Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaligula
tag
ha nem is fingott ki, de sajnos be sem durrant
Mivel a munkakedv ettől függetlenül buzog, és a két találkozó egész jól sikerült, így ezen a vonalon tovább mozgatjuk a szálakat. A következő találkozó témáján is gondolkodtunk már, két téma körvonalazódik: 1. őrlők összekóstolása 2. rézbojler rulez. -
SierraFox
tag
Ha már az alap Rancilio Silviákról van szó: a coffeeitalian február 15.-ig 15% kedvezmény van minden 150 font feletti rendelésre. Tehát a Silvia ismét vihető 330 fontért.
kuponkód: VALEDAY2017
-
zolnagy
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Szuper!
Jó lesz ez.
-
zolnagy
őstag
-
adp
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Probald ki a velenceit kapuczinertol.
Nem mocsaras, sztem a legkorektebb olcsobb robis hazai blend. Vagyis 4e korul, 5e alatt sztem nem letezik ettol jobb kv.
Meg ha már onnan rendelsz dobj be egy Kapucziner specialitást az előző avx tesztben ez nyert jópár arabika keverék ellen. De ez egy gyümölcs bomba kávé -
gpbenedek
csendes tag
válasz
angelside77
üzenetére
Danettinel, kavegepboltnal es expolygonnal is a szutyoknedisön erheto el most. Danetti, expolygon raadasul telefonban is megerositette, hogy ami a kepen van, az a termek. Nem az volt.
-
weinmaker
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Persze az ízlés is sokat számít, de a user errort nem bántásból mondtam. Sokszor derült már ki, hogy nem jó hőmérsékleten vagy nem megfelelően készült a kávé és úgy valóban nem lesz jó. Nálam még sosem volt savanyú a pin up a la piazza meg végképp nem. Ezért gyanakodtam arra, hogy valami az elkészítés környékén nem klappolhatott.
De ha úgy érzed, hogy azzal minden rendben volt, akkor passz. A kapucziner is nagyon jó kávékat készít bátran ajánlom őket!
-
von toth
tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Nálam nem volt mocsaras, csupán nem fogott meg. Ennyi. Amit keresek egy klasszikus reggeli ébresztő meg napközbeni csokis. Ezekre nem volt jó, a pin up értékelhetelenül savanyú volt, a piazza hasonló, de nem bántóan, a premium lagos és a rome muzsikált még a legjpbban (mámint az ízlésemhez megfelelően)
A kapucziner gondolom egy prémiumabb árfekvés, még nem volt dolgom vele, viszont egyöntetűen jót hallottam róla. Azért mert nekem nem tetszenek bizonyos ízek még nem "user error" van hanem más ízlésvilág.
Más:
Automatából ivott már valaki kiemelkedőt?
-
Saeco Vienna kávégép számlálóját lehet manipulálni?
-
egyelőre igen, az eredeti formában. ez ugye egy söröző, délutántól éjfélig, megpróbáltuk minimál konfigban a délelőtti nyitvatartást, de a szerény elvárásokat sem hozta. ettől még a hely van, ott van és használni szeretnénk, így vagy úgy. például kofis-fórumos programokra (amiket azért szintén legalább annyira "üzleti" alapra kell helyezni, hogy önfenntartó legyen az amúgy tök jó mókázás).
-
angelside77
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nálam a fekete műanyag "gömbcsukló" lett kukázva, mert toltam ezerrel bele a cuccot, ahogy a videón láttam, és hogy beakadjon a kis 3 karmú kütyü, túltoltam, és megrepedt az egész műanyag hosszában. Így cserélnem kellett. De most már minden happy. Gőzkarból lett most egy tartalék.

