutatott, de Brikkára jellemző tömény eszenciát még abból sem sikerült kicsalni. Persze ha választanom kellene, hogy mi legyen a kettő közül a hétköznapok hőse, akkor az automatát választanám, mert - szerintem(!) - annyival nem rosszabb, mint amennyivel kényelmesebb. -
adp
őstag
Ahhoz kepest hogy itt mennyire osztjak oket szerintem nem annyira rosszak. Legalabbis ezzel a kaveval (70/30) nekem megutotte az ihato szintet, sot az egyik eleg kellemes volt, ahhoz merten hogy atnezve 25ezer volt a gep. Nem az enyem parom szuleie. Ennyiert egy kotyesz/ brikka jon ki egy kezivel, ami nekem eredmenyre valamivel gyengebb. Podost ill Jo kapszulat meg meg nem sikerult inni. Jo 200 korul vannak de az meg mar tulzas erte.
Szoval azt akartam hangoztatni/irni, hogy 30 vagy 50 alatt en nem bohockodnek kapszulassal vagy kotyesszel.
Lehet igy visszaolvasva picit tulzasnak hangoztt amit irtam.Szerintem annyi erzekem meg van a temaban hogy eldontsem hogy mi az ami szar ill jo/ vagy elfogadhato.
Ettol fuggetlen nem cserelem le a gaggiat se az sm-et automatara... -
vtechun
veterán
Sziasztok! Pénteken Budapesten járok, és szeretnék egy a múltkor futárral rendelt nagyobb után egy kisebb tejkiöntőt(“Latte art”-hoz) venni. Az első kerületben (vagy végülis bárhol) tudtok ajánlani olyan üzletet, ahol meg tudnám ezt venni, és talán még egy jó kávét is tudnánk inni?
-
SirRasor
addikt
válasz
Bazsee71
#58611
üzenetére
Válaszoltam neked is: majd próbálunk minőségibb kávét, ha elfogynak a mostaniak, mert már túl sok van a szekrényben. Persze ha a lejárt szavatosságúakkal kezdeném, akkor kapásból mínusz 2

Az alunak meg utánaolvastam és tényleg fölösleges volt a parám. Főzni lehet benne, csak hosszabb ideig tárolni nem.
-
Csápájev
őstag
Azt nem tudjátok véletlenül,hogy a Bialetti mukka expressz kosara mért rugós? Mi ennek az értelme?
A kosár alja lenyomható,kb egy centit. -
sz.zs.
őstag
Most, hogy közeledik a nyaralás, egyre többet tesztelgettem a Brikkát különféle kávékkal, különböző őrlési finomsággal. Először a Handgrounddal, utána a Graeffel. Handgrounddal egyik kávé sem ízlett, Graeffel viszont az összes ( Indian Monsooned Malabar, Columbia Supremo, Brasil Santos, Guatemala Antigua ) hibátlan lett!

-
könnyen lehet, mert az nem valószínű, hogy miután ezer éve minden kávébolond megpróbálkozik az automatákkal, majd megállapítja, hogy nincs normális, te most egyszer csak sutty, megfejted.
vagy esetleg újfent költőileg túloztál, miután csináltál vele egy-két nem teljesen kuka kávét...........
-
verti1
tag
Maradt még egy-két kacat a felszámolásból. Megvan még a tamper állvány gyári lapos Gaggia karhoz. Szűkítő Gaggia-hoz opv és fej közé (filléres tuning ami nagyon sokat dob a végeredményen). 41-es tamper talp és Gaggia elé passzoló Cafelat szilikon lap. A Mazzer Mini Electronic is még új gazdára vár. Árak, képek a két link-en. Ha valakit valami érdekel akkor privátban írjon, elég ha én szemetelem teli a topic-ot.

-
bl4ze
veterán

Meseta Gran Deca a házban. Első csapolás joker hőfokon, joker őrlő álláson parádés! Mandulás sült keksz aroma, igazi bár kávé

-
Kávé Kálmán
tag
válasz
jveres
#58505
üzenetére
Hejj Jenő!
Nem úszod meg a videózást :-), ugyanis bár meglehetősen hézagosak az információk (mi a hőfok, mit értesz előáztatás alatt, mennyi őrleményt használsz és mi a shot mennyisége), megpróbáltam reprodukálni és fasza krémát kaptam
. Nálam a hőmérséklet 90-91 között volt, 15 g-ot őröltem (az Olympia Moca-val, tárcsás), 20 mp-ig ázott, és 40 mp át húztam (4-5 bar között). Meglehetősen világos (Tonino 130), Etióp Sidamo volt soron. (A közepes pörkölés 95-110 között van).Igazi előáztatás alatt én alapvetően alacsony nyomást értek. Ugye a Strietman-nál felemelt karnál csak gravitáció van.
Lásd:
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi









És átkeresztelhetnénk mondjuk pulledpork-meeting-re. Éhes lettem, és nagyon kíváncsi is.