Az első próbálkozásból származó gőzcső feje viszont szintén megrepedt egy kicsit hosszában, mint ahogy az már másnak is, pedig direkt kíméletesen, odafigyelve nyúltam hozzá. De most az van rajt, az új és ép az marad tartalék. A repedt, sérült is működik egy réteg teflonszalaggal, ami nem látható, szerencsére így nem ereszt. Erős a gyanúm, hogy a két fém (a cső és a fej) nem ugyanazon anyagból van és más lehet a tágulásuk a hő hatására. A cső nagyobb mértékben tágulghat, mint a fej rész. De nem vagyok a témában "guru", csak a paraszti eszem sugallja.
-
Bazsee71
őstag
válasz
angelside77
üzenetére
Hát igen, én pont pár napja kukáztam egy expolys gőzkart, mert úgy emlékeztem, hogy csak a vállrész akad meg, a cső rendben van. Így szépen leszedtem odáig, amíg a rögzítő anya át nem csusszant rajta...ha meg lesz az új darab, akkor kezdődik a második felvonás.
-
angelside77
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Én rendeltem expolygonból (ide valami csúnyát írtam, szégyelljék magukat, akkor ezt 4 rugó felett adták) is az év elején, mivel megjártam a kávégépboltossal (ez az ár jóval olcsóbb volt az expoly-shoz képest), de pontosan ugyanazt kaptam mindkét cégtől.
Tanulva a korábbi hibámból az új gőzcsövet megreszeltem, ahogy már írták. A csonk szélességéből, illetőleg a csonk utáni "bucni" vastagságából is leszedtem, figyelve az eredeti gyári cső méreteit. Így már passzolt rendesen a gépbe, és működik a gőzcső rendesen.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Egyik sem jó bele faragás nélkül ):
Az óccó verzió átmérője a csatlakozásnál vastagabb, le kell reszelni belőle. A vastag közcsavaros megoldás jófélének tűnik. Illetve van 5-6e körül, ami patent belemegy, ez van fotózva az expolygonnál, danettinél, de nem azt adják (adták). Amit könnyű berakni: GEV kft-nél elvileg kapható (529339 számon), illetve amit korábban linkeltek amazonról, ebayről az is jónak tűnik, asszem a visszajelzések is pozitívak voltak.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
oké, akkor nem kapsz belőle

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
itt van még pár korty az üveg alján a nászajándékunkból (25 éves talisker, szűretlen, hordóerősségű). meséljek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
paljoc
tag
-
urak, elég lesz...
-
weinmaker
őstag
válasz
Csápájev
üzenetére
Bazzz ezt ne keverd már bele, mert azt a fogyasztók szavazták be! Nem fogom kitörölni ha annyi szavazatot kap. Ez van. El vagytok tévedve amúgy de nagyon. Ti vagytok az 1%, a legtöbb ember még mindig a 3in1-nél tart, meg a számunkra ihatatlan kávéknál. Semmi pénz meg egyéb nem volt és ezt kikérem magamnak a többiek nevében is. Még csak nem is reklámoz nálunk!
[ Módosította: Parci ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz
paljoc
üzenetére
ne viccelj, kedvenc márkám. egy kis zacsit pörkölsz nekem belőle, ha megkérlek?

nekem jó ződen is.mától van IMS,Reneka,VST szűrőm is. következő pár hétben sakkozok velük. mivel ma takarítás volt, meg a felsőszűrőt is cseréltem IMS-re, így nem fair, de mocskosul tetszett amit kaptam IMSel.
-
paljoc
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Van ilyen, nekem is van par kg indoneziabol, "sumatra mandheling aged" nevre hallgat. Hat...nem is tudom mit mondjak rola...:-) Ritka randa egy zold, illetve inkabb barnas-sargas-szurkes, raadasul dragabb mint a sima verzio.
Olyasmi ize van porkolve mint a Talisker whiskey-nek, ilyen fanyar, fustos, testes, foldes, ha jol remlik. -
válasz
ronin s8
üzenetére
ihatatlan a bor, főzni sem jó. de tovább is van: ezen kívül még egy brunellóm volt, még a régi érából, amikor költöttem ennyit borokra, egy collemattoni 2006-os (ugye az egy csúcs évjárat). az is szar

(de az mára kiszellőzte, így csak egy átlagos, semmi extra bor lett belőle, de legalább nem ölte meg a dugó)
-
Csápájev
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Régebben nehezményeztem hogy gourmet fesztiválon Nespresso a fő támogató és az egyetlen kávés. Ráadásul neves baristák reklámozzák. Le lettem hurrogva.
Mint ahogy akkor is mikor furcsállottam, hogy korzó év kávei közt minden évben ott láttam az omniat.
Ez van. Pénz beszél. -
Bazsee71
őstag
Tényleg ne menjünk bele, mert millió és egy ellenpéldám van nekem is, de nem untatnám tovább a fórumtársakat.
Valószínűleg én pozicionáltam rosszul az oldalt, ennyi történt.A hét elején egy hónapon túli Yirgát ittam, mézesüvegben volt lezárva, szobahőmérsékleten. Szerintem teljesen jó volt. Reggel ittam, este pedig friss zacskót bontottam, 12 óra távlatából nem éreztem érdemi különbséget.
-
Csápájev
őstag
Ha már Nespresso...
Ez az érlelt kávé dolog parasztvakítás vagy létező technológia? -
jolti
senior tag
-
Bazsee71
őstag
válasz
weinmaker
üzenetére
Nem vagyok sértődékeny, külön lapon kezelem az oldalt és az itteni fórumos tevékenységet is, szóval nyitott vagyok minden további értelmes kommunikációra.
Szerintem várd meg a Keresztapper-féle egyengetőt, ezek a kínai csodák tényleg csak tömörítenek. Vasárnap a Macskakőben bőven voltak szkeptikusok az eszközzel kapcsolatban, de szerintem a többség - sajnos nem ismerem mindenki végső véleményét - megtapasztalta, hogy ez bizony jó.
-
bikebutcher
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
És folyamatban van a 4. is

-
weinmaker
őstag
válasz
bikebutcher
üzenetére
Köszi! Maroktampert fragolától rendeltem az itteni kávézónak, de kellett volna egy oszlató is, de ugye Keresztpappernek most nem úgy áll a zászló.
-
bikebutcher
csendes tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Igen, de fragola marok tampere millioszor jobb anyag minőségben és kidolgozás tekintetében (az állítás mechanizmusa miatt említem példának). viszont ez az oszlató felülettel inkább tömörít mint oszlat... nekem volt ilyen kínai klónom még a keresztapper féle oszlató előtt, de inkább tovább adtam rajta.
-
weinmaker
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Legyen igazad, kár is vitatkozni rajta, mivel semmilyen formában nem látsz bele. De ezzel az analógiával akkor Tóth Sándortól kezdve az összes baristáig hiteltelen, mert arcát adta egy Nespresso eseményhez, vagy olyan rendezvényen vett részt, ahol a Nespresso volt a szponzor.
Egy dolog amiben viszont igazad van. Ahhoz, hogy ilyen rendezvények legyenek, vagy ingyenesen olvashass dolgokat, vagy bármi, ahhoz sajnos pénz kell. Ezt nyilván a hirdető partnerek állják. De aki régóta követi a Korzót jól tudja, hogy ugyanúgy megírjuk ha egy termék sz@r, hiába hirdet a cég. Szóval a hitelesség és reklám nem keverendő össze. De itt fejezem be, mert tényleg nincs értelme ezen vitatkozni. Ne olvasd, de tényleg és iratkozz le és már meg is van oldva.

-
Bazsee71
őstag
válasz
weinmaker
üzenetére
Lehet én vártam túl sokat a Kávékorzótól, és ítéltem meg tévesen szakmai oldalnak. Példa: követem a VGF facebook oldalát is, de ha elkezdenének ionkazánt reklámozni, ott fejezném be, mert teljesen hiteltelenné válna számomra.
Ha meg nem anyagi támogatás hatására hoz le egy tematikus oldal egy hasonló reklámot, akkor még szomorúbb a helyzet. Igazából nem is tudom eldönteni, melyik eset a rosszabb...
De részemről túlléphetünk rajta, ilyen világban élünk, meg sem kellett volna lepődnöm.
-
Csápájev
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ezt miből fogom észre venni?
-
weinmaker
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nem gond, nem kell mindenkinek olvasni
Semmi köze a pénz beszélhez, de úgyis mindegy
Ne olvass indexet sem, mert ott is reklámozhatnak olyat ami nem tetszik
Mi köze amúgy az oldal komolyságához azt meg végképp nem értem 
Más téma: láttátok már ezt az egyengetőt? Esetleg valaki rendelt hasonlót? Elég egyszerűen oldották meg az állítási lehetőséget. [link]
-
Bazsee71
őstag
Na már a Kávékorzó is a Nespresso
érleltdöglött kávéját reklámozza. Pénz beszél, kutya ugat.
Részemről ejtve az oldal, képtelenség ezek után komolyan venni.
-
Csápájev
őstag
Ma végre el tudok ugrani expolygonba.
Vennék a babyhez silvia gőzcsövet.
Csak ez jó bele ?? [link]
Vagy ez is (ez vastagabb,szimpibb,de más a feje)Sajnos pumpát is vennem kell,sikerült benyomva hagynom a pumpa gombját, mikor reggel bekapcsolt az időzített konnektor, már nyomta is ki a vizet,én rá egy órára arra mentem ki,hogy áll a baby a vízben
és leégett a motor 
Ex5 kell bele,de melyik,kétféle van: Ez a jó,ugye?
-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Bocsánat, annyi vélemény volt többségében pin up és társairól vsz nem csak nekem nem sikerült őket sorba rakni.
Nem feltétlenül a rutin és képesség lehet a háttérben, én pl nemrég jártam meg, és szívtam egy koszos felsőszűrő miatt, és egy olyan kávéra írtam, hogy döglött, ami másoknál nem volt az, sőt az én mintámból is sikerült másnak jót húzni. Majd a darálót hibáztattam (mert a gép az szent tehén, abban hiba nem lehet LOL). Gyanús akkor lett a dolog amikor a Spicy Italy is döglöttnek tűnt, majd a két hetes Gardelli sem volt jó. Mivel a darálón semmi nem változott, szétkaptam a gépet, és bár jónak tűnt a felsőszűrőt tersoneteztem és láss csodát. Nagyobb lyukak vannak rajta mint valaha
, és azóta a Gardelli szépen folyik, Spicyt még nem próbáltam, de biztos jó lesz. Nem azt mondom, hogy ez a hiba nálad, csak néha ott is lehet hiba ahol nem gondolná az ember.
Nálam pl vsz egy kis extra mennyiségű szilikonzsír lehetett a hibás, a dugattyú hónapokkal ezelőtti kenéséből. Ki gondolná ha belefut egy döglöttnek tűnő kávéba. -
sz.zs.
őstag
válasz
weinmaker
üzenetére
Szerintem sem fikázás, nem is tenném ezt ilyen rövid kávés múlttal, csupáncsak vélemény nyílvánítás, DE!
Ha userhiba is ( ami persze könnyen lehet ), akkor is inkább választom olyan pörkölő vállalkozás kávéját, kávéit, amit szinte mindig jól el tudok készíteni és - most kicsit sarkítva fogalmazva - nem kell figyelnem hozzá a nap állását meg az aktuális légnyomást
Tudom, hogy ez egy ilyen "sport", élvezem is a vele való szöszölést és fejet hajtok a Te és a Hozzád hasonló tesztelők kitartása és tapasztalata előtt
Viszont ma a La Piazza 2 napos fagyasztóban csücsülés után már teljesen más arcát mutatta, azt kell mondanom, hogy sokkal jobb lett, háttérbe szorultak, sőt majdnem teljesen eltűntek a mocsaras ízek!
Közvetlenül utána húztam egy Malabart és alig éreztem különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mivel a munkakedv ettől függetlenül buzog, és a két találkozó egész jól sikerült, így ezen a vonalon tovább mozgatjuk a szálakat. A következő találkozó témáján is gondolkodtunk már, két téma körvonalazódik: 1. őrlők összekóstolása 2. rézbojler rulez.

és persze egy rancilio is érdekes az eltolt fej miatt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

CasMo...mit CasMo, Gardelli fölé árazom be az érlelt whisky kávét és a tételekre várólistára kerülve lehet esélyes a bárki is!
Nem is érlelt ez már hanem double matured, mert nálam is már itt üdül egy ideje.

Mi köze amúgy az oldal komolyságához azt meg végképp nem értem